2022. szeptember 29., csütörtök

A Fáraó, aki Eto’óra emlékeztet…

-

Egy hónapja győzött utoljára a Milan, épp ideje volt, hogy a csapat végre megkezdje a felzárkózást. Allegri együttese, Tassotti irányításával a bajnokság 5. fordulójában 2-0-ra győzött a Cagliari ellen.

A mérkőzés hőse a két gólt szerző 19 esztendős támadó, Stephan El-Shaarawy volt. “A győzelem Allegrié és a szurkolóké. Kitartunk mellette, maximálisan megbízunk benne” – nyilatkozta az egyiptomi származású csatár a lefújást követően utalva arra, hogy a vezetőedző sok elmarasztalást kapott az utóbbi időben. “Allegri rengeteget játszat engem ebben a szezonban, tehát ő is bízik bennem. Fiatal vagyok, ugyanakkor minden mérkőzésen maximumot próbálok nyújtani, s úgy gondolom most jól játszottam. Megfelelő hozzáállással léptünk pályára, az első perctől kezdve gólra törően fociztunk” – tette hozzá El-Sharaawy.

“Kizárólag az eredmény számított ma” – nyilatkozta a klub alelnöke, Adriano Galliani, sejtetve, hogy a csapat jelenlegi helyzetében a mutatott játékot kevésbé kérheti számon. “A második félidőben jobban játszottunk, mint a szünet előtt, de Jong és Ambrosini szerepeltetése a védelem előtt megfelelő megoldásnak tűnik” – tette hozzá Galliani, aki El-Sharaawy játékára is kitért. “Még csak húsz éves, ő és de Sciglio egyaránt a kezdőcsapatban kaptak helyet. El Sharaawyba sok pénzt fektettünk, s még mindig azt gondoljuk, hogy fontos játékos lesz a csapat számára. Nagyon kedvelem őt, mert úgy rohangál a pályán, mint egy őrült, s szeretem azokat a csatárokat, akik a védekezésből is kiveszik részüket. Ebben a tekintetben Eto’o-ra emlékeztet” – biztosította El-Sharaawyt támogatásáról az alelnök.

Galliani a vezetődzőt, Massimilano Allegrit is megvédte a kritikáktól. “Egyértelmű, hogy olyan hadrendet kell találnunk, amely a legjobbat hozza ki a játékosokból, s úgy gondolom, hogy Allegri és Mauro Tassotti személyében olyan szakvezetőink vannak, akik képesek erre” – mondta a Milan elöljárója.

Tassotti szerint létfontosságú volt a három pont megszerzése a Cagliari ellen. “Nem volt könnyű, s a pálya talaja sem volt megfelelő” – utalt a segédedző arra, ami a San Siro egyik leggyengébb pontja már évek óta. “Conti kiállítása után azonban jelentős mértékben javultak lehetőségeink, nagy szükség volt erre a győzelemre, kapott gól nélkül fejeztük be a mérkőzést, erre lehet építeni” – mondta Tassotti, aki annak idején védőként három BEK-et is nyert a Milannal. “Mostantól elemezhetjük azokat a dolgokat, melyekben kevésbé teljesítettünk jól, s változtathatunk azokon, hogy nagyobb biztonságot adjunk a csapatnak” – tekintett előre Tassotti.

Az Allegrit helyettesítő szakember kitért arra is, hogy előző szezon végén szóba került, átvenné a Laziót Edy Rejától, de már 30 éve tartozik a Milan kötelékébe, így végül nem került sor a váltásra. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem kívánja Allegrit kitúrni a vezetőedzői székből, boldog a jelenlegi helyzetével.

A Milan az augusztus 26-i bajnoki nyitányon 1-0 arányban maradt alul hazai pályán a Sampdoria ellen, majd a harmadik fordulóban az Atalanta ellen szintén egy gólos vereséget szenvedett a San Siróban. A Cagliari ellen első hazai pontjait szerezte Allegri együttese.EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nagy játékos lehet El Shaarawyból, jó úton halad. Még csak 19 éves, pár hónap múlva szerintem a csapat egyik vezére lesz. Jó taktikai húzás volt, hogy El Shaarawy és Emanuelson a két szélen, középen pedig Pazzini. Jelenleg csak egy vérbeli befejezőcsatár szükséges, mert hát enyhén szólva Pazzo nem úgy játszik mint aki befejező csatár. Kérdéses hogy Boateng visszatérésével hogy fog alakulni a középpálya és a támadósor.

  Abbiati – Abate, Mexés, Zapata, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Nocerino – Boateng – Robinho, El Shaarawy.

  Megjegyezném, El Shaarawy eredeti posztja támadó-középpályás lenne, tehát nem lenne rossz húzás ott is kipróbálni. Emanuelson jobb oldalon szerepeltetése nagyon szúrja a szememet, hisz ő bal lábas, és a bal oldalról egyértelműen jobban tudna beívelni.

  • Inverted Winger- ellentétes lábú szélső. A feladata nem elsősorban beadás, hanem befelé cselezve lövöldözni a kapura ( más kérdés mennyire alkalmas rá az adott játékos). Nem véletlen, hogy a jobb lábas Stephan baloldalt, míg a ballábas Urby jobboldalt játszik. Valószínűleg valami hasonló feladattal küldte ki a mester a fiúkat a pályára, más kérdés, hogy Urby beadásai valóban veszélyesebbek, mint a lövései, de ez van.

   • Jól mondod! Urby hatalmas hiányossága a használhatatlan jobb lába. Nem láttam ezen a szinten ilyen egylábas játékost. De ettől függetlenül szerintem kivételes képességű balhátvéd! A beadásai nem csak pontosak, de megnézném milyen arányban érünk el belőlük gólokat. Szerintem elég szép szám jönne ki. Szerintem az 5 védős (3+2szélső) rendszer feküdne igazán neki és talán a csapatnak is.

 2. Azért nem került be ( gondolom én), mert a hatharom.hu-n megjelenő cikkben, ami meg van jelölve forrásként nem szerepelt a nyilatkozat Antoninire vonatkozó része.Egyébként igen, van egy hosszabb Shaarawy nyilatkozat amiben kitér a régebbi csapattársakra is (Gattuso) és Antoninivel kapcsolatban annyit említ, hogy együtt találtak ki gólörömöt 🙂 .

 3. Örülök, hogy Faraó megint villantott 🙂 Sokan már kezdték leírni, hogy kár volt Merkelt beáldozni érte… Ha a támadó szekciót nézzük, akkor Faraonak már 19évesen fix helye kell, hogy legyen a kezdőben, Pazzini helyére kéne még találni egy gólgyárost és nem lesz itt probléma!
  Ha már jön az új tulajdonos akkor örömteli lenne az a Falcao gyerek 🙂
  De Neymarral is beérem :-))))

 4. Falcao,S.Ramos,meg 1 irányító!Ha már álmodozunk kicsit!:)
  Sári tényleg bíztató jeleket mutat,tán az egyetlen,akinek játékán tényleg tetten érhető az Ibra lelépését követő űr felszabadító hatása.

  Ti sokan Montolivo helyét természetesnek veszitek.
  Szerintem az eddigi teljesítménye igen gyenge volt,és amit a Cagliari elleni győztes meccsen művelt,az egy tragikomédia volt,a bizonytalansága,labdavesztései,és egy az egyes szituk folyamatos bukásai….?
  Jelenleg nincs a kezdőben helye nálam.De ez egy fórum,és nem én vagyok az edző:)
  Jó hétvégét,Forza Milan!

 5. Olvasom a hsz-eket,jókat mosolygok,legalább ezeken.
  Volt (bal)szerencsém a élőben megnézni a meccset.
  Ha Ti tv-n keresztül mondjátok,hogy szar volt,akkor képzeljétek el élőben milyen lehetett…
  De végre vmi elképzelés látszott a játékon ami mondjuk nem igazán valósult meg,de látszott hogy próbálják Urbi és Sári által irányítani a játékot.
  Sárinak jobban ment,nem a 2 gólja miatt.

  Viszont ami szemet szúr,hogy évről évre nincs megfelelő utánpótlása a távozóknak,nincs érdemes érkező csak “fiatal tehetségnek” csúfolt játékosok,kivétel Pato,Sári,De Sciglio (talán).
  Kölcsön vettük a Bojan gyereket x millió euróért,hogy játszon 10perceket…
  És erőltetjük ezeket a fáradt zongorákat,mint Ambrosini pl…
  Kellene már egy kreatív irányító típusú játékos is ebbe csapatba,ezt a Montolivót meg tegyük átadóra legalább vmi hasznunk legyen belőle…
  Egyszerűen vicc,hogy egy olyan csapatban ahol Élő Legendák játszottak a védelemben (Baresi,Tasotti,Maldini,sorolhatnám) most Antoninik,Abaték,Mesbaqhok játszanak,hogy a többi posztot/nevet már ne is említsem…
  26éve szurkolok ennek a csapatnak,de már most kijelenthetjük az elmult cirka 30év leggyengébb szezonja lesz az idei! (hacsak télen nem kezdünk el igazolni,ami ugye megint csak nem megszokott a Kopaszéknál!)

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS