Serie A 16. forduló:

Milan-Roma 2-2 (1-1)

Játékvezető: Rocchi

Gólszerző: Zapata (29.), Muntari (78.); illetve Destro (13.), Strootman (51. – 11-esből)

Sárga lap: Gabriel (50.), Kakà (73.), Montolivo (73.), Balotelli (83.); illetve De Rossi (10.), Strootman (83.)

Piros lap: Allegri (74. – reklamálás miatt)

MILAN (4-3-3): Abbiati (Gabriel 46.); De Sciglio, Zapata, Bonera, Emanuelson (Zaccardo 89.); Poli (Matri 66.), De Jong, Muntari; Montolivo, Kakà, Balotelli.

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan (Burdisso 44.), Dodò; Bradley, De Rossi, Strootman; Ljajic (Florenzi 81.), Destro (Totti 64.), Gervinho.

Összefoglaló:

http://www.dailymotion.com/video/x18he6b_ac-milan-vs-as-roma-2-2-all-goals-highlights-16-12-2013_sport?search_algo=2

Képek a mérkőzésről:

28 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Eljöttek a farkasok a San Siroba, s végül pont osztozkodás lett a kimenetele a mérkőzésnek.
  Szóval nem tudom hogy ti nektek mi a véleményetek, de amit ma ez a bagázs megint alakított, hát az már a Monty-Phyton repülőcirkuszában is megállta volna a helyét.
  Először is, ameddig nem egyenlített szó szerint a semmiből Munatri, addig a mérkőzés összesített képe alapján a Milan nem hogy a döntetlent nem érdemelte meg, de nálam még pontlevonást is kaptak volna. (már amennyiben a mutatott gyenge játék alapján ilyet is lehetne a futballban alkalmazni)
  Viccnek éreztem, hogy egy ilyen nevekből álló AC Milan állandóan hagyja kényelmesen magára húzni a Romát, s egyszer sem próbáltuk meg a labdákat már a középpályán a külső részén egyfajta letámadással megszerezni. Ezzel ellentétben az AS Roma folyamatosan így szerzett labdákat ellenünk.
  Kérdem én! Hol volt a csapat az egyenlítő gólig??? Egyszerűen a 77. percig egy normális labdatartást, egy normális passzt nem tudtunk végrehajtani, nem hogy még támadni. Muntari góljáig igazából a futballnak a halvány reményét érzet sem kapott el engem.
  Addig a pillanatig rengeteg elosztogatott labda, amiket tökéletesen szedtek össze a Roma középpályásai, pontatlanul és abszolút nem érezve egymást játszottak a srácok.
  Igazából a 77. percig a Roma csinálta azt, ami a dolga, s ezért is volt náluk az előny.
  Továbbá! Mikor Abbiati helyére láttam hogy a félidőben becserélték Gabrielt, már egy kisebb rossz érzés keringett bennem. Na mondom mit fog alakítani megint ez a jómadár. Erre összehozott egy teljesen felesleges, s teljesen kerülhető 11-est, majd ezután őőő hogy is fogalmazzak. Lényegében úgy gondolta, hogy most így meccs vége felé a 86. perc körül most ő sportágat vált, s most felcsap félnehézsúlyú ökölvívónak. Ha megfigyeltétek volt egy kis monoklija is, ami ezt a telóriámat bizonyíthatja, hogy otthon lelkesen készült a San Siro ”ringbe” Megint felelőtlen abszolút, s meggondolatlan a srác. Sorozatosan hatalmas hibákat vét, s ezekkel nem lehet egyszerűen mit kezdeni. Tehát már a Param elleni meccsen is ha visszaemlékszünk akkor is ”kiütötte” az egyik védőnket, s most is ugyanolyan hévvel mint a nem normális, barom rontott ki a kapuból. Elvégre ma még csak egy 11-est hozott össze, tehát miért is rontson ki mint a vadállat. Szép volt fiacskám! No comment…
  Az első gól ahogy bekaptuk az hihetetlen volt kérem. Teljesen üresen jött Destro bennt az ötösnél. Jó hogy oldalra nem állnak már a védők, hogy a gólt megelőző bepassznál Strootman még gyönyörködhessen a Milan 16-osának a szépségében. Hát könyörgöm mi ez már…
  Igazából azért Zapata sokszor szerelt hasznosan, s persze összehozott egy eléggé ügyefogyott gólt is, amiről nem is tudom mit mondhatnék. Visszanéztem többször is, de meglehetősen egyénire sikeredett ez a fejes. Remélem nem magyarázza meg a sajtótájékoztatón hogy ezt így is akarta csinálni, mert én akkor kardba dőlök.
  De Jong és Muntari is sokszor szerelt fontos pillanatokban, s az ő játékuknak ezen részével nem is kötekedek.
  Viszont!
  Ha a komplett csapatjátékot kellene néznem, hát leginkább úgy tudnám körül írni, hogy az utolsó 15 percet levéve, volt 11 Milan mezbe öltöztetett játékos, akiket nem igazán tudtam megérteni hogy most is akarnak itt csinálni voltaképpen. Rengeteg eladott labda, nincs összhang, mindenki frusztrált, gyakorlatilag rohangáltunk, mint a hangyák az avartűzben.
  Harmatgyenge volt a mai produkciónk, s megmondom őszintén pontosan ezért nem szoktam NB 1-es magyar bajnoki mérkőzéseket megnézni, mert nincs 3-4 pontos passz. A focinak a legparányibb dolgait sem lehet észrevenni jelenleg a játékunkban. Erre egy kivételnek azt mondanám, mikor De Sciglio végre improvizálni mert, s megindult az ellenfél tizenhatosán belül, s beadta a labdát. Az legalább valami imprózott, meg valami váratlan volt ami nagyon kellett már a játékunkba.
  Nos, hogy kicsit azért még kötekedjek, azért milyen jól mutatott, hogy miután Allegrit elküldték a nézőtérre, azután jelentősen fel is javult a játékunk 😀 Érdekes 😉 😀
  Szerintem ha Allegri nincs ott a padnál, akkor lehet hogy még jobban játszunk, mert a vezetőség ”marionett bábúja” legalább nem azt pumpálja a játékosoknak az oldalvonalról, hogy védekezzetek, védekezzetek, ne is támadjatok véletlenül se, mert hát milyen foc is az…. 😀
  Az utolsó negyedórában tapasztalható volt az, hogy végre akarunk is valamit a pályán, nem pedig téblábolunk mint a szerencsétlenek össze-vissza.
  S ne jöjjön nekem senki se azzal, hogy ez a csapat rátermett, hogy 3 pontott szerezzen az AS Roma ellen. Ezt a csapatot leültetném, s elmagyaráznám mindegyik játékosnak, hogy pl.: kedves Matri ez az AC Milan, s ha itt vagy, vagy itt akarsz maradni, akkor kihajtod fiacskám a lelkedet, s megszakadsz azért hogy a rossoneri mezét viselheted, vagy menjél szépen Cagliariba vagy oda ahova akarsz és fulladj meg…
  Szóval komolyra fordítva a szót, nagyon súlyos pszihés gondok is vannak ebben a csapatban. Kakában elpattant a húr, s tudjátok mit?! Még Kakát meg is értem hogy ő neki elpattan húr, mert a szívét odaadja ennek a klubnak, hogy ismét sikeres legyen az AC Milan. De Montolivo megint mi a jóégnek nyomta a szöveget, s miért nem tudott megint nyugton maradni anélkül, hogy ne kapna egy sárgát. Mintha ő akkorát teljesített volna hogy megszólalhasson a mai napon.
  Balotelli szenvedett ma, én nem láttam tőle sok hasznos dolgot, bár azt azért aláírom, hogy mégis csak ő adta a gólpasszt Muntarinak.
  Matri fennt volt a pályán?! Ne bassz….. 😀 Kajak?! 😀 Észre se vettem pfff….Nos körülbelül ennyit tudnék hozzáfűzni Matri játékához amit becserélve alkotott.
  Összességében nagyon távol vagyunk attól, hogy akármilyen európai kupaszereplési álmot dédelgethessünk. Ezzel a játékkal ha meglenne az 5. helyezett, akkor az az olasz foci befuccsolását is jelentené ez egyben.
  Amatőr hibák, rengeteg pontatlanság, s totyogós semmilyen foci, a mi játékunk jelenleg.
  S kérek mindenkit hogy most ne arról kezdjünk vitákat, meg diskurzusokat, hogy vajon, kaphatott volna-e a Milan 11-est, vagy hogy milyen szabálytalanságot követtek el a mi rovásunkra, amit nem büntett a bíró, mert ezt nem tudom egyszerűen elfogadni.
  Egy a világon is patinás klubnál, ezek nélkül a mutogatások nélkül, s a bírók okolása nélkül is hoznunk kellene a meccseinket és kész! Nincs mellé beszéd, ennyi!
  Emmanuelson nem lesz jövő héten, mert tutira kiütötték most a srácot, s ráadásul össze hoztunk a sárga lapokkal is eltiltásokat J Érik hogy a komplett primaverával álljunk fel 😀 Mondjuk Pippo vezetésével lehet hogy a kicsik többet is tudnának mutatni mint a nagyoknak a 75 százaléka.
  Mondhatja itt nekem akárki a dolgokat, de jelenleg ez a mutatott játék összességében kevés!
  S azért vagyok mérges, mert 75 percig semmit nem láttam abból, mit az utolsó15 percben nyomtak a gyerekek. 75 percig elég unottan tologatni a labdát, ha nem vezetünk? mi ez kérem?

  De ettől függetlenül, maradok mazochista, mert én míg élek ennek a klubnak szurkolok, s Forza Milan!

  Ti hogy láttátok ezt a meccset?

 2. Kedves Banksy! Sajnos,vagy nem sajnos,nem láttam a meccset,de a hozzászólásaidat mindig is reálisnak tartottam,így inkább ezt olvasom,mint egy nemzetisportos összefoglalót! Amit leírtál,az sajnos azóta igaz a játékunkra,mióta Allegri az edző,a játékosok nagy része tény,hogy nem milan szintű,de vannak olyanok,akik tudás alapján simán beférnek a csapatba,csak mentálisan nullák,és valóban nem érzik át,hogy milyen mez van rajtuk. Én nagyon Allegri ellenes vagyok,és ezt is az ő hibályának tartom,hogy nem tudja mentálisan feltüzelni azokat a játékosokat,akik tudásuk alapján húzhatnák a csapatot. Évek óta szinte minden meccs,amit nézek szendvedés…legjobb lenne,ha Berlu tovább állna,vagy legalábbis nem szólna bele az edző munkájába,és egy valamire való edzőt hozna ide. Lehet,hogy rosszul emlékszek,de amikor Berlu politikai elfoglaltsága miatt kevesebbet foglalkozott a csapattal,és hagyta Ancelottit dolgozni,akkor jobban mentek a dolgok.

 3. Nem tudom mikor láttam legutóbb olyan meccset ahol Kaká ennyire ideges es feszült volt azert ez is jelzésértékű.A másik fura dolog meg hogy a középpályánk egy átjáróhàz annak ellenére hogy max Polit lehet támadóbb szellemű középpályásnak hívni…Forza Milan

  • Tömören, velősen megfogalmaztad azt, amit én is nagyon sérelmezek, és nem értek. Hogyan lehetséges, hogy Allegri defenzív futbaljában általában 3 védekezőbb szellemű vagy legalább is szerepű játékos lép folyamatosan pályára, de meccsről-meccsre úgy megy át rajtuk az ellenfél, mint kés a vajon. Nagyon kevés olyan meccset láttam idén, amikor a középpályás sorunk rendre nem a 16os vonalánál betömörülve szerzett labdát, hanem még középen sikerrel megszűrte az ellenfél támadását. Mindezt érteném, ha a középpályánk annyira fellépne segíteni a támadásokat, hogy a pálya közéspő része üresen marad, vagy súlytalan, és csak a 16osra érnek vissza védekezni a játékosok, de nem egészen ez a helyzet, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a támadásainknál nem dolgozunk ki emberelőnyt, tehát annyira elől nem lehetnek a középpályásaink. Ezt részint helyezkedési problémának érzem, részint a defenzív taktikánk eredményének.
   A tegnapi meccsről tömören annyit, hogy Banskyval értek egyet, az utolsó 15 perc értékelhető volt, és volt szív, küzdelem, de azt megelzően ugyanaz a lélektelen, elképzelés nélküli játék, mint végig az idényben. Mint csapat, nem jól funkcionálunk. Mint AC Milan, úgy pedig pocsékul…

   • Hát igen… Ebben a kérdésben van valami!
    Ugyanis tény, hogy a legtöbb gólt úgy kapjuk, hogy az ellenfél a középpályánkon hozza át a labdát, gyakorlatilag akadálytalanul.
    Ennek fő oka, szerintem a szervezetlenség, nincs meg, hogy ki milyen területeket zár le. A letámadásaink vérszegények. Valaki elindul letámadni, őt követi 1-2 emberünk közben a csapat másik része statikusan hátrébb marad, ezzel nyitunk teret az ellenfélnek, hogy könnyen kijöhessenek és kontrázzanak.

    A másik dolog, amivel 99%-a az embereknek tuti nem ért egyet, az De Jong. Sok labdát kér el, pontosan passzol, sokat fut, “látszólag” harcos és kemény.

    De figyelve a meccseket és a statisztikákat láthatjuk, hogy mégsem olyan mesés az ő játéka, ahogy az első ránézésre tűnik!

    Pl. a tegnapi meccs statisztikái:

    De Jong: 1db!! szerelés 2db lelesett labda 2 tisztázás

    Csak összehasonlításként:
    Muntari: 5db szerelés, 1 megelőzés 2 tisztázás
    Montolivo: 4 szerelés 3 lelesett labda 1 tisztázás
    Poli (aki ritka gyenge volt): 4 szerelés, 2 lelesett átadás (66 perc alatt)

    Annak ellenére, hogy megbízhatóan és jól osztogat elég sok a helyezkedési hiba és kevés a szerelés. Folyamatosan elemzi mindenki ki hibázott a góloknál és, hogy ez a védelem mennyivel gyengébb mint anno… DE azért lássuk be középpályán veszi le folyton az embert az ellenfél és kerülnek folyton 2 az 1-es szituációkba.

 4. Sajnos azt kell mondanom mindenkinek igaza van egy kicsit. Ami biztos a csapatnak nincs lendülete, nagyon lassan megyünk át támadásba de ez visszafelé is igaz (a fiatalok biztos tudnának adni). Azt nem értem miért nem cserélünk hamarabb és miért nem fiatal játékos jön be. Muntari (igaz gólt lőtt) a mérkőzés felétől menni nem bírt, és amikor Urby megsérült nem nyerni akartunk hanem védeni a döntetlent (nincs alternatívánk a négy védős játék helyett). Tavaly ezért ment jól a csapat a rossz kezdés után mert három csatárral játszottunk, letámadtuk az ellenfelet labdát szereztünk, most jó ha egy van elől (Balo) aki mint böde egyedül akar négy védőn átjutni, a csapat meg túl hátulról indul és ezért nem tud felérni a kapuhoz. Én abban reménykedem, hogy megvárják a szünetet (téli) és akkor váltunk mestert. Ha nem akkor meg úgy is elment az idény tényleg játszanak a fiatalok, de sajnos szerintem őket fogják eladni.

 5. Sajnos csak a második félidőben tudtam kapcsolódni a meccshez, így 3 gólról lemaradtam.

  Amit láttam az tetszett. Látszott a csapaton, hogy nyerni akarnak. Persze nem azt mondom, hogy jól és szépen játszottunk volna, de szívvel lélekkel, akarattal.
  Odatették magukat a srácok.

  Urby-nak talán ez volt a legjobb meccse. Hihetetlen, hogy Allegrinek ilyen sokáig tartott megtalálnia a helyét….. még kölcsönbe is kiküldte, mert nem tartott igényt a szolgálataira. LEFEJEZNI! 🙂 Remélem a sérülése nem komoly és Allegri nem Constant-al fog kezdeni az Inter ellen.
  DeSciglio nagyon kell a jobb oldalra!

  Zapata… ugyancsak Mexes… vannak jó meccseik és vannak nagyon rosszak is. Ez most egy nagyon jó nap volt Zapatának. Bonera se vallott szégyent.

  De Jong a szezon legstabilabb embere. Nagyon kell a segítsége a védekezésben és a támadásoknál is.

  Balotelli nem volt rossz. Eldönthette volna a meccset a hajrában….. ha kicsit pontosabban céloz.

  A bíró viszont nagyon Milan ellenes volt, nem csoda hogy Kaká is ennyire kiakadt.

  Amitől viszont még ennél is jobban felállt a hátamon a szőr, amikor a mi drága Allegrink lecserélte Polit-t és behozta csapatunk leghaszontalanabb tagját MATRI-t!!!!
  Úristen!!! Hogy tehette ezt??? Minek? Mire volt jó??? Annyit tett amennyire számíthattunk is. SEMMIT! 2 labdával kellett volna játszani, hogy neki is jusson kisebb szerep.

  Allegri+Matri mehet…. minél előbb.

 6. Én amikor meg láttom Rocchi bírót semmi jót nem várok. Az igaz hogy Balotellit nagyon jó megfigyelte, mert ha Ballo egy kicsit jobban akarna gólt szerezni akkor kicsit jobban kéne harcolnia, és nem csak szabrúgást vagy 11est akarjon kiharcolni. Nagyon de nagyon sokszor ahelyett hogy inkább megpróbálna kihasználni a testét, az erejét és menne a kapura mint egy buldózer inkább rászimulál es leesik, vagy csak elég ha egy ici picit hozzá érnek és vége.
  Tegnap 3 ember érdemel elismerést és az pedig Urby, De Jong (mint mindig) és Kaká, még ha nemis volt tegnap a legjobb de akkoris a szivével és a fejével játszott.
  Montolivo nálam sosem volt egy igazi vezér, és nemis lesz, mert szerintem nagyon gyenge, és nagyon lassú…mire rájön hogy mit is akar elmegy legalább 30másodperc, és nem tud semmi életet hozni ebbe a csapatba nem mint peldául Kaká…szerintem azt amit Montolivo mutat azt Cristante is tudná hozni….
  Na és még DS volt számomra egy kicsike csalódás, valahogy nagyon félénk volt, nem harcolt annyit, vagy talán lehet hogy csak félt az újabb sérüléstől.
  De amúgy az egész csapat mintha nem akart volna halytani, és nem csak tegnap. Volt egy pár bedobás a Roma 16sánál és mindenki csak ált és várt, mintha ha már 3:0 lett volna és 1perc a végéig, vagy egy szögletnél csak 4-5játékos volt a 10 római játékosra, vagy sok támadás volt (és nem csak tegnap) amikor a jobb szélen van 3 játékos, a bal szélen 2-3, és középen meg 1-2 milan játékos, hát nemis csoda hogy nincs aki gólt szerezzen, mert így nemis lehet.

 7. Nem tudom láttátok-e,a kamera mutatta,hogy kb. a 25. perc tájékán(folyamatosan a Roma-nál volt a labda)Kaká a partvonal mellett kiabálva vitatkozott Allegrivel.
  Nem Allegri vele,hanem oda-vissza ment…Valamit láthat azért Kaká is.
  Egyébként tényleg akkor lett jobb a játékunk,miután elküldték Allegrit a padtól.

 8. En Pazzinit vartam Matri helyett… Montolivot el kell tavolitani innen nincs helye a csapatban , pocsekul jatszik mint mindig , ugy mozog mintha 100 eves lenne , labdat nem tudjaa meg tartani. Zapata es Bonera kettos jol szerepelt nekuk koszonhetjuk hogy csak 2-ot kaptunk.

 9. Szánalmas,hogy itt mennyi Milan szurkolónak nevezett okostojás van(tisztelet a kivételnek,mert azért van az is)! Ti nem szurkolók vagytok,hanem csak károgók! Nektek semmi sem jó! Igy van, ez a Milan nem a régi Milan,de akkor is ez a keret az AC MILAN! A tegnapi meccsen nem lehetett észrevenni,hogy a tizenkettedik játszik a másodikkal! Miben volt jobb a Roma? Szerintem igazságos döntetlen született! Amelyik meg a De Jongra azt mondja,hogy nem jó a posztján,hát öreg nem cserélnék veled!

 10. Üdv!

  Nem volt ez olyan rossz meccs és nagyon igaza van annak aki azt mondja a jelenlegi középcsapat Milan igenis helytállt az egyik jelenlegi éllovas ellen.Az olasz bajnokságban a szeretett Milan mögött a Roma ténykedését szerettem leginkább a múltban is,de ha a múltbeli Milan-t vesszük mindig alapul akkor bizony ebben a szezonban túlnyomórészt a keserűség fog minden meccs után jönni legtöbbünkből.Ez a keret, ezzel edzővel sajnos ennyire hivatott.És az idő és a meccsek múlásával jól érzékeljük itt sokan,hogy a múltbéli játékosaink jelenlegi poszttársai között jelentősek az eltérések negativ irányba leginkább!!

 11. Láttam a meccset és aki azt mondja nem voltunk jók (a szokásoshoz képest) annak én nem hiszek. Átlagban nagyobb volt a hajtás mint a legtöbb meccsünkön és a végére ki is hajtották magukat a játékosok becsülettel. Alig bírták szusszal a legvégét.

  Igaz, hogy Monti többet hibázott mint általában és Poli sem volt híres a pontos labdáiról. De a sokat kritizált Zapata mesterien szerelt Urbyval együtt aki teljesen bejátszotta a bal szélet. Matri egy nyomorék de ez általános. 🙂 Allegri megint felhozta a kis haverját Saponara vagy Niang helyett, csak mert én őket hoztam volna.

  Ahogy mondták ha a Milan minden meccsét így játszaná akkor minden bizonnyal nem a 12.-dik helyen állna a tabellán.

  És engedjetek meg egy személyes véleményt. Szart sem ér a középpályásaink egy része. Hogy miért? Véleményem szerint vagy tudjon védekezni valaki vagy tudjon támadni de nálunk igazán egyik sincs leszámítva De Jongot és Montolivot. De Jongot egyenesen klónozni kéne! 🙂 A többiek védekezésben gyengék, támadni meg nem tudnak vagy nem akarnak. Hozzá teszem szerintem ez Allegri butítása. Pl Muntari régebben megeresztett egy-egy távolabbi elég jó kis bombát. Mára ez teljesen kiveszett belőle. Vagy tudjon védekezni vagy tudjon támadni ha már olyanra nincs pénz aki mindkettőben kiveszi a részét.