A mai edzés előtt többen is nyilatkoztak a Milanchannelnek.

Saponara: “Jó csapat vagyunk, emberileg és technikailag is, a kezdetek óta a csapat részeként tekintenek rám, még akkor is, ha nem edzettem velük túl sokat. A legjobb formába szeretnék kerülni, a fájdalmaim kezdenek elmúlni, nagyon optimista vagyok. A Serie A és a Serie B nagyon különböző, az első osztályhoz magabiztosság és biztonság kell. Nagyon sokat segítenek ebben nekem a csapattársaim. Mi egy fiatal csapat vagyunk alacsony átlagéletkorral, de technikailag magas színvonalat képviselünk. A Chiasso elleni edzőmeccs? Remekül éreztem magam a pályán a posztomon. Jó érzés volt gólt szerezni, önbizalmat adott. Pozícióm? Trequaristaként játszottam a legtöbbet, de az edző rendelkezésére állok, ő dönti el hova tesz. Kaká? Nagyon fontos volt az érkezése, biztos vagyok abban, hogy még mindig rengeteget tud adni ennek a csapatnak, mi még fiatalok vagyunk ehhez. Hatalmas élmény volt találkozni vele, ő a példaképem, most pedig minden mozdulatát és gesztusát testközelből láthatom. Nagyon sokat tanulhatok tőle. Allegri nagyon jó edző, igaz nem tudtunk sokat beszélni egymással, a sérülésem miatt keveset edzettem a csapattal. Sajnos ki kellett hagyjam az egész felkészülést, így kis időbe fog telni, míg visszatérek a legjobb formámhoz, de jelenleg a legfontosabb az, hogy a fájdalom teljesen elmúljon. El Shaarawy? Az övéhez hasonló utat szeretnék bejárni, nagyon magabiztos srác, biztos vagyok benne, hogy egy remek idényt fog produkálni. Azonban ha én is lehetőset kapok a legjobbat próbálom nyújtani.”

Tassotti: “Boldogok vagyunk, hogy Kaká visszatért, hiszen egy remek ember és egy remek játékos de a svájci másodosztályú Chiasso elleni nem lehet még megítélni. A meccs előtt csak két edzésen vett részt, amin egész jól mozgott. Ancelottival is beszéltünk az állapotáról, aki megerősítette, hogy végigedzette a nyarat. Ettől függetlenül nem szabad siettetni, ugyanis az elmúlt években nem játszott annyit, de még így is nagyon jó játékos. Remélhetőleg ő jelentheti majd számunkra a különbséget. Teljesen megértem azokat, akik szkeptikusan állnak Kakához, mert a klub legutóbbi nagy visszatérése (Shevchenko) nem volt túl sikeres, de ahogy Allegri is mondta nagyon fontos volt számunkra, hogy a keret minőségileg és emberileg is növekedjen.”

Silvestre: “Nagyon örülök, hogy egy ilyen fontos klubban szerepelhetek. Most már a világ legsikeresebb klubját képviselhetem. Ez egy versenyképes csapat, 25 játékosunk van a legjobb minőségből. Nagyon szeretném meghálálni a klubnak azt a bizalmat, amit belém fektettek. “Galliani: “Kakával és Saponarával egészen biztos vagyok, hogy jól fogunk teljesíteni, a támadórészlegünk elképesztő, nagyon támadó. Láttam a Chiasso elleni meccset a TV-ben, szerintem Kaká jó félidőt játszott, az edző is elismerően beszélt róla. A kapitány továbbra is Montolivo marad, Kaká valószínűleg a helyettese lesz, ez lesz a hetedik szezonja Milan mezben. Sajnos Veronában volt egy kis ‘áramszünet’, mivel a két nagyon fontos PSV elleni meccs között volt, de úgy gondolom, hogy azóta a csapat jól teljesít. El Shaarawy? Kaká nem veszi el a helyét, hiszek benne, hogy a brazil érkezésével jól meglesznek. Sérülések? Ezek sajnos előfordulnak, azonban nem kell elveszteni a fejünket, vannak játékosaink akik pótolni tudják Abatét és De Scigliót, akik a válogatott alapemberei. Allegri? A vezetőségnek mindig jó kapcsolata volt vele, azt viszont nem tudom, hogy vezetni akarja-e a Squadra Azzurrát. A klubunk szabálya egyértelmű: a lejáró szerződéseket szezon végén tárgyaljuk, ez a játékosokra is vonatkozik.”

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet