2022. szeptember 27., kedd

Cesare Maldini ma 81 éves!

-

Ma ünnepli 81. születésnapját a Milan egykori legandás játékosa, egy másik legenda édesapja, Cesare Maldini.

Maldini profi pályafutását a Triestina csapatában kezdte, de egy szezon után leigazolta az AC Milan, ahol 12 évet töltött. Maldini négy bajnoki címet ünnepelhetett a piros-feketékkel, és 1963-ban magasba emelhette a BEK trófeát is. Pályafutását a Torinónál fejezte be 1967-ben.

Cesare Maldini edzőként szintén sikeresnek mondhatja magát, a Milan trénereként Olasz Kupát és KEK-et nyert, de két évig irányította az olasz válogatottat is.

Isten éltesse sokáig! Buon compleanno a Cesare Maldini!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. 1894-ben február 5-én született Bánás József, aki a Milan történetének első magyar származású játékosa, sőt, később edzője is volt (a másik három magyar tréner: Viola József, Czeizler Lajos és Guttmann Béla).
    Bánás 1924-ben lett a Milan játékosa, és azzal is büszkélkedhet, hogy az I. világháború után ő volt a csapat első légiósa. 1926-ig játszott a Milanban. 5 évvel később edzőként tért vissza. Két alkalommal is edzette a csapatot: 1931 júliusa és 1933 júniusa, illetve 1938 júliusa és decembere között. 1932-ben a 4., 1933-ban pedig a 11. helyre kormányozta a Milant. Második edzői időszaka rövidebbre sikeredett: 1938 decemberében a gyenge eredmények következtében idény közben menesztették (utóda egy másik magyar, Viola József lett). Bánás József ugyan nem említhető a Milan legsikeresebb edzői között, de remek szeme volt a tehetségek (Trapattoni, Nereo Rocco) felfedezéséhez.
    Bánás József negyven éve, 1973 márciusában hunyt el.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS