A Milan Primavera péntek délután idegenben 2-1-re legyőzte a Varese Primaverát a Campionato Primavera 6. fordulójában.

A találkozót megelőzően a Milan Primavera a tabella 5. helyén állt 5 meccsen 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel. A rossoneri összesen 10 pontot szerzett. A Varese a 6. helyen állt 2 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel, valamint 8 ponttal.

Filippo Inzaghi, a Milan Primavera vezetőedzője kijelölte keretét a Varese elleni meccsre.

Íme a Milan Primavera kerete: Andrenacci, Ferrari; Compaore, De Santis, Felicioli, Maldini, Rondanini, Tamás, Pacifico; Bende Bendé, Pedone, Piccinocchi, Benedicic, Mastalli, Modic, Bonanni; Aniekan, Barisic, Claveria, Fabbro, Di Molfetta, Vido, Yaffa.

Megkezdődött a mérkőzés. Már a 4. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez a Milan. A 9. percben De Santis révén született meg a találkozó első gólja. 1-0-ra vezet a Milan. Öt perccel később Di Molfetta növelte a rossoneri előnyét. Így tehát 15 percet követően már 2 góllal vezetett Inzaghi csapata. Az első félidőben nem született több gól.

A második félidőt sokkal aktívabban kezdte a Varese. Az 57. percben Molino szépített. A találkozó hátralevő részében nem született gól, a Milan megszerezte a három pontot és tovább folytatja remek sorozatát. Tamás Krisztián végigjátszotta a mérkőzést.

PRIMAVERA: Varese-Milan 1-2

Időpont: 2013.11.01. 15:00
Helyszín: Varese
Gólszerzők: Molino (57.) ill. De Santis (9.), Di Molfetta (14.)
Sárga lapok: Zamparo (38.), Truzzi (69.) ill. Pacifico (22.), Benedicic (70.)

A kezdőcsapatok:

Varese: Bordin – Ruzzenenti, Azzolin, Grazioso, Miceli – Bruzzone (Cason 73.), Romano, Truzzi – Molino (Gagna 87.), Scapinello (Galliani 82.), Zamparo.
Cserék: Papa, De Lucia, Simonetto, Baldelli, Cerrone, Comani, Cornacchia, Lamcay, Roncari. Edző: Ganz.

Milan: Andrenacci – Rondanini, De Santis, Pacifico, Tamás – Piccinocchi (Bendé Bendé 78.), Mastalli, Benedicic – Pedone – Barisic (Fabbro 62.), Di Molfetta (Compaore 84.).

Cserék: Ferrari, Modic, Maldini, Bonanni, Aniekan, Yaffa, Vido, Felicioli, Claveria. Edző: Inzaghi.

A Milan Primavera következő mérkőzését jövőhét kedden a Barcelona korosztályos csapata ellen játssza az Ifjúsági Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A Milan a bajnokságban jövő hét szombaton, november 9-én a Ternana csapatát fogadja hazai környezetben.