Az AS Roma labdarúgócsapatának 50 ezer eurós pénzbüntetést kell fizetnie, mert szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal sértegették többek között Mario Balotellit, az AC Milan fekete bőrű támadóját a két együttes vasárnapi rangadóján.

A mérkőzést a drukkerek viselkedése miatt a játékvezető a második félidő elején két percre félbeszakította.   Az olasz bajnokság sportbíróságának indoklásában az áll, hogy a római szurkolók folyamatos és célzott rasszista megjegyzéseket tettek az ellenfél három játékosára.   A fővárosi gárda közleményben reagált a drukkerek magatartására, és azt írta, mindenfajta rasszista megnyilvánulást elítél: “Az ilyen viselkedés bármely szurkoló, így a saját szimpatizánsaink részéről is teljességgel elfogadhatatlan.”

A Milanban öt színes bőrű futballista lépett pályára a 0-0-ra végződött rangadón.

A szövegelésért és a bíró lefogásáért kiállított Sulley Muntarit két,  az ellenfél játékosának megütésért kiállított Francesco Tottit egy mérkőzésre tiltották el.

A Milant 15 ezer euróra büntették, mivel a piros-fekete drukkerek különösen a találkozó második félidejében lézerrel zavarták a Roma játékosait.

A vasárnapi 0-0 azt jelenti, hogy csak az utolsó fordulóban dől el a harmadik hely sorsa. Jelenleg a Milan 2 ponttal előzi meg a Fiorentinát. Allegri csapata az utolsó fordulóban a Sienához látogat, míg a firenzeiek a Pescara ellen lépnek pályára. Ha a Fiorentina legyőzi a Pescarát, akkor a Milannak győznie kell a dobogó haramdik fokához, a BL_szerepléshez.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. A meccset sajnos nem lattam de az osszefoglalo alapjan Muntari eleg agyatlanul viselkedett. Nem az eszukert tartjak az afrikai focistakat. Leegette magat es a csapatot, megvan a velemenyem rola.

  Ez a rasszista skandalas meg kezd unalmas lenni. Miota Boateng lesetalt a palyarol az ellenfel szurkoloi -legyen az akar ki- rendszeresen erre jatszanak. Mas csapatot ert inzultaciorol nincs hir. Remelem a kovetkezo szezonkezdetre elfelejtik ezt a hulyeseget a szurkolok.

 2. Nem fogják!
  Nekünk meg már annyi feketénk van, hogy kitesznek egy egész csapatot. Mintha Afrika Kupán lennénk. Ráadásul Balotellinek annyi agya sincs, mint egy verébnek.
  Így könnyű célponttá válhat. Az ellenfeleknél már már a taktika része lehet Balotelli agyának felkúrása, hogy kiállíttassák. Bár az sem baj (nekik), ha ezt Muntari megteszi helyette. Gondolom Muntarinál azért gurult el a gyógyszer, mert Balo sárgája előtt a játékvezető rendre figyelmen kívül hagyta a Milan játékosok ellen elkövetett egyértelmű szabálytalankodásokat és itt nem Balo színészi teljesítményére gondolok. Szerintem az nagymértékben a bíró hibája, hogy idáig fajult ez a mérkőzés. Egyszerűen szarul vezette, de ezt már lassan megszokott Olaszországban. Ettől függetlenül Muntari idióta volt. Én a vezetőség helyében külön meg is büntetném!

 3. Egyébként, – ezt valamiért eddig nem nagyon látta meg senki – egy ismétlésnél a sportklubon lehetett látni, ahogy Muntari megérkezett a bíróhoz, szabályosan nekiment, fellökte, a bíró ilyedten hátranézett, és már akarta is előkapni a lapot, aztán fogta csak le Muntari. Kb. 2 másodpercig lehetett látni ezt a kameraállást, és többet nem is mutatták. De meggyőződésem, h nem a szövegelés miatt kapta, hanem ahogy odament, nekiment a bírónak. A többi már csak hab a tortán. Muntarit egyébként idáig kedveltem, bár nem volt az az egetrengető jó játékos, mindig tudott kellemes meglepetést okozni, a hátráltató lassú játéka ellenére is, de most nagyot süllyedt a szememben. A legutóbbi mérközésen is csak mázlija volt, hogy az a bíró egy mosolygással tudomásul vette, hogy kikapták a kezéből a sárgalapot. Felőlem mehetne isten hírével nyáron, lesz helyette elég középpályás.

 4. Az 50 és 15 ezer Euros pénzbüntetés teljesen jogos..
  Muntari 2 meccses eltiltása szintén jogos..Sőt!!! Örüljön,hogy ennyivel megúszta..Valószínű majd a Klubtól is kap egy jó kis pénzbüntetést,amit persze könnyedén kifizet..
  Totti 1 meccses eltiltása egyértelműen annak köszönhető,hogy Ő Francesco Totti.. Más,kevésbé neves játékos,ezt az ütést nem úszta volna meg 2-3 meccses eltiltás alatt..