2022. október 07., péntek

Palermo-Milan 2-2 (1-0)

-

Serie A 10. forduló:

Palermo-Milan 2-2 (1-0)

Palermo – Stadio Renzo Barbera

Gólszerzők: Miccoli (45. – 11-esből), Brienza (47.), illetve Montolivo (69.), El Shaarawy (80.)

Sárga lap: Garcia (57.), Cetto (74.); illetve Bonera (2.), Constant (23.), Flamini (32.), Mexes (86.)

Piros lap:

PALERMO (4-2-3-1): Ujkani; Munoz, Donati (Von Bergen 6.), Mantovani, Morganella; Barreto, Arevalo Rios; Garcia (Cetto 77.), Ilicic, Brienza (Giorgi) 57.; Miccoli.

MILAN (3-4-3): Amelia; Mexes, Bonera, Yepes; (Pazzini 52.); Abate, Montolivo, Flamini (Emanuelson 46.), Nocerino; Constant, Pato (Bojan 53.), El Shaarawy.

 A mérkőzés statisztikája:

gazzetta.it

goal.com

corrieredellosport.it

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

47 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Nem akarom mondani már, mert lerágott csont, hogy az idei évben milyen gyengék vagyunk ezzel minden Milan-os (vagy egyáltalán olyan ember aki kicsit is ért a focihoz tisztában van!) De felháborító, hogy olyan emberek vannak a keretben akiket nem hogy a Milan-ban de még a Pusztafütykösi FC-be se raknám be nyugodt szívvel. Ezzel együtt ez a keret elég lenne, vagy lehet a 4-7. helyhez! Amivel nem leszünk kisegítve a jövő szezonban, ugyanis rengetek pénztől esünk el, ha nincs bl szereplés, illetve nehezebb is lesz igazolni. (már ha megfordult egyáltalán ez a mélyen tisztelt vezetőségben). Allegrit nem tartom rossz edzőnek, de klasszisnak sem. Egyelőre elvegetál aztán majd lesz valami….csak kicsit unalmas már, a ‘ jó úton járunk, a csapat nagyszerűen küzdött, csak nem volt szerencsénk’ típusú nyilatkozatai. Hosszú távon ez nem mehet így, olyan edző kéne akinek tekintélye van, akitől kis túlzással vigyázzban állnak az öltözőben. Ez a szezonunk érdemben elúszott, a Juve kap egy ajándék bajnoki címet, hiszen a Napolit nem tartom bajnokesélyes csapatnak. Tehát nincs más mint igazolni, persze ha nincs miből akkor meg kell találni azt a lehetőséget, hogy legyen miből…..
   Személy szerint várom már, hogy a vezetőség távozzon és átadja a helyét olyanoknak akik valóban tudnak segíteni és ismét nagy csapatunk legyen, mert sajnos jelenleg nem jegyeznek minket annak.
   A tegnapi bajnokiról annyit, hogy 1 Ft-ot nem adtam volna, hogy 2-0-ról legalább 1 pontot szerzünk, és nem azért mert nem bírunk 2 gólt lőni, hanem azért mert nem láttam a csapatban annyit. Ha éppen nem Bonera, akkor Abate hibázik hátul, sajnos megvannak az ügyeletes hibázók! Az elmúlt évek leggyengébb Palermóját látom az idei szezonban ami igaz a csapatunkra is!
   Sorozatban kéne 5-6 meccset nyernünk most már, hogy ne legyünk ilyen negatívak. Az is sokat elárul, hogy El Shaarawy húzza a hátán a csapatot, aki tavaly epizód szerepet kapott. Nem hittem volna, hogy ilyen jó szezonja lesz eddig idén. Ha így folytatja 1-2 év múlva nem hiszem, hogy Milan mezben fogjuk látni a dolgok jelenlegi állása szerint, de remélem nem így lesz! Pazzini igazolása nem jött be eddig, tőle többet vártam, igaz ő erre a játékra nem igen alkalmas, neki az fekszik, ha ki van szolgálva és szemben van a kapussal vagy a 16-oson belül. Montolivo-ról kiderült, hogy nem Pirlo szintű.
   Bl csoportkörből meg egy 10 évvel ezelőtti Milan 18 pontal jutott volna tovább, most örülnék neki ha valahogy továbbverekednénk magunkat……
   Összességében valóban az elmúlt évtized/ek leggyengébb Milan-ja a mostani, jelenleg nem sok pozitívumot tudok mondani, nyilván fogunk meccseket nyerni, talán néha még jól is fogunk játszani, de ez egy ilyen szintű klubtól édes kevés, és azt hiszem minden Milan szimpatizáns arra vágyik, hogy a csapatunk legyen a legjobb, az első, csak kérdés, hogy ez mikor jön el, mi lesz velünk addig!
   Egyelőre marad a reménykedés…..

 1. 2-2 egy igazságos eredmény és ebből lehet erőt meríteni mert 2-0-ból álltunk fel és kezdtünk el úgy játszani mint tavaly Ibra-és T.Silva segítségével 🙂

  Jó lesz ez a bajnokság 38 fordulóból áll bizakodjunk és ha nem sikerül a BL-ig eljutni csak EL-ig akkor is szurkoló leszek és nem hagyom cserben a csapatot 🙂

  • Hát ha a milan korábban kezd el hajtani, mondjuk az 1. félidőtől, nyerhetett volna.
   Nem értem hogy Bojan miért nem kezdő. Pato már megint eléggé halvány volt. Még van más csatára is a milannak, pl.:Niang,és az új szerzemény Bojan.
   Ki lehetne próbálni őket is a pályán nem csak Pato-t…:) a 2. félidő 2.felében kezdtünk el játszani. Ambrosini remek játékos az egyik kedvencem a milanból korábban, 2008-2009 -ben sokkal több lehetőséget kapott és elég jól is játszott. Várom hogy a keretben lássam mondjuk Flamini helyén. A milannak még vannak jó kilátásai a szezonra, csak az 1. félidőtől kellene focizni és nem a 2.-ban a fejünkhöz kapni és gyorsan egyenlíteni.ez pl. bizonyítja hogy a milannak sokkal jobb mérlege lehetne hogyha nem várná meg az vagy esetleg 3 gólos hátrányt.

 2. a fenébe is már! Már örülni kellene annak, hogy 0:2-ről legalább döntetlenre mentettük a mérkőzést, de ez egyszerűen már egyáltalán nem fér bele! Egy formán kívül, gyenge kerettel rendelkező Palermot meg KELL verni! Ilyen nincs! már megint oda van 2 pont. Lassan már csoda kell a következő nemzetközi kupaszezonban való induláshoz
  Szégyen!

 3. Mit mondhat ilyenkor egy szurkoló?
  1, Azt, hogy hatalmas tettet hajtott végre a csapat, hiszen egy gödörben lévő, sérülésektől tizedelt Milan 0:2-ről pontot mentett az otthon – általában – remekül szereplő szicíliai csapat otthonában?
  2, Vagy azt, hogy szégyen, amit a csapat idén produkál? A forduló előtt – ha a pályán elért eredményeket nézzük, jobb gólkülönbségének köszönhetően – a Serie A utolsó előtti helyén tanyázó Palermo vendégeként sikerült egy kínkeserves 2:2-t játszani…
  Én azt mondom: szánalmas. Ez már túlmegy azon a határon, amit meg lehet emészteni. Lejátszottunk 12 tétmérkőzést idén, de egy mérkőzésen sem láttam azt, hogy valami kisülhet ebből.

  Elképzelés nélkül, hibát hibára halmozva játszunk, Allegri rossz taktikával küldi pályára a csapatot, nincs minőségi labdarúgónk (ez alól kivételt képez a Fáraó). A csapat – TORONYMAGASAN!!! – legértékesebb játékosát úgy hívják: Stephan El Shaarawy. Ez pedig mindent elmond a csapatról, hogy egy 20 éves tinédzsernek kell a hátán vinnie a Milant. A fiatal olasz csatár megtesz minden tőle telhetőt: 9 forduló után vezeti a Serie A góllövőlistáját. Egy 20 éves fiatalember?! Szinte még “gyerek”!!!…

  Sürgősen tenni kell valamit, mert ez nem mehet így tovább! Borzalmas ezt nézni, hogy így szenved a csapatunk. Félek a következő mérkőzéstől, és ez számomra a legelszomorítóbb, mivel nem látom a fényt az alagút végén. Korábban is voltak mélypontok, minden csapatnál vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. De most azt érzem, hogy egy fikarcnyit sem fog javulni a játékunk, nincs olyan jel a csapat mutatott játékát nézve, ami bizakodásra adhatna okot.

  Az eddigi eseményeket ismervén, nem hiszem, hogy veszélyben van Allegri állása. Miért pont ez a kilátástalan első 50 perc győzné meg a vezetőséget arról, hogy ki kell rúgni a vezetőedzőt, hiszen volt előtte 990 perc, ami eltántoríthatta volna őket az eredeti elképzelésüktől. Ennek ellenére mégis azt mondom, hogy ki kell rúgni Allegrit! Nem biztos, hogy azért, mert olyan rossz stratéga. Nem biztos, hogy azért, mert képtelen a maximumot kihozni a játékosokból. Hanem azért, mert a világ legeredményesebb klubjához méltatlan ez a produkció! Valami megszakadt a vezetők-játékosok-edző háromszögben.

  Ki a legnagyobb “ludas”? Fogalmam sincs. De egy dologban biztos vagyok: néhány játékosnak komolyan el kell gondolkodnia azon, hogy mi a fészkes fenét keres itt!!! Neveket nem akarok felsorolni, de – hiába kedvelek minden Milan-játékost – néhány játékos szerződését azonnali hatállyal felbontanám. Ki merem jelenteni, hogy a delikvensek nemhogy a Milan, de még a Serie A szintjét sem ütik meg. És itt nem csupán a képességekről beszélek.

  Nagyon szívesen írnék az örömteli dolgokról, de sajnos nincsenek. Az idény egyetlen üde színfoltja El Shaarawy. Hihetetlen ez a fiatal gyerek… A legnagyobb baj az, hogy ennek sem tudok felhőtlenül örülni, hiszen Damoklész kardja “még” lebeg. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy már a téli átigazolási szezonban elhagyja a Milant – ennek azért kicsi az esélye, de az ördög sosem alszik. Ha ezt megteszik, akkor a népharag elől nem menekülhetnek Gallianiék…

  • Teljesen egyetértettem az írásoddal (ami azért elég ritka). Különösen akkor amikor felbontanád a szerződéseket néhány játékosnál . Flaminivel minek kellett szerződést hosszabbítani , talán ő lóg ki a sorból . Egy kicsit edzőre is fognám ezt a döntetlent (eddig nem vettem őt elő) , hol volt De Jong a csapatból a legjobb szürőnk …. 2 pozitívum:Shaarawy, és most Bojan játéka (ez igen kevés).

   • Lehet, hogy túl pesszimista vagyok. Ezt aláírom. Azt viszont megkérdezném tőled, hogy mégis mi az, ami téged megfogott a csapat játékával kapcsolatban? Melyik az a momentum, ami az optimizmust sugallja feléd? Valaminek lennie kell, hiszen azt írtad, hogy én túlságosan sötéten látom, az amúgy nem túl rózsás helyzetet.
    3-4 olyan dolgot sorolj fel légy szíves, ami jó, ami konzekvens! Én csak konstans hibákat vélek felfedezni.

    Allegrire korábban /több mint 2 évig/ a statikusság, a konzervativizmus volt jellemző (4-3-1-2), most viszont pár hét alatt két új felállást próbált ki. Nem mondom, hogy ez annyira rossz, mert muszáj kitalálni valami újat. De kérdezem én: mi a lótúrót csinált eddig? Működőképesnek gondolta ezt a szisztémát?

    El Shaarawyt leszámítva van olyan játékos, aki szeptember óta jó formában futballozik, nemcsak néhány megvillanása van? Pl:
    Pazzini a 3 gólján kívül egy nagy nulla.
    Zapata-Bonera-Yepes triónak egy-egy jó meccse van, erre jön egy pocsék. Montolivo és De Jong sem tud 2 mérkőzést megfelelő szinten teljesíteni. Bojannak a 2. félidei fickándozásán kívül nem volt értékelhető megmozdulása. Boateng 7 értelmes passzt nem mutatott be, míg tavaly szinte csak szuperlatívuszokban lehetett róla beszélni.
    Abbiati úgy véd a Zenit ellen x percig, hogy nyugodtan nevezhetnénk a világ legjobb kapusának, majd pár percre rá kap egy potyát. És mi következik? Vasárnap az Inter ellen lőtávolon kívülről szemléli az eseményeket, úgy aláfut a labdának, mint annak a rendje.
    Abate? Egyszer jól védekezik, már sikerül egy beadása is. Máskor pedig faképnél hagyják a támadók, lezserül hátrabattyog, s csak akkor sikerül jól beadnia egy labdát, ha az lecsúszik a lábáról.
    Nocerino: lehet, hogy a tavalyi éve volt a kakukktojás?
    A legnagyobb probléma nem is a képességekben van – a legtöbb játékosnál. Szinte kivétel nélkül bizonyították (a tavalyi szezon lezárultáig), hogy megvan az a tudás, amivel lehet keresnivalónk, akár az európai elitben is. A leküzdhetetlen akadályt abban látom, hogy képtelen felpörögni, képtelen 2 mérkőzés erejéig koncentrálni, az edzőnek pedig meghaladja a képességeit az, hogy az “agyakban” rendet tegyen! Ez pedig nem fog megváltozni. Mitől változna meg? Egy megoldást látok, mégpedig az edzőcserét. Talán az is elég, hogy valaki felkavarja az állóvizet…?
    Így látom a dolgokat. Lehet, hogy túl sötéten. Az általam felsorolt hiányosságokból/hibákból melyikkel nem értesz egyet?

  • Hatalmas bajok vannak mind a kerettel , mind Allegrivel. Ide drasztikus változtatások kellenek és minél hamarabb, mert nagyon csúnya pofonokat fogunk még kapni ebben az idényben.
   Nálam a csapat leggyengébb szekciója egyértelműen a védelem. Lassú, bizonytalan és hibát hibára halmoz meccsről meccsre ! Nem tudom elhinni h egy seria A-s top csapat nem tud megfelelő védőket igazolni (nem túl drágán) Itáliában. A hányinger kerülget amikor azt látom a meccseinken , hogy a 2 teljesen botos szélső védőnk (Abate, Antonini) hozza fel a labdát és indítja el a támadásainkat.
   Ez a 3-5-2-es rendszer megint csak a szélsőkre helyezi a hangsúlyt, mivel nekik a védekezés és támadásépítés is feladatuk . Ehhez nekünk nincs megfelelő játékosunk , ezt a vak is látja csak Allegri nem veszi észre.
   Valami készül edző poszton ebben biztos vagyok, mert ilyen eredménysor után sztem az MTK 2-től is repült volna már. Remélem Guardiola a célpontunk és valami csodával sikerül is ide hoznunk. Igaz én csodálkoznék a legjobban ha a világ jelenleg legfelkapottabb edzője egy süllyedő hajó kapitánya akarna lenni bármilyen oknál is kifolyólag.
   Forza Milan!!

 4. Nekem annyi a mérkőzéshez a hozzáfűzni valóm, hogy olyan unalmas volt, hogy csak a góljainkra riadtam fel, röhej hogy egy csapatban egy 20 éves srác próbálja életben tartani a pontokat! Komolyan mondom Allegrit se tudom már megérteni mi ez a 3-5-2 ? Állandóan variál össze-vissza… Ilyen 1 pontokkal nem fogunk sokra menni az 100% Amíg mi egy pontot szerzünk más 3 ! Kíváncsi leszek arra is ha egyáltalán EL helyezést elér a csapat akkor kik fognak maradni !

 5. Bojan-t mostantól a kezdőbe tenném pár meccs erejéig , megérdemelné a lehetőséget mivel többet mutatott eddig mint Pazzo , Robinho és Pato. Utóbbiról ne is beszéljünk inkább.. Allegrit meg egyszerűen nem értem. Mire jó az ,hogy állandóan más kezdőt küld a pályára? ráadásul nem csak 1-2 embert cserélget hanem legalább a fél csapatot átszervezi minden egyes alkalommal. Ez a 3 védős rendszer nem is lenne rossz ,ha minőségibb játékosaink lennének hátul , mert ilyen Bonera , Yepes , Acerbi meg Zapatákkal nem lehet alapozni. Talán még az utóbbiba látnék halvány reményt ha állandó lehetőséget kapna ,hogy megmutassa mégis mire képes folytonos játéklehetőség alatt mivel eddig ő is csalódást keltő produkciót nyújtott.
  3-5-2 helyett ,ha az eredmény nem úgy alakul meg be le lehetne próbálni a 3-4-3-at elől egy Bojan-Pazzo-Shaarawy hármassal. De a tegnapi 4-3-3 sem volt rossz a végére.
  Kíváncsian várom már az elkövetkező hónapokat legfőképp egy lehetséges új befektető érkezését vagy szimplán ami talán a legjobb lenne egy teljesen új tulajdonost és vezetőséget. 99%-ra merem állítani ,ha télen pénzhez vagyis megfelelő új játékosokhoz jutnánk akkor a 4-5. hely meglehet simán.
  De sajnos tartok tőle ,hogy nem lesz itt semmiféle változás és a Berlusconi család viszi tovább a klubbot ami annyit jelent ,hogy további keserves időszak vár a csapatra és ránk szurkolókra 🙁 Ne legyen így!!!
  FORZA MILAN

 6. A tegnapi mérkőzésen sztem 4 játékosunk teljesítménye volt elfogadható:
  1. El Sharaawy: lehet, h most nem ment neki annyira, de nem adta fel + ismét beköszönt
  2. Montolivo: nem egy futógép, de a labdaszerzéseink 90%-a sztem az ővé volt + gól
  3. Bojan: nagyon jól mozgott
  4. Constant: ugyan volt egy nagy hibája, de főleg a második felédőben már nagyon jól mozgott, sokat szerelt, nem mellesleg tette mindezt balhátvédben…
  A védelmünk sajnos Ameliaval az élen továbbra is katasztrófa. Az, h Bonera a csk felfoghatatlan…Egy-két tegnap a pályára lépő játékosunknak komolyan el kellene gondolkoznia, h a Milanban képzeli-e el a jövőjét, ha igen, akk illene már vmit felmutatni.
  Sokan meg szokták találni Antoninit, de ha mindenki azzal a mentalitással menne fel a pályára mint ő, akk most a TOP3-ban lennénk…Lehet, h nem nagy spíler, de mindig “meghal” a pályán a csapatért. Ő tudja mit jelent a Milan mezét viselni, nem úgy, mint egyesek…
  Egyszerre örömteli és elszomorító, h a 20 éves Fáraó viszi a hátán a csapatot. Az ún. klasszisaink felébredhetnének…

 7. Sokan megjegyezték, hogy igenis lehet abból erőt meríteni, hogy 0-2-ről felállt a csapat. igen, ez tényleg nagyon jól hangzik, de kérdem én: melyik csapat fogja megtenni nekünk azt a szívességet, hogy 2 gólos előny birtokában totálisan visszaáll, mert egész egyszerűen lenéz minket? Sajnos, az elmúlt 11 forduló alatt elértük, hogy ezt a Milant nem hogy, nem tisztelik, de egyenesen már lesajnálják már a hátsó régióban található csapatok. Ennek ellenére, mutattunk egy keveset abból a gerincből, aminek minden egyes meccsen meg kéne lennie, de ne számítsunk, hogy ez számtalanszor megismétlődik. Ezek után már jobban oda fognak figyelni ránk ellenfeleink.
  Az összeállítást, amikor megláttam, egyből Flamini bökte a szemem…. Nem értem, hogy az a játékos, aki eddig nem játszott, mit keres a kezdőben? Nyilvánvalóan egy formán kívüli játékot produkált, aminek nem is lehetett más az eredménye, mint a félidei csere. De Jongot kihagyni megint nem értem , mi értelme volt: a legjobb középpályásunk jelenleg, nem látványos, de nagyon hasznos játékéval. Nem akarom bántani Bonerát, de darabos, mint a brikett, nehezen fordul, az új rendszerben rá támaszkodni, mint utolsó ember, felér egy öngyilkossággal. Abatenél egész egyszerűen nem értem , minek kell…. Neki egész egyszeűen kár passzolni, mivel, ha megkapja a labdát, vagy elindul vele hátrafele, agy nem tud beadni. Ebben a rendszerben (is) alkalmatlan feladatai ellátására. Constanttól az első sárgája után félrem, de úgy, ahogy lehozta a végéig…
  Aztán, miután Allegri szerkezetet váltott (nem tudom, hogy az ő agyából pattant-e ki az ötlet, vagy felsőbb utasításra cselekedett) érdekes módon mindjárt jobban feküdtek a dolgaink, még a szokásos cseréi is bejöttek. Bojanban kimondottan pozitívan csalódtam, a váratlan ritmusváltásaivan, KAPURATÖRÉSEIVEL színt vitt a játékba, és a félidőben beállt Urbyval is sokat nyertünk, minőségibb lett a játékunk.
  Összességében hoztuk azt a minimumot, amit jelenleg elvárhatunk, vagyis, hogy nem kaptunk ki, annak ellenére, hogy hátrányból kellett felállni, de nekünk a Palermo szintű csapatokat verni kell, hogy meglegyen az El biztos kiharcolása. Jelenleg, ebben a keretben ennyi van, ugyanis 3 erősebb csapat jelenleg biztos van nálunk.
  Forza Milan!

 8. Gratulálok, hogy a még nálunk is rosszabb Palermoval döntetlent játszottunk, sőt tettük mindezt 0:2-ről…
  Remélem legalább az EL helyezés meg lesz.. szánalmas!
  Amúgy gratulálok az utolsó kb. 20 perc miatt, nagyon kicsit “hajtottunk”..
  Amiket régebben irtam itt-ott , hogy max. 5-6 játékos éri el a Milan szintet..nos tévedtem, jelenleg El Shaarawy éri el ezt a szintet, sőt, sajnos Ő túl jó a jelenlegi Milánba..El kellene adni,viszonylag sok pénzt kapnánk érte, aztán majd hozunk helyette valakit, pl. Atalantából, vagy Bolognából…
  Télen se várjunk csodát, egy 15.-20. helyezett Milanba senki nem jön el szenvedni, meg nívót rontani, nem minden a pénz, még ha sokat számít is! (főleg úgy, hogy ha európai kupaporondra sem jutunk ki..)

  Ezek után is maradok Milan szurkoló, csak “bosszantó” a helyzet!!

  Forza Milan!!

 9. Az utolsó fél órában nagyon megnyomtuk a meccset, aminek eredménye is lett.
  Így kellene végigjátszani az összes meccsünket 90 percen keresztül, és akkor nem lennének gondjaink.
  Ami nagyon pozitív volt számomra, hogy Constant egy hibáján kívül rendkívül jól teljesített.
  Remélem ezzel beverekedte magát a kezdőbe, és véglegesen elfelejthetjük Antonyinyit.
  Egyszerűen hihetetlen hogy egy “névtelen” Constant nevű játékos mennyivel jobb nála!
  Aki még pozitív meglepetés volt az Bojan, hihetetlen mekkora lendületet hozott a játékba!
  A Fáraó szokás szerint jól teljesített, már szóra sem érdemes. Lassan megszokottá válik jó teljesítménye!
  Patonak volt egy-két jó megmozdulása, szerintem lassan visszanyerheti régi formáját. Csak így tovább!
  Aki viszont a leggyengébb volt a csapatban szokás szerint, az Pazzini volt.
  Egyszerűen borzasztó mennyire nulla a csávó!!!
  Amikor idejött, a fórumban szidtam mint a bokrot, hogy hogy lehet egy Cassanot elszarni
  egy ilyen nulla képességű emberre!! Remélem mostantól inkább Bojan lesz az, akit erőltetni fognak!
  Flaminit se tudom mit keresett a kezdőben, mikor ott van De Jong is, aki szerintem
  a nyár legjobb igazolása volt!!
  Szerintem egy jobb, komolyabb edző ezeket a játékosokat nem is erőltetné akkor amikor
  ilyen nehéz helyzetben van a csapat. Az edzőcserét továbbra is fenntartom!
  Talán majd jön az új befektető, és vele együtt Guardiola is, aki kiszórja ezek a rossz játékosokat.

 10. Nem is tudom, hogy a tegnapi este után mit is lehetne írni! Inkább csak a meglátásaimat, és szerény véleményemet írnám le, amivet vagy egyetértetek, vagy kritizáljátok!
  A tegnap esti meccs számomra eléggé borzalmasan hatott kicsiny kis lelki világomra! Nem gondoltam volna, hogy “még” mindig nincs valami elfogadható koncepció, amivel ez az együttes a pályára léphet! Itt több pontot próbálok összeszedni, s abból csemegéznék, csemegézzetek!
  1. Nekem, mint ahogy sok más embernek a felállással megkezdődtek az agyzsibbasztó, élénken agyba nyilaló érzés inpulzusok! Ennyi meccs után még mindig nem képes az edző egy normális felállást produkálni! Egy ilyen Palermo ellen is sajnos látszik, hogy egy ilyen kezdővel nem nagyon tudunk mihez kezdeni! Belső érzésem azt súgja, ez a két csatáros rendszer nem ér semmit! Talán ezen kellene változtatni. Az sem jó, hogy nem alakult ki egy kezdő mag, s mindig cserélődnek az emberek! Jó vannak akik sokat kezdenek, de szerintem az se normális, hogy ennyiszer kell egy adott ember mellett mást kezdetni! Nincs összeszokás, közös hang megtalálás, hogy egy kicsit a másik játékos tudjon kevés mozdulatból is olvasni a társa mozdulataiból!
  Nekem tetszene egy 4-5-1-es felállás, igaz itt megemlítem, hogy véleménye szerint mi lenne az adott, de ez ugye sok tényezőn is múlhat!
  Abbiati/Amelia
  De S. – Mexes – Acerbi – Urbi
  De Jong – Muntari
  Boa – Monti – El Sára
  Pato

  Itt lehet vitatkozni, hogy miért így, s miért ezek az emberek! Inkább csak a meglátásom, talán edzői mivoltom FM managerre lehatárolt okosságával megpróbálnám ezt a felállást! Védelemnél nem problémáznék Urbi kérdés mindig terítéken lesz, max akkor nem, ha új edző lesz, de eddig úgyis ez lesz! Boneráról nem írok, róla egy könyvet lehetne már kiadni, annyi hozzászólás volt a ő szerepéről a csapatban!
  Sajnos az a rendszer amit eddig alkotunk nem igazán működik! Látszik, hogy a kp-a átjáróhoz! S még egy ilyen Palermo csapat ellen is! Akkor mi lesz jobb csapat ellen! Nem tudjuk megfogni Miccoli színész mestert?! Gáz! Nem tudom, ha valaki ezt jobban tudja, de szerintem edző bá nagyon a Juve játéka felé hajlik! Egyértelmű, s ez a meccseken is látszik, hogy Monti nem képes megoldani azt, hogy labdát elvegyen, s után egyből indítson, osztogasson! Sajnos innen jönnek a sok pontatlan labdák! Ez látszik rajta, ha meg is szerzi, akitő elvette általában visszatámadja, s így nehézkesen, nem higgadtan, és kellő odafigyeléssel tud összpontosítani a továbbpasszra! Látszik rajta sajnos, de mondom ez egyéni vélemény, hogy nagy a teher rajta, nem bírj így ezt, ebben a formában! Ha lenne az a két szűrő játékos ebből DJ zúzna, s Muntari is jó labda szedő, s közben ő is tudna osztani előre, vagy Montinak, ezzel lehetne kezdeni valamit! A válogatottban is jó volt látni, hogy Monti nem annyira hátulról osztotta a passzokat, mivel ha túl mélységi passzt akar kivitelezni az általában elakad a kp-n! Ívelni nincs értelme, mivel magas játékosunk nincs! Errő cáfoljon meg valaki kérem szépen!
  A mi kulcsszavunk a gyorsaság lenne! Balon Sári bemozgásai, ha esetleg támadások során az 5 kp átléphet 4-be, s így Sári támogatná Patot szélről, MOnti oszthatna balra középre! Jobb oldalt talán Boa lenne kérdéses, habár, ha az edző jó lenne, s mentálisan kihúzná a pöcegödörből talán megoldhatná a jobb oldalt, úgy mint kreatív kp-s! Lehet szabadabb kezet kellene adni neki, mivel egészen görcsösen játszik az évben!
  Pato nekem most már adott lenne, mint csatár, alternatívája most már egyre jobb lesz Kr, pedig ahhoz képest, hogy csak kölcsönben van itt, rajta és Sárin látszódik a motiváció! Pedig szerintem tudja, hogy azon az összegen, amilyen magasan van meghatározva az ára, kétlem, hogy végleg megvesszük!
  Pazzot nem szeretném a csapatban látni! Most már tényleg el lehetne küldeni labda szedőnek, vagy minek, mivel mostanság jobban akarja rongálni a reklámtáblákat a becsúszásaival, mint a lövéseivel! Istenem csak add, hogy egyszer végre már a labdával együtt a hálót szakítaná ki!
  Idegességemben ennyit írnék! Remélem valamennyire érhető volt, s a tegnapi szívroham határán mozgó esti meccsnézés után is azt tudom mondani, hogy:

  FoRzA MiLaN! Veletek vagyunk!

 11. A mérkőzés negatív hősei a védelemben lelhetők fel:Yepes,Bonera nem Milan szint.
  Ennyi labdát eladni,a semmibe előreívelni borzalom.
  És Pato.Az alibifutballista.De ismétlem,a védelem a legszembeötlőbb hiányposzt,bele sem merek (merünk) gondolni,hogy BL továbbjutás esetén mit művel majd ezekkel a védőkkel egy európai topcsapat!…Az összevissza helyezkedéssel,a labdazavarral,stb.
  Eddig millióan írtatok Urbyról,hogy mit keres a jobb oldalon,meg hogy egylábas.Na,szerintem ezek a bajok tegnap voltak a lehető legjobban szembeötlőek!Egyszerűen mindig bal lábra akarta áttenni,majd, mivel ezt a vak is látta,a semmibe felívelte a labdát,amiből lekontrázhattak volna 3-szor!Vagy rosszul látom?

  Az eladott labdák száma félelmetes,bár nem láttam statisztikát,de a ‘ki nem kényszerített hibák’ is minősítenek egy csapatot.Jelenleg a tabellán elfoglalt helyünk a mutatott játék alapján-fáj nagyon leírnom-reális.

  Ez egy véleménymegosztó oldal,én 11 játékost tartanék meg maximum a 22-es keretből:Abbiati,Gabriel,De Sciglio,Abate,Antonini,Emanuelson,De Jong,Nocerino,Montolivo,Bojan,El Sharaawy.

  Hogy ez végbe mehessen,na ehhez kéne egy új befektető, vagy tulajdonos!Adja a Jóisten,hogy legyen,hogy újra a Milanhoz méltó csapatunk legyen,hogy örömmel nézzük végre ezt a ku#va játékot,végülis azért találták ki!

  Forza Milan!

 12. Remélem Allegri észreveszi már, hogy a 4-3-1-2-es felállással sokkal jobban tudunk játszani. Abbiati – Abate/De Sciglio, Mexés, Bonera, Emanuelson – Nocerino, De Jong, Muntari – Montolivo – Bojan, El Shaarawy.

  Pozitívumot a meccsen Constant, El Shaarawy, Montolivo és Bojan játékában láttam. Montolivo többnyire körülményes, és lassú, de “ezzel” a teljesítményével kiemelkedett társai közül. El Shaarawy megint próbálkozott, egy gól jött össze neki. Constant többször is labdát vesztett, de összességében eddig a legjobb bal hátvéd posztján. Bojant meg mindenki látta, mennyire lelkes, küzd, cselez, fut…. A második félidei Milan bizakodásra ad okot….

  • Már harmadik helyen olvasom, hogy Constant volt a pozitívum. Az elsőnél még csak azt hittem, hogy vicc, de lassan már kezdem komolyan venni.

   Tegnap a kis Fáraónk sem csinált semmit, hiába ajnározza mindenki. Persze én is csak vele és De Sciglioval vagyok kibékülve. De azért tegnap nem villogott annak ellenére, hogy a gólja szép volt.

   Szidjátok Allegrit, aki eddig sem volt valami nagy stratéga. Megtaláljátok Yepest és Bonera-t. Mindenki tisztában volt a “képességeikkel”. Semmivel nem rosszabbak, mint az elmúlt években. A pech persze az, hogy most játszanak is… Abate évente egyszer tud jól beadni, idén ez már megvolt, szóval ő is a szintjén teljesített.

   Aki előtt értetlenül állok az elsősorban Mexes. Tavaly a csapat egyik legjobbja volt. Most meg… talán a legrosszabb emberünk volt a védelemből, pedig nehéz volt a többieket alulmúlni.

   Számomra a legpozitívabb meglepetés Monti volt tegnap este. Valóban nem egy Pirlo, de egész sok használható labdája volt és feltűnő volt a sok labdaszerzése.

   Patot játszatni kell. ég ha rossz, akkor is. Barbara megmondta, hogy kell és kész. Bár nekem ezzel nincs sok bajom, mert benne még mindig benne van a klasszis lehetőség. Két év alatt alig játszott, nem csoda ez a forma.

   Amúgy a 3 védős rendszer hatékony lehetne, de szerintem nem a 3 belső védőnk az oka annak, amiért nem működik. Inkább a két szélső futó. Urby véleményem szerint talán a leggyengébb játékosunk, akit már az után dicsér mindenki, ha egy meccsen csak kétszer rúgta el a jobb lábával a balt. Vicc…

   A 4-3-1-2 (vagy inkább 3-4-1-2) csak azért működött jobban, mert a Palermo valami teljesen érthetetlen módon visszaállt és átadta a teret nekünk.

   Lehet, hogy én vagyok a pesszimista, de semmi biztató jel nem volt tegnap sem.

 13. Tegnap este az fogalmazódott meg bennem, hogy nem lehetne-e e-mailben megkapni a cikkeket és az általunk szabadon kiválasztott emberek hozzászólásait…..(persze ez költői kérdés). Nyilván van akinek az enyém hosszú, blődség, szakszerűtlen és értelmetlen, de legalább senkinek semmilyen rokonával és hímtagjával nem dobálózom azokra az emberekre, akik elvileg szeretett csapatunk alkalmazottai, vagy épp szurkolói! Elnézést kérek a kivételektől (szerencsére sok van azért), de sajnos minősíthetetlen hozzászólások is vannak, főleg a fórumon, amik az amúgy sem vidám olvasót még jobban feldühítik. Nyilván a modik sem tudnak mindent megszűrni, ez van. Ennyit erről, bocs az off-ért.
  A meccsről.
  Allegri szerintem azt gondolta, hogy az első félidőben bedobja azokat, akik eddig ritkán játszottak (Flamini, Constant, Nocerino) és majd lehozzák stabilan a meccset, Pato meg végre rúg egy gólt és majd kontrázunk….meg kell valljam nem hiszem, hogy abban a helyzetben vagyunk/voltunk, hogy így gondolkodhatnánk. Ennek ellenére majdnem bejött (a 0:0-ás első), kivéve hogy Patonak esélye sem volt semmire (erről talán ő is tehet). Az első félidőről nem is nagyon emlékeznék meg jobban, egy nagy hiba volt az egész, de legalább látjuk kik azok, akik csak kiegészítői lehetnek a kiegészítőknek. (Egyébként rettentően sok a labdakezelési hiba, viszont pozitívum, hogy egyre több a látszólag begyakorolt rögzített helyzet.) Allegri nem jó kezdőt vitt a pályára, ill. azt mondom, ha lenne egy Ibra és/vagy T. Silva, akkor jó lett volna, de már nincs, tehát felesleges beszélni róla.
  A második félidő kezdődött ahogy. Akkor azt gondoltam vége a meccsnek és akkor egyszer csak hirtelen Allegri jó edző lett (az eddig elhangzott definíciók szerint pl. Conte azért jó edző, mert jól nyúl bele a meccsbe). Véleményem szerint, ha következetesek akarunk lenni, akkor a tegnapi meccs alapján max. a kezdő (első félidő) miatt kritizálható Allegri, utána viszont jól cserélt és bátran (miért kell ehhez vert helyzetben lenni???). Ez a húzás átragadt a csapatra és Bojan is a kellő lendülettel érkezett és sikeres is volt a gyors játékával. Ez lendített másik három emberen (Monti, Shaarawy és Emanuelson). A vert helyzet egyébként (ha jól emlékszem) a Lazio ellen is kiváltott hasonló lendületet…nem lehetne ezt valahogy eleve a 0-ik perctől?! Itt éreztem mindig is a stáb felelősségét! Persze kellett hozzá az ellenfél visszaállása, de azért kettő-kettő után is jobban álltunk, hiába jöttek kintebb.
  Pár emberről: Abate ugyan nem erre van kitalálva, de szerintem arányaiban sokat javult a szélső szerepkörben, van jó beadása is 🙂 és sokszor ügyesen befelé cselez és passzol. Mexes nagyon jó, de életveszélyes is tud lenni, kell mellé egy Silva2 sajnos, egyedül nem elég. Amelia nekem nem elég magabiztos, valahogy nálam már érthető miért 2ik számú. Constant talán magára talál, nem volt rossz, de javulnia kell. Emanuelson akkor lesz baloldali védő…nem lesz, elfelejthetjük, amíg nincs nála kreatívabb/jobb formában lévő középpályásunk és amíg nincs ilyen jobbra, addig ő az egyedüli oda. Bonera-tól mégis hogy várhatnánk többet?! Yepes meg egy meccs/hét remek, de többre nem. Bojan is remek volt tegnap, érdemes lenne hasonló szerepkörben erőltetni hosszútávon!
  Az, hogy egy 20 éves srác (Shaarawy) viszi a csapatot nálam nem szégyen, hanem remek hír, a baj az, hogy aki(k) mellete van(nak) nem ugyanolyan tehetséges 20 éves(ek)! Tegnap Bojan és Monti is néha mellé nőtt. (Emanuelson balra, jó formában lévő Boa jobbra és kész lenne). Nem véletlen adtunk érte (Shaarawy) sok pénzt és igen, idén már jogosan kér majd fizetésemelést! Bár lenne még 4-5 ilyen sorban álló fiatal, én nem bánnám, hogy “20 éveseké a….” Milan! A jövő ez lehet!
  Azt gondolom, hogy ha sikerült elfogadnunk, hogy első 10 lehet max. a cél karácsonyig, akkor jó úton haladunk, ha nem, akkor lehet sötét felhőzni és szánalmasozni, de felesleges. Télen kell egy irányító, aki véleményem szerint nem szabad, hogy fiatal legyen (ideális volna egy fiatal és egy idősebb pl.: Kaka és Strootman, mert kell a karakteres vezér!, olyan aki már befutott, ez hiányzik ma a Milan-ból…”a sztár”, de ez jelenleg álom csak) ill. védők kellenek Bonera és Yepes mellé/helyére (Dedé, Mbiwa stb. lsd. pletykák), középre Monti és De Jong/Noce. DeSciglio jobbra (elé Boa), balra meg végre(?) jöhet Didac és Antonini, eléjük Emanuelson, vagy Muntari. Csatársorba Bojan v. Robi/Kaka/Pato és kész.
  Edző nem lesz más, hiába is várja mindenki. Fiatalokkal való újraépítkezéshez (persze ha elfogadtuk, hogy ez az idény a 0ik év, a vezetőség megtette, lassan szokjunk hozzá mi is.) nem is hinném, hogy kell, nyáron meg úgyis (tulajdonos? és edző?) váltás lesz. Ja, hogy majd neki nem lesznek jók a mostani igazolások? Nálunk mikor teljesült az edző kérése igazolás terén utoljára??!…pont. Egyébként pedig egy fitala tehetséges maggal kevés edzőnek lesz baja.
  Persze anyagilag nem mindegy hol végzünk, ezért karácsonyig létfontosságú a pontszerzés minden meccsen, utána pedig pár okos(!) igazolás!
  Bízzunk benne, hogy elérhető egy jobb tavasszal az 1-5 a végére, aztán majd kiderül. Forza Milan!

  • Nem biztos, hogy ugyanazokat a mérkőzéseket néztük. Minden bizonnyal a szurkolási hozzáállásunk is más, teljesen eltérő habitusunk van. Néhány kérdést feltennék neked, ha időd és kedved engedi, válaszolhatnál rá!

   1, Amennyiben igaz a hipotézised, hogy Allegri azt gondolta, “hogy az első félidőben bedobja azokat, akik eddig ritkán játszottak (Flamini, Constant, Nocerino) és majd lehozzák stabilan a meccset”, akkor szakmailag alkalmasnak találod-e a Milan vezetőedzői posztjára? Megérzésekre, találgatásokra alapozza az edző a taktikáját? Kicsit kilóg a lóláb. Ahogy olvastam a hozzászólásodat, te sem értesz egyet vele. Amilyen nagy kátyúban vagyunk, kissé felelőtlen lépés az edzőtől, ha csupán “majd lesz valami” taktikával küldi pályára a csapatot. Nem hiszem, hogy emberileg megkérdőjelezhető a szurkoló azon elvárása – hiszen TV-n keresztül is látjuk, hogy sok döntése rossz -, minél hamarabb eszközölje a vezetőség az edzőcserét.

   2, Contét jó, közepes vagy rossz edzőnek tartod? Én úgy gondolom, hogy a Juventus mestere nem csupán azért jó edző, mert jól nyúl bele a mérkőzésekbe, hanem azért, mert a nagy edzők ismertetőjegyeit magán viseli.

   3, Valóban csak a rossz kezdőért okolható Allegri? Szerintem nem csupán azért, de ebbe nem szeretnék belemenni, mert ennek megítélése teljesen szubjektív. Abban igazat adok, hogy jól cserélt. A gondom ezzel csak annyi, hogy 0:2-re állt a meccs, 10 ponttal szerénykedtünk a táblázaton, a forduló előtt csupán a pontlevonások miatt nem utolsó előtti Palermo vendégeként, amolyan minden mindegy alapon húzta meg. Bejött neki, ez tény, így magyarázatra sem szorul…

   4, Bojan? Tényleg jól mozgott, viszont csak és kizárólag: kedden! Félre ne érts, nem akarom bántani, de tényleg nem láttam még tőle 50-60 percnyi remeklést sem a Milanban, sem a Romában. Nem hiszem, hogy véletlen volt az utánpótlás terén szinte megkérdőjelezhetetlen szaktudással rendelkező Barcelona stábjától, hogy elengedték a Romába, majd a fővárosi csapat az első adandó alkalommal továbbpasszolta a Milannak.

   5, Szerinted jó hír az, hogy egy 20 éves srác viszi a hátán a csapatot? Nem gondolod, hogy komoly problémák vannak a csapaton belül, ha nincs vezéregyéniség a csapatban, aki már “korosabb”? Meddig bírja még el ezt a terhet? Mi lesz, ha belerokkan? Az teljesen normális egy ifjú titántól, ha néha-néha betlizik. Ezeket a meccseket elveszítjük? Ha a Zenit elleni mérkőzést is beleszámítjuk, 11 pontot hozott a csapatnak – a góljaival (Serie A-ban: 8 pont a 11-ből!!!)

   6, A jövő nem lehet az, hogy fiatalokból építkezünk. Az utánpótlás-nevelésnek komoly tradíciókkal rendelkező reprezentánsai vannak, egy ilyen kultúrájú klub, mint a Milan, nem lesz képes rá, hogy egyik évről a másikra profilt váltson. Átmeneti megoldásnak jó, amolyan próbaévnek megfelelő, de semmiképp sem tartanám jó ötletnek, ha ez a trend érvényesülne nálunk. Persze nem azzal van bajom, ha hatalmas energiákat fektetünk a fiatalok irányításába, de annak komoly háttérmunkája, kifogástalan koncepciója kell, hogy legyen a jövőre nézve. Korábban el kellett volna kezdeni, bár igaz az is, hogy soha sem késő…

   7, Felesleges “sötét felhőzni”? Miért? Az a jó megoldás, ha mindenki befogja fülét-farkát, s csak bólogat? Személy szerint soha nem tartottam jó megoldásnak azt, ha mindig csöndben maradunk. Ameddig nincs ellenállás, addig az történik, amit csak akarnak. Csodálkozom is, hogy Milánóban nem tört ki hatalmas balhé, a fanatikusok csupán a néma ellenállás (úgy tüntetünk, hogy nem megyünk ki meccsre) mellett tették le a voksukat.

   Én szeretem annyira ezt a csapatot, hogy mindig a lehető legjobbat kívánjam, nekik és nekem is. Ez az irány nagyon nem jó, amiben most vagyunk. Pillanatok alatt (2-3 hónap) olyan változás ment végbe, ami méltatlan volt ehhez a klubhoz. Ha mindent megtenne a vezetőség, s ennek ellenére bajban lennénk, egy szót sem szólhatnánk. Viszont így elég hiteltelen a volt kormányfő szájából, hogy krízis van, ha jelenleg közel 6 milliárd dollárra becsüli a Forbes Berlusconi vagyonát. Még az sem mentség, ha 1-2 év alatt vesztett közel 5-6 milliárd dollárt. Az sem, hogy 5-600 millió eurós bírságot szabtak ki a Fininvestre.
   Valami van a háttérben, amiről sokan csak hallgatnak. Komoly gazdasági szakemberek ülnek a Milannál, kiszámolhatták volna, hogy mekkora deficittel jár egy esetleges bajnoki rossz szereplés, valamint kiesés a BL-ből. A problémám az, hogy előre megírt forgatókönyv alapján történt minden, különben nem lépték volna meg azt a lépést, aminek a következménye a jelen állapot lett!

   • Üdv! Köszönöm, hogy reflektáltál a hozzászólásomra, próbálom röviden leírni mit gondolok a kérdésekről, amiket felvetettél.
    Valószínűleg sajnos ugyanazokat a meccseket látjuk, csak tényleg eltérő lehet a szurkolói habitusunk, ami nem baj, sőt! Ennek ellenére a kérdéseid jó részére hasonlóan reagálnék, mint ahogy azt te teszed, talán a különbség az árnyalatokban van, illetve én legalább ezen az oldalon szeretnék pozitív gondolkodásmódot közvetíteni, mert az “életben” mindenhonnan az ellenkezője vetül ránk (sajnos sokszor okkal, mint ahogy itt is)!
    1. Sajnos úgy tűnik Allegri meccs utáni nyilatkozata igazolja, amit írtam, így gondolkodott. Nem értettem most egyet vele, jól érezted a hozzászólásomban. Nehéz őt megítélnem, nem tartom rossz edzőnek (kiemelkedőnek sem) és alapvetően nem vagyok edzőváltogató párti, de ahogy azt már az első hetekben írttam itt a hozzászólásaimban, eljön az az időpont kb. 6-8 bajnoki és BL kudarcot jósoltam) mikor már muszáj lesz váltani, más nem pszichológiai okokból jót tenne. Ettől függetlenül úgy érzem nem lesz más edző, mert ahogy írod itt van/lehet egy terv (gazdasági v. stratégiai, nem tudom), amiről mi nem feltétlen tudunk, ebbe nem illik bele az edzőcsere úgy tűnik.
    Mindenesetre most linkeltem délután egy hozzászólást (kis statisztikai elemzést) a Serie A-s fórum topicba, ha gondolod olvasd el, arról szól hogy mit is jelent számokban a nyári távozók nélkülözése, hol lettünk volna nélkülük tavaly (ez elméleti felvetés persze). Kevés edző tudna ezzel megbirkózni, úgy tűnik Allegrinek sem igazán megy.
    2. Conte nem lehet rossz edző, ha lehúzott a Juve keretével ennyi meccset veretlenül! Persze foci területen nem vagyok szakember, minden megjegyzésem “csak” szurkolói comment, így megítélni senkit nem fogok szakmailag, csak “érzésből”.
    3. Nekem pont emiatt azon a meccsen csak a kezdő sántított és pont azt hiányoltam a hozzászólásomban, hogy miért kell 0:2-nél lenni ilyen bátornak és máskor miért nem?!
    4. Nem láttam még így játszani én sem, de ezek szerint tud. Meg kell találni azt, hogy most miért tudott és kiterjeszteni hosszú távra, véleményem szerint picit visszavontabb, amolyan irányító poszton szállt be, ahol ezt Boateng-gel erőltették…..jobb volna itt “használni”, mert gyors és tud osztogatni, ezért írtam, hogy megérné hosszútávon próbálgatni.
    5. Természetesen nem az a jó, hogy csak Ő van, pont ezt írtam. Az a baj, hogy egyedül van, de ha lenne még hozzá hasonló 4-5 huszonéves, akkor mellettük a 23-25 éves is vezér lehet elméletben. Gyakorlatban azért írtam amit írtam, hogy kellene egy Kaka, egy már befutott sztár, egy karizmatikus vezér (támadó középpályás szerepkört tudó) is a fiatalok közé!
    6.Ez épp az átmenet, ha most lefektetünk egy huszonéves gárdát az ugyanolyan sikeréveket hozhat, mint a korábbiakban volt pár. Természetesen ez nem megy varázsütésre és kár, hogy ezt így vezénylik, abszolút károsnak érzem a szenátorok gyakorlatilag egy időben történt “visszavonultatását”!
    7. Sajnos felesleges, nem azért, mert nem értek egyet a kulturált kritikával (annak igenis értelme van, sőt kell is), hanem mert a vezetőség tudta, hogy ez lesz (lsd. statisztikám a fórumon) és mégis meglépte. Betervezték. Talán a nézők elpártolásával nem számoltak ilyen mértékben, de elfogadták hogy ez van, nem tehetünk mást mi sem sajnos, csak bízhatunk, hogy ha kifejezzük a nemtetszésünk, akkor felfelé ívelő pályát rajzolnak meg a következő idényre az igazolásokkal és edző, tulaj váltással..ki tudja?!
    Az utolsó bekezdéseddel többnyire egyet kell értsek!

    • Üdv szifu!
     Én is köszönöm, hogy válaszoltál. Ezt hiányolom sokakból, hogy nem hajlandóak reagálni egy-egy hozzászólásra.
     Nem értünk mindenben egyet, ennek ellenére, ha időnk és terünk engedné, komolyabb dialógusokat (esetleg vitákat?) folytathatnánk, legalábbis én biztos, hogy vevő lennék rá. Azért, mert 2 ember nincs azonos véleményen, még lehet kulturált módon is “eszmét cserélni”, sőt, vitatkozni is! Ameddig bizonyos határokon belül mozgunk, amikor nem személyeskedésbe megy át az egész, az becsülendő.
     Egy dologban biztos, hogy egyezik a véleményünk: a Milannak szurkolunk.:)

 14. Még mindig azt kell kérdeznem, hogy Allegri MIÉRT nem a lehető , rendelkezésére álló legjobb összeállításban küldi fel a csapatot a pályára? Soha nem fogom megérteni a gondolkodását. Minél előbb el kell küldeni, mert a csapat szét fog esni. Forza Milan!!!!!!!!!!!

 15. Montolivora mondták tegnap a meccs után hogy lassú és körülményes… de megnéztem a tegnap esti statisztikát.. Monti 90%-ban jól passzolt és rengetek labdát szerezz vissza.. ha visszaemlékszünk Pirlo se volt egy villámléptű játékos 🙂 Montolivo egyre jobb formába focizik.. viszont Flaminit elkéne felejteni… Nocerino is jó volt, őt is a kezdőbe raknám. egy De jong, Monti,Nocerino középpálya jó lenne.. elől két támadószélsővel Bojan balszélről , Urby Jobbról, és Sárika centerezne 🙂 a 3 védős rendszer nem nagyon jó… nincs meg hozzá a kellő minőségünk.. igy vissza kéne állni 4 védőre.. Abate, Mexés,Zapata,Constant( esetleg De Sciglio! És még ott van Robika és Boa is 🙂 Pato is… bőség zavara 😀 mégis eddig kuka a szezon :\ a kulcsemberek egyszerre vannak rossz formába! Reménykedjünk az Arab faszi érkezésébe 🙂 és minőségi hátvédeket ( köztük középsővédőket) szerződtetni kell

 16. PALERMO (4-2-3-1): Ujkani; Munoz, Donati (Von Bergen 6.), Mantovani, Morganella; Barreto, Arevalo Rios; Garcia (Cetto 77.), Ilicic, Brienza (Giorgi) 57.; Miccoli.
  Gyerekek,ez a csapat a nevek láttán,”kis” híján világválogatott szintű játékosokból áll. Jó hogy ki húztuk döntetlenre!
  Na most aki azt mondja hogy a ez a Milan ennyire képes és ne az edző a hibás,akkor nézze meg a fenti keretet.
  Forza Milan.

 17. SZIASZTOK

  Nekem úgy tűnik az idei évre már a vezetőségnek nincsenek komoly elvárásai ha lenne már nem Allegri lenne az edző.Az persze rejtély hogy ebből mit akarnak kihozni tényleg eladják e a klubot vagy az idei évet úgy gondolták simán meglesz az első 3 ezzel a kerettel is. Természetesen innen még talán oda lehet érni EL és BL helyekre bár az első három már kicsit azért erős látva 10 fordulót,de a legszomorúbb az hogy a Chiévo után a Fiorentina a Napoli és a Juve következik és 11 pontunk van tegyük fel a chievot behúzzuk lesz 14 a következő 3 meccsre én a mostani játékkal 0 pontot jósolok és eljutunk oda 14 forduló 14 pont de optimalistán is max 4 pont jön ki a 3 meccsből így lesz 18 pontunk a megszerezhető 42- ből és a 9 forduló alatt a 4.-ik Lazio szerzett 18 at szerintem innetől kezdve kár számolgatni hova érhetünk oda .Csak az a baj hogy amiket szereztünk győzelmeket azokon a meccseken sem láttam olyat hogy könnyed játékkal nyertünk az ellenfélnek esélye sem volt.Az meg már hogy ezzel a játéktudással néhány játékos még mindig milan csapat tagja az meg vicc.De ők már régóta a milant erősítik sajnos .

 18. Sziasztok!

  Barmennyire faj de jovore sem BL, sem EL helyezes nem lesz. Ez fix. Remelem mindenkinek vilagossa valt, hogy a 3 vedos Juve utanzat nalunk nem mukodik.

  Montolivo jateka kiemelkedett a kozep palyankrol. Valoban nem egy Pirlo de valami ilyesmit varunk tole. Ugy beultette a hintaba neha az ennenfelet, hogy orom volt nezni. Mintha kezdene beilleszkedni. 🙂

  Nocerino tavalyi szereplese sem lehetett veletlen. Nem is ertem miert nem jatszatja Allegri. Pedig szerintem nagyon hianyzik a kozep palyarol.

  Es vegul egy furcsa gondolat. A tavaly elotti es a tavalyi sikercsapatbol tobben nem tetszesuket fejeztek ki a megszoritasokkal kapcsolatban. Ezen jatekosokat vagy eladtak vagy formahanyatlasra esetleg serulesre hivtkozva nem jatsztjak. Volt aki nyiltan kimondta a problemajat es volt aki csak az oltozoben. Nektek ez nem furcsa?!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS