Serie A 19. forduló:

Milan-Siena 2-1 (0-0)

San Siro (Milánó): 30.404 néző

Játékvezető: Calvarese

Gólszerzők: Bojan (67.), Pazzini (80. – 11-esből); illetve Paolucci (87.)

Sárga lap: Ambrosini (49.), Pazzini (73.); illetve Angelo (33.), Del Grosso (68.), Vergassola (81.), Felipe (85.), Neto (90.)

Piros lap:

MILAN (4-3-3): Abbiati; Abate, De Sciglio, Acerbi, Constant (Antonini 63.); Montolivo, Ambrosini, Nocerino (Bojan 56.); Boateng, Pazzini, El Shaarawy

SIENA (3-5-2): Pegolo; Neto, Paci, Felipe; Angelo, Valiani (Paolucci 80.), D’Agostino (Bolzoni 70.), Vergassola, Del Grosso; Rosina (Reginaldo 58.), Bogdani

A mérkőzés előtt a Milan játékosai tiltakoztak a rasszizmus ellen.

A mérkőzés összefoglalója:  2013-01-06 – Milan-Siena 2-1

23 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ettől féltem a Juve elleni meccs előtt le sérült Constant. Gyerek megint mit játszott. Beadni megint nem tudtak mellette, sokszor szerelt, ha elvesztette a labdát futott vissza, és szerelt. Lehet, hogy szabálytalanul de meg állította a támadást. Én nagyon megvagyok elégedve a játékával. Antonin mehet amerre lát.

  Bojan is nagyon jól játszott. Érezhető volt, hogy amikor be állt, mennyivel jobb lett a támadó játékunk. Ez az Ambro Noccerino Monti elég védekezős középpálya.

  Fáraó: sok helyzetet hagyott ki legalább 3 rúghatott volna a mai meccsen. Nagyon nagy játékos lesz, de látszik, hogy még fiatal. Néha el kapkodja a dolgokat.

  A többiek szorgalmasan játszottak és sokat futottak még Boa is. Ha Barca ellen mindenki így hajt, akkor a ha ki is kapunk nem bánkódok. Viszont megint a 2ik félidőre ébredtünk fel…és megint fejes gólt kaptunk. Nem hiszem el, hogy erre nem tudunk készülni. Ez bosszantó nagyon.

 2. Ez valami kritikán aluli volt. Bojan volt a meccs egyetlen pozitívuma. Muntari, Strasser, Niang, Emma négyes közül bárki hozta volna ezt a szintet a saját posztján. Miért padoznak folyton? (Muntari sérült volt, oké.)

  Pazzini ritka nagy féreg egyébként, Folyton provokálja a védőket. Jól csinálja 😀

 3. Bojan jó lenne amolyan csatárok mögötti irányítónak de gondolom a magas ára miatt úgyse vesszük meg ezért padozik állandóan. De hát tökmind1 mert az egész meccs siralmas volt. A végén azon gondolkoztam h lehet eléri az nb1 lassan a seria a hasonló meccseinek mint a mai színvonalát.

 4. Valami rém gyenge mérkőzés volt. Az első félidőben alig jutottunk gólhelyzetig. A második félidőben Bojan becserélése olyan lendületet adott a csapatnak, hogy ezt legutóbb akkor véltem felfedezni, amikor Bojan csereként pályára lép, amikor viszont a kezdőben van, akkor hozza az átlagot. Constant ismét nagyszerűen végezte a dolgát, a védelemmel különösebben nem volt nagy probléma, csupán 1-2 szituáció jelentett veszélyt a kapunkra. A kapott gól egyértelműen a védelem hibája volt, bár még így is örülhetünk, hisz a két középhátvéd (De Sciglio, Acerbi) közül Acerbi tud inkább fejpárbajt nyerni.

  Pazzini egyedül a labdatartásban és a fejelésben kiemelkedő, gyorsasága és technikája rémes, így inkább Niangot favorizálnám, aki gyors, lendületes, technikás és erős is. Boateng a gólpasszon kívül szinte semmit nem nyújtott, Bojan és Robinho is tudná hozni ezt a szintet. El Shaarawy megint alkotott, sajnos gólt nem sikerült szereznie. Montolivo adogatásai, ívelgetései többnyire pontatlanok, Ambrosini hozta a védekező-középpályás szerepét.

  Hiányolom a csapatból Emanuelsont, Muntarit, Strassert, Niangot. Úgy gondolom, hogy egy sereghajtó ellen érdemes lenne bevetni őket, nézve hogy következő két meccsünk elég kemény lesz, csütörtökön a Juventus, majd vasárnap a Sampdoria lesz az ellenfél. Előbbi meccsen egy döntetlent kellene kiharcolni, utóbbin pedig csak a győzelem lenne elfogadható.

  • Boateng azért csinált ma pár dolgot a gólpasszán kívül (pl. előtte is volt 2 ugyanilyen veszélyes beadása, csak azt nem tudták befejezni) Bojan becserélésével ő is sokkal jobb lett. Sztem a 4. legjobb ő volt a meccsen Bojan, El Shaarawy és Montolivo után. Kb. Constantal 1szinten 😀

   • Boateng csinált pár dolgot? 90 perc alatt a HERCEG uraságnak volt 2 veszélyes beadása? Ezt komolyan gondolod, hogy jó volt? Ez a 2012/13-as Milanban jó teljesítménynek számít?
    Egyik európai – nemcsak elit klubokra értem, hanem még a középcsapatokra is – csapatban sem lenne elfogadható a mutatott játéka. Még messzebb megyek: nemhogy nem elfogadható, hanem ki merem jelenteni, hogy egyenesen “gyatra”! Nem a barátságos mérkőzéseken kell levonulni a pályáról egy bekiabálás végett, mezeket levenni, labdákat elrugdosni, meg fenyegetőzni, hogy elhagyom Olaszországot, stb, stb. De nem is folytatom, mert csak jobban felhúzom magam rajta, az egyik cikkben már kifejtettem erről a véleményem. Inkább tegyen le valamit az asztalra, ne viselkedjen úgy, mint egy hisztis díva!
    Vagy láttad te is, hogy egy lyukas pengőt sem ér a teljesítménye (2012 májusa óta), csak már a minimális jót is extraklasszisként értékeled? Ebben az esetben megértelek, s példaértékűnek nevezném a hozzáállásodat, ez az optimizmus az olyan pesszimista emberekre is rá/átragadhatna, mint én…

  • Nekem Pazzini tetszett. Nem gyors az biztos, de kifejezetten tecnikás (lassították egy labdalevételét is), illetve többször bizonyította, hogy bármilyen szögből képes kapura küldeni a labdát. Nekem tetszik. Annak ellenére, hogy tegnap a második félidőben végre Boatengnek is volt néhány játékos passza én még mindig őt tőle hiányolom a több forintos előkészítést. Nálam még mindig a támadóközéppályás posztja a hiányposzt. A tizenegyest meg így kell lőni.
   Egyébként meg így vagy úgy, de a félszezon előtt 8 gól nem egy rossz csatárteljesítmény.

 5. A meccs színvonala a kalap szar és a raklapnyi fos között volt. Olyan játékosokat akiket nem motivál, hogy serie A-ás csapatban játszhatnak – konkrétan egy AC Milanban – azokat jól fenékbe kéne billenteni és viszlát, nézzetek más meló után. Allegriről pedig annyit, hogy ha egy Siena ellen nem vállal be némi kockázatot (pl. Niang a kezdőben, támadóbb felfogású játék Bojannal), akkor mikor???? Elfecséreltem 90 percet az életemből, tudom senki se kért rá és legközelebb is megteszem, mert egy szurkoló mindig bízik a csapatban, de kezd betelni a pohár…

 6. Először is, aki ennél többet várna egy ilyen meccsen (karácsonyi szünet után, szar csapat ellen, Juve ellen készülve) az vagy baromi idealista, vagy ne is nézzen olasz focit.

  A hétvégi eredményeket nézve látható, hogy itt bizony minden csapat ellen meg lehet szenvedni, és minden pont számít.

  A meccsről:

  Megint kijöttünk egy olyan kezdővel, ahol egy zöldfülü 20 éves gyerek a középhátvéd (majdnem kaptunk is róla gólt az első félidőben). Magyarázat, hogy kényszerhelyzet stb. végül nem is volt kirívó gond a védelembe. +

  Középpálya: Sokan megkérdőjelezik Ambro játszatását. Én is, mivel a “jövő” csapatát építjük. ennek ellenére most is ő volt talán a legmegbízhatóbb és a meccs elején úgy tűnt, hogy azzal a plusz feladattal küldték a pályára, hogy gyakran lépjen vissza 3. védőnek a két fiatal közé.
  Montolivo: szerintem nem ízlik neki, hogy jobboldalon szerepel. Ennek ellenére ő egy igazi klasszis, a labdái rendszerint pontosak, de középen lenne a helye, ahol tudja forgatni a csapatot. (Ambro helyén kellene őt játszatni)

  Nocerino: Már meccsek óta kapja a bizalmat, voltak is biztató jelek, de az utolsó két meccsen ismét kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Támadásban rendre rossz megoldások, szerelni meg még talán nem is láttam a szezonban. (Muntari 100x jobb megoldásnak tűnik azon a poszton)

  Na és a támadósor… Allegri legnagyobb gyengesége, hogy a csapatot felküldi a pályára, szinte elképzelés nélkül… Nem is értettem, hogy mit játszunk.

  Boateng középre behúzódva, amolyan árnyékéket játszott, hogy milyen sikerrel fentebb vagy 100-an megírták. Bojan becserélése után a szélen már több volt a területe, jobban mozgott.

  El Shaarawy: Na az ő posztja, ami minden meccsen adott, baloldalról indulva, néha be-be érkezik középre. Amikor kint van a szélen tök jól el passzolgatnak Constanttal és Nocerinoval, de ennyi! Pedig a meccsek 70%-ban ott van. Amikor 1-1x beindul középre akkor életveszélyes a srác. Szerintem belül 100% veszélyesebb lenne, ezt bizonyította is anno a Seria B-ben. (Persze ennyi idősen Messi ugyanígy a szélről behúzódva játszott, csak ő jobbról befelé.)

  Pazzo: játszotta amit kell, sokszor Boatenggel egymás sarkát taposták, volt amikor ő próbált kimenni a hihetetlenül üresen tátongó jobb oldal felé, de az nagyon nem az ő pozíciója, 1-2 bedobásnál és szabadnál többre ott nem képes.

  Szóval elöl volt egy totál bal-oldalas, középen impotens támadósorunk.

  Ennek ellenére végig kézben tartottuk a meccset, az volt akérdés mikor találunk egy gólt és húzzuk be a győzelmet. A győzelem megvan, készüljünk a Juve ellen.

 7. Az első félidő-ben semmi nem volt. A második félidőben már másabb volt egy picivel de addig még be nem állt Bojan addig szinte semmi nem volt. Mikor kezdő akkor semmit nem csinál szinte Bojan mikor meg be állítják a 60-perc-ben vagy gólpasszot add vagy gólt lő.Jó játékos én megvenném őt. De 15-milliót nem ér meg szerintem. De remélem nálunk marad! A Juventust megint megfogjuk verni és jöhet az elődöntő. És utána meg megnyerjük a kupát. Nem tudom hogy miért érzem ezt de én úgy érzem hogy meg nyerjük a kupát. És a Barca ellen tovább megyünk. Szerencsével Allgeri és Tassotti úgy megcsinálják majd a keretet hogy jól védekezzünk és kontrákból fogunk gólt lőni. De még kéne játékosokat is venni!!!! Január 7.-e van és nem vettünk még senkit. FoRZa mILaN