2022. október 07., péntek

A vezetőségnek is tetszett a Chievo elleni produkció

-

Adriano Galliani a Chievo elleni mérkőzés után nyilatkozott a Milan Channel-nek. A sportvezető nem tűnt elkeseredettnek, de elégedettnek se.

 

A Chievo elleni mérkőzés után beszéltem Silvio Berlusconival, és mindketten azon a véleményen voltunk, hogy “ez volt az igazi Milan”. Előbbre léptünk a tabellán, de még kellenek a pontok – mondta Adriano Galliani.

A sportvezető szerint a Milan olyan kerettel rendelkezik, amellyel a tabella első felében kell végeznie. “Viszont nyugodtak kell maradjunk. A Chievo ellen néhány játékos remek teljesítményt nyújtott, például El Shaarawy és Bojan. Stephan fantasztikus volt, kedvelem őt és azt mondom, hogy csodálatos játékos lesz belőle. Egy interjúban elmondta, hogy milanista, és ez engem megérintett, ezért is igazoltam le El Shaarawyt” – mondta Galliani egyik kedvencéről.
Ezt követően Montolivóról beszélt. “Mindig kéri a labdát,  ő a mi playmakerünk, aki remek lövéssel is rendelkezik. Kezd felnőni a feladathoz, és már látni mekkora játékos is valójában. Constant? Meg fogja tanulni, hogy hogyan legyen igazi bal védő – ahogyan Serginho is megtanulta“.
Természetesen a Milan általános ügyvezetője beszélt Allegriről is.  “Nagyon jó a kapcsolatunk. Nem hiszem, hogy volt olyan klub, aki ennyire az edzője mellett állt volna. Más nagy klub már rég edzőt váltott volna. “
Végül Galliani szólt Patóról is, akitől a szurkolók még mindig várják az egyenletes, jó teljesítményt. ” Pénteken Milanellóban jártam, és láttam Patót úgy sprintelni, ahogyan már rég nem. Időre van szüksége, ki kell ürítenie a gondolatait, el kell felejtenie a sok sérülését” – fejezte be Adriano Galliani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Dida: Jó játékos Bojan én azt már tudtam régebben is mikor még a barcába játszott. De soha nem gondoltam volna hogy egyszer nálunk fog játszani. Örülök hogy itt van de most azért mert lőtt egy gól nem ér meg 15 milliót majd ha kb lő 15-gólt akkor vegyük meg de ha Berlusconi marad a klub elnök akkor nem fogjuk meg venni.

 2. Téli Mercato!
  Galliani”Nem igazolunk senkit, a Milan kerete készen van!
  Tele vagyunk Bajnokjelöltekkel, ezt láthattuk a Chievo elleni meccsen!”

  Berlusconi “Mr.Abudabibahabarakaka Sejk, meg akarta venni a Milant, hogy bevásároljon jó játékosokból, és teletüzdelje a csapatot Ronaldókkal, és Messikkel.. De szerencsére időben szólt a Milanos szívem, ezért nem adtam el a klubbot, inkább eladtam Sárit, az érte kapott pénzből, még két évig tudom szennyezni a Milánói levegőt!”

  Allegri “Urbynak nagy a tenyere.. biztos jó kapus lenne! Abbiati mostantól csatár, Emanuelson pedig kapus lesz!”

  Én egyiken se lepődnék meg!

 3. Ebben a szombati csapatban az tetszett, hogy végre futott a pálya hosszában szinte az egész csapat. Még 1:1 nél is jobb kedvű voltam, mint máskor, mert egész másképp mozogtak a pályán. Ehhez persze hozzájátrulhatott a Chievo nyiltabb játéka is, de már régóta mondom, hogy Fáraó minden körülmények közötti kiemelkedő teljesítményét is jelentős részben a sok futásának köszönheti. Bojan személyében is ilyen stílusú játékost látok. Nekünk egy ilyen mozgékony csapatra van szükségünk (ha már kevésbé vagyunk magasak és atlétikusak). Pato remek tagja lehet ennek a csapatnak, de csak akkor, ha hatszor annyit fut, mint most.

 4. Bár valaki [ 🙂 ] úgyis belém fog kötni, amit Galliani Constantról mondott, az felér egy nem is annyira burkolt üzenettel a többi balhátvédünk felé. Persze nem szerencsés Constantot Serginhóhoz hasonlítani egy jól sikerült meccse alapján, de tény, hogy jól muzsikált a srác, és megoldHATja a balhátvéd posztját. És ha Constant előtt nem próbált volna ki Allegri majdnem egy tucatnyi játékost a balhátvéd szerepkörében (Antonini, Taiwo, Mesbah, Zambrotta, Didac, Bonera, Papastathopoulos, Oddo, Jankulovski, De Sciglio, Emanuelson), akkor meg is nyugodhatnánk. Így azonban…

  Allegrinek azért odaszúrt egyet Adriano, és tkp. igazat is lehet adni Gallianinak. Valóban, nem sok vezetőség lett volna annyira toleráns (vagy naiv?) az edzőjével, mint a Milané. Ha viszont megindulna a klub szekere, nem lenne jó Gallianitól vagy Berlusconitól egy olyan önfényező nyilatkozatot hallani, aminek az a tartalma, hogy “mi tudtuk, hogy a jó döntés az lesz, ha Allegri marad”… Akár megindulunk felfelé, akár nem, ennek nem így kellett volna történnie. Amennyiben mondjuk 3. helyen végeznénk a bajnokságban, akkor sem lehetne feledni az elmúlt minimum két hónapot. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy ennyi idő kellett Allegrinek és/vagy a csapatnak, hogy végre összeálljon egy ütőképes gárda. Azt gondolom, a nagy számok törvénye alapján a sokféle formáció és a játékosok hetek óta történő próbálgatása-cserélgetése hozta össze a szombati eredményt egy olyan meccsen, amelyen szinte minden sikerült. Jól pattantak meg a labdák, jól érkeztek a csatárok stb. Természetesen nem akarom kisebbíteni a játékosaink érdemeit, de be kell vallanunk, ez az 5:1 a korábbi eredmények és a mutatott játék fényében – még akkor is, ha a Chievo a legkellemesebb látogató a Serie A-ban – igencsak meglepő volt, semmi sem vetítette előre, hogy ilyen vagy akár hasonló eredmény születhet. Ennek következtében legfeljebb remélhetjük, hogy mostantól minden rendben lesz… Az elmondottakat bizonyítja Galliani megjegyzése, melyből azért kiolvasható, hogy a “nagyon jó kapcsolat” ellenére simán kirúghatták volna Allegrit. Ez mindent elmond a helyzetről.

  A szép győzelem ellenére még rengeteg munka vár a csapatra. Ha jövőre is a BL-ben akarunk szerepelni, akkor 9 pontos hátrányt kell ledolgoznunk (a Napoli 23 pontos jelenleg) a szezon végéig. Ez – mármint a BL-helyek egyikének elérése – pár meccsel ezelőtt még teljesen reménytelennek tűnt (az oldal egyik szavazásán a Milan számára reális célt az EL-helyek egyikének elérésében jelöltem meg). De látva, hogy a Napoli és a Lazio megtorpanni látszik, hogy a Juventust is elkaphatja egy nála – szerintem – gyengébb csapat, most már ez sem elképzelhetetlen. Az utolsó három bajnoki mérkőzésünk alapján az Inter és a Fiorentina (9-9 pont) mögött mi teljesítettünk a legjobban (7 pont, +5-ös gólkülönbség)! Nem nagy siker, de siker ez is. A bajnokságból még több mint fél év van hátra. Ha 4-5 meccsenként 2-3 pontot tudunk hozni a dobogó környékén lévő csapatokon, akkor odaérhetünk. Ha december végéig sikerülne az 5-6. helyek egyikére felkapaszkodnunk, akkor már egyértelműen lőtávolságon belülre kerülne a dobogó.

  Patóról… Hogy hogyan sprintel, az nem különösebben érdekel. Hogy bárkit le tud futni 30-40 méteren, azt 4-5 éve tudjuk. Most már egészséges is. Azt azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy 3 bajnokinkon mindössze 61-szer érjen labdához (162 perc alatt). El Shaarawy ugyanezeken a meccseken 270 perc alatt 188-szor ért labdához. Ez Allegri és Pato hibája is lehet. Ha a brazilt ennyire elnyomják “ott bent”, akkor ki kell hozni őt a 16-osról. El Shaarawy tkp. azóta ilyen eredményes, mióta nem kell arra fecsérelnie az energiáját, hogy bent birkózzon a védőkkel. Ha ezt Allegri észrevette El Shaarawy esetében, akkor észrevehetné Pato esetében is. Hiszem, hogy ez nem egy megoldhatatlan probléma Allegrinek… Persze Patónak is megvan a “felelőssége” ebben, hiszen a labdát kérnie kellene, nem pedig beletörődnie a sorsába. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed menjen a hegyhez.

  Holnap pedig meg kell csapni a Malagát.

 5. “Lansky”

  Az ilyen irományokat nagy dicséret illeti, ezekért érdemes a oldalra és a forumra látogatni.Grat. Tudnám díjazni hogy az ilyen szintű hozzászólásoknak valamely módon figyelem felkeltő hatást gyakoroljon 😀

  Hogy a meccsről is.

  Nagyon tetszett a felállás,a mutatott játék, a játékosok hozzáállása. végree!
  Sharaawy szokásos, istencsászár,de a meccs alapján gyanus, hogy megtaláltuk 1-2 játékosnak a hozzá illő posztját.Névszerint Bojan és Constant, kezdőőbe velük!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS