Serie A 15. forduló:

Catania-Milan 1-3 (1-0)

Stadio Angelo Massimino – Catania

Játékvezető: Orsato

Gólszerzők: Legrottaglie (11.); illetve El Shaarawy (53. és 92.), Boateng (56.)

Sárga lap: Barrientos (41.), Bellusci (86.), Rolin (95.); illetve El Shaarawy (54.), Amelia (60.)

Piros lap: Barrientos (49. – második sárga lap); illetve Boateng (90.)

CATANIA: Andujar; Alvarez, Legrottaglie, Rolin, Marchese; Salifu (Paglialunga 72.), Castro, Lodi, Almiron (Bellusci 72.), Barrientos; Bergessio (Doukara 77.)

MILAN: Amelia; De Sciglio, Mexes, Acerbi, Constant; De Jong, Montolivo (Emanuelson 66.), Nocerino; Boateng; Robinho (Ambrosini 93.), El Shaarawy

A mérkőzés statisztikái:

goal.com

corrieredellosport.it

nso.hu

Összefoglaló: Catania-Milan 1-3

28 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nos, a meccs embere a Milan számára Barrientos. Ha nincs az a buta kiállítása, akkor kétlem, hogy megnyertük volna a meccset. Sajnos megint egy félideig a pályán sem volt a csapat, és abszolút nem lehetett érezni azt a motivációt. Ez nálam egyértelműen az edző hibája.

  Most nem is elemezgetnék, csak leírom az osztályzatokat.

  Amelia: 6,0 A gólról nem tehetett.
  De Sciglio: 6,5 Átlagos meccse volt.
  Mexés: 7,5 Abszolút a védelem legjobbja volt ma.
  Acerbi 5,5 Nagyon bizonytalan volt ma.
  Constant: 7,0 Néha hajmeresztő dolgokat csinált, de azért összejött neki megint egy gólpassz.
  Montolivo: 6,5 Igazából nem játszott jól, de azért így is volt egy-két szép indítása és fordítása.
  De Jong: 7,5 Remekül játszott, hozta azt, amit kell a középpálya közepén.
  Nocerino: 7,0 Egyre jobb, de még mindig messze van a tavalyi formájától.
  Boateng: 7,5 Remélem, hogy végre megtalálta a góllövő cipőjét. Kár azért a kiállításért.
  Robinho: 5,5 Inkább útban volt, abszolút lefelé húzta a csapatjátékot.
  El Shaarawy: 8,5 Kár volt azért az elhibázott ziccerért, de így is egyszerűen zseni a srác.

  Urby: 6,5 Kár volt a kapufáért
  Ambrosini: –

 2. A BL továbbjutás és a Juve elleni siker után azt vártam h. harapni fog a csapat. Ehhez képest megint produkáltunk egy értékelhetetlen félidőt. A bekapott gól után úgy játszottunk, mintha edző meccsen lennénk. Ki tudja mi lett volna, ha nem kerülünk emberelőnybe. Mindenesetre az idegenbeli siker akárki ellen megsüvegelendő. Ebből és a Juve elleni győzelmünkből erőt kell meríteni. Akárhogy is a 3. helyet vhogy meg kell csípni, különben jövőre ugrik a BL. Ez pedig megint egy vezéráldozattal járna. Félek h. a kis Fáraó lenne, más nem is nagyon jöhet szóba.

 3. Sajnos ha nincsen a kiállítás nem tudom hogy feltudtuk volna őrölni-e őket!
  Mindegy a lényeg hogy nyertünk.
  Robinho szerintem menjen haza!
  Semmi értelme.
  Ezt a produkciót Niang gyerek is képes!
  Sajnos Niangot nem játszatjuk sehol sem!
  Pedig egy 17-18 éves srácnak az kéne hogy játsszon!

 4. Csak egyet jegyeznék meg, mivel hiába nyertünk elég gyengén játszottunk…!
  Mi a rossebnek játszatja azt a nyomorék Robinhot, amikor ott van a padon Bojan??!
  Ezerszer bizonyította már, hogy sokkal jobb játékos mint Robika!!!
  Tavaly is milliószor szidtam mint a bokrot (biztos sokan emlékeztek is rá), és most folytatom is!!
  Mi a francot keres még itt???! Húzzon haza Brazíliába, és hozzunk el vkit helyette!!! 🙂
  (Amúgy az első gólunk les volt, a második gólunk eszméletlen volt, a harmadik meg gyönyörű volt!!) 😀

 5. 1.Ahogy előttem már le irták! Megint állított helyzetből kaptunk gólt. Nem hiszem el, hogy erre nem tudunk felkészülni.
  2. Az első félidőben egyszerűen nem hagyott minket játszani a Catanai kb ugyan azt tették velünk mint mi a Juvéval. Hát ha nincs az kiállitás akkor nem lett volna egy egyszerű meccs, talán azért egy X kitudtunk volna hozni, de igy kb 5 rúghattunk volna. Robinho megint el szórakozta a helyzetet :S néha olyan nagyképű, hogy az már fáj. Persze fáraó is kihagyott 1 nagy helyzetet, de ő sztm inkább elkapkodta, akkor ott volt Nrino lökése ami nem is értem miért volt büntető. Hát ez nem tartozik a legszebb meccseink közé, de kit érdekel ha nyertünk!!!! Forza Milan.

 6. A gólról a szeretett Acherbink tehetett, Ő nem kellet volna ide. Azt hiszi Ő a védő CR mindig cselez, ha hallottátok Allegri mindig ordibált mikor nála volt a labda. 1félidőbe aludt a csapat, a 2.ba piros lap előtt is más Milan jött ki, és Ti emlékeztek Catania kapura tartó lövésrE? mert én csak Lodi szabadrúgásaira…. Nem kell szidni a csapatot félvállról vette a meccset és így is nyert.5-6 is lehetett volna a vége, de Fáraó is tud hibázni Robinho még mindig nem fogta fel a foci lényegét kis gól is gól… Emanuelsonnak meg a jobblába csak a kapufára elég 🙂

 7. Nehéz egy ilyen meccsről írni, hisz azt mondjuk mi focis berkekben, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni. De egy két dolgot azért nem ártana.

  Szerintem még mindig szenvedünk a pályán…
  A gólt nem fognám csak Acerbire, tényleg ő volt ott de nem ő fogta eredetileg.
  De Sciglio egy lépést nem tett a labda fele, mint ahogy az egész csapat állt a beadáskor.

  Dicsérik De Jongot… Szerintem ő is kevés… Van pár jo megmozdulása, de a játékát inkabb ALIBI-nek nevezném!

  Hasonlóan Noce is, bár ő legalább próbálkozik neha beérni a kapu elé.

  A támadó szekció pedig… 4-3-3-mal próbálkozunk hasonlóan a spanyol válogatotthoz igazi csatár nélkül. Ami a probléma, hogy Robinho a kapura szinte veszélytelen, Boa nem az a típus mint pl. Fabregas aki sokat mozog, keresi a lyukakat és kapuratör. Sári pedig a bal oldalon nagyon ki van vonva a játékból. 80 percen keresztül Constanttal vonalba jatszogatnak… Persze hihetetlenül jó érzékkel ér be a kapu elé.

  Boa… Az első félidőben hihetetlen sok labdát vesztett és adott el. A játéktól sztem a kedve is elment…

  Hogy nyertünk az főként a kiállításon múlt illetve, hogy érthetetlen módon szét ment a Catania játéka… Mi meg hamar találtunk 2 gólt és megjött az önbizalom… De miert nem volt önbizalmunk az elejétől kezdve egy Juventus verés után!?

  Na még valami, ami miatt kb. Mindenki leszól majd…
  Acerbi … Nem tudom ki miért látta őt bizonytalannak!?
  A labdákat nagyon jól, pontosan játszotta meg előre, lehetőleg mindig laposan.
  A szerelései is ütemesek voltak, fejjàtéka is nagyon jó. Tapasztalatlanság és játékhiány van nála de ez csak idő kérdése. Egyébként nem is cselez rosszul! 🙂
  Silva sem volt azonnal világklasszis! Sőt…

  Amúgy nem rossz ez a 4-3-3… Belru papa jól kitalálta! 🙂
  (Hisz ő kérte erre Allegrit)
  DE! A csatár hármas kicsit közelebb kell legyen. Sárinak beljebb kell lépni többször labdàval, ehhez kell egy csatár, aki 2 védőt is leköt. Talán Pazzo vagy Niang lenne ilyen a mostani keretből. Robinhot sem szabad szapulni az elképzelés benne van. Ha lenne előtte csatár a labdát aranyat érhetnek. Ennek ellenére Bojant játszatnám helyette kezdőként.

  • Majdnem teljesen egyetértek…
   Én a gólt azért Acerbire “verném”…
   Azért egy Serie A-s játékosnak ne olyan legyen a súlypont emelkedése mint egy 60 éves öregemberé…
   Ettől függetlenül még beérhet és lehet belőle egy nagyon jó védő…

  • Szerintem is érdekes meccs volt! Acerbit nem szidnám, de tény, hogy a visszajátszást látva nem azt fogom írni, hogy lemaradt a labdáról, mivel ez így talán teljesen nem helytálló, hanem annyira, de annyira koncentrál a beívelt labdára, hogy nem figyelt a beérkező játékosra, aki mellesleg Lego ember volt! Viszont, ha így vélekednék, akkor nem csak az ő hibája, hanem azoknak a játékosoknak, és sajnos az edzőnek is, mivel nem készítette fel talán a csapatot, hogy van az ellenfélnél egy ilyen Lego ember, aki baromi jól fejel?!
   Amúgy voltak jó megmozdulásai, de néha annyira vicces, és bosszantó volt, hogy megszerzett egy labdát, vagyis csúszott mászott érte, aztán valahogy mégis elvesztette!
   Robika most nem tudom megint mit csinált! Egyszerűen max gólpassz adogatónak jó csak!? Jó kérdés, mivel kapura nem tud lőni, de miért is?!
   Boateng-nél láttam most azt, amire talán sokan várnak, vártak, hogy végre gólt lőtt, nem is akármilyet! Ilyeneket kellene többször csinálnia; labdát megtart, ráfordul, s bumm bele! Szóval így ebbe a beállásba, felállásba nem néz ki rosszul! Alkatra Ibra hasonló, ha még többször tudná megtartani, s esetleg vissza passzolni a labdát, netalántán oldara passzolni valamelyik ifjúnak, akkor lesz, s van helye a csapatban!

 8. Nem értem miért szidjátok ennyire a csapatot , semmi probléma nem volt ezen a meccsen , sajnos bekaptuk azt a goalt az elején , azonkívűl nem volt veszélyes a Catania a kapunkra , végig mi irányítottuk a meccset és megérdemelten nyertünk ! Robinho helyett én is Bojant játszatnám , de azért ne feledjük hogy Robi nagyon jó focista és megnyerte nekünk a Rubentus elleni meccset ! Végre Boa megtalálta a goallövő cipőjét , kár hogy kiállították ! Én a Zenit elleni meccsen Sárit pihentetném , és Niang had játszom ! Ja és ahelyett hogy itt méltatlankodtok , örüljetek hogy jó formában van CSAPAT !! Csak így tovább, Forza Rossoneri !!!

 9. A Juventus elleni meccs után azt írtam, hogy nem igazán lehet tudni, milyen játékerőt képvisel a csapat. Azt gondolom, sem az Atalanta, sem a Sampdoria elleni meccseink után nem lehetett azt mondani, hogy “ennyit tudunk”. Az Udinese ellen megint nem kaphattunk reális képet a gárdáról. Korábban az eredményekkel volt a gond, illetve a mutatott játékkal. A Bologna ellen 3:1-re nyertünk kínkeservesen, később egészen jó momentumaink voltak a Lazio vagy a Palermo ellen, de ezek a momentumok csak 1 pontot eredményeztek. A Juve elleni győzelem reálisan nem volt benne a csapatban. Most gyakorlatilag semmit sem csináltunk a kiállításig. Azt gondolom, szereztünk volna gólt azonos létszámnál (11 a 11 ellen), de hogy fordítani tudtunk volna, abban nem vagyok biztos. Sajnos azt kell mondanom, a kiállításig az történt a pályán, amit a Catania akart. Lőttek egy gólt, majd visszaálltak, és remekül zárták le a területeket. Még azt sem mondhatjuk, hogy a kontrajátékra rendezkedtek be. Jól csinálták. Hogy ez a harcmodor nem éppen szép, az mindegy. Ezt úgy lehet megakadályozni, hogy nem kapunk gólt, és akkor nem nekünk kell alkalmazkodnunk az ellenfélhez.

  Az idény elején a kilátástalan játékhoz összességében borzasztó eredmények járultak (Samp, Bologna, Atalanta, Anderlecht, Udinese). Később jöttek a jobb eredmények, de a játék nem volt az igazi (Cagliari, Parma, Zenit). Majd jött három vereség az Inter, a Lazio és a Malaga ellen, utána 4 jónak mondható eredmény (Genoa, Palermo, Chievo, Malaga). A Fiorentina ellen volt az abszolút mélypont, majd 7 pontot szereztünk a Napoli, az Anderlecht és a Juve ellen, néha egészen jó játékkal. Hogy jöjjön a tegnapi meccs, amelyről már írtam. Az a probléma tehát, hogy messze nem stabil a csapat. Az elmúlt két évben megbízhatóan teljesítettünk (persze voltak üresjárataink), “lehetett tudni”, hogy x vagy y csapat ellen nagyon jók az esélyeink, míg z csapat ellen nagyon oda kell tennünk magunkat, mert csak akkor jöhetnek az eredmények. Volt egy ritmusa a csapatnak. Most pár napon belül képesek vagyunk nagyon jól és csapnivalóan teljesíteni vagy fordítva (a Fiorentina, illetve a Napoli, valamint a Juve és a Catania elleni meccsre gondolok).
  Ez az idény valószínűleg végig ilyen lesz. Nem lesznek olyan ellenfeleink, amelyek ellen garantált lenne a 3 pont, néha viszont ki fog jönni a lépés, és meglep mindenkit a csapat. Valahogyan a megbízhatóságot kellene beépíteni a játékunkba, mert ez nagyon hiányzik.

  Sokan nekimentek Acerbinek. Ő tipikusan az a játékos, akit nyomaszt, hogy a Milan mezében játszik. Ezen lassan túl kellene lépnie, mert különben télen elzavarjuk. Az sem mentség, hogy csak 24 éves, mert akkor mit mondjunk El Shaarawyra? Acerbi teljesen szétszórt, sugárzik róla a bizonytalanság. Nem jól akar játszani, hanem minél kevesebb hibát elkövetni. Azt látom rajta, hogy “jaj, csak el ne rontsam már megint”. Ebből pedig futószalagon jönnek a hibák. Lassan 5 hónapja van a Milannál Acerbi, úgyhogy a tolerancia nem tarthat már sokáig.
  A széleken kiválóan teljesítettünk. Constant és De Sciglio is megfelelőnek tűnik a posztjain. Mattiának nem ártana némi izmot magára kapnia, mert a nemzetközi színtéren ez kevés lesz.
  Boateng nagyon szép gólpasszt adott. Szerintem eljutott volna a labdája El Shaarawyhoz akkor is, ha Robinho nem ér bele (így sajnos egyértelmű les volt). A gólja remek volt. A kiállítása viszont azt tükrözi, hogy teljesen szétszórt. Nem figyeltem, de mintha az első félidőben Boateng azzal a játékossal veszett volna össze, mint akiről később kiállították. Ha törlesztett, akkor az gyönyörű.
  Robinho a teljes csőd kategóriája. Szerintem egyre jobban körvonalazódik a téli elküldése. 2:1-nél, legfeljebb 8 méterről, a kapuval szemben egy brazil csatárnak kaput kell találnia. Ez nem vita tárgya.

  Örüljünk a 3 pontnak. A Catania 4:0-ra verte a Laziót odahaza, pontot szerzett a Napoli ellen, és a Juve ellen is jól helytálltak. Jó pár élcsapatot fognak még ők elkapni hazai pályán.

  • Üdv Lansky!

   Sajnos Acerbi esetében nem tudok veled egyetérteni…
   Végig néztem a meccset, abszolút nem a könnyű passzokat kereste. Sőt sokszor még túl rizikós is volt amit csinált! A tegnapi meccsen 93 passza volt 99%-os pontossággal. Ez nem Milan szint!? Mexes 70 passz igaz ő is 96%.

   Szerintem mindössze a meccs hiány és az összeszokottság hiány lehet probléma.
   Allegri döntse el, hogy ki legyen az első számú ember az adott posztokon, enélkül még maga Maldini sem lenne magabiztos és még Messinek is elmenne az önbizalma:)

   • CarlDonatech!
    Kettőtök vitájában(?) Lanskynak adnék igazat. Amit egy egy későbbi hozzászólásában írt, azzal maximálisan egyetértek.
    Mi tesz egy védőt világklasszissá?
    1, Helyezkedési hibákat nem vét, vagy minimális azok száma.
    2, Gyorsaságával vagy a játékintelligenciája révén képes megelőzni az ellenfelet, ezáltal esélyt sem ad a támadónak arra, hogy egy csellel megverje.
    3, Ha rávezetik, képes legyen leszerelni a csatárt, tehát nem ültethetik be a hintába.
    4, Erős a fejjátéka.
    5, Nem olyan fontos, de jó pont, ha ügyesen bánik a labdával. Az már hab a tortán, ha még a cselei is bejönnek.

    Nem örülök neki, hogy beteljesedett a jóslatom, amikor úgy véltem: Acerbi leigazolása rossz döntés. Képességei nem ütik meg az olasz labdarúgó-bajnokság elitjének a szintjét, ezt ki merem jelenteni. Már augusztusban is húztam a számat, amikor Acerbitől várták sokan a megváltást.
    A tegnapi produkciója hagyott némi kívánnivalót maga után. A bekapott gólt az ő számlájára írnám, míg a Constant-féle ügyetlenkedés a 16-oson belül is “tőle eredt”. 2 hiba egy középső védőtől nem megengedett, ráadásul nem a világ TOP5-jébe tartozó csapat ellen hibázott, hanem egy szicíliai kiscsapat ellen.
    Lehet, hogy már előítélettel voltam felé, s ezért tűnik minden hibája triplán fájónak. Az is elképzelhető, hogy nem olyan rossz játékos, mint azt én gondolom, csupán a Silva-Nesta kettős örökébe nem tud lépni. Túl nagy falat a számára, hogy dirigálja a Milan védelmét? Nem bírja el a terhet?
    A közmondás úgy tartja, hogy teher alatt nő a pálma. Rá ez sajnos nem igaz!!!

   • Nem hiszem, hogy a statisztikák miatt jó védő lenne Acerbi vagy legalább is kicsi rá az esély.

    Melyik a jobb statisztika valójában? Ha egy védő 100 érintéséből 1-et hibázik és abból gólt kapnak vagy ha 100-ból 5ször de szerencsére nem kapnak gólt belőle?!

    • Nem mondom, hogy Acerbi egy klasszis védő. Csak azt, hogy a sokaktól kapott kritikák nem teljesen valósak.

     Pl. A gól. Ki fogta Lego-t?
     Elhiszem, hogy Acerbi állt ott (statikusan), de annak a nevét is ide kellen vésni aki egy lépést nem tett a 16-osrol induló nagy darab emberrel!?

     100 szónak is egy a vége legyen egy stabil védősorunk majd ha együtt játszanak 3-4 hónapot eldonthetjuk, hogy ki a gyenge láncszem.

 10. Jaj. Többen írják, hogy megtalálta Boateng a góllövő cipőjét, gólpassz lett volna az átadásból, ha beleér Robika, ha nem.

  Én direkt őt figyelem már meccsek óta és elképesztő alibi focit játszik. Gyakorlatilag ember hátrány az ember. Első félidőben hozta a szokásost. Nem vette fel az embereket, alibi párharcokat játszott le védekezésben, tengett-lengett, a labdát sokáig cipelte, a kombinatív passzjáték fogalmát továbbra sem ismeri.

  Második félidőben pont összejött neki a gól, szép volt és fontos nem vitatom, de azzal, hogy kifutott egy jó szezonja és megkapta a 10-es mezt mindig azt látom, hogy ő az a hülye gyerek a térről aki nem játszik rosszul, de annyira azért még sem jó, hogy megengedhesse magának, hogy csak akkor focizzon amikor kedve van. Ezek a hülye gyerekek történetesen mindig magukért játszottak. Hm.

 11. Üdv CarlDonatech!

  Egy védőnél szerintem lényegtelen a passzmutató. A csapaton belül a passzhatékonyságot tekintve mind az öt középső védőnk az első tízben van: Bonera 93, Yepes 91, Acerbi 91, Zapata 89, Mexés 89%-kal passzol. Technikailag Robinho vagy Boateng kenterbe veri valamennyiüket, mégis csak 82% körül van a passzmutatójuk. Nem véletlenül. Nem ugyanaz passzolgatni “emberelőnyben” a saját térfelemen, meg embert találni a labdával az ellenfél térfelén a 16-os környéként.

  Egy középső védőnél a helyezkedés, a megelőzés, a játék olvasása, esetenként a minél egyszerűbb és hatékonyabb megoldások választása, illetve ezek felismerése a legfontosabb. Nestánál elegánsabban játszó középső védőt én még nem láttam. De ha arról volt szó, akkor nem cselezgetett, nem finomkodott, hanem kivágta a labdát az űrbe. Acerbinek nem gólokat kell szereznie, nem kulcspasszokat osztogatni tucatjával, hanem stabilitást nyújtani. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy normálisan helyezkedjen, hogy ne cifrázza túl a dolgokat. Én a mozgásán tegnap végig azt éreztem, hogy bizonytalan. Hogy talán 1 passza volt rossz, annak ehhez semmi köze. Te is írtad, hogy sokszor még túl rizikós is volt, amit csinált. Rizikózni szerintem majd ráér akkor, amikor kifejel egy beadást vagy nem szarakodik a labdával a 16-os környékén, hanem megkínál vele egy nézőt a 20. sorban. Hogy a bizonytalankodásának mi az oka, nem tudom. A lényeg, hogy Acerbi magabiztossá váljon. Nyilván kellenek ehhez a meccsek, de még fontosabb, hogy javuljon. Semmivel sem érzem stabilabbnak őt most, mint az idény elején. Mindenesetre szerintem Mexés és Zapata a két legjobb középső védőnk. Zapata is csinál hibákat, de őt valahogy kiegyensúlyozottabbnak érzem. Az alapvédelem nálam Mexés és Zapata lenne. Ezen pedig csak akkor változtatnék, ha szükséges.

  • Zapata -Mexes nálam is a stabil két kezdő.
   De ha mondjuk a fizetése miatt Mexest el akarják adni, nem árt felépíteni mondjuk a Zapata – Acerbi kettőst. Sajnos Allegri mindkét játékost csak elvétve játszatja…

   Szerintem pedig Zapata képességei alapján az egyik legjobb védő a Seria A-ban.
   Persze nem haragudnék ha egy Astori vagy Ogbonna játszana mellette:)

   Viszont visszatérve Acerbire, lehet, hogy néha sokat tökölt, de jól jött ki a dolgokból és azzal hogy kivárt emberelőnyt tudtunk szerezni. Hisz ketten támadtak rá, így Constant vagy De Jong szabadon kaphatta a labdát. Fontos, hogy labdabiztosak legyünk hátul.

   Egyébként én De Jongot érzem nagyon bizonytalannak.. 5-10 méteres passzokat csinál azt is főleg hátrafelé. Az átvételei is neccesek, ha van mögötte valaki. Ha összehasonlítom tavaly Muntari játékával… Ég és föld. Ha felépül nálam Muntari az abszolút befutó.

 12. Üdv!
  Alapvetően egyetértek Lansky-val, felesleges lenne elismételnem, amiket leírt, ezért inkább azt írom, amit máshogy látok, vagy legalábbis színesebben. Így is sok lesz, bocs 🙂

  Ellentétben sokakkal pontosan az első félidőben látottakat vártam (de legalábbis ahhoz hasonlót), kivéve a bekapott gólt. Azt gondoltam, hogy a játék képe ez lesz, tömörülő ellenfél, szenvedő mieink. Az hogy megvertük a Juve-t (erősnek hitt ellenfél lettünk) és hogy bekaptunk egy gólt az elején csak erősítette a Catania taktikáját. A második félidőben nehéz megmondani mi lett volna, de szerintem eleve fel voltak rázva a mieink.

  A csapatunk kiszámíthatósága. Na igen. Az igazság az, hogy tavaly is voltak iszonyat szenvedős meccseink, de akkor nem tudtuk a gyenge keretre fogni (akkor is az irányító hiányára és Ibra rossz napjára és a 16osnál felállított buszokra fogtuk). Azt gondolom, most sokkal jobban előjönnek a “na milyen rosszak vagyunk még mindig”, “ha nem lenne Shaarawy”, “ha nem lett volna kiállítás” stb. gondolatok. Persze ezek jó része jogos, de biztos hogy ezeknek a megnyilvánulásoknak az aránya nem csak az alaphangulat miatt ilyen nagy? Tavaly ezeket nem írhattuk volna fel ugyanígy? (“Ibra menti meg a csapatot”, “ha nem pattan meg a a labda”, “ha nincs az a tizenegyes” stb.) Ezeken lépjünk túl! Nem menti meg senki az edzőt, meg a csapatot…az a dolga, amit tesz!! A baj az, hogy olyan is van akinek szintén az a dolga, de 8 méterről kihagyja, vagy épp ténfereg a pályán, vagy minden szegletéből tüzel mert gólt akar lőni, közben leadhatná 100%os helyzetben lévő társának stb.! Jogosabb lenne azt fitogtatni, hogy ezek az emberek hosszú távon károsak, mert sajnos meccseket eldöntő hibáik vannak (ezek a hibák nálam egy csatártól egyenrangúak Acerbi tegnapi, vagy mondjuk Bonera korábbi esetével)! Persze mindenki hibázhat, de ahogy Lansky írta, egy bizonyos határig/ideig kellene csak ezt tűrni!
  Annak ellenére, hogy csapatunk tavaly és idén is tudott rosszul és jobban is játszani a meghatározó emberek hiányából (minden pályarészre kellene egy profi még minimum) adódóan összességében tényleg képes idén bármire, míg tavaly azért mindig várhattuk, hogy gólt nem kapunk (Silva), de rúgunk (Ibra), idén kiszámíthatatlanok vagyunk (talán most már a kommentátorokon kívül más is elhiszi, hogy rúgunk, már csak kapni nem kellene). Bele se merek gondolni, hogy a távozók maradása esetén az érkezőkel együtt milyen esélyei lettek volna a csapatunknak idén is. 🙁
  Végül egy mondat Ancelotti-tól, de sajnos nem találom hol olvastam, így nem idézet, csak felelevenítés: Nem elég összeszokott a csapatunk, sokan érkeztek, nem tudunk még tartósan több meccsen keresztül folyamatosan megbízhatóan teljesíteni, ehhez idő kell, baj nincs. Ezt mondja Ő, a PSG-re. Akkor mi mit mondjunk? Talán ugyanezt? Csak részben, mert nálunk látni kell a hiányposztokat is és kitölteni, utána mondhatjuk azt amit Ő!

 13. Az első félidő végén fogtam a fejem, egy bl-továbbjutás és a juve legyőzése után ilyen unalmas, ötlettelen focit játszani egy AC Milannak. Hihetetlen. A második félidő elején szerencsénkre Barrientos elkövette azt a hülyeséget, ezzel kisegített minket a gödörből. Arról az esetről.. lehet hogy csak nekem tűnt fel, de mintha Nocerino erre ment volna ki, hogy ezt kiharcolja. Kb egy percig tartotta egy helyben a labdát és az ellenfél játékosában felment a pumpa. Lehet ez volt megbeszélve a szünetben. 😀 Robinho elképesztő mit hagyott ki.. Allegri helyében már előtte, de ezután 100% hogy lehoztam volna. Fáraó a mi megmentőnk. 20 évesen a csapat húzóembere, és az olasz bajnokság gólkirálya. Nagyon jó támadásban és védekezésben is. Remélem marad ez a jó formája nagyon sokáig.
  Most már törjünk előre a táblázaton, így tovább. Forza Milan! 🙂

 14. Az előttem szólok már mindent leírtak, egyet is értek velük. Robinho úgy tűnik újra visszaesik abba a formába, amit tavaly mutatott, vagyis mindent kihagy. Nem tudom megérteni, hogy Allegri miért Robinhót vagy éppen Boatenget rakta be kezdőként, amikor a padon van a bizonyításra vágyó Bojan. Ő rajta látszik hogy szívvel-lélekkel kapaszkodik, hogy a csapat végleg leigazolja, de félek hogy a vezetőség nem fogja.