Serie A 24. forduló:

Cagliari-Milan 1-1 (1-0)

Játékvezető: Giannoccaro

Gólok: Ibarbo (45.); illetve Balotelli (82. – 11-esből)

Sárga lap: Murru (47.), Astori (67.), Conti (51.), Dessena (68.); illetve Niang (37.), Mexes (45.), Ambrosini (63.)

Piros lap: Astori (81. – 2. sárga lap)

CAGLIARI: Agazzi, Pisano, Astori, Rossettini, Murru (70′ Ariaudo), Dessena, Conti, Ekdal, Thiago Ribeiro (56′ Cossu), Sau (76′ Pinilla), Ibarbo.

MILAN: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio, Flamini, Ambrosini (65′ Bojan), Muntari, Niang (80′ Robinho), Balotelli, El Shaarawy (60′ Boateng).

Összefoglaló:

http://www.dailymotion.com/video/xxexg1_cagliari-vs-milan-1-1-match-highlights_sport#from=embediframe

56 hozzászólás a bejegyzéshez

  • ja szánalmas volt, allegrit nem lrtem beküld 3 passzív kp-t amugy is egy 4-3-3-as felállásban van egy űr a csatárok és a kpk között és ezekkel a kp-kal nem lehet ezt kitölteni valamint montolivot mindenki halálra szidja de mégis megszenvedte a játék a hiányát ő az irányító kp-nk és szerintem nem is kellene előrébb játszania csak mellé a kp-re kell egy daráló(de jong, flamini) és egy támadó szellemű (boa, nocerino) és amit az utolsó 4 percben csináltunk az jó volt csak az utolsó 14-ben kellett volna de sztem a játék képe alapján az iksz megérdemelt

   • Bár azt mondtam,hogy nem érdemes több betűt pazarolni erre a meccsre,de egy-két dolog mellett mégse lehet elmenni..
    Elismerem egyike voltam azon embereknek,akik folyamatosan kritizálta Montolivo teljesítményét.. Most is azt mondom,hogy sokkal többet tud,mint ameddig nyújtott,de ma egyértelműen észrevehető volt a hiánya.. Ki merem mondani,hogy ha Montolivo a pályán van teljesen más eredmény születik..
    Igaz azon ő se tudott volna változtatni,hogy Abate beadási sikerüljenek,és védőink ne bámészkodjanak,hanem viselkedjenek védőként..
    Már akkoriban mikor itt a fórumozók 99%-a Kakát várta vissza ,én azt mondtam nem Kaká kell ide hanem normális megbizható VÉDŐK..Most is Ezt mondom..
    Sok gólt kapunk..
    Tény! Egy kreatív középpályás is hiányzik,de a védelemben nagyobb gondok vannak..
    Tegnap mutatott valaki egy videót a Milan edzéséről..Megemlítettem,hogy Mexes úgy néz ki mint egy jóllakott napközis.. Na ma pontosan úgy is mozgott..
    Mindezektől függetlenül még van 14 forduló,nem kell temetni a csapatot (bár elég nehéz a mai teljesítményt látva)

 1. Én nem láttam a meccset mert , az volt ki írva , hogy este 7-órakor kezdődik. De láttam a helyzeteket , és szerintem annak örüljünk hogy nem kaptunk ki. Balotelli góljának nagyon örülök. 2 meccs 3-gól nem rossz. Most ha győz az Inter akkor 5.ek vagyunk. 🙁 ha kikap akkor 4.ek maradunk és 3-pont kell ugyan úgy a top 3-hoz. De ha ma győztünk volna akkor 1-pont kellet volna a top 3-omhoz. De ez már mindegy. Most már a következő meccsre kell koncentrálni. És szorítsunk hogy az Inter kapjon ki. FoRzA MiLAN

 2. Az a helyzet,hogy a töketlen,és rém gyenge középpályán ment el a meccs! Ennyire gyenge közepünk nem mostanában volt! Rossz volt nézni a szenvedésüket! Erre a mi jó edzőnk 3 csatárral játszat! Ennek ellenére még így is nyerhettünk volna. Legalább annyi van bennünk,hogy nem kapunk ki. Ez már kicsi pozitívum.

 3. Eleve nem szabadna így játszatni 4-3-3-ban a csapatot. Ebben egyetértek Maszkak-al!
  De én a védekezésben mást emelnék ki: PONTRÚGÁS!!!
  Ráadásul nem oldalról belőtt labdák voltak! Szemből íveltek két szabadot, és ebből volt az ellenfélnek 2 kapura/ba tartó labdája. Szerencsére egyiket Abbiati hárítani tudta.
  Én nem azt mondom,hogy könnyű lefejelni Ibarbo-t! Egy lépést kellett volna tenni előre is akkora les, hogy az űrből is látják! Szemből jövő beadásnál alap, hogy kitolom a védekezést. Mit csinálunk edzésen??
  A középpályára én nem szólok semmit. 3ból 2 játékos konkrétan most tért vissza a pályra kisebb-nagyobb kihagyással, a 3. játékosunk meg Flamini ezen a pályarészen! Azt hiszem erről nem kell sokat beszélni. Most is csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Taktikán egy kicsit alakítani kellett volna és semmi gond!

 4. ha nem ívelgetünk ökör módon 1200x egy meccsen,hanem a földön játszunk talán nyerünk meccset.miért nem lehetett ma Muntari,Flamini, Niang,Bojan,Sári,Balo 4-2-3-1??!!földön sok üresbe mozgással játszani,ahelyett,hogy ívelgetünk ökör módon előre a semmibe Allegri??!!a játékosaink technikai képességei simán megvannak ehhez a játékhoz,ellentétben az ívelgetős baromsággal!!(remélem Allegri a szezon végén takarodik a francba!!)

 5. azt nem ertem,hogy nem tudunk szogletbol golt loni.66 szogletet rugunk meccsenkent,azt hiszem ebben 1 szezonban meg nem lottunk beloluk 1etlen golt sem(talan 1 Yepes kivetel volt),mi viszont szinte alandoan pontrugasokbol kapjuk a golokat.Meg ez a kozeppalya a Cagliari ellen,1etlen kreativ jatekos sem volt koztuk.1 iranyito mindenkepen kell a kovetkezo szezonra

 6. Én másban látom a problémát! Nézzük meg a kezdő 11-et! 1 kapus- Abbiati, 4 hátvéd- Abate, Mexes, Zapata, De Sciglio, 3 védekező középpályás- Ambrosini, Flamini, Muntari és 3 csatár- El Shaarawy, Balotelli és Niang. Miért? Miért kell 7 védekezni tudó játékos? Mert azt ugye senki nem gondolja, hogy majd Muntari vagy Flamini “forintos” labdákkal tömi a csatárokat? Szerintem akkor kezdett kapura is veszélyesen játszani a csapat, mikor bejött Bojan és Boateng! Utóbbit nem is értettem miért a padon kezdett! Még Nocerino is támadóbb felfogású játékos Flamininál! Talán jobb lett volna, ha ő kezd. Nálam Mexes padozna. Én nem szeretem, a tavalyi Barcelona mérkőzés óta egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi jó meccse volt! Abate meg a következő mérkőzésig nem csinálna mást edzésen, mint végigfutná a pályát labdával és beadna! Én megpróbáltam volna megcserélni a két szélső hátvédet, mert De Sciglio szerintem pontosabb labdákkal látta volna el a középsőket! És ismét eljutottam oda, hogy miért igazolunk, ha nem játszanak a “frissek”? Zaccardo, Salamon. Utóbbi fiatal még elhiszem, hogy kell neki idő mire megszokja a környezetet, de Zaccardo. Balotelli néhány nap után kezdett (kényszerből, bár volt mégy csatár a padon). És nekem ne mondja senki, hogy mert még nem szoktak össze! Az idény eddigi részében sem látszott a hátvédsor összeszokottsága! A két középső védőnk néha céltalanul bóklászik a pályán. A mai gólnál is csodás volt nézni, ahogy átívelik a labdát fölöttük. De ez sem változtat azon, hogy 7 védekező játékossal kezdtünk! Ne feltétlenül Allegrit hibáztatom, de úgy gondolom, fel lehetett volna lépni egy támadóbb csapattal is!

  • De kit tettél volna be a kp-ra? Boatenget Muntari helyett? Aki nem 100%-os illetve eszméletlen gyenge formában van ? Nocerinot ,aki taktikailag képzetlen szürke játékos ellenben rakkolós ez meg van Muntariban is . Traoret? Viccnek is rosszúl hangzik . Flaminit kezdettem volna én is illetve Ambrot is . Egy embert mondok akit betettem volna a kezdőbe az pedig Urby Emanuelson , most isszuk meg a levét ,hogy kölcsön adtuk . Nagyon nagy hiányát érzem De Jong barátunknak , és azért ilyenkor jó lett volna Montolivo is a mélyről inditott labdái kellettek volna talán az egyik jó helyen találja Balot. Sajnálatos sérülések , eltiltások ,rosszúl végzett átigazolások(Urby,ill. Traoret kikellett volna dobni , helyette hozni egy minőségibb fajta embert) . Ez a meccs így sikerült , el kell felejteni . Nem hibáztatom Allegrit de én ma másképp tettem volna össze a csapatot . (3-3-1-3)

   ——————————Amelia————————

   ————Zaccarod——————–Mexés——————-Zapata

   ———-Flamini—————————–Ambrosini—————-De Sciglio

   ————————————Robinho—————————

   —-Niang——————————–Balotelli———————-El Shaarawy

   • Tisztelettel, de én tényleg nem értem, hogy gondolja bárki, hogy Robinho képes lenne irányítani ezt (vagy bármilyen) támadósort.

    De Sciglio-t sem értem a középpályán, meg Ambrosini-t sem nagyon.

    Nekem ez nagyon zanza és sok sebből vérzik.

    Alapvetően szerintem a gond nem a felállással, hanem a védelem és középpálya általános minőségével van.

    Középszerű játékosokat rakosgathatunk akárhogy, nem lesz üdítő a helyzet…

   • Nem szeretnék okoskodni, de a taktikailag szürke, ellenben rakkolós Nocerino tavaly 50 tétmérkőzésen játszott és 11 gólig jutott! Mondhatjuk, hogy alapember volt. Emellett 27 éves. Flamini 28 éves az előző idényében nagyot alkotott, 2 mérkőzésen szerepelt az egyik a Novara elleni már tét nélküli volt. Igazi nagyágyú, az elmúlt 3 évében nem volt annyit a pályán, mint Nocerino egy idény alatt! Ellenben remekül tudott követelőzni, meg hőzöngeni, amikor a szerződése lejártakor nem akarták neki megadni a 8 millió euró fizetést! A teljesítményéről meg inkább ne is tegyünk említést (mert nem lehet)! Én már elzavartam volna jó messze! Boateng nálam akkor is kezdene, ha a fél lába gipszbe lenne! Lehet sokan nem értenek velem egyet, de Boatenggel akkor kezdődtek a problémák, amikor tavaly megsérült. Utánna eladták mellőle Ibrát (már nem volt aki lekösse az ellenfél védelmét így területet csinálva a többieknek) és ha ez nem lett volna még elég, megkapta a 10-es mezt (amit ő nem bír el) és összeugrott Allegrivel is! Ennek eredménye lett, hogy ki-ki maradt és nem tudott formába kerülni. Urbyról meg csak annyit, hogy, amikoor játszott, akkor sokan kritizálták, hogy mennyire gyengén játszik. Igen, mert ő BALHÁTVÉD és NEM IRÁNYÍTÓ!!! Pont mindegy volt Szardínián, hogy ott van vagy nincs. De Jong valóban hiányzott, de Robinhoval hasonló gondjaim vannak, mint kepike35-nek. Nálam ő már egy éve a Santos játékosa lenne! Egyébként meg amit fentebb írtál kezdőt, az nem sokban különbözik attól ami valójában volt! És csak 1 védekező játékossal van kevesebb, ami még így sem oldja meg a kp és a csatárok közötti összhangot.

 7. A vicc az egészben hogy van 3 védekező középpályás és labdavesztesnel úgy lekontraznak minket mint annak rendje,módja. Lehet hogy Boateng szar formában van de inkább néznem öt középpályán mint Ambrot vagy Muntarit mert ők nem tudnak passzolni arról nem is beszélve hogy Niang Sári duonak a saját térfelünkre kell vissza jönnie labdáért

 8. …nem láttam a meccset,ezért lehet,hogy nincs igazam, illetve tudom,hogy még nem sok idő telt el, de amikor leigazoltuk BalóGyurit, egyből az ugrott be,hogy nem fogja-e ez az ember elnyomni a mi jó Sárikánkat… Remélem,hogy nem lesz igazam!

 9. A két középső védő borzasztó gyenge, mind az itt sokak által sztárolt Zapata, mind a nulla gondolkodással játszó, iszonyat buta Mexes, ilyen magassággal a kapott gól egy vicc, és ez nem az edző hibája, ezen mit gyakaroltasson edzésen? Azt, hogy haver, ne szotyizgatni menj fel a pályára, hanem fogd az ellenfelet, tépd le a gatyáját ilyen helyzetben? U13-ban megtanítják, hogy ilyen nincs. Mindekettőt küldeném haza egy ilyen meccs után. Középpályáról hiányzik a “színes ceruza” de ezzel nem mondok újat, Robinhot meglehetne próbálni irányítóba ma nagyon jó passzokat adott valamint én Ambrosinit a szezon végéig megpróbálnám középső védő poszton mondjuk Salamonnal vagy Zaccardoval. DS-t bal szélre rakni hiba sokat veszt a kreativitásából a bal lába, Constant híján Antonini jobban bejátsza azt az oldalt. Abate ma kabaré, egy jó beadása nem volt. Balotelli, Sári sem tudott hozzátenni, mindenesetre nyomták, rakkoltak ez jó. Flamini ma is a legjobb volt szerintem. Muntari is jól végezte a szürke eminenciás szerepét. Ambrosini viszont nem egy Pirlo de még csak Montolivo szinten sem tud osztogatni, hibázott párat sajnos. Mindenesetre ezt a Cagliarit, amelyik 10 emberrel védekezett a 2. félidőben nehéz volt, irányító, utolsó passzos játékos nélkül feltörni, örüljünk az 1 pontnak, hosszú még a szezon!
  Fontosnak tartom megjegyezni, remélem mindenki látta az ellenfél 13-asát (Davide Astori), aki hatalmas meccset játszott a kiállítás ellenére, szerintem ott is jól döntött, ha Balotelli befordul ugyanez a vége.. Remélem nyártól őt láthatjuk piros-feketében, nem ilyen Mexes féle bohócokat.

 10. Az első félidő után kikapcsoltam a tv-t. Addig egy szenvedő, gyenge csapat játékát mutattuk be egy visszazáró Catania ellen.Volt a védelem és egy támadó trió, közötti meg a tátongó űr! A sportcsatorna egy elemzést mutogatott a szünetben, amin Ibarbo az egyik kontránál 75 métert futott minden különösebb gond nélkül mire a saját tizenhatosunk előtt tisztán megkapta a labdát. Szerencsénkre kihagyta a ziccert. Ívelgetés talán ezért: kreativitás hiánya, majd átjáróház a középpályán. A trió lépegetett vissza a labdákért, mire az egyik felvitte a labdát egyszerűen nem volt kinek adni vagy szerelték pl: Balotellit.

  Balotelli mentett! +1 neki!

 11. Sajnos nem láttam a mérkőzést, sem felvételről, sem élőben. Amint néhány kommentből kivehettem, nem vesztettem sokat…
  Mivel nem láttam, ezért látatlanban nem kívánok okoskodni, hiszen azt mindenki tud. Sokszor jönnek elő olyan közhelyekkel, hogy “én megmondtam, hogy ez a felállás így nem lesz jó”, stb. Nem szeretem ezt, de most sajnos meg kell tennem. Már a várható felállás kapcsán komoly aggályaim voltak azt illetően, hogy ezt a mérkőzést le tudjuk hozni. Amint megláttam a kezdőt, úgy döntöttem nem keresek interneten közvetítést…
  Régi, elcsépelt közhely ez is, de középpálya nélkül NEM LEHET MÉRKŐZÉST NYERNI! Vagy csak ritkán, szerencsével, vagy extraklasszisokkal elöl, akik egy az egyben bárkit, bármikor, bármilyen körülmények között megverhetnek.
  Fel nem tudom fogni, hogy mit várt ettől a felállástól Allegri? 4-3-3, középen az Ambrosini, Muntari, Flamini trióval? Szakmai tapasztalat, edzői végzettség hiányában is meg mertem kockáztatni, hogy ez nem lesz jó! Amikor a 3 védekező középpályás messze van a csatároktól, s inkább közelebb a védelemhez (a technikai adottságokat ismerve nem hiszen, hogy támadó szellemben játszottak az előbb említettek), nincs olyan “kapocs” a két szekció között, aki a területvédekezést (látatlanban írom ezt is, de kizártnak tartom az emberezést) át tudná lőni, passzolni, cselezni; a csatárok quasi “halálra vannak ítélve”!
  Hiába játszik egy csapat 4 csatárral, ha a középpálya kalap sz@rt sem tud érdemben hozzátenni a támadásokhoz. Alibi passzok persze lehetnek, sőt kellenek is Allegrinél (gondolom 60% fölötti volt a labdabirtoklásunk). De ezt a semmitmondó taktikát egy Ivo Pulga kaliberű edző is játszi könnyedséggel levédekezi, a sebezhető védelmet (jelen pillanatban a Milané az) pedig egy-két kontrával a földbe döngölheti.
  Na mindegy, nem kívánom tovább szapulni Allegrit, hiszen nem is láttam a meccset. Ha tévedek az edzőnkkel kapcsolatban, akkor előre is elnézést kérek minden fórumozótól, de legfőképp Allegritől!
  Forza Milan

 12. Nem tudom, ezért a teljesítményért érdemeltünk-e pontot. Egyszer eljuttattuk a labdát a gólvonal mögé, és ez az ellenfélnek is ugyanennyiszer sikerült, ezért elvileg jogos lenne az 1 pont. Amit azonban a meccs 85-90%-ában műveltünk, az elkeserítő volt. Foghatnánk arra, hogy nem volt Montolivo, de inkább ne röhögtessük ki magunkat, mert vele is produkáltunk már hasonló színvonalon.

  A védelem összességében nem volt annyira rossz (azaz volt már rosszabb is), bár Zapatát kétszer is átverte Ibrabo, amiből 1 gól is lett. A gól előtti védekezésre nem tudok mit mondani… Mi is történt? A két csatár párhuzamosan futni kezd “kifelé”. Zapata késve reagál, Mexés egy fokkal jobban. Zapata embere kapja a labdát, aki több mint 185 centi, és akivel “érdemes” lenne menni… Zapata hiába ér oda (majdnem) mellé, a labda előbb van ott. A fejes pedig inkább okos, mint erős.
  Ilyen gólt nem lehet kapnia egy Milan szintű csapatnak. Ilyenkor a 16-oson belül a középső védőnek tapadnia kell a csatárra. Ez nem egy meglőtt labda volt vagy egy közepes erővel középre csavarás! Egy ilyen nulla védői teljesítmény után nem tudom, hová kellene visszamenni. Az alapokhoz? Egy szélsővédőt is játszani képes Zapata hogyan maradhat le 6-7 méteren 1-2 méterre az emberéről?! Megfejthetetlen.

  A középpálya teljesítménye… Néhány adat. Flamini, Muntari és Ambrosini összesen 2(!!!) kulcspasszal jelentkezett (egyébként ugyanennyi kulcspasszal zárt Mexés is…). Ők hárman összesen 2-szer lőttek kapura (mindkétszer Ambrosini). Amiben viszonylag tűrhetőek voltak ők hárman, az a védekezés. Szerelés, labdaszerzés, tisztázások… Vagyis pontosan azokban a mutatókban szerepeltek jól, amelyekben erre számítani lehetett. Néhányszor azért sikerült úgy átfutniuk a középpályánkon, hogy visszasírtuk a Manchester United elleni három évvel ezelőtti BL-nyolcaddöntőt…

  A csatárok közül El Shaarawy és Niang szinte értékelhetetlent nyújtott támadásban. Egyikük sem lőtt kapura, és kettejüknek – Niang révén – összesen 1 kulcspassza volt. Niang legalább védekezésben többet dolgozott, de a Fáraó minden tekintetben csapnivalóan teljesített. Hát így nem megy… Balotellit nagyon keményen fogták (ezt a 8 ellene elkövetett szabálytalanság is bizonyítja), éppen ezért kellett volna a másik két csatártól több segítséget kapnia. Nem kapott. A büntetőt is Balo harcolta ki, majd lőtte be, így rá nem lehetett panasz. Azt hiszem, megérdemelten lett ismét a meccs legjobbja.

  Taktikailag erre a mérkőzésre Allegri egy nagy 1-est kap. Amikor a kezdőt megláttam, azt hittem, ez a középpályássor azért “következett be”, mert Boateng nem bevethető… Nem mintha Prince pirlói szervezőkészséggel lenne megáldva, de azért mégis…
  Allegri taktikája nyilvánvalóan az volt, hogy a középpálya és a védelem kellőképpen stabil maradjon (bár egy 16. helyezett ellen 7 quasi védőjátékost beállítani…), a csatárok meg majd megoldják. Nos, nem oldották meg, mert az ellenfél pontosan tudta, hogy a Milan középpályája eleve (tehát még Montolivóval a csatasorban is) keveset tesz hozzá a támadójátékunkhoz, ha pedig vetettek egy pillantást a Flamini-Ambrosini-Muntari trióra, akkor szinte hátra is dőlhettek, mert sejthették, hogy nagy veszéllyel nem kell szembenézniük – ONNAN.
  A mérkőzésnek nem az a legnagyobb hátránya, hogy elveszítettünk 2 pontot, hanem az, hogy a későbbi ellenfeleink tudni fogják, hogy nagyjából mit kell játszaniuk ellenünk. Ha megfogják a széleket, és Balotellit valamennyire kikapcsolják, akkor a Milan szenvedni fog – még Montolivóval is.
  Allegrit taktikailag megette uzsonnára Pulga, aki pedig olyan zseniálisat nem is húzott, pusztán a védekezést szervezte meg igen jól. Allegri csak megkönnyítette a dolgát. Ennek a középpályássornak a pályára küldése szinte borítékolta, hogy kizárólag a csatárok fognak alkotni valamit támadásban (előkészítés, kivitelezés), ha alkotnak… Ha esetleg Boateng kezdett volna, talán el lehetett volna érni, hogy a Cagliari kilépjen a sündisznóállásból. Ha esetleg az volt a terv (más mondjuk nem hiszem, hogy lehetett), amit fentebb írtam (“majd a csatárok megoldják), akkor nem tudom megérteni, hogy 45 perc elteltével (ráadásul már hátrányban) mi a fenét remélt Allegri, amikor fent hagyta ugyanazt a csapatot. Nem tűnt fel neki, hogy maga a szerkezet és a “gameplan” ab ovo alkalmatlan arra, hogy valamit mutassunk támadásban?! Nem vette észre, hogy El Shaarawyt kikapcsolták a játékból? Nem vette észre, hogy nincs középpályás támogatás? A Fáraó lehozatala önmagában jó ötlet volt, mert nulla volt a teljesítménye. Más kérdés, hogy ezzel a taktikával az ő helyében nem sokan tudtak volna ficánkolni. Allegri helyében én éppen azt néztem volna meg, hogy működne-e egy Boateng által támogatott (mert Prince ugyan nem egy nagy szám, de legalább elhiszik a védők, hogy lőni fog) csatársor. Hogy Allegri korábban hülyeséget csinált, azt pont a következő cseréjével bizonyította, amikor 4 perccel később középpályás (Ambrosini) helyett árnyékéket (Krkic) hozott be. A két csere helyett elég lett volna egy is: Ambrosini helyett Boateng, El Shaarawy pedig még maradhatott volna 5-10 percet. Ha pedig El Shaarawy még így sem boldogul, akkor jöhetett volna még egy ék (Robinho vagy Krkic) a Fáraó helyett.

  Balotelli (és nem egy szervezni is képes középpályás) megvételével sajnos számítani lehetett arra, hogy a csatárok megfogása esetén bekövetkezik az, ami ma délután: a támadójáték összeomlása. A kellemetlen egyrészt az, hogy ezt egy kiesés ellen harcoló Cagliari tudta megvalósítani, másrészt, hogy Allegri ezek szerint nem vette észre, hogy a Flamini-Ambrosini-Muntari középpálya felpakolásával tálcán kínálja a lehetőséget az ellenfél számára, hogy az csak a csatárokra koncentráljon védekezésnél. Egy ilyen nonszensz összetételű középpályával teljesen mindegy, milyen csatárokkal léptünk volna fel, az eredmény nagyjából ez lett volna. Mehetett volna a mai Cagliari ellen Messi, Ronaldo meg Ibrahimovic is, ha hátulról ez a trió segíti őket…

  Hogy a védekezésben volt 1-2 hiba, az nem is lenne akkora baj. A csapat úgy akarja lehozni a szezont, hogy próbáljunk meg eggyel többet rúgni, mint az ellenfél. Ez nem is gond (illetve persze, hogy gond, de ez van). A gond az, hogy akkor legalább tegyük le a garast a támadások mellett. Ha tudjuk, hogy gólképes a védelmünk, akkor legalább legyünk offenzívek. Allegri 3 csatárt küld a pályára, majd szinte visszafogja őket a középpályával?! Minek áltatjuk magunkat? A 4-3-3 azért lett kitalálva, mert nem tudunk 1:0-val meccseket nyerni. A szerencsétlen AS Roma is ezért rohamoz 4-3-3-mal. Ha ez a koncepció, akkor vigyük is végig, akkor kard ki kard!
  Van néhány olyan csapat, amelynek a védekezése nem éppen acélos, de ők legalább mindent elkövetnek, hogy több gólt szerezzenek, mint az ellenfél. Allegri a mai meccsen mintha a rendszert nem értette volna meg. Már a kezdő kijelölésénél nem értette, később a kapott gól után sem értette meg, és talán csak a második cseréjénél lehetett erre utaló jeleket találni nála.

  Örüljünk az 1 pontnak… A Parma ellen javítani kell.

  • Szerintem ez a 4-3-3 nem működik igazán jól. Az én véleményem az, hogy ezzel a kerettel 4-2-3-1-et kellene játszanunk. Ebben az esetben talán jobban elkülönülnek a játékosok szerepkörei (mert mint ezen legutóbbi meccsen láthattuk univerzális középpályásunk nem nagyon van). A két szűrő lehetne mondjuk Flamini és Ambrosini (és én Nocerino-t is ide sorolnám), így kétoldalt maradna terület a két felfutó szélső védőnek. A mélyen előretolt csatár szerepét játszhatná Balotelli vagy Niang is (magasságuk fizikumuk lehetővé teszi), El Sharawy mögöttük a bal oldalon, míg jobb oldalon Robinho vagy Krikic jöhet szóba (hiszen egyikük sem klasszikus befejező csatár). Montolivo-t középre tenném egy kissé hátrébb vonva, de nagyobb mozgástérrel. A két szélső keresztbe mozgásával és a felfutó szélső hátvédekkel hatékonyak lehetnénk. Boateng-et Montolivo esetleg Flamini/Ambrosini alternatívájaként tudom elképzelni elsősorban védekező szerepkörben. Ha már vannak ilyen fizikummal rendelkező csatáraink, akik képesek lekötni akár 2 védőt is, akkor nem nehéz belátni, hogy góljaikon kívül területet is tudnak nyitni a mögöttük érkezőknek.

   Úgy vélem, hogy Robinho szerepkörét nem igazán sikerült Allegrinek (sem) megtalálni. A benne lévő potenciál ékként játszatva nem érvényesül (hiszen nem ék), és lássuk be az előző két szezonban nagyon gyakran azt játszott…

 13. A 4-3-3 egy kamu ez sem támadásban sem védekezésben nem az, csak papíron. Támadásban 3-4-3 védekezésben meg 4-2-3-1 vagy 4-3-2-1, visszarendeződés függvénye. Parasztvakítás az egész, amúgy meg totál igazad van, az Udine elleni első félidő azért lett az eddigi legjobb, mert mindenki támadta a kaput, plusz nem egy bója (Pazzini) hanem igazi 190 centi 85-90 kilós, vérbeli center állt a kapu előtt.
  Legjobb védekezés ugyebár a támadás, egy mondhatni kuka védelemmel az a legjobb ha támadunk. Amit mondasz 1-2 hiba nem sok a védelemtől mindez igaz, csak nézzük meg az ellenfélnek hány támadása volt, na meg azt, hogy ki volt az ellenfél, egy olasz középcsapat.. A védelem sajnos ilyen marad nyárig, úgyhogy valamit muszáj lenne kiokoskodni, ha nem is Allegrinek, de könyörgöm ott van mellette Tasotti legalább ő csinálna valamit ezekkel a birkákkal.
  Remek értékelés!

 14. Jó észre vételek! Én mikor megláttam a kezdőt, pontosabban a közép pályát, el is döntöttem elég gyorsan, hogy nem nézem meg a meccset, pedig nem szokásom ha van rá lehetőségem! Az írásaitokat és az összefoglalót megnézve pedig azt játszottuk amire számítottam, sajnos! A baj, hogy az egészben megint az edzői döntések sorát látom problémának és nem feltétlen a védők gólképességét.

 15. Detto ugyan ezt gondoltam mikor megláttam a kezdőt! amikor megláttam,tudtam, itt a csatároknak vissza kell jönni kb a labdáért hogy lássák! ennyire rossz meccset,most komolyan srácok (nem akarom megbántani a magyar nb1es szurkolókat) de mintha magyar meccset néztem volna… pont olyan tötyögős-lötyögős unalmas lassú elképzelés nélküli focit produkáltak! Balotellit meg úgy kapcsolták ki hogy kb szarrá rúgták! Gusztustalan volt kb üvöltöztem a gép előtt!

 16. Nagyon okos mindenki a meccs után:)
  Nem nagyon értem milyen csapatot akartatok a pályán látni kezdőként? Boatenget? Flamini az utolsó 2 meccsen többször került helyzetbe(kétszer) mint Boateng az egész szezonban! Előre tudták,hogy a középpályánk nem tud segíteni a támadásban? Ha Boateng kezdő lett volna még ki is röhögnek mert támadásban veszélytelen,védekezésben nulla de legalább nem küzd! Ja,hogy jól lő távolról? Igaz kaput nem talált még a szezonban,nem az ellenfél hanem a madarak izgultak volna…nemhogy kezdőbe nem raknám de el is adtam volna januárban,az egyetlen amit jól csinál az a plázázás.
  Bojan kellett volna? Nem mutat semmit soha,csak akkor tud valamit megcsinálni ha mi vezetünk és az ellenfél megy előre,így van üres területe. Nagyon labdaügyes de egy 4 éves kislány ellen sem nyer párharcot az 5 éveshez meg már oda sem mer menni,tudja,hogy esélytelen. Az Udine ellen is csak forgolódott,rosszul passzolt és rengeteg labdát vesztett. Remélem nem adunk érte pénzt a szezon végén. Max 2 millát ér,esetleg a Spanyol ligában kibontakozhat. Robinho az egyetlen akit talán jogosan lehet számon kérni de azért az elég esélytelen,hogy 4 vérbeli támadó kezdjen mert a 2 középpályás nagyon kevés lenne,főleg 2 ilyen.
  Allegri rohadt balszerencsés,szerintem ő igazán 5 középpályással számolt komolyan a szezon előtt: Boateng,De Jong,Nocerino,Muntari,Montolivo. Ebből Nocerino és Boateng értékelhetetlen,De Jong és Muntari sérült,most meg még Montolivo sem játszhatott.
  Véleményem szerint jogos volt Allegri kezdője! Muntari helyzetbe tud kerülni,jól lő távolról és sokat fut. Ezeket bizonyította a sérülése előtt. Flamini az utolsó két meccsén jó volt,így egyértelmű volt,hogy kezdenie kell. Ambrosininek pedig rutinból kéne hoznia egy ilyen meccset. Most nem jött össze de az általatok említett emberek sem tudtak semmit hozzátenni a becserélésük után.
  Azt a tényt mindig mindenki elfelejti,hogy ezzel a fiatal csapattal,akik rutintalanok,nem nagyon szoktak még össze és koruk miatt nem igazán képesek egyenletes teljesítményre versenyben van a csapat a harmadik helyért! Versenyben van,olyan csapatokkal mint Lazio,Fiorentina,Inter,Roma ahol kiforrott játékosok vannak,kellő rutinnal és talán 1-2 sztár is van a csapatukban. Ezek a tények azért vastagon dícsérik Allegri munkásságát! Mikor az ő keze alatt is volt 1-2 rutinos sztár ezek a csapatok a közelünkben sem voltak. Mi lesz ha egyszer ők is elkezdik amit mi? Mert el kell kezdeniük hiszen sztárokra nekik sincs pénzük! Ezeket szerintem nem szabad elfelejteni az értékeléseknél. A Juve,Napoli páros is sok ilyen gyenge meccset játszott a szezonban de ők már képesek egyénileg megnyerni az ilyen meccseket,már vannak olyan jók. Az a jó csapat aki rossz játékkal is tud nyerni,nálunk még ez hiányzik.

  • Teljesen igazat adok etioprambonak!

   Lansky is ír olyan dolgokat/ne haragudj nem akarlak megbántani/, amiről fogalma nincs!! Ha Te látsz még Boatengben fantáziát, akkor nem értesz a focihoz. Az az ember soha nem volt “játékos” 2X3 lőtt nagy gólt és mindenki Istenítette.Egy lusta, kedvtelen, egyéni ember, aki nem való a Milanba.

   Az hogy így játszott mindenki, az a “rossz napot fogzunk ki” számlájára írható!

   Ha a 3 csatárunk jó napot fog ki, senki nem fogja meg őket.

   A 4-3-3 lényege a szél játék, ezért állunk fel így és megtehetjük, mert a Fárao és Niang védekezése zseniálisnak mondható.

   Emberek, szarok voltunk nagyon szarok, nem ment senkinek a játék és ennyi. Szidjátok itt Zapatat, hogy hogy követhet el ilyet, nem értitek.. ő is ember, Allegri pedig egy igen jó edző, ha nem ő lenne itt, a kerettel kullognánk a 10. helyen.

   • Szó sincs arról, hogy megbántottál volna, ne hülyéskedj! 🙂
    Látok-e Boatengben fantáziát? Nem sokat. Nyáron úgy vágnám ki, hogy a lába nem érné a földet! Már télen eladtam volna, mert kiütköztek rajta azok a jelek, amiket nem akartunk látni. Ha van előtte egy világklasszis, akkor megél, de ha a játszópajtást elveszik előle, akkor meghal. A kérdés nem az, hogy Boatenget erőltetni kell-e. Meggyőződésem, hogy a jövő Milanjában nem volna szabad szerepet kapnia. A kérdést úgy kell feltenni – konkretizálva a tegnapi meccsre -, hogy Boateng vagy Flamini, Boateng vagy Ambrosini, Boateng vagy Muntari? Boatenget nem Xavihoz vagy Iniestához, nem Hazardhoz vagy Özilhez kell mérni, hanem – ez van – az említett középpályásainkhoz, akiket tegnap megcsodálhattunk…

    • Ha egy edző nem bízik egy játékosban, gondolom már Allegri sem Boaban..szerintem ezért nem játszik. Én sem bízom már benne, nekem jobb látni őt a padon, ezek az ellentétes vélemények, egyébként valamilyen szinten, igaz amit írsz..

    • “Ha van előtte egy világklasszis, akkor megél, de ha a játszópajtást elveszik előle, akkor meghal.”

     Legyen előtte világklasszis!!! Tavaly megmutatta mire képes, én nem felejtem el. A Barcelona ellen fel tudta venni a ritmust, szükség van arra a Boatengre.

  • Teljesen egyetértek!
   Annyit tennék hozzá, amit már 1000x megmondtam és minden meccsen látjuk: A 3 támadó nem tudja egymást segíteni ezzel a teljesen szétszeparált felállással.
   Ez a taktika csak a Barcának meg, akik álmukban is azt gyakorolják ki hova mozog, támad az egész csapat egy 20-30 méteres sávban. Nem értem miért kell mindenkinek ezzel szarakodnia!?
   De Allegrinél sokkal többre becsült edző (Prandelli) ugyan ezzel rúgja tökön magát a Hollandok ellen!?
   GRATULÁLOK!!
   Lehet, hogy egyszerű vagyok de ha van 2 benga Nigróm (elnézést a tarajos arcoktól) akkor beküldöm őket a védők közé dolgozni. Együtt ketten (kreatívak, technikásak, gyorsak) szétszednének egy védelmet, ha tudnak segíteni egymásnak, összjátékkal.
   Mögöttük Sári fusson amennyit csak bír. Hogy középen, vagy épp a jobb vagy a bal szélen talál gyenge pontot, üres lyukakat őszintén szólva les…om! Ő egy játék intelligens, hatalmas munkabírású, veszélyes támadó.
   Valaki még a kommentek elején írta,h VÉDŐ kell!? Megint kaptunk 1 gólt idegenben (ráadásul pontrúgásból). Szerintem egy dobogóért küzdő csapatnak ez bele kell,hogy férjen! Nem egyéneket kellene kielemezni, egyszerűen nincs csapatjáték! Még mindig nincs! 0 elképzelés!

   • Jose eddig sok hozzászólásom kritizáltad,most ha megengeded én is megteszem..
    “Megint kaptunk 1 gólt idegenben (ráadásul pontrúgásból). Szerintem egy dobogóért küzdő csapatnak ez bele kell,hogy férjen!”
    Ez a legnagyobb marhaság amit eddig tőled láttam,pedig elismerem azért szoktál okos dolgokat írni..
    Belefér egy pontrúgásból kapott gól??? 6 éves gyerekeknek azt tanítják,hogy helyezkedjenek,mire figyeljenek egy pontrúgásnál.. Ez a védekezés egyik alapja,hogy pontrúgásból nem szabad gólt kapni..
    Nem fér bele sem a tizenéves korosztálynál,sem az NB1-ben,egy AC Milan kailberű csapatnál meg végképp nem..

    • Köszönöm az észrevételt! Abszolút egyetértünk! Én a kapott gólok számára gondoltam,hogy bele kellene férnie! Illetve kicsit próbáltam a védelmet felmenteni (ebben a szituban nem lehet, mivel épp ők hibáztak – ez ugye pontrúgásnál nem szentírás).
     Visszatérve: SZÁNALMAS, már-már nevetséges amit pontrúgásoknál művelünk. Azt hiszem, azt le is írtam. Itt én nem egyéni hibákról beszélek, nem is lehet. Egy ilyen szituációt nem így kell lereagálni. Ilyen mélyen bemozgó támadót egyszerűen lesre kellett volna állítani. Adta magát a szitu, mi elk.rtuk (ferit idézve)

     • Végre valamiben egyetértünk.. Én vagyok az aki elég sokat kritizálom a védőinket.. A 30 kapott gól igen is sok.. És sajnos mi nem a Barcelona vagy a Real Madrid vagyunk,akik magukhoz képest elég sok gólt kapnak,de leszarják mert háromszor annyit rúgnak..
      Sok gólt se rúgunk és így nem engedhetjük meg magunknak az ilyen védelmi hibákat.. Legyen az egyéni ,vagy csapat által elkövetett hiba..
      Ezért is gondolom azt,hogy a nyáron a legfontosabb feladat mindenképp a Védelem megerősítése..

  • Ahogyan láttam, az én meglátásaimra (is) céloztál több esetben, így reagálnék…
   “Nagyon okos mindenki a meccs után:)” – Nos, a kritika egy olyan “műfaj”, aminek az “előfeltétele” az előadás. Annyival azért kiegészíteném, hogy nem most írtam le először, hogy a középpályánk szinte alkalmatlan a támadójáték segítésére, és 90%-ban a csatárokon múlik az offenzív játékunk sikeressége.

   A Boatenggel kapcsolatos meglátásod tkp. rendben van. Nem arról van szó, hogy Prince világklasszis lenne, és ez csak Allegri figyelmét kerüli el. Azzal mindenki tisztában van, hogy Kevin idénye egy nagy nulla. Azt azonban észre kell venni, hogy ha ő mélyebben játszik (azaz nem csatárként vagy szervezőként az ékek mögött), akkor nem nyújt ANNYIRA rossz teljesítményt. Őt nem “abszolutizálva” kell megítélni, hanem a most pályára küldött Flamini-Ambrosini-Muntari trióhoz képest. Egyértelmű, hogy mindhárom játékosnál többet tud hozzátenni a támadójátékhoz. És ez nem kizárólag azt jelenti, hogy az utolsó passzokban annyira jó, mert tudjuk, hogy ebben botrány. Az ő feladata az lehetne, hogy gyors labdákkal oldalt váltson. A gondot tegnap is az jelentette, hogy mire a szélen valaki megkapta a labdát, addigra a Cagliari védelme máris két emberrel védekezett Niangon vagy El Shaarawyn. A mélyebb passzok kivitelezésében Boateng igenis jobb (lett volna), mint a tegnap látott középpályás trió bármelyik tagja.
   “Ja,hogy jól lő távolról?” – Ezt senki sem állította. A lőlapja borzasztó Boatengnek, ez igaz, de ha 20-25 méterre kerül a kaputól, lenne védelem, amely nem lépne ki rá, mondván, “úgysem lesz belőle veszély”?! Boateng játékában azt kell észrevenni, hogy a szerepe arra tökéletesen alkalmas, hogy elvonjon embereket a védelemből. Vannak olyan játékosok a Milanban, akivel kapcsolatban a védők joggal gondolkodhatnak úgy, hogy “hagyjuk lőni, úgysem lesz belőle gól” vagy “úgysem fog lőni”… A kérdés leegyszerűsítve, egy védelem oldalára vetítve így tehető fel: Flaminire, Ambrosinire, Muntarira vagy Boatengre érdemesebb inkább kilépni? Szerintem a válasz egyértelmű…
   Krkiccsel és Robinhóval kapcsolatban igazad van. Ez a tavaszuk szerintem a feledés homályába fog veszni. Nem tudom, hogyan és mikor lehet majd őket használni. Amikor megtartottuk őket, a jelszó valószínűleg az volt, hogy “valamire úgyis jók lesznek”. Szerintem ez hiba volt (Robinhóért pl. nem lett volna hülyeség azt a brazil középpályást hozni), de most már mindegy…

   Allegrit lehet balszerencsésnek tartani azért, mert az öt középpályásból, akire számított, négynek a szezonja nulla… Allegri tudta, hogy Montolivo eltiltott lesz, tudta, hogy De Jong sérült, tudta, hogy Muntarival gondok vannak, tudta, hogy Nocerino lassan 9 hónapja nem találja magát, de tudta azt is, hogy mi a helyzet Flaminivel és Ambrosinivel (azaz, hogy mindketten ún. “szituációs játékosok”). Ilyenkor egy jó edző mit tesz? Erőlteti azt a játékrendszert, amely még úgy sem működik tökéletesen, ha Montolivo játszik? Nem! Ilyenkor egy jó edző – alkalmazkodva a pillanatnyi helyzethez – változtat. Feldob egy 4-2-3-1-et egy ilyen esetben vagy egy 4-3-1-2-t, amiben nagyobb eséllyel megvan/meglenne az összeköttetés a védekező középpályások és a támadók között. Allegri most rátalált a 4-3-3-ra, amivel meccseket nyertünk, amivel feljöttünk a 4. (most az 5.) helyig. De ugyanabba a hibába akar beleesni, amibe a 4-3-1-2-nél, hogy körömszakadtáig erőlteti akkor is, ha az már (vagy az adott helyzetben) nem életképes? Ahogyan a 4-3-1-2, úgy a 4-3-3 sem lehet kőbe vésve. Ezt a hibát – egy játékszisztémához való rögeszmés ragaszkodást – Ancelotti is elkövette a 4-1-2-1-2-vel. A tegnapi meccsen ezzel a középpályával a 4-3-3-as rendszer halálra volt ítélve. Nem teheti szét a kezét Allegri, hogy “nem tudtam mást csinálni, mert nem voltak meg a megfelelő embereim a taktikámhoz”! Ha egy csapat alaptaktikája abból áll, hogy szélről beívelt labdákkal próbál helyzetbe kerülni, mert középen – ALAPESETBEN – 190 centis támadókkal rendelkezik, akkor az edző akkor is ezt a taktikát erőlteti, ha ezek a jól fejelő támadók éppen nem állnak rendelkezésre? Ha igen, akkor az az edző nem érti a saját taktikáját…

   “Véleményem szerint jogos volt Allegri kezdője! Muntari helyzetbe tud kerülni,jól lő távolról és sokat fut. Ezeket bizonyította a sérülése előtt. Flamini az utolsó két meccsén jó volt,így egyértelmű volt,hogy kezdenie kell. Ambrosininek pedig rutinból kéne hoznia egy ilyen meccset.” – Muntari annyira jól tudott helyzetbe kerülni, hogy egyetlen kapura lövése sem volt, és mindössze 1 kulcspassza volt. Az erejét elsősorban a védekezésre koncentrálta. Flaminit az utóbbi 2 meccsen jónak nevezni enyhe túlzás, maradjunk annyiban, hogy magához képest nem volt rossz. Védekezésben a trióból ő nyújtotta a legtöbbet, de támadásban ugyanannyit csinált, mint Muntari. Ambrosininek rutinból le kellene hoznia egy ilyen meccset? Nem megbántva Massimót, az ő rutinjával nem sokra megyünk. Minden meccsén elkövet legalább két olyan szabálytalanságot, ami lapot (lapokat) érdemelne. Tegnap “rutinosan” 80 méterre a kapunktól a háttal álló ellenfélnek rúgott oda egy hatalmasat. Még azt sem lehetett rá mondani, hogy taktikai szabálytalanság lett volna…
   “Most nem jött össze, de az általatok említett emberek sem tudtak semmit hozzátenni a becserélésük után.” – Ezt azért nem mondanám… Ha a meccs 75-80%-ában úgy játszottunk volna, mint az utolsó 10-15 percben, akkor ebből a mérkőzésből többet is ki lehetett volna hozni. Persze ehhez hozzájárult a kiállítás is, de hogy – legalább 1 fokkal – jobban játszottunk Krkic becserélése után, az bizonyos. (Mondjuk annál, amit addig mutattunk, ez nem volt olyan nagy tett, ez tény…)

   “Azt a tényt mindig mindenki elfelejti,hogy ezzel a fiatal csapattal,akik rutintalanok,nem nagyon szoktak még össze és koruk miatt nem igazán képesek egyenletes teljesítményre versenyben van a csapat a harmadik helyért!” – Nem felejtettük el. Ez a csapat nagy dolgokra hivatott. A támadósor fiatal, lendületes. Pontosan ez az, amit Allegrinek szem előtt kell tartania. Mivel a csapat “orrnehéz”, ezért – mivel nincs más lehetőségünk – meg kell teremteni a lehetőséget ahhoz, hogy ez a 3 ember “ott elöl” kihasználja az adottságait. A nyári mercato során valószínűsíthetően ezt szem előtt tartva fogunk igazolni: olyan embereket fogunk hozni, akik játékügyesek, akik nem egysíkúak. Addig abból kell főznünk, amink van, de jó lenne néha gondolkodni is. Működőképesnek tűnik a 4-3-3, de a jelenlegi Milan keretét nézve sajnos csak bizonyos emberekkel. Most el kellene magyarázni Allegrinek, hogy egy Montolivo-De Jong-Boateng hármastól merőben más várható, mint egy Flamini-Ambrosini-Muntari triótól? Ez olyan lenne, mint abban hinni, hogy az El Shaarawy-Balotelli-Niang sortól ugyanazt fogjuk kapni, mint a Robinho-Pazzini-Krkic trojkától… Allegri láthatta, hová vezet a taktikája, ha csak a vázat nézi, nem pedig az éppen rendelkezésére álló emberanyaghoz próbálja igazítani a rendszerét.

   • Nem nagyon értem milyen játékosokkal állna fel nálad a 4-2-3-1 mert erre nincs emberünk. Ki lenne a center mögött? Bojan? Ebben a felállásban a centernek csak a befejezésre szabad koncentrálnia és azért megnézném mikor Bojan 2 ember között helyzetbe hozza a csatárt. Flamini-Ambrosini kettősnek irányítani is kéne valamelyest amire képtelenek vagyis ez a felállás minden szempontból alkalmatlan lett volna. Jelenleg a 4-3-3 amit tudhat a csapat. Flamininek és Muntarinak fel kellet volna érnie a támadásokhoz legalább 16-20 méterre az ellenfél kapujáig,hogy ha úgy adódik be tudjanak indulni,vissza tudjanak támadni elrontva a labdakihozatalt és átlövésekkel veszélyeztetni. Flamini ezt meg is csinálta az előző meccsen és Muntari is megmutatta nem egyszer,hogy erre képes. Mivel csak az előző meccsekből lehet kiindulnia egy edzőnek Flaminit oda kellet tennie Boatengel szemben mert Boa nulla mostanában minden poszton. Mivel a keretben Montolivo és De Jong hiányában Ambrosini lehet alkalmas arra,hogy a védelem előtt szerepeljen Boateng meg alkalmatlan od így már csak 1 hely marad,Muntarié. Nem vállalt nagy kockázatot Allegri,hogy Muntarit tette ide mert Boatengnél mostanában nem lehet gyengébben teljesíteni.
    Érdekes mert én is edző vagyok és játékosként is megjártam az Nb1-től kezdve külföldön át a futsal élvonaláig mindent,teljesen más játékosként és edzőként az ember szemlélete,szurkolóként meg pláne. Mielőtt bárki belekötne nem nagyzolás miatt írtam csak ha már másnál szóba került,így tiszta és talán nem is vagyok rettentő gyenge mert eddig mindenhol jöttek az eredmények.

    • A keretben van 6 támadó. 3 nagyobb darab csatár (Pazzini, Niang és Balotelli), és 3 olyan játékos, aki inkább a széleken vethető be (Krkic, Robinho, SES). A 3 “kicsi” közül El Shaarawy támadó középpályásból avanzsált csatárrá, Robinho nem egyszer kapott szerepet a csatárok mögött, Krkic pedig ha újabban pályára kerül, nem annyira támadóként, hanem a csatárok mögötti szervezéssel kapcsolatos feladatot kap. Egyiküknek sem okozna megoldhatatlan feladatot, ha egy Cagliari szintű csapat ellen a csatárok mögött játszanának.
     A 4-2-3-1-es formációhoz valóban nincs olyan emberanyagunk, hogy azt alaptaktikaként lehessen alkalmazni, abban az esetben viszont, ha előáll egy szervezni is képes középpályás (Montolivo) nélküli helyzet, akkor igenis meg lehet próbálni ezt a szisztémát is, akár Robinhóval, akár Krkiccsel. Nyilván egyikük sem egy csoda, de mint említettem, ez egy kényszerhelyzet.
     A kérdés leegyszerűsítve: melyik a jobb: a vasárnap látott szenvedés azzal a 3+3 emberrel, vagy egy olyan 4-2-3-1, ahol Balotelli van a háromszög csúcsán, El Shaarawy és Niang a két szélen, Robinho (pl.) meg középen? Azt gondolom, hogy talán merész 4 támadóval játszani, de 7 tkp.-i védővel meg egyenesen baromság. Ráadásul nem egy acélos gárda volt az ellenfelünk, hanem a bajnokság 16. helyezettje… Ha már úgy döntöttünk, hogy megtartjuk Robinhót meg Krkicet, és majdnem több támadónk lesz a keretben, mint középpályásunk, akkor legalább ilyenkor próbáljuk valami hasznát venni a brazilnak vagy a spanyolnak!

     A 4-2-3-1-es ad hoc ötletem kapcsán ezt írod: “A Flamini-Ambrosini kettősnek irányítani is kéne valamelyest, amire képtelenek, vagyis ez a felállás minden szempontból alkalmatlan lett volna. Jelenleg a 4-3-3 amit tudhat a csapat.” Nos, ebben a rendszerben egyrészt nem ez (Fla-Ambro) lenne a legjobb páros a védők előtt, másrészt, olyan komoly szervezési feladatuk nem is lenne, elsősorban védekezniük kellene, hiszen támadni ott van 4 ember, 4 tulajdonképpeni csatár.
     Az oké, hogy jelenleg a 4-3-3 (talán) az, amit tudhat a csapat. Igen, de biztosan nem a tegnap látott emberekkel a középpályán.
     Előbb azt írod, hogy a 4-2-3-1 azért sem jó, mert a Flamini-Ambro kettős nem tud irányítani, majd azt, hogy a 4-3-3 az, amit tud a csapat. Utána részletezed, hogy a vasárnap megcsodált középpálya miért volt megfelelő, miközben azt ecsetelted pár sorral fentebb, hogy mit kellett volna csinálniuk ezeknek a játékosoknak támadásban… [Egyébként ha a Flamini-Ambrosini kettős nem tud szervezni, akkor Muntarival kiegészítve (jobban) tud? Ez nem túl logikus.]

     Az a rész, amely így kezdődik: “Flamininek és Muntarinak fel kellett volna érnie…”, egy remek ötlet, kár, hogy ebből – legalábbis a támadásokkal felfutásokat, beindulásokat, átlövéseket – alig láttunk valamit. Hogy Flamini mit csinált a Cagliari ellenit megelőző meccsen, lényegtelen, mert a helyzet Montolivo kiválásával alapvetően módosult. (Hogy Muntari kb. egy évvel ezelőtt mit csinált, abból meg ne induljunk ki. Egy éve Boatenget is vártuk vissza a Barca ellen, most meg…)
     Azt gondolom, hogy a Cagliari ellen nagyjából láthattuk, hogy mire megyünk, ha nincs egyetlen egy értelem sem a középpályán. Lehet, hogy számunkra a 4-3-3 a legjobb felállás, de ugye senki sem gondolja komolyan, hogy a vasárnap látott középpályával?!

     Szerintem nem is kell(ett volna) ilyen részletesen elemeznie-magyaráznia a Milan taktikáját, lehetőségeit ilyen sok embernek. Elegendő megnézni a meccset még egyszer, de nyugtatókkal. Ott a válasz arra, hogy 4-3-3-as felállásnál a rendszer elbírja-e a Flamini-Ambrosini-Muntari triót.

    • Nálam a 4-2-3-1 így is felállhatott volna (szigorúan ezen a meccsen): Abbiati- Abate, Mexes/Zapata, Zaccardo, De Sciglio- Ambrosini, Muntari- Boateng, Krkic, El- Balo. Egyébként én jó pár embert elhessegetnék ebből a csapatból! (Mexes, Bonera, Antonini, Montolivo, Flamini, Robinho) És Pazzinit senki nem hiányolja! 10 gólt lőtt ebben a szezonban és alig játszott!

  • Abban igazat tudok adni neked,hogy mindenki ugye abból főz ami van…
   Allegri is..
   De azért itt nem minden esetben utólagos okoskodásokról van szó..
   Van egy-két jó hozzászólás….
   Én is úgy gondolom,hogy jelen esetben nem jó ez a 3 csatáros játék…
   Hiába állunk fel 3 akár 4 csatárral is..Az még nem jelenti,hogy támadni fogunk!
   Azt fel kell építeni!Talán most még jobb lenne az 1(és egy árnyékék) vagy két csatárral játszani…Aztán majd ha olyan középpályánk lesz vagy már összeszoknak a srácok rendesen És Shaarawy,Niang(vagy Robinho) megtanulnak egy kicsit visszazárni ,védekezni és valahogy “összedolgozni” a középpályásainkkal..akkor majd talán..
   De most nagyon nagy a távolság a közép és a támadó alakzat között!
   Ehhez nem kell szakértőnek lenni,hogy lássuk!
   Január van sajnos és nem állt össze még a játékunk!
   Nem biztos,hogy ezért 100%-osan Allegri okolható de nagyon nagy problémának találom…
   De majd talán…..

 17. A sok álmodozónak meg üzenek, a 4-2-3-1-hez alkalmatlan a keretünk, mivel nincs klasszikus irányítónk, az a szisztéma így nem működik. A 4-3-3 A LEHETŐ LEGJOBB FELÁLLÁS EHHEZ A KERETHEZ, mint edző ezt így látom, de lehet kapok ezek után hideget meleget, de evindens, hogy mindenki a saját véleményére ad.

 18. Természetesen azt adnám, hogy a Niang-Sári kettős többet cselezzen befelé és nyisson a DS és Zaccardo/nálam/ egyébként Abate kettősnek, de mivel Abate nem tud beadni, ez csak elképzelés marad. Az tény, hogy irányító nélkül nem lehet ‘jót’ játszani, DE! a 3 középpályásomtól, én személy szerint mindig és minden körülmények között, követelem MINIMUM 2 embert arra, hogy támogassák a támadást. Itt nem feltétlen kreativitásról van szó, hanem a támadó harmadban szerzett sok labdaszerzésből, a gyors ellencsapásra fektetni a hangsúlyt. Ezzel a Balo is sok segítséget kapna. Persze nem tudom mi hangzik el az öltözőben, lehet ezt is megköveteli Allegri, csak alkalmatlan rá a játékoskeret, vagy nem tudom, de én amíg nem látom, hallom hogy mit követel a taktika, nem bántom.

  • Szerintem viszont a tagozódásra kellene több hangsúlyt fektetni. Mint széltében, mint hosszában távol vagyunk egymástól a pályán és ez főleg a támadó harmadra vonatkozik. Így támadásban szinte kizárt a gyors labdajáratás, urambocsá “kényszerítő”. Valamint amit te is megemlítettél és szinte nullával egyenlő a csapaton belül: Letámadás! Támadóink jól zárnak vissza védekezésbe, kérdem én: MINEK???
   Saját 16os sarkánál leszerelünk egy jobb/bal bunkót?
   Persze megsüvegelendő, de ebből az életbe sem rúgunk gólt!
   Középpályán a sokat szidott, veterán Ambrosininek vannak agilis, kemény letámadásai, de senki sem követi. Ahogy a támadósorban is ez a jellemző. Egy rossz labdaátvétel, rossz passz és máris következnie kellene egy kemény letámadásnak.
   Aláírom,hogy Mexes nem villámléptű, de a másik 3 védőnk az! Ha a Barca ezzel a “védelemmel” mer letámadni, feltolni az egész csapatot, akkor mi ne tehetnénk?

   Ugyan azt tudom szajkózni! Nem látom az elképzelést sem támadásban, sem védekezésben.
   Abate a válogatottban nagyon szép beadásokkal véteti észre magát. Nem mondom,h specialista, de azért egyáltalán nem jellemző rá ez a tanácstalanság, mint a saját csapatában!
   Amíg egymás lábát tapossák a vonal mellett, nem is leszünk hatékonyak. A befele cselező csatárok kiismerhetőek sajnos. Sokkal könnyebb éles szögben védekezni, ehhez nem kell élsz. Mindenki tudja. Sokkal egyszerűbb és hatékonyabb játék lenne a célravezető!

 19. A 433as taktika eléggé egyszerű. A lényeg, hogy széleken támad a csapat. (nem minden esetben kellene így, de ez a Milan “fegyvere”)
  Egyértelmű, hogy ebben a két szélső hátvédnek, ÉS a két belső -külső- (legutóbb Flamini-Muntari) kp-nak nagy szerepet kell vállalni. Ezt normális esetben meg is teszik, amikor Constant játszik baloson, és mellette Boa.

  Az is megfigyelhető, hogy a nem támadóoldali szél értelemszerűen beljebb húzódik, hogy közelebb legyen a labdához, és kontránál az ellenfél játékosaihoz.

  Hogy miért nem működött tegnap a 433? Nagyon egyszerű. Mert a bal oldalt egyszer sem használták a srácok támadásra 3an. Egyértelműen ki volt adva, hogy azon az oldalon DS nem mehet fel. Így Muntari, és Sári nem tudta megoldani a feladatot, arról nem is beszélve, hogy Muntarinak sem akarózott a támadás. Mindez a másik oldallal összevetve volt szembetűnő.

  Ott Abate-Flamini-Niang ostromolt, és csak azon az oldalon tudta megbontani nem egyszer a védelmet a csapat. Csak jöttek a beadások… Ugyanez lenne a szisztéma a másik oldalon is, ahogy korábban nem is egyszer láthattuk.

  Ha a két szélső 3ast elválasztjuk,akkor marad 1-1-2 ember (elöl-középen-hátul) Boa-Monti-, és a két védő. (tegnap Ambro) Itt a középső kp-nak a feladata a labdák ideális elosztása, azaz valamilyen szintű szervezés. De nem az ő feladata, hogy labdával meginduljon előre, és megpróbálja 20m-re felvinni, mert ha elveszíti, miközben mindkét szél megy a támadással, akkor max 2-4 ember marad hátul.

  433ba nem kell szervező ember, mert a 2*3as grupp szervezi magának a támadást, nem pedig egy ember. Itt csapatként kell működni.
  Tegnap a bal oldal az dísznek volt, és ezzel tökön is szúrta magát az edző, mert csak egyfelé tudták középről játszani a labdát, mégpedig jobbra. Mivel középen nincs érkező ember, max az ellenkező oldali csatár (Sári), így a beadások túlnyomó része elhal.

  De kinek is kellene/lehetne beadni? Ha a jobboson a Flamini-Abate-Niang megcsinálja a kombót, és eljutnak beadásig, akkor ez a 3 ember kilőve. Kp-ról Ambro nem fog beszaladgálni a 11esig. Így szinte minden esetben az ellenkező oldali kp-snak kell érkeznie. Noce-Muntari-Boa. Ez meg is történt. (kb 1x) Muntari csukafejese elől éppen mentettek a védők. Középen Balo, és Sárinak a másik szélen kell résen lennie. Tehát max 3 ember, de inkább 1+2. 1 a centerben, és kettő valahol a 16oson belül. Ez igen sovány szerintem a min 4-5-6 védőre.

  • dzsozy!

   Gratulálok!
   Baromi jól összefoglaltad a dolgot!
   Annyi a bajom az egésszel, hogy belül mindig kevesen vagyunk.
   Nem is leszünk meg soha rendesen.
   Az egy Balotelli aki képes egy beadással mit kezdeni a többi (Sári, Noce, Boa) csak dísznek megy be és várni a lecsorgót…

   Kérdezem én érdemes így játszani!?

   Úgy értem a szélen ott van mondjuk Flamini, Abate és Niang= emberfölényben vagyunk. Ez rendszerint meg is van.. De onnan soha nem fogunk gólt lőni! 20 beadásból csak 1 lehet olyan tökéletes ami megtalálja Balo-t, meg max még 1, ami vmi okból lecsorog…

   Na és a másik oldal. Ami ugye lenni szokott.. a beadást az első védő kifejeli…
   3 emberünk ragad a szélen, középen 1 db Ambrosinire 2-3 kitörő játékos marad.
   Muntari a másik oldalról esélytelen, hogy visszaérjen!

   Lásd Ibarbo mind2 helyzete!
   Úgy hozzák fel a labdát, hogy gyakorlatilag emberfölényben jönnek.
   A védőink nem tehetnek mást behátrálnak, míg valaki pl. Abate hátraér. Akkor megpróbál közbelépni. De effektíve tolató helyzetből kapcsolja a 3.-at. 😀

   Nálam ezért vérzik több sebből ez a taktika.
   Mondjuk, hogy sári és Niang is jól védekezik a szélen.. Ez így is van. De ki ellen!?
   Pisano és Murru ellen!?
   Miközben egy Conti ember nélkül irányít. Hisz akkor van meg az 1-1-es emberfogás…

   Ancelotti idején épp az ellenkezője volt a taktika. a széleket mindaddig le se sz…ták míg nem került az ott felfutó játékos beadó pozícióba, akkor lépett ki egy Gatta vagy a szélső védő. Miközben a pálya belső részén kettős emberelőnyben játszottunk.

   Na és még vmi a 4-3-3-ról Ugye ezt játsza a Barcelona is!?
   Hányszor van kint a szélen és ad be egy Messi vagy egy David Villa!?
   Nos nekünk sem szabadna. Niangnak és Sárinak elvétve szabadna csak a szélen lenni! De főleg Niang nagyon ragaszkodik a vonalhoz. Abate is mindig vonalban passzol, amit a legegyszerűbb lelesni illetve védekezni ellene. Sokszor épp emiatt jön vissza Balotelli, hogy nyisson egy kicsit, ezzel el is veszítjük az egyedüli belső emberünket.

   • Nem rossz ez a 433 abban az esetben, amikor mind2 oldalon tudnak támadni. Ellenben ezt tovább lehetne fejleszteni egy kicsit. Ha megvan az egyik oldalon a kombó, akkor sokszor felesleges egyből beadni, mert nem fog eljutni a csatárig a labda. Helyette vissza lehetne tenni “okosba” vagy lövőre, vagy pedig kicsibe valamelyik másik 2 játékosnak, akikkel azon az oldalon összejátszott a “beadó”.
    Tehát az Abate-Ninag-Flamini 3asból az egyik mindig beadja a lasztit, ahelyett, hogy visszapasszolná a másik kettő közül valamelyiknek.

    Ilyet nem is tudom, hogy láttam e a csapattól. Jó esetben ezzel területet lehetne szerezni a betörő játékosnak, és a les is ki lenne zárva. (kb) Persze ezt nem könnyű megcsinálni, és lehet, hogy a csapat nem is ennyire technikás.

    Már nem egyszer írtam, hogy a legnagyobb gondja a csapatnak, hogy sok a védekező ember, míg támadásban kevesen vagyunk. A keret alkalmas lenne egy 4231hez, vagy egy 4213hoz is. Néha a régi 4321is elővehető lenne. (ez a régi kézilabdás körbepasszolgatós támadásban) 🙂

    Túlzásnak érzem az állandó 7 védekező beállítottságú személyt. 1 ember elöl középen megoldhatná a csapat legnagyobb gondját, mégpedig a középső összeköttető személy hiányát. Erre a mostani keretből max Bojan lenne alkalmas.

    A másik iszonyatos probléma, hogy 11-12 emberen kívül egyáltalán nincs alternatíva. A cserék nagyon gyengék, és szinte semmit sem tudnak hozzátenni a játékhoz.

    Majd csak lesz valahogy.

    Amúgy én mostanában azét ülök le meccset nézni, hogy lássam Niangot. Ő volt az egyedüli ember, aki meg merte csinálni a cseleket, kicsit színezte a játékot. Persze nem mindig jött ez be neki, de inkább nézek egy két bőrt, cselt, mint az oldalpasszokat. (amúgy Constant is kiosztott egy két okosságot az elműlt időben)

 20. Üdv MarioJardel!
  Bocs, de már ott tartunk, hogy a 4-3-3 a jó, mert nincs klasszikus irányítónk.
  – Mitől klasszikus egy irányító? Ha attól, hogy nem mélységből irányít, mint Pirlo, akkor nem értem, hogy miért zártad ki Montolivot. A válogatottban előrébb játszik, általános vélemény, illetve ő is nyilatkozta, hogy jobban megy ott neki.
  – Az hogy Messi nem kiismerhető még nem igazolja azt, hogy Niang sem az, másrészt, ha már ott van a labda a szélen akkor miért cselezze be magát, hogy aztán a felfutó hátvéd adja be? Ez mondjuk eléggé sarkított így, és valószínű, hogy Te sem így képzelted de: ” a Niang-Sári kettős többet cselezzen befelé és nyisson a DS és Zaccardo/nálam/ egyébként Abate kettősnek” .
  – Taktika: a háromból kettő kp-s támadjon le az ellenfél 16-osánál? Pont hogy erre nincs emberünk. Gatta esetleg fénykorában, de azt mondom, hogy Montolivo akkor már sokkal inkább klasszikus irányító.
  – A 3 kp-t személy szerint kevésnek találom, legalábbis ha a Milan jelenlegi keretét nézzük.

  Én maradnék inkább álmodozó, mert szerintem a védelem-Muntari,Noce-El92,Monti,Niang-Balo jobban működne 4-2-3-1-ben. Akár Sárit is ki lehet próbálni irányítóban, illetve Constantnak vagy Urbynak is lehetett volna helyet találni a szélen. A másik, hogy akár visszatérhetnénk a 4-4-2-re akár árnyékékkel, vagy ki lehetne próbálni a Balo-Pazzo kettőst, mögöttük a Fáraóval (minek jegelni egy 10 gólos csatárt alapon). Az meg még nem olyan nagy tragédia, ha Niang nem folyamatos kezdő…bár a médiában jól hangzik a rettegett csatártriónk, de nincs mögöttük csapat sajnos. Szóval szerintem a 4-3-3 az egyik legrosszabb formáció jelenleg.

  De ahogy Te is írtad: “evindens, hogy mindenki a saját véleményére ad.” 😉

 21. Szerintem teljesen felesleges azon vitatkozni melyik felállás a legjobb!
  4-3-3 / 4-2-1-3/ 4-3-2-1 v. 3-5-2
  Mindegyik jó! Csak nem mindegy mikor milyen csapat ellen alkalmazzuk.
  Vannak csapatok amelyikek ellen ezt kell alkalmazni, vannak amelyek ellen egy másik taktikát kell alkalmazni…. és attól edző egy edző, hogy el tudja dönteni XY ellen éppen mire van szükség, hogy győzni tudjunk, vagy esetleg egy félidei meddő teljesítmény után tudjon váltani a második félidőre, mert azt ugye neki is látnia kell, mi nem működött az első játékrészben.

  Én ezek a dolgocskák miatt nem tudom elismerni Allegri-t ,,edzőnek,,. Meg ugye azért is, mert nem találja meg az emberek azon posztját, ahol a legjobban tud játszani és a legjobban tudna a csapat hasznára válni….. illetve miért játszanak azok, akik mintegy félszezon alatt megmutatták alkalmatlanságukat és miért nem játszanak azok, akik megmutatták rátermettségüket……

  Allegri szinte magára hagyja a csapatot…. segítség tőle nem érkezik.

  • Ennyi a lényeg, amit leírtál. 2013-ban nincs olyan, hogy ez a legjobb felállás.
   Jelenleg a 4 legjobb csapat – szerintem – Európában (így szinte kijelenthető, hogy a világon is): Barcelona, Bayern München, Real Madrid, Juventus.
   Barcelona: 4-3-3, Real és Bayern: 4-2-3-1, Juventus: 3-5-2. Ebből is látszik, hogy a 4 topcsapat közül 3!!! teljesen más hadrendben játszik. És működik mindegyik, mert az edzők a kerethez alakítják ki a hadrendet.

   A Milannál más a helyzet. A Lansky és etioprambo között kialakult “szóváltásban” mindenképp Lanskynak adnék több pontot, mert sokkal jobban érvelt a saját elképzelése mellett. És nem is került ellentmondásba saját magával…
   Nálunk (AC Milan) az esetek 90%-ában (ha megnézzük a keretet) a 4-3-3 a legjobb. Ez bebizonyosodott, ez tény. Amióta áttértünk erre a hadrendre, jöttek a pontok, jöttek az eredmények, néha még a szép játék is.
   DE! Amennyiben 3 védekező középpályásunk van, egy 16. helyezett csapat ellen nem lehet ezt a szisztémát kell alkalmazni!!! És itt nem okoskodásról van szó, nem Allegri-utálatról szól a történet!
   A mutatott játék magáért beszél. Ennél biztos, hogy jobb lett volna, ha 4-2-3-1-ben álltunk volna fel, de azt is meg merem kockáztatni, hogy a 4-3-1-2 is jobb lett volna. Ha minden kötél szakad, még a 3-5-2 is elfogadhatóbb lett volna. Egy paraszthajszálon múlott, hogy nem kaptunk ki. A játék egy nagy darab nulla volt. A szerencsének és Balotellinek köszönhetjük, hogy nem 0 ponttal távoztunk.
   Ha az általa preferált 4-3-3 nem működőképes, mert nincs megfelelő ember, akkor nem kell, és a legfontosabb, hogy NEM SZABAD erőltetni azt a felállást!
   Nem Mourinhót akarom az egekig magasztalni, hogy milyen nagy edző. De megtehetnénk, hiszen az eredményei magukért beszélnek.
   Csak az jutott eszembe, amikor a Real játszott a Milannal a BL-ben. Már-már olyan érzésem volt a mourinhói nyilatkozat kapcsán, hogy csak a “minimális tisztelet” miatt nem mondta ki Allegriről, hogy nem elit edző! És akkor még finoman fogalmaztam…