2022. szeptember 30., péntek

Muntari még idén pályára léphet

-

Sulley Muntari, a Milan középpályása a várakozások szerint még ebben az évben pályára léphet, miután a nyáron megsérült a térde.

A ghánai középpályás még júniusban sérült meg, amikor barátaival a tengerparton futball közben meghúzódott a térdében egy ínszalag. A műtétet követően a csapat orvosai Muntari visszatérését 2013. januárjára jósolták, most azonban úgy tűnik: a középpályás még ebben az évben pályára léphet.

A Corriere dello Sport szerint a Milan orvosi stábja hamarosan zöld utat ad Muntarinak és újra edzésbe állhat. Az újság szerint Muntari november vége felé állhat majd Massimiliano Allegri rendelkezésére.

Muntari még a 2012-es téli átigazolási időszakban igazolt a Milanhoz, és egy nagyszerű fél szezont követően a csapat végleg szerződtette.

A csapatban jelenleg Muntarin kívül Didac Vila és Rodney Strasser sérült, ők várhatólag október végén térnek majd vissza. Eközben Alexandre Pato teljesen felépült, és játszhat a Lazio elleni mérkőzésen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Örülök, hogy ilyen szépen gyógyul, de ha visszatér, akkor vajon hol fog játszani? Talán kiszorítja Boatenget és Montolivo fellép támadó kp.-snak, Muntari meg párban De Jonggal?

  4-2-3-1-ben egyszerűen neki sincs hely. Az Ambrosini, Strasser, Muntari, De Jong, Nocerino, Traoré, Flamini hetesből egy-két játékost (de lehet, hogy inkább hármat) el kellene adni télen. Montolivot szerintem egyik sem tudja kiszorítani, De Jong már most egész jól muzsikál és ha még a nyelvet is megtanulja és összeszoknak Montolivoval… Traoré értéke a duplájára nőtt azzal, hogy hozzánk igazolt. Flaminit sosem szerettük, Strasser fiatal, Muntari jó, de ki tudja hol fog játszani, Nocerino meg Nocerino, annak ellenére, hogy egy porszem nem maradt a tavalyi formájából.

  Patot szerintem még egy picit jegelni kellene és a primaverában játszatni pár meccset. Egy másik cikkhez egyszer már írtam (de hogy melyikhez, azt nem tudom) hogy Pato fizetését a felére kellene csökkenteni és vagy az ifikhez vagy egy másik, gyengébb csapathoz kellene kölcsön adni és megnézni, hogy más edzésmódszerrel mi lenne vele. Volt is belőle félreértés. Egyrészt az, hogy a fizetés csökkentési felvetésemet egyesek úgy értelmezték, hogy Pato szerintem direkt csinálja ezt a sérülésesdit, illetve, hogy ő nem úgy járt, mint Muntari, pedig én arra gondoltam (igaz nem fejtettem ki), hogy 2014 nyarán lejár a szerződése és két lehetőség van 2013 nyaráig, hogy ne ingyen távozzon.:
  1. Szerződést hosszabbítunk vele, de mivel lassan két éve szinte használhatatlan, ezért egy alacsonyabb fizetéssel maradhat és majd a későbbi teljesítménye alapján meglátjuk mi lesz.
  2. 2013 nyaráig eladjuk. Ezzel kapcsolatos aggályaimat lentebb kifejtem a kölcsönadásra vonatkozó résznél.
  Tudom, hogy ő már nem az a kategória, hogy csak úgy kölcsönadjuk, de én tényleg kíváncsi vagyok, hogy más edzésmódszerrel mit tudna.

  Egy a lényeg, nem kell siettetni a visszatérést. Pato kapjon 10-15 percet a végén, kivéve ha az lesz a feladat a meccs utolsó 10-15 percében, hogy fordítsunk vagy egyenlítsünk nyomás alá helyezve az ellenfél kapuját, mert egy ilyen hajtásba Pato biztos, hogy nem találná a formáját, a helyét, a megfelelő iramot, a góllövő cipőjét.

  • Igen én például írtam ahhoz a cikkedhez.
   De így,hogy most kifejtetted bővebben teljesen más..Ezzel egyetértek!
   Én úgy gondolom,hogy Patoval várni kell még..Ő egy nagyon jó kis játékos!Hosszabbítani kell vele,a fizetéséből mindenképp levenni (de azért a felére az lehet,hogy túlzás,mert abba nem fog belemenni és elmegy)és megadni neki az utolsó esélyt!
   De ott a nagy dilemma…Ha visszatér és belelendül(szerintem bele fog)akkor adjuk el?
   Egy formában lévő fiatal sztárt már megint?Ki jönne a helyére?Főleg annak tudatában,hogy valószínűleg egy lejárt szerződésű csatárt hoznának,mert pénzt nem költenek …
   Ha viszont megint megsérül akkor meg nem tudjuk eladni és mi sem vesszük hasznát..
   Nem tudom mi lenne a helyes döntés,nagyon nehéz..
   Muntarival kapcsolatosan:Nálam nem lenne kezdő,de majd meglátjuk…A mostani csapatnak nem ilyen típusú játékosra van szüksége..Ezzel tele a padlás 🙂

   Forza Milan

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS