2022. október 07., péntek

Pato, Boateng megy? Pastore jön?

-

A Milanlive.it oldal szerint a Milan vezetői készek elfogadni a PSG ajánlatát Patóért. Sőt, esetleg az argentin Pastorét is bevonnák a bizniszbe.

A lap úgy tudja, hogy a Via Turatin biztosak abban, hogy Carlo Ancelotti, a PSG mestere még mindig nem tett le arról, hogy kedvencét, Patót Párizsba csábítsa. Ezt korábban (egy évvel ezelőtt) már megpróbálta, de akkor az utolsó pillanatban Berlusconiék lefújták.  A francia sajtó szerint elképzelhető, hogy a franciák januárban újra megpróbálják a brazil csatárt Franciaországba csábítani.

Vélhetően ez a lehetőség jár a Milan vezetőinek is a fejében, miközben továbbra is keresik a piacon azt a játékost, aki az idei őszön igencsak vergődő támadójátékot “beizzítaná”. És itt kerülhet képbe a 23 éves, argentin játékmester, Javier Pastore. A tehetséges irányító 2011 nyarán került a Palermo csapatától a PSG-hez 42 millió euróért.

A középpályás több, mint 60 élvonalbeli mérkőzést játszott 2009 és 2011 között a Serie A-ban, így rutinos, a ligát ismerő játékosról van szó. A Milan számára a csereüzlet egyik pozitívuma lehet, hogy Pastore rendelkezik olasz állampolgársággal…

A lapok szerint Pato és Pastore ára jelenleg elég messze van egymástól és a Milan az utóbbi időben nem szívesen fizet ki komolyabb összegeket az átigazolási piacon. Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy Boatengért egyre komolyabb a Bayern München érdeklődése, és ez a transzfer már pótolhatja is a Pato-Pastore biznisz hiányzó millióit. A német sajtó egyébként 23 milliós ajánlatot ír Boateng kapcsán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

47 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Pato+Boateng = Pastore? Jó ez így?

  Pato-t én már télen se bántam volna ha eladjuk, és érkezik helyette Tevez.
  Boateng valóban nincs formában, de nem is azon a poszton játszik, ahol kellene neki.

  Pastore pedig, lehet épp az a tipusú játékos, akire szükségünk van, de nem hiszem hogy ilyen áron kellene megszereznünk. Ez így eléggé drága….Más dolog, hogy miért válna meg a PSG tőle?
  Na mindegy, mi ilyenekre úgy se költünk… csak hangosan gondolkodtam… 😉

  • ha biztosak lehetnenk benne,hogy Pato nem serul le ujra,talan megtarthatnank.De ezt semmi sem garantalja.Ha megint fut 1 olyan szezont,mint a mult evi,max 20 millat kapunk erte.De azt ne felejtsuk el,hogy nyaron mar ugy targyalhatnak vele mas csapatok,hogy mar csak egy ev van hatra a szerzodesebol.Tehat hazzankb…nak szaros 10 millat es viszlat!!!Meglassuk mit produkal januarig,en nagyon orulnek neki,ha a regi Patot latnank.Es akkor kaphatna egy uj szerzodest is

   • Lassan két éve azt várjuk, hogy Pato VÉGRE visszatér…
    Aztán mikor bejelentik, hogy az orvosok egészségesnek találják és XY elleni meccsen visszatér, már a meccs előtti edzésen lesérül, vagy ha el is jut a meccsig, akkor cca 20 perc után már cserélni kell.
    Mennyiszer olvashattuk már ezt???
    Pato nekem is kedvencem volt, és rettenetesen sajnálom a srácot hogy így derékba tört a karrerje…. de a csapatot többre tartom Pato-nál és jelenleg ő nem más a keretünkben, mint ,,porfogó,,
    Lehetne helyette más is… akit esetleg még használni is tudnánk, aki segithetne gólokat rúgni és sikereket elérni. Pato jelenleg annyit tud segiteni, mint egy lelkes szurkoló a lelátóról. Ehhez viszont nem kell szerződés….

 2. Szerintem Pato-Pastore 1-1 csere nagy üzlet lenne. Még akkor is ha Pato formába lendül.
  “Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy Boatengért egyre komolyabb a Bayern München érdeklődése” -Ez a fél mondat szerintem egy vicc újságból is származhatna. Hova is keresnek játékost?? Robben, Ribery, T. Muller, Shakiri, Kroos Sok sikert Boe!
  Az érdeklődés forma hanyatlással egyre nő?? 😀

 3. én Patonál mindenképpen megvárnám, hogy mi lesz vele, ha visszatér a sérüléséből. Ha tud olyan formában játszani mint az első 2 évében, akkor kár lenne eladni. Igazából a 2 kedvenc játékosomról van szó, sajnálnám őket. Prince nem játszik jól eddig idén, de szerintem ha összejönne neki egy gól, az meghozná az önbizalmát. Egyébként szerintem ebből semmi nem lesz, kacsa.

  • Én meg azt mondom,ha Ancelottinak annyira kell akkor viritson!De Pato helyett jöhet Pastore,ha annyira kell nekik akkor 1az1be csere ,de Boatengbe még van,csak keresi magát!Persze Allegri nem jó helyen játszassa!
   Pató meg had menjen mert hiába bizakodunk benne.Nála már nem a sérülés van hanem inkább agyban van a gond!Nem akar ő már nálunk focizni,ami látszik is rajt!
   Had menjen!!

 4. Ha Pato tobábbra is ilyen sérülékeny marad, akor csak foglalja a helyet a keretben, tobább lehet adni rajta. Pastoret keveset láttam játszani, de drága nekünk., s mintha ő is elég sérülékeny lenne.
  Boateng eladását viszont egyszer és mindenkorra felejtsétek el. Egy dolog, hoy valaki nem tud focizni és egy másik, hogy nincs formában. Ha valakit már láttunk sorozatban nagy dolgokat művelni, akkor az nem felejt el focizni. Fáraón kívül itt most senki sincs formában. Ebből a keretből egy olyan csapatot kell és lehet kemény munkával csinálni, ami néhány tudatos posztra igazolással megerősítve újra versenyképes lehet. Ennek a csapatnak pedig Botaeng alapember lesz, lehet nem az irányító poszton ! Eladása szűklátókörű, elhibázott döntés lenne, egyik potenciális tartó pillérünk kiárusítása! Én igenis elhiszem, hogy a Bayern komolyan érdeklődik iránta.

 5. Ez így elég drága nekünk, nem hiszem , hogy lenne bármi az üzletből.
  Patot ezen a télen is eladnám, függetlenül attól, hogy rúg-e még 8-10 gólt az idén. Egyszerűen azért, mert nem lehet rá építeni. Ha 15 milliót kapnánk érte, már boldog lennék! De kevesebbért is mehetne, ha azon a pénzen vennénk egy meghatározó belső védőt.

  Boát viszont nem engedném. A rossz formája nagyrészt Allegri taktikájával magyarázható, szerintem is. A posztján, esetleg más edzővel, újra belelendülne.

 6. Nekem teljesen egyértelmű,h mi folyik itt.Persze én már leírtam sokszor de most is megteszem mert ezek a dolgok csak alátámasszák azt amit án gondoltam nyár óta.
  Vagy is.Berlusconi meg fog szabadulni a csapattól de előtte akiből lehet pénzt fog csinálni.Venni nem fog senkit sem mint ahogy nyáron tette.Majd miután minden olyan játékost elad akiből pénzt tud kihozni, eladja majd a csapatot is.Hihetetlen mennyire eljátssza a csapatot csak azért mert neki fontosabb a vagyona amivel táplálja saját maga egóját.

 7. Érdekes hír, de valahogy nekem sehogy sem tűnik jó biznisznek feláldozni a két legértékesebb játékosunkat Pastoréért! Ha Ancelotti ennyire szeretné Patot, akkor áldozatokat kell hozni és maximum, hangsúlyozom maximum (!!!) egy az egybe elcserélni a két játékost, de ha erre még fizetni is akarunk, akkor jó nagy barmok vagyunk! Írja a cikk, hogy Pato és Pastore ára jelenleg elég messze van egymástól… Na ezt hagyjuk, ugyanis a PSG magának köszönheti, hogy így ráfizetett az argentinra, mert ennyit sosem ért és nem is fog. Egyszerűen csak ők voltak ekkora marhák, hogy belementek egy ilyen előnytelen üzletbe, hozzásegítve ezzel Zamparinit az évszázad bizniszéhez! Egyébként a két játékos ára között csekély a különbség.

  Ha Boateng és Pato között választani kellene, hogy melyiket cserélném le egy az egybe Pastoréra, akkor nagy bajban lennék, ugyanis Boatengnek ebben a játékrendszerben (4-2-3-1) nincs helye, nem passzol és nem lát elég jól, hogy Montit kiszorítsa, védekezni nem tud úgy, mint De Jong, támadó kp.-nak/irányítónak meg suta. Ez azért fontos, mert ha edzőváltás lesz és más hadrendben játszunk, akkor viszont lehet neki helyet találni, ezért nem szívesen válnék meg tőle, mert nem tudom mit hoz a közeljövő edző szempontjából. Pato esete is érdekes, ugyanis előfordulhat, hogy Ancelotte keze alatt más edzésmódszerrel, erőnléti stábbal szárnyalna. Ráadásul csatár ügyileg nem lehet azt mondani, hogy fényesen állunk.

  Én szívem szerint egy az egybe sem adnám Pastoréért, de ha esetleg Silvát adnák (természetesen egy az egybe) valamelyikért, az tetszene! 😀

  Viccet félre téve, a két játékosunk ára 23-28 millió € körül van. Mi pedig miért ne tehetnénk meg azt, amit a Palermo is, hogy irreális összegeket kérjünk valakiért?! Most egyelőre maradjunk a realitás talaján és számoljunk a fenti összegekkel. 23-25 millióért lehet venni 3-4 olyan fiatal játékost, akiket még nem sztárolt agyon a futballvilág. Pár példa:

  1. Felipe Anderson, brazil, 19 éves, mindkét lábával ügyes, támadó kp.-s/irányító, de akár jobb vagy bal szélsőt is tud játszani. A Santos játékosa. Ha jól emlékszem, akkor ő az, akit egy esetleges Robinho bizniszbe be szeretne vonni a vezetőség. A srác gyors, technikás, nagyon jól cselez, jól lő és hihetetlen passzai vannak és hihetetlenül szemtelen. Ganso távozásával egyre többet játszik, úgyhogy lépni kellene mielőtt „sztárrá” avanzsál és 30 millió lesz az ára. Jelenleg 2 millió € az értéke. Maximum 5 millióra szerintem a Santos biztos nem mondana nemet! A fizetési igényét nem hiszem, hogy magas lenne.
  2. Adel Taarabt, francia-marokkói, 23 éves, jobb lábas, támadó kp.-s/irányító, a QPR játékosa. Őt szerintem nem nagyon kell bemutatni, egy kész játékos. Jelenleg 7,5 millió €-ra taksálják. Szerintem egy 10-12 millió €-ért elengedné a QPR, főleg, hogy tök utolsók a bajnokságban és idén is a kiesés ellen harcolnak majd.
  3. Siem de Jong, holland, 23 éves, mindkét lábával ügyes, támadó kp.-s. Az Ajax játékosa. 6,5 millió €-ra van kalibrálva, de ennél azért valamivel többe kerülne, bár ő a góllövésben erősebb, mint az előkészítésben. Talán 10 millió körül elhozható. Az Ajax úgyis az ifi nevelésből él és nem hiszem, hogy őrült összegeket kérnének, (kivétel Eriksen), főleg, hogy a BL csoportot csúnyán becumizták.

  Van egy ellenpélda is: Juan Iturbe, argentin, 19 éves, bal lábas, támadó/bal szélső. A Porto 2011-ben vette 4,2 millió €-ért, jelenlegi értékét 2 millióra taksálták, de mivel megkapta a NEW MESSI titulust, a Porto beletett a szerződésébe egy 60 milliós kivásárlási árat… Ügyes a srác, de 60 milla, ugyan már! Ezt kell elkerülnünk.
  Itt van 3 támadó kp.-s/irányító, akikért nem kellene beáldozni Patokat meg Boatengeket. Ha Pastore ilyen áron kerülne ide, akkor inkább felejtsük el és ha már amúgy is szóba került Felipe Andeson, akkor szerezzük meg őt „fillérekért”!
  Rengeteg ügyes fiatalt fel lehetne sorolni minden csapatrészre, akik még nem kaptak ilyen-olyan titulust és nem 30 millába kerülnek, de ennyire most nem folynék bele.

  • Tökéletesen igazad van!!!
   Az egyetlen ok amiért szeretném,hogy Pep jöjjön mert ő szívesen hozzányúl az ügyes fiatalokhoz. Azt se felejtsük,lehet az ő keze alatt nem lenne annyit sérült Pato aki amúgy is Pep nagy kedvence. Mondjuk szerintem Boateng nem lenne a barátja és őt eladnánk.
   Gondolom már mindenki hallott arról,hogy jön és kap 80 millát erősítésekre. Ha ez igaz akkor ő az aki hasznosan el tudná költeni azt a pénzt. Ha a Gabriel,Abate,De Sciglio,Zapata,Acerbi,Ely,Carmona,Montolivo,De Jong,Constant,Emanuelson,Nocerino,Pato,Sári,Niang,Comi emberek mellé venne kb 5 fiatal tehetséget akkor egy fiatal jó csapat állhatna össze ahol a legidősebb játékos 27-28 körül lenne. Robinhot azért nem említem mert neki erősen kétséges a jövője de szerintem Pep taktikájába tökéletesen beleillene.

   • Ez mekkora szöveg már ?! 🙂 Kár, hogy nincs itt “lájk” gomb :)))

    Témához: továbbra is tartom, hogy Pato-t haza kellene küldeni Braziliába 2 évre. Fizetése 60-40 a kölcsön klubbal. Mondjuk Ronaldinho mellé, de igazából mind1. A konditerem kapuira fölrakatni Pato fotóját piros karikában áthúzva és távolságtartási végzést hozatni a Milan sarlatánjaival szemben. Úgy hiszem, hogy 2 év elteltével, még egy mindíg csak 24 éves, de atomjó játékost kapnánk vissza Pato személyében. A távolságtartási végzés a sarlatánokra meg örök érvényű maradna a fitnessz fotóval együtt…

    Meggyőződésem, hogy ugyanaz történt vele, mint anno a Fenomeno-val és nem bírja a szervezete. Ellenben, ha hagynának neki időt és nem akarnának mindenáron terminátort faragni belőle, akkor SZVSZ a fentiek működnének.

    Amíg ez nincs, addíg valóban jobb, ha eladjuk, mert itt fog tönkremenni a tehetségével együtt ahelyett, hogy valahol egészségesen világklasszis csatár lehetne.
    Ez a klub érdeke is, mert kinek jó az, ha nem is játszik és formán kívül van milliókért?

 8. Boateng jelenlegi formája miatt szerintem távozhat, nem nyújt sokat a futásain kívűl… De könyörgöm ne foglalkozzunk már a PSG-vel, nem volt elég a kopaszéknak, hogy elvitték a két legjobb játékosunkat a többieket is el akarják passzolni? Úgy ahogy van a vezetőséget kéne leváltani, mert a Földel teszik egyenlővé lassan a klubbot :S

 9. Felejtsétek el Pastorét szerintem. Ő az a focista aki fiatal, tehetséges és nagy jövő áll előtte. Az ilyeneket mi nem vesszük meg. (Kaká azért nem tartozik ide mert tudtommal mielőtt hozzánk került “nagy” klubcsapatban még nem játszott és mondhatni mi fedeztük fel, Pastore meg már világszerte ismert)
  A PSG-nél nagyon jól megy neki és nem hinném, hogy eladnák bárkinek is.
  Ami lehet az az, hogy Patoért meg Boáért pénzt kapunk. Valszeg tavaly Patoért többet kaptunk volna. Hogy sokért eladjuk ahhoz az kell hogy januárig (vagy amiíg el nem megy)
  ne sérüljön le és ha lehet lődözze a gólokat.(ha ez megtörténik lehet el se akarjuk majd adni)

  Gansoval mi van? Utoljára azt hallottam, hogy eligazolt a Santostól egy másik dél-amerikai klubba. Őt kéne megvenni.

  • Egyébként Pastore kipaterolásának valószínűleg az lehet az oka, hogy januárban csatlakozik a csapathoz Lucas Moura, Pastore helyett pedig van kb. 3 játékosuk, akik tudnak azon a poszton játszani Lucas helyett, de a legjobb lóvét vagy üzletet Pastoréval tudják megcsinálni.
   Leonardo és Ancelotti pedig valószínűleg a Thiago Silva-Verratti-Lucas-Ibrahimovic tengellyel képzeli el a csapatát, Pato pedig azért érkezne, hogy a 31 éves (és ki tudja mikor visszavonuló) Ibrát pótolja egy esetleges távozás esetén és, hogy tudják pihentetni a svédet. Szüksége van a PSG-nek még egy gólerős csatárra, mert a franciák idei 21 góljából 10-et Ibrahimovic szerzett, őt pedig 2 találattal Gameiro követi. Persze nincs rá garancia, hogy Pato nem azt fogja folytatni, amint amit nálunk, de lehet, hogy Ancelotti tud valamit! Ha Pato kell, akkor perkálni, Pastorét meg kínálják a Citynek!

    • Lehet, de azóta Párizsba érkezett januárban Alex, Thiago Motta, Maxwell, majd nyáron Lavezzi, Ibra, Thiago Silva, Verratti, van der Wiel és a PSG egy igazán nagy klubot épít, de persze ehhez idő kell és ettől függetlenül érezheti magát szarul Párizsban. Én megértem, hisz túl sok ott a francia! 😀

     Ettől függetlenül ide ne jöjjön, inkább januárban költsük el előre a Taiwoért jövő nyáron befolyó pénzt és a fentebb említett támadó kp.-sok közül vegyünk meg egyet anélkül, hogy bárkit is feláldoznánk. Ha pedig Pato ennyire kell nekik, akkor egy pofátlanul magas összegért vihetik, esetleg csere is szóba jöhet Silvára vagy Ibrára…

 10. Ibrahimovic: “Nagyon boldog voltam a Milanban, otthon éreztem magam. A Milan egy olyan klub, ahová bármikor visszamennék, ha szabadon választhatnék. Általában az ember nem megy vissza korábbi csapatához, de én és a Milan, az egy más kapcsolat, ez egy fantasztikus klub. Remélem, hamar visszatérnek a sikerek. A Milan vezetői tudják, hol találnak meg, ha szükségük lenne a segítségemre!”

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS