2022. október 07., péntek

„Guardiola jövőre Milánóban fog dolgozni”

-

Az olasz edzőlegenda, Carlo Mazzone biztosra veszi, hogy a katalán szakember jövőre vagy az Inter vagy a Milan edzője lesz.

„Jövőre Pep Milánóban dolgozhat. Hogy az Internél vagy a Milannál? Azt nem tudom – mondta Carlo Mazzone az Il Subsidiariónak. – Felhívott, és azt mondta, hamarosan meglátogat. Amikor azt kérdeztem tőle, hogy mint turista érkezik ide vagy mint egy olasz csapat edzője, azt felelte: mindkettő.”

A két tréner barátsága azóta tart, hogy 2003-ban Mazzone Guardiola edzője volt a Bresciánál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

32 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “Guardiola Abramovich hívására vár.” Palop Tisztelettel kérlek, hogy tényekkel támaszd alá a hozzászólásaidat,mielőtt eme értékes sorok elhagynák a billentyűzetedet, mert még valaki azt hiszi, hogy csak a reményeidet öntöd mondatokba.

  U.I. ha főállású jós vagy, itt az ideje pályát módosítani.

 2. Hát biztos mindenki a torkomnak ugrik, de Pep egy Barcelonánál nagy edző volt.
  Abba a rendszerbe nőtt fel, ahogy a játékosok is.
  Más dolga nem volt mint betömni a lyukakat 1-1 játékossal és ugyan azt játszatni tovább amit már seris koruk óta játszanak Messi-ék.

  De meccsek közben túl sok taktikai változtatás sosem volt benne. Nem tudom ő képes lenne-e egy meglévő társaságból akik össze vissza futkoznak, valami készet gyúrni…

  Ennyi pénzért én nem hoznám a kispadunkra.

 3. “Amikor azt kérdeztem tőle, hogy mint turista érkezik ide vagy mint egy olasz csapat edzője, azt felelte: mindkettő.”
  Ez miért jelenti azt, hogy milánói csapat edzője lesz? Tegyük fel, az Ascoli C-nek lesz a másodedzője, ez esetben is igaz lenne, hogy olasz csapat edzőjeként és egyben turistaként látogatja meg a haverját.
  Másrészt nem biztos, hogy Pep ezzel a kerettel is sikeres lenne. Én nem várom őt annyira, mint itt sokan, mivel egy olyan csapatot irányított, ami készen volt, teli sztárokkal. (lásd: Allegri Ibrával,Silvával stb. ill. nélkülük, de ezt már fórumon pedzegettem)
  Ha Allegri elkezdi nyerni a meccseket, akkor úgysem küldik el. Ha meg az öregnél is kihúzza a gyufát, akkor szinte akárki jöhet, rosszabb úgysem lesz. (Ha lesz váltás, akkor olyan valaki jön, akiről még nem volt szó – szerintem.)

  • Az internél már most látni a jövőbeli anyagi hátteret emiatt a kutyafejű moratti miatt,aki nem fogja sajnálni a pénzt a nyáron.Nálunk pénznek,jövőképnek híre-hamva sincsen.Ezért sajna valószínű a sinter állhat a háttérben,ha egyáltalán van eben bármi igazság is.
   Moratti már 2 éve hangoztatja Pep érkezését,és szinte biztosra veszem, hogy nem rólunk van szó.
   🙁

 4. Semmi garanciát nem látok, hogy ezzel a kerettel többre menne, mint bármelyik más edző. A Barca rendszerben nőtt fel, azt ismeri. Egy teljesen más kultúrájú, felfogású csapatnál (főleg a Milannál) nem hiszem, hogy hatalmas eredményekre lenne képes. Ibra is írta a könyvében, hogy töketlen…
  Zárásképp még annyit tennék hozzá: a jelenlegi Barcát kb minden edző a csúcsra juttatná….

 5. Guardiola,már most Barcelonában egy legenda.Egy olyan edző aki karrierje alatt mindig nyert valamit.Én úgy látom hogy hozzánk csak akkor jönne ha megfelelő anyagi háttér melett szabad kezet is kap.Vagy Berlu tényleg invesztálni fog a kluba,vagy eladja,akkor minden esélyünk megvan arra hogy Guardiola Milano szebbik felét válassza.Aki meg azt hiszi hogy egy világklasszisokal teletüzdelt csapatnak(jelen esetben a Barcelona) nem számitt hogy ki az edzője (csak kimegyünk azt nyrünk)azt csak sajnálni tudom.Guardiola egy remek és felkészült szakember,tele fantáziával és ötletekel.Az új évezred talán egyik legnagyobb edző zsenije.Nekünk ő rá lenne a legnagyobb szükségünk.

 6. Ezért szép ez a hír, mert kb midketten mást látunk bele. Nem kell sajnálni senkit, akinek más a véleménye, sőt: érdemes lenne elgondolkozni legalább egy fél órát, az a másik mit miért ír, hátha abban is van igazság. Az előző szezont leszámítva simám szállították a bajnoki címeket, kb megerőltetés nélkül. Guardiola más klubnál milyen jelentős sikert tud felmutatni? Az, meg , hogy világklasszisok játszanak a klubban, és azokat mennyire kell kordában tartani, ajánlom figyelmedbe Ibra könyvét a Barcás korszakáról, érdemes elolvasni, ő talán többet tudott arról, mi megy annál a klubnál. Talán több fogalma van róla, mint neked….

   • Látom nem jutott el még midnig az érdemi része a dolognak hozzád. Én értem te mibe kapaszkodsz folyamatosan, de utoljára leírom: azzal a kerettel, ami a rendelkezésére állt, igenis sok, kevésbé (el)ismert edző is nyert volna 2 Bl-t. Akkor ismerném el Guardiolát, ha egymást követő 2 évben nyerte volna meg a BL-t, de , mint ezt tudjuk , ez a Bajnokok Ligája bevezetése óta senkinek nem sikerült…. De továbbmegyek: mivel ő abban a közegben , szisztémában játszott és volt vezetőedző, neki még ennél is könnyebb dolga volt. A Barcelonában így nyilván elért sikereket, de nem jelenteném ki, hogy ez az Ő érdeme. Ilyen háttérrel, játékosállományal, nem kell akkora nagy taktikai lángelmének lenni, hogy azt mondjuk, igenis hatalmas szerepe volt a Barcelona diadalmenetében….

    • A lényeg, hogy olyan ember irányította és jelenleg is irányítja a Barcelonát, aki ismeri azt az iskolát. Helyére kell illeszteni a játékosokat, ill. a hiányposztokat pótolni. A keretük egyébként sovány, így fontos a sérülések elkerülése is. Ebben valószínű jól munkálkodtak az edzői stáb tagjai.
     Szóval az én meglátásom szerint van igazság abban amit írsz, de hangsúlyoznám, hogy a Barca azért volt ennyire Domináns, mert olyan ember irányította a játékosokat aki pontosan tudta mit tanulnak 20-25 éve az ott nevelkedőjátékosok.
     Épp ezért kérdéses,h egy új csapatot tudna-e építeni, képes taktikákat kidolgozni!? Ez a jövőzenéje, ha más csapathoz igazol.

    • Köszönöm, hogy egy az egyben leírtad a véleményemet makaroni, sajnos Guardiola tényleg egy töketlen edző, szerintem Allegri kategória, nem hiszem, hogy egy töketlen edző egy félig töketlen csapattal komoly versenyhelyzetet tudna alakítani, akár a bajnoki címért, akár nemzetközi szinten. Nemhiába nem ment másik csapathoz azóta se.

 7. Egyetértek makaronival.Pep egy kész csapatot kapott a keze alá.Egy olyan összeszokott bagázs ahol olyan nevek vannak elöl-hátul akik a legjobbak a posztjukon.Szerintem se volt egy nagy vasziszdasz megnyerni mindent.Nem akarom Pep érdemeit lecsökkenteni,de ahogy makaroni is írta azzal a csapattal egy gyengébb edző is a csúcsra jutott volna.
  Murinho,na ő már bizonyított.Triplázott az Interrel és a Porto!-val is.Kétség nem fér hozzá,hogy neki egy csapatnál megkérdőjelezhetetlen a tekintélye.
  Pep-nél már nem így gondolnám.Nem igazán lehet eldönteni,hogy van akkora edző mint Murinho.Pep csapata kiment a pályára és hengerelt.Xavi,Iniesta stb..olyan kreatív játékosok akik bármikot képesek megvillani.Velük künnyő lehetett:)
  Nagyon szívesen látnám a AcMilan-ban (bárkit szívesen látnék momentán csak Allegri menjen már a náthásba) és akkor megmutathatja mennyire is egy edzői zseni:D

  FORZA MILAN!

  • Tehát akkor anno Sacchi vagy Capello sem vólt jó edző? Náluk is Maldinik,BaresikTasottik Gullitok Van Bastenek( És még sorolhatnám a megannyi világklasszist) játszottak.Úgy látom szerintetek egy edzőnek csak annyi a feladata hogy kiküld 11 klasszist a pályára,taktika,és felkészültség nélkül és az eredmények meg a kupák csak jönnek maguktól.4 év alatt 2BLt nyerni és két elődöntöt játszani óriási respect.Én arra is kiváncsi lettem vólna hogy a mi nagy taktikus edzőnk pl mit alakitana mondjuk egy Barca kispadján.Ennyit arról hogy egy középszintü edző is ugyanezeket a sikereket elérte vólna Mint Guardiola.

   • Te még mindig nem fogtad azokat a dolgokat, amiket sokak leírtak. Guardiola azért volt sikeres edző a Barcelonában, mert majd’ 30 éve azt a CSAK abban a rendszerben játszott és edzősködött. Ismer ott mindent, mindenkit az utánpótlás csapatoktól kezdve a wc-s néniig. Olyan magas szintű akadémiai rendszer működik ott (ami szintén nem az ő érdeme…. ), ami ontja magából a tehetségesebbnél tehetségesebb játékosokat. A Barcában mindemellett törekednek arra, (ami sajnos nálunk még nem jellemző annyira) régi játékosokat alkalmazzanak a kispadokra. Az se az ő érdeme, hogy anno pl Argentínából idehoztak egy Messit, ez is az úgymond ‘háttérmunkások’ érdeme. Az, hogy kit rak be a kezdőbe, vagy kit hoz fel , az sem kizárólag az ő érdeme, elég népes szakmai stáb dolgozott mögötte. Úgyhogy hagyjuk már a picsába ezt a hülye dumát, hogy mekkora edző…. Majd, ha bizonyít más csapatnl is, akkor el lehet gondolkozni, milyen edző is a nagy Pep…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS