Serie A 20. forduló:

Sampdoria-Milan 0-0

Stadio Luigi Ferraris: 23000 néző

Játékvezető: Guida

Sárga lap: Gastaldello (87.); illetve Mexes (38.), Niang (73.)

Piros lap:

SAMPDORIA (4-4-1-1): Romero; De Silvestri, Gastaldello, Palombo, Costa; Estigarribia (Soriano 71.), Obiang, Krsticic (Mustafi 87.), Poli (Tissone 79.); Eder; Icardi

MILAN (4-3-3): Abbiati; De Sciglio, Zapata, Mexes, Constant; Montolivo, Ambrosini (Flamini 25.), Boateng; Niang, Bojan (Nocerino 87.), El Shaarawy (Robinho 66.)

38 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Gratulálok Allegrinek remek húzás a Juve ellen kikészült Ambrosinit kezdőbe tenni! Hogy a fa…ba gondolta!?

  Gratulálok neki és pár fórumozónak, akik ezzel a csatárhármassal ebben a formában akartak kezdeni.

  Niangot a szílire, Bojan fejenyi, Sári szintén ki a tűzvonalbú…
  Ne haragudjon meg senki de ez egy vicc!

  1. Niang baromi ügyes és erős, életveszély a kapu előtt miért akarja mindenki kihozni onnan!?

  2. Bojan semmit nem ér csatárba, ezt eddig is láthattuk. Vissza léphet labdáért, de kinek adná!? Hiszen ő lép vissza legelőről senki nincs a kapu közelében sem.

  3. El Shaarawy sok gólt rúgott idén, szerencsére elég sokszor kalandozik be középre. De kérdem én, ha a góljait belülre keveredve szerzi, miért nem játszhatna ott!? Mélységben mozoghatna, ahogy anno a Seria B-ben megtette. Nagyon jó betörésekkel, passzokkal, lövésekkel.

  Szerintem ha Niang benn mozgott volna a darálóba, mögötte meg Bojan és Sári középre húzódva rohamozott volna 100% több lehetőség lett volna. Széleken területet hagynánk a remekül felfutó és beadó DS-nek és Constantnak. Belül Niang ra figyelhettek volna a védők, mélységből meg érkezik, Bojan, Sári és Boateng…

  Amikor a szélén véletlenül nem volt ott Niang azonnal volt helye De Sciglionak!
  Minek oda egy másik ember!?
  Se támadásban sem pedig védekezésben nincs szükség a szélen 2 emberre. Onnan se nem kapunk se nem rúgunk gólt!

  Ami pozitívum!
  Védelem!
  Ezt a védő 4-est követelem már nyár óta. De már egyre többen mondtuk itt, hogy ez messze a legerősebb védelmünk. Hát igen… Szerintem ma bizonyítottak a fiúk.

  • CarlDonatech!

   Nekem az tetszett a legjobban az írásodban, hogy Bojan a legelőről lép vissza! 😀 Talán meccs közben birkákat terelget? 😀
   Egyébként igazad van! Szerintem is jobb lett volna, ha Niang középen játszik, a másik kettő meg beljebb húzódva!
   Mindenesetre a sokak által annyira várt kezdő megérkezett, Allegri már majdnem megdicsőült, de sajnos így is akkora kulahalmaz volt a csapat támadójátéka, hogy a tévén keresztül is érezni lehetett a szagát! Bűngyenge volt ismét! Az eredmény pedig, ami az edzőnket állítólag (Galliani szerint) a kispadon tartja, megint nem jött. Sokadjára! De nyugi! A Bolognát biztos megverjük, mert nem teszem meg tippmixen! Ha megtenném, nem nyernénk és Allegri repülne! Na? Megtegyem? 😀

  • +1. Annyi, h bár nagyon biztató és szimpatikus DS játéka, egyenlőre ő sem a beadások nagymestere. Amúgy Niang középre oké, tipikus Balo. De van, h kell 2 ember szélre. Abate felfut, Robi elveszi tőle és beadja. Csak ne a szöszi. A védelem szerintem papíron a legerősebb volt, bár 1 jó Acerbi bárkit képes kiszorítani, nem véletlenül ment a brazil Párizsba. :).

 2. Pazzini. Nem csípem, de az a helyzet, hogy ha csinál valamit ha nem, veszélyes. Nyilván paradoxon amit írtam, de egyelőre még többet tud felmutatni mint bárki aki középső csatárt játszik a mostani keretből. Tény.

  +1: védelem. A keret tekintetében jó volt így. Azt, hogy más tekintetben milyen ne boncolgassuk 🙂

 3. Sajnálom ezt a meccset, mert a 3 ponttal megelőzhettük volna a Romát és feljöhettünk volna a 6. helyre, ami a kupameccsektől függően már EL-hely is lehet.
  Többször mondtam Pazzini, hogy Niangot be kell építeni (ahogy tavaly Sárit), és most persze, hogy sok volt neki ez a meccs. Ezzel nem Allegrit akarom védeni, sőt, ha a beépítést időben elkezdte volna, akkor talán ma ő lehetett volna az a kis plusz a támadásban, ami eldönthette volna a meccset a javunkra.
  Ez a kezdő a jelen helyzetben igen tetszetősnek számít, de nekem érthetetlen Strasser ilyen szintű mellőzése. Én személy szerint remek játékosnak tartom, és látszik rajta a meccseken hogy hajt, és hogy sokat jelent neki az, hogy a Milanban játszhat!

 4. Számomra 2 pozitívum volt a meccsen. Az egyik, hogy nem kaptunk gólt (grazie Abbiati), a másik Flamini játéka volt. Rendre segítette a támadásokat, rengetegett futott, és PONTOSAN passzolt. Hasznosan játszott. Vagy ez csak nekem tűnt fel?

  ui.: Remélem, a legújabb igazolásunk egy új edző lesz…

 5. Tényleg érdekes volt Allegri taktikája, nagyon gyenge meccs volt, néha már szenvedés volt nézni.
  A kapu közelébe alig jutottunk el, hihetetlen gyengék voltak a támadásaink semmi koncepció nem volt a kontrákba, a beíveléseknél általában 6 kék és 3 piros-fehér volt a 16-on belül, nem is nagyon volt értékelhető támadásunk.Robit kb fél órával előbb kellett volna behozni vk posztra meg nagyon gyorsan kell szerezni valakit, mert a Flamini-Ambro páros nem volt túl acélos..

  Niang pocsék teljesítményt nyújtott, még nincs helye a kezdőben!!
  2 kontránk is megállt miatta, nem volt képes beadni, alapvető 5m-es passzokat az érkező ember mögé lőtt és ami a legjobban idegesített,hogy élete első teljes seria-a meccsén semmi alázatot nem mutatott a csapat vagy a játék iránt!!Annyit szabálytalankodott csoda,h a könyökös után nem állították ki.
  Akkor már inkább Pazzini, lehet nem egy cselgép és nincsenek olyan képességei, de amikor a pályán van kihozza magából a maximumot, csereként 2 gólal van Osvaldo mögött, pedig azért érezhető a két játékos közötti különbség.

  Bojan szintén gyenge volt, ahhoz képest,h sokat volt nála a labda nem alkotott semmi maradandót. Nagyon sok támadásunk nála ért véget vagy eladta a labdát, vagy simán leszerelték az első csel után. A “kapura lövéseit” inkább meg se említeném, viszont az,h mindezek mellett önző is, nem fér bele kezdőként!

  Ami pozitívum volt, a Zapata-Mexes páros az eddigi legjobb variáció a szezonba, nem tökéletes, de már hívhatjuk “védelemnek”.
  Robit és Muntari/Strassert a kezdőbe!FORZA MILAN!!

 6. Imádom, hogy mindenki le akarja váltani Allegrit, de mindenki másért. Az egyik azért, mert Pazzinit játszatja Niang helyett, a másik fordítva és így megy megannyi egyéb témában is. Csak abban van megegyzés, hogy Allegrinek menni kell. Nos én egy fejlődést látok a csapatnál, ez pedig az erőnlét. A Juve elleni 120 perc után nagyon derekasan bírták ezt a meccset, regeteg labdát szereztünk a közelharcokban. Ez pedig sok futást küzdést, kondit igényel. Ami most is probléma volt, hogy betömörülő védelem ellen kreatívabb játékosok kellenek, akik megbontják a védelmet (ld. Barcában, Messi, Iniesta, Xavi több embert is ki tud cselezni és így kerülnek a védelem mögé. Nálunk csak Fáraó volt alkalmas erre, de most sajnos kevesebbet mozog valamiért keresztbe. Akkor votl igazán jó, amikor szinte mindenütt feltűnt. Az egyetlen született kreatív játkosunkat pedig állandóan el akarják adni (Robinho), ahelyett, hogy beépítenék. Bojant is szeretem, de ő mintha fiikailag nem lenne a csúcson. Elfárad, elnyomják stb. Ha viszont nem vagyunk kreatívak, akkor legalább a gépiesen kiharcolt megannyi szögletből, egyéb pontrúgásokból kéne eredményesnek lenni. Ebben azonban szerintem egydülállóan impotensek vagyunk!!! A csapat védekezése jó volt most, csak a szokásos egyéni hibákból alakut ki egy egy veszélyes helyzet (Mexes).

 7. Lehet,hogy nem lesz népszerű a vélekedésem,de Flamini szerintem igen jól játszott!Az a szomorú,hogy a sok középszerű töltelék-kiegészítőemberrel felhigított keretben Flaminit kell kiemelni,ide jutottunk.Ez egy középcsapat,el kell fogadni,a cél Európa-liga indulás lehet,meg az,hogy megverhetnénk egy újoncot egy évben legalább egyszer.Boateng?Most komolyan,mit is lehetne írni erről a produkcióról?Néha egy közepesnél jobb nb1-es meccs színvonalát sikerült alulmúlnia az egész csapat játékának,egyszerűen kiábrándító volt!Bocs a negatívumokért,de ez van.
  Forza Milan!

 8. Mekkora meglepetések értek ezen a meccsen! Akivel beszélgettem fórumon remélem emlékszik rá mit írtam!
  Allegri Ambro-t sérülésig játszatja??? PIPA!
  Tök jó, gyors támadó 3as kezdett Pazzo kiválásával. Ahogy szintén előre megmondtam: Magas, erős támadó nélkül nem sok keresnivalónk lesz a kapu előtt, illetve a támadók ilyen távolságra egymástól, illetve a kaputól teljesen veszélytelenek.
  Régi szép időkbe bőven elég volt 2 csatár, soxor még akkor is, ha nem igazi “erőcsatárok”. Én kapus mesterséget tanultam, de persze tudom a csapattársaim milyen feladatot kaptak:
  A 2 támadó nem lehet egymástól 15m-nél messzebb. Mert úgy se letámadni, sem pedig támadni nem lehet hatékonyan. Azt hittem ez a világ legegyértelműbb dolga. Ezek szerint nem!
  Mindenki magyarázza a Barca-t. Nemhogy a 3 támadó egymás lábát tapossa, de az egész csapat ott van 20m-es sávban. Gépezetként, CSAPATKÉNT mozogva.
  Nálunk ez soha nem fog működni, ahhoz sokkal képzettebb, technikásabb játékosok kellenek. De ez a támadó 3as igenis képes lenne rá!

 9. sokak által leírt kezdő “produkált”…. én Ambrot már nem nagyon játszatnám… Niang mindig középsőkén szerepelne… és Boa míg nem muzsikál jobban,egyszerűen nem adnék neki lehetőséget!

  lássuk be,kiveszett a srácokból a tűz!

 10. Nem láttam az egész meccset, csak darabokban, ezért nem mennék bele részletekbe, csak ami megfogott abban a pár percben. Javítsatok ki, ha az összkép nem ezt mutatta!
  Jelenleg azt mondom kár volt azért, hogy legutóbb a Samp megverte a Juve-t. Mondom ezt azért, mert a Juve nekünk nem ellenfél már (nem őket kell legyőznünk idén sajnos) és mintha olyan érzésem lett volna, hogy a heti 3 meccstől elszokott, vagy azt már/még nem bíró játékosok azt mondták volna, csak ne kapjunk ki már az is nagy siker, hisz a Juve-verőhöz megyünk… Ez egy felpaprikázott bajnokverő csapat ellen nem jó hozzáállás. Pedig önmagában a döntetlen nem rossz eredmény azt figyelembe véve, hogy okoznak még gondot másnak is a riválisaink közül, de milyen jó lett volna nyerni és megelőzni a Roma-t is akár és feljönni 6-ik pozícióba. Egy nyerhető meccsen meg főleg, mert ez az volt.
  Pont emiatt idegesítettem fel magam a levonuláskor látottakon. Nem tudom mit mondott a Samp játékos Allegri vezetőedzőnknek (nem kezdek el találgatni, mert a modik nem tűrnék), de attól Ő olyan jókedvre derült, hogy onnantól mosolyogva sétált le a pályáról…..Tassotti -nem véletlen segédedző évek óta, valószínűleg jól tudja, hogy neki így stabil a helye és nem is vezetőedző alkat, de jobban átérzi mikor van gond- lebiggyesztett fejjel sétált lefelé ellentétben a sikeredzőnkkel. Min kell/lehet nevetnünk ezután a meccs után Mr. Allegri? Ebből leszűrtem, hogy az ő célja is csak az volt, hogy ne kapjunk ki. Ez pedig baj. Így aztán értem, hogy 3 perccel a vége előtt miért is futott Nocerino a pályára, persze tudom megmagyarázható(?) taktikai elem, de a 87-ik percben és Bojan helyére??? Lehet ha hátrébb húzza és előre bevisz egy centert (pl. Pazzo) akkor a fel/beíveléseknél jobb lett volna az utolsó 3 percre egy vérbeli csatár oda…..mindegy.
  Védelem nekem is tetszett az eddigiekhez képest (Mexes és Zapata 23 visszaszerzett labdával), Montolivo is kiosztott 75 jó passzt, igaz DeSciglio is 64-et. Constant sztem jó megoldás oda ill. Niang is jó lesz, de véleményem az, hogy Bojan és Niang is nálam a második félidőre lenne csak beosztva. Előbbi azért mert Allegri elhibázott kezdője annyira meg szokta tréfálni az ellen-t, hogy mindig meglepődnek, hogy változtat rajta 🙂 és Bojan is jobban fel van tüzelve és sikeresebb, ha nem kell küzdenie a védelemmel egész meccsen, hanem a csatárok mögött osztogathat beállva. Mindig felrázta a támadásokat ekkor. Niang pedig még kell, hogy tapasztaljon, de nekem jobban tetszene, ha úgy készítenénk fel őt, ahogy tavaly Shaarawy-t…fokozatosan, félidőket kapva. Számomra úgy tűnt, hogy Ő nem rossz a szélen, talán picit húzódhatna beljebb, főleg ha a jobb bekk is felfut, de még mindig ő ad be legjobban és van ambíciója, ereje és tehetsége a befelé cselezéshez és a beadáshoz is. Középre Balotelli lenne tökéletes ill. egy jó Pazzini, mint cseréje! Sajnos Abbiati engem nem nyugtat meg már, ahogy Amelia sem…ideje lenne próbálgatni a helyettest, hogy jövőre felkészült legyen, hacsak nem más terveink vannak (Perin?), de még ebben az esetben is hasznos volna.
  Összességében kár ezért a meccsért, de legalább nem kaptunk ki. Jó lenne pár igazolás, főleg egy kreatív ember középre a csatárok mögé (Bojan lehetne a cseréje), pár védő a tegnapi cseréinek, mert biztos sérülnek majd és akkor visszatérünk a kényszermegoldásokhoz ill. talán egy olyan csatár is jó lenne, aki erős és Pazzini alternatívája (lsd. fentebb pl. Balo). Forza Milan!

 11. Minden elismerésem a Sampdoria-é! Remekül játszottak. Szezon elején kikaptunk tőlük, az ezelőtti fordulóban emberhátrányból verték a listavezető Juventust. Jó formában vannak. Látszik rajtuk az összezokottság, látszanak a milliószor begyakorolt figurák, látszott rajtuk, hogy irányítva vannak. Pontosan passzolnak, jól támadnak, jól védekeznek a középpálya pedig remekül dolgozik.
  Mi pedig… hát örülhetünk, hogy nem kaptunk ki. Ha véletlenül kapunk egy gólt – és ezt Abbiati-nak köszönhetjük, hogy nem kaptunk – biztos vagyok benen, hogy nem tudtunk volna kiegyenliteni.
  Nem azzal volt itt a baj, hogy nem akartunk játszani. Látszott a csapat minden tagján, hogy hajtottak, nyerni akartak, de sajnos ilyen felállással és 0 taktikával, fej nélkül rohangásztunk előre-hátra.

  Véleményem szerint itt az ANcelotti-időszakból jól ismert, karácsonyfával kellett volna kiállnunk. 4-3-2-1 ahol Niang lett volna az előretolt csatár. Én nem sirom vissza Pazzini-t. Niang klasszisokkal jobb játékos. Rég láttam már ilyen csatárt, aki ilyen érzékkel szerzi vissza a labdákat, szinte lelopja az ellenfél lábáról a labdát és hirtelen megindul a kapu felé. Jól passzol, veszélyes, gyors… a cselei is megvannak. Csakhát nem a jobb szélen kellett volna játszania… hanem Pazzini helyén. Bojan mehetett volna ki a jobb szélre, vagy a csatárok mögé. EL Shaarawy-nak egyszerűen semmi se jött össze. EZ nem az ő meccse volt.
  Amit nem értek, hogy ha Boateng ennyire rossz formában van… ez sem új dolog, hiszen szezon elejétől nem lehet rá se ismerni…akkor mit keres még mindig a kezdőben és miért kell pont neki végig játszania a meccseket. Látszott rajta is hogy akar, de nagyon nem ment neki. Rengeteg eladott labda. 2 méterről ellenfélbe bombázta a labdát stb. Neki pihennie kellene és csereként játszatni, ameddig nem tér magához.
  A KP-n a másik hiba AMbrosini erőltetése. Már a Juve ellen le kellett cserélni. EGy normális edző vette volna a lapot és ezen a meccsen nem játszatta volna, maximum behozta volna a 2. félidőben. A Juve után Ambro azt nyilatkozta, hogy ő még képes 3 meccset játszani hetente. Ezúton üzenem neki. NEM AMBRO, már nem vagy képes!

  Száz szónak is egy a vége, Allegri újra megbukott. Nem képes eltalálni az ideális kezdőt, ha mégis, akkor meg rossz helyre rakja a játékosokat. Ami mindenki másnak nyilvánvaló, ő azt úgy megkeveri, hogy a büdös életbe nem tudják kihozni a játékosok magukból a maximumot.
  A következő meccsen valószínűleg visszatérünk Pazzini-hez és Niang feledésbe merül, pedig 1000x többet ér!
  Allegri nem találja az emberek megfelelő pozícióját. Nem tud kialakitani egy normális taktikát. A játékunkon egyáltalán nem látszik, hogy egy edző ezzel dolgozott, nem látszik a keze munkája.
  Olaszországban még mindig a mi keretünk a legerősebb, de ameddig nem kapunk egy normális edzőt, addig sose tudjuk kihozni a maximumot a csapatból.

  Remélem a vezetőség nem fog 2014 nyaráig várni az edzőváltással! A játékosaink többet érdemelnek!

  • Annyi észrevételem lenne, hogy Ambro a nyilatkozatával előre vetítette: Allegri kezdőbe akarja dobni újra! Szerintem ezt az “öreg” sem gondolta komolyan. A kispadon ülve látszott a szemén: TUDTAM HOGY EZ LESZ!
   Következő meccsen megnéznék egy Pazzo-Niang csatársort, mögöttük szabad szerepkörben El92.

   • Szép lenne, de ezt sose fogjuk látni, Allegri edzősködése alatt.
    Niang tipikus középcsatár. Erős testalkatú, magas, jól fejel, megvannak a cselei, gyorsan letud fordulni az emberéről. Neki Pazzini helyén kellene játszania.

    Akikben pedig látni vélek irányítóra jellemző tulajdonságokat az egyértelműen El Shaarawy, Bojan és Emanuelsson…. de semmiképp se Boateng, amit a szeretett edzőnk gyakran erőltet.

    Fejlődés itt csak akkor lesz, ha Allegri lelép. Addig álmodozhatunk ideális kezdőkről, posztokról stb.

  • Remélem van egy záradék, ha nem nyer semmit, plusz nincs meg az első 3 hely valamelyike akkor felbontható a szerződés..
   Csak ebben bízom:)

   Amúgy a 4-3-2-1-et már meccs előtt is sokat mondtam. Régóta nem értem miért kell odakötni a szélre a csatárainkat.

   • Záradék ide, záradék oda, Allegrivel nem lett volna szabad elindulni a tavaszi szezonban. Ő már egy kiégett edző a Milannál, sem taktika, sem a játékosok megfelelő posztján játszatása, ebben az évben grundfocit játszik a csapat, ami az edzőre nézve siralmas. Az a baj, hogy addig várnak, hogy ebben az évben semmilyen nemzetközi kupában nem tudunk indulni. Ebben az esetben a csapat is szét fog hullani. Ez a keret véleményem szerint a Serie A legjobb kerete! Motiválni kell Őket, erre viszont Allegri már rég nem képes. Nagyon gyorsan váltani kell, meglátjátok egy héten belül az eredményt, bárki is legyen az új Mester! (a bárkit úgy értem, hogy SerieA-s edző, csak már ne a mosolygós Allegrit látnám fontos pontok elvesztése után). Forza Milan, Forza Rossoneri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Abbiati
  De-Sciglio – Mexes – Constant
  Muntari – De Jong
  Boateng – Montolivo – Urby
  Niang El Sharawy
  Pazzini

  Ha már kisérletezünk egy ilyet megnéznék. Legalább Boa és Urby is a jó oldalon játszana. Pazzo meg jobban elbirkózna bent, mint Bojan.
  Persze ez csak az én véleményem!

 13. Mikor meccs végén Allegri vigyorgott mint a tejbetök, kicsit ideges lettem.Sok vigyorgásra okot adó dolog nem volt a meccsen…. Niang elég jó volt,szerelt ,támadott. Sári kicsit szürke volt.
  Gyanítom,ha ez a kezdő így összeszokna,akkor harcolhatnánk a dobogóért. Ha viszont minden meccsen más a kezdő,úgy kib*szott nehéz. Ezt beláthatná “szeretett” mesterünk is….

 14. Végre csapatként játszottunk, mindenki egyformán szarul és lelketlenül. 🙂 Allegri újfent bebizonyította, hogy mennyire ért hozzá – Bojan középcsatárként egy ilyen fizikummal esélytelen, egy félholt Ambrosini a kezdőben – mikor billentik már fenékbe???
  Ha pozitívumokat keresünk, akkor pontot hoztunk annak a csapatnak az otthonából, aki a múlt héten 10 emberrel legyőzte a címvédőt idegenben. 🙂
  Remélem Niangot rendbe teszik fejben (törlesztés könyökkel), mert több van a srácban, minthogy egy agyatlan Balo klón legyen.Középen több hasznát vennénk és nem csak a fizikuma miatt.

 15. Montolivo most játszott először jó helyen…nocerinonak énekelnek a szurkolók, idei teljesítményét nézve max füttyüt érdemelne. Urby???????????????????? Niang csak zavarta Ds-t. Boatenget pedig dupla0ra értékelem. Forza Milan!

 16. Már megint mindenki Allegrit szidja… xDD
  Nem védem, csak nem vagytok reálisak, vagyis legalább én nem értelek benneteket: Végre meg volt a mindenki által nagyon áhított kezdőcsapat (mivel mindenki taktikai zseni), a sérültektől eltekintve.. És most láttátok h az sem működött (mellesleg szerintem ezért is nevetett a meccs végén Allegri-csak feltételezés- mivel onnan föntről meg lett mondva kiknek kell játszania, vagy csak a nyomások miatt küldte ki így a csapatot, hogy mindenki lássa ez így nem működik).

  És erre miről szólna a meccs végi vélemények. Megint a Allegri a téma, nincs értelme annak amiket irtok, sőt néha nem tudom h sírjak vagy nevessek egyes kommentek szánalmasságától… Akinek nem inge, ne vegye magára 😀

  Szerintem Allegri igenis jól végzi dolgát (ez most nem azt jelenti h más ne tudni jobban) – habár én sem értem néha egyes lépéseit – ezt a f*s keretet olyan idénykezdés után így összerázni, le a kalappal. jah és szerintem kezdünk (mondom kezdünk) végre csapatként működni, habár ez nem ezen a meccsen mutatkozott meg igazán xD

  FORZA MILAN!!!

 17. Az a szép a futballban, hogy ahány ember, annyiféle meglátás létezik és mindenkinek van egy kis igaza, ettől szép ez. Az én “igazam” ez:
  A kapuban nálam egyértelműen Abbiati a kezdő, (Amelia Giovinco szabadrúgásánál, amely a kapufától 1,5 méterre vágódott a hálóba, illett volna legalább rámozdulni és nem az ellenkező irányba).

  A védelem egyedül az, amely a Samp ellen jól muzsikált.

  A középpályán kezdődik Allegri ámokfutása. Beteszi a sérült Ambrosinit, ahelyett, hogy pihentette volna. A helyére érkező Flamini küzdött, hajtott (ez a minimum), viszont rém ügyetlen a labdával és természetesen ő került többször is kecsegtető szituációba, naná, hogy elrontotta. Boateng formán kívül van. Montolívóról írta valaki, hogy végre a helyére került. Szerintem ebben a formációban nagyon hátra szorult (bár sokak szerint ez a posztja), a támadások érdemi részében nem vett részt, leszámítva az alibi oldalpasszait.
  A támadó hármast magam is kezdettem volna, csak nem ebben a felállásban. De ha már így kezdtek, akkor 20-30 perc után nekem is körvonalazódott (“Zs” ligás “focimúltammal”), hogy a felállt védelem előtt passzolgatni keresztbe oda-vissza, ritkán eredményes. Mélységből mögéjük kell kerülni, vagy átlövésekkel próbálkozni. A előbbi azért sem teljesülhetett, mert Niang és Ds illetve Constant és Sári egymást zavarták, besűrűsödtek arra a területre (Ezt már mások is írták előttem). Sári egyébként halványabb volt a tőle megszokottól, fiatal még, ez normális. Bojan szinte a középcsatár pozícióban olyan volt, mint annó Huszti a Svédek ellen centerben, edzői baki. Így még ha esetleg mögéjük is kerültünk, ő mit kezdett volna egy beadással? Sárit és Niangot ékbe kellett volna betolni, Bojant mögéjük, így a szélek megnyíltak volna a szélsőknek. Robinho játéka annyira idegesítő, látszik rajta, nincs semmi alázata, végig lötyögte azt a 25 percet, el kell(ett) volna adni.

  Természetesen még az én verzióm sem biztos, hogy sikert hozott volna, jó hogy soha nem tudhatjuk meg:)
  Ha már fiatalítunk, akkor minőségi fiatalokat kell hozni, de nem ártana a télen egy-két rutinos róka, amely talán a 3-ik helyig rángatná a csapatot.

  FORZA MILAN!!!!!!!!

 18. Erre a támadósorra lehet alapozni a jövőben de most még nem. El Shaarawy gyors, ügyes, fiatal, gólérzékeny. Már van egy pár mérkőzés a háta mögött felvette az olasz foci ritmusát úgyhogy vele nincs probléma a 90 percet símán bírja ilyen fiatalon. (nem fizikálisan értem). Bojan már egy ideje olasz honban játszik, vele sincs nagy gond. A csatárok mögött rendkívül jó teljesítményt tud nyújtani. Alacsony, de technikailag képzett, jól lát a pályán, jól passzol ütemben látszik rajta a barca iskola. Sajnos a jó teljesítményt álltalában csereként beállva tudja hozni. Ha ezt tudná állandósítani akkor a kezdőben a helye. Niang fiatal, gyors, ügyes de még nincs készen a kezdőbe. Neki egyenlőre csak csereként kellenne szóhoz jutni, de minden meccsen. Kb 30 percet esetleg 1 félidőt ill. edzőmeccsen akár kezdőként. Kell neki minél több mérkőzés, hogy felkészüljön a seria a-ra és valóban húzóember legyen. Allegrinek fokozatosan kellene beépíteni a csapatba. A jövőben ez a hármas valóban megoldás lehet, de addig is kell egy igazi ,vérbeli befejező csatár mert sajna Pazzini nem azt nyújtja egyenlőre amit vártak tőle.