Kakát hivatalosan is bemutatták

20

Csütörtök délután hivatalosan is bemutatták Ricardo Kakát, a Milan brazil játékosát. Kaká a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban szerződött vissza a Milanhoz a spanyol Real Madridtól.

Kaká 2003-ban szerződött a Milanhoz a brazil Sao Paulóból mintegy 8,5 millió euróért. A brazil játékos a Milannál Scudettót, Bajnokok Ligáját, Európai szuperkupát, Klubvilágbajnokságot és Olasz szuperkupát nyert, valamint 2007-ben megnyerte az Aranylabdát. Kaká 2009-ben igazolt a Real Madridhoz 68 millió euróért. Most, 2013-ban ingyen tért vissza és magas fizetéséről is hajlandó volt lemondani.

A sajtótájékoztatón Adriano Galliani is megszólalt: “Mindannyian nagyon, nagyon, nagyon, nagyon boldogok vagyunk, mert Ricky Kaká visszatért hozzánk. Ő 270 mérkőzésen lépett pályára és 95 gólt szerzett. Rengeteg trófeát nyert a csapattal és egyéni szinten az Aranylabdát is megkapta. Távozott tőlünk 2009 nyarán, de világbajnokként érkezett 2003-ban. Hat csodálatos év volt. Elment, és végül visszatért. Soha nem volt távol, már 2-3 éve szerettük volna visszaszerezni. Még soha sem kaptam annyi gratulációt, mint az elmúlt napokban. Megszereztük Rickyt, óriási örömet okozva a rajongóknak és magunknak. Berlusconi elnök úr vasárnap négyszer hívott telefonon. Ilyen még nem volt az elmúlt 27 évben egy játékos átigazolásakor sem. Nem akarok érzelmeskedni, üdv újra itthon Ricky”

 Galliani folytatta: “A kezdetben Boatenggel álltunk vissza a 4-3-1-2-es felállásra, de Kaká érkezésével megtaláltuk az ideális játékost erre a posztra. Ezt a taktikai döntést Silvio Berlusconi elnök hozta, amikor kvalifikáltuk magunkat a BL play-off körébe. Amikor anno leigazoltuk Kakát, már volt egy kiváló támadó-középpályásunk Rui Costa személyében. Köszönetet mondok Ariedo Braidának és Leonardónak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg Kaká átigazolása a Sao Paulótól. Köszönöm Bosco Leitének (Ricardo apja) és Kakának, mert kézzelfoghatóan bizonyították a Milanhoz való kötődésüket, szeretetüket. A Milan nagy anyagi áldozatot tett. Egy évvel és két évvel ezelőtt is megpróbáltuk megszerezni. Többször utaztam Madridba és nem azért, hogy tárgyaljak a Reallal, többnyire hivatali dolgokkal kapcsolatban tettem jelenlétemet a spanyol fővárosban”

“Alapvetően Ricky helyettesíti Boatenget. Prince távozása után 2-3 napunk maradt, hogy lezárjuk a Kaká bizniszt. Petagna kölcsönbe távozott, Matri érkezett. Nem lesz versengés Honda és Ricky között, Kaká marad. Nincs semmi üzlet a Los Angeles Galaxyval, Rickynek szerződése van a Milannal 2015. június 31-ig. Ne feledjük, hogy a Milan három szezonnal ezelőtt megnyerte a Scudettót, utána második helyen végeztünk és legutóbb pedig harmadikok lettünk. Az elmúlt öt évben Európa és Olaszország egyik legjobbja voltunk”

 

Ezt követően Kaká nyilatkozott: “Csodálatos dolog, hogy visszatérhettem. Ez egy különleges nap. Tegnap a feleségemmel azt hittük, hogy 10 évvel ezelőtt járunk, amikor megérkeztünk. Látva az embereket, úgy éreztem magam, mint még soha. Sokat tanultam a tapasztaltabb játékosoktól és már csak rajtam múlik, hogy a csapat vezére legyek. Nem tudom, hogy hány szezont fogok eltölteni. Szeretnék segíteni a srácoknak és annyit tanulni tőlük, amennyit csak lehet”

“Egészséges vagyok és készen állok a kihívásra. A Milan győztes mentalitású együttes. Úgy gondolom, hogy ez egy jó csapat. Pozitív élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam a Real Madridban. Szakmai szempontból nem minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. A Real egy nagyszerű klub, részese szerettem volna lenni a klub történelmének, de elvesztettem az örömömet a futballban. Azt hiszem, most a megfelelő helyen vagyok. A Realnak konkrét elképzelései voltak, de nem volt hely számomra így Ancelotti belegyezésével úgy döntöttünk, hogy távozok. Nem Mourinho hibája, hogy nem játszottam. Az évek során, amikor már egy ideig vele dolgoztam próbáltam élni a lehetőséggel és bizonyítani. Mindig keményen edzettem, de nem ő a hibás. Ő egy edző, akitől rengeteget tanultam minden szempontot figyelembe véve. Balotelli? Szerintem Mario egy nagyszerű játékos és biztos vagyok benne, hogy Robinhóval, Matrival és El Shaarawyval is jól kijövök majd. A Milanban kiváló játékosok vannak és a támadósor is erős”

“Hallottam, hogy Berlusconi elnök úr nagyon boldog volt a visszatérésem miatt és jó kívánságokat küldött. A tárgyalások délután 5 órakor kezdődtek és éjfélre minden készen állt. Beszéltem a feleségemmel, aki azt mondta, hogy távozzak. Gallianit 5 alkalommal is hívtam éjjel 2:30-kor, de nem vette fel. Aztán mikor reagált, azt mondtam, hogy visszatérek. Mindent megteszünk, hogy jól játszunk és a szurkolók boldogok legyenek”

Kaká a sajtótájékoztatót követően csatlakozott a csapattársaihoz és megkezdte az edzéseket. A délutáni tréningen Riccardo Saponara is részt vett. Eközben a Bajnokok Ligája bérletesek száma robbanásszerűen megnövekedett Kaká bemutatása után. Az addigi 5.000 bérletes száma 20.000-re növekedett. Továbbá a Milan hivatalos honlapja megerősítette, Bakaye Traoré kölcsönben a török Kayseri Erciyesspor FC-nél folytatja pályafutását.

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. végre hazahozták nem is kellett volna elengedni,mint ahogy se ibrát,se pedig silvát!!kb.most a barca szintjén lenne a csapatunk!!!inkább ilyeneket kellett volna eladni ,mint pl.:bonera,antonini,muntari,nocerino,zaccardo,és ezek helyett hozni a fiatalokat!!most hogy kakát visszahozták van egy kis remény egy jó idényre ő és balotelli gyilkos páros lehet!

 2. Idén nagyon simán visszahoztuk Kaka-t.Csak nehogy az legyen,hogy Shaarawyt is belevonták már az üzletbe….És jövőre nézünk egyet amikor a Madrid simán viszi a kis Fáraót……

  • Ja. Tuti ,hogy valami sus-mus van a háttérben. Kiderül ,hogy Kaká fél évre jön kölcsönbe 20 misit fizettünk érte és év végén Baló és Sári mehet a Realba…….:)
   Egyébként : Üdv itthon Kaká

  • Biztos lehetsz benne, hogy nem gáljani két szép szeméért adta perez ingyen Kakát. Ha nem lesz meg a BL boritékolható hogy fáraó piacra megy.

 3. Ebben a stílusban ezen az oldalon nem lehet hozzászólni! A következő káromkodásodnál kitiltunk innen! Moderátorok

 4. sajnos tuti van valami a háttérbe! vagy Balo-ra vagy Ses-re kaptak valami ígéretet…

  Üdv itthon Ricky!

 5. Nem igazán értem a negatív hangokat.. Vmi volt a háttérben stb…
  Kaká kb. annyit keresett mint most Bale! Ergo Bale fizetését ezzel fedezték.
  Árát meg Higuain, Özil, és további játékosok eladásával.

  Hogy majd viszik tőlünk SES-t vagy Balo-t!?
  Hova? Ronaldo vagy Bale helyére!?
  Erősen kétlem.
  Egyszerűen nekik Kaká-t el kellett adni. Lehet volt csapat, aki pénz ajánlott volna érte, de bízzunk benne, hogy Kaká igazi milanista és nemet mondott mindenki másnak.

  Amúgy már tavaly kellett olna! Ezt múlt nyáron is leírtam. Csak a személye 2 hét alatt visszahozta volna a vételárát!
  Ehhez egy kis megerősítés:
  http://www.origo.hu/sport/focivilag/20130905-tizenotezer-bl-berlet-fogyott-el-a-milannal-kaka-bemutatasa-napjan.html

  Egyet sajnálok, hogy Hondát nem sikerült már a nyáron elhozni. De majd télen jön ingyen. Olvastam egy írát miszerint az oroszok vezetője semmi pénzért nem engedte volna el a nyáron a Milannak, mivel már jóval korábban megállapodtunk a japánnak és ezt az orosz milliárdos elég etikátlannak vette.. 😀
  Mit mondjak.. ezt Gallianit ismerve totál elképzelhetőnek tartom 🙂

 6. Kedvencem volt, de már nem igazán vártam vissza.
  De most újra velünk van. Nagyon remélem tud még segíteni a csapaton és hogy visszanyeri régi formáját, illetve hogy edzője és mestere tud lenni ennek az edző nélküli csapatnak.

  Üdv itthon! Sok sikert Ricky!

 7. Rettentően örülök, hogy visszatért Ricky!!! 😀
  Végre megint van egy igazi irányítónk! 🙂
  Hajrá Kaká!

 8. Elképzelem, ahogy Kaká ült “otthon” Madridban az ágya szélén, hajnali fél 2kor és a telefonban keresgélte Galliani számát… 😀

 9. akiben még van kétely, hogy ez jó ötlet volt-e, annak pár gondolat:
  1. pénzügyileg hatalmas biznisz a cspatunknak. Rengeteg többlet bérlet, mezeladás, reklámbevétel. Nem kétséges, hogy 10 milliókat hozhat pénzügyileg az üzlet a pályán kívül.
  2. Posztján nincs nála alkalmasabb játékosunk. Egyszerüen, még ha már nem is lesz a régi, tutira erősítés.
  3. Az ellenfelek, bírók is tisztelik még a nevét, ebben biztos vagyok, így kétes szituációkban is hasznos lehet
  4. A Club renoméját is bőven emeli, hogy visszajött hozzánk, s nem a pénzes csapatokat választotta
  5. mivel nem a pénzes csapatokat választotta, biztosak lehetünk benne, hogy mindent meg fog tenni a Brazil válogatottba kerülésért, s értünk. Egy maximálisan motivált játékost kaptunk. Olyat, mint amilyen még talán ő sem volt soha, még akkor sem, mikor megnyerte nekünk egyedül a BL-t. Madridban megbukott, s most a világnak akar bizonyítani. Remélem, nem nyögés lesz belőle. Hogy köüzdeni fog, e felől semmi kétségem!
  6. mentalitása átragadhat a többiekre is, és mindenki más is többet tud majd nyújtani mellette a pályán, mint nélküle, így csak a jelenléte is jobb játékot fog eredményezni, ebben is bízom, sőt, biztos vagyok benne.
  7. ha mindez nem jönne be, akkor lást 1.-pont, akkor is megérte! 🙂

  összességében, szerintem Nekünk, nem lett volna tőle jobb igazolási lehetőségünk. Persze, már 1-2 éve kellett volna, de mindegy, még szerintem most sem volt késő.

  Kis szerencsével harcban leszünk vele a végsőkig minden sorozatban.

  • 8. egy játékos aki vezéregyéniség és példakép lehet (lesz), nemcsak a pályán, de azon kívül is

 10. Maximálisan örülök Kakának, de vegyük figyelembe, hogy 1 fecske nem csinál nyarat. Nálunk sokkal több a gond.

 11. Kaká első edzéséről szóló videókat nézve Robika nagyon boldognak tűnik, remélem jót tesz neki, hogy újra van egy honfitársa a csapatban. Egy motivált Robika nagy hasznunkra lenne (lesz).

 12. Egy Milánóban élő ismerősöm szerint, az első eddzését kb 2000 szurkoló látta. Ez is milyen régen volt ezek előtt!

 13. Isten hozott újra itthon Kaká. Kellemesen csalódtam benne, ezért a vasárnapi, irányába intézett, negatív kirohanásomért most megkövetem. Sok sikert a csapattal, a csapatért!!! FORZA MILAN!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet