Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, visszavágó:

Atletico Madrid – Milan 4-1 (2-1) (összesítésben: 5-1)

Játékvezető: Clattenburg (angol)

Gólszerző: Diego Costa (3., 85.), Arda Turan (40.), Raúl García (70.); illetve Kaká (27.)

Sárga lap: Raul Garcia (5.); illetve Rami (7.), Balotelli (45.), Bonera (70.), Robinho (74.)

Piros lap:

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis; Koke (Diego 82.), Gabi; Adrian, Raul Garcia (Sosa 72.), Arda Turan (Cristian Rodriguez 78.); Diego Costa

Milan: Abbiati; Abate, Rami, Bonera, Emanuelson; De Jong (Muntari 78.), Essien (Pazzini 69.); Taarabt (Robinho 46.), Poli, Kaka; Balotelli

A mérkőzés góljai

62 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ahogy megnéztem ezt a meccset és a nagyarányú vereségünket előtört belőlem minden pesszimizmus, ami eddig csak legbelül lappangott. Mintha ez az irdatlan nagy pofon felnyitotta volna a szemem, hogy felesleges továbbá reménykedni. Megjegyzem, hogy nyugodtan le lehet most ezekért a sorokért hurrogni, de ezt akkor is le szeretném írni, mert így is gondolom, továbbá így legalább megkönnyebbül valamelyest a lelkem.
  Sajnos amikor meghallottam a hármas sípszót belém hasított a felismerés: könnyen lehet, hogy évekig az utolsó BL-meccsét láttuk az AC Milan-nak. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy ugyanúgy sínylődni fogunk, mint ahogy a Liverpool tette/teszi a Premier League-ben. Ez a felismerés nálam elsősorban abból adódik, hogy gyenge a keret és a tulajdonosok is elsődlegesen a spórolásra helyezik a hangsúlyt, továbbá az igazolásoknál is az „akciós áruk” vásárlásra törekednek. Hozzáteszem, hogy lehet kevés pénzből is ütőképes, európai szinten is topklubot építeni, de ez azért nem egy rövid folyamat. Ha csak a Serie A mezőnyét nézzük, ebben messze előttünk jár a Juventus és a Napoli, kicsivel kevésbé, de még szintén előttünk a Roma és a Fiorentina, valamint az új tulajnak köszönhetően valószínűleg az Inter is. Így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy mi is a már fent említett Liverpool sorsára jutunk.
  Tudom, ilyenkor szokott mindig az jönni, hogy „ez a keret nem olyan rossz ha egyenként végignézzük a játékosokat”, valamint „látjuk a fejlődést mióta Seedorf az edző és csak formálódni kell”. Ezen állítások még lehet helytállóak is, DE(!) túl sok idő már nincs fejlődni, hiszen mindjárt véget ér a bajnokság és jelenleg prognosztizálható, hogy jövőre semmilyen nemzetközi kupasorozatban nem veszünk részt, ami oda vezet, hogy kiesik a tervezett költségvetésből az európai kupameccsekért kapott TV-s, reklám és egyéb jogdíjak összege, ami igencsak érzékenyen érinti majd ismét Berlusconi-ékat. További spórolások fognak következni, valamint tudatos „pénzcsinálás”. És pénzt miből tudnak teremteni? – Játékosok eladásából! Milyen játékosokat tudnak eladni? – Akik piacképesek! Szóval sokféle variációt hallottam már én a keret megformálását illetően, amik alapvetően nem is lennének rosszak, de sajnos egyáltalán nem valósak. Mert azért lássuk be, hogyha pénzre van szüksége a klubnak (már pedig arra lesz), akkor nem Constant-ot, Abate-t, Bonera-t, Abbiati-t vagy Mexést fogja értékesíteni, mert ebből még nem lenne kint a mélyvízből, hanem a sokkal esélyesebb forgatókönyv az, hogy De Sciglio, El Shaarawy és Balotelli távozik. Hiába piros-fekete mindhárom játékosnak a szíve, ők elsősorban azért futballoznak, hogy sikereket érjenek el pályafutásuk során és most a Milan-ban ezt nem fogják tudni megvalósítani. Aztán helyükre ismét az „akciós áruk” vagy a kiégett játékosok kerülnek, ők is főleg kölcsönbe. Ez viszont egy ördögi körhöz vezet, amiből soha nem lesz kiút. Sok jóra ne is nagyon számítsunk addig, amíg Berlusconi nem hajlandó megválni legalább a klub egy részétől. De ha mégis úgy dönt, hogy újra invesztál a csapatba, akkor sem csábító már az olasz első osztály az igazi klasszisok számára, főleg meg nem egy olyan csapatba, akik még csak a nemzetközi kupaindulást sem tudták kiharcolni, így legfeljebb csak a tucatjátékosokat tudja majd idehozni, vagy a kiöregedőben lévő sztárocskákat.
  Utólag elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra nyúlt a hozzászólásom, de sajnos muszáj volt valahol leírnom mindazt, amit gondolok jelenleg. Azért nagyon remélem, hogy ezek a negatív dolgok, amiket az imént felvetettem nem teljesül mind, mert nem szeretnék sokáig böjtölni a sikereket illetően. FORZA MILAN!

  • Ne haragudj, amiért csak az első bekezdést olvastam végig! Elméletileg igazad van és érthető a pesszimizmusod. Nem tudom mennyi idős vagy, de lehet, hogy nem emlékszel 2004-re?! Igaz, hogy előző évben BL-t nyertünk, de 2004-ben a Depor 4:0-val küldött minket haza, ezzel szertefoszlatva a duplázós álmainkat! Igaz az egy erősebb csapat volt és én csak az eredmény miatt szeretnék párhuzamot vonni. A következő szezonban megint döntőt játszottunk és ott lejátszódott az előző évi szopásunk egy meccsen. Ugyebár 2004-ben az odavágón gyakorlatilag továbbjutottunk, hogy aztán ne vegyük komolyan a visszavágót és kiessünk. Ugyanez volt a 2005-ös döntőn. Kb. úgy vertük agyon az első félidőben a Liverpoolt, mint az Atleticot a mostani odavágón, csak akkor belőttük a helyzeteket.
   Majd zsebben érezve a győzelmet kiküldtük a mezeket a 2. félidőre és kis szerencsével ugyan csak legyűrt minket a Pool. 2006-ban ismét jól szerepeltünk a BL-ben, csak az elődöntőben nyomott le minket a Barca nagy nehezen a szokásos bírói segédlettel! Ezután jött 2007 és az újabb BL cím. Ezt követte a mai napig tartó bohóckodás. A csapat allergiás lett a spórolástól. Szerintem a helyzet nem tragikus, bár áldozni kéne a csapatra, de ha Seedorf elképzelése bejön és sikerül jól összekovácsolnia azt, ami a rendelkezésére áll, akkor remélhetőleg csak 1 szezon erejéig kell nélkülöznünk a BL-t! Én ebben hiszek/bízok!
   Forza Milan

   • Már ne haragudj, de a legnagyobb ökörség az amiket te itt most összehordtál. Összehasonlítani a 2000-es évek közepét és a jelenlegi helyzetünket nem tudom hogy sikerült? 😀 Melyik pizsamádban álmodtad, hogy ez megfelelő érvelés lesz az én hozzászólásomra? Eleve az akkori csapat bajnok lett a Serie A-ban, ez most 10. Az a csapat jövőre indult a BL-ben, ez NEM! Annak a csapatnak még nem voltak pénzügyi gondjai, ennek VANNAK! Annak a csapatnak még voltak topformában lévő sztárjai, ennek NINCSENEK! Egyébként meg legalább olvass végig valamit mielőtt válaszolsz rá, mert különben hülyének fognak nézni. A legelső mondatodra reagálva: 26 éves vagyok és 1994 óta vagyok AC Milan szurkoló és a mai napig emlékszem az akkori BL-döntős élményre. Szóval ezáltal igen, emlékszem a 2000-es évek közepére, de úgy látszik Te már nem annyira, ha a mostani helyzettel képes vagy összehasonlítani.

   • Ja és ezen a meccsen pedig már nem is nevetek, hanem röhögök kínomban: “Ugyanez volt a 2005-ös döntőn. Kb. úgy vertük agyon az első félidőben a Liverpoolt, mint az Atleticot a mostani odavágón, csak akkor belőttük a helyzeteket.” – Úgy látom nem egy meccset néztünk mostanában. Valóban jobban játszott a Milan ellenfeleinél mindkét meccsen a bekapott gólokig, de az agyonverés ott kezdődik, ha legalább gólokat is rúgunk ezekből a helyzetekből. Az Atletico elleni első meccset követően (azt a meccset is beleszámolva) volt összesen 5 tétmérkőzésünk, amelyeken rúgtunk összesen 3 gólt és kaptunk 8-at. Szerintem nem 3-8 egy olyan csapat gólaránya aki agyonveri az ellenfeleit…

    • Tomekk!
     Nekem nem volt kedvem végigolvasni a kilométer hosszú írásodat, de ahogy látom te elolvastad az enyémet. Ezek szerint olvasni már tudsz, de azt nem fogod fel, amit látsz! Abból, amit írtam tökéletesen kiderül, hogy ez nem támadás volt az irányodba, sem a tartalma, sem az, hogy Milan szurkoló voltál-e már! Te meg nekem esel itt baltával KisKöcsög! Az a helyzet tahókám, hogy még bele is írtam, hogy kizárólag az eredmény miatt vonnék párhuzamot!
     Ime:”Igaz az egy erősebb csapat volt és én csak az eredmény miatt szeretnék párhuzamot vonni.”
     Ezek szerint a kommentátor sem ért a focihoz, csak te! Az odavágó félidejében úgy fogalmazott, hogy a Milan tönkreverte az Atleticot, csak gólt nem lőtt! Miért ne mondhatna ilyet? Rohadt jól játszottunk, csak nem találtunk be! Mi a baj ezzel? Az a baj, hogy az ilyen emberek mint te élve születnek! Gratulálok nyomikám 6 évesen óriási Milan drukker lehettél és már biztosan az oviban is Milan címer volt a jeled! Hidd el, hogy rohadtul tisztában vagyok az akkori és mostani csapat minőségbeli különbségével!
     Valójában az egész egy kis nosztalgia lett volna, de egyes parasztok nem bírják ki kötekedés nélkül.
     Nem baj, majd a továbbiakban minden hozzászólásom végén esedezni fogok mindazon tahók bocsánatáért, akiknek esetlegesen nem a szája íze szerint írom le azt, amire gondolok! Ha most valakinek nem tetszett a csúnya beszédem, azt javaslom, hogy egyszerűen lépjen túl rajta és ne ezen rágódjon!
     Köszi, Forza Milan

     • Először is én nem köcsögöztelek és tahóztalak le egyszer sem a válaszomban. Az hogy idáig süllyedtél inkább téged minősít mint engem. Továbbá érvelni sem tudsz, mert valószínűleg egy IQ-tlan gyökér lehetsz, akibe annyi ész szorulhatott, mint lócitromba C-vitamin. Az meg, hogy kommentátor ezt mondja még nem tekinthető szentírásnak, viszont a sokat látott egykori Milan legendák egytől egyig csalódottságukat és nemtetszésüket fejezik ki a mostani produkció nyomán. Szerintem ez inkább mérvadó, mint mondjuk Egri Viktor két erőltetett szóvicce közötti szakértéshez hasonlító böfögése. Az meg, hogy én milyen Milan-drukker vagyok, vagy voltam akár 6 évesen azt nem tudhatod, de nyilván még akkoriban én is más szemmel néztem a labdarúgást. Egyébként akkoriban kezdtem el a labdarúgást követnem, főleg a családom jóvoltából.
      Végezetül csak egy utolsó kérdésem lenne: Neked mint kívülállónak, mi véleményed az intelligenciáról?

     • Megkövetlek pajtás! Az IQ-m 0. Soha se gondoltam volna, hogy rájössz, hogy valójában egy növény vagyok. Gratulálok! Ezek szerint neked már a bölcsiben is Milan címeres tányérból adták a sütőtök pürét és közben a világ mai futball nagyhatalmainak képviselői epedve várták az ajtóban, hogy végre megetessenek és alvás előtt még gyorsan szakértő tanácsaiddal lásd el őket, mert a te szavad a szentírás! Ezért is tartanak itt ugyebár. Egy sok éve sportkommentátor nyilván nem ért hozzá, mert nem ez a munkája nap mint nap. Végül pedig úgy gondolom, hogy neked másik sportágat kéne választanod! Szerintem a ritmikus sportgimnasztika teljesen testhezálló lenne neked, mert az pont ilyen ratyiknak való, mint te dugipofi!

     • Mekkora riposzt! 😀 De nem is vártam többet egy ilyen hülyétől, aki még a mondatokat sem tudja értelmezni. Valószínűleg komoly szövegértési problémáid lehetnek és így már nem csodálkozom, hogy nem kezdtél neki az első hozzászólásnak, mert annak már a terjedelme is meghaladhatja a képességeidet. 😀 Sok szerencsét az élethez, szükséged lesz rá. 😀

 2. Éveken át tartó szisztematikus “csapat-lebutítás” eredményét láthattuk tegnap. Sajnos nagyon messze vagyunk jelenleg az európai elittől. De talán a jövő szezon – igaz nemzetközi szereplés nélkül – jobb lehet, maximum EL szerepléssel. Viszont erre is elég halvány az esély.

 3. Félelmetes,hogy egy azért nem túl acélos Atletico simán kiejtett minket,még ha legalábbis az első meccs képe teljesen más volt,mint amit az eredmény mutat.Eljutottunk odáig,hogy egy pár éve még viszonylag kisebb sztárcsapat(annak ellenére hogy nyertek pár UEFA kupát,meg EL-t)lemosson minket.Sajnos a régi nagy AC Milan,mára már egy európai középcsapatnak számít..
  Ettől függetlenül Rossoneri amíg élünk!
  Forza Milan!

 4. Teljesen értelmetlennek látom az edzőt,a játékosokat ,taktikát, hozzá állást fikázni.. Tetszik nem tetszik ,sajnos ez a realitás.. Az,hogy az 5-1-es összesítés túlzás vagy sem megint csak teljesen mindegy,mert 4-1-el vagy 3-1-el is ugyanott tartanánk..
  Eddig nem foglalkoztam a vezetőséggel,de most már én is úgy gondolom,hogy ha nem lépnek valamit,és valamilyen módon nem nyomnak egy rakás pénzt a Milanba,akkor még évekig messziről fogjuk nézni az európai élcsapatok hátát..

 5. Nem tudom, mit lehet mondani a tegnapi meccs után. Csodára nem számítottam, halovány volt a reményünk amúgy is, de ahhoz képest, hogy mindenki erre a meccsre pihent és készült, úgy éreztem, hogy sem fejben, sem fizikálisan nem voltunk ott a pályán. A játékunk megint lelketlen volt és pontatlan. Illetve az sem újdonság, ha leírom, hogy a szerencse ismét nem a mi oldalunkon állt. habár ide most a szerencse önmagában kevés lett volna.
  Számomra egyértelmű, hogy a csapat nagyrésze botrányosan rosszul játszott. Taarabt középen játszatása egyértelmű hiba volt, a gyorsaságát és kreativitását a szélen kellett volna kamatoztatni, nem volt helye sem, hogy bármihez kezdjen. Értem én, hogy tartott See a felépült és visszatérő Filipe Luis előre futásaitól, és ezért került oda Poli, aki jobban vissza tud zárni, de szerintem ezt másként kellett volna megoldani, pl De Jongot a védekezéseknél kicsit szélre rendelni, ha a helyzet úgy kívánja, és akkor vagy Essien vissza zárhatott volna a helyére míg Poli a bal oldalon húzódik hátra, vagy Poli középen, és a két VK húzódik ki szélebbre. Ez így teljesen rossz megoldás volt. Taarabt nem játszhatta a játékát, és a szélső játékunk teljesen súlytalan volt. Ráadásul kaká is akkor van elemében, ha középen játszhat, és ő képes is jó labdákat adni, már ha van kinek. Hiszen most széljáték nem volt, Balo pedig lelketlenül beleszürkült a mezőnybe.
  A középpályánk egyenesen gyatra volt Poli és Kaká kivételével, (talán még Robinak volt egy-két pillanata), de az említett két játékos sem a legjobb napot fogta ki, csak rajtuk legalább látszott az akarás, a hajtás. Essien meg lehet, hogy a BL-re érkezett kifejezetten, de ezzel a játékkal még egy vak és féllábú Montolivot sem tudna pótolni. Ezért kár volt jönnie. Ő is az a fajta játékos lesz, aki rajtunk marad, és utána nem tudunk majd megválni tőle…
  A hátsó szekciónkat hagyjuk is. Noha sokan ostorozzák Bonerát, többnyire jogosan is, azt kell mondjam, hogy az utóbbi meccseken magához képest stabil teljesítményt nyújtott. De valóban nem rá kellene építenünk. Rami nem a legjobb napot fogta ki, kb. 2 gólban benne volt rendesen. Emanuelson az első félidőben egy labdát nem tudott levenni, a második félidőben már legalább nem nagyon szar volt, csak közepesen szar, mint a csapat többi része is, felzárkózott hozzájuk… Abate? Hááát, ha eddig nem tanult meg pontosan labdát be- vagy előre adni, már sajnos nem is fog. Taktikus védekező helyezkedéshez semmi köze. Egyedüli erénye, hogy gyors, és saját nevelés. Ám ez édes kevés.
  Abbiati pedig azt érzem, még mindig akar a meccsek nagy többségében, de sajnos meg vannak a korlátai. Nála is akadnak helyezkedési hibák rendesen, ráadásul a mozgása és a reflexei ide már nem elegek. Nekem tetszene a Seedorf féle felállás és támadó foci, noha nem a tegnapi meccs alapján. De ehhez fizikálisan és fejben is rengeteget kell fejlődnünk, és nagyon biztos védelemre van szükségünk, és rengeteget robotoló középpályára, ami sajnos nincs meg. Ráadásul a pontos befejezésekkel is hadilábon állunk, Pazzo-t leszámítva nem nagyon van rendes befejező emberünk, mert Balo-t nem sorolnám ide.
  Pedig annyira nem volt jó az ellenfél. Mint csapat, valóban egységesebb nálunk, de én eddig sem voltam elájulva tőlük, és ez után a meccs után sem vagyok. Az eredmény kicsit túlzó, és sajnos nem tükrözi híven a két csapat közötti különbséget, de valóban jóval előrébb járnak, mint mi.
  A helyzet az, hogy a csapat egy nagy játékos garnitúra cserére szorulna. Habár ezt csináljuk már 3 éve, még ha kényszerből is, és ez talán azt eredményezi, hogy megint idő kell, mire az újak összeszoknának. ám végre nem a maradékot kellene összeguberálnunk. Viszont a keretünk nemzetközi szinten vagy már kevés, vagy még kevés. Vagy beépítjük a fiataljainkat, minél több lehetőséget biztosítva számukra, és akkor majd várható egy idő után az összeszokottság, a lendület és eredmény is, vagy klasszisokat hozunk. Mivel az utóbbira nincs lehetőség sajnos, így marad az előbbi. Bár láttuk mennyire volt lelkes a vezetőség a nagy fiatalítási projektünk véghezvitelében… Mindenesetre nincs más út, csak előre…

 6. Nagyobb esély volt rá, hogy kikapunk Madridban (is) és búcsúzunk a BL-től, be is jött a papírforma, de így???? 4:1-re kellett kikapnunk? Szégyenteljes volt ez a vereség.

  Én nem tudom mit hittek a játékosaink. Balotelli megint bunkó volt.
  Diego Costa-t és a mi Balotellinket egyszerűen össze se lehet hasonlítani!!!
  Diego hajtott az utolsó másodpercig. Hihetetlen miket művelt a labdával. Cselek, PONTOS!!! beadások, kiugratások, kényszerítők, sprintek a labdával, gólok és ami a legfontosabb, SZÁMÁRA NEM VOLT VESZETT LABDA!!! Amint elveszítette a labdát és elesett, már állt is fel és meglepte többek között Urby-t és Rami-t és már vissza is vette a labdát.
  A mi Mario-nk pedig végig durcázta a mecset. Amint szerelték, megállt káromkodott egyet és elkezdett sétálgatni…. ez mi féle hozzáállás???

  Persze ez a meccs nem csak Mario-n ment el. Az egész csapat komplett úgy ahogy van lebőgött. Még Kaká is, aki bár gólt lőtt, de a fontos pillanatban, mikor épp a rengeteget hibázó Essien adott neki egy hihetetlenül jó labdát be a 16-osba, egyszerűen amatőr módon kezelte le a labdát.
  Visszatért Robinho!!! Egy újabb ziccer. Akár közelebbről is képes kapufát rúgni.

  Voltak persze játékosok, akiknek voltak szép momentumaik, de ez sajnos nem tartott ki egész meccsen.

  Ha támadtunk akkor az Atletico betömörült a 16-osuknál. Ha támadtak együtt tették azt.
  Mi meg?

  Vicc az egész.

  Na mindegy. Tudjuk hogy ezt nem lehet Seedorf nyakába varrni még! Ez még nem az ő csapata. Nyáron nagy változások lesznek. Ősszel pedig elkezdődik Seedorf első szezonja, ahol már kritikus szemmel fogom én is figyelni a munkásságát.

  Sok pénzt kell költeni a csapatba, új igazolásokra. Nyáron csatlakozik Seedorf-hoz az általa kiválasztott szakmai – edzői stáb.

  Pénzt csakis Balotelli és SES eladásából tudunk szerezni.
  Balo-ért 40 milliót hajlandó fizetni az Arsenal, a Chelsea lehet többet is. Persze fogalmam nincs mitől ér nekik ilyen sokat, de ha igazak ezek a hírek, akkor csak vigyék!!!
  Nem bíron felfogni mekkora nagy a különbség Diego costa és Balotelli között. Diego győztes, Balo pedig örök vesztes marad! Csakis magának köszönheti és a hozzáállásának. Valaki elmagyarázhatná neki, hogy nem kötelező neki rúgnia minden egyes szabadrúgást és hogy azokat nem kötelező egyfolytában kapura rúgni!!!

  Már nagyon várom, hogy vége legyen a szezonnak és lássam mennyire gondolja komolyan a MILAN vezetőség, hogy életre kelti a csapatot!

  • Semennyire!

   Már régóta kellenének jó védők, de nem hajlandóak kiadni 20m-t senkire sem. Inkább ha lejár a szerződése.

   Az utóbbi idők buta üzletkötéseiből kiindulva Balot eladjuk még a WB előtt, aztán a WB-n feltornázza az árát. Figyeljétek meg, így lesz!!! De akkor visszajövök és kiírom:

   ÉN MEGMONDTAM!

   🙂

  • Hát azért nézd meg Costa mögött milyen csapat áll és Balotelli mögöt milyen!..
   Hihetetlen mindent varjuk a nyakába..
   De akkor egy isten volt mikor bombázta a gólt nem is tudom melyik fordulóban 80. perc körül és nyertünk 1-0 ra..
   Balo örök vesztes? Te melyik csapatnak szurkolsz? Akármennyire is nem megy valakinek akkor sem mondunk ilyet a saját csapatod játékosára.
   Én eddig nagyjából egyet értettem veled de ez a pár sor elképesztő, mintha nem is te írtad volna!
   Forza Milan , Forza BALO!

   • Figyelj, Balotelli mögött ugyanúgy egy csapat áll, méghozzá egyáltalán nem rosszabb, mint ami Costa mögött. A különbség annyi, hogy míg Costa egy veszett helyzetből képes kikeveredni, labdát visszaszerezni, újabb helyzeteket teremteni, gólt rúgni, gólpasszt adni, félpályán végig vezetni stb. ugyanazzal a lendülettel és hozzáállássáal, addig a mi Balo-nk miután megkapja a labdát, egy az egyben belevezeti az ellenfél játékosaiba, és mindenképp megpróbál szabadrúgást kiharcolni. Nem arra hajt, hogy irány előre kipasszolgatjuk az ellenefelet helyzetet teremtünk és kapura rúgunk, lehetőleg olyan közelről, amilyenről csak lehet.
    Ha labdát veszít és nem kap érte szabadrúgást, akkor már csak a durci van és a séta. Ha megkapja akkor mindenképp ő rúgja, nem beíveli embernek, nem kiugraszt játékosokat, hanem kapu felé bombázza, ami többnyire mellé megy.
    Ennyi. Nincs csapatjáték.
    Costa nagyjából ugyanolyan képességekkel bír, mint Ibra. Egy vezér és húzza magára a csapatot, egymaga képes megteremteni a helyzetet. A hozzáállása egész meccsen nem romlik. Hajt, hajt, hajt…. akkor is ha nem is kellene, mert több góllal vezetnek.
    Balo-nál ez messze nem így van. nagyon messze van attól is, hogy Ibrával hasonlítgassam is.

    Jah és hogy milyen MILAN szurkoló vagyok? Olyan MILAN szurkoló, aki 1989 óta drukkol ennek a csapatnak, olyan aki más csapat meccseit meg se nézi, akkor se ha az egy BL-döntő. Én nem vagyok Balotelli drukker. Én MILAN drukker vagyok és a legjobban Boban + Weah nyilatkozatával értek egyet. Ők is ezt látják Balotellivel kapcsolatban. A játékosaink-nak nem fontos a MILAN mez, nem tisztelik azt, nem becsülik, hogy egy ilyen patinás klubban játszhatnak.
    Meg kellene veszniük a pályán a 90 perc alatt, hogy győzelemhez segítsék a csapatot, de Balo is csak sétálgat. Tényleg mennyiszer látod egy meccsen hogy fut, sprintel, üresre fut vagy akármi? Mert ahogy én látom, legalább a fele meccset lesétálja.
    Egy ilyen ,,sztártól,, ilyen fizetésért, Milan mezben én azért többet várnék.

    MIkor leigazoltuk Balo-t én nem őt vártam, hanem Tevez-t, akit ritka olcsó megszeezhettünk volna. Az az ember hajt. Nem lazsál. A sípszó után észre veszi, hogy nem csak egy edzésen van.

    Na de mindegy. Ez a meccs, mint említettem is, nem csak rajta ment el, de semmiképp se elfogadható, hogy mikor már eleve hátrányból indulunk, akármelyik játékosunk is csak sétálgasson.
    Az Ateltico-nak nem kellett volna hajtania, mégis úgy harcoltak, mintha 5-0-ás hátrányt kellett volna ledolgozniuk.

 7. Mindenkinek igaza van, a lényegi problémákat,anyagi korlátokat jól látjuk már régóta. Ehhez képest én csak egy nagyon bosszantó momentumra hívnám fel a figyelmet,arra, hogy ha végre elkezdünk egy csapatot építeni (ami legalább az olasz bajnoságban előre törhetne) kialakul egy viszonylag stabil felállás, kezdenek jó félidőink és helyzeteink lenni, akkor mi a francnakk játszák el a rotálást. Vessetek meg érte, de engem sokal jobban bosszantott az Udinese elleni vereség, mint a tegnapi. Egy csapat nem léphet túl az árnyékán. Előbb verjük meg a Sassuolot, Udineset és más kiesőjelölteket, tanuljunk meg 90 percig rohanni, helyzeteket kihasználni, védelmet stabilizálni ezek ellen, utána próbálkozzanak nagyobb falatokkal. Hatalmas hibának tartom See-től az Udinese elleni rengeteg személyi változtatást. A Juve toronymagasan kiemelkedik az olasz bajnokságból, érjük utól előbb őket. És ők is hol vannak még a BL nyeréstől…

  • Ezzel sem nagyon lehet vitatkozni. 😀 De a sanda gyanúm az, hogy még sokáig ezeket a meccseket próbájuk majd megnyerni és kőkeményen harcolni fogunk az Európa Ligáért az elkövetkezendő években. Tőke, minőségi utánpótlás, kiváló játékosok hiányában ez lehet a maximális elvárásunk.

  • carulli a szívemből szóltál. A játékosok és a vezetőség megérdemelné, hogy ne érjük el az 5. helyet, akármennyire is jó lenne anyagilag és akármennyire is szeretnénk látni a kedvenc csapatunkat nemzetközi porondon. Jól fog jönni egy szezon, ami csak a scudettoé. FORZA MILAN!

 8. Nem mindig értek egyet Hegyi Ivánnal, de amit tegnap mondott szerintem igaz.
  mégpedig, hogy ez a Milan keret most is van olyan erős, mint az Atletico-é!
  Ez egy hitehagyott, felforgatott társaság, amit Allegri tökéletesen leépített.

  Azt is mondta, hogy ha egy Simeone ülne a padunkon könnyen lehet, hogy fordítva lenne az eredmény.
  Azért ebben van valami.

  Még mindig a koncepciónk nem megfelelő! Egy elúszott szezonban vagyunk benne, erre idehozunk egy Essient!?
  Bíztunk a rutinban.. hát nem jött be!

   • Mi itt mind Milan szurkolók vagyunk és, ha levesszük a szemellenzőt, elvonatkoztatunk a pályán látottaktól bizony el kell ismerni az igazát!

    Sőt, a sokat szidott Gallianinak is igaza van, mikor azt mondta, hogy ezzel a kerettel vágunk neki jövőre… Azért Zapata és Rami, ha jól működik a csapat jó védők! Ahogy See papa kérte kell egy jó, ballábas belső védő.
    Ezek után a keret gyakorlatilag simán versenyképes az összes olasz csapattal (legalább)!

    Csak remélni tudom, hogy Seedorf megtalálja az egyensúlyt a csapatnak és a nyerő taktikát. Egy gondom van, hogy ritkán váltunk igazán formációt, pedig nem ártana kísérletezni, ha már úgy is annyi a szezonnak. 🙂

    • Remélem igazad lesz és tényleg ennyi kell a csapatnak. Ehhez azért az is hozzáadódik, hogy ne adjuk el legértékesebb játékosainkat ismét, úgymint: DS-t, SES-t, Balo-t. Én már nem tudok olyan optimista lenni ezzel kapcsolatban mint Te. Sokkal borúsabban látom a helyzetet és szerintem a védelembe nem csak egy ballábas belső védő kell, hanem még egy kimondott balhátvéd is, valamint egy hálóőr.

     • Szerintem Emanuelson nagyon jól játszik. Van 1-1 szarabb meccse mint mindenkinek, de jelenleg nem nagyon tudok olyan alternatívát, aki hozzáférhető lenne és lecserélném rá. Ha Abate megy kb. Jön helyette Santon, aki DS-hez hasonlóan mindkét oldalon bevethető.

      Kapuba lentebb írtam, hogy én Gabrielnek adnám ezt a fél szezont. Nem tud olyan szarul teljesíteni, hogy nagyon múlna ezen valami. viszont ha beválik, megvan a kapusunk 10 évre…

     • Emmanuelson engem nem igazán győzött meg eddig, de attól még nem mondom rá, hogy rossz. Az általad említett Abate – Santon “cserét” pedig mindenképpen meg kellene húzni, mert egyrészt Abate semmire nem jó, Santon pedig megoldást jelentene mindkét szélen sérülés és/vagy gyengébb forma miatti pótlásra. Viszont azt senki nem tudja garantálni, hogy Ignazio ilyen gyenge teljesítmények után még egyáltalán kell valakinek és azt sem, hogy a vezetőségünk ne adná el egy jó ajánlat esetén Mattia DeSciglio-t. De ha ez a borzasztó forgatókönyv mégsem teljesülne (legyen így) attól még kellene a pótlás a szélre, mert Constant finoman szólva sem tudja megoldani azt.

 9. Üdv!!
  1-3 után csatornát váltottam,mert képtelen voltam nézni ezt a vergődést!!!!!
  Egy hitehagyott társaság szaladgált a pályán,minden remény és elképzelés nélkül!!Fájó volt látni…
  Abban az egyben reménykedem,hogy a 2014/15-ös bajnoki szezonban (talán!!)egy “másik”Milan-t láthatunk,amelyik összeszedettebb lesz!!!

 10. Nekem kerdesek jutottak eszembe a tegnapi meccs lattan amik persze mar reg megfogalmazodtak de most ujra elojottek.

  -Mit keres meg ennel a csapatnal Abbiati? Teljesen biztos vagyok benne, hogy lejart az ideje. Latvanyosan lassul es kezd robot mozgasu lenni. Lattam utana a Bayern-Arsenal meccs osszefoglalot, Neuer (de meg az agyusok cserekapusa is) fenyevekkel maskent mozog.

  -Essien mi a tokomet csinalt a palyan tegnap? A tarsak nem passzoltak neki, O meg csak kenyelmesen kocogott ide-oda a palyan. Mikor elhagyta a labdat es kontraztak belole akkor is, aztan golt kaptunk belole.

  -Abate is mehet oda ahol fizetnek erte, ezzel a teljesitmennyel kitorolhetii a segget.

   • teljesen igazad van! Gabrielnek kellene végig védenie ezt a fél szezont! Lássuk meg mi van benne! Szerintem abszolút nem tehetségtelen.

    Attól félek jegeljük a szezon végéig majd veszünk 8-10-milliókért valakit, akit kötelező lesz védetni és lehet ennyit sem ér.

    Szerintem, ha nem köszön be az Atletico Cristante-ért 8milliós ajánlattal, akkor lehet még ő is csak a Primaverában játszana… Vicces, hogy mennyire nem értékeljük a saját játékosainkat.

    • Mintha nem lenne hozzá értés bizonyos szakértelmet igénylő pozíciókban. Persze itt főleg a tehetségkutatást értem.

     Kapusfronton én csak 2 kapussal számolnék jövőre mert egyszerűen NEM KELL TÖBB! Az egyik Gabriel a másik még kérdőjel. Vagy Amelia vagy jöjjön egy külsős kész kapus. Kb fele-fele arányban játszatnám őket, hogy meglegyen a lehetősége mindenkinek és máris 2 fővel csökkentettem a keretet.

     • Elvileg Amelia out – Agazzi in…
      Ha igazak a hírek.
      Agazzi, Gabriel nekem nem tűnik olyan rossznak, ha a brazil beválik főleg.. 🙂

      De én nem bíznám a véletlenre! Védjen a fiatal brazil ezen a maradék kb.15 meccsen és ha nem válik be. Álljunk be a sorba Perinért. 🙂

      Létszámot lehetne csökkenteni bőven!
      Mexes, Essien, Bonera, Zaccardo, Silvestre, Robinho, Birsa, Muntari/De Jong, Constant…
      és még csak igazolni sem kellene helyettük, csak visszahozni a fieteljeinkat kölcsönből. Niang, Albertazzi, Ely, Vergara, Salamon,
      +Astori vagy Doria

   • azért ezzel vitatkoznék, rengeteg meccset lehoz rutinból, olyan labdákat ér e,l fog meg, üt ki, amire csak nagyon tapasztalt kapusok képesek, most az, hogy kapunk miatta egy hónapban 2-3gólt olyan mind1, a meccsek többséget 2-3 gólos különbséggel bukjuk, ha abbiati jobb lenne, az csak gólarányt nyomná fel, de addig, amíg a középmezőnnyel (abból is az alja) vagyunk harcban, olyan mind1 a gólarány
    a másik dolog( bocsi hogy ez már nem a h.sz.dhez szól), hogy mi a f*szért nem játszanak játékosok a primaverbol, miért nem próbáljuk őket, miért nem készítjük fel őket a “nagyok” között jövőre, hogy már bevethetők legyenek és legyen tapasztalatuk, még meg is kockáztatom, azt hogy a felhozott fiatal játékosokkal jobban is játszanánk, mert bennük legalább meg lenne az bizonyítási meg akarási vágy, ami a felnőtt csapatból hiányzik, támadó sorunk 1000x jobb lenne petagna taarabt kettőssel, balotellit, meg felejtsük már el végre, egy nulla ugyan azt csinálja mint pazzini csak látványosabban, ez az én személyes véleményem, minden poszton hagyjunk egy meghatározó tapasztalt játékost és a többi mind ifjú titán legyen, akiket hajt a győzelmi vágy és tele vannak akarási vággyal és talán még az EL is meglehet
    sulci még1x bocs, hogy mindent ide hozzád írtam:)

    • Zaccardo , Muntari De Jong és Essien maradhat.
     Zaccardo eddig csak jól játszott ( 2-3 meccs 🙂 )
     De Jong az idei alapemberünk miért adnánk el ???!!!!
     Muntari megoldja a dolgát lezúz mindenkit és még gólokat is lő
     Essien pedig eddig szarl játszhat de még beválhat. Kb 1 évig sérült volt és nem játszott elég nehéz játékba lendülni.

     Én a tegnapi meccs után csak See papát sajnáltam.
     Nem a taktikával vagy a felállással volt (nagy)baj hanem a hozzáállással . 2-1 után még simán nyerhettünk volna de a csapat teljesen szétesett.

     • Zaccardo öreg, hiába volt nagyjából megbízható, ha nem adjuk el sosem építjük be a fiataljainkat. (Vergara, ely, Albertazzi, Salamon na meg nagyon tetszik Iotti és Pacifico játéka is! )
      Bonera, Silvestre hasonló okokból szintén mehet.

      De Jong – alapember volt, bár See egyre többször hagyja ki. Nem segíti a támadásokat, védekezésben rengeteg a helyezkedési hibája. kissé alibi amit ő játszik, gondolok itt a sok vissza-passzra vagy a mellette lévő játékoshoz játsza egyből, hogy ne ronthasson.
      Amiért eladnám: mert még most kaphatunk érte 10millió körüli összeget!
      Abból a pénzből meg lehetne venni egy normális középhátvédet. sokkal jobban kell.

      Essien eddig minden meccsen nulla volt. Úgy mozog mint egy vénember, irányítóképessége meg soha nem volt. Én a De jong, Muntari, Essien hármasból ezért tartanám meg leginkább Muntarit.

      Ő tényleg hajt 8igaz a maga sebességével), jól helyezkedik, gól/gólpassz mutatóban is jó. Ténylegesen hozzá tud tenni a csapat játékához.

      Montolivo, Cristante, Poli pedig a jövő, mindegyikük remek képességekkel bír, sokat fut, sokat szerelnek. Poli igazi posztja is a középpályán van, nem elöl.

     • Bocsi nem neked hanem CarlDonatech-nek szanom, hogy De Jongot vedjem. A barcaban is csak a mellettuk levo embernek passzolnak megis megy a jatek. Miert? Marha egyszeru, amiert nalunk nem mert ok mindig a labdaval, labda korul mozognak. Egy labdas korul mindig van 2 ures tars, mindig igyekeznek 3 szoget kialakitani a labda korul (es max ketten tamadjakk le a labdast) ezert barmerre lehet kicsit passzolni aminek van ertelme es mindig talal embert. Na mindegy, van az a jatek mikor hasznos de nalunk valoban sokszor a tehetetlenseg miatt van.

     • CarlDonatech teljesen egyetértek Veled abban hogy Zaccardo öreg de egy rutinos játékos mindig elfér a védelemben. Rajta kívül csak Zapata és Rami a használható belső védőnk és ha Mexés Silvestre és Bonera távozik ( adná a Jó Isten) akkor ugye visszajön a kölcsönből Vergara és veszünk még valakit elkél + egy játékos sérülések eltiltások miatt. Zaccardo nem keres sokat megbízható úgyhogy szerintem maradhat. Nekem ez a véleményem.

 11. Elég sokan Balotellit szidják…!! Nem akarok a védelmébe szállni, de nem miatta kaptunk 4 gólt!!!
  Nem Balotellit kellene azonnali hatállyal elbocsátani, hanem a 4 védősort!!!!!!
  Kik ezek?! Urby, Bonera, Rami, Abate???! Na ezeknek kéne takarodniuk!!
  5-1es összesítéssel estünk ki. Ez mindent elárul a védelmünkről.

  Ettől függetlenül tényleg egy nagy nulla volt Balo, de nem elsősorban tőle kéne megszabadulnunk,
  hanem a védelem összes tagjától. Az Udine elleni meccsen játszó Mexes, Zapata kettős is beletartozik!

  Nagyon sajnálom See papát, hogy ilyen védelemmel kell együtt dolgoznia.
  Lehetne akár Sir Ferguson is az edzőnk, ilyen védelemmel még Ő se tudna mit kezdeni.

  Hiába lett volna bombaformába Balotelli és rúg egy mesterhármast, ha kaptunk mellette egy négyest!

 12. Ebbe benne van minden!!!!!!!!!!!!!
  Weah nem kertelt sokat:
  ” Ez egy szégyen, itt kell befejezni. Igazán sajnálom a Milant, én kicserélném a teljes csapatot, a nulláról kezdeném újra. Biztos vagyok benne, hogy az újságok negatív kritikát fogalmaznak meg Seedorfról, még ha neki is voltak hibái.
  A taktika és a felállás az ő számlájára írható, de a játékosok azok, akik kimentek a pályára. Most már megértem Boban szavait, aki azt mondta, hogy a mai játékosok nem olyanok, mint mi voltunk. Ma csak az számít, hogy legyen egy jó autód, jó fizetésed, és az újságok rólad írjanak. Emlékszem az első évemre: mielőtt profi lettem volna, és gólokat lőttem volna, Afrikában nem kaptam pénzt, de ez nem érdekelt. Csak az érdekelt, hogy a labdával alhassak, a labdával ehessek, mert a labda volt a legjobb barátom, nem pedig a fizetés vagy a prémium. Mondok egy dolgot: ha nem tudtok focizni, menjetek haza, és játszatok a PS4-el, ott legalább ügyesek vagytok. Elnézést, de ezt kellett mondanom, játékosa voltam a Milannak,köszönöm a klubnak, hogy aranylabdát nyerhettem, és azt, hogy Weah-á válhattam. A Milan az én családom, és egy gyerek mindig megvédi a saját családját. ”
  UTÓIRAT:szeretném a MILAN-t ,úgy vergődni látni mint,most a Liverpool vergődik,ez az első hozzászólásnak szól!Nézz meg egy meccset Suarez köré épített csapat és ők fociznak!!!A MILAN-t teljesen 0 kell újra építeni!

 13. Tiszta papírforma, az olasz bajnokság 10. helyezettjének semmi keresnivalója a BL-be, s teljesen megérdemelten lett 5-1 a végeredmény összesítésbe. Ez a valóság. Atletico spanyol bajnoki dobogós, mi meg olasz 10.
  Szégyentelen, motiválatlan, undorító csapattá váltunk. S ezen sajnos Seepapa sem segíthet.

  • Teljesen egyetértek mindenben … 🙁 Ezen a csapaton csak az tudna segíteni, ha Berlusconi eladná a csapatot valaki olyannak aki törődne is vele… mert amíg ő van biztos nem fogunk Birsa, Nocerino… szintű játékosoknál drágábbat venni (márpedig a jó játékosoknak ára van…. és olcsó húsnak híg a leve)

 14. Tegnapi teljesítményünk szégyen.Véleményem szerint teljes káosz szeretett klubunk.Nézzük meg évek óta mi folyik itt:orvosi stáb?-egy nagy nulla!,játékosok?-sajnos ez van de ennél a helyezésnél,kupaszereplésnél azért sokkal több van bennük.Már Allegrinél sem értettem mit akarunk játszani,Seedorfról nem is érdemes beszélni(tudom Isten káromlás de akkor is mint edző kb.a magyar bajnokság az ő szintje-egy óriási nulla.)Vezetőség?-igazán befejezhetnék már a szurkolók hülyítését,gyakorlatilag már egy szavukat se hisszük el.Módszeresen teszik tönkre szeretett csapatunkat.Nagyon remélem ez a kudarc (de leginkább a következményei) elgondolkoztatja vezetőinket,hogy előbb utóbb ebből nagyon nagy gondok lesznek.(nemzetközi kupa indulás nélkül hatalmas bevétel kiesés,a még meglévő értékeink eladásához és még drasztikusabb nézőszámhoz fog vezetni.)Persze könnyen okoskodunk innen de akkor sem logikus amit művelnek.
  Ne is várjunk szerintem semmi jót addig amíg nem akarnak változtatni.Milan FOREVER

 15. Hali!

  Srácok én a tegnapi meccset látva síralmas!!
  Bárki bármit írhat de SEEDORF sem tud ezzel a meccsel elszámolni!Bolognát épp,hogy megvertük Juventus,nápoly,udinese vereség!!!!
  Olvasatok utána ha nem így van de kikaptak az udinese ellen akkor mindenki már azt nyilatkozta készül az Atletico ellen:kérdezem én ha erre a mecsre készülünk akkor nem igy játszotunk volna mint tegnap!!A játékunk botralmasan szar volt kilátástalan játék!!!!Seedorfot is elő kéne most már venni!!!!Berlupapáról annyit azért ez a MILAN Ő alatta ért oly sok mindent el jelenlegi helyzetett nézzétek meg anno hol volt egy iylen csapat mint a Chelsea vagy a M.City,PSG, csak azért irom mert mostanába az OROSZ és Sejkek megveszik a csapatokat és irgalmatlan pénzeket tudnak bele invesztálni/ez már nem a fociról szól)!!!!!!!!!

 16. A spanyol bajnokság 2. helyezettje játszott a Serie A 10. helyezettjével. Elvileg rendben is lenne a 4 gólos különbség. Továbbá, a 12. legértékesebb (a spanyol csapat) játszott a 15. legértékesebbel. Ha a legértékesebb kereteket tekintjük, akkor viszont érdekes különbségeket fedezhetünk fel. A Milan kerete 30 fős, az Atleticóé 22! Ennek következtében náluk egy játékos annyit ér, mint nálunk mondjuk De Sciglio. A 22 fős keret ugyan kicsi, de azt is eredményezi, hogy nyugodtan be lehet vetni a cseréket is, mert nincsenek messze a stabil kezdőktől. A Milan esetében hatalmasak a különbségek. Már Abbiati is legfeljebb egy közepes kapus, de még mindig benne bíznak az edzők… De Sciglio lenne a legjobb jobbhátvéd, Abate lenne a második számú. Sajnos ez az a poszt, amely az egyik legstabilabb a Milannál, pedig mostanában egyik sem egy csoda… A középső védőknél Rami eddig egészen jól teljesített, Zapata hullámzóan, de ők lennének ideális esetben az alapemberek, Bonera és Mexés már csak humorforrásnak vagy pulzusemelőnek jó. Emanuelson nem lenne rossz balhátvédnek, de szintén hullámzó a teljesítménye. A középpályán Montolivo és De Jong az alapember, de mögöttük csak Muntarit meg Essient tudjuk felmutatni, illetve Cristantét, akiből lehet még valami. Sulley még néha összehoz egy-két jó meccset, de Essien akármennyit is pihenne, egy komolyabb meccsen már a 20. perc után elfárad. Az ő posztján ennyi idősen nem lehet játszani. Vagy lehet, de úgy, mint ahogy tegnap játszott. (NFL-példával élve, egy 37-38 éves irányító – pl. Tom Brady vagy Peyton Manning – még lazán klasszis teljesítményre képes, míg egy RB ebben a korban már 5 éve nyugdíjba vonult volna…) A támadó középpályásoknál lenne éppen alternatíva rendesen (SES, Taarabt, Saponara, Honda, Kaká, Robinho), de itt is eléggé nagyok a különbségek. Saponara nem kap lehetőséget, Robinho és Honda ellenben játszhat, pedig az olasz nem marad el tőlük. Kaká 2008 óta vegetál, hatalmas a visszaesés, amit 2007 után láttunk tőle, jóval nagyobb, mint várható volt. Persze, öregszik, de Totti is öregszik, Pirlo is, Del Piero is öregedett, Ibrahimovic is, Di Natale stb. is. Mégis le tudtak rakni az asztalra remek szezonokat 30 felett is. Kaká annyi idős, mint Ibra, csak éppen Ibra 10 éve a világ egyik legjobbja, a brazil viszont már legalább fél évtizede csak árnyéka 2007-es önmagának… Honda egyelőre rejtély. Van 2 hónapja, hogy alkosson valamit, mert különben semmi értelme megtartani. 27 évesen ne legyen megilletődve egy profi játékos. Taarabtban látni a fantáziát, kb. olyan emberekre lenne szüksége a Milannak jövőre, mint ő. A támadóknál Balotelli mögött a nála jóval szerényebb képességű Pazzini az egyetlen alternatíva. Nagyjából ez a Milan kerete. Szemre ugyan jól néz ki egy Abbiati – De Sciglio, Rami, Zapata, Emanuelson – Montolivo, De Jong – Honda, Kaká, Taarabt – Balotelli 11, de akárki is hiányzik közülük, az alapvető változást eredményez nemcsak az adott csapatrészre, hanem az egész csapatra nézve.

  A Milan igazolási politikájáról már többször írtam, a véleményem ismert. Erre azonban nem lehet fogni a gyengélkedést. A koncepcionális gond ennél összetettebb. A Milan elmúlt lassan egy évtizedét úgy lehet összefoglalni, hogy a vezetőség igyekezett alternatív megoldásokat keresni a nyilvánvaló hiányosságokra. Az igazolásoknál a pénzért vett jó korban lévő és erősítést jelentő játékosok helyett ingyenes igazolásokkal operált a klub. A pénzeket nem az igazolásokra költötte, hanem leginkább a fizetésekre. Ez pedig visszaütött, hiszen egy 4 milliót kereső játékos nem szívesen mond le ennyi pénzről, ergo nehezen lehet eladni (egyrészt, mert nem akar elmenni, másrészt, mert a vevő klub nem szívesen ad neki hasonló bért). A Milan a modern labdarúgás alapkövetelményeit (erőnlét, gyorsaság, fizikális futball) figyelembe nem véve szinte teljesen a taktikára és a rutinra próbálta helyezni a hangsúlyt. Ezt láttuk becsődölni sokszor, legelőször 2008-ban az Arsenal, majd szinte minden évben (MU, Tottenham). Mert míg korábban valóban összecsinálta magát az ellenfél a korszakos legendák láttán, addig a jelen futballistáiban jóval erőteljesebben van meg a kivagyiság: nem tisztelnek senkit és semmit, nem érdekli őket, hogy ki az ellenfél, nagyon helyesen. A jelen jó játékosai helyett zömmel fénykorukon túljutott játékosokkal “erősített” a csapat. Kaká és Essien 5-6 éve az egyik legjobb volt a posztján, ma már kikoptak az elitből. A pár éve elhatározott fiatalítási tervtől megint kezd eltérni a vezetőség. Saponara és Gabriel a BL-keretből is kimaradt, előbbi ráadásul a bajnokságban is csak mellékszereplő (vagy az sem). Cristantét úgy kellett bekönyörögni a csapatba, Vergarát gyengébbnek ítélték meg Boneránál és Zaccardónál, no meg Mexésnél. Jó lenne tudni, mit művelhetett, hogy elpasszoltuk… Sokan írták, hogy a Milanba pénzt kellene pumpálni. Nos, ahogyan azt már sokszor leírtam, a Milannak igenis van pénze. Netto 50 millió eurót fizet a játékosainak, de korábban volt ez az összeg jóval magasabb is… Én úgy gondolom, nem Ibrahimovicnak volt sok a 9 millió eurós fizetés, hanem pl. Mexésnek és Kakának a 4, Essiennek, Hondának meg Robinhónak a 2.5… Ha ezeket az összegeket duplázzuk, és megnézzük, hogy ezért kiket lehetett volna szerződtetni, akkor foghatjuk a fejünket. Ha a felsoroltak – nyilván Ibra kivételével – megszerzése helyett, illetve elengedésük esetén ki nem fizetett béreket tekintjük, akkor ebből a pénzből egy az egyben ki lehetett volna cserélni a védelmet, amely most középen akár állhatna Benatiából meg Ogbonnából is, és nem Bonerát meg Mexést kellene nézegetnünk…

  Tavaly mázlival meglett a BL-t érő harmadik hely. Örültünk neki. Ennek ellenére szinte semmit sem tett azért a vezetőség, hogy megháláljuk Fortunának a segítséget. Szinte garantált volt, hogy jön egy rakás pénz a BL-lel, de megint eljátszottuk a nagysemmit az átigazolási piacon. A bajnokságban még van kb. tucatnyi meccsünk. Oda lehet érni az 5-6. helyre, de lassan fel kell tennünk a kérdést, hogy lenne-e értelme. Nekünk most egy igen nagy pofonra lenne szükségünk (ha az 1:5 nem lett volna elég), mert valaminek fel kell nyitnia a döntéshozók szemét. Csak lassan már ez is illúzió. 2008-ban az öreg Milant szinte lefocizta az Arsenal, mégis csak évekkel később indult el változás a keretben. Csak pillanatnyi fellángolást eredményezett a Manchester elleni 2:7-es kiütés. Most ott tartunk, hogy egy teljesen jellegtelen erőfutballt játszó Atletico Madrid különösebb erőkifejtés nélkül ütötte ki a Milant a BL-ből. Korábban azt mondta mindenki, hogy bár a csapatot nem igazán érdekli a bajnokság, a BL-ben általában nagyot alkot. Szép siker volt a Barca elleni 2:2, 0:0, 2:0, az Arsenal elleni 4:0, de a Milan egyre inkább kezdi elveszíteni a tekintélyét Európában. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a bajnokságban jelenleg hol áll a csapat. Jelenleg nem hogy Európa elitjéhez, hanem a Serie A élcsapataihoz is rengeteget kellene javulni.
  Berlusconiék lassan 8 éve nem tudják tartósan megújítani a Milant; a korábban profi módon szervezett klubnál egyre kaotikusabbak a viszonyok. Ez az 1:5-ös kiütés – megspékelve a bajnokságban nyújtott katasztrofális teljesítménnyel – azonban el kell hogy indítson valamit. A MU-tól elszenvedett 2:7, a Barcelona elleni 0:4 “magyarázható” volt, elvégre Európa óriásai verték meg a Milant. Az Atletico Madrid viszont egy középcsapat jelentősebb múlt nélkül. Egy ilyen vereséget nem lehet lenyeletni a szurkolókkal. Berlusconi módszeresen rombolja le saját szobrát. Már régen nem a 2 BEK- és 3 BL-címet emlegetik a szurkolók, hanem azt, hogy évek óta képtelenek vagyunk az elődöntő közelébe kerülni. És jelenleg ott tartunk, hogy erre a mostani rendszerben, koncepcióval, politikával, hozzáállással még évekig esélyünk sem lesz. Az idény végén alaposan el kell gondolkodniuk a klub irányítóinak a hogyan továbbról. Az teljesen egyértelmű, hogy a jelenlegi formában a koncepciójuk (ha van) nem működőképes. Ami hatalmas adu ász a kezükben, hogy a Milan brand rengeteget ér. Sokaknak jelenti a klub még mindig Nordahlt, Liedholmot, Riverát, Baresit, Maldinit és van Bastent, Shevchenkót, Weah-t vagy Nestát. A klub népszerű a Távol-Keleten, tehát lehet mire építeni. De a jogot végzett Berlusconinak kell a leginkább tudnia, hogy egy tulajdonosnak nemcsak jogai, hanem kötelezettségei is vannak. Ha önerőből képes rá, változtatnia kell. Ha nem, akkor pedig megmenteni a klubot, akár azzal is, hogy – legalább részben – áruba bocsátja.

  És természetesen gratulálok az Atletico Madridnak, teljesen megérdemelten jutott tovább.

  • Tökéletesen leírtál mindent Lansky!
   És ami a leges leg szembetűnőbb: Az erőnlét! De nem csak a Milan van ebben lemaradva hanem az összes Olasz csapat. …Érthetetlen számomra. ..Még a Juve is csak szenved Európában pedig sétálva nyeri évről évre az Olasz bajnokságot. ..szégyen…

  • Jókat írtál, egyetértek, két dolgot azonban hozzátennék:

   1, Én nem tartom soknak Essien 31 évét ehhez a poszthoz. Tegnap valóban nagyon gyenge volt, és nyilván ő sem lesz fiatalabb. De nem azért adta el a labdát többször is, mert nem 27 éves.

   2, Di Natale: kibaszott jó játékos, de soha nem kellett két meccset játszania egy héten, és még a válogatottat is leszarta. Így azért könnyebb sok gólt rúgni, ráadásul egy kiscsapatban, ahol azért más elvárások vannak az eredményeket illetően.

   Palopnak van igaza: amelyik csapat vezetőségének nincs koncepciója, elképzelése, hogy mit is szeretne, az a csapat így fog járni, ahogy a Milan is. Az, hogy nincs pénz, egy dolog. De nem hinném, hogy a Fiorentinánál több pénz lenne, mégsem alázzák meg őket most már sokadszorra… sok mindent elnéz az ember, de az utóbbi évek BL-vereségei mélyen tudják ütni azt a szurkolót, aki látott korábban piros-fekete mezben focizni tudó játékosokat is.

 17. “Tomekk 2014.03.12. 08:16 ”
  hozzászólását Én végig olvastam, és a – következő évekre vonatkozó – pesszimizmusával egyetértek. “Se pénz, se posztó.”
  Mi itt továbbra is szurkolni fogunk, csak sajnos majd egyre kevesebb meccset tudunk megnézni. A TV csatornák elsősorban az élcsapatok meccseit közvetítik. Csak nézzétek meg szeptember óta hányszor nem közvetítették például az Inter meccseit. BL és EL nélkülünk fog bonyolódni. (Webes meccsnézést nem lehet a TV HD közvetítésével egy napon emlegetni, élvezhetetlennek tartom.)

  • Lehet már találni viszonylag jó steam-eket, amik jó felbontásban tudják sugározni a mérkőzéseket. Csak ehhez kell egy gyors internetkapcsolat és egy olyan televízió ami lehetővé teszi, hogy lehessen hozzá csatlakoztatni PC-t. Úgy már csak az idegen nyelvű közvetítés ami kissé zavaró, de hallgatva a sportklub helyenként alacsony színvonalú riporteri munkáját, már nem is tartom ezt akkora hátránynak. 😀
   Amiatt viszont én is aggódom, hogy nem láthatjuk annyit a csapatunkat a TV-közvetítések során, hiszen nem minden esetben lehet azért jó minőségű webes elérhetőséget találni.

 18. Fertelmes ez a védelem! Seedorfot hibáztatom erősen Mexes jegelése miatt. A legjobb belős védőnk és Ramival igazán jól megértenék egymást. Allegrit szidtuk eleget de ekkora pofont nem nagyon kaptunk volna vele. A mult szezonban ettől a Milantól gyengébb társulatunk volt és mégis 3. helyen végeztünk harcban is voltunk a bajnoki címért ill. a BL-ben sem okoztunk ekkora csalódást. Persze Allegri idén beégett a csapattal de a Seedorf féle Milan semmivel sem jobb sőt. Pénzből lehet csak csapatot építeni én tudom de ennyire nincs gyenge csapatunk mint amit mutatunk újabban.