Serie A 17. forduló:

Inter-Milan 1-0 (0-0)

San Siro – Milánó: 79,311 néző

Játékvezető: Mazzoleni

Gólszerző: Palacio (86.)

Sárga lap: Guarin (59.), Juan Jesus (67.), Rolando (71.); illetve De Sciglio (26.), Constant(45.), De Jong (62.), Balotelli (87.)

Piros lap: Muntari (93.)

Inter: Handanovic; Campagnaro, Rolando, Juan Jesus; Jonathan, Taider (Kovacic 56.), Cambiasso (Icardi 82.), Zanetti (Kuzmanovic 68.), Nagatomo; Guarin; Palacio

Milan: Abbiati; De Sciglio, Bonera, Zapata, Constant (Emanuelson 46.); Poli (Pazzini 87.), De Jong, Muntari; Saponara (Matri 75.), Kaka; Balotelli

Az összefoglaló:

Képek a mérkőzésről:

30 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Egész Milánó izgatottan várta a mai meccset, s nem hiába, mert ahogy az olaszok nevezik, azaz a Della Madonnanina nagyszerű mérkőzés volt.
  1-0-ra végül az Internazionale nyert, de ritka alkalmak egyike a mai, hogy azt mondjam nagyon igyekeztünk, s hajtottunk becsülettel. Az egész csapaton lehetett látni, hogy nagyon akarják a győzelmet, s ezért nagyon hajtottak a rossonerik a pályán. Keserű az eredmény a mérkőzés lefújását követően, de nem a mutatott játék alapján, hanem mert 1-0-ra a másik nyert.
  A mérkőzés végig jó iramban haladt, s mindkét csapatnak voltak nagy helyzetei. Nem voltak felesleges lassú céltalan passzok, hanem minden passznak volt végre értelme, s mindenki megpróbálta megszerezni a győzelmet. Nos ezzel az Inter is így állt, és sajnos ők nyerték meg a milánói rangadót.
  a meccsnek az első 5 percében nagy iramban nyomott az Inter és ők domináltak, de aztán a 10. pertől kezdve fokozatosan a Milan is megmutatta, hogy „mi is itt vagyunk, s nyerni akarunk”. AZ első félidőben nagyon jól játszottunk és mindkét oldalt megvoltak a helyzetek, s a lehetőségek, hogy valamelyik csapat megszerezhesse a vezetést.
  Constant a labdáit sokáig cipelgetve általában elvesztette, meg pontatlanok voltak a passzai, s éppen ezért is tett jót a védelmünknek, hogy a balhátvéd pozícióban a félidőben behoztuk Emmanuelsont.
  Ettől függetlenül én a védelem teljesítményével elégedett vagyok, s szeretném kiemelni Bonera hihetetlen teljesítményét és a nagyszerű szereléseit. Nagy hasznára volt a csapatnak az ő játéka!
  A védelem összességében rendben volt, a középpályán is azt mondom hogy mindenki becsülettel hajtott, s a támadószekciónk is igyekezett a lehetőségekhez mérten minden helyzetből a maximumot kihozni.
  Saponara végre kezdő lehetett a mai estén a San siro gyepén, s szerintem kifejezetten jól megállt a srác a helyét a pályán. Jók voltak az irammegindulásai, a passzai pontosak voltak, valamint nem szabad felednünk, hogy ő is hajtott becsülettel.
  Megmondom őszintén számomra azért volt keserű ez a vereség, mert nagyon egységesnek éreztem most a csapatot. Tehát nem voltak olyan bizonytalankodások mint az előző akárhány mérkőzésen.
  Hát igen ki más Palacio hozta össze a nyertes gólt, s megmondom őszintén egy sakk-matt volt az megoldása velünk szemben, s ezt tökéletesen használta ki ellenünk. Ez a félig- meddig sarkazós gólja aláírom nagyon szép volt, s ennek elhárítása érdekében nem tehettünk sajnos szinte semmit se.
  Ettől függetlenül azért a második félidőben picikét az Internek volt több helyzete és alkalma, és ezt sajnos ki is használták ellenünk. A meccsnek a végére elfáradtunk, aztán a folyamatos kontrák, meg a kinyílások révén azért csak összejött egy gól az Internek.
  Az, hogy mivel tehettünk volna többet a klubbért, na az a vezetőgól utáni pillanatokban történtek után már azért megint egy másik történet.
  Megint mit látok, mit gondoltok?! Felmennek a középkezdéshez a gól után a csapatok, s már írják is ki hogy Balotelli sárga lapot kapott. Hát ez már megint nem maradhat el, ilyen nincs is már a világon komolyan mondom… Na most nem fogjátok kitalálni szerintetek miért kaphatta szuper Mario a sárgát. REKLAMÁLÁSÉRT!!! Már megint ! Ez nagyon dühítő és nem tolerálom egyszerűen. Megpróbált mindent, sokat küzdött, voltak lehetőségei is, de ezzel megint nem fogja fel, hogy nem szolgálja a Milan érdekeit!
  A másik ilyen egyén pedig a másik mákvirágunk, Sulley Muntari… Teljesen feleslegesen belemegy és fellöki Kuzmanovicot, mint akinek megint elgurult a gyógyszere. S akkor még reklamál, hogy miért kaptam pirosat. Mondom ez nem normális!

  Sajnos kikaptunk a nagy rangadón, de sebaj remélem majd tavasszal fogunk tudni javítani, s nem így alakul legközelebb.
  a mérkőzésen egyébként hatalmas párharcok voltak, mindenki felvette azt a játékost akit védenie kellett, s kőkemény taktikai háború is zajlott kint a pályán.
  Igazából ami miatt veszítettünk az talán az lehetett, hogy a végére kicsit túlzottan is kinyíltunk, s folyamatosan a labdavesztéseinket kihasználva bekontráztak a Nerauzzik minket. Sajnos a 86. percben kapitulálnia kellett a Milan védelmének. Ettől függetlenül a meccsen nagyon szépen helytálltunk, s szeretném megjegyezni, hogy bőven benne volt most a pakliban, hogy itt ugyanúgy mi is nyerhettünk volna.
  Én úgy érzem mindent kiadtak a srácok magukból, s most ezért a vereségért nem szabadna most ostorozni őket.
  A meccsnek a kiegyenlítettségét is számos statisztika tökéletesen bizonyítja. A labdabirtoklás tekintetében 53%-ban volt a Milannál a labda, míg az Internél 47%-ban.
  Kapura lövések tekintetében is hasonlóak az adatok, hiszen 18 Milan lövés, s az Inter pedig 15 alkalommal lőtt kapura.
  Kaput eltaláló lövések terén az Inter 7-szer találta el a kaput, a Milan pedig 6-szor.
  A szabálytalanságok is közel arányosan megoszlottak, szóval igen csak kiegyenlített mérkőzésnek lehettünk szemtanúi.
  Szerintem az egy héttel ezelőtti AS Roma elleni mérkőzéshez képest óriási fejlődést mutatott a Milan játékban , meg úgy összességében. Csak hát ez most nem hozott a Milan házának egy pontocskát sem a Serie-A pontvadászatának a 17.fordulójában.

  Keserédes volt ez az este a számomra. Egyrészt végre azt láthattam, hogy mennek mint a meszesek, s hogy végre hajtanak istenesen a játékosok. Megérdemeltük volna mi is a három pontot szerintem. Ez volt az ami azért pozitívumra adott okot.
  Ami keserű, az persze a vereség. a de hát ez van… Majd legközelebb visszavágunk! FORZA MILAN!

 2. 2 kérdés:

  1. miért matrit hozta be ez az idióta? (Allegri)
  2. minek lő az kapura a rosszabbik lábával, aki nem tud még a jóval se? (muntari)

  2 észrevétel:

  Man of the match today (csak Milan): Bonera
  man of the év csalódása: Zapata

 3. Leszögezem nem láttam a mérkőzést de,ha a csak a puszta tényeket nézem, és elolvasom a két csapat keretét, illetve, kezdőjét, akkor a nevek alapján… El mehet Allegri a ********! Ez az Inter keret egy erős középcsapat, amiből 110% ki van hozva. A mi keretünkből hozna ki valaki csak 70-80-t,már dobogón lennénk…

 4. Nem volt ez rossz meccs. MIndkét csapat hajtott. Nekünk is nekik is meg voltak a helyzeteik.
  A bírót kár lenne most okolni bármiért is. Elengedett egy 11-est és nem adott lapot Muntari nagyon csúnya belépéséért.

  Bonera remekelt, ugyanúgy mint a Roma ellen. Fura, hogy mikor még teli voltunk klasszisokkal, Bonera volt a leggyengébb láncszem a védelmünkben. MOst ő a legstabilabb. Ez is mutatja mennyire lenn vagyunk.
  Különben Zapata se volt rossz, sokszor hárított.

  Constant volt a gyenge láncszem ezen a meccsen. Nem értem Allegrit. Ha Urby rendben volt, már pedig láthattuk hogy rendben volt, akkor miért nem rakta kezdőbe? Fontos derby volt és most úgyis hosszú szünet következik.

  Saponara-t lehet nem a Derby-n kellett volna kipróbálni, de nagyon jól és hasznosan játszott. Kérdés… eddig miért nem játszatta?
  Aztán az a Saponara Matri csere hihetetlen volt. Minek??? Saponara jól játszott… nem sérült le…. erre fel lecseréli a valaha volt legrosszabb és leghasztalanabb játékosunkra Matri-ra.
  Ha Pazzo rendben volt, és gondolom nem a meccs alatti 87 perc alatt épült fel, akkor miért nem őt hozta be Matri helyett??? Ha már egyszer gólt kellett rúgnunk?

  Aztán elgurult a gyógyszere Balonak, elgurult Muntarinak is….. felesleges eltiltások megint.

  Összességében elégedettek lehetünk a mutatott játékkal. Az edzőnk taktikai cseréivel viszont egyáltalán nem. De ehhez már hozzászokhattunk 3,5 év alatt.

  Akár nyerhettünk is volna….. de adtunk az Internek 3 pontot, mi pedig tovább süllyedünk.

  Nem tudom mi kell még, hogy Allegri-t végre elküldjék. Ezt kérem karácsonyra…… ÚJ EDZŐT!!!

  • Csak egyet nem értek ez a Guarin nevű ámokfutó mit keresett a pályán????Kb. első félidőben volt négy olyan eset amikor sárga lapot érően szabálytalankodott…. szóval..ennyi!!! Másfelől meg örüljünk, hogy nem adta meg a teljesen egyértelmű 11 est….bár így utólag az kellett volna hátha időben észhez tért volna a csapat!!!

   • A csapat észhez is tért… mert a játékunk nem volt rossz, de semmivel se rosszabb mint az Interé, csakhát.. az edzőnek megint sikerült egy nagyot fordítania….. Saponara-t, aki nagyon jól tolta, lecserélte Matrira, aki a leghaszontalanabb játékosunk…. Nagy fordulat volt ez…

  • Teljesen egyetértek veled Peterman, mert szerintem ezután a meccs után nem lenne érdemes ostorozni a csapatot, mert szerintem mindent megtettek! Akik szerint meg rosszak voltunk, hát azok meg vagy nem látták rendesen végig a meccset, vagy nincs viszonyítási alapjuk az elmúlt időszak meccseihez képest!
   Egy gólos csúcsrangadó volt, s ez így alakult!
   A cseréket tekintőleg, azért Emmanuelson becserélése jó ötlet volt szerintem a félidőben. De ahogy mondtad, úgy számomra is egy örök rejtély, hogy Pazzo, miért a 87. perben lett beállítva, s miért Matrit hozta be előbb.
   Új edző szerintem nem fog érkezni. A Milan háza táján nem jellemző, hogy a szezon közepén edzőt váltsanak. Pedig ránk férne 🙂 Eddig én megmondom őszintén az 5. helyezett elérését vártam hogypróbáljuk meg elérni, de egyre messzebbnek tűnik még az 5. hely is sajnos.

 5. Jól játszottunk, a szerencsésebb csapat győzött.

  De a SPORTKLUB közvetítéseiről: katasztrófális.

  Már másfél éve közvetítenek olasz meccseket, de nem találtak egy értelmes szakértőt. Például az IQ bajnok Sebők Vili, egy értelmes mondatot nem tud összerakni, hogy legyen benne alany, állítmány, határozószó, stb. Van 4-5 fél mondata, bármiröl van szó azokat próbálja variálni.
  A többi szakértő: az egyik csak röhögni tud, a másik motyog valamiket. Szegény Kovács KOKO is próbál rajtuk segíteni: sokszor már a választ is megadja a kérdésben.
  Ott a DIGISPORT, van hogy nagyobb élmény a szakértők beszélgetése, mint a meccs (Juhár Tamás a kedvencem).

  • Kedves acm1962!

   Ezzel az észrevételeddel sajnos én is szembesülök, s igazad van, hogy tényleg borzasztóak a kommentátorok, a szakértők, s az egész úgy ahogy van. Egy Faragóhoz, vagy Juhárhoz, vagy mondjuk egy Hajdú B-hez képest zongorázható a különbség.
   Egyszerűen alkalmatlanok a Sportklubbos vezetők a munkájuk normális ellátására!

   • Gyerekek,nem Europa ,Olaszorszag kozepcsapata lettunk sajnos.Meg egy ilyen harmat gyenge Intert sem vagyunk kepesek megverni.Maskulomben a palyara lepo 22 kezdo+3-4 csere kozul, talan Balo kivetelevel szerintem senki nem kerulhetne be egy elit csapat keretebe nemhogy kezdo 11-be-sajnos………

  • Sziasztok, a kommentatorokon en is nagyon fel szoktam haborodni. Es nem csak Milan meccsen hanem barmely mas focin. Egyszeruen unalmas, szar depressziot keltoen tudnak kozvetiteni. Sokszor azt se tudjak melyik az a jatekos akirol epp bszo van. Nagyon gaz altalaban, ritka a jo kozvetites.
   Juhar tenyleg a legjobb talan.

 6. Nem konkrétan a tegnapi meccsről inkább a 2013-14-es szezon első feléről ejtenék pár szót..
  Ha egy szóval akarnám jellemezni,azt mondanám SZAR volt,ha kicsit bővebben,akkor NAGYON SZAR.. De még ezt is tudom fokozni és azt mondom RÉG NEM LÁTOTT SZAR..
  Nézzük mi is történt…:
  – Káosz a vezetőségben.. Galliani megy..Galliani marad.. Barbara “átveszi a hatalmat” Berlusconi politikai szereplése (nem szereplése)..
  – Allegri.. Kisregényt lehetne írni róla,de nem teszem,megtették már jó páran és még fogják is.. 99%-ban neki köszönhető,hogy most itt tart a csapat..
  -Sérülések: A Világon nincs még egy csapat,amelyiknél ennyi a sérülés egy fél szezon alatt.. Hogy most ez az edző,az edzés,vagy az orvosi stáb hibája,nem tudom.. Szerintem mindenből egy kicsi..
  -Értelmetlen igatolások (Matri),értelmetlen kölcsönadások.. Felfoghatatlan,hogy néhány játékos,mit keres még mindig a csapatnál..
  -Fiatalítás.. Van jó néhány fiatal tehetség a Klubnál,akik szerintem összességében nem játszottak 90 percet.. Kérdem én,akkor minek fiatalítunk,ha a fiatalok nem játszanak.. Persze ez is Allegri sara..
  -Kilátástalan támadójáték,egy öntelt,hisztis, divatmajom Balotellivel az élen.. Egyáltalán nem bánnám,ha valamilyen úton módon megszabadulna Tőle a Milan.. Persze annak,hogy támadójátékunk ilyen hulladék,nem csak Balotelli hibája.. Hiányoznak a kreatív játékosok,hiányzik egy jó taktika,és igazi vérbeli csatár is,aki nem vergődni és reklamálni jár a pályára.. Remélhetőleg Pazzini felépülésével,és Honda érkezésével,ez valamit javulni fog.. Már ha játszani fognak..
  – Védelem: Na az nincs..
  -Védekezés: Az sincs.. Rengeteg gólt kap a Milan..És ez nem csak a játékosok hibája,hanem természetesen Allegrié is.. Oké a sok sérülés miatt szinte nem is volt olyan,hogy kétszer egymás után ugyanaz a 4 ember állt volna védelemben.. Itt látom a legnagyobb gondot.. A téli átigazolási szezonban mindenképp itt kell erősíteni a csapaton..
  -Kapusposzt: Valószínű Abbiati még kap 1 évet,de ez idő alatt sűrgősen kapus után kell nézni,szerintem Gabriel nem megoldás.. Abbiati teljesítményével összességében nem lehetünk elégedetlenek,voltak hibái Neki is,na de melyik kapus nem hibázik?
  -Pozitívumok: Volt olyan???
  Bár hangot adtam annak,hogy nem látom értelmét annak,hogy Kakát visszahoztuk,elismerem,hogy Neki köszönhetően,mégiscsak volt egy kis minimális előrelépés.. Még mindig nagyon jó játékos,és szükség van rá..
  Hosszú sérülés után de Jong szinte új igazolásnak volt tekinthető.. Felépülése után,szinte minden mérkőzésen a csapat egyik legjobbja volt.. Klasszis játékos,akire szintén nagy szükség van,remélem marad a csapatnál..
  Nem is tudom mennyi idő után Allegri végre rá jött (vagy valaki szólt neki),hogy a bal hátvéd Urby,tényleg bal hátvéd..Ez azért hatalmas pozitívum..

  Röviden ennyi erről a szenvedős fél szezonról.. Ettől rosszabb már nem nagyon lehet,tehát tavaszra azért én várok egy kis fellendülést.. Ha a tabellát nézem,az 5. hely elérése ilyen ősz után,már egész jó eredmény lenne..

  De csak azért is.. FORZA MILAN!!!!

 7. Ha itt igazak a korábbi hírek és Seedorf jön, akkor szerintem nem kell félni a rutintalanságától, mert nem fogják bedobni őt a mélyvízbe. Ha így folytatjuk, akkor első szezonjában egy Serie B-s csapatot fog kapni, amit 3 éven belül feljuttat a Serie A-ba. Szerintem sem Balotelli, sem Kaká nem volt még gólkirály a Serie B-ben…

  Csak annyit szeretnék kérni a Jézuskától, hogy allegri “mester” távozzon.

 8. Azért az kicsit érthetetlen hogy a Mester nem valami kezdőként érkezett ide. És mégis, kritizálja mindenki(én is), a nem megfelelő hozzáértését….
  Pedig a pályán kívül hihetetlen mit ki nem ad a torkán….ha megfigyeltétek az egész szezont átüvölti…mindenkire….
  Úgyhogy lehet van is ott elképzelés, csak nincs aki végrehajtja…lehet tényleg a csapat ilyen gyenge…
  Merthát ott nem csak Allegri van, sok-sok edző segíti munkályát…és azért csaknem mind hülye 🙂
  De kitudja…egyikünk sincs ott, nem lát a dolgokba…
  Uff…

  • Ezzel az a baj, hogy a bal hatved jobb tamadoban valo jatszatasat 2-3 even keresztul mar nem lehet veletlen.

   Matri megvetelenek kerese akar 12 millio elleneben megmagyarazhatatlan.

   2 gollal vezetunk de nem hajlando becserelni valamelyik fiatalunkat harmadik cserenek a vegen? Inkabb 2 cserevel vegigjatszuk a meccset?!

   Nem eg tuzben az edzo, nem hergeli a jatekosokat, nincs taktikai valtoztatas. Szerintem ezek nem a stabon mulnak. Uff..