2022. szeptember 27., kedd

Seedorf sorsa bizonytalan, négy jelölt van a helyére

-

Clarence Seedorf sorsa a szezon végén dől el, az egykori holland klasszis januárban vette át a Milan irányítását, de az utóbbi időben számos hír szólt arról, hogy a piros-feketék vezetői a nyáron megköszönik eddigi munkáját.

Seedorf nemrégiben a klub jóváhagyása nélkül adott nyilatkozatában a vezetőkkel való jó kapcsolatát fejtette ki, és bár Adriano Galliani elnézően reagált az engedély nélküli interjújra, Silvio Berlusconi szerint az edzőkérdés rendezése az idény végére marad.

“Seedorfnak még két év van hátra a szerződéséből, de a jövőjével kapcsolatban a szezon végén hozzuk meg a döntést.” – mondta a Milan tulajdonosa.

A holland edző irányításával a Milan az utóbbi időben jobban teljesít a bajnokságban, de See helyzete ennek ellenére is bizonytalan. A lehetséges jelöltek között ott van Filippo Inzaghi, Luciano Spalletti, Roberto Donadoni és Vincenzo Montella is.

A rossoneriblog.com cikke szerint Galliani és Pippo a jövő héten találkozik, hogy megvitassák az egykori gólvágó jövőjét. Inzaghi valószínűleg nem folytatja a Primavera csapat irányítását, Galliani pedig a nagy csapatnál ajánlhat neki munkát. A Primavera egyébként a bajnoki rájátszásban szerdán kikapott az Udinese fiataljaitól (3-1, a Milan gólját Petagna szerezte), és ezzel befejeződött számukra a szezon.

Berlusconi a nyilatkozatában kitért még a klub eladására is, és újra cáfolta ezeket a híreket.

“Nem hiszem, hogy eladom a Milant, még akkor sem, ha Európában nehéz versenyre kelni az arabokkal és a vagyonukkal. Itt most olyan klubokra gondolok, mint a PSG, ahol a tulajdonosnak korlátlan anyagi háttere van.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Véleményem szerint tök mindegy, hogy ki ül le a padra See papa helyett, amíg a játékoskeretet nem rakjuk rendbe és értelmetlen igazolásokra költjük az amúgy is kevés pénzt! Mielőtt még bárki nekem ugrana, hogy “de a keretünk jó nagyon jó…” meg “ezzel a kerettel más edző bajnok lenne…”, azok tévednek. A támadósorunk rendben van de a kapus poszt, a védelem és a középpálya (főleg a védelem) nagyon gyenge és ugyebár Rami, Taarabt még nem a miénk, Essien nem sokat ér, Kaká jövőre nem lesz jobb, Hondából nem akar kijönni a “lóerő” ( 😀 Ha ha), Muntari még csak csak, ha éppen nem fogdossa a bírót, Sapot már talán el is bizniszeltük és még sorolhatnám… De aki azt mondja, hogy erős az a keret, amelyet olyan nevek alkotnak, mint: Birsa, Zaccardo, Silvestre, Abate, Bonera, Essien, Matri, Coppola… annak nagyon alacsonyak az elvárásai!

  Kellenek a vezérek, nagy játékosok minden csapatrészbe! Kellenek, mert egy edző nem tud mindent megtenni a győzelemért, nem tud azonnal reagálni a pályán történtekre, nem tud váratlan helyzeteket kialakítani, nem tudja kihasználni az ellenfél hirtelen bekövetkező hibáit, amikből helyeztet lehet teremteni! Ezeket csak a megfelelő játékosok tudják ott abban a pillanatban megoldani! Lehet egy edző bármilyen jó és kidolgozhatja a világ legjobb taktikáját is, ha nincs hozzá megfelelő játékoskeret, amely képes is az elképzeléseket megvalósítani!

  Talán előbb Seedorfot kellene meghallgatni, hogy kivel képzelné el a csapatot jövőre és kiket igazolna ahhoz, hogy az elképzelése működjön is! Persze ehhez ki is kellene szórni pár fölösleges játékost! Ha ezek után sincs eredmény, akkor váltani kell, viszont ha Allegri kapott három és fél évet, akkor See papa is megérdemelne egy teljes szezont…

 2. Egy féléve lerángaták a pályárol hogy ő legyen az edző,majd pár hónap és kirugják,ez nagyon nem korrekt.Mit gondoltak,mi történik majd enyi idő alatt.Minimum egy évet megérdemelne a bizonyitásra egy normális keretel.Allegrit meddig kellet nézni hogy hazavágja az egész csapatot.

 3. “Nem hiszem, hogy eladom a Milant, még akkor sem, ha Európában nehéz versenyre kelni az arabokkal és a vagyonukkal. Itt most olyan klubokra gondolok, mint a PSG, ahol a tulajdonosnak korlátlan anyagi háttere van.”

  Valaki szóljon már az öreggel, hogy nem az a szurkolók baja hogy a City vagy a PSG jobb.. hanem az a baj hogy a Torino-Parma-Verona trióval versenyzünk a 6. helyért!
  Itt már nem az a gond hogy nem tud versenyezni az arabok pénzével, hanem az hogy még egy frissen feljutó Verona val sem tud.. Pontosabban nem akar!

 4. Hogy mi lenne a jó klub és a szurkolók számára?!
  Ez egy fogós kérdés…
  Mindenesetre azt azért leszögezném, hogy ami engem illet, sokkal élvezhetőbbek az AC Milan mérkőzései, mint az Allegri érában.
  Továbbá ennek a klubnak szüksége van a győzelmekre, a trófeákra, s folyamatosan fent kell tartani a hagyományokhoz, és a múlthoz való kötődések végett, hogy a lehető legjobbat adja ki magából a pályán a csapat.
  Éppen ezért felemás a megítélése számomra Seedorf munkásságának.
  Az ő érkezésével kialakult a 4-2-3-1-es hadrend amiért én már régóta könyörögtem magamban, hogy mikor állunk át erre a sokkalta lendületesebb formációra.
  Ezt ő nála meg is kaphattuk.
  Továbbá látok fejlődést azért a csapat terén, illetve Seedorf edzőségének terén is a kezdetekhez képest, pedig alig egy fél szezon alatt kellett mutatnia valamit úgy, hogy szó szerint null tapasztalatos edző.
  Ennek ellenére szerintem amit meglehet azt megtett a csapatért, s szerintem lezdésnek nem rossz ez tőle.
  Viszont! Ha maradni fog, akkor hosszú éveken át épülhet egy új csapat, egy friss edző betanulása alatt, de kérdés hogy egy világhírű olasz klub megengedheti-e ezt magának.
  Én személy szerint Pippónak adtam volna a vezérpálcát Allegri menesztését követően, s nagyon féltem hogy sokkal rosszabb lesz minden ha See-t leültetjük a padra úgy, hogy semmilyen edzői tapasztalattal nem rendelkezik. Ennek ellenére szerintem bátran kijelenthetjük, hogy egész jól megállta a helyét 🙂

  Ennek ellenére akárhogyan is legyen, sok munkával fog járni a következő időszakban a klubnál hogy akármilyen kupát, vagy trófeát a magasba emelhessünk!
  Minden esetre nagyon megnehezedik a klub,a játékosok és a vezetőség dolga is hogy úgy néz ki nem lesz nemzetközi kupa indulásunk jövőre. (szerintem legalább is) De remélem most hatalmasat tévedtem ezzel a kijelentésemmel)
  Forza Milan!
  Legyen a klub hamvaiból feléledő griffmadár a jövőben!

  • Megnehezedik a klub, a játékosok és a vezetőség dolga is, hogyha nem játszunk Európában jövőre? Szerintem meg pont ez kell nekünk, egy nyugalmas év egy fejlődő, kialakulóban lévő csapat számára!
   Az, hogy heti egy meccset kell játszani (kivéve hétközi fordulók, kupa), az szerintem a lehető legjobb dolog jelenleg, főleg azért, mert mi vagyunk a Milan, általában minimum 4-6 sérülttel kezdünk egy szezont.
   Hogyha nyáron lesznek minőségi érkezők, azokat azalatt a nyugis egy év alatt szépen be lehet építeni, ugyanúgy a fiatalabbakat is, illetve össze lehet rakni egy összeszokott, ütőképes csapatot… (Megint mondom, minőségi érkezőkkel..)

   Anno a Juventus is akkor “erősödött” meg, amikor volt egy évük európai kupaszereplés nélkül, persze akkor kellett egy Conte, meg egy aránylag jó keret, de azóta folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak (sajnos)…

   Én őszintén megmondom, a fentiek reményében, jobban örülnék, ha lemaradnánk az EL helyről, igaz, a vezetőink “megtorlásától” tartok rendesen, nem örülnék neki, ha emiatt kirúgnák See papát, vagy eladnák a minőségi játékosainkat, mondván, hogy elestünk jókora bevételektől, ezért kell a pénz…

   És ha már bevételek, nem vagyok egy pénzügyi szaki, de nem hinném, hogy az EL akkora nagy bevételnövekedést okozna, persze ez a szereplésünktől is függ, de én tartok a túlhajszoltságtól, a sok meccs, utazás, stb miatt…

 5. Én tartom magam ahhoz a nézetemhez, hogy Seedorf legyen inkább másodedző egy tapasztaltabb mester mellett. A baj csak az, hogy a felvetődött nevek igencsak felemás érzéseket ébresztenek szerintem a legtöbbünkben. Nyilván mert én olyan klubnak tartom a Milant, ahol csakis Ancelotti, Capello, Lippi kaliberű mestereket tudok elképzelni.

  Mint ahogy a játékosok is elmondták, Seenek van még mit tanulnia, de ez természetes, hisz most kezdte a szakmát. Ja és azt se felejtsük, hogy annál a klubnál kezdte, ahol 2 éve még játszott, és ez szerintem nem egészséges.

 6. Valaminek kell lennie a háttérben. Ilyen eredmények után én nem hiszem, hogy elküldenék. Több pont, és szerintem több rúgott gól is, otthon is, és idegenben is, de ez nem biztos. Ha a fentiek közül kéne választani, akkor inkább maradjon egy teljes évet See, kapja meg a játékosokat korán akiket kér, adjuk el a sallangokat, és kezdje el összedobni amit kigondolt. Tamás Krisztián szerepelhetne pár meccsen pl.
  Ha már mindenképp csere, akkor ezek jöhetnének szóba nálam: Simeone, Ancelotti, Mourinho, Klopp, Heynckes, Conte.
  Persze nyilván pénz kérdése ez is, ami nincs ugye, de akkor inkább maradjon See.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS