2022. szeptember 30., péntek

Milan-Fiorentina 1-3 (0-2)

-

Serie A 12. forduló:

Milan-Fiorentiina 1-3 (0-2)

Milánó – San Siro

Játékvezető: Romeo

Gólszerzők: Pazzini (60.,) illetve Aquilani (10.), Borja Valero (38.,) El Hamdaui (87.)

Sárga lap: Bonera (30.), Ambrosini (61.), Mexes (68.); illetve Pizarro (24.), Roncaglia(33.), Borja Valero (34.), Aquilani (63.)

Piros lap:

Milan: Abbiati; De Sciglio, Mexes, Bonera, Constant; Ambrosini (Robinho 76), Montolivo; Emanuelson (Bojan 46), Boateng, El Shaarawy; Pato (Pazzini 46)

Fiorentina: Viviano; Roncaglia, Rodriguez, Savic; Cuadrado, Aquilani (Fernandez 65), Pizarro, Borja Valero, Pasqual; Ljajic (El Hamdaoui 56), Toni (Cassani 76)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

44 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. KATASZTRÓFA! 🙁 🙁

    Hát ez…
    Felháborítóan rosszak vagyok, és ez a fejétől bűzlik mint minden általában!
    Hagyjuk már azokat a kifogásokat hogy az edző…!
    Egyszerűen jobb csapat a Fiorentina nálunk mert JOBB focisták alkotják a csapatukat!!!
    Hát ez…
    Esküszöm ezt megélni, átélni a Milan szurkolóknak nem egy felemelő dolog… 🙁
    Saját magunkat égetjük, röhögnek rajtunk, és lehetne sorolni…
    Esküszöm olyan mintha becsaptak volna minket..! 🙁
    Hát ez…
    Ez a szerencsétlen Abbiati, Bonnerával az élen mindent visz amit a mai Milan tud…!
    Realistán nézem, és sajnos nem tudok elfogult lenni és nem látom azt amitől jobbak lennék majd 1 hét múlva vagy fejlődnék…
    Ebben a csapatban nincs több. Jöhet ide az atya úr isten is edzőnek; ide focisták kellenek nem Abbiátik, Bonnérák…
    SZÖRNYŰ!!!!!!!! 🙁 🙁

  2. Akik mehetnek: Bonera,Ambrosini,Pato,Antonini,Mesbah,Mexés,Nocerino,Pazzini,Flamini,Traoré
    BL már 10000% hogy nem lesz meg !!!!
    Nápolyban Cavani kivégez minket!!!! A juve meccstől meg már előre félek….
    A kemény novemberi meccsek közül talán a leggyengébb csapattól kaptunk ki HAZAI PÁLYÁN !!!!!!!!!!! Szégyen…..

    • Mi az, hogy “10000%”, hogy nem lesz meg te valami látnok vagy ? Bőven tovább juthatunk még a Bl-ben, nem kell egyszerre temetkezni….
      Az meg eléggé abszurd, hogy a csapat felét felsorold, mint felesleges emberek….Bonera, Ambrosini, Antonini és még Pazzini is elmennének csere embernek,(bár helyette a az újabban botrányairól híres Niang-ot megnézném) de a gond itt azzal, van, hogy a mester kezdőként számít rájuk.
      Flamini, Traoré és Mesbah tényleg felesleges, mert azt a szerepet néhány fiatal is betölthetné, azzal a célzattal, hogy szokja a légkört.
      Nocerino tavaly, egy hős volt elég sok ember szemében, mint utólag kiderült, főleg Ibrahimovic miatt lett az, de őt elküldeni óriási hiba lenne, még, akkor is, ha ebben a felállásban neki nem jut hely.Az utóbbi időben már kezdett formába jönni, a Palermo ellen is jól játszott.
      Pato szinte már egy örök igéret és sokat elküldenék úgy, hogy közben Allegri őt sem ott játszatja, ahol ki tudná használni adottságait.Pato arról híres, hogy gyors és lendületes,(pl. Barca ellen) közben be van téve a sürübe fel tolt csatárnak.
      Neki szüksége van területre, nem tudom ki látta Palermo elleni meccsett ott is szépen kihuzódott szélre és, akkor meg is tudta verni az emberét, de érdekes mikor utána visszatért a megadott helyére utána nem tudott semmi veszélyeset felmutatni.
      Itt van egy kis videó ami szemléleti, hogy neki mennyire is szüksége van a terültre, hogy rá tudja vinni lendületből az emberekre a labdát és ne úgy keljen velük birkózni, mint, ahogy azt Ibrahimovic-nak kellett és tette is szépen:
      http://www.youtube.com/watch?v=6lhn2EOVPFI&feature=related

      Mexesnek meg vannak hibái, de még így is ő a legjobb hátvédünk, sajnos…
      Egy minőségi középhátvédet és egy középcsatárt mindenképp igazolnunk kell télen(ha csak Niang-ot nem próbáljuk ki, de, ha be is válna 17 évesen egész évre ő sem megoldás)
      Én egy Olaszországban játszó középhátvéd leigazolása mellett vagyok.Nem lenne jó mégegyszer úgy befürödni, mint Taiwoval tettük azt.
      Benatia, vagy Astori leigazolása középhátvéd posztra szerintem minőségileg javulás lenne és ők Olaszországban már bizonyítottak is, nem kell azzal az indokkal jegelni őket, hogy még szokni kell az illetőnek az Olasz stílust.

      A leglényegesebb pedig, hogy Allegri már nem tud újat hozni, nem fog megújulni, nem tudja motiválni a játékosait és pár embernek önbizalom hiánya is lehet szerintem, az edző feladata lenne ezeket helyén kezelni, le kellene őt váltani őt mindenképp szerintem….
      Ha mégis marad, Boateng-et betehetné oda, ahol régen is játszott Montolivo mellé, vagy esetleg De Jong vagy Nocerino mellé és Montolivo mehetne egy sorral feljebb.Nem Bojan ellen szólva, mert neki is fekszik az a poszt azért, legalábbis jobban, mint elől egyedül….Hátul játszhatna Zapata Bonera helyett, elvégre a Seria A egyik legjobb védője volt, nem hiszem, hogy ne tudná megismételni azt az időszakot….Pato-t kitehetné szélre.Lenne 4 ember a 2 szélre El Shaarawy, Urby, Robinho, Pato.Szerintem ez korrekt és forma szerint lehetne őket cserélgetni majd, sajnos most nem lenne nagy vitatkozás ezeken, legalábbis az egyik kiadó szélső poszton biztos nem…
      Azt még nagyon hiányoltam Allegri-től, hogy nem próbálta ki azokat a fiatalokat akik a felnőtt kerethez tartoznak elvileg, vagyis nyáron az lett beharangozva, gondolok itt Valoti-ra, Carmona-ra és a nyáron érkező Niang-ra, mikor látszott, hogy azokra a posztokra ahol ők játszanak korán sem megfelelő amit nyújtanak egyes emberek.Bár irányító posztra Bojan úgy néz ki megfelelő lesz és, ha esetleg Boateng-et ki próbálná védekező középpályásként, akkor Montolivo-val két ember is lenne, aki betudná azért jól tölteni azt a posztot, (Montolivo játszott már csatárok mögött az Olasz válogattotban és nem is volt rossz) de befejező csatárunk még mindig nincs, Pazzini-től én személy szerint többet vártam, nem teszi oda magát, még, úgy is több kellene, ha ő tipikusan olyan csatár akit ki kell szolgálni.Azt hittem lesz egy új Inzaghi-nk, nem akarom temetni, remélem magára talál és Sampdoria-s formáját nemsokára hozza, de eddig szerintem nagyon alul teljesít.Szóval lehet nem lenne hülyeség Niang-ot kipróbálni, na, de majd a mester eldönti, vagy más…

  3. Aki azt mondja nincs erősebb keretünk mint a liláknak, az nézzen inkább kézilabdát, vagy vízipólót…
    Allegri meg egy vicc! Hétről- hétre bizonyítja…
    Találtunk egy nagyjából működő hátvédsort, erre szétszedi.

    Elöl a jól teljesítő Bojan helyett a szezonban fél vak Boa…
    Urby megint a jobb oldal ékeskéje…

    Vicc

  4. Én ezután a meccs után sem tudok játékosra haragudni. Kire kellene? Montolivo kritikán alul teljesített ma, ráadásul a Firenzeiek nagyon jól felkészültek a játékára (sejthettük volna).
    Boa formán kívül, ráadásul posztja sincs, nem tudom ez ellen mit lehetne tenni. Egyenlőre nem is erőltetném.
    Urby nem tehet róla, hogy a jobb szélre száműzzük és nevet rajta az ellenfél. Egy fegyver lenne a bal szélen.
    Bonera-ra haragudjunk? Nem is kellene, hogy a csapatban legyen!!!! 4.-5. középső védőnk még ebben a keretben is! (akik számomra előtte állnak a sorban: Zapata, Mexes, Yepes, de megmerem kockáztatni, hogy Acerbi is a kora miatt)
    Pato, mert kihagyta a büntetőt, aztán megszégyenítette a mester a cserével? Nincs játékban, ez ellen csak úgy tehetünk, ha játszatjuk. De oda állítani egy meccs és valószínűleg önbizalom hiánnyal küzdő játékost, hátrányban 11est rúgni!? NORMÁLIS?
    Őszintén szólva le..rom, hogy Maldini, Costacurta, Inzaghi vagy akár ki is lesz az edző! Ezt a csapatot tönkre tette a “mester”! Tisztán látszik, hogy nem egységes a csapat. De nem is lehet így, minden hétvégén újra ás újra felforgatva.
    4 támadóval állunk fel, ok! De a szerencsétlen sárin kívül ki szerelt? Ki jött vissza segíteni a 2 szerencsétlen középpályásnak? Középpályán kb 4-5 a 2 ellen ment a “csata”. Esélytelen! De ezt már mondtam sokkal korábban is. Amíg a Realban olyan sztárok állnak be a sorba és védekeznek ha kell, mint CR, Ozil, DiMaria…. addig mi sétálgatunk elől.
    Mindegy… felesleges volt ennyit írni. Mindenki látta a meccset.

  5. Szerbusztok! Sajnos, (bár lehet nem) nem láttam a mecset de az eredményen megmondom ősszintén meglepődtem főleg hogy mostanság láttam a mecseken valami féle javulást. Valaki letudná írni hogy mi volt az amitől ilyen rosszul játszottunk vagy hogy mi volt a játék kép, egyszerűen nem értem ? Ilyenekre lennék kiváncsi hogy folyamatosan eladtuk a labdát-e vagy a paszok jók voltak csak nem elöre felle mentek így nem tudtunk támadni a gólokat természetesen már láttam. Illetve az lene a kérdésem hogy valahonnan letudnám tölteni vagy megnézni az egész mecset?

  6. Felháborító…ismét egy ILYEN vereség.Mondhat akárki akármit, ezzel a kerettel erre vagyunk jók.kész. Lehet Pazzini-t is az égbe emelni, hogy fúú ő ér valamit ..stb. A csatárt 90%-ban a góljai, gólok száma minősíti, tehát az, hogy jól elporoszkál a védők között..pfff VICCCCC! menjen haza, menjen le a játszótérre aztán ott csinálhatja, esküszöm elmegyek meg is tapsolom. Bojan úgy szintén. Hiába van egy jó meccse a szezonban, gól nem rugott, gólpaszt most sem adott, tehát nincs a csapat hasznára, az , hogy küzd .. a futballban erre azt szokták mondani, hogy ez az alap, olyan , mint mikor megtanulsz járni, ha valaki mást nem tud legalább küzdjön. De ez elmondható az egész csapatról szinte. Constant is.. mindenki leírja, hogy húú nagyon jó.. hmm..ez igen.. a védelmünk szinte a leggyengébb, ebbe Constant is beletartozik, a meccsek 60%-án kapunk róla egy gólt.. ennyi. Reálisan kell nézni, a csapat, a keret edzővel együtt egy sz**. Hiába szépítjük, hogy “volt valami játék”, legalább “küzdöttünk”, “végre volt elképzelés a játékban”.. ezek megye I, meg NBIII.-ban jól hangzanak, de most az AC Milanról beszélünk.A BL-ról meg csak annyit, hogy sokan írják, hogy “mééér simán továbbjuthatunk.. mééér….” hát a csoportból esetleg továbbjuthatunk, de a továbbiakat szerintem felesleges tervezni…

    “…Számíts a legjobbra, tervezz a legrosszabbra és készülj fel a meglepődésre!.. ”

    “…Másnap mindent frissen, elölről kezdhetsz. A holnap mindig tiszta, nem szennyezi hiba……”

    Forza Milan!!!

  7. Mennyi szánalmas ember nézi ezt az oldalt. Világklasszisok a Fiorentinába? Max akkor ha Fifába felveszed a nehézséget világklasszisra…. akkor talán. 13. legértékesebb klub a Milan. Ebből ki kellene hozni sokkal jobb eredményeket, és az igen az edző a hibás.
    1:Senkinek nem találja a posztját
    2:Akinek megvan inkább máshol játszatja.
    3:Az nem taktika hogy a 60.percbe Pato váltja Pazzinit vagy fordítva. ebbe beletartozik nálam az is hogy Boa Emát……

    taktika az lenne mikor látnánk hogy nem tud velünk mit kezdeni az ellenfél mert a játékát kiellemezve meglepnénk őket valamivel.

    Mikor a Milannak meccse van olyan gyomor idegem volt régen vártam hogy legyen meccs, öröm volt nézni, most már ott járunk hogy pff… végig néztem eddig minden szenvedést.

    • Így van!
      Teljesen igazad van!
      Én is ezt magyarázom itt, nem is hónapok óta, hanem 2 éve!
      Már a tavalyi csapatnál sem látszott semmi elképzelés…

      Nekem is kifordul a belem, ha már a kezdőket meglátom…
      Egyébként előrelépést én is vélek felfedezni, mert a szezon elejéhez képest, most látszik, hogy kinek hol a helye a pályán ebben a taktikában… Csak szinte mindenki rossz helyet kapott! 😀

  8. Nem hittem volna, hogy valaha ilyet leírok ide, vagy bármely fórumba a Milannal kapcsolatban, amely csapatot, mióta az eszemet tudom, s a focit szeretem, úgy kb 30 éve imádok, s még remélem, legalább ennyi idei szeretni is fogok:
    Ezek a nyilatkozatok Allegritől, meg a védőbeszédek a fórumokon, hogy de legalább hajtottunk, meg láttunk egy kis fényt – engem a missfactoros JimmyFiaKrisztiánt támogató kritikákra emlékezetnek. Szánalmas. Ennek a játékosállománynak a top3-ban kellene lennie a bajnokságban, s már ki kellett volna harcolnia a továbbjutást a leggyengébb BL csoportban! Hol is tartunk? lassan kiesőzóna, ismét, s a BL-ből is félünk, hogy nem lesz elég a szerencse a 2. helyre a csoportban!
    Ezt nem lehet, és nem is kell megmagyarázni.
    Az edző totális kudarc. Lehet jó edző, máshol, de nálunk végérvénysen megbukott. Sajnos, már 1 hónapja pont itt tartottunk. Akkor is látszott, hogy ezzel nincs mit kezdeni, ezért most már igen erősen hibás a vezetőség is, mert rajtuk elbuktunk vagy 12 pontot.Ha elküldték volna az elmúlt 20 év legpocsékabb kezdése után, már a top6-ban lennénk.
    Nagyon jó játékosok alkotják a keretet, és nagyon rosszul játszanak. Az mindegy, azért-e mert motiválatlanok, vagy nem értik az érthetetlen taktikát, amit játszaniuk kellene, vagy nincs is taktika, s nem tudják az ellenféltől mire kell számítani, vagy egyszerűen csak meg akarják buktatni az edzőt- az eredmény ugyanaz. Az edzőt el kell küldeni! Most! Sőt, tegnap!

    • Egyetértek, nem kell ezt ragozni, ha a barcától kapunk ki 3-1re, az sem szép, node a fiortól, mikor úgy kell már a pont, mint egy falat kenyér…

      Legalább mondaná azt, hogy sz@r vagyok, de tényleg ezek a “jók voltunk”, “majdnem nyertünk”, “jó lesz ez” több, mint gyerekes, felnőtt emberhez nem méltó, edzőnek meg nem való…

  9. Csak röhögni tudok azokon, akik leírják h kiket rakjunk átadó listára. Ugyan ezek a játékosok az elmúlt két évben megmutatták, hogy valójában mit is tudnak, és akkor mindenki éljenezte őket. Nem gondoljátok, hogy ennek az egyik oka talán a motiválatlanság lehet, amiért pedig az edző a felelős?

    Mi előtt dühből hülyeségeket írkáltok ide, kicsit gondolkozzatok…

    • Abban teljesen egyetértünk, hogy Allegri sok mindenért felelős. Szerintem ezen kár rágódni, hiszen valamit nagyon elrontott. Vagy azt, hogy nem képes motiválni a játékosokat, vagy a játékosok nem tartják be az utasításokat, kvázi ellene játszanak.
      DE! Én Allegrit elzavartam volna két hónappal korábban, mivel nem tették, egyék meg azt, amit főztek.
      Viszont van egy nagyon komoly problémám, kérdésem: mi az, hogy 10-20 milliót érő játékosok, 2-5 millió eurós fizetéssel, lakással, kocsikkal, “hátsójukat kinyalván”, nem képesek motiváltak lenni? Mi ez???
      1, Hülyeségnek tartják azt, amit az edző mond? Lehet, hogy hülyeség, ettől függetlenül ő a főnökük.
      2, Nem képesek érte küzdeni? Ez elég visszataszító viselkedés lenne a játékosok részéről.
      3, Annyira küzdenek érte, hogy görcsössé válnak? Nincs mese, edzőt kell váltani.

      Komolyan el kellene gondolkoznia néhány Milan-mezt magára húzott játékosnak, hogy mi a fészkes fenét keres ebben a klubban! Ha család, ha nem család, rendet kell tenni! Nagy a zűrzavar, nagy a fejetlenség. Itt már nem segít az az idilli, harmonikus családi légkör, ami korábban ismertetőjegyévé vált a Milannak. Itt drákói szigor kell, s bizonyos játékosoknak – azonnali hatállyal – fel kell bontani a szerződését (persze az edző szerződését bontanám fel legelőször)!!!

      • Én már arra is gondoltam, hogy mi van, ha a játékosok többet tudnak mint mi, vagy mint a sajtó, vagyis, hogy el lesz adva a klub és jövőre új edző lesz és Berlusconi még el akar adni előtte pár játékost(bár ezt nagyon nem szeretném elhinni róla) mielőtt eladja a klubbot!
        Lehet már Boateng és még páran nem hajtanak, mert minek, ha jók akkor eladják őket, ha nem jók talán maradhatnak az újjáépülő Milanban!

        Más nyílván nehéz motiválni egy olyan csapatot, ahonnan eladnak olyan játékosokat, mint Ibra és Silva! Két olyan, akiről sugárzik az önbizalom, meg, hogy “mi vagyunk a legjobbak!”, más bemenni úgy az öltözőbe, hogy nincsenek ezek a bajnokok, de valahogy azért csak meg kéne oldani ezt a motiválást!

        Persze mondjuk nekem meg sok szurkolónak az is elég lenne, hogy magamra vehetem a piros-fekete mezt! De úgy néz ki nem mindenki ilyen elhivatott jelenleg a csapatból!

  10. Engem leugattak páran mikor a nyáron azt írtam,gyengék leszünk!Meg hogy Berlu papa míért nem engedi,hogy beszálljanak a klubba befektetők!Hát itt az eredménye!Azt írták miért akarom,hogy olyanok legyünk mint a Psg vagy a City!Nem akarom hogy olyanok legyünk,de azt se akarom hogy ilyenek!Lehet vkiknek ez jó állapot!Az jó szerintetek,hogy szbadon igazolható tucatjátékosokat igazolunk?Elengedjük legjobbjainkat?Már odáig jutottam hogy végig se bírom nézni a meccseinket!Ibra és Silva eladásával egy világ dőlt össze bennem!Még hogy lehet őket pótolni,itt a bizonyíték!Ők jelentették a plusszt eddig a csapatban!Ha valaki azt mondj nem kell ezen változtatni,nem kell befektető,jó így neki,annak gratulálok!

  11. Csak az edzőre kenni, na ez a hülyeség! Nagy szerepe van abban , hogy a Milan ott van ahol, de nem csak az Ő hibája, motiválatlanság.. pff. ha valaki ennyi pénzért a MILANban játszik, ne keljen már minden meccs elött a buksiját simogatni, profi játékosokról beszélünk, ebből élnek, ez a munkájuk, ha kimennek a pályára nyerniük kell, mert ha nyernek, akkor az jelenti azt, hogy elvégezték a heti munkát pl. Ugyanakkora szerepe van a játékosoknak is ebben, mint az edzőnek, csak 20 játékost nem küldenek el, ettől függetlenül 60%-a mehetne plusz Allegri is.
    Ugyanezen játékosok mutatták meg.. háát Nocerino, azt mondom elég jól játszott, ahhoz képest amit Tőle vártam, El Shaarawy már mutatott pár dolgot, hogy jó úton halad, Em. csak poroszkált igaz sose a helyén játszott, de nem nyújtott klasszis teljesítményt. Ide még egy nagyon jó formában lévő Boatenget és Robinho-t tudok sorolni, akik viszont idén nincsenek formában, finom szólva. (a futball legfontosabb részéről, a tengelyből pedig eladtunk két világklasszist) Akkor , hogy is van az a “ugyanez a csapat tavaly is megmutatta….” dolog..??

  12. Sziasztok!én még nem osztottam meg itt a véleményemet soha,nyilván nem is fog semmi változni attól hogy most megteszem,de azért írnék pár gondolatot.
    Ezek a meccsek…óriási szégyen,amit 1-2 játékos meccsről meccsre alkot,úgy gondolom,bármely más csapatnál száműzték volna ezeket a kutyaütőket.Allegrihez annyit tudnék hozzátenni,nem hiszem el,hogy komolyan gondolja ezeket a taktikákat és a kezdőcsapat összeállításokat.
    Gabriel
    Zapata Mexes Constant

    De jong Montolivo Nocerino

    Bojan Pato El Shaarawy

    Pazzini

    Ezt az összeállítást mintha nem láttam volna,és nem hiszem hogy azért mert rossz a szemem.Ez a 3 középpályás véleményem szerint lazán el tudja látni a védekezésbe és támadásba való besegítest,De jong es Noce ha kell mészárol,labdát szerez,rohadt hasznos játékosok,Montolivo pedig leginkább a támadások elindításában tud király lenni,van esze a játékhoz.Elől meg az a 3as akárkit szétfut és még technikásak is,Pazzinit nem csípem de a kippatanók bekotrását azért megoldja,láthattuk ezt hisz eddig az 5 góljából végülis 4 ilyen volt
    Abbiati???mindenhol azt olvastam hogy nem tehet a gólokról,egy sz@rt nem,nem igaz hogy nem lehet 1 bravurt bemutatni,a 3. gólnál meg minek állsz kint te szerencsétlen?! Ebből a 3 gólból egy ter Stegen 2-t biztos lehuz.
    Robinho???takarodj,biztos hogy nem játszol,húzzál haza.
    Bonera és többi védőnek csúfolt hulladék említésre sem méltó.
    De sciglio persze ebbe nem tartozik bele,és Acerbi ha folyamatosan játékban lenne akkor oké
    Boateng már szarik bele,úgyis elmegy,szívesen a 10es mezt
    Flamini szintén takarodj

  13. Éppen most olvastam a fórumon, amit Allegri nyilatkozott. Sokan nyilván csak röhögnek, elmondják mindenféle hülyének… Íme néhány (fél)mondata, aminek hatására megállt bennem az ütő, és akkora lett a szemem, mint egy lónak:

    – “… igazán sok helyzetet nem alakítottak ki, eltekintve a két nekik adott találatot”;
    – “ez egy meglehetősen kiegyensúlyozott összecsapás volt”;
    – “Pato jól szerepelt kedden”

    Fogalmam sincs, mi a francról beszél. Sok helyzetet nem alakítottak ki? Ha még hármat rúgnak, akkor sem szólhatnánk semmit… Kiegyensúlyozott összecsapás volt? Miben? Ha a labdabirtoklásra (52:48), a szögletekre (6:4), lövésekre (11:9) vagy a passzhatékonyságra (82-82%) gondol, akkor tényleg az volt. Ők kialakították a helyzeteiket, taktikusan játszottak, volt egy megfelelő gameplanjük. Nekünk mink volt? A tervünk az lett volna, hogy a kicsikre ívelgetjük a labdát? Szólni kellene ennek a szerencsétlennek, hogy Ibrahimovic már Párizsban termeli a gólokat a két méterével, tehát ne tegyünk úgy, mintha még mindig nálunk játszana… Pato jól játszott a Malaga ellen? Fejelt egy gólt, ami 80%-ban Constant érdeme. A góljával együtt még 6-an teljesítettek nála jobban. Ha Allegri azt a teljesítményt jónak értékeli, akkor már érthető, mit keres néhány ember a kezdőben, akinek – szerintem – nem kellene ott lennie…
    Ezeken a megjegyzéseken nem tudok nevetni, megijedni viszont annál inkább. Egészen elképesztő, mennyire tévesen ítél meg egyértelmű dolgokat. Ha legalább sorolná a hülye közhelyeit (“fejlődnünk kell”; “dolgozunk tovább”; “az út elején tartunk” stb.), az még elmenne. De ha látta a meccset, akkor azt is látnia kellett, hogy gyakorlatilag esélytelenek voltunk. És ezt a legfájóbb leírni.
    A Fiorentina utolsó gólja szimbolizálta azt a mélységet, ahol jelenleg van a Milan. Az a csapat, amelynek bármely játékosa ilyen módon kísérel meg gólt szerezni a San Siróban, az nemcsak az ő és csapata önbizalomról tanúskodik, hanem arról is, hogy mennyire taksálja az ellenfelet. Az a gól megmutatta, mennyire tartanak a Milantól a firenzeiek és úgy általában az ellenfeleink. Lényegében semennyire sem tartanak bennünket, egy vagyunk azon csapatok közül, amelyektől ponto(ka)t lehet szerezniük, és erre jó esélyük is van. Megérdemeljük? Meg. Mert míg 5-6-7 évvel ezelőtt volt egy neve a védelmünknek (is) egy Nestával, Maldinivel, Cafúval vagy Stammal, akik előtt azért az ellenfelek közül sokan kalapot emeltek, de legalábbis kétszer meggondolták, hogy meg merjenek-e kockáztatni egy cselt vagy más “pofátlanságot”, addig most ilyen nincsen. Ahogyan már korábban is írtam: az egyik legrosszabb, amit előidézhettünk, hogy olyan helyzetbe navigáltuk magunkat, amelyben az ellenfelek elhiszik, hogy van esélyük. Bárhol. Tavaly meg azelőtt legalább azért “panaszkodhattunk”, mert az ellenél beáll 10 emberrel védekezni, és nincs területünk. Most erről szó sincs. Egy Sampdoria, egy Cagliari, egy Chievo meg meri csinálni a San Siróban, hogy 3 csatárral indul neki a meccsnek…
    Egy évvel ezelőtt még abban reménykedtünk, hogy a Barcelonát a San Siróban el lehet kapni, ehhez ilyen és ilyen taktika kellene, ezeket a katalánokat így és így kellene semlegesíteni stb. Azon a meccsen jó esélyünk volt legalább pontot szerezni. Bár kikaptunk, emelt fővel jöhettünk le a gyepről. Most mindenünk elveszett. Nincs tartása a csapatnak, nincs elképzelés, motivációról meg ne is beszéljünk. Az edzőnek nincs ötlete, hogy min kellene változtatni. Allegri nem vezetőedző, hanem egy edző, aki ott van a csapat élén, és úgy tesz, mintha irányítana. Hogy a meccsekbe képtelen belenyúlni, arra már ki sem térek. Az, hogy kipróbálom az összes felállást, ami a futballtörténetben előfordult, ahhoz nem kell sok ész. Holnap bármikor felküldök a pályára egy 4-5-1-es vagy 3-2-4-1-es formációban játszó csapatot. És akkor én vagyok a próbálkozó edző, a nagy taktikus? Mi az istent csináltunk másfél hónapon keresztül? Július második hetében elkezdődött a felkészülés. Gyakoroltuk a már korábban sem nagyon működő 4-3-1-2-es csodafegyvert?
    Itt most már nem megmenteni kell a szezont, hanem minél kevesebb kárral lehozni. Ég a ház, tehát most már hagyjuk a francba a plazmatévét meg a számítógépet, inkább próbáljuk menteni a kocsit meg az iratokat. A gond ott van, hogy ahhoz, hogy ebből a gárdából legalább jövőre legyen valami, már megint nem lehet nyárig várni (esetleg Guardiolára). Ha legalább egy EL-helyet össze tudnánk hozni, talán vonzóbbak lehetünk. De felejtsük el, hogy csak azért, mert a klub neve AC Milan, ide tudunk hozni valakit, aki iránt óriásklubok is érdeklődnek. Májusban legalább fél tucat óriásklub úgy zárja majd le az idényt, hogy nem lesz elégedett, mert vagy a BL-t vagy hazája bajnokságát bukta el. Ezek a klubok bizony legalább egy telefont meg fognak ereszteni a mi nagy álmunk, Guardiola felé…
    Változtatni kellene, de nem tudunk (Allegri) vagy nem akarunk (vezetőség). Lehet, hogy nagy összeget kellene kifizetnünk Allegrinek, ha lelépne, de megéri, ha marad, és teljesen leépíti a Milant? Majd örülünk, hogy nem kellett kifizetnünk neki a több millió eurós lelépési díjat, miközben ennek az összegnek a többszörösétől es(het)ünk el? Legalább látnám, hogy gőzerővel keressük a megoldást (befektetők, edzőkeresés stb.). De ez sem látható. Azt olyan szépen el tudja mondani a szponzori esten Galliani, hogy mire nincs pénz. Hogy Silvának azért kellett mennie, mert nagy volt a fizetése. Július első napjaiban emelték meg a fizetését Gallianiék! Miről beszélünk? Hogy is mondja a jog? Saját felróható magatartására – előnyök szerzése végett – senki sem hivatkozhat. A neves sportközgazdász nyilatkozta egyszer, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Akik most vezetik a Milant, rosszul vezetik. És most nem arról van szó, mint évekkel ezelőtt, hogy majd nyáron belenyomunk 100 milliót a csapatba. Elkezdődött egy masszív leépülés, miközben a klub egyre nehezebb helyzetben van, és önerőből nem tudnak segíteni rajta. A saját kezünkkel kellene kihúznunk magunkat a slamasztikából. Nem fog menni. De persze szponzorokkal nem tárgyalunk, befektetőkkel nem tárgyalunk, nem tárgyalunk mi senkivel… Közben szépen lassan elértéktelenedik a Milan mint név. Nem azért vagyok lelombozva, mert ennyire gyengén teljesítünk, hanem azért, mert a látszata sincs meg annak, hogy a klub minden idegszálával azon lenne, hogy megoldja a problémát. Unalmas az “ez van, nem tudunk mit csinálni” különböző változatait olvasni-hallani. Álljon ki valaki a klub prominensei közül, és valljon színt, melyek az elérendő célok. Kétlem, hogy ezzel a kerettel a 13. hely lenne az. Mert ez – látjuk – elérhető lenne egy harmadennyit érő kerettel is.
    Télen meg kell menteni a klubot. Játékosokat kell venni, edzőt kell cserélni (minél előbb), befektető(ke)t kell hozni (minél előbb), mert most már lassan a Milan jövője a tét. Megyünk a szakadék felé, közben a fék nem működik, a sofőr kómában van, a többiek meg nem tudnak vezetni.

    • Én a “mesterben” azt látom, hogy sodródik, nem bírja a nyomást.
      A csapat meg fejetlenül megy lefele a szakadékba. Én a klubbot nem keverem ide. Szurkoló vagyok és az AC MILAN-nak szorítok. Allegri menesztésének halogatása jellemző… Én emléxem Tabarezt ugyan így halogatták. Pedig ott már az edzőre támadtak az Ultrák téglákkal. Elhiszem,h drága kibaszni és család meg minden. De ez egy VAKOND a focihoz. Legalább 3 nyerő taktikát tudnék kapásból írni ehhez a kerethez. Amit egy jó edző ellenféltől függetlenül tudna váltogatni + rotálni a keretet.
      Én akkor lettem megszállottja az olasz focinak amikor pontosan ilyen edzők dolgoztak: Capello,Zacceroni, Ancelotti, Lipi, Gasperini, Cosmi, Del Neri, Maldini….stb.
      Ahogy Lansky remekül leírta, ebben a keretben is minimum 3-4 hónap munka van, bár a mag tavaly is itt volt.
      Ehhez képest hétvégi ellenfelünk szinte teljesen kicserélődött és legjobbjukat kellett pótolniuk. Szerintem 100x taktikusabbak voltak.

      • jose82!
        Én viszont úgy látom, hogy igenis bele kell keverni a klubvezetést is. Nem bújhat ki a felelősség alól egyik vezető sem. Ez nagyban az ő saruk is. Ha nem megy jól a csapatnak, két alternatívája lehet a vezetőségnek /hiszen valamit tennie(ük) kell(ene), ő(k) felel(nek) a klubért/:
        1, Lecseréli a csapatot.
        2, Edzőt cserél.
        A két opció közül a második tűnik okosabb húzásnak. Valamit tenni kell, mert ez így nem mehet tovább! Egy Milan (teljesen mindegy, hogy “B” csapattal áll ki, vagy a legerősebb kerettel megy ki a gyepre) az olasz bajnokságban nem kaphat ki 12 mérkőzésből 6-szor. Ez abszurd! A mérkőzések 50%-át elveszítjük? És nincs rá reakciója a vezetőségnek?

        Vegyük górcső alá az utolsó 17 mérkőzésünket (Real elleni barátságos, 4 BL, 12 Serie A)!
        17 mérkőzés: 5 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 23:25-ös gólarány!!! Ez annyira szánalmas produkció, hogy jelző nincs rá. Kinek a felelőssége ez? A vezetőedzőé vagy a játékosoké? Milyen pocsék teljesítmény kell ahhoz, hogy kirúgják a vezetőedzőt? Meddig mehet ez?
        Úgy gondolom, hogy ebben az esetben irreleváns, hogy ki a ludas. Mindenki követhet el hibákat: edző is, valamint a játékosok is. Egy “szervezet” azonban nem. Ebben az esetben azt jelenti, hogy a vezetőség nem hibázhat!
        Ha nem megy a szekér, nekik kell lépni. Allegri nem egy Mourinho, ha kivesznek a keze alól játékosokat, fogja a sátorfát, és továbbmegy! Ha az eddig történt eseményekből levonjuk a konzekvenciákat, megállapíthatjuk: Allegri nem fog önként távozni a Milan éléről. (Nem értem, hogy miért nem teszi meg. Ez nemcsak a klubnak káros, hanem saját magának is rosszat tesz. Vagy csak attól fél, hogy többé nem lesz szüksége rá egy nagyobb klubnak? Nem tudom.)
        Az, hogy szakmailag – enyhén szólva is – megkérdőjelezhető döntéseket hoz, az egy dolog. Az, hogy elveszítette a józan ítélőképességét (nem látja a fától az erdőt), az is egy dolog. Ezért van a vezetőség, hogy az ilyen kardinális kérdésekben gyors és határozott lépéseket eszközöljön. Meneszteniük kell Allegrit, minél előbb!!!

        U.I.: már Montolivo képességeit illetően is komoly kétségeim merültek fel. Sajnos! Vagy Montolivo csupán a rossz szerkezet, a rossz taktika, a rossz helyen való szerepeltetése miatt nyújt ennyire kifogásolható teljesítményt? Nem tudom, de az biztos, hogy a mutatott játéka nem csupán az edzői “baklövés” miatt ennyire kiábrándító. Ha van is egy jó meccse, a következő biztos, hogy kritikán aluli. Nagyon rapszodikus. Nem biztos, hogy Monti volt a Fiorentina legnagyobb fegyvere. Fáj kimondani, de sajnos ez kezd kikristályosodni!

        • Én 100% -ig egyetértek veled Allegri kérdésben! Sőt! Én már a bajnoki címet sem vele ünnepeltem volna. Mert akkor épp úgy fikáztam, hogy a belem kifordul az élképzelés nélküli játéktól. Lássuk be, amíg voltak klasszisaink, ők hozták a meccseket.
          Montolivo egy fantasztikus játékos. Sokoldalú és rendkívül precíz. Viszont amilyen szerepkört adott neki Allegri az kb ugyan azt tartalmazza, mint Pirlo feladatköre. Különbség csak annyi, hogy ott 2-3 játékos védekezik mellette/helyette. Itt az egész kp 2 emberből áll + Sári aki néha visszalép segíteni. Én őt nagyon jó játékosnak tartom, akció góljai is vannak, amellett hasznosan mozgatja a csapatot.
          De itt úgy érzem nem ez a fő kérdés! Remélem hamarosan meg lesz Allegri helyettese! Én Anderlect ellen köszöntem volna el tőle! Úgy érzem nem tévedtem volna sokat.

          • Most nagyon örülnék, ha nem lenne igazam Montolivóval kapcsolatban, remélem a te álláspontod nyer.:)
            Engem sajnos nem győzött meg, de türelmesem várom azt a nagy áttörést, ami pontos passzokat, zseniális asszisztokat jelent, de legfőképp azt, hogy mozgassa a csapatot! Az sem lenne baj, ha védekezésben is minimum 2 osztálynyit javulna.
            Allegrit pedig minél gyorsabban ki kellene rúgni, de a nemrég megjelent hírek nem erre engednek következtetni. És ebben hatalmas felelősséget látok a klubvetetők részéről. Nem csupán ebben téved a vezetőség (mármint, hogy nem váltja le).
            Teljesen igaza volt Lanskynak, amikor ezeket írta:
            “Akik most vezetik a Milant, …”,
            “Elkezdődött egy masszív leépülés…”,
            “Nem azért vagyok lelombozva, mert …”,
            valamint a teljes utolsó bekezdésében leírja a problémák alfáját és omegáját, megoldási tervet is mutat, amivel nem tudunk “nem egyetérteni”!

  14. Lansky!
    Vannak olyan hozzászólások, amik fedik a valóság 90-95%-át. Minőségi írásaid napvilágot láttak korábban is, de ilyen jellegű hozzászólásod, mint ez, még talán nem volt. Ha próbál az ember belekötni, akkor sem tud, hiszen az már azon is túlmenne, hogy a kákán keresünk csomót…
    Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az írást, különös tekintettel onnan olvassa mindenki – megkettőzött erővel -, hogy: “Egy évvel ezelőtt…”
    Tanulságos és reális. Le a kalappal!

  15. Szomorú ez a vereség, de hát több mint sejthető volt.
    Eddig a 3 tippem közül rögtön az első be is jött, és valszeg a másik kettő is be fog jönni.
    Azt tippeltem a Fior meccs előtt, hogy a következő három meccsünk vereség lesz!
    Ha még előrébb látnék akkor azt mondanám, hogy utána lesz egy döntetlen, és egy győzelem!
    Csak az a baj, hogy amire eljön az a bizonyos győzelem, a tabellán ott leszünk a pirosba!!
    Csúnya lesz azt nézni hogy ott állunk majd a 18. helyen! De sajnos ez van! Köszönjük vezetőség!

  16. Az, hogy a 13. legértékesebb a keretünk Európában az nagyon elferdíti a valóságot. Sajnos be kell látnunk, hogy jó néhány játékosunk túl van értékelve a transfermarkt szerint egy-egy jó szezon miatt, de huzamosabb ideig még egyikük sem tudott stagnáló jó formát mutatni egyik csapatában sem, nem pedig a Milanban. Mindjárt sorra is veszem a játékosok értékeit, de előbb még annyit érvelhetsz bárhogyan egyszerűen azt látom a kereten, hogy ez egy szar. Valahogy minden meccs előtt az az érzésem, hogy itt akár nagyon könnyen ki is kaphatunk, valamint ha már hátrányban vagyunk biztos vagyok benne, hogy nem lesz fordítás, mert összességében az egész csapaton látszik, hogy nincs benne átütő erő, amiben hibás az edző is, de nem teljes egészében varrnám a nyakába az egészet. Egész egyszerűen gyenge hozzá a keret, hogy nekünk ennél jobb eredményeink legyenek. Mert bár jogosan kerülhet elő megint ez az érv, hogy ilyen értékes a keretünk, meg ilyen klasszis játékosaink vannak – amit még talán el is fogadok – de hogy csapatként nem képesek együttműködni abban biztos vagyok. Nincs olyan ember a csapatban se elől se hátul, aki összefogná ezeket a játékosokat és elől támadásokat szervezne, gólpasszokat adna, esetleg gólokat rúgna, valamint a társak is nyugodt szívvel passzolnák hozzá bármikor a labdát mert tudják, hogy ott jó helye van a játékszernek (ezért kellett volna mindenképpen a nyáron egy irányító, mint pl Kaká). A másik hiány a védelemből egy olyan klasszis, mint Thiago Silva, aki ha ott volt hátul mindenki felszabadultabban tudott a védekezésben játszani, mert tudták, hogy ha hibáznak is, akkor sincs baj, mert Thiago úgyis megoldja (ahogy általában azt is tette). Zapata lehet jó védő, de ő nem képes átvenni TS szerepét, ahhoz egy komolyabb személyiséggel és kvalitásokkal rendelkező védő kellene. Na de visszatérve az értékekhez:
    Az adatokat a transfermarkt.de honlapjáról lestem le.
    Jelenlegi legértékesebb játékosunk Pato, akit 28,5 millió euróra tartanak, de szerintem a legnagyobb jóindulattal sem adna már érte senki 15 milliónál többet. A 2. és 3. helyezettünk Boateng és Robinho, akik 20 és 18,5 millió értékkel tartanak nyilván a holnapon, de megint csak azt mondom, hogy Robinho esetében örülhetnénk egy 10-esnek, Boateng esetében pedig max 12-13-nak. Pazzini 14,5 milliós értékelésébe már bele sem merek menni, mert a túlértékeltség iskolapéldájának tartom ezt a játékost. Az egész keretből az egyetlen, akinek az értékét reálisnak tartom, az El Shaarawy, aki jelenleg 16 millió. A többi 10 milliós érték fölötti játékos: Abate(14), Krkic (13), Montolivo (13), Nocerino (10). Szerintem Európában egyik csapat sem adnám meg ezeket az összegeket ezekért a játékosokért.
    Mondanivalóm tehát összességében: túlértékelt keretünk van, valamint hiányzik két vezéregyéniség a csapatból. Mind elölről, mint hátulról. Nem állítom, hogy nem hibás Allegri a jelenlegi helyzet miatt, de nem varrnám teljes egészében a nyakába. A legnagyobb felelősöknek Gallianit és Berlusconit tartom.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS