2022. szeptember 25., vasárnap

Aubameyang szeretne visszatérni a Milanhoz

-

Pierre-Emerick Aubameyang, a Saint-Etienne gaboni nemzetiségű támadója elárulta, a nyáron szeretne visszatérni nevelőegyesületéhez, a Milanhoz.

A 23 éves támadó nagyszerű idényen van túl a Saint-Etienneben. Aubameyang a bajnokságban 37 mérkőzésen 19-szer volt eredményes, emellett 14 gólpasszt is jegyzett. A francia kupában pedig 7 mérkőzésen 2-2 gólt és gólpasszt szerzett.

A bal-, közép- és jobb oldali támadóként is bevethető Aubameyang 2007-ben csatlakozott a Milan ifjúsági akadémiájához. Majd kölcsönben a Dijon, a Lille és a Monaco csapatában is megfordult. Ezt követően kölcsönben a Saint-Etiennehez szerződött, majd a 2011. december 22-én végleg a francia klubhoz került.

Aubameyang elmondta, a nyáron szeretne visszatérni a Milanhoz. “Néhány évvel ezelőtt, amikor a Milanban játszottam azt mondták, hogy menjek el tapasztalatot szerezni és térjek vissza hozzájuk. Most már úgy érzem, hogy készen állok a kihívásra. Biztos vagyok benne, hogy tudnám segíteni a csapatot. Szeretnék visszatérni a Milanhoz, de nem tudom, hogy ez megvalósítható-e” – mondta Pierre-Emerick egy francia magazinnak.

Aubameyang jelenlegi értékét 10 millió euróra becsülik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sokkal jobban preferálnám Pierre-Emerick leigazolását. Nagy hiba volt pár éve eladni bagóért úgy, hogy igazán nem is tudott bizonyítani a Milanban. Természetesen a francia bajnokság kicsit eltér az olasz labdarúgástól, de ettől függetlenül tényleg segítségünkre lehetne. Vérbeli befejező csatár, de bal- és a jobb oldalon is jól játszik, tehát a 4-3-3-mas felállásba teljesen beleillene. Most Bojan távozásával jelenleg Balo, Fáraó, Pazzo, Binho és Niang a jelenlegi támadósorunk. Saponara valóban nagy tehetség, de kétlem hogy a következő szezonban alapember lesz. Több hozzászólásban is láttam már Saponarát a 4-3-3-mas felállásban a támadósor jobb oldalán. Nagy kérdőjel lesz számomra, hogy Allegri mégis milyen poszton fogja játszattatni. Mert Saponara Kakához hasonlóan támadó-középpályás, de jelenleg nincs olyan poszt a csapatban. Valószínű, hogy Saponara majd a felkészülési időszakban mutathatja meg mit tud, és az alapján dől el, hogy szerepel-e majd komolyabb tétmérkőzéseken. Előbb bizonyítania kell, ahogy tette El Shaarawy is az első évében.

  A középpályán visszatér De Jong, tehát várhatólag Montolivo, De Jong és Muntari/Flamini lesz a középpályánk, kivéve ha érkezik egy középpályás.

  Következő szezonban: 4-3-3
  Christian ABBIATI – Ignazio ABATE, Philippe MEXÉS, Cristian ZAPATA, Kevin CONSTANT – Riccardo MONTOLIVO, Nigel DE JONG, Sulley MUNTARI – Pierre-Emerick AUBAMEYANG, Mario BALOTELLI, Stephan EL SHAARAWY.

  A kapuban Abbiati mellett ott lenne Amelia és Gabriel. Abate cseréje De Sciglio, Zaccardo. Mexés és Zapata cseréje Bonera, Ogbonna, Salamon és Zaccardo, esetleg Yepes. Constantot pedig DS ill. Emanuelson is helyettesíthetné. A középpályán Emanuelson, Nocerino, ?, Boateng, Ambrosini és Cristante is játszhat. A csatárokat pedig Robinho, Niang, Pazzini vagy éppen Saponara is tudná tehermentesíteni.

 2. Aubameyang nekem nagyon tetszett amikor (szükségből) nálunk játszott és akkor még igencsak fiatal volt.

  Ha most visszahozzuk 10 millióért, akkor pofán csapjuk az egész management-et. Jó amikor igazoltunk csatárokat akkor már nem sok helye maradt volna a csapatban, de akkor már inkább kölcsön adni, mint eladni….és cca 10x-es áron visszavásárolni.

  Én azt mondom, már inkább ne jöjjön. Legyen sikeres máshol.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS