Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője a Cagliari elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján elmondta, most jön a szezon legnehezebb része.

A Milan holnap, azaz vasárnap 15:00-kor a Cagliari csapatához látogat. A riválisok közül a Juventus a Fiorentinával, a Napoli pedig a Lazióval mérkőzik meg szombaton.

“A csapat jelenleg nagyon jól teljesít, a játékosok nagyszerűek, különösen a 9. forduló óta. Most egy nagyon nehéz időszak veszi kezdetét, és ezt a játékosoknak is elmagyaráztam. Ezt az időszakot egy 100 méteres sprinthez hasonlítanám. Eddig jól teljesítettünk, de nem engedhetjük meg magunknak hogy visszább álljunk, csökkentsük a tempót, mivel a mérkőzésen száma egyre kevesebb. Az edzésekre fókuszálunk, mert tudjuk, hogy a Cagliari ellen fogunk játszani, amelyet technikailag képzett játékosok alkotják a középpályán és a támadósorban is. A védelemben pedig az olasz válogatott Astori tevékenykedik.”

“Csupa remek képességű játékosokkal vagyok körülvéve, köszönhetően a klub nagyszerű munkájának, akik lehetővé tették számomra, hogy ilyen körülmények közt jól végezzem a munkámat.”“Constant és Mexés is a rendelkezésemre áll majd. Zapata állapotát ma fogjuk kiértékelni. Abate pihenőt kap, őt De Sciglio fogja helyettesíteni. Köszönöm Prandelli úr kedves szavait. Balotelli? Nagyszerű játékos, igazi befejező csatár, egyben előkészítő is. Ez normális, hogy az erőnléti állapotán változtatni kell, hisz sokáig nem játszott folyamatosan. Azt hiszem, nagy nyomást helyez rá a sajtó. Nem aggódom vele kapcsolatban, normálisan edz, időben érkezik.”

“Ha a Cagliari ellen begyűjtük a három pontot akkor előre fogunk lépni a tabellán, és majd meglátjuk, hogy a többi csapat hány pontot szerez. Sokan azt mondják, hogy a döntetlen egyik csapat számára sem előnyös, de ez nem igaz, főleg nagy csapatok mérkőzésén, vagy éppen sokszor a szezon végeztével szinte pontokon múlik a kitűzött cél elérése. Kértem, hogy az ifjúsági korosztályos csapatok edzői működjenek együtt egymással, legyen egységes a taktika és a felállás is.”

“Salamon? Ő egy értelmes srác, komolyan veszi az edzéseket. Pazzini? A jövő héten újra játszhat. Boateng? Értékelni fogjuk az állapotát” – fejezte be a 44 éves szakember.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. “Kértem, hogy az ifjúsági korosztályos csapatok edzői működjenek együtt egymással, legyen egységes a taktika és a felállás is.”

    Ez szerintem nagyon jó dolog. Így lehet beépíteni majd a fiatalokat. Nem vagyok híve a Barcához való hasonlítgatásnak, de ott is azért épülnek be olyan gördülékenyen a fiatalok, mert a génjeikbe van kódolva a játékrendszer és a filozófia. Ez egy fontos dolog, úgy gondolom, és remélem, hogy nálunk is beválik és végig viszik.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet