Serie A 11. forduló

Milan-Fiorentina 0-2 (0-1)

San Siro – Milánó: 44.261 néző

Játékvezető: Mazzoleni

Gólszerző: Vargas (27.), Borja (73.)

Sárga lap: Balotelli (61.); illetve Matos (29.), Aquilani (50)

Piros lap:

MILAN (4-3-3): Gabriel; Abate, Zaccardo, Zapata, Constant; Montolivo, De Jong, Muntari (Saponara 68.); Birsa (Niang 57.), Balotelli, Kakà.

FIORENTINA (4-3-1-2): Neto; Tomovic, Gonzalo Rodriguez, Savic, Pasqual; Aquilani, Ambrosini (Vecino 34.), Vargas; Borja Valero; Matos (Olivera 91.), Rossi (Joaquin 68.).

A gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x16q1ju_ac-milan-0-2-fiorentina-all-goals-02-11-ourmatch-net_sport?start=14

Képek a mérkőzésről:

48 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ez a csapat egy rakás szar…. itt egy edzőcserével se fogunk sokat előrelépni …. az egyetlen megoldás szerintem az lenne ha jönne ide egy gazdag sejk és úgy kezdenénk el vásárolni mint a többi nagy csapat… jöhetnek ide Honda meg Remy szintü játékosok semmivel sem lesz jobb a csapat… ami meg a legjobban sajnálok és a legjobban fáj hogy jövőre 100% hogy nem leszünk BL-ben!!! :////

 2. Ez a csapat ennyire nem gyenge!!! Itt motivációs és mentális problémák lehetnek! Magyarul Allegri egy U9-es kölyökcsapatot sem tud “felrázni”! Örökké a mellébeszélés megy, hogy; “Még fejlődnünk kell…”, “Jól játszottunk, de…” (miközben X-eltünk vagy kikaptunk), “Sokat dolgozunk…” (más is), “Meglepett az ellenfél…” (ja kérem az is a pályán van), “A legrosszabbkor kaptuk a gólt…” (gólt mindig rosszkor kap egy csapat), stb.,stb. A védelmen kell javítani (meg igazolni), a középpálya és a támadósor “papíron” nem gyengébb, mint a többi olasz élcsapaté, de “hiába a jó alapanyag, ha balek a szakács”! De ez csak egy vélemény… 🙁

 3. ennyire nem vagyunk gyengék de allegrinek mennie kell inkább látnám a padon garami józsi bácsit vagy bárkit csak ne ezt a pancsert!!!!!igy nehogy a bl-ben nem indulunk még a el-ben sem söt öröljünk ha elkapunk egy 10.helyet.most ötlettelenebbek vagyunk mint a tabarez-féle milan volt pedig akkor 11.ek lettünk és idén????????????????????????????????????????????????????

 4. Teljes mértékben osztom acmarcello véleményét, szerintem se gyenge a keret, egyszerüen egy alkalmatlan fos ez az allegri, hihetetlen, hogy még mindig nem képes lemondani,a szurkolók rendesen gyűlölik, kikezdik, nem igaz, hogy jól érzi magát, nézzen már kicsit magába…ezen a csapaton csak 1-2 helyen kellene változtatni, meg kellene egy olyan edző, aki jól bánik a fiatalokkal, aki játszatja őket, be tudja építeni a csapatba és nem csak kényszermegoldásként tekint rájuk, mivel tele vagyunk elvileg tehetséges fiatalokkal…

 5. Teljesen egyetértek acmarcello-val és jones1982-vel!
  Allegrinek mennie kell!!!!
  Ha még ezek után sem lépnek Berluék, akkor vakok és süketek!
  Csak félek, hogy ez ezek az idióták Tassottit fogják előrréb léptetni, amivel mi egy tapodtat sem leszünk előrébb!

 6. Borzasztó gyenge lett a Milan, rossz nézni, vagy inkább hihetetlenül elszomorító a helyzet, körülbelül 4 játékos üti meg a (egykori) Milan szintet, Allegri pedig.. már egy ideje nem elküldeni kellene , hanem Neki fel kéne tenni e a kezét és azt mondani, hát gyerekek ennyi voltam itt a Milannál, itt már nem tudok segíteni sőt hosszú távon a személyem csak rombol.
  Két pozitívum volt ezen a meccsen, Ambro és Kaká mentalitása.

  Forza Milan!

 7. Én is azt mondom Alegrinek mennie kell!!!!
  De…..
  Ez a keret gyenge!
  A védelem katasztrofális,megkockáztatom,hogy a liga egyik leggyengébb védelme.
  Szerintem a középpálya elmegy a támadó szekciónk meg erős…
  De ha lenne is egy normális edzőnk akkor is nagyon nehéz lenne mert ez a hihetetlenül sok sérülés nem tenné neki sem lehetővé,hogy hétről-hétre ugyanaz a csapat játsszon és összeszokjon..
  A jövőt illetően : 1.Vagy zsebbe kell nyúlni és ” normális ” játékosokat hozni,ami persze nem olcsó…
  2.Vagy Dortmundi példára ,fiatalokra építeni (persze ahhoz kéne egy normális edző).
  3.Vagy eladni klub egy részét,befektetőket hozni és akkor lenne pénz,stb…
  Azt már láttuk,hogy az első kettő nem megy….

 8. Mennyivel vannak gyengébb képességű játékosaink mint a Fior-nak? Semmivel! Még így is,hogy tele vagyunk sérültekkel,így sem vagyunk gyengébbek tőlük SEM!!! Allegri nyakába varrom ezt a problémát. Mint egy hal a pálya szélén,úgy áll ott. Aztán hirtelen elkezd ordítozni. Na ezzel semmit sem megyünk előre! Nézzük meg az Inter csapatát. Na ott aztán tényleg nincs sok jó focista,mégis sokkal magabiztosabbak,és jobban teljesítenek. Van edzőjük ,aki mindig a maxot hozza ki belőlük. Nálunk egy ilyen ember hiányzik. Persze nem azt mondom,hogy Scudettot kell nyerni ezzel a csapattal,de a BL hely egyikét el lehetett volna érni. Igazából a vezetőség hibája,hogy nem vállnak meg tőle,de Allegri -nek ezek után kutya kötelessége lenne legalább beadni a lemondását. Ennyire nincs pénzünk? Akkor nyomás Berlu add el ,mert ez senkinek sem jó…

 9. KAKÁ majd megoldja… – kb. ennyi a taktikánk. Szomorú ezt látni. Van 3-4 ember meccsenként aki akar a többi pedig sétálgat. Ha nálunk a labda, akkor 2-3 ember kivételével mindenki áll és nagy bambán várja, hogy mi fog történni. Tegnap egy épkézláb kapura tartó lövésünk sem volt… Szánalmas vergődés amit csinálunk, köze sincs a focihoz.
  Allegrire pedig kár a szót fecsérelni… mi a francra várt a cserékkel és miért csak 2 embert cserélt … csak áll a pálya szélén mint lóf@sz a hideg vízben…

 10. Én úgy gondolom, hogy egy összetettebb, bár azért nem túl bonyolult problémáról van szó. Természetesen Allegrinek semmi keresnivalója a Milan padján. Az is igaz, hogy maga a keret sem teljesen acélos. Abban mondjuk egyetértek, hogy nem a nemzetközi élvonalba való, és a védelem valóban gyengécske, de ennél azért jobb nevek vannak itt.

  Szerintem a probléma fentről jön, mondhatni fejétől bűzlik… Régebben elképzelhetetlen lett volna, hogy egy edző, ilyen szezonkezdet után még mindig a kispadon ücsörögjön és balgaságokat nyilatkozzon non-stop. Miért van az tehát, hogy Berlusconi (hiszen a fő kérdésekben ő dönt), nem foglalkozk a csapattal és nem tesz lépéseket. Korábban mindig azt hangoztatta, hogy a Milan a szíve közepe. Akkor vajon miért nem tesz lépéseket, miért nem tol bele pénzt?

  Szerintem a válasz egyszerű. A Milan Berlusconinak nem a szíve közepe, hanem egy eszköz a politikai sikerei eléréséhez. Mindig is az volt.

  Gondoljatok csak bele. Anno a 90-es évek közepén adva van egy nagyon sikeres vállalkozó, aki politikai karrierre vágyik. Dörzsöklt fickó, ismeri az embereket. Mi lehet az Olaszországban, ami egy csapásra ismertté és közkedveltté teheti széles körben? Természetesen a foci. Ő ezt felismerve vett egy népszerű csapatot és elkezdte telenyomni pénzzel. A formula pedig működött. A Milan nagyon sikeres lett és Berlusconi nevét mindenki a hazai és nemzetközi porondon is ellenállhatatlan Milannal kapcsolta össze. Ez segített Berlusconinak népszerűséget növelni és politikai pályára lépni.

  Az is látható szerintem, hogy a Milan hanyatlása nagyjából egybeesik Berlu politikai hanyatlásával. Ő sem hülye. Ahogy felfogta, hogy Olaszországban már nem terem neki babér – és ez pont az elmúlt időszakban vált teljesen nyilvánvalóvá – abbahagyta a csapatba való pénz pumpálást. Miért? Mert a Milan mint marketing eszköz már feleslegessé vált számára. Miért tolná bele a családi vagyont?

  Természetesen a törődés és a befektetés hiánya meglátszik a csapaton. Véleményem szerinte ezt látjuk most.

  Persze innen logikus lépés lenne számára a klub értékesítése. Ezzel kapcsolatban szerintem csak arra vár, hogy eldőljön végleg, teremhet-e még neki valamilyen politikai babér Itáliában. Ha igen, akkor tol majd pénzt a csapatba. Ha nem, előbb-utóbb eladja a feleslegessé vált marketing eszközét.

  Ez persze csak egy elmélet, de jelen pillanatban ne, látok már logikus magyarázatot arra, ami a Milannal történik.

  • Teljesen logikus gondolat, egyet is értek vele. De a kötekedős felem azt kérdezi, hogy minek jött/miért van itt Balotelli, ha nincs edzőnk? (Akkor jött, amikor még azt hittük, hogy van mesterünk/tovább értékesítjük – már ha egy balhés srác kell még valahová?) Akkor miért van itt Kaká? (Tovább nem adjuk már nyereséggel – ok, mondjuk a szurkolókat kellett kiengesztelni.) De akkor mi a helyzet Matrival?? Vagy miért van célpontban Honda, stb. A jelenlegi Milanban NINCS olyan játékos, akit ne áldoznék be egy tuti edzőért!! De a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldással sem lennénk hátrébb, nevezetesen a házon belüli megoldásra gondolok: Pippo, Dolcetti, vagy a wc-s néni…
   Szóval értem, hogy Berlu miért nem tol már a csapatba pénzt, de azt nem, hogy Allegri miért van még itt.

  • Egyetértek az elméleteddel és csak az utolsó előtti bekezdéshez fűznék pár gondolatot. Ami Berlu politikai karrierjét illeti, annak már vége:
   1. Ha jól tudom nemrég jött egy bírósági ítélet miszerint nem tölthet be többé politikai funkciót.
   2. Már 77 éves…. örüljön, hogy sikerül időben letolnia a gatyáját mielőtt.. 🙂

   Azt gondolom, hogy neki már egyáltalán nincs szüksége a csapatra és talán már nem is érdekli a jelenlegi helyzet.
   Egy dolgot viszont nem nagyon értek. A csapat még mindig nagy értéket (marketing) képvisel, de Őt mindez nem nagyon érdekli és úgy tűnik, hogy nem érdeke, hogy ez így is maradjon. Pedig ha az anyagi oldalát nézzük, akkor esélyesebb egy jó “vállalkozást” értékesíteni, mint egy lepusztultat…
   Egy jó MILANért többet lehet kaszálni…
   Ha pedig meg szeretné tartani, akkor TEGYEN ÉRTE VALAMIT!!!

  • Az teljesen egyértelmű, hogy Berlusconinak a politikai karrierjéhez jól jött a Milan. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az 1980-as évek közepén kezdett el körvonalazódni, hogy Berlusconi a Milan tulajdonosa (elnöke, bármije) lehet (korábban az Intert akarta megvásárolni…). A politikai szerepvállalása pedig bőven az 1990-es évek első harmadától indul, csak 1994 januárjában jelenti be, hogy “színre lép”. Hogy ehhez a sikerei csúcsán lévő Milan jól jött? Ez nem kérdés! De az nem igaz, hogy azért vette meg a Milant, mert már akkor politikai pályára készült. Ha ez így lett volna, akkor biztosan nem pár hónap alatt szervezi meg és vezeti győzelemre a Forza Italia nevű szerveződést…

 11. ha már összeesküvéselmélet, akkor a gondolatot továbbgondolva: pont azért, mert béna, s mert veszíteni kell…Hogy a Milan azt jelképezze, amit Olaszország gazdasága. Egy igen erős gazdaság megrogyott…nagy a baj..ezt érzékeltetni kell. Ha mástól várjuk a megoldást, nem jön..de ha Berlu egyszer csak megelégeli, s belenyőúl: akkor feltámad, s szárnyalni kezd, ismét. Ezt a lépést akkorra tartogatja Berlu, amikor kiderül, mégiscsak van esélye még Olaszországban politikai karrierre.
  Azért megy ennyire bénán minden, hogy nagy legyen a kontraszt. Hogy a kiesőjelöltből a végén egy nagy feltámadással ismét odaérjünk…

  De ez, csak kepike35 gondolatának a továbbvitele, s nem a valóság, remélem.
  Szerintem egyszerűen csak az előző idény nagy feltámadása miatt kapott még egy évet Allegri, most meg törik a fejüket a vezetőségben, hogy van-e esély EL helyre Allegrivel, s így ki tudjuk várni Prandellit, vagy nincs már esély, s ha nincs, akkor ki az, aki fél idényre megoldás lehet? Az mondjuk biztató volt, ahogy a tegnapi mérkőzés 70. perce környékén a kopasz lelépett. Az arcára az volt írva: döntött!

 12. Messze nem olyan gyenge a keretünk, mint amilyennek írjátok. MASZKAK-kal értek egyet.
  Miféle kerete van a ROMA-nak? Erősebb? Messze nem!!! Mégis nyerni tudnak! Sőt veretlenek 10 meccs után is. Annyi a titka az egésznek, hogy van egy ember és a stábja, akik figyelnek, figyelik a játékosokat, figyelik ki mire képes, hol milyen felállásban, milyen taktika mellett, milyen poszton tudják kihozni a maximumot magukból és ezzel a maximumot tudják kihozni a csapatból is.
  A mi Allegrinkat ne védje senki. Ha ez lenne az első éve még elnézném neki. Hogy egyszerűen csak nem jött össze és kész, de ez már a 4. szezonja és az első szezonjától kezdve nincs csapatjátékunk, nincs semmiféle taktika, a játékosainkat olyan posztokon játszatja, ahol csak kínlódnak. Emlékezzetek vissza játékosok nyilatkozataira, ahol azt mondták ,,nem ez a kedvenc posztom, de ott játszom ahol az edző kéri,, – mivelhogy 7-8 játékosunk már nyilatkozott hasonlót én nekik hiszek!

  Sérülések. Nálunk ezek rendszerint edzéseken történnek és nem tétmeccseken. Mindig voltak sérültek, de amióta Allegri az edző 3,5 éve a sérültjeink száma meghatványozódott. Mi az hogy egyszerre van 10-12 sérültünk? Az már a fél keret és 90%-uk nem tétmeccsen, hanem edzésen sérül le! A többi csapatnak miért nincs ennyi sérültje? Vagy miért nem sérülnek le azok is az edzéseken? Az edzésprogramért az edző és a szakmai stábja felelős.

  Sokan azzal érveltek, hogy Allegri meg tudta nevelni a rossz fiúkat. Mégis kit? Mert én nem láttam javulást a viselkedésükben. Ibra ugyanúgy állat volt – szerethető állat, Van Bommel úgyanúgy hozta a hentes technikát, Cassano ugyanúgy hisztizett, Muntarinál is elgurul a gyógyszer, Balotelli pedig soha eddig nem látott magaslatokba vitte életművét. Annyi sárgát mint nálunk, egyik csapatnál se gyűjtött be.

  Itt kitérnék egy kicsit Balo-ra is. Én sose szerettem és az hogy leigazoltuk, azzal meggyaláztuk a MILAN címert. Legalábbis az én szememben. Vele beültettünk a csapatba egy vírust, ami szétrág mindent, amit eddig a MILAN, legalábbis nekem jelentett. Én nem tudom elfogadni, hogy egy csatár így viselkedjen. Eddigi karrirje statisztikája 75 gól – 77 sárga lap!!! És ő nem védő, mégcsak nem is egy romboló a KP-n, hanem csatár, akinek inkább az ellenfél kapott sárgáit kellene gyarapítania az ellene elkövetett szabálytalanságok miatt. Balo előtt már kezdett kialakulni valami a csapatban, ami SES-nek volt köszönhető. MOst amikor Balo eltiltását töltötte újra fel lehetett fedezni valamiféle csapatjátékot. IGEN jobban játszottunk nélküle, mint vele.

  Persze a vezetőséget se lehet kihúzni a felelőség alól. Először is adósságmentesítették a klubot azzal hogy eladták legnagyobb értékeinket. Nem működött, hiszen azóta kong a stadion az ürességtől. Aztán belekeztdünk a nagy fiatalítási projektbe. Ez sem működött, hiszen a csapat tapasztalat, rutin és vezér nélkül maradt, Allegri pedig nem vezére semminek. Ő nem tud adni egy csapatnak semmit. Ő el tud bohóckodni egy csapattal, ami már évek óta összeszokott és neki már csak asszisztlnia kell. Ennyi.

  Az igazolásokat nézve, annyira nem állunk rosszul, hiszen hoztunk egy De Jong-ot, aki bármelyik TOP csapatban kezdő lenne, van egy Montolivo-nk, aki a válogatott egyik kulcsembere, leigazoltuk Balotelli-t, akit a nagy legendák a világ legjobb 5 csatárának csoportjába sorolják (bár ez számomra érthetetlen), haza hoztuk Kaká-t ingyen, (ezt gondolom azért, hogy egy időre betömjék a szurkolók száját), de úgy néz ki mégse csináltunk vele rossz vásárt.

  Úgyhogy az igazolásainkra se panaszkodhatunk nagyon, hiszen a többi csapat se áll sokkal jobban.
  Ami történt a nyáron, az annyi hogy ezek a top klubok, amellyek jövőre indulhatnak a BL-ben, mind kaptak egy normális edzőt!!! A Roma, a Napoli, a Juve ugye pár éve és azóta is övék a Scudetto, az Inter…..
  Mi meg adjuk a további esélyeket Allegri-nek, aki az elejétől kezdve nem volt képes összegyúrni a csapatot, a játokosk megfelelő pozícióját, egy valamirevaló taktikát, a kezdőket, a 80. percben történő meccs első cseréit….

  Mivel magyarázható a Hellas Verona teljesítménye? Mennyivel erősebb a keretük?

  Allegrinek mennie kell!!! Ennyi!!! 4 év után már nem lehet megvédeni semmivel!
  Ideje esélyt adni valaki másnak, aki tőlem lehet akár Pippo is, vagy Seedorf, vagy Van Basten, Rijkaard, Capello, Prandelli vagy akárki!!!! Egyszerűen már a hányinger környékez mikor meghallom Allegri nevét.

  A keretünk jó, de kell egy ember aki csapatot gyúr belőle!

 13. Nem tudom, motiváltság tekintetében mi a helyzet nálunk. A Barcelona elleni meccsen azt lehetett látni, hogy a játékosok nagyon akarnak. Egyrészt a katalánok ellen akarjanak is. Másrészt viszont, ha valakiknek CSAK a legmagasabban jegyzett klubok ellen van kedvük futballozni, ez a játékosokat minősíti, és ha ez a helyzet, akkor elmehetnek a francba – tisztelet a kivételnek természetesen. Harmadrészt, ha ezt a “motivációs deficitet” (már amennyiben van ilyen) érzékeli az edző, lépnie kell: ha ezt edzésen nem képes felmérni, akkor nézzen meg néhány meccset, hogy ezt kiszűrje, és büntessen. (Mourinho pl. az egyik motiválatlannak talált játékosát a tartalékcsapatba rakta pár hete…) A magát hülyére nyerő Barcelonában érdekes módon a 4:0 után a 87. percben is megvan a motiváció akár a 17. helyezett kiscsapat ellen is, hogy rúgjanak egy ötödik gólt. Különben meg nem tud érdekelni, hogy van-e kedve futballozni ennek vagy annak. Nekem meg nincs kedvem hajnali fél hatkor felkelni.

  Amikor Leonardo helyett Allegri érkezett, teljesen logikus elképzelés volt, hogy egy tapasztalt(abb), képzettebb tréner váltsa a brazilt, aki valóban középszerű edző volt, nagyjából 90%-ban a motivációra, 10%-ban a taktikára helyezte a hangsúlyt. Leonardo kifejezetten gyenge edző volt, de a csapatnak valami néha ment. Leo nem értett (annyira) a védekezés megszervezéséhez, a középpályán súlytalanok voltunk, de támadásban egész szép dolgokat csináltunk. Lehet mondani, hogy volt egy remeklő Ronaldinho, egy jó Borriello, a szenátorok zöme, illetve Thiago Silva, de alapvetően az a csapat nem sokkal volt jobb, mint a nevek alapján a mostani.
  Jelenleg azonban egy olyan Milant látunk, amelynek szinte semmi sem megy. Védekezni nem tudunk (HegyalJani kedvéért: az 1933/34-es bajnokságban 11 forduló alatt 23 gólt kaptunk, 1941/42-ben 20-at, a mostani 19 kapott gól minden idők harmadik legrosszabb kezdése részünkről), a támadójáték értékelhetetlen, a Milannak nincs “arca, jellege”. Ha valamit ki lehet pozitívumként emelni, az az, hogy ebben a szezonban a Torino és a Bologna ellen is sikerült 2 gólos hátrányból pontot menteni…

  Messze nem az a helyzet, hogy “dolgozunk tovább, és majd jönnek az eredmények” – mint azt minden interjúja során kottából lenyilatkozza Allegri (más csapatok is dolgoznak – és dolgoztak is -, csak ezek hatékonyan tették).
  Arról sincs szó, hogy az összeszokottság hiányára lehetne fogni a gyenge eredményeket (a Románál, az Internél és a Napolinál szinte mindent más alapokra helyeztek, és megoldották). Az új emberek közül ki lett alapember? A rutinos Kaká? A Serie A-t ismerő Poli vagy Birsa? A csapat túlnyomó többsége gyakorlatilag egy éve együtt szerepel a Milanban.
  A keret gyengeségére fogni az eddig gyűjtött 12 pontot, egyenesen a vicc kategóriája, de meglepő módon még mindig vannak, akik ezzel érvelnek… A Verona nyilván azért van előttünk – EDDIG… – 7 ponttal, mert sokkal jobb a kerete, mint a miénk. Ez teljesen logikus ugyebár…
  Ha azokat a csapatokat nézzük, amelyek jelenleg a Milan mögött állnak a tabellán (Cagliari, Torino, Bologna, Sampdoria, Parma), mit látunk? 15 pontból 8-at gyűjtöttünk ellenük (azaz 7 pontot veszítettünk). A nálunk – a tábla alapján – erősebb csapatok ellen (Udinese, Lazio, Napoli, Juve, Fiorentina és a VERONA – nem röhögni) 4 pontot sikerült szerezni – 18-ból… Nem kell nekünk rangadókat nyerni – ebben a kategóriában Allegri amúgy is a Milan történetének leggyengébb edzője -, de hová helyezzük lejjebb a szintet annál, hogy a táblázat alsó régiójában szereplő csapatok ellen termeljük a pontokat?!
  A sérülések… Ez az, aminek előhozatalával általában “felmentik” Allegrit. Allegri posztja szerint az AC Milan vezetőedzője. A csapattal kapcsolatban szinte mindenért ő felel, és ebbe beletartozik a stáb kiválasztása, az edzésprogram megtervezése és végrehajtatása is. Ha én azt látom, hogy rengeteg a sérülés a csapaton belül, akkor ezt neki is látnia kell. És változtatnia is kell, megkérdezni a játékosokat, hogy milyen edzettségi állapotban érzik magukat, kitalálni, mi legyen, hogy a helyzet javuljon. Akár egyedül, akár konzultálva Tassottival, a pályaedzőkkel, gyúrókkal, fizikoterapeutákkal, Barbarával, jósnőkkel, tök mindegy. Egy biztos, hogy Allegri nem teheti szét a kezét, hogy “nem tudok mit csinálni, ha ennyi a sérült”. Ha nem tudja megoldani a helyzetet, keressen más munkát.
  A csapatot különben nem feltétlenül motiválatlannak, inkább hitehagyottnak érzem. Azt látom, hogy szeretnének ők jól (jobban) focizni, jobb eredményeket elérni, de mintha nem éreznék a hátteret. Hogy a közönség fütyüli őket, az egy dolog, de a szellemi hátteret nem tudják a hátuk mögött, amit pedig az edzőnek kell megteremtenie. Ha a játékos érzi, hogy megvan a megfelelő tudás, felkészültség, elszántság, problémamegoldási képesség az edzőben, akkor ez érzékelhető lesz a játékán is. A csapat azonban elveszítette ezt a hátteret, és az edzőtől külön, önálló életet él. A játékosok joggal érzik úgy, hogy magukra vannak utalva, mert érzékelik a meccseken nyújtott teljesítményt, látják, hogyan lövik (és kapják…) a gólokat, hogy milyen a meccsek összképe, hogy mennyiben (nem) változott meg a játék alakulása egy-egy taktikai változtatás miatt, hogy mennyit köszönhetnek a szerencsének…
  Ezek alapján tehát én úgy gondolom, a játékosokban inkább a hit nincs meg. Ez pedig nem változtatható meg edzőcsere nélkül. Sok olyan edzőváltás volt már, amikor az utód gyengébb volt, mint az előd, mégis előbbre jutott – legalább egy ideig – a csapat (Mourinho – Avram Grant váltás a Chelsea-nél; Benitez – Leonardo csere az Internél)… A Milannál – ismétlem – a játékosok hitét kell visszaadni, mert a tudásuk – ebben biztos vagyok – az ilyen-olyan bajok ellenére is elegendő kellene hogy legyen legalább a 3-4. helyhez.
  Allegri felelőssége sok szempont alapján megállapítható, jelenleg egy újabbal egészíthető ki (bár itt most “felnő” mellé a vezetőség is, ha nem tesz semmit), ez pedig a csapat érdeke szempontjából a megfelelő döntés meghozatala (vagy meg nem hozatala). Az jó, ha egy edző hisz magában, az elveiben, de azt is látnia kell, mikor és hol van az a pont, amikor már nincs esély az előrelépésre a korábban esetleg bevált eszközökkel, módszerekkel, illetve nem ezekkel, hanem a személyével van a probléma. Hogy Allegri milyen edző, az mindegy (én legjobb esetben is egy közepes képességű trénernek tartom). Mindenesetre észre kell(ene) vennie, hogy az egész klubot hozza nehéz helyzetbe, ha marad. Tegnap volt egy kérdés, hogy nem a gyengeség beismerése lenne-e, ha Allegri felállna a kispadról (ki alkalmazná stb.). Én úgy gondolom, hogy egy edző akkor is becsülendő, ha tudja, mikor kell (valahol) abbahagyni. Mourinho respektje például nem lett kisebb azzal, hogy 2007 szeptemberébEn lemondott a Chelsea-nél. Szerintem Allegri megítélése sem lenne más attól, ha lemondana (még akkor sem, ha a két trénert összehasonlítani értelmetlen). Úgy látom, hogy míg tavaly lehetett a brutálisan meggyengített kerettel magyarázni a rossz eredményeket, most már nem lehet. Ebben a csapatban jóval több van, és messze nincs annyi új ember az alapcsapatban, hogy ilyen eredményekkel álljunk a bajnokság kb. harmadánál.
  Ha Allegrinek fontos a Milan, akkor lemond. Ha nem mond le, akkor viszont a vezetőségnek kell lépnie.

  • Nemcsak Allegri sara ez de teny, hogy o nem kepes motivalni a csapatot. Teny, hogy sok jatekos nem Milan szintu de azert ennyire nem rosszak. Edzocsere kell!
   Mindazonaltal azigazolasok is hozzasegitettek ehhez a teljesitmenyhez.
   Csatarunk PL nincs!
   Hosszu evek ota a legrosszabb csatarai vannak a Milannak!

   Balotelli tavaly jo volt par meccsen de iden eltunt mint szamar a kodben. semmit nem mutat az arcan kivul. Niang Hajtani hajt de eszetlen es sok helyzetben rossz megoldast valaszt. Matri nagyon gyenge Shaarawy serult Pazzo detto. Robinho mar leviragzott. Vannak szep megmozdulasai de ingadozo a teljesitmenye.
   Kaka hajt es akar de tole nem kell mar azt varni amit regen. sokat veszitett a gyorsasagabol

   Kozeppalyan Montolivo es Poli ok de De Jong, Muntari nem Milan szint. Nekik kene a csereembereknek lenniuk!
   Abate detto. Hajt akar de beadni meg mindig nem tud es nem is fogja megtanulni.

   Zaccardo nem milan szint ahogyan Bonera sem….

   Teljes atalakitas kell

   • Azért már megbocsáss, de DE JONG talán az egyetlen olyan játékosunk, aki minden TOP csapatban (Real Madrid, Barcelona, ManUtd, Chelsea, Juve, Inter) kezdő lenne minden meccsen!!! Ő világklasszis, a többi csak megközelíti azt a szintet, ahol ő jár.
    Ha neked éppen ő a nem MILAN szint, akkor valamit itt nagyon félrefigyeltél a mecseken.
    Különben is .. mi az hogy MILAN szint??? Figyeled egyáltalán, hol jár a MILAN az utóbbi 6 évben?

    • Te mirol beszelsz ember?!? Egy messze nem a mai szintet kepviselo Citynek SEM kellett De Jong. Realba meg Barcaba, chelseabe kezdo lenne?!? Te mit nezel oreg?!?

     Ha ekkroa asz de Jong akkor hogy nem bombazzak a csapatot ajanlatok hadaival de Jongert?!?

     Csak ismetelni tudsom magam. Az a szomoru, hogy a Milanbol o ki tud emelkedni!

     • Nekünk se kellett Pirlo… aztán? 2 Scudetto, EB döntő….

      De Jong-ot hidd el szívesen elfogadná akárki. Hogy jönnek-e érte ajánlatok, azt mi nem tudhatjuk. Minden amit olvasgatunk a neten, nem más csak pletyka. Ha ebből indulunk ki, akkor mi már megvettünk mindenkit akit lehetséges.
      Az ajánlatokat a klub nem teszi közzé. Ennyi.

      De Jong-hoz visszatérve, csak nézd meg mit írnak róla a nemzetközi szaklapok, vagy hogy egyes meccsek után milyen minősítést kap. De elég, ha az AC MILAN hónap játékosát megnézed….

     • Jah és pont a City-t hozod fel, ahol úgy cserélgetik a játékosokat, mint én a zoknimat.
      Akkor ezek szerint Gareth Barry, Tevez, Balotelli, Santa Cruz, Adebayor, Bellamy,Kolo Touré, Maicon, Jerome Boateng is csak kuka? Mert őket is eladták. Utóbbi azóta is tarol a Bayern-el, pedig cca 10 millióért adták el.
      A City azt vesz meg akit akar, és nem azért adnak el egy játékost, hogy majd a befolyó összegből tudjanak venni játékosokat. Náluk nincs értéke a pénznek és nem ismernek felső határt! Kaká-ért anno 100 milliót kínáltak szemrebbenés nélkül!

  • Balotelli egy durcás kisgyerek. Addig játszik és addig van csendben ameddig nála a laszti, ha nincs nála, akkor jön a durci murci és a toporzékolás, ami többnyire sárga lappal van díjazva. 75 gól – 77 sárga lap nekem mindent el mond róla.
   Allegri egyszer nem tette be a kezdőbe, az eltiltását követően épp a Bőrszalonna ellen és máris durci van. Nem játszik és kész. Nem akar nyerni és kész.. nem érdekli a játék, nem érdekli a győzelem, mert ŐT a HÍRES NAGY BALOTELLI-t, nem rakták a kezdőbe.
   Minél hamarabb eladni és hozni egy ügyes csatárt, akiben meg van az alázat a foci iránt.

 14. A legnagyobb kerdes es egyben legnagyobb rejtely, miert es meddig turik meg allegri tehetetlenseget. korabban edzoket ennel joval kevesebbert is kirugtak mar a Milannal. tenyleg ennyire nincs penz? nincs penz a vegkielegitesere? nincs penz egy masik edzore? ezt a teljesitmenyt velem vagy Egervari Sanyibacsival is hozna a csapat.
  A masik nagy kerdes, miert es meddig turik meg ennek a hugyagyu balotellinek a viselkedeset? amit az este muvelt, az amokfutas volt, mar az elso felido kozepen ki lehetett volna allitani. szineszkedik, szimulal, lokdosodik, huzza az idot, amikor hatranyban vagyunk. vajon miert engedte el dalolva a city, ha nem eppen ezert? raadasul azt a keves csapatjatekot is csak elronta, a 16-os kozeleben senkinek nem passzol. a tavaly osszel kezdett valahogy osszeallni a csapat a Farao lotte a golokat… majd jott ez a majom, egyenieskedik, arroganskodik es meccsek ota egyetlen ertelkelheto megmozdulas nincs
  a harmadik rejtely pedig Niang – nala gyengebb jatekost az elmult husz evben keveset lattam a MIlanban – meg az ujpest szintjet sem uti meg….
  szomoru evek elott allunk 🙁

 15. A meccs után mindenféléket cikkeznek, pletykálnak.

  Allegri nem hajlandó lemondani.
  Allegri nem tud róla, hogy a vezetőség összehívta volna a válságstábot.
  De lehet mégis.
  Állítólag Tasotti veszi át a csapatot szezon végéig.

  Allegri nyilatkozatából kiragadt rész:
  ,, Meg kell végre nyugodnunk és gyorsítani a támadásokat.,,
  ,, Az én feladatom, hogy helyes irányt mutassak nekik.”

  Komolyan kérdezem. Ez az ember normális???