Serie A 10. forduló:

Milan-Lazio 1-1 (0-0)

San Siro – Milánó: 30.212 néző

Játékvezető: Damato

Gólszerző: Kaka (54.); illetve Ciani (72.)

Sárga lap: Muntari (32.), Montolivo (57.), De Sciglio (58.), Balotelli (64.); illetve Radu (34.), Cana (62.)

Piros lap:

MILAN: Gabriel; Abate, Zaccardo, Zapata, De Sciglio; Montolivo, De Jong, Muntari (Poli 75); Birsa (Matri 75), Balotelli, Kaka (Robinho 84)

LAZIO: Marchetti; Cavanda, Ciani, Cana, Radu; Gonzalez, Ledesma, Hernanes (Onazi 46); Candreva, Klose, Perea (Floccari 68)

Kaka 1-0:

Ciani 1-1:

Képek a mérkőzésről:

26 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Köszönjük Mester, remek hazai teljesítmény a Seria A egyik idegenben legjobban teljesítő csapata ellen. Gratulálunk az eredményhez, s további sok sikert, jó egészséget kívánunk a további munkához. Reméljük a 9. hely csak meglesz

 2. Láttam még egy mérkőzést, melyen sorolhatnám azokat az észrevételeket, amiket mostanság oly sokszor leírtam már.
  A mérkőzés 1-1-re végődött,hát nem is tudom mit mondjak erre. Lehet ezt akárhogy nézni, de itt nem Lazio szerezte meg az 1 pontot, hanem mi hullajtottunk el kettő pontot. Nem is akárhogyan. Természetesen megint a középső védők sétálgattak valamerre, mikor azt a bizonyos egyenlítő gólt kaptuk a Lazio-tól. Tehát hogy megint ugyanaz a hiba ez már hihetetlen számomra. Beadáskor teljesen üresen fejelni hagytuk Cianit az már hihetetlen. Senki sem vette fel a középsővédők közül a játékost a beadáskor. Teljesen tisztán fejezhette be az akciót az a Lazio, aki egy félidőn keresztül el se jutott a kapunkig, majd a második félidőben már egyszer-kétszer elvánszorgott a kapuig, mert már gondolom Petkovic szétüvölthette a játékosai fejét, hogy miért hagyják magukra húzni a Milant. Meg is lett az eredménye.
  A taktikai részletekben kicsit elmerülve azt kell hogy mondjam már csukott szemmel mondtam meg hogy kit fog behozni Allegri. Teljesen kiismerhető és semmi extra nem volt a cserékben.
  A mérkőzés eredményét véve, fix volt papíron hogy nem nyerhet itt a Lazio, egyrészt mert 1989-ben nyertek utoljára a San Siroban, másrészt még nálunk is gyengébbek voltak az idegenbeli mutatóik, ami azért már művészet.
  A kapott gól ellenére én azért most elégedett voltam Gabriellel, bár a szívbajt hozta rám mikor Montolivót telibe trafálta az egyik védésénél. Ettől függetlenül ami védhető volt azt szerintem védte és rendben volt a srác mind fejben, mind pedig fizikálisan. Persze hozzá kell hogy tegyem, azért ez a Lazio nem igen tornáztatta meg őt.
  A védelemben azért elkellett már szerintem De Sciglio. Voltak szép megmozdulásai, jó szerelései, s jól is tudott bekapcsolódni a játékba is. Volt egy-két bizonytalan megmozdulása, de egyáltalán nem látszott szerintem a kihagyás és a sérülés rajta. Vele elégedett voltam.
  A középső védőink már más tészta. Cianit egyikük sem vette fel a gólt megelőző pillanatban, továbbá volt két szöglet a második félidőben ahol ha Balotelli nem vágja ki a labdát, akkor az ötösön teljesen tisztán ment volna keresztül a beívelés.
  Abate a szokásos volt szerintem. Labdát szerzett és eladta. Iszonyat pontatlan volt, most már nem mondom hogy megint, hanem úgy fogalmazok hogy ahogy ő tőle megszokhattuk. Pontatlanul, vagdalkozva játszott. A teljesítményéről szerintem semmi jó nem szűrhető le.
  A középpályánkról nem igen lehet mit mondani. Montolivo próbálkozott, és igyekezett mindent megtenni és azt mondom hogy az igyekezete mindenképp dicséretes. De Jong megint nagyon jól szűrt a középpálya tengelyében, s sokszor visszajött, labdákat is szerzett, gyorsabb ütemet próbált nyomni, passzai is pontosak voltak. Tehát teljesen kiegyensúlyozottan hozta azt, amit elvártunk tőle szerintem a mérkőzés alatt.
  A legérdekesebb számomra Muntari játéka volt. Összehozott egy sárga lapot, teljesen rossz ütemű belépésből. Eléggé agresszívan próbálkozott labdát szerezni, de csak szabálytalanságokat sikerült begyűjteni,s nem pedig a labdákat. A játéka teljesen szürke ötlettelen és észrevehetetlen volt. Véleményem szerint teljesen nulla volt amit ő mutatott.
  A támadó szekciónk. Hááááát igen 😀 Kaká micsoda gólt rúgott. látszott rajta az egész meccsen hogy nagyon beakarja lőni az első gólját, vagyis összesítettben a 96. gólját a Milan színeiben ami sikerült is neki. Aki akar, s küzd elérheti a célját. S ő természetesen el is érte. Az egész meccsen szerintem ő volt legmotiváltabb, ő játszott megint a legjobban, s szépen lassan kiveszi a vezér pálcát Supermariotól! Ezt persze nem is bánom egyáltalán. Az első félidőben a 8 kapura lövésből 6 lövés az ő nevéhez fűződött, ami úgyszint mutatja mekkora győzni akarással lépett ma is pályára a San Siro gyepén. Kreatívan és nagyon lendületesen játszott. Cselezett, passzolt, támadott, s mikor kellett vissza is jött a labdáért. Ő testesíti meg a régi Milan játékfilozófiáját szerintem. Le a kalappal Ricky!!! Ez ár valami 😀
  Birsa robotolósan próbált hatékonyan segíteni a csapaton, nem egyénizett, s nem szólózott nagyokat, de voltak jó passzai, próbálkozott becsülettel, s azt mondom ha már odateszi magát valaki akkor az már félsiker. Ráfért amúgy a második félidőben a csere, mert látszott rajta hogy elfáradt. Kifutotta azért ő is magát rendesen.
  Supermario!!!! Balo papa hát mi van te veled??? Teljesen kiesett Balotelli a csapatjátékból, s nem igen találja ő most a helyét. Nem volt egy valamire való támadása a srácnak. Ismételten nagyon vérszegényen teljesített. Az egész első félidőben 9 passzt jegyzett, ami nevettséges szerintem. A második félidőben két megmozdulása volt ami hasznosnak mondható volt a Balo részéről, az pedig akkor volt, amikor a Lazio két szögleténél visszahúzódva kifejelte a labdát. Na de könyörgöm!!! Ennyi ??? szóval abszolút nem érezte a csapattársait, s kicsit az most az én érzésem, hogy lelketlenül is játszott. Semmit nem tudnék mondani hogy milyen volt a támadó játéka, mert ilyen nem volt az ő részéről egyáltalán! Ennek ellenére természetesen hozta a kötelezőt. Nem a gólra értem mert mostanában nem megy neki a gólgyártás, hanem a kötelező sárga lapot azért begyűjtötte. 😀 Legalább ő figyelmes Allegrivel szemben s nem akarja az edzőt figyelmeztetni hogy akar egy szabad hétvégét, s így rotálja ő saját magát a fegyelmezetlenségi problémáival. Tehát nem igaz hogy megint nem bír ki ez a gyerek 90 percet, hogy ne szóljon be a játékvezetőknek, vagy hogy ne dirigáljon mit kellene csinálnia úgymond a vezetői hármasnak. Újabban csak a problémát csinálja saját magának és a klubjának is.
  Mostanában többször is szót emeltem hogy nem szeretem ha szinészkednek a játékosok a pályán. S most tessék lehetet is látni az eredményét. Mert mikor Cana visszakönyökölt Balo arcába, ami szerintem teljes mértékig elfogadhatatlan volt s minimum sárga kellett volna hogy jusson a Lazio játékosának, na akkor a bírok legyintettek Balotellire, mert elkönyvelték azt, hogy mindig csak szinészkedik a srác.
  A cserék nem váltották meg a világot, s nem volt semmi extra. Robi eladta a labdákat, Matri szó szerint nem alkotott maradandót, Poli meg hááát nem igen tünt fel nekem most a pályán.
  Nem érdemelte meg a győzelmet ez a Lazio, mert iszonyat gyenge volt, de most is teljesen amatőr hibákat vétve szórtunk el két pontot.
  Összegezve még mindig gödörben vagyunk!!!

  Hétvégén mit játszunk majd idegenben?! Kíváncsi leszek… 😀

  Forza Milan!

  • Gondoltam szólok, hogy nézd meg még egyszer a Lazio gólját!
   3 ember lehetett benne a gólban. DS aki mellett simán beadták a labdát, pedig csak arra kellett figyelnie, mivel Sulley kisegített, ha esetleg visszacsellel próbálkoznának.
   De Jong helyezkedési hibája, mivel teljesen feleslegesen kóborolt ki, most már sokadszor a szél irányába. Nála ez az őrült robotolás része. Mindenkinek segíteni akar, de sok esetben ez rosszul sül el. Valamint Ciani igazi örzője, Montolivo, aki egyszerűen megállt, nem követte az ellenfél mozgását.
   A belső védőink az ellenfél támadóit fogták, hozzáteszem ezt remekül tették. Zapatának mesteri szerelései voltak egész meccsen.
   Gondolom követed ezt az oldalt is, ami elég szubjektíven értékeli a teljesítményeket, épp ezért általában reális is: http://www.whoscored.com/Matches/758092/Live/Italy-Serie-A-2013-2014-AC-Milan-Lazio

 3. Hm…. Káká még mindig tud varázsolni nem annyira mint régen, de majd belejön.
  Mindenesetre nagyon szép golt lőtt. Balotelli kicsit szürke volt de nem akarom bántani
  hajtott, próbálkozott nem jött össze. DS-nek kell a meccs a lábába de még így is jobban játszott mint Constant. Az elhullajtott 2 pont fájó főleg egy ilyen gyenge Lazio ellen (asszem egy darab kapura tartó lövésük volt az egész meccsen ,de az bement) , Allegri egyszerűen nem képes felrázni a csapatott, későn cserél és ahelyett , hogy szétlőnénk
  a Laziot őrizzük az egy golos előnyt és ez lesz belőle. Szerintem ő volt a leggyengébb láncszem a csapatból.

 4. Én is úgy látom,hogy ezt a meccset simán hozhattuk volna. Kaká parádés gólja, jó játéka segítette a csapatot. Ami elég stabil volt ezen az estén. Pont egy edző hiányzott megint, aki időben hozna egy kis frissítést a támadójátékba, hogy 1 meccset végre eldöntsünk, ne kelljen izgulni!!

  A meccstől független hír, hogy kezd beigazolódni sokunk által felvázolt “játékospolitika” a kölcsönjátékosainkkal kapcsolatban. Kb 5-6 fordulónként látjuk a pályán Albertazzit, aki szerényen a mezőny legjobbja volt!!! De mivel nem játszik, kb fél milláért, valami opciós joggal azért elviszi a Verona és hipp-hopp ott figyel a kezdőben!
  Mikor vesszük észre, hogy konkurens csapatnak nem érdeke játszatni egy kölcsön játékost!!???

 5. Ricky szép gólt lőtt és nagyon jól játszott, de én úgy veszem észre egyedül ő akar a Milanban. És szerintem nem volt a történelemben még egy olyan csapat aki nem rúg ki egy nagyon színvonaltalan edzőt a 100. utolsó meccse után! Én ezt már tényleg nem értem.

 6. Sziasztok!
  Gondolom ti is minden rendes Milan drukker várjátok a meccs napját, és izgalommal készültök, hogy na majd most. Ne vegyük ezt ilyen komolyan. Ahogy tegnap is látszódott uraim, ez egy gyenge csapat. Nincs mit szépíteni, nincs elképzelés, és nincs komoly vezér, (hátha Kaka az lesz). Gabriel,Zapata,De Sciglio, De jong, Kaká, Montolivó, Birsa ezek a játékosok nélkül még itt sem lennénk. Rájuk kellene építeni, és hát kellenének jó játékosok, minden posztra. Nem kell Allegrit bírálni, szegény ember vízzel főz, és ez teljesen igaz, jelenleg ez van, nincs pénz! Nekünk így kell szurkolni, és továbbra is oda ülni a TV elé ha jön a meccsnap szurkolni tippmixen fogadni a kedvenc csapatunk győzelmére. Lesz ez még jobb is.
  Személy szerint 2 játékost sajnálok nagyon: az egyik az Emanuelson szerintem nagyon jó kis játékos, a másik pedig Pazzini. Nem tudjátok, hogy vele mi van???Megdugta Berlusconi feleségét vagy miért nem hallunk róla.(azt tudom , hogy sérült volt). Azt a luxust, hogy egy asszem 14gólos csatárt nem használunk, senki nem engedheti meg magának, főleg nem egy jelenlegi Milan!

  forza Milan!

  • Ha ennyire vagy képben a csapattal, hogy fogalmad nincs mi van Pazzoval, akkor nem csoda, ha azt a dilettáns idióta mondat maradt meg a tegnapi közvetítésből, hogy “szegény ember vízzel főz”.

   Nézd már meg ezt a játékosállományt! Szerinted egy Verona, Atalanta, Parma játékosállomány jobb, mint a mienk??? De akár beszélhetünk a Lazio, Fio, Udine és sInterről is… Azt felejtse el mindenki, hogy azért tartunk ott, mert gyenge a keret.

   Lehet (biztos), hogy a Juve előttünk jár de tegyétek össze a kezetek ti elcserélnétek a keretek a Napoli vagy a Roma-éval? Ugye ti sem…

   • Szia!
    Látom ez egy igazi Magyar honlap, egyből neki ugrunk a másiknak….Király. Magyarázkodni nem akarok csak reagálni, írtam, hogy tudom, hogy sérült csak azt nem tudtam, hogy ennyi ideig, ráadásul sehol nem írnak róla, és a múltkor azt olvastam, hogy az ő eladását is tervezik…Ezért kérdéztem, mert furcsáltam.

    Kérdésedre válaszolva? Egyébként elgondolkodtam, és sajnos arra a megállapításra jutottam, hogy KURVÁRA IGEN! Mindkét csapat kerete jelenleg sokkal jobb játékosokból álló,erősebb hátvédsorral, és jelenleg jobb formában lévő középpájával és csatársorral rendelkezik. Átütő erejű klasszis játékosaik vannak, mi meg csak vegetálunk, de holnap nagy meglepi lesz meg is játszom, mert elkapjuk a Fiorentinát és iszonyatosan elindulunk felfelé… Fő az optimizmus!!!
    FORZA ROSSONERI! LET’S GO MILAN!

 7. Azt mondja meg valaki,hogy ebben az Abate srácban ki lát fantáziát?Futni tud,de a labda nagyon zavarja!A bal lábán csak támaszkodni tud,de a legborzasztóbb tulajdonsága a beadás!Azok egyenlőek a nullával!!!
  Mit akarunk ettől a “tehetségtől”?Ki kell tolni a ruszkikkal,odaadni nekik!Az se baj ha megharagszanak…

 8. Próbáltam megszámolni, hogy Balotelli hány passzt kapott, az értékelhetetleneket is ide értve. Nekem nem sikerült. Nem azért mert olyan sok volt. Lényeg az hogy egyénileg próbálkoznak az emberkék, de sajna meddő a téma. Azért ha egy éknek magának kell labdát szerezni ha játszani akar, az azért siralmas. Szerintem Balotellinek ezzel van már tele a töke. Örülök az 1 pontnak is, mert lassan a kieső zónában találjuk magunkat. Szerintem sem a keret ennyire sz@r, valami “allergia” itt a probléma.

 9. A meccs pozitívuma mindenképpen Kaká csodás találata, ezenkívül tetszett az építkezés, melynek Monti volt az alapja. De! A bekapott gól megint magáért beszél, emelett Balotelli harmatgyenge volt elől, ha Kaká nem nyugtatja lehet összeszedett volna még 1 sárgát reklamálásaival. Emellett tudjuk, hogy a védelmünk gyenge, akkor kérdem én: Miért nem engedjük el az agarakat? A játékunk a gól után teljesen lapos volt, sejthető volt, hogy gólt fogunk kapni, akkor miért nem hajt a csapat előre? Robinho becserélésének szerintem akkor lett volna értelme, ha Kaká a pályán marad, mert egyedül elég halvány az előbbi brazilunk.
  Abatetől féltem mikor hozzákerült a labda, szerintem túlzások nélkül a labdáinak 40-50% ellenfélhez ment.
  El Shaarawy siess!

  • Én kis túlzással örülök neki h. nem szólalnak meg. A Berlu és Gáljani féle parasztvakításból személy szerint nem kérek. A probléma az h. itt a vezetőségben senkinek nem osztottak lapot. Berlu volt egy személyben a döntéshozó, aki most csak a magánügyeivel foglalkozik. Allegri nem mond le, mert kapja a jó kis pénzt és mivel nincs vezetés, nem rúgja ki senki. Ilyen teljesítmény után nyilvánvaló h. nem lenne hová mennie. Őszintén, kinek kellene ez a lúzer? Serie C szint maximum, de inkább még az alatt.