Serie A 18. forduló:

AS Roma–AC Milan4–2 (3-0)

Róma, Olimpico Stadion, 36 000 néző.

Játékvezető: Rocchi

Gólszerzők: Burdisso (12.), Osvaldo (23.), Lamela (30., 61.); illetve Pazzini (87. – 11-esből), Krkic (88.)

Sárga lap: Burdisso (54.), Goicoechea (87.); illetve Yepes (15.), Ambrosini (58.), Mexes (81.)

Piros lap: Marquinhos (78.)

AS Roma: Goicoechea – Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti – Bradley, De Rossi, Pjanics – Lamela (Florenzi, 68.), Osvaldo (Destro, 69.), Totti (Romagnoli, 80.). Vezetőedző: Zdenek Zeman

AC Milan: Amelia – De Sciglio, Mexes, Yepes, Constant – Montolivo, Nocerino (Pazzini, 56.), Ambrosini (Muntari, 77.) – Robinho (Krkic, 70.), Boateng, El Shaarawy. Vezetőedző: Massimo Allegri

 

51 hozzászólás a bejegyzéshez

  • hát igen. El Shaarawy 1szer hibázott de pont akkor nem kellett volna. És megint a végén jött 2 gól a semmiből. Nem tudom miért kell 4 gólt kapni, hogy mi is lőjünk egyet. A Palermo ellen is 2-0ról jöttünk vissza, A Napoli ellen szintén a Lazio ellen is az más kérdés hogy ott kikaptunk. Egyszerűen korábban kell elkezdeni hajtani!!
   Forza Milan!

 1. Üdv!

  Szerencsére nem otthon néztem a mérkőzést, így hazaúton volt időm megfogalmaznom a kritikám.

  Ez a mai meccs Allegri meccse volt. Sokáig mellette voltam, úgy gondoltam, hogy nem volt éppen ideális a helyzet neki sem, ahhoz, hogy ütőképes csapat legyen a Milanból. Ennek ellenére az elmúlt meccseken elindult valami, most pedig úgy érzem, hogy sehol nem fejlődött a csapat. Allegri miatt

  Kezdjük a védelemmel. Yepes. Imádom. Egyik leginkább szerethető játékosunk, mert mindig küzd, hajt, és a képességbeli hiányosságát lelkesedéssel kompenzálja. A lelkesedés Osvalod-Totti-Lamela szinten nem elég.

  Mexes-Zapata. Hol kérdés, hogy ez a legjobb páros középen?

  Bal szélre ott lenne Emanuelson. Constant-tal nincs nagy baj, de a holland egy EGÉSZ kalsszissal jobb teljesítményre képes ott.

  Monti-Ambro-Noce. Montolivo miért nem középen játszik? Ambro miért játszik egyáltalán? Komolyan Ambro-Muntari csere volt a meccs végén? Miért nem Emanuelson jött be Ambro helyett, Monti középre Urby pedig ki a bal szélre. Érthetetlen.

  Boateng mit keres a kezdőben? Alibi foci amit játszik. Vagy hátra kell parancsolni Monti mellé, hogy lapátolja a szart a középpályán és ütközzön, támadásra pedig az üres percekben se gondolhasson, vagy meg kell köszönni neki szépen a szolgálatait és eladni. Támadásban hasznavehetetlen.

  Niang-Pazzini páros közül az egyiknek FIXEN (nyilván utóbbi) játszania kellene. Olyan a mesében nem lesz, hogy rendes csatár nélkül ez a keret gólt lő.

  Robi-Pazzo-El Sha. Úgy gondolom ez sem kérdés.

  Összeségében a kezdő kiábrándító mivoltát majdnem idézni tudta a cseréknél tanusított taktika. Későn, unalmasan, kiszámíthatóan cserélni bűn. BŰN.

  DS-Mexes-Zapata-Constant

  Noce-Monti-Urby

  El Sha-Pazzo-Robi

  Ez lett volna a megfelelő hadrend véleményem szerint. A mai meccsen a középpálya átjáróház volt, a támadó szekció pedig statikus volt. Legalább az egyiken kellett volna változtatni. Így a két szék közé a padlóra helyzet történt. A helyzet paradoxonja, hogy a statikus támadás problémáját egy statikus centrer (Pazzo) megoldotta volna mert ő a keresztbe mozgásaival és a leshatáron való helyezkedésével mindig új területeket tud megnyitni.

  Érthetetlen volt a mai meccsen tanúsított taktika. Minden téren.

  • +1 Bennem is ugyanez a kérdések fogalmazódtak meg . Én Boatenget a védelem előtt próbálnám ki egyszer . A legjobb kezdőnk pedig:

   DS-Mexés-Zapata-Constant

   Boateng-Montolivo-Urby

   Robi

   El92—————–Bojan

   Én így küldtem volna pályára őket . Bojan cserét nem értem miért kellett 70. percig húzni , érthetetlen . Yepes remélem nem látom kezdőben már őt , ilyen tapasztalt játékos ilyen hibákat nem követhet el . Én most egy alapos fejmosást végeznék és remélem ezt a szünetet végig edzik , változni kell valaminek . Télen 1-2 erősités kell és irány a BL helyezés .

   • Boatengnek csak az eladási listán van helye ilyen hozzáállással. Valamint ebben az összeállításban megint csak nincs csatár. Nagyon összeszokott 3assal esetleg működhet, sok mozgással. De nálunk ilyenről szó sincs! Kell vérbeli támadó!

  • igazad van de sztem a legerősebb kezdő:
   abate/De sciglio…….mexes……zapata…….constant

   …..muntari……montolivo…….nocerino………………

   ………………..bojan………………………………….
   ………….pazzini…………………….el sharaawy

   de ezen a meccsen is beigazolódott h nagyon sok múlik az edzőn mert kb. egyenlő erős volt a keret és a roma se győz mindig hullámzóan teljesítenek

 2. Hogyan lehetett egy ilyen kezdőt már megint összerakni???
  Csatár nélkül kezdtünk? Hát hogy a francba??? Nem kedvelem Pazzini-t, de egy szem csatárunk, akinek ott kell hogy legyen a kezdőben, akármit is művel. De lehetett volna akár Niang is.

  Az utóbbi időben eltűnt Bojan is és Emanuelsson is. Tudja valaki miért? Csak mert ez a két srác akármelyik meccsen is játszott, mindig a maximumot nyújtotta. Még nem láttam őket a pályán lazsálni.

  Ellentétben velük a kezdőben van Boateng, akire egyszerűen nem lehet rá se ismerni. Hihetetlenül gyenge a srác és még csak nem is látszik rajta, hogy hajtana, hogy győzni akarna. Tavalyi szezonban remekelt, most meg…
  De ez már nem újdonság, hiszen szezon kezdettől ilyen formában játszik.

  Montolivo is gyengécske volt. cca 50%-on teljesitett.

  Yepes… ez nagyon nem az ő meccse volt. Jelenleg is a védelmünk közepének legbiztosabb emberének tartom, de ezen a meccsen pont ott csípték előtt, ahol eddig a legjobbnak bizonyult. Nem tudott kifejelni egyetlen beadást se.

  Konstant jó volt!!! De Sciglio is tette amit tehetett.
  Mexes többnyire jó volt, de a második félidőben már feladta. El Shaarawy nagy helyzetet puskázott el, meg aztán volt még egy két helyzet amikor szerintem rosszul döntött.

  Robinho– sokat volt nála a labda, de egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni. Szerintem gondolatban már Brazíliában van.

  Amelia – Voltak bravúros védései. Igazán nem tehetett a gólokról, habár tegyük hozzá, hogy egy világklasszis kapus kiment volna a beadásokra és nem a gólvonalon várja, hogy mi lesz.

  Elpuskáztuk a lehetőségét, hogy egy újabb helyet lépjünk előre a tabellában. Épp a Roma-t előztük volna meg.
  Senkin se látszott a lelkesedés, a Roma sokkal szervezettebben játszott. Megérdemelték a győzelmet.

  Allegrit eddig se értettem és már fel is adtam régen. Miért azok kezdők akik nulla teljesítményt nyújtanak? miért megyünk neki egy ROMA-nak csatár nélkül? és még lenne kismillió bagatell kérdésem felé…..

  van az úgy hogy nem megy a játék egy két játékosunknak, az edzpnek meg feladata hogy ezt észrevegye és aszerint állitsa össze a kezdőt, és ha kell meccs közben is aszerint cseréljen.

  A Barca elleni meccsre már gondolni se merek…….

 3. Úgy érzem sipiapro és Peterman mindent elmondott. Fura,h már nyár óta ugyan azt kellene elismételnem.
  DS-Zapata-Mexes-Urby/Constant -> Ez a legjobb védelem (bár ilyen támadósor ellen, visszanyúltam volna a 3/5 védős rendszerhez.
  Nocerino kezd(ett) formába lendülni, de ezen a meccsen vele csak többen voltunk és akkor mit mondhatunk Boa-ról?? Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen teljesítménnyel valaki végig játssza a meccset! Ambro-ról most sem tudok és nem is akarok rosszat mondani. Volt több labdaszerzése, pontosan passzolt. A fő probléma, hogy még mindig nem tudjuk a padra ültetni (szerintem ő maga is szívesebben játszana 20-30 perceket, esetleg minden 3. meccsen kezdőként)
  Engem már megszóltak itt, mikor azt írtam “támadó nélkül álltunk fel” …. Pedig most is ez történt. Indokolt lenne már rég egy Niang-Pazzo csatársor mögöttük egy szabadon focizó El92-el.

 4. Nocerino miért hiszi azt magáról, hogy ő csatár?
  http://i45.tinypic.com/sq2rtd.jpg
  Komolyan mondom, ekkora taktikai failt amit tegnap láttunk, szerintem már már súrolja a hülyeség határát!
  Aztán csodálkozunk, hogy a 2 leglassabb játékosunk marad hátul [Ambro, Montolivo] akiket úgy háromszögel át a Lamela Totti Pjanic, hogy már szinte “élvezet” nézni még úgyis, hogy az ellenfélről beszélünk….
  Aztán meg a másik, hogy Montolivo hátul a fenébe végzi a kulimunkát, egyrészt védekezés nem az erőssége, de ezáltal még a támadásokban sem tud részt venni onnan hátulról… szóval ez totális FAIL!
  Ezt tetézi meg a mester Boateng játszatásával úgy, hogy fél éve nem mutat semmit, sőt az értékelhetetlen kategóriába tartozik de de játsszon, sőt játsszon 90percet….
  Ráadásul legyen csatár, vagy irányító a lényeg, hogy elől legyen, hogy csak a labdát kelljen belebikáznia az ellenfélbe, mert ugye máshoz manapság nem értem…
  Első félidőben eladtuk ezt a meccset, ennyi taktika hibát, ökörséget véletlenül nem lehet összehozni!

  Ezek után felmerül bennem a kérdés, hogy Allegri tényleg csak ennyire lenne képes?
  Vagy szó szerint direkt eladtuk ilyen módon ezt a meccset…

  Nagyon dühös vagyok!

 5. Remélem ezután a Pazzinit kritizálók megértik, hogy miért védtem őt. Mindkettő 1 gól, és 1 majdnem gól. Lehet, hogy nem egy Ibra/ Inzaghi/ Shevchenko, de kihagyhatatlan ebből a Milanból.
  Egyébként a meccsen csak Shaarawy-ban volt benne a gól, de neki nem jött össze ma a gól, sajnos.

  • Ehhez nincs mit hozzátenni! Így van! Ő TÁMADÓ/CSATÁR!!!
   Nem vagyunk Barca, hogy támadó gépezetként működjünk! Saját felállásunk vert tönkre! Mi 2 középső védőnket lekötötte az 1 Osvaldó, a másik 2 támadó pedig iskolázott!

  • Én nem csípem Pazzini-t. De ő az egyetlen bevethető csatárunk, aki valóban csatár. jah és ne feledkezzünk meg Niang-ról, aki azalat a pár perc játékidő alatt, amit kapott eddig máris sokat mutatott.

   Allegri fura mód kihagyta mindkettőt és nem a Bari ellen… a Fickó egy idióta..

   • Remélem Allegrinek is tiszta,hogy kiknek kell mennie…. Pazzo kihagyása érthetetlen. Nem annyira rossz ő,mint ahogy sokan leírják…
    Akkor Boa…..hát ha télen nem adunk túl rajta,nyáron max egy zsák szotyit kapunk érte.Mehet kézenfogva Patoval. Robi sajnos megy, őt én szívesen nézném még Milan mezben.
    Minden tiszteletem Ambrosinié, de mi a bús picsát keres még a pályán?! Szerintem nyáron el kellett volna küldeni…viszont,ha már így alakult,akkor ücsörögjön a padon. Oda való.

    • Ambro évről évre a legjobb védekező középpályásunk ennyi idősen is. Remélem Montolivo átveszi eredeti helyét és ő szorítja ki. De eddig senki sem vált be kp-án igazán. Ezért szerettem volna Banega-t a keretben látni. Támadásban és védekezésben is erős, akárcsak Muntari volt tavaly.
     Banega-Montolivo-Muntari trió nagyon erős lehetne.

 6. Az első félidőbe szokásosan gyengén játszottunk, de akár ott is eldönthettük volna a meccset ha sári berúgja a nagy helyzetét.
  A második félidő második felére ébredtünk fel a tizi az jogos Pazzini hidegvérűen berúgta. A második gól is Pazzini érdemelte volna
  de most nézzük egyénenként:

  Amelia: Nem volt sok dolga amit kellet megfogott, a gólokról nem ő tehetett
  De Sciglo: Ő viszonylag kevés hibával hozta le a meccset, a 2. gólba kicsit benne volt.
  Yepes: Számomra ő volt a meccs leggyengébb játékosa az első három gólt róla kaptuk
  Mexés: Ő volt a védelem legjobbja fontos helyzetekbe ott volt sokat szerelt
  Constant: Hajtott, akart hozta a szokásos jó játékát
  Ambro: Körülményes lassú játékos, nagyon gyengén játszott
  Nocerino: Akkor róla mi is mondjunk elveszített egy labdát leáll és elkezd veszekedni a többiekkel hogy mért nem segítenek nem szerzett labdát az egész meccs alatt
  Montolivo: Ő is sok labdát adott el de egész jól forgatta a középpályát
  Boateng: szokásos 0
  Robinho: Ő számomra pozitív meglepetés volt szinte gólpaszt adott El Shaarawynak
  El Shaarawy: Helyzetkihasználása most szokatlanul gyenge volt, de ő adott gólpaszt de megint ő volt a csapat legjobbja

  cserék:
  Pazzini: Lőtt egy gólt, de a második is az ő érdeme volt
  Bojan: gólt lőtt jól mozgott a srác

 7. bezzeg mikor én véttem Pazzot….Montit Ambrosini helyén kell játszani csak hát allegri mesternek ez egy begyökösödött taktikája h oda egy totálisan védekező ko kell. Ugy ezért nem játszhatott ott nálunk Pirlo már az ő idejében: No comment. Pazzini remek csatár csak ki kell szolgálni. Nekünk peding nincs Pastorenk, nincs Kakánk nincs götzénk. Az h miért yepes vagy éppen bonera játszik????????????? hát válaszolja meg ezt maga a mester. Urby hová tűnt? Már várom a cikket h eladjuk az egyik leggyorsabb emberünket aki szar formában is többet csinál akár középpályásként mint Nocerino. Lőtt két gólt NOce? És hány normális passza volt Urbynak mikor játszott vagy szerelése. Nocerinoval befásult és lassú a játékunk. De nem is idegesítem magam tovább. Elég volt amit tegnap kaptam roma-s haveromtól. Hozzáteszem igaza volt. A mester taktikailag,agyilag nulla. Lehet már Tassotti is jobb lenne és észrevenne egy-két dolgot. Forza Milan!

 8. Szerintem nem volt itt semmi baj a támadásokkal, azon kívül, hogy a gólszerzés nem jött össze. A helyzetek megvoltak, csak be kellett volna rúgni őket! A középpályával sem volt túl sok gond. A védelem viszont kritikán alul teljesített! Azt leszögezhetjük, hogy Yepes igen gyenge napot fogott ki! Az első 2 gól egyértelműen az ő lelkén szárad! A 3. gólnál Lamela Mexes helyén tört be, az az ő gólja volt. A 4. gólnál sem helyezkedett igazán jól Yepes, de az inkább Constant gólja volt, aki kicsit lemaradt az emberéről!

  Én nem tartom magam a legnagyobb focigurunak, mint itt igen sokan! Viszont én azt láttam, hogy a Roma az égvilágon semmi extrát nem csinált támadásban! Semmi olyat, ami lenyűgözi a semleges szurkolókat, amire csettint mindenki, hogy ez igen, micsoda játék óriási passz…stb. Rohadt unalmas leolvasható támadásokat vezettek kiszámítható beadásokkal, amiben a védelmünk tökéletes partner volt! Talán egy kivétellel az összes góljukat ajándékba kapták tőlünk!

  Ezzel ellentétben mi sokkal szellemesebb, látványosabb támadásokat vezettünk, de a Roma nagyszerűen védekezett! Ők igazából csak ebben nyújtottak kiemelkedőt és még így is szereztünk két gólt és voltak helyzeteink!

  Én azt láttam, hogy mi folyamatosan támadunk és dominálunk, közben pedig szépen kapjuk a gólokat a szinte semmiből! Ezért sajnálom nagyon, hogy így alakult az eredmény! A játékunk nem volt kiábrándító, ellentétben a védelem teljesítményével!

 9. Allegri erejét meghaladja egy top csapat elleni meccs… Mindenkinek egyértelmű az idei Roma játéka; szerezzünk egy halom gólt, nem baj,ha kapunk 1-2-t, csak többet rúgjunk… :S Ha Mou megy Párizsba, vissza kellene csábítani Carlito-t!

 10. na és az hogy lehozza Robit, aki a második legjobban teljesítő kezdő volt,ahelyett hogy Boateng-Bojan csere lett volna? hát ilyen tényleg csak a mesében ,meg Allegrinél van. én sokáig úgy gondoltam,megfelelő lesz a Mexes-zapata páros (ha már jobb nincs), de most már mecsek óta arra gondolok, Zapata mellé kell egy tőlle jobb kvalitású kh,és Mexes-t a padra cserének. Yepes meg már öreg és felépítésileg se egy mozgékony Nesta. sajnos olcsó 3 gólt kaptunk,de még Lamela 1. góljának a passzát is lehetett olvasni.

 11. Pazzini, Urby, Bojan sürgősen kell a kezdőbe. Nem is vitatkoznék azon, hogy jó játékosok-e vagy sem, “Milan szint”-e vagy sem. Nem is értem utóbbi kettő miért tűnt el ennyire…

  A lényeg: nem láttam őket még SOSEM alibizni. Inkább nézném Antoninit támadónak mint, hogy ezt a minősíthetetlen kelletlen játékot lássam amit néhányan (rendszeresen) produkálnak.

 12. 20 éve vagyok Milán szurkoló és voltak olyan időszakok amikkor nem volt jó az edző akkor repült is pár hónap múlva.Most miért kell ennyit várni?
  Szerintem nem olyan rossz az állományunk amilyen helyen vagyunk.
  Nagyon de nagyon kíváncsi lennék egy új edzővel meg olyan játékosokkal akik ott vannak a keretben de ritkán játszanak.
  Meg hol van az utánpótlásunk?? Mindenkit megvernek de ide miért nem lehet berakni párát???

 13. Boateg fikázásával és a kevés helyzet kialakításával nem értek egyet, szerintem “jól működik” a támadósorunk, csak a védelem hiányosságai miatt ezt nem mindíg tudják bizonyítani. Nyilván egy 10 fővel védekező csapat ellen nem tudnak úgy kibontakozni,mint egy nyílt meccsen..a nagyobb zakóknál, mint pl. tegnap is addig jól működik a csapat középpályától fölfelé, amíg nem vezet két góllal az ellenfél..
  Azokon a meccseken, amikor nem kaptuk az első 20-30 perceben egy potyagól és nem egy védelmet kellet föltörni jól játszott Boa, az utóbbi időben Robival kiegészülve, szerintem jól muzsikáltak a csatárok(nem egy 2005-ös Milan szinthez képest). Szóval a védelmen kéne dobni egy nagyot és nem egy bal szélső leigazolásával, hanem két biztos belső védővel és persze jó lenne De Jongot pótolni, mert Ambo már rég kiégett…

  • Én nem tudom te melyik meccseket nézted, ahol Boa jól játszott…
   A védelmbe és a kapusoknál is mindig becsúszhat hiba, ez mindenkinél benne van. Tegnap az eddig kiválóan teljesítő Yepesnél jött be:(
   De ha nálunk a labda, a mi támadójátékunk dominá, akkor nem lenne ennyi lehetősége az ellenfeleinkben.

   • Több meccset kéne végignézni.. pl. Catania és Pescara ellen,de a Juve ellen se volt rossz.Ő nem egy irányító,nem fog menni neki azon a poszton, régen se volt az, a megszokott helyén a megszokott szerepét szerintem most is hozná.Itt már megint az jön elő,h a játékosaink nagy része nem azon a poszton játszik, ahol tud, vagy ahol kéne..

    • Nem az a baj Boaval! Hanem az,h szív nélkül játszik! Lusta, alibi amit csinál. Nyáron el kellett volna adni! Cassano legalább volt olyan tökös,h ki merte mondani, ha Ibra és Silva megy, akkor én is! Boatengnél ugyan ezt érzem,csak nem merte kimondani. De nagyjából ott vége volt a Milan-os pályafutásának.
     Én ezt már tavaly megmondtam, amikor a válogatottságot mondta le egy fiatal srácként! Lusta, Egoista!!! Az ilyen emberileg nulla a szememben!

 14. Üdv !!!

  Én “Pietro” kollégával értek egyet.Egy német foci rajongóval szemléltem a mérkőzést és függetlenként Ő is a belső védőink “égbekiáltó hibáit”hozta fel.Osvaldo a “betoncsizmákat” viselő,talajon álló Yepes mögül fejelhet.Lamela úgy kap 5-6 méterről paszt a tizenhatoson belül,hogy Mexes kifelé mozog,a nem éppen Mister Olimpia alkatú Lamela két emberünk közül simán fejelhet.Ez nem éppen Allegri taktikai hiányosságára vet fényt.A pályaedző úr a “telelés”után visszatérő védőinkkel gyakoroltathatja a párban védekezést.,igaz erőnlét kell hogy folyamatosan a támadó gyötörve legyen,a súlypont emelkedés fejlesztése pedig szintén nem taktikai táblán felvázolható,de nagyon fontos eleme a védőjátéknak.Talán igy 60 perc alatt nem kapunk 3 gólt fejesből!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Egyetértek jozsga35, a csapat feljövőben van, igenis látszik Allegri munkája, egyéetelműen belső védelmi hibák miatt kaptunk ki. Ennél eklatánsabban még sose látszott, mit jelent Silva távozása. Ennyi gólt kapni felállt védelemmel szinte egyedülálló. Igazolni kell belső védőket de nem sok olcsó és mérsékelt tudásút, hanem egy vagy két klasszist. Ezekkel Barca se kell hozzá, hogy szívjuk a gólokat.
   Ilynekor mindenki olyan durva okos, hogy hogy kellett volna felállítani a csapatot, mlyen taktikával, milyen edzővel stb. Csak az ír ilyeneket, aki életében nem focizott. Aki ugyanis igen, azt tudja, hogy nehéz úgy jól focizni, hogy a játékodat folyamatosan megszakítja egy értelmetlen bekapott gól. Ez leginkább az ellenfél magabiztosságát és lendületét szokta megnövelni. Meggyőződésem, hogy Silva-val megnyertük volna a tegnapi meccset is.

   • Én nem értem hol látszik Allegri munkája…..

    Nagyon rosszul kezdtük a szezont, azért mert nem volt képes összerakni egy normális kezdőt, illetve olyanokat cserélt, hogy az valami égbekiáltó. Már nagy nevek lenyilatkozták mit kellene tennie hónapokon keresztül, itt is elhangzott minden egyes meccs előtt, kozben és után…. míg aztán végre sikerült eltalálnia egy vállalható kezdőt. Azt játszatta egy darabig, jöttek a sikerek…. erre fel mit csinált a Roma ellen?

    Én nem bírálom azért, amit edzéseken csinál a csapattal, de nem is dicsérem, ugyanis fogalmam sincs róla…. de gondolom egyikünknek se.
    Egyedül azért tudom bírálni Allegri-t, amit látok is.. és az nem más mint a meccsekre kiküldött kezdő 11 + a meccseken meghozott cseréi. Egyáltalán nem logikus.
    Továbbá a küzdési vágyat meghozni, felkésziteni, felspanolni a játékosokat a meccsekre szintén az edző feladata!!! Már nincs Gattuso, Pippo, Seedorf stb.
    Boateng sétált, nem ment labdaért, úgy hiányzott neki ez a meccs mint púp a hátára. Ennek ellenére kezdő volt és végig is játszotta a meccset.
    Bojan csak csereként kapott lehetőséget, Urby pedig már csak kupameccsen kap lehetőséget. Szerintem egyikőjük se szolgált rá. Ez Allegri munkája.

    • Akkor még is csak látod Allegri munkáját, nem? 😀
     Carulli hidd el, fociztam, tanultam és értek is a játékhoz. Épp az edző sara felkészületlenül, szinte taktika nélkül a pályára szórni a játékosokat. A Silva előtt térdelést meg hagyjuk már abba! Vele is kaptunk gólt eleget. Rögzített szituációkra épp az edzőnek kell felkészíteni a csapatot.
     Szerintem egy összeszokott Zapata-Mexes duó lenne olyan mint a tavalyi védelmünk, mivel mind2 klasszis játékos. Acerbi messze nem olyan rossz, mint aminek kikiáltják sokan. Zenit ellene több nagy szerelése volt, mint Silva-nak egy évben összesen (persze túlzok)
     Milyen focista vagy, h egy emberre hegyezel ki egy ilyen meccset?? 11fő egy csapat!
     Nekem egy fejvesztetten futkosó tömegnek tűnt a CSAPATUNK tegnap.

   • Carulli!

    Vegyük azt, hogy az ellenfél támadósorának minden bejön (lásd.: mint a mostani meccs). Ez azt jelenti, hogy ha hibátlanok akkor a védelem nem tud mit kezdeni. Rendben. Ennek fényében azt mondhatjuk, hogy a védelem csak akkor tud mit kezdeni az ellenféllel, ha annak nem jön be minden, -=== ergó ===-

    a védelem a támadók hibáiból él.

    Ha ezt vesszük alapul akkor a védekezést már elől kell elkezdeni. Igen, a mai fociban elől kell elkezdeni, Boatenggel vagy éppen Nocerinoval. Rendben van, hogy volt pár jó támadása a Roma-nak de miért tudtak odáig eljutni? Ennyiszer?

    Mert a középpálya átjáróház volt. Ezen szerintem nincs mit vitatkozni. És igen, ez történik akkor, ha az ellenfél támadóinak minden bejön, és ez nem feltétlen a védők sara csak, hanem bizony a középpálya is osztozhat az “örömben” mert ők hagyták odaérni őket.

    A vasárnapi meccsen a középpálya szűrése volt a legbotrányosabb, amihez hozzájárultak még Boateng alibi visszazárásai, Nocerino 16-osnál való kóricálásai, Ambro körülményessége.

    Üdv.

 15. Sziasztok!

  Én nem minősíteném senki hozzászólását (pedig lenne mit), csupán leírom, ahogy Én látom a tegnapi estén történteket. És ne gondolja senki, hogy nem “kutyapi..áztam” a meccs alatt a kapott góljainkat, és a meccs alakulását látva, de próbálom objektíven nézni a dolgokat!!!
  A kezdő 11: A lehetőségek közül mindenképp ez volt az egyik legerősebb felállás, amit kiküldhetett Allegri. A védelem két széle egyértelmű, és tulajdonképp a közepével sem lehet nagyon vitatkozni az eddigi szezont és a teljesítményeket figyelembe véve!
  Ami a középpályát illeti, abba szintén nem lehet belekötni, Monti alap, De Jong hiányában Ambro helyett egyelőre nincs más (persze csak addig, amíg Muntari fel nem veszi újra a ritmust, mert még mindig látszik rajta, hogy egy hosszú súlyos sérülésből tért vissza nemrég), aki érdemben képes lehet hozni azt, amit ezen a poszton kellene (Flamini totál alkalmatlan, Strasser meg ne egy Roma ellen szerezzen újra meccsrutint, teljesen egyetértettem a tegnapi mellőzésével, mindamellett, hogy a kupameccsen tényleg biztató volt)! Tehát marad Ambro és Noce, aki ugye az elmúlt meccseken már felvillantott valamit a tavalyi teljesítményéből, úgyhogy joggal lehetett várni tőle a folytatást. Támadók: Reálisan nézve itt is max. egy Boateng Pazzini csere jöhetett volna képbe, ezúttal nem így lett!

  Úgy kezdtük a meccset, ahogy ebben az idényben általában az első 10-15 percet szoktuk. Motivált, tetszetős, célratörő, domináns focival. Volt helyzet is, az ellenfél nem mutat semmit, aztán egy pontrúgásból, vagy egyéni hibából kapunk egy gólt. Jött is szépen. Semmi gond, láttunk már ilyet, megyünk tovább, ott a sansz az 1:1-re, kimarad. (Nem hibáztatom Sárit! Eddig az ilyet szépen lesimította a hosszúba, most rosszul döntött, ENNYI! Van ilyen, hiszen inkább az a szokatlan egy ilyen korú játékostól, amit eddig produkált idén, mind a gólok számát, mind a helyzetkihasználását tekintve!!!) A Roma másodszor is eljut a kapuig, és máris kettő null “nemide”!!! Yepes mindkétszer katasztrofális ütemben próbált meg játékba avatkozni, ki is használták! Pedig pont Mario az egyik legjobban teljesítő játékosunk a fejpárbajok tekintetében, az ütemérzéket és a helyezkedést tekintve! Tegnap nagyon amatőr hibákat vétett, ami bárkivel megtörténhet(Silva is adott gólpasszt már Milan-Roma mérkőzésen, mégsem az alapján volt megítélve a tudása már akkortájt sem, az Arsenal-Milan meccsről meg nem is beszélve) , csak az a lényeg, hogy ezek a szarvashibák szezononként max 1-2 alkalommal jelentkezzenek, ne 2-3 meccsenként! Bízom benne, hogy Yepes letudta ezeket a tegnapiakkal, mert amúgy Mexes mellett a legmegbízhatóbb pont jelenleg a belső védő poszton!
  Én még itt sem éreztem, hogy a Roma agyonvert volna minket játékban (helyzetkihasználásban IGEN).
  Az igazán nagy probléma a 3. gól volt!!!
  És az bizony szegény De Sciglio gólja (akit nagyon csipázok, és nagyon nagyra tartok), és nem Mexes-é, vagy bárki másé! Mattia ugyanis elpasszolta a labdát a 16-osunk előtt, majd ugyan próbálta helyrehozni egy becsúszással, de pechére az pont De Rossihoz pattant róla, és onnantól kezdve az épp kifelé mozgó védelem kiszolgáltatott helyzetbe került! Persze hogy nem vette fel senki az emberét, mert mindenki épp elkezdte azt a szokásos és beivódott mozgását, amikor megindítunk egy szélen kezdődő támadást! Na ekkor jött az elpasszolás, és annak következményeit már nem lehetett időben lereagálni, és helyrehozni! El volt tolódva az egész védelem, és méterekre voltunk az emberektől, de egy ilyen helyzetre nem lehet felkészülni! És ekkor lett vége a meccsnek, mert a Roma könyörtelenül kihasználta az egyéni hibáinkat és innentől felesleges a meccs további részeivel foglalkozni, mert az borítékolható volt, hogy le fognak még kontrázni párszor és valószínűleg 1-2-őt bevernek még!

  Szóval a valóban katasztrofális szezonkezdet után, szerintem mostanra eljutottunk odáig, hogy bárkivel bárhol felvesszük a versenyt a Serie A-ban! Hogy becsúszik egy ilyen első 30 perc, mint tegnap, az eléggé extrém szituáció, és hiba lenne ebből kiindulni! A pontrúgások levédekezésén muszáj javítani, ez nem kérdés, de a Roma előtti 5 meccses “aktuális forma” táblázaton igen előkelő helyet foglaltunk el, és nem mosónők ellen léptünk pályára, többnyire idegenben!
  Én hiszek ebben a csapatban továbbra is, még ha tegnap elég nehezen is jött álom a szememre, de az semmiképp sem a mutatott játék miatt volt!!!

  Forza Milan!!!

  • Tökéletesen látod a gólokat! Ugyan így gondolom! Annyit fűznék hozzá, h Yepest ezen a meccsen gyorsaságban verték meg! Ezért kezdettem volna Zapatát Mexes mellett! Mivel Totti-n kívül a Roma támadósora lendületesen érkezik a kapu elé. Erre nem lehet felkészülni. Mario fantasztikus védő. Én már a PSG-ből elhoztam volna fénykorában. Ilyen meccseken viszont még egy gyengébb képességű, dinamikusabb védő is előnyösebb lett volna. De a legrosszabb húzás Boa csapatba állítása volt. Egy ilyen meccsen nem engedhetjük meg, h emberelőnyt adjunk az ellenfélnek.

   • Igen, Boa nagy rejtély szerintem mindenki számára idén! Csak azt tudom elképzelni, hogy Allegri amiatt kezdette, mert csakúgy mint Nocerinonál, nála is elkezdett előjönni végre valami az előző szezonban megszokott teljesítményből (igaz még mindig elég halványan), az elmúlt néhány meccsen (gyönyörű gól a Catania ellen, a Pescara ellen is jól szállt be)!
    Azért valamennyire érthető, hogy Allegri szeretné újra formába hozni tavalyi kulcsjátékosait, mert nagyon hiányzik az akkor mutatott teljesítmény mindkettőtől.
    És gondolom Ő is látta rajtuk a fejlődést, és jelezni akarta a bizalmat feléjük (mikor, ha nem ilyenkor). Az viszont megint csak ténykérdés, hogy tegnap újra nem játszottak jó meccset!

 16. Felejtsük végre el azokat a szezonokat amikor Ibra itt volt. Teljesen más volt a gyerek fekvése, Ibra 2-3 embert elvitt így Nocerino meg Boateng előtt megnyílt az út. Ebben a csapatban nincs helye Boatengnek, megjegyzem Nocerino tud hasznosan is játszani ebben a felállásban is, de nem egy szupersztár akinek mindíg bejön. Ha jönne egy Balotelli szerű élőlény aki borogat, meg erőből játszik na akkor talán Boateng is magára talál.

  • Szerintem ahhoz nincs semmi köze Ibrának, hogy az az ember, aki tavaly ontotta a nagyobbnál nagyobb gólokat, olyan precíz, és olykor váratlan technikai megoldásokat mutatott be meccsről meccsre, amelyekkel pillanatok alatt lövő- vagy gólhelyzetbe került, most képtelen akár egy sima labdaátvételre, egy 12 méteres ütempasszra, és ki tudja mennyi lövésből kaput találni! Mert Boatenggel konkrétan ez a helyzet! Nem Ibra miatt voltak a Barca, Arsenal, Lecce, BATE, Juve elleni dugók!

   • Azért örülök, mert azt látom mégsem vagyok egyedül a korábbi hozzászólásomban kifejtett véleményemmel, miszerint van előrelépés a csapatnál, ami még ennek a meccsnek bizonyos szakaszaiban is látszott. A személyi kérdésekben mindig mindenkinek lesznek egyéni véleményei, és tudjuk mindig az a legjobb, aki éppen nem játszik. Egy dolog tény – és én ezt már többször kifejtettem itt csak reakciót nem kaptam soha rá – hogy a pontrugásokban a Milan borzalmas. Hátul szívjuk a gólokat belőle, elől 10-12 szögletet rúgunk meccsenként teljesen veszélytelenül. Szerintem nincs mégegy ennyire hatékonytalan csapat ebben az ügyben. De ami még furcsáb az az, hogy – bár ezt én is edzői kérdésnek tekintem – ez nem Allegri óta van csak így, hanem min. 5-6 éve. Emlékezzünk Dida kijövéseire, és mintha Abbiati, Amélia de a védők se tudnák kezelni ezeket a helyzeteket évek óta. Ez sajnos kezd olyan tartós jellemzője, “védjegye” lenni a csapatnak, minthogy a színe piros-fekete.
    Amivel még egyetértek, és erről is írtam korábban, Boa egy nagy rejtély, szerntem nem a motiváció, hanem az önbizalomhiány jellemzi, bár az eredmény ugyanaz. De higgyétek el: én nem tudok lemondani egy olyan játékos erőltetéséről, akit már annyiszor láttunk klasszis teljesítményt nyújtani. És ezért nem tudok haragudni Allegrire se , ha ő is úgy van vele mint én!

 17. Aki itt előrelépésről beszél az nem tudom mit lát……
  Mihez képest léptünk előre?????
  Ahhoz,hogy az elején minden rissz-rossz csapat megvert minket és most meg már egy-két gyenge vagy közepes csapatot megverünk?
  Van 18 meccs alatt 27 pontunk..
  Mit mondjak….:Bomba egy eredmény….
  A Berlusconi éra leggyengébb csapata és edzője van jelenleg!
  A mutatott játék finoman fogalmazva is gyenge minőségű….
  Nincs nagyon minek örülni sajnos!!!!!
  De azért szorítok a srácoknak! Forza Milan!!!!!!!!!

  Boldog karácsonyt mindenkinek!

  • Boldg karácsonyt neked is !
   Egy kis magyarázat a korábban írott szövegemhez: senki nem egészében értékelte az eddigi teljesítményt, mert a csapat különböző okokból praktusan nem kezdte el a felkészülést a nyáron Én erről már írtam korábban, egy utolsó percig mozgó kerettel pénzszerző amerikai túrán majd uli buli Berlu kupákon nem lehetett egy új csapatjátékot kialakítabni. A bajnokságban kellett az adott keretből a legjobbat megtalálni, és átállni egy olyan sokfutásos, mindenki támad, mindenki védekezik Juve stílusra, amit ma már sajnos a előttünk 6 csapat is kezd elsajátítani. Ezen a folyamaton belül állítom, hogy az utolsó meccseinken látszott már valami előrlépés. A Roma meccset a egyéni hibák döntötték el, ez sajnos benne van a játékunkban, mert mellesleg a nyári mozgások eredménye nem az lett, hogy megannyi jó játkos érkezett a cspathoz, hanem ellenkezőleg, eladtuk a meghatározó két világklasszisunkat. Szóval legyünk azért kicsit szakmaiabbak és igazságosabbak akár az edzővel is, mégha követ is el hibákat ebben az egyáltalán nem könnyű időszakban.