2022. szeptember 27., kedd

Donadoni lehet Allegri utóda?

-

A Tuttosport szerint a Parma vezetőedzője, Roberto Donadoni lehet a Milan vezetőedzője, amennyiben Massimiliano Allegrit menesztik.

A csapat tulajdonosa, Silvio Berlusconi korábban megerősítette, hogy a következő szezonban is Massimiliano Allegri fogja irányítani a csapatot, akinek szerződése 2014. nyarán jár le, tehát várhatólag hosszabbítanak vele.

Az ideális jelölt a Milan vezetőedzői posztjára Josep Guardiola, aki jelenleg klub nélkül áll. A korábbi barcelonai sikerkovács iránt a Milanon kívül a Manchester City, a Chelsea, a Manchester United és az AS Roma is érdeklődik.

A Tuttosport értesülései szerint a Parma vezetőedzője, Roberto Donadoni lehet Massimiliano Allegri utóda a kispadon. Donadoni játékosként tagja volt az 1980-as évekbeli Milanjának, amely uralta a világ labdarúgását. Az egykori szélső hat scudettót, 4 Olasz Szuperkupát, három Bajnokok Ligája serleget, három Európai szuperkupát és két Interkontinentális trófeát nyert.

A 49 éves szakember nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, miután két évet töltött az olasz válogatott szövetségi kapitányaként. A Parma viszont nem szívesen válna meg Donadonitól, akinek 2015-ig szerződése van az egyesülettel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Donadoni volt a kedvenc játékosom, miatta lettem Milan szurkoló!!
   Mint edző? Ha a “nem a legjobb” alatt azt érted, hogy Mourinho jobb nála, akkor nem vitatkozom.
   Viszont én rossz edzőnek sem nevezném. A 2006-os Vb győzelem után elsőre csalódott voltam az Eb-n elért eredmény miatt, de azért csak továbbjutottak a holland-román-francia csoportból! Pechünkre ezután a spanyolokkal kerültünk össze, akik azóta is uralják a világot.
   Nem fogom hosszan ecsetelni, mert már megtettem korábban (Benitez, van Basten, Rijkaard összehasonlításban), egyáltalán nem rosszak a mutatói. Ha jól emlékszem csak Guardiolának voltak egyértelműen jobb győzelmi mutatói, de persze ő nem a Livornóval meg a Leccoval kezdte…
   Egy dologtól tartok csupán: Nápolyban és Genovában(?) is összeveszett a klubvezetéssel. Ergo ő nem az a típus akinek “dirigálni” lehet. Nekünk ez jó lenne, kérdés, hogy Berluéknak mennyire tetszene?

   Kár, hogy semmi esélyt nem látok Allegri távozására.
   Addig is Forza Milan e Parma!

  • Igen,jobb lenne Allegrinél,mert nála nem nehéz jobbat találni!De Ide NAGY edző kell,aki tudja mit csinál és rendbe hozza a csapatot!Aki tudatosan épit csapatot!!
   Lássuk be,hogy azért Donadoni még nem igazán érett meg egy Milan vezetésére!
   Guardiola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. Didanak igaza van, tuti, hogy a lelepesi pénz miatt nem rúgja ki Berlusconi.
  Én már akkor féltem, amikor meghosszabbították a szerződését. Akkor se értettem minek!? Még volt vissza 1-2 év akkor is lehetett volna újra tárgyalni…

  Donadoni nem rossz edző, bátran nyúl a fiatalokhoz.
  A “család” tagja, igy mellé tuti beállna bár ki segítőnek.

  Na meg nem menne rá a gatyánk:)

  De szerintem, ha jól dolgozik Inzaghi a fiatalokkal nyáron már ő lehet az utód. Mint anno a Barcanál Guardiola…

 2. Donadoni a tökéletes példája annak, hogy a fantasztikus játékos-pályafutásból még nem következik, hogy edzőként is hasonló sikereket ér majd el az illető.
  Edzői statisztikái:
  – Livorno: 34 meccs, 12 győzelem, 12 döntetlen, 10 vereség
  – válogatott: 20 meccs, 11 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség
  – Napoli: 19 meccs, 5 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség
  – Cagliari: 27 meccs, 10 győzelem, 4 döntetlen, 13 vereség
  – Parma (jelenleg is): 41 meccs, 18 győzelem, 12 döntetlen, 11 vereség
  Összesen: 141 meccs, 56 győzelem, 38 döntetlen, 47 vereség

  Különösen a Napoli élén mutatott produkciója gyenge, és ezt kell elsősorban alapul vennünk, miután eddigi csapatai közül ez tekinthető a legkomolyabbnak. Amikor onnan kirúgták (2010 októberében), a Napoli a 15. helyen állt. Utóda, Mazzarri a 6. helyre hozta be a gárdát.
  Azt gondolom, ha valaki jó edző, az nem bukik meg kétszer is fontos(abb) poszton (olasz válogatott, Napoli)…

  Röviden: nem szeretném, ha ő lenne Allegri utóda.

  • Én úgy gondolom Allegrinél mindenképp jobb megoldás, de én is kételkedek abban: Ő lenne az ideális!?
   Mindenesetre egy jó lépés, hogy aktívak vagyunk az “edző piacon”! 🙂
   Én Pepben egyáltalán nem hiszek. Nagyon drága és messze nem érzem benne azt a zseniális edzőt… Úgy tudtam Mazzarri nyáron mindenképp távozik a Napolitól, azt hiszem ő lenne a legjobb megoldás!

  • Üdv, Lansky!

   Vitába kell szálljak Veled, mert csak a számokat vetted figyelembe! “Különösen” a nápolyi produkciója gyenge? Ez azt sugallja, hogy a többi is az, holott erről szerintem szó sincs! Livornóról, Cagliariról, és Parmáról beszélünk, ne a Juve statisztikájával hasonlítsuk össze!
   A Napoli élén eltöltött fél szezonja tényleg gyenge volt, de itt kell figyelembe venni, hogy Nápolyban kb annyira felforgatták a csapatot, mint nálunk a nyáron. Plusz -emlékeim szerint- Mazzari még kapott erősítést a téli mercato alatt.
   A válogatottja sem volt rossz, a selejtezők alatt kifejezetten szép focit játszottak (és eredményeset is!), az Eb-re viszont mintha öregebb lett volna a csapat. Főleg Zambrotta játékára gondolok, illetve Toni gyenge produkciójára. (Lett volna helyettük más?) Az Eb azon ment el, hogy a szélső védőinkben már nem volt meg a sebesség/erőnlét ahhoz, hogy a labdát levigyék az alapig és onnan adják be. Ezért egy sokkal defenzívebb játékot játszottunk, mint előzőleg. Toni meg impotens lett, majd a spanyolok kiejtettek a büntetőpárbajban, és azóta is uralják a világot – ahogy fentebb is írtam. Ezt bukásnak nevezni erős túlzás szerintem.
   Megfordítom a “Mazzaris” dolgot: a válogatott Donadoni után csúnyán leégett azzal a Lippivel, akivel előzőleg világbajnok volt.
   Vagy másik: Capelloval a 10. helyen végeztünk, amikor nagy átalakítás folyt nálunk. Pedig rá se mondanánk, hogy nem jó edző!
   Tavaly a kiesés ellen küzdő Parmát vette át, nyolcadikok lettek és idén az EL helyekért harcolnak.

   Én több fantáziát látok benne, mint Benitezben, Rijkaardban, vagy a többi “jelöltben”. Akik még szóba jöhetnének nálam: Guardiola- “csak” a Barcát irányította, nem tudhatjuk, hogy máshol mit érne el. Illetve Prandelli – akit nem szívesen hívnék el a válogatott mellől.

   Szóval én örülnék Donadoninak!

   • Hozzátenném, hogy jelenleg az az egyik baja a csapatnak, hogy nincs (vagy csak kevés) az ikonja. Nem tudom, h Tassotti mire képes Allegri árnyékában, Ambro meg kevés..
    Donadonival kicsit visszakanyarodnánk a “Milan egy család” gondolat felé, és ha jönne mellé még Maldini, mint “defensive coordinator” :), akkor megmutatnánk, hogy (újra) megbecsüljük a legendáinkat, és a Milanban játszani kiváltság, és nem ugródeszka.

   • Oké, elfogadom az érvelésed, de valahogy mégsem érzem Donadoniban azt a pluszt, ami kellene ahhoz, hogy jó edzőnek tartsam (ezt például Prandelliben látni vélem). Engem az eddigi ténykedése egyáltalán nem győzött meg.
    Capellónak sikerült, Ancelottinak sikerült. Elvileg sikerülhet Donadoninak is, hogy játékosként és edzőként is nagyot alkosson a Milannál. Ha ő lesz az utód, persze szurkolni fogok neki. Ez a minimum.

   • Én utahjazz véleményével értek egyet maximálisan! Örülnék Donadoninak is, de nem hiszem, hogy ő lenne a tökéletes választás és Pep sem az! Ide tényleg egy nagyon komoly edző lenne megfelelő, aki valamilyen szinten kötődik is a Milanhoz, de nem tudom, hogy van-e elérhető ebből a piacon jelenleg! Nem beszélve arról. hogy ennek milyen anyagi vonzata lenn?! Szóval úgy néz ki, hogy be kell érjük egy nagyrészt középszerű csapattal, amellyel egy középszerű edző vergődik.

 3. Donadoni eredménylistája nem túl megnyugtató a számomra. Ez pont olyan megalkuvó igazolás lenne, mint amit játékos (pl. balhátvéd vagy középső védő) ügyben csinálnak évek óta. Szerintem akkor már maradjon Allegri. Én látok előrelépést a csapatnál, ami folytatódhat, és nagyobb léptéket akkor érhet el, ha bizonyos posztokon megerősítenék a keretet.

 4. Ha válogatni kell az olasz edzők közül, akkor vagy Piolit a Bolognából, vagy a munkanélküli(?) Ballardninit hoznám. Olcsók, és jó focit játszatnak/tak az aktuális csapataikkal. Esetleg Di Matteonál lehetne próbálkozni, de ő nem az olcsó kategória. De ezzel a kerettel Gardiola se érne oda a dobogóra.

 5. “Silvio Berlusconi korábban megerősítette, hogy a következő szezonban is Massimiliano Allegri fogja irányítani a csapatot, akinek szerződése 2014. nyarán jár le, tehát várhatólag hosszabbítanak vele.”
  Miért hosszabbítanak vele várhatóan? 2014. nyarán jár le a szerződése. Az a következő szezon. És akkor Allegri fogja irányítani a csapatot. De attól még nem hosszabbítanak vele, mivel eredetileg is 2014-ig szól a szerződése. Szóval nincs összefüggés…

 6. Újabb jó hírek.

  Akik meg Allegribe látnak fantáziát, azokat szabadjon emlékeztessem arra hogy hetente milyen szarvashibákat vét minden téren. Érthetetlen és mint utólag kiderül az esetek nagy részében teljesen haszontalan húzásai vannak. Hiszen ti is tudjátok.

  Szivesen látnék abszulút bárkit helyette. Főleg olyat aki a család tagja és átérzi mit éreznek a szurkolók ilyen helyzetekben, olyat akinek van jelleme és tudja mikor kell menni.

  Mert Allegrivel nem azért van bajom mert neki egy kis csapatban a helye amely ellentámadásra épít, hanem azért mert az egész médiában olvashatja hogy a szurkolók mennyire küldenék már el, láthatja azt is hogy nem ide való, kinlódik csak és ő mégis marad. Számomra ez a fajta magatartás visszatasztító. Játssza ezt el bárkivel de ne a Milanommal!

 7. Szerettem Donadonit, mint játékost. Marha jó focista volt, szinte rátekeredett a labda. De edzőként nem nyerő ember. Az egy külön szakma, azt vagy zsigerből érzi valaki, vagy nem. Roberto nem érzi. 2008-ban a válogatottal defenzív focit játszatott (ami nem lenne baj), kontrákra építve. Kontrára! Luca Toni volt elől, mint a sebesség megtestesítője. Di Natale meg a padon. Már nem emlékeszem melyik meccsen volt, de Luca Toni a feezőnél kapott egy labdát tök egyedül, elindut kapura, a védők 3 m-re voltak lemaradva tőle, majd kb 10 méteren beérték, szerelték és ennyi. Donadoni nyugodtan ült tovább a padon, nem gondolta, hogy ez így nem OK. Még egyszer hangsúlyozom kontrára játszottak. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy Roberto nem érzi zsigerből.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS