Az elmúlt napokban sok fordítás, ferdítés, rövidítés, értelmezés látott napvilágot Paolo Maldininek a Gazetta dello Sportban a héten megjelent interjúja kapcsán. Az alábbiakban a teljes írást közöljük. 

Komoly érzelmek gyötrik a fizikai fájdalom mellett. Paolo Maldiniről most került le a mankó és még küzd a járással, ugyanis porcsérülést szenvedett az egyik jótékonysági meccsen. “Csak 3 perce játszottam, aztán bumm. Nem volt kemény meccs, csak hiányzott az terhelés.” 
Ráadásul ott van még a Milan is, akit napról napra jobban szeret.

Paolo,  láttad a Parma elleni meccset?
– Igen, és az Atletico ellenit is, meg úgy nagyjából az összeset az utóbbi két évből. Csalódottság és harag kavarodik most bennem, nem is az eredmény miatt, hanem inkább azért, mert lerombolják annak a csapatnak a képét, amit az elmúlt 10 évben felépítettünk. Nagyon szomorú vagyok emiatt. A Milan mindig a trófeák kegyeltje volt, a játékosok pedig csapatként tartottak össze. Nagyon is jól tudom, hogy mennyi munka volt egy-egy trófea mögött és ez az, amivel ilyen szép történelmet írtunk. Most pedig mindent lerombolnak és emiatt nagyon mérges vagyok. 

Mikor kezdődött ez a szituáció?
– Akkor, amikor elköszöntek a győztes típusú játékosoktól. Hiszem, hogy a siker az ilyen embereken múlik. A Milannál rengeteg ilyen játékos volt az elmúlt 25 évben, de jelenleg hány dolgozik a klubnál? Nem sokan… Filippo Galli, aki az utánpótlás igazgatója, aztán Mauro Tassotti, aki szerintem szintén távozni fog a szezon végén. Ha ez tényleg megtörténik, akkor az újabb nagy kár lesz a klubra nézve. A történelmünk egy darabját veszítenénk el. Remélem nem fog bekövetkezni. A Bayern Münchennél és a Real Madridnál a korábbi játékosaik dolgoznak a vezetőségben. Ez az első nagy problémám. A Juventus is megértette ezt és átalakult olyan olaszokból álló klubbá, akik tudják, hogy kell elérni a sikereket.

“Hazabeszélésnek” tűnnek a szavaid.
– Tudom, de a véleményem nem az. Sokan azt hihetik, hogy beleköpök abba a tányérba, amiből korábban ettem, de ez nem így van. Szenvedek, amikor meglátom a mostani Milant ilyen körülmények között. Van két gyermekem, akik a csapat utánpótlásában játszanak, az egyik a Bresciánál van kölcsönben. Még mindig részese vagyok tehát a klubnak.

Barbara Berlusconi és a szurkolók is rámutattak arra, hogy a Milan rosszul költekezik. Így van?
– A klubnak be kell vallania, hogy más céljai vannak, nem tudják felvenni a versenyt a Juventusszal, vagy a Top 10-es csapatokkal. Egyáltalán nincs projekt a klubnál, csak a jelen számít és nem a jövő. Olyan játékosokat kell igazolni, akik beleillenek a tervekbe, nem pedig csak ingyen igazolható játékosokat. Persze, lehetnek jó játékosok ingyen is, de ez nem mindig történik meg. A Milannál strukturális problémák vannak.

Kérlek magyarázd ezt meg.
– A Milannak sok alkalmazottja van, de egyik sem a legjobb a sportot tekintve. Galliani egy remek menedzser, de nem tudja megérteni a játékosokat. Mindent ő kezel, ami lehetetlen, nem tud mindent irányítani. Minden egyes szektorban tudás és tapasztalat kell. Braidának volt ebben kulcsszerepe az utóbbi években. De mondhatnám Leonardót is, aki segített abban a döntésben, hogy a játékos alkalmas-e a Milan számára vagy nem. Emlékszem, Leonardo mindenképpen engem akart sportigazgatónak, mire Gallianinak az volt a válasza, hogy ez a poszt a Milannál már nem létezik. Ez nem igaz. Ha több emberrel veszed magad körbe, akkor ők segítenek minimalizálni a te hibáidat. Tökéletes példa erre Pirlo. Ha az edző odajön hozzád és azt mondja, hogy: ‘Pirlo egy kiégett játékos, nincs szükségem már rá’, akkor kell lennie valakinek a klubnál aki azt mondja, hogy: ‘Ez nem igaz, Pirlo a klub fontos játékosa, maradnia kell.’ Talán nem tettünk volna ekkora szívességet a Juventusnak… Egy másik példa: jelenleg a Milan nem engedhet meg magának játékosfigyelő rendszert. Mielőtt kiválasztanád a legjobbat, meg kell nézni, hogy beleillik-e a Milanba az adott játékos. 

Azonban Galliani így is learatott pár gyümölcsöt.
– Igen, de a siker nem egy emberen múlik.  A különbség az, hogy korábban a Milannál egy nagyon erős mag alakult ki, akik tudták kezelni az öltözőt. Sokan azt hiszik, hogy akkor is csak Galliani volt, azonban sok hatalmas tudású ember összedolgozása többet számított, mint Berlusconi befektetései. Az ilyen győztes mentalitású játékosok elengedésével összedőlt minden.

Galliani menjen vagy maradjon?
– Ezt nem nekem kell eldöntenem, viszont amikor “mindenhatónak” érzed magad nem lesz tiszta a számodra, hogy az eredmények valójában a többiek segítségének is köszönhetőek. Ahhoz, hogy nyerj, ötlet, dizájn és hozzáállás kell. Viszont a Milannál jelenleg csak hozzáállás van, ami nem elég. 

Barbara képes lenne vezetni a Milant?
– Nem tudom. Azon múlik, hogy kik veszik körbe. De nem hinném, hogy ért a futballhoz, vagy a játékosokhoz. 

Hónapokkal ezelőtt volt szó arról, hogy szerepet kapsz a vezetésben. Milyen közel volt a megállapodás és miért nem lett belőle semmi?
– Kétszer beszéltem Barbarával. Miután két divízió lett a klubnál, én lettem volna Galliani utódja a technikai részen, de azóta senkiről sem hallottam. Barbara azt szerette volna, hogy közvetítsem azt, amiről eddig beszéltünk. Készen álltam arra, hogy szerepet vállaljak, de azóta sincs folytatása a dolognak.

Seedorfnak van Rossoneri múltja. Ő a megfelelő edző jelenleg?
– Nincs tapasztalata, viszont remek személyiség, de jelenleg még Guardiola sem tudna semmit tenni. Nem hibáztatom Clarence-t. Hiányoznak a konkrét célok. Talán a szezon végén elérhetőbb lett volna egy konzervatívabb edző, akivel lehetett volna egy jó bajnoki start. Azonban így fennáll annak a kockázata, hogy megégeti magát.

Helyes döntés volt Allegri menesztése?
– A bajnoki helyezés rossz volt, de sosem hittem abban, hogy edzőváltás a szezon közepén javulást tudna hozni a szezonra nézve.

Inzaghi életképes alternatíva lehet a jövőre nézve?
– Több, mint két éve az utánpótlással foglalkozik. A kezdő edzőket erősen támogatni kell, hogy ne égessék meg magukat. Sacchi és Capello is kezdők voltak, az ő példájuk lehet a minta.

Rossz a mostani helyezése a csapatnak?
– A ranglista szépen megmutatja a mostani szolgáltatások minőségét.

Beszélnek arról is, hogy kettévált az öltöző. Hallottál erről valamit a régi játszótársaktól?
– Nem, nem beszéltem senkivel, úgy gondolom, hogy ezek csak pletykák, azonban ilyen helyzetekben különös dolgokat él meg az ember. Van egy csoport, akit kritizálnak, ettől szorongani fogsz, ami pedig kihat a teljesítményre, de persze vannak olyan játékosok is, akik ezt ennyire nem érzik, ugyanis tudják, hogy kezeljék ezt és hogy lépjenek tovább. Itt is látszik, hogy a játékos feje mennyire döntő.

1996-ban és 1998-ban 11. és 10. hely jött össze majd 1999-ben megnyertétek a bajnokságot. Látsz valami hasonlóságot?
– Ez a Milan messze van ettől. Ahhoz, hogy újjá legyen építve a klub rengeteg befektetés kell. Akkor elég volt egy kis belenyúlás a keretbe. Amikor 2007-ben megnyertük a BL-t ezt mondtam Gallianinak: “Nem hiszem, hogy mi vagyunk a legjobbak Európában, nem ám.” Már akkor rájöttem arra, hogy újjáépítés nélkül zuhanni kezdünk. Az volt az első lépés, a végső csapás pedig Ibrahimovic és Thiago Silva eladása.

Mennyi ideig fog tartani, amíg újra versenyképes Milant láthatunk?
– A céljaikon múlik. Nem hiszem, hogy a szurkolók csak is győztes Milanra kíváncsiak. Egy konkrét projektet szeretnének látni.

24 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Tényleg nagyon szép munka ez a fordítás köszönet érte!

  Sajnos Paolo szavaiban rengeteg a düh és a csalódottság, ami nem biztos, hogy a csapat jelenlegi teljesítménye miatt van. Teljesen érthető is a részéről, hisz a klub ikonja ő is, aki aztán nem kapott semmilyen szerepet a csapatnál.

  De én azt mondom ez sajnos nem új-keletű dolog. Baresi, Boban, Donadoni, Costacurta és még sorolhatnám a neveket. Albertini is elég érdekes módon távozott, de legalább neki szerveztek egy színvonalas búcsúmeccset.

  Az újságíró is megemlíti a 97-98-as éveket. Ebben a kérdésben viszont nem értek egyet Maldinivel. Akkor is a Serie A egyik legerősebb kerete volt a mienk, mégis 10-11. helyen zártunk. Ha a neveket nézzük jelenleg is top3-as keretünk van.
  Most sem kellene drasztikus változtatás a keretben, hozzá, hogy élcsapat legyünk, legalább Olaszországban.

  Amit viszont jól lát az a koncepció hiánya. Ebben egész Olaszországnak fejlődnie kellene. Igan is vannak fiatal tehetséges játékosai a Milannak is és több nagycsapatnak is, akiket tönkretesznek a folyamatos kölcsönadásokkal.

  El92, De Sciglio is főként a szerencséjének és sérüléseknek köszönhetik, hogy “fiatalon” már elismert játékosok lettek. Ez nagy probléma.

 2. Hát nagyon rossz volt ezt végigolvasni a legendánk soraiból amit tulajdonképpen eddig is tudtunk.. Ha valaki akkor ő tényleg testközelből megtapasztalhatott mindent a klub körül több mint negyed évszázadon keresztül ,ezért is elfogadhatatlan számomra,hogy egy ilyen embert akarom mondani legendát munka nélkül hagyunk. Ez hatalmas nagy luxus.
  Várom a pillanatot amikor a 2 “mindenható” avagy Berlu és a kopasz eltakarodik és végre kibújik a nap a nagyon sötét viharos felhők mögül…
  Forza Milan!

 3. Nagyon összetett ez a történet, s végülis nem kerülhetjük ki a tényeket sem.
  Hogy mik is valójában a tények?!

  Szerződtettünk egy olyan edzőt Massimiliano személyében, aki a védekezésen kívül semmit sem tud felmutatni mint edző, s ráadásul még ezt az egyet sem tudja maradéktalanul jól kiépíteni a csapatnál. Most már nem csak az Allegri éráról, s a jelenlegi Seedorf helyzetről kell ezt elmondanunk, hogy hogy a szakadék felé rohanunk, s nincs ki megállíthatná ebben a vezetőségben ezt az egészet, hanem már régebben is érezhető volt. Pontosan az utolsó BL győzelem óta folyamatosan hanyatlik az AC Milan!
  Ibrahimovicot mikor leigazoltuk, meg még hoztunk pár játékost, érdekes módon meg is nyertük a bajnokságot. Azóta meg megint nincs pénz pumpálva a csapatba, s folyamatosan egyre rosszabb eredményeket szállítanak le a játékosok.
  Egyszerűen nem is értem hogy gondolta ezt az egészet a vezetőség… Nevetséges! Azt hitték hogy egy évre megrázzuk magunkat, megnyerjük a Scudettót, s akkor újabb tíz esztendőig nem is kell foglalkozni a csapattal, kb. úgy jön le ez az egész, hogy jól van srácok, van egy bajnoki címünk, s most kérlek ne zavarjátok ezentúl cserébe évekig a vezetőséget meg a szentatyát (Berlu).
  Kikérem magamnak ezt a botrányos üzletpolitikát, sőt még csak egy hat éves kis gyermek Monopolys stratégiájának sem mondanám azt amit művelnek itt.
  Az óriási januári Mercató alatt, Ramival vagyok teljesen megelégedve, meg valamennyire még Taarabttal. Hondanál úgy néz ki motor problémák lehetnek, vagy én nem tudom, de nagyon balul jöttünk ki ebből a Keisuke üzletből.
  Egyszerűen nincs pénz betéve a csapatba, s így nem csoda hogy nincsenek eredmények se.
  Továbbá mindenkivel szembemegyek még azzal s, hogy az egy dolog tudjátok, hogy Seedorf egy nagyszerű futbalista volt, s hogy jó meglátásai vannak, de nulla tapasztalattal berakni valakit egy AC Milan edzői székébe, hát gratulálok ehhez megint csak a vezetőségnek….
  Mondjuk egy megye III-ban elfér egy null tapasztalatos edző a székben, de az AC MILAN-ban????? Hát normálisak ezek????
  Szerintem jó edző lesz egyszer Seedorf, de nem most, s nem itt kellett volna megkezdeni az edzői pályafutást. Szóval én nem is értem hogy gondolhatta mindenki, hogy minden rendben lesz…
  Semmi sincs rendben! Nincs összhang, nincsen letisztult konkrétumok a taktikában, s nincs összetartás, s küzdeni akarás ebben a csapatban.
  Hát hol vagyok könyörgöm, ahhoz képest, mint amikor pl. Sheva, Boban, Weah, Nordahl, vagy mondjuk Rivera játszott ebben a klubban. Ezek mind egy korszakot jelentettek , s a csapat nevét emelték fel a porból oda, ahol a legnagyszerűbb top klubbok tartoznak. Ere most mi van nekünk?! Egy hangulatember Balotelli, akire azt mondják hogy a Milan pillér…. Még hogy pillér… mondjuk hogy süllyedő haó effektus 😉
  Direkt nem írtam mostanság, s türelmesen kivártam az eredményeket, s hogy hogyan fog muzsikálni a csapat, s hogy milyen változások lesznek pozitív vagy negatív irányban….
  A negatív az, hogy nincs érdemleges változás az eredményekben…
  A pozitív, hogy legalább kreatívabbak a gyerekek, ha úgy tartja kedvük, s hajlandóak futtbalozni.
  Szóval nem tudom hogy vagytok vele, de ha valaki igazán nem csak a pénzért csinálja ezt az egészet, akkor megdöglik a pályán úgy hajt, hogy a csapatját győzelemre vezesse, s hogy kielégítse a szurkolókat is….
  De addig is a legnagyobb probléma továbbra is Berlu, Galliani és Tassotti…. Berlu a transfereket nem futtbal világában bonyolítja le, hanem egy-két 18 éves lányt igazol le az ágyába.
  Galliani felett meg már eljárt az idő!!!!
  Változást akarok most már látni és nem a dumát!!!!!!

  De addig is mint hű Milanista tovább szenvedek hétvégéről -hétvégére, s várom hogy ismét elinduljunk a megfelelő irányba!

  Forza Milan!!!!

 4. Aki régebb óta elkötelezett AC MILAN szurkoló, az valószínűleg egyetért Maldini szavaival.
  Látja, hogy miféle változáson ment keresztül szeretett csapatunk. Hogyan kerültünk a TOP 10-ből, a középcsapat kategróriába.
  A csapaton ugyanaz látszik, mint a vezetőségen. Teljes fejetlenség.
  Galliani valóban csinált jó bizniszeket, de csinált nagyon rosszakat is. De ezek a bizniszek is többnyire csak anyagilag jók, más kérdés hogy az olcsón megszerzett játékosok valóban tudnak-e segíteni a csapaton.
  Az hogy Balotellit megvettük tizenakárhány millióért és eladjuk 40-ért az bizony jó biznisz gazdaságilag, de hogy a csapaton nem segített az is biztos.

  Hiányoznak a húzóemberek. Hiányoznak azok akik élnek halnak a fociért. Akik akkor is hajtanak, mikor mások már rég feladnák.

  Balo nem húzó ember, holott neki mint sztár csatárnak kellene a győztes mentalitást sugároznia a többiek felé, de épp ő az aki megtöri a morált, megtöri a játékot, a meccs 70%-át végig sétálgatja duzzogva.

  Ibra húzta a csapatot, Di Natale vén fejjel meg nem áll….. Diego Costa-ról nem is beszélek. Ők győztesek és ez átragad az egész csapatra róluk.

  Gallianinak akkor fogok gratulálni, mikor nyáron eladja és cca 20 millát nyerünk rajta.

  Maldini pedig csakis Galliani miatt nincs még a vezetőségben. Galliani nem a csapatnak akar jót, hanem saját magának. Nem tűr meg senkit, aki neki ellentmond.

  Alig várom, hogy lelépjen.

  Új csapatot akarunk, de ahhoz új vezetőség is kell, akik GYŐZNI AKARNAK és tudják is hogyan kell.

 5. Legegyszerűbb dolog Galliani és a vezetés tagjait bírálni. Ők alkalmazták anno Leonardo-t is, vagy tévedek!?
  Szerintem nagyon nagy butaságokról ír itt mindenki. Szerintem egy sportigazgató kell a csapathoz, de volt is! Braida! Más kérdés, hogy őt tették meg bűnbaknak. Talán nem is ok nélkül. Szerintem Maldininek Costacurta-nak, Albertininek igenis helye lenne a csapat vezetésében (persze nem mindenki egyszerre).
  De mondok pár játékost: Darmian, Albertazzi, Vergara, Niang, Comi, Salamon akik jelenleg nálunk is játszhatnának, valamint El92, Saponara, akik jelenleg is a keretben vannak és tiniként vettük őket.
  Számomra ezeket a neveket olvasva egyértelmű a koncepció. De ahhoz kellene egy olyan edző aki be és építi őket! Ahogy itt mindenki Gallianit és Berlu-t pécézi ki magának (a pénztelenség miatt), én Allegrit! De mondhatnám Seedorf-ot is, aki szintén a rutinhoz nyúl, mert fél! Egy csapat építés ott kezdődik a szememben,hogy összeállítok a jelenlegi keretből egy vélt legerősebbet, mellé 4-5-6 csere/alap embert. Aztán nyáron meglátjuk ki mehet és ki érkezhet!

  • Azért azt se feledjük el h Allegri egy báb volt a Milan vezetőinek a kezében akit ha úgy volt oda lehetett vetni a “hiénáknak”(sajtó/média közvélemény) h rajta csámcsogjanak mikor sikertelenség volt.Tökéletes villámhárító volt.Allegritannyiban megvédeném h Ő így utólag végig gondolva teljes mértékben ki volt zárva a klub igazolási politikájából.Ergo kapsz amit kapsz és abból próbáld meg a legtöbbet kihozni.Ezt persze még jobban tetőzte azok a hibák amiket pl Allegri maga generált.Ilyen nálam Pirlo illetve Boateng helyének meg nem találása a kezdő 11-ben.

   • Én szerintem ez süket szöveg! Nem téged megbántva ezzel! Ha valaki olyan balf.x, hogy nem lép, ha nem hagyják úgy dolgozni ahogy szeretne (azokkal a játékosokkal, segítőkkel) akkor az megérdemli a sorsát. Ettől függetlenül egyáltalán nem érzem bábnak ha munkásságát tekintjük. Épp a felsorolt játékosok a jó példa!
    Elnökség sok-sok pénzt öl fiatal játékosokba, komoly Euró milliókat! Hol vannak??? Ki sem próbálták tétmeccsen! Ez BAJ!
    Szóval nekem senki se mondja, h nincs elképzelés!
    ~20 millió Balo, és ennél is több a Fáraó.
    Megszereztük ingyen Kaká-t és Muntarit, számoljon valaki utána hol tartanánk most az ő góljaik nélkül!

    Leigazoltuk Olaszország egyik legjobb fiatal középpályását (Véleményem szerint a legjobb Poli)
    Montolivo-ról nem is beszélve, aki az Olasz válogatott alappillére. Ahogy a válogatott szélső védelme is tőlünk kerül ki úgy tűnik.

    Ha már a kukázásnál tartunk mennyiért épített csapatot a Juve??
    Poga+Pirlo+Llorente+Barzagli=500.000Euró? 😀

    • Azért azt is vedd figyelembe ha Allegri magától állt volna fel a padról aligha kapta volna meg azt a 3milliót amit most így a kirúgásával megkapott.És ha azt nézem Allegri még mártírt is tudna csinálni magából mondván hiába távolították el a padról az eredmények nélküle se jönnek.Ergo mondhatná h kérem,nem én volt a legfőbb probléma.Arról már nem is beszélek h ha magától felállt volna Allegri tény h nem sokan kínálgattak volna neki komolyabb csapat irányítását.

     Ami meg a Juve kukázását illeti,ezek a lehetőségek a Milan előtt is meglettek volna. 🙂

     Am az az 500ezer 300ezer volt. 🙂

 6. “CarlDonatech
  2014.03.19. 15:27
  ….Ha a neveket nézzük jelenleg is top3-as keretünk van……..”
  Ettől mindig kiakadok. Szép-szép ha szurkoló végtelenül rajong a csapatáért, de hogy 3. legjobb keret!?! (A neveket meg felesleges nézegetni, mert azért nem adnak pontokat.)
  Kicsit talán objektívebbek is lehetnénk és a tényeket sem ártana figyelembe venni.
  Ez a keret jelenleg éppen top 11.
  Maldini is céloz rá: “…jelenleg még Guardiola sem tudna semmit tenni.”

  • Nézd meg az említett 96-98-as időszakot, majd új edzővel, formáció váltással 1. hely!
   Ha nem neveket nézünk, akkor én nem értem mit!?

   A Roma 80%-ban ezzel a kerettel évekig csak szenvedett! Nézd meg idén.
   Pedig nem rúgták ki a fél vezérkart. A csapatot jól kell összerakni és megfelelően motiválni.

   A problémák most is a fejekben vannak, ez egyértelmű és nem a játékosok tudásával van baj.

   Allegri abszolút nem volt egy nyerő típus, folyton mentségeket keresett és magyarázkodott. hogy Allegri Gallianiék bábja volt-e!? Nem tudhatjuk, hogy mennyire én egy olyan emberből nem nézek ki sokat, aki 2 éven keresztül Urby-t jobbszélsőbe tette. Innentől kezdve simán lehetett annyira ökör, hogy ő “csak” Matrikat, Constantokat akart igazolni.

 7. egyáltalán nem top játékosokból állunk már elnézést. Maldini-nek teljesen igaza van. A Roma ezzela kerettel játszott és szenvedett amiböl ez lett. De miért vannak ott ahol vannak? Nézz körbe a tabellán…. az Inter és a Milan sincs sehol és ha Ök a megfelelő heylen lennének a Roma megint alulrol nézné a nagyokat. Ráadásul a Roma játékosoknak már van tapasztalatuk, hiszen végig szenvedték a szamárlétrát, SOKAT tanultak belöle, ja és ismét említeném, hogy szerencséjükre a nagyok bomlanak…. nem elhanyagolható tényező.

  Pénz kell és tapasztalt játékosok, akik értik egymást. Nincs miröl beszélni! 1 éve hajtom ezt és Maldini is kimondja amit lát. Hiába a düh és a harag mondatja vele ki, de attól még igaz. Ha mindezt kimondod attól meg nem a csapatod ellen beszélsz, nem a hited veszik el, és nem leszel töle inter szurkoló sem…. Gondolkodjunk el rajta mert sokan a szívük miatt nem engedik ezeket kimondani, vagy mert félnek mások mit szolnak majd rá…

 8. ——————–Gabriel/Abbiati/Amelia—————————
  Abate(DS)–Zapata(Zaccardo)–Rami(Bonera)–Urby(Constant)
  ————–Poli(De Jong)———–Montolivo(Muntari)———–
  —-Taarabt(Saponara)—-Kaká(Honda)—-El92(Robinho)—-
  ———————–Balotelli(Pazzini)——————————–

  Akkor még nem beszéltünk Mexes Cristante, Essien, Petagna 4esről (Silvestre megy vissza kölcsön ügylet végével) akik közül Cristante talán kezdő lehetne már jövőre, ha normálisan építkeznénk.
  Ez rengeteg és sok tényleg minőségi játékos!
  Reálisan a védelemből eladó: Zaccardo, Bonera, Constant akik helyére kellene egy igazán minőségi, lehetőleg bal lábas belső védő, aki nem árt, ha tud szélen is játszani. Ezen kívül Albertazzi, vagy Vergara jöhetne vissza.
  Középpályán igazi bőség. Poli, Montolivo és Cristante mellett elég lenne 1 rutinos.
  Támadó sor eleve nem szimpatikus és remélem,hogy Pazzo-Balotelli végre együtt játszik 2 csatáros rendszerben. Ha így alakulna akkor minimum 1 bevethető támadó/center kell!
  Robinho szintén eladó, Taarabt kérdéses, hogy fog-e fejlődni, ha nem akkor gyanítom őt nem tartjuk meg. (Valami baja lehet vele See papának, de nem tudni mi…)

  Akikért jó pénzt kaphatunk: Bonera,Zaccardo,Nocerino,Robinho,Mexes,Constant, Essien, (De Jong?)

 9. Elmondta Paolo amit minden milan érzületű szurkoló tud,érez….csak senki nem tud semmit tenni…. ez benne a legborzasztóbb,hétről-hétre úgy ülök le mecset nézni,hogy tudom megint megaláznak a szívemben,a lelkemben….persze nem tudják kitaposni belőle,azt hogy a mindenem a milan,és az is marad örökre…DE
  Tenni kell vmit,és ezt Paolo nagyon jól látja…. Galliani-nak már évekkel ezelött elkellett volna tünnie…. Milan közeli emberek kellenek,és valóban egy struktúra és építkezés no és persze pénz…methogy az sincs…se pénz,se csapat,se játék….egy nagy semmi van !!!

 10. Ezt szajkózzuk egy éve legalább hogy ez a keret többre hivatott.
  Na de ki? Robinho? Aki ha elveszti a labdát és mindíg elveszti akkor megáll csodálkozni és nem jön vissza védekezni?
  esetleg Honda? Aki még ingyen is drága volt. Legalább 10-12 játékost tudnék a serie A-ban az ő posztján aki jobb mint ő.
  Kaká? Szegényt nem szándékom bántani de fájóan lelassúlt mind fizikailag mind fejben. Ennél már csak az fájóbb hogy ő a húzóemberünk akitől ha baj van megoldást várunk.
  Balotelli? Lehet meg vannak a képességei. A baj az hogy lassan ebben is kételkedek olyan rég villantotta őket meg. Emellett most már állandósult a vitázása ha nem a íróval akkor a csapattársakkal. Egy mártír aki lehúzza mélyre ezt a nem túl acélos csapatot.
  Muntari? Constant? Bonera? Mexes?
  Kevés játékos nyújt elfogadhatót, sőt De JOng-on és DS-en kívül senki.

  Na ez az a nagy keret ami top 3-as egy olyan ligában ahol a Parma 5-ik tud lenni? Eleve ez a serie A kritikán aluli, szarrá alázzák évről évre nemzetközi szinten az olasz csapatokat.
  Az hogy a Roma képes ezzel a kerettel második lenni az is sokat elárul. A Napolit megszabadították a legjobbjaitól, Cavani, Pastore, Lavezzi, próbálták ők pótolni a baj csak az, hogy hülye az aki Higuaint megpróbálja összehasonlítani Cavanival.
  Szóval hatalmas a visszaesés, Gomezek jönnek és nagy igazolásnak számítanak. Szinte mind olyan játékos akire nem tartott igényt előző munkaadója.
  Jó a Juve persze de ha kilép Európába, már a török csapatok ellen is gondok adódnak. Ez a Juve pedig fényévekkel van minden más olasz csapat előtt.

  Na és a fentieket figyelembe véve a Milan top 10-en kivül van jelenleg.