Galliani a sztárjainkról, a stadionról és az új igazolásokról

13

Adriano Galliani, a Milan ügyvezető igazgatója hosszú interjút adott a Gazzetta dello Sportnak a Juventus elleni rangadó előtt.

– Balotelli eltiltásáról és a Juventus elleni meccsről: “Reméljük velünk lehet, amikor elvesztünk egy ilyen jó játékost az sosem jó. Két mérkőzést kapott Mario a játékvezető inzultálásáért. Ez túlzott. Nedved reméli, hogy Balotelli játszhat? Emlékszem, amikor neki kellett kihagyni a 2003-as BL döntőt az elődöntőben kapott figyelmeztetései miatt.”

– Balotelli hatásáról: “Ő egyedi a futball világában, ezt a góljai és a teljesítménye is mutatja. Hatalmas nyereség a Milan és a nemzeti csapat számára.”

– El Shaarawyról: “Stephan és Mario nagyon jó barátok, jó párost alkotnak. Stephan csak 20 éves és az ilyen korú srácoknak kell egy kis levegő ennyi lejátszott meccs után. Nincs velük semmi probléma, nagyon összeszedettek a pályán és azon kívül is. El Shaarawy tökéletes fizikai állapotban van, jók a statisztikái is, ha van probléma akkor az mentális. Nincs semmilyen ügy Allegrivel: az edzőnk Robinhót preferálta és ezt El Shaarawy gond nélkül elfogadta, nyugodt volt. Szerintem vasárnap visszatér a kezdőbe.”– Robinhóról: “Nem akart visszatérni Brazíliába. Nem csak a Santos, hanem rengeteg brazil csapat érdeklődött iránta. Tudom, hogy mit szeretne, és ahogy a Milannál lenni szokott, szezon végén tárgyalunk a szerződéséről, de előbb tudunk kell, hogy indulunk-e a legrangosabb európai sorozatban jövőre.”

– Lejáró szerződésekről: “Ahogy már mondtam, ezekkel a kérdésekkel szezon végén szoktunk foglalkozni.”

– A klub pénzügyi nyilatkozatairól: “Majdnem egyensúlyt értünk el a büdzsét tekintve. Jövő hétfőn zárjuk le a 2012-es költségvetést, amit egy nagyon kis veszteséggel zárunk. 2013-ban a tökéletes egyensúly elérése lesz a célunk.”

– A stadionról: “A San Siróban szeretnénk maradni, az Interrel, vagy nélkülük. Rengetegszer próbáltunk már megvásárolni a stadiont Milánó város Önkormányzatától, de az ő álláspontjuk teljesen ütközött a mienkkel. Magunknak érezzük a San Sirót, hiszen csak az utóbbi 10 évben lett Milánóé, a Milan meg az Inter 1946 óta játszik rajta.”

– A stadionhelyzet összehasonlítása ez európai nagycsapatokéval: “Nehéz összemérni, ugyanis kétszer olyan magasak az árak, mint Olaszországban. 20 éve a Milannak több jegybevétele volt, mint a Real Madridnak, ma a dolgok megváltoztak. Sajnos minden országban különböző szabályok vannak: nem csak az adózás, hanem például a televíziós jogok. Ha egy csapat sem használja -kivéve a Juventus- ki ezeket az előnyöket, annak oka van. Ahhoz, hogy utól érjük Európát, nekünk kell top játékosokat kinevelni, csak ez az egy járható út van.”

– Átigazolásokról: “Az első igazolásunk egy védő lesz.”

– Juventusról: “A Juventus két éve visszatért a legmagasabb szintre, az előző szezonban a végsőkig harcoltunk velük. A legutóbbi 24 fordulóban ugyanannyi pontot szereztünk, mint ők, hiszem azt, hogy vagyunk olyan jók, mint Conte csapata. A következő szezonban újra ez a két csapat fog harcolni, de ezúttal nem lesz 15 pontnyi különbség 8 forduló után. Tudtuk, hogy lesz hatása a nagy játékosaink távozásának.”

– Ibráról: “Sajnáljuk az eladását, de a fizetését nem tudta kigazdálkodni a Milan, nem tudom, hogy a Juventus megengedhetné-e magának.

– Zavarná ha visszatérne a Juvéba? ” Abszolút nem.”

– Ki hiányzik jobban Milanellóból, Thiago vagy Ibrahimovic? “Ne kérdezz ilyet, hiszen mindkettő nagyon hiányzik nekem. Annyit mondok, hogy Olaszországban nem az nyeri a bajnokságot, aki a legtöbb gólt lövi, hanem az, aki a legkevesebbet kapja.”

– Boatengről: “Allegri az utóbbi időben a középpályán játszatta, de Kevin nem mondott semmit. Nem tudom vasárnap hol fog játszani, de középpályásként is rendkívül jól teljesít.”

– Allegriről: “Mindenképpen maradni fog, sosem kerestünk a helyére más edzőt. Viszont az természetes, hogy minden edző sorsa a csapat eredményeitől függ.”

– A csapat eredményeiről: “Se előre, se hátra nem nézünk, próbáljuk a lehető legtöbb pontot begyűjteni. A 2013-as mérlegünk egyelőre nagyon pozitív, és ezért köszönet a vezetőségnek, az edzőnek és a játékosoknak is. Sajnos a szezon elején jó pár pontot elhullajtottunk.”

– Gattusóról és Seedorfról: “Nagyon közel állnak a csapathoz, szerintem mindketten fantasztikus edzők lesznek. Azt nem tudom, hogy visszatérnek-e a Milanba. Azt viszont tudom, hogy szeretem fenntartani a jó kapcsolatot a nagy játékosainkkal. Éppen tegnap beszéltem Rinóval telefonon és Kakával is vacsoráztam, nagyon jó barátok vagyunk.”

Galliani az interjút ezzel a mondatával zárta: “Remélem, hogy a Juventus elleni mérkőzésen a csapat nyugodt lesz, illetve a problémákat elkerüljük a pályán, a lelátón és a stadionon kívül egyaránt.”

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “Minden edző sorsa a csapat eredményeitől függ.”

  “Kakával is vacsoráztam.”

  Ezt a két megállapítást tartom a leglényegesebbnek ebben az interjúban.

  • Ami az edzőt illeti 90% h marad Allegri.Már csak gazdasági és egyéb “szakmai”okok miatt is.Ha meg megmarad a 3.hely akkor meg pláne h marad.Szerint hiú ábrándokat ne kergess ami egy esetleges új edzőt illeti.

   Kaká?No comment.Nem Ő jelenti a jövőt.

   • A Kaká-részt viccnek szántam; ezek szerint nem ment át.

    Ibrahimovic a PSG-vel sokkal közelebb van a BL-sikerhez, mint a Juventusszal, hülyeség lenne részéről, ha elmenne Párizsból. És az a klub tényleg azt vesz meg, akit akar. Már ezzel a kerettel majdnem kiejtették a Barcelonát, és ha Pastore csak egy kicsit jobban játszik, most ők lennének a BL-elődöntőben.
    A másik oldal. A Juventus próbál felépíteni egy csapatot, egy rendszert. Ebbe belerakni egy olyan játékost, aki nem része a rendszernek, hanem tkp. maga a rendszer, hatalmas veszélyeket rejt. Egy 32 éves játékosnak már nem nagyon fognak nagy összegeket fizetni, ha meg fizetnek, szerintem egyszerűen hülyék. Zlatan annyit kérne, hogy abból lehetne venniük egy jóval fiatalabb csatárt vagy egy Pirlo-utódot. Hogy a Juventus normális csatárt keres, azt jól teszi, mert olyannal ők nem nagyon rendelkeznek. De ésszerűbb lenne megvenniük Dzekót, rámenni Cavanira vagy hasonlóra, mert velük lehetne tervezni 4-5 évre előre. Ibrahimovic leigazolása a türelmetlenséget, tehát azt jelentené, hogy a Juve szkeptikus, hogy még a Pirlo-korszakban tud-e dobbantani valamit a csapat Európában. Ez lehet, hogy pillanatnyilag bejönne, mert Ibrahimovicot jelenleg bármelyik csapat szívesen látná csatárként (szerintem még a Barca is…), de középtávon biztosan nem jó húzás. Szerencse, hogy ez nem a Milan problémája…

 2. Számomra a legfontosabb az Ibra vs. Thiago rész volt. Nagyon finoman, nagyon okosan, a lényeget a sorok közé rejtve mondta el, hogy ki hiányzott igazán az idei Milanból… Egyetértek vele, magam is így látom.

  Palop: Nem Kaká jelenti a jövőt a Milannak. De régen rossz a Juvénak, ha ott Ibra jelenti…

  • Egy Ibra teljesen más kávéház mint egy igen csak kiégett Kaká.Ibra évek óta a toppon van ellenben Kakával.Az Ő sorsa megpecsételődött mikor a Realba igazolt.Ibra még évekig a világ egyik legjobb centerei közé lesz sorolandó.Ellenben Kaká csak árnyéka egykori önmagának.A Juvénak már megérné Ibra leigazolása ha ismét bajnok lenne és még +1kupát be tud söpörni a klub.

 3. De szép is lenne,ha Kaká még egyszer pályára lépne Milan mezben! Hatalmasat dobna a szurkolókon, a csapat egzisztenciáján, a bevételeken, talán a csapat teljesítményén mentálisan is.
  Azt viszont kicsit csalódottan olvastam,hogy mínuszos lett a tavalyi büdzsé, azt hittem,hogy rendbe rakták.Mondjuk a mínuszba beletartozik az is,hogy 8 millióval többet költöttünk igazolásra,mint amennyi az eladásokból bejött, ergo a 10-12M nyáron is megengedett lehet a távozók bevételein felül.

 4. – Boatengről: “Allegri az utóbbi időben a középpályán játszatta, de Kevin nem mondott semmit. Nem tudom vasárnap hol fog játszani, de középpályásként is rendkívül jól teljesít.”

  Nem értünk egyet Adriano, de ha neked már az is rendkívül jó volt amit támadóként művelt ebben a szezonban, igazad van, attól tényleg nem rosszabb

 5. Az a gáz, hogy a vénember Maldinit meg sem említi, szerelem ide, vagy oda. Paolo pont annyit játszott a Milanban, mint a másik két szenátor együtt 🙁
  Bármit is tehetett amikor visszavonult, érthetetlen a vezetőség vele szemben tanúsított magatartása.

 6. Nekem Paolo az isten, bármi is történhetett a Berlu és közte, én látatlanba Paolonak adok igazat, egyébként meg tűzre vágnám az egész mai csapatot edzőstől, elnököstől, satidonostól, mindenestől egyedül érte:)

 7. Paolo Maldini az Paolo Maldini. Nem kellemes negatívan szólnom egy ekkora legendáról, de most meg kell tennem. Maldini a visszavonulása óta mást sem csinál, csak össze-vissza nyilatkozik, már elnézést, de sokszor azt érzem, hogy kavarja a sz*rt. Egyszer siránkozik, nehezményezi, amiért őt nem hívja a Milan, majd most azt mondja, köszöni szépen, de megérdemli a pihenést, nem akar különben is sok dolga van, gyereket nevel stb. Lenyilatkozza, hogy töltelékekkel nem sokra megy a Milan, hogy ezt kellene meg azt kellene, ezt venni, azt venni, de mintha nem igazán lenne képben. Azt mondja, pénzt kell befektetni, mert nincs más út, meg hogy példát kellene venni olyan ligáktól, amelyek nyereségesek… Hát kösz. A Premier League mitől lett nyereséges? Csak nem attól, hogy megjelent néhány fifázó milliárdos, aki a sztárok megvásárlásával a legerősebb bajnoksággá kreálta a PL-t, és amely így a legnagyobb figyelmet kapja? A spanyol bajnokság meg szépen lassan megy csődbe. Az olasz éppen ezt akarja elkerülni. A németektől valóban lehet tanulni, de a német meg az olasz gazdaság között van némi különbség. Pénzt kell beletenni a(z olasz) klubokba? Lehet, de ez azzal járna, amit senki sem szeretne, hogy a klubok idővel elveszítenék identitásukat, és külföldi befektetők kénye-kedve szerint tengődnének, és egyre kevesebb olasz játékos lenne a csapatokban. Üdvözli a fiatalok előtérbe kerülését? Persze, mindenki üdvözli, de Maldini mit gondol, miért kényszerültek erre az olasz klubok? Ennek a deklarálása voltaképpen egy szomorú dolog, mert azt mutatja, hogy nincsenek források sztárokat igazolni. Mint amikor valakinek nincs pénze a Gundelben kajálni, ezért hazamegy, és összedob egy rántottát…
  Maldini negyed évszázados pályafutása alatt alatt észrevehette volna, mennyire megváltozott az élfutball, hogy mennyire elüzletiesedett. Nem úgy tűnik, hogy ezt megértette…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet