2022. október 07., péntek

A Fio ellen Boa visszatér; Aquilani újra ellenünk

-

A Milan vasárnap délután a Fiorentinát fogadja a Serie A 12. fordulójában. A mérkőzés délután 15 órakor kezdődik a San Siróban. 

A Milan háza táján a legfontosabb hír, hogy legalább két hétre kidőlt Ignazio Abate, a Milan labdarúgócsapatának jobb oldali védője. A combhúzódást összeszdő védő a Málaga elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg.

Massimiliano Allegri a mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Bonera, De Sciglio és Constant biztosan tagja lesz a védelemnek. Valószínűleg Mexés is, de őt nem ígérte 100 százalékosan Allegri.  “Constant remek fizikai és technikai tulajdonságokkal rendelkezik, jól illik hozzá a bal szélső védő poszt” – mondta Allegri.

 

A középpályán Montolivo helye biztos,  mellette vagy Nocerino vagy de Jong fog kezdeni. Csatárkérdésben sem döntött még a mester, Pato és Pazzini a két lehetőség.

A támadóközéppályásoknál is lehet változás, a mester szerint El Shaarawy még mindig érez fájdalmat a térdében és Emanuelson helye sem biztos, viszont Allegri szerint Boateng készen áll, ahogy Robinho is. A brazil a csatár mögött vagy a szélen kezdhet. “Nocerino remekül játszott a Palermo ellen, Boateng jobban van. Számolok velük is.  Robinho egy olyan játékos, aki klasszis teljesítményre is képes, de a sérülése miatt még nem elég fitt, ezért jelenleg a többi támadónk előrébb tart” – mondta a mester.

Allegri szólt arról is, hogy Nocerino és Montolivo teljesítményével elégedett, véleménye szerint Montolivo a csapat vezérévé kezd válni. Természetesene kitáért Patóra is. Úgy fogalmazott, hogy a Malaga ellen szerzett gólja jót tett neki és kezd visszatérni az önbizalma is, sok játéklehetőségre van szüksége.

“Tisztelnünk kell a Fiorentina csapatát. Türelmesnek kell lennünk, nem szabad pánikba essünk, vagy elsietni a dolgokat. A játékosaim fizikailag nagyon jól érzik magukat, és néhányuk lassan visszanyeri a legjobb formáját. Jelenleg azt mondom, hogy a reális célunk a 4. hely lehet a bajnokságban, de ez változni fog annak függvényében, hogy hogyan teljesítünk a következő hónapokban” – mondta Allegri.

Végül Allegri beszélt a saját szerződéséről is: “2014-ig szerződésem van a Milannal, és tiszteletben fogom tartani, addig maradni fogok.”

A Fiorentina csapatában vélhetően játszani fog Aquilani, aki a tavalyi szezonban a Milannal ezüstérmet szerzett a bajnokságban. A játékos hosszabb nyilatkozatot adott a napokban a Gazzetta dello Sportnak, amit az Ac Milan -Mindig Veled oldal fordításában idézünk.

“Valami fontosat hozhatunk létre itt Firenzében” – mondta a játékos. “A játékunk stílusával és az alázat megfelelő szintjével nem kell magunkat határokhoz igazítanunk. Semmiképpen sem mi vagyunk a favoritok holnap, mivel a Milan mindig Milan, de ha elő rukkolunk a stílusunkkal a játék során, bármit elérhetünk. Az előző szezonban úgy gondoltam mienk a legjobb csapat és még mindig bosszant, hogy nem nyertük meg a Scudettot, miután 7 pontos előnyt élvezhettünk. Most a Milannak a semmiből kellett elindulnia.Nincs bosszúvágyam a Milan ellen. Normálisan bántak velem és egyértelmű volt mi történik. A bokasérülésem nélkül maradhattam volna, mivel karácsonyig 18 alkalommal léptem pályára. További hét meccs és a kivásárlási opció aktiválva lett volna. Azonban, most már Firenzében vagyok és ez egy csodálatos választás volt. Ez a csapat tökéletesen fekszik a stílusjegyeimnek. Oly sok utazást követően, remélem, hogy itt maradok sokáig. A Viola volt az én végzetem. A Triestinában való debütálásomtól kezdve, a sérülésemből való visszatérésen át a Liverpool mezig, mindig fontos karrier momentumaim voltak.Montella valahogy máshogy szemléli a játékot. Egy nagyon figyelmes edző, aki a részletekre összpontosít.”

A Fiorentina kerete: Aquilani, Borja Valero, Cassani, Cuadrado, Della Rocca, El Hamdaoui, Fernandez, Hegazi, Ljajic, Llama, Lupatelli, Migliaccio, Neto, Olivera, Pasqual, Pizarro, Rodriguez, Romulo, Roncaglia, Savic, Seferovic, Tomovic, Toni, Viviano.

A Milan kerete  Abbiati, Amelia, Gabriel. cerbi, Bonera, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zapata.Ambrosini, Boateng, Constant, De Jong, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Nocerino. Bojan, El Shaarawy, Niang, Pato, Pazzini, Robinho.

 

A Milan várható kezdője: Abbiati – De Sciglio, Bonera, Mexes, Constant – De Jong (Ambrosini), Montolivo – Nocerino, Boateng, Urby – Pato.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!! Csupa nagybetűvel! Allegri,Galliani most mivel próbáljátok majd szétkenni a szart?! Kopasz, kérlek erősítsd már meg ezt a senkiházit az állásában..! Elolvasván a cikket tényleg ritka nagy töketlenség kellett ahhoz is, hogy a tavalyi -magasan a bajnokság legjobb- kerettel 7 pontos fórból elk.rja valaki az aranyérmet.. Visszasírom ezt az időszakot..

  2. Nincs itt semmi javulás. Véletlenül nem kaptunk ki 3 egymást követő meccsen. Most egy erős Serie A középcsapat jött és rögtön úgy elvert, hogy kérdés nem volt. Mondhat nekem akárki akármit (pl, hogy a 12. legértékesebb keret a Milané), hogy ennek a csapatnak a top 3-ban kellene harcolnia de én nem így érzem. Ez a csapat szar, ahogy van és kb egy 10. helyre jó lesz a bajnokságban, de ez is csak akkor lesz, ha összeszedi magát a csapat. Már borzasztóan félek a Juve elleni meccstől, mert szerintem olyan hatalmas verést fogunk kapni, hogy az utcára sem merek majd kimenni. De ilyen Bojanokkal, Pazzinikkel és egy ilyen Patoval ne is várjunk csodát. Már sokan emlegettétek itt Krkic nevét, hogy ott a helye és milyen jól játszott, de könyörgöm egy gyenge Chievo ellen ez a primavera-ból is megjátszaná valamelyik fiatal. Paton meg látszik, hogy beleszarik az egészbe, el is van hízva, valamint elég az neki, hogy a főnök lányát ékeli. Boateng szintén szarik az egészbe, mert szerintem már a Bayern München jár a fejében.

  3. 2 nagyon nagy hibát vétett Allegri. 1. Megértem hogy Ambrosini a capitano és hogy meg kell tisztelni azzal az öreget hogy játszatjuk, de már nem bírja. Egy félidőt se bír ki, nemhogy 70 percet. Amúgy tavaly is elviselte hogy padozott és csak epizódszerep jutott neki szerintem idén se halna bele. 2. Patót lehozni egyetemes hiba volt… Kihagyta a 11-est rendben van (amúgy én Montolivoval vagy El Shaarawyval lövettem volna), de utána abban a maradék 10 percben annyira látszott hogy hajtott, küzdött, gondolom azért mert bűntudata volt és próbálta rendbe hozni a hibáját… Csak nem értem miért nem tud mindig így játszani. J
    A ÉS MAX ALLEGRI: PATO ANNYIRA NEM CENTER MINT AMENNYIRE BONERA NEM SZÉLSŐ. KÖRÜLBELÜL. miért nem tesz a helyére egy vérbeli befejezőcsatárt? nemértem… ja, de! Mert nincs ilyenünk, csak Botláb Pazzini… Egy fekete pont a vezetőségnek is.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS