Serie A 24. forduló:

Milan-Bologna 1-0 (0-0)

San Siro – Milánó: 29.631 néző

Játékvezető: Bergonzi

Gólszerző: Balotelli (86.)

Sárga lap: Zaccardo (85.); iletve Natali (48.), Perez (88.), Friburg (90.)

Piros lap:

Milan: Abbiati; De Sciglio, Rami, Zaccardo, Constant; De Jong (Muntari 64.), Montolivo; Honda (Pazzini 66.), Kakà (Poli 79.), Taarabt; Balotelli

Bologna: Curci; Antonsson, Natali, Mantovani; Garics (Moscardelli 89.), Lazaros, Perez (Friburg 89.), Krhin, Morleo; Bianchi, Cristaldo (Laxalt 84.)

Balotelli gólja vs. Bologna

 

33 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. A BL be se lesz-ük jobbak. Nem is értettem, h miért újongott a vezetőség, h az Atleticot kaptuk, hiszen szarráfognak verni minket. Egy ilyen haszontalan Bolonyát is alig tudtunk megverni. Gyenge, ötlettelen, szánalmas teljesítmény a Bolonya ellen. S na nem lenne (az általam sokra nem becsült) Balo bomba, nem is nyerünk. A meccseink vagy dögunalmasak, vagy kikapunk rajtuk. Ezen nincs mit szépíteni. Csoda, h San Siro alig van meg félig?

 2. Részletes hozzászólásaimmal ellentétben most nem fűzök sokat hozzá a tgnapi meccshez. Hogy mi volt az a pozitívum a tegnap látottakban?! Hogy megszereztük legalább a 3 pontot. Többet nem igen tudok hozzáfűzni pozitívumként. Gyenge meccs, nincs összhang, s nagyon gyatra teljesítmények…. Ez az Atletico Madrid ellen nem lesz elég, s ilyen játékkal búcsúzunk a bl-ben is… Seedorfot nagyon tisztelem, sokat tett a Milanért, de még mi dig nem értem hogy let edzői tapasztalat nélkül leültetni a padra valakit. A támadásoknál igyekszünk körbejáratni a labdát, meg figurázgatni, de nincds meg a befejezés, nincs meg a támadások lezárása…. A védelem még mindig sokat hibázik összeségében…. Látványosabban játszunk azért mint Allegrinél, s végre kimerünk támadni. De rengeteg idő kell még míg összeáll a csapat. Ez most egy tanuló taszi szezon lesz én úgy fogom fel… Jelenleg See papával nema Juvét kell vernünk, hanem először a kisebb apatok ellen kell tusni hozni a győzelmeket. Gyengék vagyunk, de azért bizakodok s szorítok hogy jók legyünk mihamarabb !!! Forza milan !

 3. Szégyen…4 kapura tartó lövés, lassú, kényelmes, ötlettelen játék. Ez még rosszabb produkció mint Allegrinél. Hondának abszolút az a poszt nem passzol. Csak zavarták DS-el egymást. Kaka ugyancsak el van dugva,,, neki mélységből kel indulnia mert nem robbanékony. Egyedül Taarabt és Rami játéka volt értékelhető. A bőgő masina a gólon kívül nulla. Az Atletico ellen esély nincs ilyen játékkal. Elpocsékolt 90perc volt ez a találkozó. Nincs alázat és akarat a csapatban.

 4. Nem igazán értek egy-két hozzászólást…
  Tényleg nincs jó csapatunk de ,hogyan is gondolta valaki,hogy tavasszal itt valami változni is fog esetleg a hozzáálláson kívül.
  Seedorf egy romokban heverő csapatot vett át ráadásul be kell építsen 3-4 embert akik ráadásul nem is világsztárok….Tőle még nem kérhetünk számon semmit …Majd ősszel..
  A kerettel kapcsolatosan úgy gondolom,hogy nem olyan vészes a helyzet…
  Szerintem kell két jó védő egy világklasszis ” karmester ” és talán egy kapus…És azt a 4-5 “hulladék ” játékost elzavarni…
  A képlet egyszerű : Ha Seedorf kap a nyáron igazolásokra olyan összeget amivel ténylegesen meg tudja erősíteni a csapatot akkor beindulhat az edzői karriere ha nem akkor valószínűleg elbukik mert ezt a csapatot 4-5-6. helynél előrébb nem tudja vezetni..Ami nem lenne rossz edzői teljesítmény de ha nem lesz BL az itt nem elég…
  Az Atletico ellen meg megint más lesz…Ott nekünk nem kell támadni..A legjobbkor találkozunk velük..Hiszek a sikerben!

   • Ha úgy rendezkedsz be ,hogy védekezel az egészen más játékot igényel..Akkor a védelem előtt minimum 3 embernek védekező feladata lesz valószínűleg..És talán többet tudunk kontrázni.Hangsúlyozom talán !
    Viszont ha támadólag állunk fel akkor többször kerülnek a védőink egy-egyes szituációba amiben mi nagyon gyengék vagyunk…..
    De persze ezek csak feltételezések … Minden meccs más és egy pillanat alatt változhat a helyzet…

  • “A kerettel kapcsolatosan úgy gondolom,hogy nem olyan vészes a helyzet…”
   Nem direktbe neked írom….
   ?????????? Botrányos ez a keret (1-2 kivétel, azok is csak éppen)
   Szerintem a Milan történelmének a leggyengébb alakulata, ez nem egy Milan család, mint régen.
   És nekem ne mondja senki, hogy milyen jó ingyen igazolásokat csinált a kopasz.
   INGYEN NINCS MINŐSÉG, NINCS MINŐSÉG NINCS MILAN
   Nem ilyen csapatba szerettünk bele…

 5. Bár tudjuk, hogy a csapat szurkolói között nincs olyan, aki ne lenne legalább 10 éve Milan-drukker, egy kicsit furcsa, hogy egy BL-mérkőzés előtt mennyien temetik a csapatot. Mintha a Milan nem bizonyította volna rengetegszer, hogy két arca van.
  A tegnapi meccsből egyáltalán nem lehet kiindulni az Atletico elleni BL-mérkőzés előtt. A Bologna 1 pontért jött a San Siróba, a kontrákat is általában két ember vitte végig, míg az Atletico nem az a bekkelős csapat, amely magára húzná az ellenfelét. Mellesleg, aki mostanában látta a spanyolokat focizni, az nem mondhat olyanokat, hogy simán elver minket a kisebb madridi csapat.
  Én igenis láttam pozitívumokat a tegnapi játékunkban, bár egyértelmű, hogy vannak gondok. A fölényünk megvolt, de a támadó harmadban elfogyott a tudomány. Azt azért ne feledjük, hogy bár sokan legyintenek a Bologna hallatán, Ballardini óta egy egész szívós kis csapat lett. Bár a leggyengébb kerettel bír a Serie A-ban, pár hete pontot szerzett a Lazio meg a Napoli ellen is.
  A mérkőzés elején azt gondoltam, hogy távoli lövésekkel fogjuk kicsalogatni a betömörülő Bolognát. Montolivo lövésein kívül azonban nem próbálkoztunk, legfeljebb Balotelli. A baj az, hogy a széljátékunk egyelőre teljesen feleslegesnek hat, azaz nem tudjuk “eladni” a futballunkat az ellenfélnek. A Bologna ellen Taarabt és Honda összesen 3 alkalommal lőtt kapura, a Balotelli mögötti 3 támadó középpályás pedig összesen 4-szer. Ez ezen a szinten nulla. És főleg abban a tekintetben az, hogy a szélről belőtt labdák sem mentek emberhez. Honda és Taarabt 7-ből 1 kísérlete talált Milan-játékost, De Sciglio pedig 9%-os hatékonysággal lövöldözte be a labdákat.
  Amennyiben a szélsőink nem lesznek aktívabbak a lövések terén, akkor ilyen jellegű védekezéssel fog szembesülni a Milan: nem fogja elhinni az ellenfél, hogy igenis célunk van a szélsőinkkel, ha Honda gyakorlatilag semmit, Taarabt pedig a cselezgetésen kívül keveset csinál. Miután megpróbálunk 3-4 emberrel támadni az 5-6 védővel szemben, ezért fontos, hogy legyen területük a gyors embereinknek. Ha a védőket (kinti lövésekkel) nem kényszerítjük arra, hogy kilépjenek, maradni fognak a helyükön. Balotelli gólja ugyan nagyon későn jött, volt benne düh meg egy kis szerencse is, de pontosan megmutatta, mit kellett volna játszanunk. Mintha Montolivón kívül ő fogta volna fel egyedül, hogy most tényleg távolról kell lőni…
  Seedorfnak sokkal jobban meg kellene szerveznie a szélső támadók bekapcsolódását a támadásokba, hogy amikor a szélső hátvédek felfutnak, akkor meglegyenek az érdemi játékkapcsolatok, vagyis ezek eredményeként helyzet(féleség) alakuljon ki. (Hiába passzolt sokszor Constant Taarabtnak, illetve De Sciglio Hondának, abból kevés akció alakult ki. Honda például a passzai (44) több mint felét (23) De Scigliónak címezte…)
  Azt gondolom, hogy bár segítette a Milant a szerencse is, a Bologna kevésbé érdemelte volna meg az 1, mint a Milan a 3 pontot. Az ellenfélnek talán két helyzetszerűsége volt, emellett azonban nem tűnt rossznak a védekezésünk, és a Milan kontroll alatt tartotta a meccset. Ebben a tekintetben láttam javulást. Attól nem igazán lehetett tartani, hogy a Bologna betalál, de Kakáék egyre görcsösebbek lettek attól, hogy nincs meg a vezetés.
  Abbiati kevés alkalommal kellett hogy védjen, de amikor kellett, a helyén volt.
  De Sciglio támadásban nulla, védekezésben rendben volt.
  Rami jól játszott, valószínűleg már most a legjobb belső védőjévé vált a csapatnak.
  Zaccardo kellemes meglepetés volt. Én mindig is belső védőként tekintettem rá, és úgy néz ki, ott többet is tudna segíteni a csapatnak (Boneránál mindenképpen jobb).
  Constant nem csinált semmi különöset, igaz, nem is nagyon tesztelték. Taarabttal még nem nagyon van meg az összhang, és ha Urby felépül, nem is lesz meg. De hát ő akart maradni padozni…
  Montolivo a meccs legjobbja volt. A szokásos gürizős meccsén van túl, védekezésben és támadásban is igyekezett. Ami negatívum nála: néha borzasztóan sokat dajkálja a labdát: átveszi, forgolódik, hasonlóan ahhoz, mint amikor emiatt a fejünket fogtuk Pirlo utolsó 1-2 évében. Neki (is) kellene diktálnia a tempót, de sokszor tovább lassítja az amúgy sem gyors játékunkat.
  De Jong nem élete meccsét játszotta, de ez most belefért. Majd szerdán pusztít.
  Taarabt az egyik leglelkesebb játékosává lett a Milannak. Visszahozott valamit a régi, kevésbé taktikus futballból. Néha öncélúan cselezget, néha feleslegesen lövöldöz, de ha kicsit vissza tudja őt fogni Seedorf, akkor nagy fogás lehet a srác. Megvannak a képességei ahhoz, hogy bizonyos meccseken ő jelentse a különbséget. Nagyon hiányzott egy ilyen típusú játékos a Milanból.
  Kaká sajnos a csapat leggyengébbje volt. Több meccs óta alig tud valamit hozzátenni a játékhoz, mégsem kap lehetőséget a helyén Saponara. Ennyit valószínűleg a fiatal olasz is tudna. Remélem, nem lesz bérelt helye a brazilnak a kezdőben, mert ebből nem élünk meg.
  Honda Kaká mellett a másik, aki szinte értékelhetetlent nyújtott. Teljesen idegen test a csapatban, valamit ki kell találnia vele kapcsolatban Seedorfnak, mert annál jobb játékos ő, hogy ilyen gyengén futballozzon.
  Balotelli nem sokat mutatott, de egy villanásával eldöntötte a meccset. Amikor nem megy a csapatnak, akkor pontosan az ilyenekre van szükség. Mindenesetre jó lenne mellé még egy támadó, mert még mindig nehezen jut el hozzá a labda.

  • Jó kis összefoglaló ( mint mindig ).
   Írtad ugye,hogy Seedorfnak jobban meg kellene szerveznie a szélső támadók bekapcsolódását a támadásokba..Szerintem ő pont erre fekteti a hangsúlyt..És talán ez lesz az ő fegyvere.Csak egyszerűen a mostani játékosok képessége gyenge az ő elképzeléséhez….Nincs lendület…Nem vállalnak egy az egyet….kevés..
   Taarabt-ban van valami de szélmalom harcnak tűnik egyenlőre…

 6. sulci13 örülök a hozzászólásodnak és teljesen igazad van,
  See milyen edző majd jövőre megtudjuk (mondjuk legalább meccs közben próbáltunk váltani és ilyet rég láttam a csapatnál), sajnos szarból nem lehet várat építeni egy két játékosunk nem Milan szint, a sok fikázónak annyit ősszel a Bologna-t nem vertük meg most igen, bl az atletico nem fog tíz emberrel védekezni ami nekünk talán lehetőséget teremt a jobb játékra,
  én örülök h az öreg nem adott pénzt a Hondáért (sajnos ehhez a bajnoksághoz lassú egyenlőre) mert így lehet nyerni a bolton ha eladjuk Poli beszált és sokkal lendületesebb volt, a nagyobb baj annak ellenére h tegnap is győztes gólt rúgott Balo ezzel a hozzáállással nem lehet ezt a játékot játszani és morálisan megöli a csapatot, ha ezt megtudnánk oldani akár eladás árán szerintem javulnánk
  és így igaz 5 meccs 10 pont ősszel ennek h örültünk volna.

 7. Ne értsd félre nem tetszik ez a játék, de kis csapatok ellen hullajtottunk rengeteg pontot ősszel, amit most hoztunk. Nekünk jelenleg nem a Juventussal meg a Rómával vagy a Napolival kell versenyeznünk ebben a szezonban. Szerintem ilyen átlaggal meglehet az EL helyezés. Az Atletico ellen pedig lesz egy nagy meglepi.

 8. Hát izé… most biztos le fogtok hurrogni, de emlékezzetek vissza mennyien szidtátok mindig Abatét , hogy nem tud rendesen beadni, Kérdezem én erre, tegnap este mit csinált DS ??? Egy igazi modern jobbhátvéd megnyerte volna a meccset az első félidőben… annyira üresen szaladgálhatott fel, hogy réges rég, és nem egyszer be kellett volna törnie a 16 oson belülre ….. El van ez a gyerek még nagyon sápadva, zavarba van, ha ő lesz hosszú ideig a Milan nagy jövőjének az alappillére akkor aszt hiszem nem leszünk sokáig jobbak !!!!!

  • Nagyon érdekes a hozzászólásod! Szerintem DS-nek még ezt a szerepet, felelősséget még szoknia kell. De 22 évesen már érett játékos, szóval fejben szerintem is sokkal összeszedettebbnek és bátrabban kell viselkednie!
   Ami még érdekesebb az mondjuk Honda megítélése. Szerintem tőle nem várhatjuk el, hogy végig cselezi az ellenfél védelmét egymaga. De DS előtt nagyon hatékonyan megnyitotta az utat. (sarkalás, ellenfél elmozdítása befelé…stb-stb) Na adj isten párszor még vissza-passzal meg is játszotta volna őt a jobbhátvéd kapura is veszélyes lett volna. Szerintem a széleken pontosan valami ilyesmit akarunk erőltetni.
   Bal oldalon Trabant gyerek ugyan így kimozgatja a védőt, de sajnos se előre, se vissza a szélre nem passzol. Ezen szerintem See hamar változtatni fog.

   Meccs elemzésbe inkább nem megyek bele, mert katasztrófa volt. Csak a felvetésedre akartam reagálni, mert nagyon jónak találtam!

 9. Nem láttam a meccset, csak az összefoglalót.
  De nem kell itt semmin meglepődni.
  Seedorf próbálja visszahozni az életet a csapatba. Allegri kis olasz csapatos védekezős ,,taktikáját,, próbálja támadó futtballba konvertálni. Természetesen ez nem megy egyk napról a másikra, de a változást már most is lehet látni.
  A labdát már sokal jobban, többnyire 70%-30% arányban sikerül birtokolnunk, ezzel is kevesebb teret adva ellenfeleinknek, folyamatosan támadunk, az ellenfelet saját térfelére szorítva, csakhát a támadásaink kevésszer végződnek jól.
  Jelenleg a középpályánk a legerősebb, de kellenének a gólok is.
  De tény hogy egy 10 emberrel védekező csapat ellen, nem könnyű gólt szerezni. Emlékezhetünk, hogy még a BL győztes nagy Milan-nak is meggyűlt a baja a kis csapatok ellen, ahol szintén csak egy góllal tudtunk győzni.
  Adel Taarabt nagyon remélem hogy marad. Az imént néztem meg róla egy kis összefoglalót, hogy mit is játszott a Bologna ellen.
  Hihetetlen mit művel a labdával. Alázza a védőket. És ami én láttam, az az hogy ha rajta múlott volna akkor akár egy 5-0-ás győzelemmel is zárhattuk volna a meccset, de sajnos miután megcsinálja a cselek és passzol, kiugrat, beemel stb. nincs társ aki tudna mit kezdeni a labdával. Olyankor rendre elakadtak a támadások és ment a visszafelé játék. Kapura nem nagyon akart próbálkozni senki…. nah így nem is lehet gólt rúgni.

  Remélem a következő szezonban is velünk marad.

  Az Atletico elleni meccsről meg annyit, hogy sokkal szebb, látványosabb meccset tudunk játszani spanyol, támadó focit játszó csapatok ellen, mint kis olasz 10 emberrel védekezős ellen. A spanyol valószínűleg nem fog betömörülni, támadni fognak és ezzel helyet adnak a mi támadásainknak is.

  Való igaz a tavalyi évben ők voltak a legjobb formában játszó csapat a La Liga-ban és a BL-ben, de lehet hogy egész Európában is, de most utol érte őket a balszerencse, a fáradtság és a sérülések is. 50-50% százaéka van mindkét csapatnak a győzelemre.

  remélem győzni tudunk.

 10. Valakik múltkor érdeklődtek, hogy a Milan néhány korábbi támadója milyen mutatóval állt egy bizonyos mérkőzésszámot követően. A lista szubjektív.
  __________________

  A Milan 10 korábbi támadójának gólmutatója az első 30 mérkőzését követően

  José Altafini – 30 (1958. szeptember 6−1959. április 19.) → 161/246
  Gunnar Nordahl – 24 (1949. január 27−1949. december 11.) → 221/268
  Andrij Shevchenko – 21 (1999. augusztus 21−2000. február 12.) → 175/322
  MARIO BALOTELLI – 21 (2013. FEBRUÁR 3−2013. DECEMBER 7.) → 26/40
  Filippo Inzaghi – 20 (2001. augustus 26−2002. augusztus 28.) → 126/300
  Pierino Prati – 19 (1966. szeptember 18−1968. május 1.) → 102/209
  Aldo Boffi – 18 (1936. november 1−1937. szeptember 19.) → 136/194
  Juan Alberto Schiaffino – 18 (1954. szeptember 19−1955. szeptember 25.) → 60/171
  Zlatan Ibrahimovic − 18 (2010. szeptember 13−2011. február 6.) → 56/85
  Marco van Basten − 16 (1987-augusztus 23−1988. október 30.) → 124/201
  George Weah − 14 (1995. augusztus 27−1996. április 14.) → 58/147

  [A név után az első 30 meccsen szerzett gólok száma, zárójelben az első és a harmincadik meccs intervalluma, végül a játékos Milanban szerzett összes gólja és meccsszáma]

  • Köszi a listát. Viszont nekem lenne egy másik kérésem feléd.
   Össze tudnád írni, hogy ezen játékosok mennyi lapot és eltiltást szedtek össze ugyanennyi meccs alatt?
   Mert nekem nem azzal van a gondom, amikor épp gólt lő… még szép hogy örülök, de mikor feleslegesen eltiltatja magát, az már egy kicsit sok.

   Előre is köszönöm, ha nem írod össze akkor is köszönöm… 🙂

   • Altafini, Nordahl, Prati, Boffi és Schiaffino esetében a lapszám meg az eltiltás vizsgálatára nincs mód, tekintve, hogy sárga lapot először az 1970-es vb-n mutatott fel a játékvezető. Egyébként
    Shevchenko 16 sárga
    Ibrahimovic 14 sárga, 3 piros
    van Basten 7 sárga, 3 piros
    Weah 7 sárga
    Inzaghi 22 sárga
    Balotelli (eddig) 18 sárga, 1 piros lapot kapott.

    Én elsősorban azt nézem, hogy amikor a pályán van egy támadó, tudja-e segíteni a csapatot, lehet-e rá taktikát építeni. Ha Balotelli milanos pályafutását nézzük, akkor a 40 meccsen elért 35 pontja remek teljesítmény. Amikor megszereztük, sejteni lehetett, hogy nem nagyon fog megváltozni, de kellettek a góljai, a lövései. Ibrahimovicnál ugyanez volt. Engem igazság szerint nem érdekel, hogy kap-e lapot a meccsen. Nyilván idővel összejön az a szám, ami eltiltást eredményez, de ez 7 sárga lapig egy meccs kihagyást jelent. Jóval többet köszönhet neki a Milan annál, hogy a szurkolók nekimenjenek azért, mert több lapot kap a kelleténél. Nekem is az a véleményem, ami Prandellinek. Tudom, milyen Balotelli, milyen veszélyei vannak a pályán tartásának, de megvan benne az a tulajdonság, ami nem mindenkiben: hogy egyetlen húzásával meccseket döntsön el. Amíg ilyen teljesítményt nyújt, szállítja a gólokat, gólpasszokat, és építhet rá a Milan (mert nem sérülékeny), addig nem érdekel, hogy bizonyos időközönként ki kell hagynia egy-egy meccset.

 11. Nem láttam a meccset, de a statisztikákból és hozzászólásokból ítélve valószínűleg nem vesztettem sokat…De legalább nyertünk, és egyetértek azokkal, akik szerint egy ilyen “nekünkaziksztökéletes” mentalitású csapat ellen ez sokszor jóval nehezebb, mint egy támadóbb focit játszó jobb ellenféllel szemben. A mi helyzetünkben minden győzelemnek tudni kell örülni, és bízni benne, hogy mostanság valóban szánalmas játékunk egyszer csak megindul felfelé. Az Atletico ellen – bár nem mi vagyunk a favoritok – remélem megtáltosodunk, végül is a BL az BL, ahol általában nekünk relatíve jobban megy.
  Forza Milan!

 12. Sziasztok, en nagyon keveset lattam a legutobbi meccsbol de megszeretnem osztani az eszrevetelemet. Arra lettem figyelmes mar egy jo ideje, hogy hiaba birtokoljuk a labdat nem tudunk vele mit kezdeni a passzolgatason kivul. De ugye abbol nem lesz gol.

  Mindenki ellenkezo iranyba mozog a labdas embertol. En azt eroltetnem, hogy a korulotte levok a labdaval mozogjanak es ugy helyezkedjenek, hogy mindig legyen ures ember a kozelben. Ennek ellenere a labdastol eltavolodnak a jatekosaink es statikusan megallnak, nyakukon egy vedovel. Hat igy jo, hogy nincs kinek passzolni, nincs kiugratas, nincs vedok moge bepasszolt labda (Hondatol egyszer lattam) pedig ilyen felallassal lehetne szetszedni a szeleket. Egyszeruen nem tudjuk kihasznalni az eronket. Oldalra meg visszafele passzolni barki tud.

  Kivancsi lennek, hogy csak en latom igy vagy mas is?