A La Gazzetta dello Sport az idén is nyilvánosságra hozta a Milan játékosainak fizetési listáját. A legjobban kereső játékosok Mexes, Pato és Robinho, míg a sort a frissen igazolt brazil kapus, Gabriel zárja.

Az idei szezonban a labdarűgók fizetése összesen 48 millió euró, ami 25,6 millióval kevesebb, mint tavaly ilyenkor. A költségcsökkenés oka, hogy a nyáron számos nagy bérrel rendelkező játékos hagyta el a Milant, és helyettük jóval szerényebb jövedelemmel bíró focisták érkeztek. Ezen kívül az olasz klubnál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy elfogadható szintre hozzák néhány játékos bérét. Az egyik ilyen a francia középpályás, Mathieu Flamini, aki 3 millióval keres kevesebbet idén.

Név Poszt Elétkor (Év) Éves fizetés (€)
Philippe Mexes Védő 30 4,000,000
Alexandre Pato Támadó 23 4,000,000
Robinho Támadó 28 4,000,000
Riccardo Montolivo Középpályás 27 3,500,000
Nigel De Jong Középpályás 27 3,000,000
Giampaolo Pazzini Támadó 28 2,700,000
Kevin-Prince Boateng Középpályás 25 2,500,000
Ignazio Abate Védő 25 2,000,000
Daniele Bonera Védő 31 2,000,000
Bojan Krkic Támadó 22 1,500,000
Christian Abbiati Kapus 35 1,500,000
Massimo Ambrosini Középpályás 35 1,500,000
Urby Emanuelson Középpályás 26 1,500,000
Mathieu Flamini Középpályás 28 1,500,000
Sulley Muntari Középpályás 28 1,500,000
Antonio Nocerino Középpályás 27 1,500,000
Cristian Zapata Védő 25 1,500,000
Bakaye Traoré Középpályás 27 1,200,000
Marco Amelia Kapus 30 1,000,000
Luca Antonini Védő 30 1,000,000
Mario Yepes Védő 36 1,000,000
Francesco Acerbi Védő 24 800,000
Kevin Constant Középpályás 25 800,000
Stephan El Shaarawy Támadó 19 800,000
Djamel Mesbah Védő 27 600,000
Didac Vila Védő 23 600,000
Gabriel Kapus 19 500,000
Összesen 48,000,000


– A kimutatás csak a fizetéseket tartalmazza, a teljesítmény után járó bónuszokat és a klubot terhelő egyéb költségeket nem.

– Mattia De Sciglio és M’Baye Niang fizetéséről egyelőre nincs információ.

Bértáblázat: Juve-Milan-Inter

A Serie A 10 legjobban kereső játékosa

Ha kíváncsi vagy a Serie A valamennyi játékosának keresetére, azt itt megtekintheted.

 

33 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szép lista! 1-1 magasabb fizetést még elnézegettem volna. Mondjuk lista elején 2 5millást (klasszist).

 2. Nekem ami szemet szúrt az az hogy El Shaarawy csak 800,000 eurót keres ( szerintem lehetne több is ) bár egy 19 éves gyereknek gondolom egyenlőre ez még elfogadható… ahogy telnek múlnak majd az évek biztos ott fog kopogtatni Berlusconi ajtaján több zöldhasúért….

  • El Shaarawy egyelőre semmit nem tett a magasabb fizetéséért, még azért sem, hogy esetleg 1 év múlva kopogtathasson.

  • Ez a fő baj a mai fiatalokkal, hogy nincs meg bennük az ami a régi nagyokra jellemző volt, vagyis a klub iránt érzett hűség és tisztelet. A mai fiatalok a pénzre hajtanak /tisztelet a kivételnek/, pont ezt nem szabadna engedni, előbb alkosson valamit a pályán. Ahhoz, hogy több pénzt követelhessen, előbb számolatlanul kellene rúgnia a gólokat, ami egyelőre nem megy MÉG!

 3. Szerintem a következő fizetésekkel van gond a teljesítményükhöz és tudásukhoz képest :

  – Kirívóan túl sokat kap :
  Mexes (Max 2. Milla)
  Bonera (Max 1. Milla)

  – Túl sokat kap (leginkább eladni kéne őket 🙂 ) :
  Pato (Max 2.5. Milla)
  Robino (Max 2.5. Milla)

  – Kicsit keveset kap :
  Boateng ( Min 3. Milla kéne)

  – Kirívóan keveset kap :
  Nocerino ( Min 3. Milla kéne)

  • Mexest szabadúszóként kellett meggyőzni, hogy a Milant válassza. Ennek eszköze pedig a fizetés. Mindemellett jelenleg a legjobb védőnk.

   Bonera 1 milliójával egyet értek.

   Pato. A legutóbbi szezonban nyújtott teljesítménye miatt talán tényleg magas a fizetése. Azért írtam csak az utolsó szezont, mert előtte ugyanannyi gólt szerzett, mint Ibrahimovic és Robinho és neki is nagy szerepe volt a bajnoki cím megszerzésében. Ráadásul a legértékesebb játékosunk. A 4 millió kicsit sok, de csak a tavalyi szezon miatt, a 2,5 meg kevés.

   Robinho. Komolyan nem értem, hogy őt miért kell lenézni, amikor a legjobb, leggyorsabb, legügyesebb, legkreatívabb játékosunk. Vastagon benne volt a bajnoki cím megszerzésében, tavaly a kihagyott helyzeteket gólpasszokkal kompenzálta. Ha a pályán van, az ellenfél nem tud vele mit kezdeni, mindig áthámozza a magát a védelmen. Az ő játékában van a legnagyobb veszély… Szerintem megérdemli a 4 milliót!

   Boateng. Annyit kap, amennyit érdemel. Ha majd sikerül jól végigjátszania egy szezont, akkor talán lehet beszélni fizetés emelésről, addig meg élő szerződése van az adott összeggel.

   Nocerino. Vele kapcsolatban beleestél abba a hibába, hogy egy szezon alapján ítélted meg. Tavaly nélkülözhetetlen volt a csapat számára, de idén eddig borzasztó a teljesítménye. Ha tudja hozni a tavalyi formát, akkor addig örüljünk, amíg “csak” 1,5-öt keres. A szerződése lejárta előtt biztosan mérlegelni fogják az újratárgyalás feltételeit.

   • Bonera 2 millás szerződését gondolom nem most kapta hanem 2-3 éve, és azt nézve, hogy 5-6 éve Milanos korrekt az a fizu. Nyilván fizucsökkentéssel új szerződést fog kapni előbb-utóbb.
    Robinho fizuja is korrekt, a metroszexuális franciáé nem, szerintem megpróbálják év végén kb a felére lenyomni, vagy eladják.
    Nocerino és Boateng is rendben van.
    De Pato tavaly 872 Milan mezben eltöltött percre és Barbi kúrogatására kapott 4 milliót??? Ha idén nem produkál valamit, akkor bármennyire is fáj, el kell adni amíg van olyan hülye olajmilliárdos aki ad érte 20M€-t.

 4. Miért vitték le Antonini fizetését 1-re? Tavaly 1,5 volt neki. Ne olyan válaszokat adjatok h mert szar meg hasonlóak. Köszi

  • Gondolom a klub anyagi helyzetére való tekintettel elfogadta a csökkentést. Miint ahogy Ambro is, vagy pár éve Gattuso.

    • Nem. A különbség ott van, hogy másokat a képességeik alapján szívesen látnának más, akár nálunk jobb anyagi helyzetben lévő, jobb feltételeket biztosító (gondolok itt pl. a játékos keretre, szakmai stábra) és rövid távon eredményesség szempontjából több lehetőséggel kecsegtető klubok. Persze ez nem azt jelenti, hogy ez a követendő példa, hogy ha más érdeklődik a játékos iránt, akkor fizetés emelést kell kérni.

     Előre szeretném tisztázni, hogy amit leírtam, az nem gyűlöletet tükröz, akármennyire is tűnik majd annak számodra! Ezek puszta tények. A képességei alapján a kedvencednek annyit kellene kapnia, mint Mesbahnak, de mivel Milan nevelés, ezért gondolom többet kért, pedig az algíriai barátunk még gólt is szerzett tavaly, tehát Luca még így is túl van fizetve!

     Egyébként ezzel a kommenteddel valószínűleg egy újabb értelmetlen céltáblát akasztottál a kedvenced nyakába…

     • Nem, csak érdekelt h miért csökkent le! Mesbah meg ezerszer szarabb, tehát! Nekem aztán mindegy mennyit kap, csak kíváncsi voltam, mert éhen halni biztos nem fog.
      De igen is gyűlölet, ami belőled fakad, mert ezért ennyire nem szar! Tavaly 1.5 -öt kapott, tehát!

     • Egy példával, pontosabban összehasonlítással szeretném alátámasztani a tényeket!

      Itt van Antonini, aki 30 éves, piaci értéke 5 millió, tavaly 27 mérkőzésen 0 gól, 0 gólpassz, 2010-2011-es szezonban 32 meccs 0 gól, 3 gólpassz a mérlege. Ha a komplett pályafutását nézzük: 176 mérkőzés, 6 gól, 7 gólpassz a mérlege. Nem gyors, beadni nem tud, védekezésben is sokat hibázik, gólokat is kapunk róla. Fizetése 1 millió.

      Ellenfele Nagatomo az Inter kötelékéből. 25 éves, piaci értéke 9,5 millió, ugyanazokon a posztokon bevethető, mint Antonini. Tavaly a japó 51 meccsen 2 gólt és 8 gólpasszt jegyzett, a 2010-2011-es szezonban 47 meccsen 2 gól, 5 gólpassz. A komplett pályafutására vetítve: 217 meccs, 14 gól, 22 gólpassz. Ha az összesítő adatokat nem is nézzük, akkor is szemet szúr, hogy két Serie A év alatt a japán mindössze kettővel kevesebb gólt jegyez (illetve csak egyel, mert idén már betalált), de kétszer annyi gólpasszt adott, emellett nagyon gyors, technikás, elég jól védekezik és a számok bizonyítják, hogy beadni és helyzetet kidolgozni is tud. Fizetése 800.000.- €

      Mondom én, ez nem gyűlölet, hanem tények…

     • Boldi!
      A Nagatomo-s összehasonlításod nagyon sántít.
      Kérdezz meg egy normális interest, hogy ők tavaly hány gólt kaptak a kamikazéról.
      Meg az a 9,5 millió is vicc. Akkor ér annyit ha hozzáadod azt a pénzt amit a mezbevételekből hoz, mert az bizony qva sok. Ha tavaly elhozzuk Honda-t (CSKA Moszkva), akkor fél japán piros-feketébe öltözik.
      A 30 éves Antonini értéke 5, a 27 éves Mesbah-é 1 millió. A a bajnokságban 0/0-ás mutatója van nálunk, de szerzett egy gólt a gobbik ellen, amit még mindig nem hisz el.
      Az hogy a 2 játékos ugyan olyan képességű messze nem igaz!!!
      Nem mondom azt, hogy Luca legyen a kezdő bal bekk, de a Serie A kis- és középcsapatai ellen ő is elég, a mostani keretben helye van.
      Az, hogy engedett fél milliót a fizujából dicséretes, azért meg, hogy az algír nem hajlandó elmenni egy palermoba – ami messze nem egy lecce – ugyanazért a fizetésért hanem ül a lelátón, jár a seggberúgás.
      Akkor meg főleg ha elvenné a perceket De Scigliotól.

     • HORY!

      1. Az összehasonlítás szerintem nem sántít! Két ugyanazon a poszton játszó játékost hasonlítottam össze. Ráadásul még a másodlagos pozíciók is ugyanazok. A legfőbb eltérés a koruk és a tudásuk, mindkettő a japán felé billenti a mérleget és persze az is, hogy csak 25 éves és még fejlődőképes ellenben Antoninivel, aki 30 évesen már csak egyre rosszabb lesz.

      2. Nincs olyan, hogy normális interes! 😀 Kivéve talán bátyámat, mert ő az elmúlt években leszokott az Inter rajongásról és a családja lett rajongásának tárgya. Még azért megnéz pár meccset, de Nagatomot pl. bírja, mert megbízható. Antoninivel szemben ő valamivel támadóbb szerepet kap és előrébb is kell helyezkednie, ezért az általad említett róla kapott gólokat furcsállom. Egyrészt ezért, másrészt pedig azért, mert az Inter legtöbbször két vkp.-sal játszik, akiknek a szélső védők felfutásainál a szélekre is figyelni kell. Az viszont tény, hogy a gyorsasága miatt sokkalta biztosabb, hogy visszaér a védelembe, mint Antonini vagy Mesbah.

      3. Az Inter 6,5 millióért vette a srácot. Egyszer 2 milliót adtak a feléért, majd újabb 4,5-ért véglegesítették. Az árát közel 10 millióra becsülik, de persze minden annyit ér, amennyiért megveszik. Ezek szerint ő 6,5-öt biztosan. Ja, és a mezeladásokból fillérek, elenyésző pénzek folynak be a klub kasszájába. A játékos nagyobb százalékot kap.

      4. Ebben végül is egyet értek, Mesbah rosszabb, mint Antonini. A Juve elleni gólját még én sem hiszem el! Tény viszont, hogy De Sciglio jobb mindkettőnél, sőt még Abatenél is, úgyhogy ők nem fenyegethetik a fiatal védő fejlődését.

      5. Lehet, hogy Antonini nagy király a Serie A kis- és középcsapatai ellen, de ez itt a Milan és mi nem az EL selejtező helyekért küzdünk és nem is a bennmaradás ellen, hanem a bajnoki címért Juventusok, Interek, Romak ellen és a BL győzelemért Barcelonak, Chelseak, Real Madridok ellen… Nagatomo szinte minden utóbbi Derbyn olyannyira hülyét csinált Abatéból, hogy az olasz mindegyik meccs citromdíjasa volt és mi nem egy kis- vagy középcsapat vagyunk.

      6. Szerintem nem dicséretes az, hogy engedett a fizetéséből, hisz más választása nem volt. Antonini felhasználón kívül sokan nem hullattak volna könnyeket, ha nem megy bele a fizucsökkentésbe és máshol kezdi az évet. Van még nekünk oda egy Didac Vila is és még Taiwot sem adtuk el. Mesbah viszont tényleg gáz, hogy nem lehet elzavarni…

      Látod hová jutottunk HORY?! Egy idióta hozzászólás miatt szinte egymásnak estünk ahelyett, hogy kinevetnénk az embert, aki állítólag nő, de ennyire primitív még egy szőke ciklon sem lehet… 😀

     • Akkor folytatom az egymásnak esést:
      1. Nem mondtam, hogy nem jó alap, a japán, csak azt hogy,
      messze nem jobb annyival Antonininél támadásban, mint amennyivel rosszabb védekezésben. Ezt továbbra is tartom.
      2. De, van olyan, pl barátnőm faterja. (értsd: nem mondhatok mást 😀 )
      3. “piaci értéke 9,5 millió”
      Én erre mondtam hogy qva sok, még akkor is ha a nevével minden szar rá tudnak sózni a japánokra. Ez szerintem van annyi kb fele annyi pénz mint amennyiért vették.
      4. Szidjuk az algírt, talán nem lesz olyan hülye aki bevédi 😀
      5. olvasd el még egyszer léccci.
      6. Ambro és Rino is a (Milanos) pályafutásuk vége előtt csökkentett, Luca még kb 3 évig marad.(na ezért mit fogok kapni)
      Profi labdarúgók, pénzért játszanak. Amíg élő szerződése van nem tud a klub változtatni. Luca megtette a klubért, és nem azért mert repült volna. Mesbah nem.
      Részemről ennyi, és természetesen PEACE!

     • “de ennyire primitív még egy szőke ciklon sem lehet… ”
      Hidd el, van olyan akinél egy szobanövény okosabb 😀
      Majd ha látlak chat-en akkor részletezem.

    • Azok a “mások”, (akik az írásod szerint nem jó emberek) kellenek más csapatba is, nem úgy mint “tudjuk ki” aki a kutyának nem kéne, max egy Leccének, vagy a Dán másodosztályba. EZ ITT A KÜLÖNBSÉG!!! Ez nem Antonini fikázása, hanem tény. Sajnos megint te kezded a gyűlölet beszédet, mert azt mondod, vagy érzékelteted, hogy mások bezzeg pofáznak, hogy fizuemelés, de persze “tudjuk ki” nem ilyen, mert Ő akkora király, hogy ebbe is belemegy a csapatért. Fel kell hogy világosítsalak, MÁSOK is belementek a fizucsökkentésbe, nem csak a szerelmed.

 5. Írd már le kérlek miért vagy ekkora Antonini szurkoló. Lehet mások már kérték, én nem láttam. Tényleg kíváncsi vagyok. Nem tudom hova tenni ezt magamban hogyan lehet valaki Antonini fan,szeretném megérteni.

   • A 120 nem mond ellent a 48-nak.
    48 az a nettó keresete a játékosoknak.
    Ezen kívül van még nem játékos bérköltség is a csapatnál (edzők, segédedzők, gyúrók, orvosok, stb) és van még egy komoly költségvetésű egyén, az ADÓ.
    A 120 az a bruttó összbérköltség a 48 meg a nettó játékosfizetés. /Lehet bruttó játékosfizetés, s ebből még a játékos is adózik, s csak a munkáltatói járulék nincs benne, ezt nem tudom/

    • Itt kizárólag a játékosok fizetéséről, illetve bérköltségéről van szó. Olaszországban a kiemelten magas éves jövedelemmel rendelkezőkre (75.000.- € fölött) vonatkozó Személyi jövedelemadó kulcs (szja) mértéke a bruttó bér
     43 (!) %-a. Azaz a 120 milliós bérköltségből 51,6 millió € csak a játékosok bére után fizetendő szja. A fennmaradó 68,4 millióból még lejönnek 20,4 millióért különböző járulékok, amelyek a bruttó bérek 17 %-át teszik ki. Összesen a bruttó bérköltség 60 %-át kell adó és járulékok formájában befizetni az állam felé.

     Ezért fáj Berlusconi feje és a szíve és ezért nem akar kiemelkedően magas fizetéssel játékosokat igazolni, mert 120-ból 72 milliót az államnak fizet.

     A szakmai stáb külön kasszán van.

  • Itt a cikk alatt is láthatod a 120 milliót, a Bértáblázat: Juve-Milan-Inter képen. A 120 millió a “total amount of salaries”.

 6. Abba nem mennék bele, hogy kinek kellene több, kinek kevesebb. Néhány dologra viszont felhívnám a figyelmet.

  1) AKIK TÁVOZTAK
  Már nincs a csapatnál Ibrahimovic (9 millió euro), Gattuso (4), Silva (4), Van Bommel (3,5), Zambrotta (3,5), Cassano (3), Seedorf (3), Nesta (2,5), Aquilani (2), Inzaghi (0,8) és Roma (0,5).
  A távozók utolsó évi fizetését összeadva 35,8 millió euro jön ki, tehát ennyit spóroltunk azzal, hogy eladtuk vagy elengedtük őket.
  Természetesen ezen adatoknál figyelembe kell venni, hogy a felsorolt 11 játékosból csak 3-nak nem járt le a szerződése, a többiek bére nyilvánvalóan csökkent volna – ha szerződést hosszabbítanak…

  2) AKIK MARADTAK
  15 játékosról van szó; az ő fizetésük az alábbiak szerint alakult.

  – 8 játékos fizetése maradt változatlan: Mexésé (4 M), Patoé (4), Robinhóé (4 M), Boatengé (2,5 M), Abatéé (2 M), Boneráé (akiről a két táblázat alapján azt is megtudhatjuk, hogy szinte egyedülálló módon 1 év alatt 2 évet öregedett – 2 M), Nocerinóé (1,5 M) és Yepesé (1 M)

  – 6 játékos fizetése csökkent: Flamini 4,5-ről 1,5-re “tárgyalta le” a bérét; Ambrosini belement abba, hogy feleannyit keressen, mint tavaly (3-ról 1,5 M-ra csökkent a fizetése); Abbiati és Emanuelson 2 M helyett csak 1,5 M-t keres; Amelia és Antonini pedig 1,5 M helyett 1 M-t.
  Ez alapján tehát fizetéscsökkentés címén könyvelhetünk 6,5 millió eurót. Meg kell persze jegyezni, hogy Flamini és Ambrosini szerződése lejárt, a náluk jelentkező összesen 4,5 milliós “haszon” tehát kissé becsapós (Flamini kénytelen volt belemenni abba, hogy korábbi bérének a kétharmadát elveszíti, mert kereslet nem igazán volt rá, 1,5 millió eurónál többet meg nemigen kapott volna máshol sem; Ambrosini pedig már tavaly sem nagyon volt alapember, a megfiatalított és amúgy is pénz szűkében lévő Milanban pedig furcsa lett volna, ha nem csökkentik drasztikusan a fizetését).
  Azt nagyobb eredménynek tartom, hogy 4 játékosnál (Abbiati, Amelia, Antonini, Emanuelson) annak ellenére sikerült (összesen 2 millióval) a fizetésüket csökkenteni, hogy még élő szerződésük volt… [“Azt az ajánlatot nem lehetett visszautasítani…” 🙂 ]

  – Mindössze egy olyan játékosunk van, aki tavalyhoz képest több adót fizethet be: El Shaarawy, akinek a fizetése 300 ezer euróval (0,5 M-ról 0,8 M-ra) emelkedett.

  3) Az új játékosok fizetésére 16,1 millió eurót költ a klub ebben az évben. A fentebb már említett 35,8 milliós spórolás jól hangzik, de kissé árnyalja a képet, hogy ez az összeg csak akkor jönne ki, ha valamennyi ott említett játékosnak élő szerződése lett volna az elengedésükkor. Márpedig tudjuk, hogy csak három játékosnak volt kontraktusa a Milannal: Ibrahimovicnak, Thiago Silvának és Cassanónak. Ha pedig összeadjuk az utolsó évi fizetésüket (azt, amelyet valószínűleg megkaptak volna erre az évre is), akkor 16 millió euro jön ki.
  Elmondható tehát, hogy a Milan az új játékosai fizetését gyakorlatilag abból a pénzmennyiségből finanszírozza, amit erre az évre a három klasszisnak (Ibra, Silva, Cassano) kellett volna kifizetnie…

  Azt gondolom, pénzügyileg mindenképpen hasznosak voltak a nyári lépések. A probléma persze akkor jelentkezhet, ha a mostani játékosokkal nem sikerül olyan eredményt elérni a bajnokságban, illetve a BL-ben, amilyeneket a távozó klasszisokkal esetleg elérhettünk volna. De – hogy szaloky egyik kedvelt kifejezésével éljek – erre semmiféle garancia nincsen. Az idény végén ki fog derülni, nyertünk-e annyit a réven, mint amennyit elveszít(h)ettünk a vámon.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet