2022. szeptember 27., kedd

Milan-PSV 3-0 (1-0)

-

Bajnokok Ligája selejtezőkör 2. mérkőzés:

AC Milan-PSV 3-0 (1-0)

Helyszín: San Siro (Milánó): 51,548 néző

Játékvezető: Clattenburg

Gólszerzők: Boateng (9., és 77.), Balotelli (55.)

Sárga lap: Montolivo (42.), Balotelli (62.), Poli (79.); illetve Schaars (42.), Bruma (52.), Willems (91.)

Piros lap:

AC Milan:  Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio; Montolivo, De Jong, Muntari (Nocerino 81.); Boateng (Robinho 86.), Balotelli, El Shaarawy (Poli 73.)

PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Schaars, Maher (Toivonen 69.); Park Ji-Sung (Jozefzoon 60.), Matavz, Depay (Locadia 73.)

Továbbjutott: az AC Milan, 4–1-es összesítéssel

Gólok:

Boateng 1-0

http://www.youtube.com/watch?v=bdgZxfvX0Uk&feature=player_embedded

Balotelli 2-0

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kUtSFtXLMgg

Boateng 3-0

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mbi6sGOw7ac

Képek a mérkőzésről:

A Curva Sud üzenetei:

“Szezon eleji elvárás a harmadik hely? Egyetlen Milanom nem ismerek rád!”

“Matri: Köszönjük nem!”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Teljes mértékben igaza van az ultráknak! Ilyen felkiáltással (hogy csak a 3. hely legyen meg!) nem lehet nekiindulni a szezonnak, mert ez a Milan és nem a Kisbüdösfütykös FC! Még akkor sem, ha tudjuk, hogy a jelenlegi csapat edzőstől talán max. a 2. helyre jó.

  A meccset szerintem végig uraltuk. Boateng az elején szép gólt akasztott, de Sári kapufája lett volna a legszebb, ha befelé pattan. Igaz, hogy egyszer kétszer Abbiati mentette meg a seggünket, végtére is ezért tartjuk, de ebben a PSV-ben nem volt benne a továbbjutás. DS is vehet neki egy doboz bonbont a luftja utáni védéséért! 🙂

  Megvan a BL, most pedig jöhetnek a hideg és meleg golyók, meg a szokásos Barca.
  Ja és persze kérjük az “ajándéko(ka)t kedves elnök úr!

 2. Először is gratulálok a csapatnak. Lehet, hogy megköveztek a következő véleményemért, de akkor is leírom. Remélem, ennél többre vagyunk képesek. Ezt pedig nem azért remélem, mert rosszul játszottunk, hanem pontosan azért, mert nem játszottunk rosszul. Igen, a fontos az, hogy mi áll az eredményjelzőn, és végtére is nem maradt el a várt siker. Ennek szívből örülök is. Oké, tudom, mi még mindig a szezon elején járunk. Ám ha azt veszem alapul, hogy az ellenfelünk egy európai középcsapat volt, fiatal, rutintalan játékosokkal, és hogy csak Abbiatinak köszönhető több ízben is, hogy nem kaptunk gólt, és emellett a játékosaink is hozták a kötelezőt, sőt volt, aki jól is játszott, akkor már nem vagyok olyan lelkes. Nem akarok pesszimistának, vagy elégedetlenkedőnek tűnni a Milan győzelme után, de meggyőződésem az eredmény ellenére is, hogy ez a győzelem azért nem volt olyan fölényes. A Bl 32 csapata között, főleg, hogy még kiemeltek sem vagyunk, ennél komolyabb meccsek várnak ránk. Ha pedig ez a jó játékunk, amit tegnap mutattunk, ez sajnos nem lesz elég. Nemhogy a Bl megnyeréséhez (ilyenről nem is álmodok), hanem reális céljaink megvalósításához sem. Tudom én, hogy nem a Bl szereplés lesz az idei Prio 1, de azért gondolom a legjobb 8 közé jutás vezetőségi szinten is elvárt. De nem kárálok itt, örüljünk a sikernek, és reméljük, hogy lesz ez még jobb is!
  Ami ténylegesen pozitívum megítélésem szerint, hogy összességében mindenki jól játszott. A védelem jól tömörült, meg is nehezítették a PSV támadóinak a dolgát, így maradtak a távoli próbálkozások, és a beívelések. Na igen, a beívelések. Gyakran nem jól tolódnak a védők, és nem jól veszik fel az embert. Wijnaldum hatalmas helyzeténél a második félidő elején a középpályások nem léptek vissza, gondolom látták, hogy számban megvannak a védők, Zapata a 16-os szélénél üresen ácsorgott egyedül, így DS-nek 2 ember maradt ismét. Láttunk már ilyet nem egyszer. Nálam Zapata nem olyan jól muzsikált tegnap, persze voltak neki is dicséretes megoldásai.
  A középpályánk nagyon erős volt tegnap, legalább is a védekezésben biztosan. De Jong stabil, megbízható szűrő. Muntari szintén jól lépett vissza, sőt próbálta a támadásokat is segíteni, Monti végre kapura lőtt, bár írtátok már többen is, és most is ez volt a helyzet, hogy a jobb oldalon nem annyira tud kibontakozni. Mikor Poli bejött csereként, bekerült Monti középre, de addigra szerintem már az erő is elfogyott, és vezettünk is 2 góllal. Hátha lesznek érkezők, és nem 4-3-3-ban kell a jobb oldalon játszania, hanem mehetne De Jong elé egy másik formációban.
  A fáraó nálam a meccs egyik legjobbja volt. Kreatívan játszott, védekezett, támadott, Balotelli is folyton őt kereste. Sajnos a gól most nem jött össze neki. Boateng végre mutatott valamit. Bár biztos most sokan az egekig magasztalják, én azt mondom, mindkét góljához hatalmas szerencse kellett, sőt a második elég buta megoldásból született. Engem még mindig nem győzött meg, viszont elismerésem, dolgozott nagyon sokat ő is. Balotelli sem volt rossz, még a piszkálódásokat sem annyira vette fel, de a sárgája értelmetlen volt. Értem én, hogy az újonnan beállt Jozefzoon-nak meg kellett mutatni, hogy mi is a helyzet a pályán, na de hátulról, a labda elérésére esélytelenül becsúszni? Van bíró, aki szívbaj nélkül pirossal jutalmazta volna. Egyébként sok bemozgás, helycsere volt a támadásainknál, ami adott némi formát a játékunknak.
  Bocs, hogy hosszúra nyúlt, még egyszer gratulálok a csapatnak. Remélem, most már lesz meglepetés érkező, meg Mr. X, és remélem, hogy olyan érkező lesz, akivel a 4-3-3 után valami taktikusabb felállást is mer Allegri választani.

  • Teljesen egyetértek veled!

   A védelem két olasszal a szélen sokkal jobban zár, mint a korábbi meccsen, néha vannak lyukak de tudjuk be ezt még az idény eleji formának.

   Középpályán Montit zavarja De Jong még mindig (tavaly sem ment olyan jól neki a holland mellett). Érdekes, hogy Ambro mellett is sokszor volt jobboldali de akkor nem tűnt fel. Reméljük, hogy csak össze kell szokni. Vagy tényleg bejön Poli (aki szerintem megint nagyon jól játszott!) és akkor tényleg Montolivo a válogatotthoz hasonlóan előrébb is léphetne.

   Boateng rúgott két gólt bár a másodiknál én is a fejem fogtam, hogy a majdnem tiszta lövőhelyzetből miért kell kivinni a labdát. Utána ha nem így, “eltörve” találja el talán sosem lesz gól.

   Mindegy remélem ezzel a két góllal eladta magát vmi jó kis csapatba!:)

 3. A politikában is utálom, hogy vannak emberek, akik nem veszik le a szemellenzőt és csak mantrázzák amit az adott “Mester” mondott, lehet szél, hó stb. ..persze másik oldalról akkor is rossz világ van, ha épp tejjel-mézzel folyó Kánaán van. Pedig nem csak fekete és fehér van a világban! Továbbá a jó dolgoknak kell(!) örülni. Mindennek meg van a helye. Most a dicséretnek van az ideje. Holnap már az előre mutató kritikának. Esetünkben jó lenne, ha az “Allegri takarodj” és “lelketlen foci” hívők elsőként azt említenék meg, hogy tegnap épp nem szolgáltak rá a mantrára, aztán a bekezdés második felében felőlem lehet folytatni.

  Mai véleményem: Számomra a csapat tegnap akarásból jelesre vizsgázott! Mindenki Allegritől Boatengig! Le se sz.rom mire lesz ez elég majd a Barca ellen, ha őket kapjuk (egyébként ellenük pont egy góllal kevesebbre volt elég ugyanezen a pályán Balo nélkül), márpedig úgyis, akkor majd kiderül. Abbiatit megemlítjük, meg a nagy helyzeteiket. Jogos, de szerintem az sem elfelejthető, hogy 1:0 után szinte neki szegeztük Őket a kapujuknak és gólhelyzetek és kapufa stb. volt részünkről, akkor Ők örülhettek, hogy maradt az 1:0 olyan sokáig. Így is lehet ám nézni!? Mi Milan szurkolók vagyunk, miért nem így nézzük? Ki merne (mert volna) bemenni az öltözőbe tegnap este és azzal kezdeni, hogy “srácok ez gyenge volt, örüljünk”?? Ti akarnátok ilyen edzőt? Mert most ezt csináljuk. Szerintem a jó edző majd másnap az edzésen hozza elő, hogy miben kell javulni. (Ha akkor sem teszi, na akkor van a baj)
  Holnapi véleményem: Bizony volt helyzetük nem egy és szerencsénk volt bizonyos helyzeteknél, mert ha beakad, akkor 1:1 után akár más is lehetett volna. Ki kell elemezni, tanulni belőle és bevásárolni. De ezt majd megteszi akinek a dolga. Mi meg örüljünk már picit annak, hogy (számomra egy percig sem volt kérdés) magabiztosan továbbjutottunk!

  • Kedves szifu!

   Lehet, nem nekem szántad, amit írtál, hanem általánosságban, hiszen nem hozzászóltál a bejegyzésemhez, de kicsit magamra vettem 🙂 , mert én fogalmaztam meg negatív kritikát. Egyetértek veled, dicsérni kell a tegnapi produkciót, mint ahogyan azt én is megtettem. De amiként te is leírtad, bemenni az öltözőbe és megmondani a fiúknak, hogy ez gyenge volt, a jövőben nem lesz elég, „majd megteszi akinek a dolga.” Nem az én dolgom, nincs jogosultságom ehhez, pontosan azért teszem azt, amit, megfogalmazom a látottak alapján a véleményem itt az oldalon, arról pedig nem én tehetek, ha az élményem és véleményem kétélű. Mivel pedig nem csak egy meccsre lettem Milan szurkoló, hanem az voltam korábban is, néhány évtizede már, és vélhetőleg maradok is még, így igen is a „szép volt fiúk”, „perpillanat örülök”, „jelenleg szomorú vagyok” hozzáállás engem nem elégít ki. Előre gondolkodom, elemzek, még ha laikusként is. Emellett teszem azt azért is, mert az idény elején szeretnék valami képet kapni arról, mit remélhetek. Milan szurkoló vagyok, és pontosan azért nézem így, hogy a Barca, a Real, a PSV ellen ez mire lesz elég, mert a Bl szereplésünktől függ a befolyó pénzösszeg nagysága, mely meghatározza a jövőbeni helyzetünket is. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem gratuláltam volna a tegnapi sikerért, vagy ne örülnék. De, igen.
   Másfelől az odaszögeztük őket a kapujukhoz az első gól után, még rendben is van, leszámítva, hogy relatíve fölényben játszottunk, de ne felejtsük el, hogy nem szorult be a PSV és Monti kapáslövéséig (30. perc) és a fáraó kapufájáig (32. perc) nem sok veszélyes helyzetünk volt, és nem csak nekünk volt helyzetünk, még ha a mieink is voltak a nagyobbak. Szóval a „szinte neki szegeztük Őket a kapujuknak” kijelentésben a szinte szón elég nagy hangsúly van. Viszont a védelem most tényleg jobb volt, de a beívelésekkel még gond van, ezt írtam le, és Abbiati érdemei elvitathatatlanok a győzelemben, nem is csoda, ha sokan ezt fogják kiemelni.
   Abban viszont egyetértünk, hogy örülnünk kell, és ezt teszem én is.

   • Nem Neked szántam, picit még a tegnapi morgolódásom vetítettem ide ki, pedig magához a cikkhez tényleg elég korrekt hozzászólások érkeztek! Alapvetően egyetértünk! Természetesen mi másért lenne ez az oldal, fórum, hogy mindenki elmondhassa véleményét, kritikáját, javaslatait és hogy azt mi “egy ügyért szurkolók” megbeszéljük! Nekem az tette be a kaput, hogy már sokadszorra járok úgy, hogy a meccs után (amit a három aprónép altatása közben, vmi bődületesen rossz streamen néztem végig) benézek a fórumra és ahelyett, hogy velem együtt jobb híján (kocsma, sör stb.) otthon a gép előtt örömködő szurkolótársak beírásait olvasnám, egyből megy a kizárólagosan (!) negatív kritika egy ilyen mérkőzés után is bizonyos emberek részéről. Ezért éreztem azt, hogy azokhoz szóljak, akik nem tudtak csekélyke pozitívumot sem találni a tegnapi meccsben. Így aztán nem neked szólt, általánosságban annak, aki utóbbi módon közvetít véleményt. Bocs a hosszú off-ért, de magyarázatot követelt a hozzászólásom.

 4. Úgy gondolom,hogy Boatenget most dicsérni kell!Két gól magáért beszél.Induljunk úgy neki,hogy ez az idénye jó lesz, és Nocerinonak is.
  Már bizonyították,hogy tudnak ők!És ne feledjük,hogy egy játékos teljesítménye a csapattársaktól és az edzőtől is nagyban függ.
  Nem ment nekik az elmúlt idényben de azért itt a fórumon (szerintem kicsit túlzottan ) le lettek”húzva”,mint ahogy Shaarawy túl lett értékelve.Ő egy tehetség egyenlőre akinek kijött egy fél év és egyenlőre ennyi….sajnos.De az idén be kell bizonyítsa,hogy nem véletlen volt!
  A védelmet mindenképp erősíteni kell mert tele van közép szintű( vagy gyengébb)labdarúgókkal. Bonera,Constant,Antonnini,Silvestre és Zaccardo egyszerűen nem AC Milan szintű játékosok!
  A középpálya és a csatársor nem rossz.Ha lenne egy edzőnk szerintem ez meg is mutatkozna!
  Kíváncsi vagyok milyen igazolásaink lesznek.Bár ha azt nézem,hogy a mi drága vezetőségünk évek óta csak kamuzik és pénzt vesz ki,akkor sejthető.
  Mi értelme van Matrit idehozni? Nevetséges és érthetetlen döntés lenne..
  A védelmet kell megerősíteni!!!!!!

 5. Miééért???

  Miért csak akkor tudunk így játszani, amikor már utolsó esélyünk van csak?

  Példásan játszottunk. A védekezésünket emelném ki leginkább. Olasz csapat vagyunk és egy Olasz csapatnak így kell védekeznie. Persze voltak hibák de összeségében szép volt.

  Nagyjából ezt a kezdőt küldtem volna ki én is. Kivétel hogy De Sciglio lett volna jobb és Emanuelson a bal oldalon. Boateng-et valószínűleg csak csereként hoztam volna be.

  Montolivo-nak nagyon örülök!!! Végre úgy játszott, ahogy egy kapitánynak kell. Végig buzdította a csapatot, irányította őket, ordított nekik, hogy ki hova helyezkedjen. Védekezésben nagyon ott volt.

  Boateng – bár a mezőnyjátékával nem nagyon voltam -még mindig- megelégedve, de a két gólja mindenképp dícséretet érdemel. Mindkettőt egyedül csinálta meg. Már-már kezdte feleleveníteni bennem az első szezonját. Köszönet a gét gyönyörű gólért!

  Balotelli! Most is sokat szabálytalankodtak ellene, de most sikerült kisebb-nagyobb sikerrel türtőztetnie magát. Ami tetszett, hogy kicsit megváltozott a játéka az előző 2 meccshez képest, ugyanis mindkét meccsen azt csinálta, hogy belevezette a labdát a védőkbe, elesett és vége lett az akciónak. Most meg VÉGRE mozgott a labdával, nem önzőzte el az akciókat, rengeteget passzolt, volt kreativitás a játékában. Így kell játszania!

  A leggyengébb pontunknak Muntari-t éreztem. Talán Poli jobb lenne helyette.

  Úgy látszik gyakoroltuk a fejelgetést, mert szinte minden labdára, ami a 16-osunkba érkezett, már még a laposakra is fejjel mentünk neki. Ez jó. Látszott a csapaton, hogy megértették, hogy komolyan kell venni ezt a meccset és nem szabad ráülni az eredményre. Egy teljesen más MILAN-t láthattunk tegnap este.

  Na mindegy, a lényeg hogy bejutottunk a BL-be, várhatjuk a pénteki sorsolást.
  Allegri minden bizonnyal marad erre a szezonra is, aminek őszintén nem örülök, csak reménykedni tudok benne, hogy megpróbál majd hasonlóan jó kezdőket pályára küldeni és hogy okosan fog cserélni.

  Persze ahogy nem szabad temetni a csapatot egy elvesztett meccs után, így egy győzelem után se lehet az egekbe dicsérni őket. Reménykedjünk benne, hogy képesek lesznek kisebb meccseken is ugyanilyen elszántsággal harcolni.

  Kiváncsi vagyok fogunk-e igazolni és ha igen kit….

  FORZA MILAN! Grazie!

 6. nagyon orulok az eredmenynek, ezt elorebocsajtom, csak hogy ne legyen felreertes a lentiekkel kapcsolatban. en igy lattam a tegnapi produkciot:

  meglepo volt a meccs kezdetekor, hogy mennyire vedekezo felfogasban kuldte a palyara Allegri a csapatot. nagyon rossz erzes volt latni, hogy egy ilyen merkozesen atengedjuk a teret a PSV-nek, es 10 emberrel vedekezunk, mint anno a Barca ellen.

  ennek a felallasnak viszont a masik oldalrol megiscsak tudtam orulni, mert vegre egy baromi rugalmas 4-5-1 / 4-3-3 volt ez igy, amiben SES-nek irgalmatlan munkamennyiseget kellett felmutatni, csakugy, mint Boanak, akivel a goljait leszamitva meg mindig nem tudok kibekulni ezen a poszton. rendszeresen visszafutott, de vedekezesben, labdaszerzesben, helyeszkedesben egyszeruen nem volt megfelelo.

  a vedelembol mindenkepp DS-t emelnem ki, aki teljesen levette Park-ot, es ha nem lett volna az a hatalmas luftja, amibol majdnem golt kaptunk, nalam Balo mellett a meccs embere lett volna.

  De Jong sokadszorra bizonyitotta, hogy szukseg van ra a ket nem tul acelos belso vedonk elott. Monti forman kivul jatszik, szamomra erthetetlen, hogy hogy maradhat a palyan ennyit, amikor ott ul az a Poli, aki eddig minden egyes meccsen benne volt a szerzett goljainkban (amikor jatszott epp persze).

  Balo mai formaja, a visszalepesei igazan hasznosak voltak, vilagklasszis lesz ez a gyerek, de amikor a masodik felidoben egy labdaszerzes utan – egyebkent nagyon helyesen – megprobalta minden aron visszaszerezni a labdat es lenduletbol, hatulrol csuszott a vendeg szelsoere, en nem lepodtem volna meg, ha kiallitjak.

  a cserek kozul egyedul Polit tartottam jo huzasnak, a tobbiek nem tettek hozza gyakorlatilag semmit.

  Allegrinek ma hatalmas szerencseje volt. szerencseje volt, mert a 45-osunk jobb labbal kelt, szerencseje volt, hogy az ellenfel 10-ese 5 meterrol elkapkodta az egyenlitest jelento helyzetet. szerencseje volt, hogy az ellenfel tapasztalatlansagabol fakadoan nem tudtak elni a talcan felkinalt pozicio es ter adta lehetosegekkel. es szerencseje van, hogy a jatekosok ereztek, hogy tetje van ennek a 90 percnek, mert nem tudom elhinni, hogy o tudta hirtelen motivalni azt a csapatot, amit a hetvegen 10 perc foci utan keptelen volt felrazni.

  visszaterve az ellenfel 10-esere, Wijnaldum tokeletes igazolas lehetne szerintem. de inkabb nem almodozom.

  szurkoljunk ma este, hogy kapjuk meg a Barcat, vagy valami hasonlo kaliberu csapatot az elso kalapbol, hogy ne egy Porto alazzon majd minket romma..

  nem vagyok bizakodo.

 7. Az eredmény az remek, és remélem sok sok 3gólos győzelmünk lesz még, és nem csak kínkeserves 1gólos győzelmek várnak ránk, beleértve a rangadókat is.
  A játék az biztos hogy jobb volt mint a Verona ellen, de szerintem még mindig túl sok az üres hely a középpályások és a csatárok között. Szerintem sokkal veszélyesebb a támadásban a középpálya ha Poli a pályán van. Remélem ha Saponara visszatér akkor Polival még veszélyesebbek és aktívabbak lesznek.
  Na de visszatérve a tegnapi meccsehez.
  Abbiati remek volt, 10 pontot érdemel, ha ilyen jól fogja folytatni akkor még a PSG elviszi tőlünk.
  Összevetve az egész csapatot sokkal jobban oda figyeltek, nem volt anyi pontatlanság, és több akarat is volt. Én már csak remélem hogy ez az akarat meg is marad és csak növekedni fog.
  Boateng remélem végre észre vette hogy sokkal többre megy ha nem kapásból vágja rá a kapura.
  El92 sokkal aktívabb volt mint a hétvégén, több labdát is kapott, és majdnem eredményes is volt, remélem beindul nála is gólvágás.
  Ja és közönség és remek volt és remélem hogy minden meccsen legalább enyien lesznek.

 8. Tudom Boatengnek sajátos gólöröme van de a tegnapi az másabb volt. Lehet csak én érzem így de nagyon komoly motivációs probléma van az egész csapat körül. Prince-nél pedig kimondottan ezt látom. Hatalmas feszkótól szabadult meg a gólja után!

  A közvetítésben azt hallottam: Allegri a legalkalmasabb edző arra, hogy összegyúrja ezt a társaságot. Örülnék ha így lenne de szerintem sürgősen kellene egy olyan edző, aki motiválni tudja a srácokat.

 9. Nyertünk. Gratulálok a csapatnak, inkább a játékosoknak mert csapatról nem beszélhetünk Allegri keze alatt. Remélem pár klasszisunk felébred a csipkerózsika álmából mert belátja hogy így is lehet akarni.
  Összességében meg van a 30 milla, ami persze Berunak van meg és nem a csapatnak. Attól tartok viszont hogy ez a játék édeskevés lesz bármelyik főtáblás csapat ellen.
  Forza Milan!

 10. A Digi Sport sajnos nem adja az olasz bajnokikat, így ritkábban látom kedvenc csapatom. Nos, tegnap azon töprengtem, mikor volt utoljára ilyen gyenge az AC Milan: talán 1997. ’98 környékén. Nekem elszomorító volt ez a játék, Gullitékhoz a keretbe se fért volna be senki ebből a csapatból. SAJNOS. Azért 25 év után is Forza Milan!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS