2022. szeptember 27., kedd

Szingapúri milliárdos csapna le a Milanra, Barbara cáfol

-

Újra téma a Milan eladása, de most nem orosz és arab befektetőkkel tárgyal a klub, hanem egy szingapúri mágnással, Peter Limmel, aki nem érné be a Milan által kínált 30 százalékkal, hanem többségi tulajdonos akar lenni, és ezért 300 millió eurót is hajlandó fizetni.

Április elején jelentek meg először a hírek, hogy a Milan befektetőt keres, és Silvio Berlusconi elnök akár a klub részvényeinek 30 százalékától is megválna, hogy jelentős tőkeinjekcióhoz juttassa az anyagilag és sportszakmailag is nehéz helyzetben levő klubot. Első körben az orosz Gazprom érdeklődéséről lehetett hallani (ezt gyorsan cáfolta a vállalat), Barbara Berlusconi pedig az Emirátusokba utazott tárgyalni, de az AS mai információi szerint máshonnan érkezhet a befektető.

Az AS szerint Peter Lim 300 millió eurót kínál a klub többségi tulajdonjogáért, a szingapúri üzletember 51 százalékot szeretne a Milan által eladásra kínált 30 helyett. Limnek nem a Milan az első célpontja, korábban a Liverpoolt szemelte ki magának, legutóbb pedig a Valencia tulajdonosaival folytatott hosszas tárgyalásokat, de végül „adminisztrációs okok miatt” nem lett semmi a szintén nehéz helyzetben levő spanyol klub felvásárlásából.

Lim személyesen talákozott Adriano Gallianival, a tárgyalást az egyik leghíresebb ügynök, Jorge Mendes hozta össze, de köze lehet az üzlethez a Lazard befektetési banknak is, amelyet személyesen Berlusconi kért fel, hogy segítsen befektetőket találni (korábban az Inter eladását is a Lazard intézte). A Milan igazgatójával való találkozás előtt Limet kiszúrták a PSG stadionjában is, ahol Zlatan Ibrahimovic mögött ült a lelátón.

Galliani a napokban újra leül a 60 éves szingapúri mágnással, akinek a Forbes 2,35 milliárd dollárra becsüli a vagyonát, és a hírek szerint igen elszánt, hogy beszálljon a nemzetközi labdarúgásba. Sokak szerint ez már csak azért is aggályos, mert a nemzetközi bundamaffia központja Szingapúr.

A Milan részéről Barbara Berlusconi tagadta, hogy kapcsolatban állnának a szingapúri milliárdossal: “Peter Lim nem tett ajánlatot a Milannak. A pletykának nemcsak nincs alapja, hanem még a számok sem állnak összhangban a valósággal, hiszen a 300 millió euró a klub részvényeinek 30%-ára lenne elegendő és nem az 51%-ára.”

Hogy ki is Peter Lim?

Peter Lim egyedül jutott el oda, ahol most van. Édesapja halárus. Felsőfokú tanulmányait Ausztráliában kezdte, számvitelből diplomázott, de ezzel párhuzamosan alkalmi munkákból fedezte az egyetem költségeit.

Később bróker lett, remek üzleti érzékének hála, elkezdett gyarapodni a vagyona. Óriási futball- és sportrajongó, több Manchester United témájú pubot is üzemeltet Szingapúrban. Nem rég 10m dollárt fektetett bele egy olyan projektbe, ami élsportolók kinevelését tűzte ki célul.

A futball tekintve: Összeállt Jorge Mendessel, a portugál sztárügynökkel, hogy kivásárolják a Benficától Rodrigót és André Gomest, 45m € értékben. (Jorge Mendes többek közt Mourinhónak, Ronaldónak és Coentraónak is az ügynöke)

Gyakran hasonlítják össze az Inter tulajdonosával, Erik Thohirral. A különbség kettejük között, hogy Lim nem csak üzletként tekint a futballra, hanem ért is hozzá, ez a szenvedélye.

(Facebook – Köszönet Patyának a fordításért.)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Remélem, sosem adják el ilyen embernek a klubot. Látszik, hogy baromira nem érdekli, melyik csapatot veszi meg (nyilván persze minél eladhatóbb név legyen), csak vehessen már egyet bábnak. Beleöl egyszerre hatalmas adag lóvét, tisztára mos egy csomó zsetont, aztán hajrá, csináljátok. Ha pár éven belül nem jön eredmény, akkor meg jöhet az adósság, előbb-utóbb pedig a csőd. Mert ekkor a nagy maláj tulaj már egész máshol lesz, nehogy kakis legyen az ingujja.

    Nem értem miért tétlenkedik a sok nagyfejű, be kell vezetni a fizetési sapkát, és visszafogni a csapatok kiadásait, mert kezd elszállni a futballvilág. Amerikában működik a dolog sok éve már, az ottani rendszerre lehetne alapozni. Biztos vannak zsebek, amik ez ellen fröcsögve tiltakoznak, mert hatalmas pénz van a futballban, de előbb-utóbb fel fog borulni az egyensúly, és meglesznek a stabil BL-csapatok, meg a maradék. Aki eleget fizet, az marad, a legjobbak odamennek horribilis áron és fizetésért, a többieknek meg megmaradnak a 2. soros emberek és a kiöregedett játékosok. Szuper jövőkép…

    A Barca is kapott egy kis kokit, hogy ejnye-bejnye, tudjátok mit? Az évek óta top kereten, most egy évig nem változtathattok. A valag adósság az nem gond, így mindenki elfelejti, mert szegény Barcelona most nem igazolhat. Pffff, szánalom! Sajnos eljött az érinthetetlen klubok korszaka.

    A mi imádott csapatunkról pedig annyit, hogy nem (pusztán) befektetőkkel kell pénzt szerezni, hanem eredményekkel. Azokért pedig meg kell szenvedni a pályán, nem a fodrásznál és a szoláriumban, meg a partykon és a twitteren. Seedorfot pedig tisztelem és elismerem, nagy játékos volt, de az ő személye azért nem tetszik már az elejétől fogva, mert havert hoztak a játékosoknak, nem pedig egy mestert. Szép dolog a családi légkör, de csak amíg a munkát nem akadályozza. Vannak felvillanások, de én olyan edzőt szeretnék a csapat élére, aki beleveri a hülye fejükbe, hogy nem ők a világ legjobbjai, már régóta, úgyhogy el kéne kezdeni dolgozni, mert ez harmatos.

    Forza Milan! Csapjuk meg a Genoát!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS