Serie A 23. forduló

Napoli-Milan 3-1 (1-1)

Nápoly – San Paolo stadion

Játékvezető: Massa

Gólszerző: Inler (11.), Higuaín (56., 82.); illetve Taarabt (7.)

Sárga lap: Inler (38.), Jorginho (68.), Callejon  (87.); illetve Abbiati (22.), Taarabt (54.)

Piros lap:

Napoli: Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam; Inler (Dzemaili 88.), Jorginho; Mertens, Hamsik (Behrami 83.), Insigne (Callejon 78.); Higuain

Milan: Abbiati; De Sciglio, Mexes, Rami, Emanuelson (Montolivo 69.); De Jong, Essien; Abate, Taarabt, Robinho (Kaka 46.); Balotelli (Pazzini 73.)

Összefoglaló:

http://www.dailymotion.com/video/x1bjmbv_napoli-vs-ac-milan-3-1-all-goals-and-highlights-serie-a-8-2-14_sport

Képek a meccsről:

35 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Hihetetlen mekkora átjáróház volt megint az egész védelem,ha a Napolinak legalább annyira minden összejött volna mint a Liverpoolnak az Arsenal ellen,akkor simán kaphattunk volna 5-6 gólt is tőlök,csak az volt a szerencsénk,hogy mindig Abbiatiba rúgták a labdát.

  • Ha a Poolnak minden összejön akkor 8-9et kap az Arsenal!Kapufa is volt és több ziccer is kimaradt a Pool részéről!Úgy hogy a 25. perctől teljesen visszavettek!Mi is hasonlóan gyengék voltunk mint az Arsenal,de mi nem is tartunk ott ahol ők!

  • Szevasztok!
   Rég szeretnék már írni a hozzászolásokhoz de csak vmiért most tudok!!
   Kezdem nápolyi meccset nem láttam, de le akarom írni amit akartam már régota!
   Kapus poszt:Abbiati 38évében jár jól véd még mindig de nem mai! Gabriel: fiatal, ügyes szidja sok mindenki de ha most mikor fiatalitunk nem őt játszatjuk akkor csodát ne várjon senki most kéne játszatni, potyagol vagy bénázik sajna fiatal ha jól emlékszem buffon, peruzzi, toldo is hibáztak!
   Védelem: Mexes sokan szidjátok mégis francia válogatottba ha jól tudom középen mexes-rami lesz,meg még annyit thiago silva-mexes lett volna a jelenleg a 2legjobb védő/több nagy edző mondta:ancelotti,mourinho,capello,lippi/
   zapata: tavalyi szezon kijött neki ennyi
   ds:fiatal ügyes
   bonera: rég el kellett volna küldeni,vicc az egészbe vmelyik mecs elött nyilatkozta Ő megüti az olaszválogatott szintet poénos
   emanuelson: nem védő sajna ez van más csapatba érvényesülne
   rami: adni kell neki a játéklehetőséget!jó
   középsők: de jong:jójátékos meg tényleg sokat hajt de ha jobban megnézitek a mecsen sokszor beszorul a védők elé annyira mélyen játszik hogy magára huzza a ellenfelet és néha vannak eladot labdái
   monti:vannak jó mecsei de egyedüll ő az aki távolról elmeri lőni ja meg balo
   Kaka: jó
   Robinho: kiéget már régotta elkell adni
   Poli, cristante, saponara: hajtos, játszatni kéne őket
   nocerino: eladás egyből
   csatár: pazzini és balo nem rosszak balo idegbeteg de ha vki tudd rá hatni nem lesz gond
   fárao: felépül hova épiti az egyetlen sztráunkat seedorf
   Felállitásom: Gabriel-DS-mexes-rami-emanuelson-védekező:montolivo-3tamadó középp:kaka,fárao,poli elöl:pazzini-balo

   seepapáról annyit:csodát ne várjatok tőle hisz lehet megnyert mindent meg jó focista ,várjuk ki a végét!!
   Végül:Találtam jó multkorokba egy Lippi nyilatkozatott és ennyit mondot:Milan ezzel a keretel nem az 1-6ba hanem az 1-3ba kéne lennie,meg még annyit nyilatkozot és jól fiatalokra gondolt poli,cristante,saponarara őket kéne már játszatni és mentalisan kéne fejbe rendet tenni!enyi helyesirásért bocsi mindenkitől gyorsan sietve irtam

 2. Ilyen játékkal jobb, ha ki sem állunk az Atletico ellen. Mexés ugyanolyan szar, mint Bonera. Szerintem felállást kéne váltani, mert ez a 4-2-3-1 nem nekünk való. Túl sok területe volt a Napolinak, rengeteget kontrázhattak. Essient meg nem kellett volna kezdetni, miért pont a Napoli ellen kellett bemutatkoznia? Olyan volt, mint egy lajhár.

 3. Remélem See papa mélyen magába néz és eldönti, hogy soha többet nem leszek egy beszari kis tacskó! Érett komoly ember, akinek ha edzői tapasztalata nincs is, de óriási rutinja van! Soha többet nem szeretnék ilyen Milan meccset látni!
  Mindenki azt szajkózza, hogy átjáróház a védelem… Mexes lassú, ez nem újdonság (minő meglepetés az ellenfélnek sem volt az…). De ha szigorúan a matekot nézzük 5-en támadtak 4 ellen a mérkőzés egészében. Még szerencse, hogy 1x-1x DJ és Essien is találkozott az ellenfél 3-1-es támadósorával. De leggyakrabban ők csak a Jorginho, Inler párossal hadakoztak, velük is sikertelenül.
  A bejelentés óta, miszerint Honda fosik ettől féltem. Azért hagyni otthon az egyik legjobb támadónkat, mert nem tudnánk kimagyarázni miért nem kezdő legnagyobb gyávaság, de ez lenne a legkevesebb. Még így is felvállalhattuk volna a Seedorf által emlegetett filozófiát! Mert a mester azt mondta nem a formáció (4-2-3-1) számít, hanem a filozófia és játékszellem. Erre mit látunk? Védőt a támadó sorban!?
  Ez ellen a Nápoly ellen vagy kiállsz “kard ki kard” és lemosod őket a pályáról, vagy használod a keret EREJÉT! Hogy lehet védekező szellemben kifutni a pályára ennyire semmitérő középpályával (konkrétan nem volt középpályánk), mikor a padon olyan játékosok ülnek mint: Montolivo, Muntari, Poli???
  Seedorf meg is kapta a 4-es osztályzatot, annak függvényébe, hogy nem cserélt rosszul, talán kicsit erős. De remélem észbe kap. Mert ezt nem kifejezetten edzőként bukta el!
  Remélem egy játékossal sem foglalkoztam kifejezetten, mivel ezen a meccsen senkit sem lehet dicsérni, sem elmarasztalni. Tőlük ennyire telt. Esélyünk sem volt így!

 4. Jelenleg a két csapat nincs egy súlycsoportban. Sajnos semmilyen tekintetben. A Napolinak vannak remek játékosai, van elképzelése, taktikája, tapasztalt edzője. A Milanban is vannak jó játékosok, de elképzelés már egy ideje nincs… Seedorffal ez megváltozhat, de nyilván nem 2-3 hét alatt. Ancelottinak, Mourinhónak, Pellegrininek stb. is kellett legalább 3-4 hónap, amíg összerázódott a csapata. Pedig ők nem ma kezdték a szakmát.
  A Napoli tegnap felmosta velünk a padlót. 3 gólt lőttek, de lőhettek volna még legalább hármat (Maggio kapufája, Higuain tekerése, Insigne fejese stb.). Ennek következtében nem lehet nem beszélni a védekezésről.
  Az első góljuknál mondjuk megpattant a labda (én nem menteném fel teljesen Abbiatit, mert a lövés iránya a kapu bal oldala volt, az tehát fura, hogy meg sem moccant).
  A második gólnál tudatosan Mexésre játszottak, aki semmilyen szinten nem veheti fel a versenyt Higuainnal, legfeljebb a tetválások számában. 5-6 méterről fejelhetett az argentin, talán Abbiati előrébb is helyezkedhetett volna, hogy legalább elüsse a labdát.
  A harmadik góllal viszont megalázták a Milant. Hamsik vígan vezetgethette a labdát 17-18 méterre a kapunktól, miközben De Jong és Essien tőle méterekre sétálgatott. Rami – helyesen – kilépett a védőfalból, hogy Hamsik ne lőhessen, de ezzel tálcán kínáltuk az esélyt a Napolinak. Megérkezett a jobb oldalon Callejon, aki centerezett, Higuain meg betalált. De Sciglio jobban is olvashatta volna a játékot, mert annál a szituációnál egyértelmű volt, hogy a szlovák mit fog csinálni (szöktetni a spanyolt). Mexés teljesen feleslegesen ment oda De Sciglio mellé, neki váltania kellett volna Higuainra, miután Rami korábban kilépett a labdás emberre (Hamsikra), és még nem ért vissza a helyére. Ezen a szinten az ilyen hibákat gólokkal büntetik.
  Hogy nekünk miért éri meg az, hogy egy végtelenül lassú, fegyelmezetlen, rengeteg hibával játszó Mexés évi 4 millióért rontsa nálunk a levegőt, rejtély (3 év alatt 24 milliót költünk csak a fizetésére, úgyhogy nem biztos, hogy olyan marha nagy üzlet volt őt ingyen megszerezni; talán ebből a pénzből kijött volna 2 fiatalabb, jobb CB). Persze jöhet a kérdés, hogy ki lenne helyette: Bonera vagy Zaccardo? A szomorú, hogy a védőink közül 2, legfeljebb 3 ember lehetne tagja egy elfogadható Milan-védelemnek: Rami, Zapata és De Sciglio, esetleg Emanuelson, bár tegnap őt is gyakran leatletizálták a szélen.

  A középpályán gyakorlatilag semmit sem mutattunk. A De Jong-Essien párosnak összesen 4 szerelése volt. Igen nagy baj van, ha a legtöbb kulcspasszt Essien adja egy csapatban… Abate középpályás pozíciója ugyancsak megválaszolatlan kérdés. Nem tudott a védők mögé kerülni, ehhez képest azon az oldalon volt aktívabb a Napoli. A Milanból egyedül Taarabt, aki dicsérhető. A gólja gyönyörű volt, és több veszélyes helyzet alakult ki, ha nála volt a labda. Balotelli nem sok segítséget kapott, ezt azért észre kellett volna vennie Seedorfnak. Egyszer sem tudtunk létszámfölénybe kerülni, széljátékunk nem volt, így pedig értelmetlen volt “otthagyni” Balotellit a 2-3 védő között. Robinho Mexés mellett a másik olyan játékosunk, aki tényleg csak a Milan pénzét viszi. Semmire sem jó a brazil, motiválatlan, szarik az egészbe. Ezt kellett volna észrevenni, mert ez nála nem tegnap kezdődött. A második mercato, amikor nyugodtan el lehetett volna adni a francba, de nekünk ez a nagysemmi tökéletesen megfelel, sőt – Saponara rovására – bekerül a BL-keretbe, lassan pedig már ott tartunk, hogy stabil kezdő… Tragédia.

  Nem tudom, működhet-e ez a 4-2-3-1-es szisztéma, mert a tegnapi meccs bebizonyította, hogy egy olyan csapat ellen, amely ennyire gyorsan játszik, nekünk esélyünk sincs. A legtöbb játékosunkra métereket vertek a nápolyiak, és a meccs végére már az erőnlétünkkel is bajok voltak. A sprintek hiányoztak a játékunkból, és nem akarom elkeseríteni Seedorfot, de enélkül nem fog menni. A mai elit csapatok tömve vannak atlétákkal, ezt be kell látnunk. Szép dolog a rutin, de Insignét tegnap rohadtul nem érdekelte, hogy ki áll vele szemben, 30 méteren kb. 10-et vert Essienre. Nyilván fog fejlődni a csapat, de van valami, ami kissé nyugtalanít. Taarabt bemutatásakor Galliani a következőket mondta: “Ez az átigazolás, mint mindig, Clarence Seedorf beleegyezésével történt.” Ez sajnos megint azt feltételezi, hogy először megtörtént a játékos kiválasztása, és csak utána mentek Seedorfhoz nyugtázásra. Seedorfnak nem beleegyeznie kellene az igazolásokba, hanem ötletekkel bombázni a vezetőséget. Nyilván ő sem hülye, hogy Messiket, Ronaldókat meg hasonlókat kérjen, de úgy néz ki, még mindig nem a vezetőedző választ játékosokat.

  Szép cél a bajnokság 5. helye, de felmerül a kérdés, hogy lennének-e változtatások nyáron, ha ez megvan? Vagy akkor megint az történne, hogy a csodálatos tavaszi szezon miatt majd elhitetik magukkal a vezetők, hogy nekünk tkp. egy elit csapatunk van, csak annyi történt, hogy a bajnokság első felében nem volt szerencsénk? Sajnos megint kezdünk visszakanyarodni oda, ahonnan 2012-ben elindultunk. Nem adtuk el Robinhót, Mexést, Bonerát, Zaccardót, most érkezett a különben nem annyira rossz (csak öregedő) Essien, miközben De Jong és Montolivo sem mai gyerek és Pazzini sem. Kaká pedig a magasabban jegyzett csapatok ellen már sajnos kevés. (Most tervezik a védelembe Alexet, aki 32 éves, nyilván ő is a jövőnek szóló igazolás…) A fiatalítást pedig semmiképpen nem szolgálja, hogy Gabriel a BL-keretbe sem kerül be, hogy Saponara kimarad, de Robinho játszhat, hogy Vergara kölcsönbe megy, de Bonera alapember…

  A Napoli erre a szintre hosszú évek munkájával jutott el. Nem szégyen tőlük tanulni.

  • Azért fel ne mentsük Seedorfot. A fiatalítás már csak rajta múlik! A középpályások életkorát firtatjuk, de Poli és Cristante nem játszott mióta ő az edző! Persze ez nem azt jelenti, hogy nem is fognak. De Seedorf rutintalan és egyetlen probléma hogy nincs vér a pucájában! Ne kezdjünk a mercanto-ról beszélgetni, amikor épp hogy vége. Ráadásul hoztunk 4 értékes játékost, akik közül szerintem elég lett volna 2, max 3! De Essient idehoztuk 2 BL meccsért! Ez van! Remélem a papa lassan fejlődik a csapattal és bele mer vágni a fiatalításba.
   Vásárlások helyett vissza Comi és Albertazzit! De megmerem kockáztatni, hogy Vergara és Kingsley Boateng is helyet követelhet a csapatban!

     • Ha Mexés kitölti a szerződését, akkor rá – tehát csak a fizetésére – 30 millió ment el.

      1) Ogbonnát 13 millióért vette a Juventus, 5 éves szerződést kötött vele 1.7 milliós fizetéssel (amihez még jöhetnek bónuszok). Ez 5 év alatt kb. 16-17 millió eurót jelent, amihez még jön a 13 milliós vételár. Durván 30 millióban van tehát Ogbonna a Juventusnak.

      2) Benatia 13.5 milliót ért meg a Roma csapatának, 2018-ig 1.250 eurós fizetéssel. Ez azt jelenti, hogy 26 millió euróba kerül Benatia a Romának, ha kitölti a szerződését…

      És akkor ne robbanjunk fel, ugye…

  • Szokás szerint jó írás! 🙂 Szerintem a lényeg röviden itt van:”Jelenleg a két csapat nincs egy súlycsoportban.”
   Ősszel is lemostak minket a pályáról! Összeszokott csapat, szervezett játékkal. Nápolyban felépülni látszik valami, amit néhány igazolással próbáltak még überelni. Ezzel a játékoskerettel ott kellene helyet foglalnia a Milannak, ahol most a Napoli tanyázik de ebbe kár belemenni.
   A meccset sajnos nem láttam, viszont Taarabt gólját igen. Sebességet tudott vinni a játékba, amitől az ellenfél védelme is zavarba jött, nem csak a miénk. Utána tőle megszokott módon gólra is váltotta a helyzetét.

 5. 7védekező+1 nyomorult Robinho,így hogy lehet meccset nyerni?Rami megye 1 et se üti meg Mexes már rég máshol van fejben,meg amugy is fos.Abate középpályára tétele:)vicc 2méterre nem tud passzolni.Szörnyü h egy angol kispados játékos volt a legjobb a “csapatba”.

 6. A meccs utan Seedorf megmagyarazta, hogy azert jatszott De Jong es Essien, mert igy fog az Atletico ellen jatszani es kellett probat tartani, Kaka pedig nem edzett rendesen az elmult heten influenza miatt.
  Persze az erthetetlen, hogy Abate mit keresett egyaltalan a palyan… szerintem keresett valamit, de abszolut nem talalta meg, sot, meg sajat magat is elveszitette.
  Mexes = Bonera = bakikiraly fos
  Robinho = 0
  Balotelli = minosithetetlen
  Essien = meg lehet valami a dologbol
  Taarabt = ez osszejott neki!
  Kaka = motorszett igenyeltetik + software frissites
  Az teny, hogy Abateval elso perctol kevesebben voltunk a palyan!

 7. Mindennel egyet értek, igazatok, van, bár én még a vereség ellenére is azt mondom, fejlődött a csapat, ha másért nem, időnként volt tempója a támadásoknak, és nem volt rossz nézni annyira, hogy mit produkálunk.Szerintem nem volt csúfos vereség, de ez szubjektív, egyébként köszönhető ez Taraabtnak és Essiennek, előző szerintem remek igazolás volt, nagyon jó kis játékos,baromi gyors, Essien pedig a rutin. Viszont továbbra is az a véleményem, hogy amíg MEXES FÜLÖP a csapat rezidenciájára beteheti a lábát, addig itt rend nem lesz. 2.3.gólban benne volt, de legalább közelről látta. Egy igazi lusta fasz, kurvára felidegesít, egy rakás szar. Takarodjon.
  Megj: Ahogy Pazzo beállt volt helyzet, ezen érdemes elgondolkodni, ugyanis nem csak áll és várja labdát hanem mozog is, keresi a helyet, és így őt is keresik a labdával. Sajnos Balo, ezt közel sem teszi, kellene neki szólni….

  Forza Milan!

 8. Kicsit Lansky írására reagálva:

  Lehet tudni, hogy Montolivo miért nem volt kezdő?
  A DeJong-Essien féle összesen 4 szerelés igencsak indokolttá tette volna. (Itt mondhatni divat szidni Montolivot, de azt gondoltam, hogy Olaszo-ban jobban elismerik azt a labdaszerzés- és passzmennyiséget, amit ő meccsről meccsre nyújt.)

  A 4-2-3-1-es felállás ellen már többször írtam. Ha a játékosokban csak ennyi van a védekezést tekintve, akkor erősebb (defenzívebb) középpályával kellene játszani. Poli-Monti-Muntari közé akár Kakát is be lehet rakni, vagy bal oldalon Urby-t stb… A másik, hogy ha “csak” a szervezettség miatt nem működik, de várható a fejlődés, akkor miért csak egy csatár játszik. Balo-t meccsek óta megtalálja mindenki (talán nem mindig k nélkül), de neki is sokkal jobban menne, ha van mellette (vagy előtte) egy Pazzini.

  Robinho-Mexes vonal tök. így van, annyi csak, hogy a brazil “teljesítménye” már lehet, hogy 6 mercatoval ezelőtt is indokolta volna a távozását.

  Abbiatit viszont 100%-ban felmenteném az első gól miatt. Arra a lövésre nem lehetett mozdulni. A kaput tekintve eredetileg is balra ment a lövés, de ahhoz egy balra vetődés kellett volna, a megpattanó lövéshez, meg hátrafelé is kellett volna mozdulni. Ez (így) egy hatalmas bomba volt.

  A lényeg az utolsó bekezdésben van, csak 2012-ig a bajnokainkhoz ragaszkodtunk, most meg – a teljesítmények tekintetében – a söpredékhez. És sajnos ez sem mindegy.

  • Egyetértünk! Annyit tennék hozzá, hogy See le is nyilatkozta, hogy már a BL-re próbálta ki így a középpályát, nem véletlenül egy erős csapat ellen. De ahhoz már nem volt mersze, hogy fel is vállalja az igazi támadó focit. Ez a taktika, ilyen játékosokkal csak úgy működhetett volna. A védelem és kp ennek szellemében adott (sajnos). Elől: jobbról balra pl: Taarabt-Montolivo-Balotelli előttük Pazzo
   Montolivo sokat segíthetett volna védekezésben is, ráadásul BL-ben ő nem is játszhat, felesleges pihentetni. De szerintem Polit és Muntarit meccseken keresztül a padon jegelni nagyon nagy luxus. De ezzel számolni lehetett 4-2-3-1-nél.