2022. szeptember 27., kedd

Kivel pótolhatja Pazzinit a Milan?

-

Mint arról már korábban beszámoltunk, hosszadalmas felépülés vár a csütörtökön megműtött Gianpaolo Pazzinire, és az olasz médiában máris megkezdődtek a találgatások, hogy a Milan kivel pótolja a hónapokra harcképtelenné vált csatárt. A Tuttosport szerint Adem Ljajic (Fiorentina – 21 éves), Simone Zaza (Ascoli – 21 éves), Alessio Cerci (Tornio – 25 éves), Alessandro Matri (Juventus – 28 éves) és Fabio Quagliarella (Juventus – 30 éves) személyében öt játékos közül kerülhet ki Pazzini helyettese.

A szurkolók által talán leginkább várt név a Fiorentina tehetsége, Adem Ljajic, aki remek teljesítményével már Pazzini operációja előtt is felkeltette a Milan vezetőinek figyelmét. A fiatal támadó szerződése jövőre jár le a firenzeieknél, és klubjának eddig nem sikerült megállapodnia vele a hosszabbításról, így egy év múlva újra megismétlődhet Montolivo esete. A Fiorantia vezetősége minden bizonnyal el szeretné kerülni, hogy még egy meghatározó játékosuk távozzon ingyen a csapattól, és a Milan állítólag ugrásra készen figyeli az események alakulását.

Második a képzeletbeli sorban Simone Zaza, aki a  Serie B 20. helyén végző Ascoli csapatában is képe volt 35 bajnokin 18 gólt szerezni. Az ifjú gólvágó játékjoga jelenleg a Sampdora birtokában van, de szerződése – Ljajic-hoz hasonlóan – jövőre lejár és bár a genovaiak hosszú időre magukhoz kötnék Zazát, a helyzet itt is bizonytalan. Pazzini pótlására újra felmerült még a Milannál Alessio Cerci neve is, akinek az idei volt a legeredményesebb szezonja, de még most sem sikerült elérnie a 10 gólos álomhatárt az olasz élvonalban.

Az utolsó két jelölte a Juventus csatárai, Alessandro Matri és Fabio Quagliarella, de meglepő lenne, ha bármelyikük is piros-fekete mezbe bújna. Matri a Milan utánpótlás-akadémiáján tanulta meg a futball alapjait, de magas ára – a zebramezesek állítólag 15 millió euróért válnának meg tőle – valószínűleg elriasztja majd a Milan vezetőit.

A fenti öt játékoson kívül felmerült még, hogy a Milan esetleg házon belül oldja meg Pazzini helyettesítését. A kialakult helyzet megnyithatja az utat a nagy csapathoz Andrea Petagna számára, de – és bár erről még nem jelent meg hír – Simone Andrea Ganz neve is szóba kerülhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Quagliraella mondjuk egy két csatáros felállásban Balotellivel vagy Pazzinivel remek kettőst alkothatna.Quagliarella sérülése után nehezen lendült formába + ehhez még hozzá jött az is h Conte és közte nem éppen felhőtlen a viszony.(A Milan-Juve meccsen lecserélése után oda szólt valamit Alessionak Conte helyettesének amit később Conte nem igazán díjazott.)Ezért is nem kapott többek között annyi játéklehetőséget.De azt se hagyjuk figyelmen kívül h pl a BL-ben Quagliarella volt a Juventus legeredményesebb támadója is többek között.A Chelsea elleni BL csoport meccs Londonban pl hatalmasat játszott.Sok Juve szurkoló pl előbb adná el Vucinicet mint Quagliarellat.Tény h nem egy klasszis támadóról beszélünk de véleményem szerint Pazzinit tudná helyettesíteni illetve a későbbiekben is hasznos lehetne.Főleg ha belegondolok h egy Niang a vártakhoz képest mennyire is alul teljesített.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS