2022. szeptember 25., vasárnap

A Milannál már a januári mercatót tervezik?

-

Alig ért véget Olaszországban az átigazolási szezon, az itáliai sajtó már a Milan lehetséges januári érkezőit találgatja.

A Tuttosport szerint az egyik kiszemelt állítólag a Feyenoord 21 esztendős középpályása, Jordy Clasie, akinek játékát leginkább Xaviéhoz hasonlítják. A másik jelölt a még csak 18 éves Bruno Dybal (Palmeriras), akit hazájában az új Kakának tartanak, és akit már korábban is hírbe hoztak a Milannal.

Szintén a piros-feketékkel kapcsolatos pletyka, hogy a Milan és a Juventus nemcsak a bajnokságban fut majd versenyt, hanem Fernado Llorente leigazolásárét is. A sportmediaset.it értesülései szerint a Milannál Pato elhúzódó sérülései miatt igazolnák le a Bilbao támadóját, akit jövő nyárig köt szerződés a spanyol klubhoz.

A mostani hírek alapján a Milan vezetői tovább tervezik a csapat átalakítását, fiatalítását, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szeptemberi pletykák nagy része inkább csak légből kapott találgatás. Januárig még sok idő van, így egy formába lendülő Pato könnyen felülírhatja a vezetők elképzelésit, januári terveit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez megint csak egy lufi, ami hamar kipukkad majd. Hogy a Tuttosport honnan veszi ezeket az információkat? Fogalmam sincs…
  Decemberben egy-két név felröppen, mint lehetséges érkező, de különösebb igazolásra nem számítok. Ez a szezon ilyen lesz, át kell vészelni!

  Ha mégis igazak a pletykák, és tényleg most tervezik az átigazolásokat, ráadásul bedobnak nagy neveket is, majd ennek ellenére (újra?) senki sem fog érkezni, végérvényesen, a még meglévő hitelét is elvesztené a vezetőség.
  De felteszem a kérdést: van még ember, aki hisz nekik???

 2. Igazság szerint sosem volt ennyire értelmezhető a csapat helyzete. Tiszta sor milyen irányba megyünk. S ha tetszik, ha nem, nincs más út.

  A csapat Berlué. Igazság szerint azt tesz vele amit akar. Ha úgy tetszik neki Serie-C-be űzi a csapatot. Ezt is megteheti. Vállalva persze a következményeket. De a joga megvan hozzá, sőt, még az erkölcsi joga is, szerintem, lévén nagy csapatot is ő csinált belőle.

  Most, sajnos a nagy bünti miatt nincs pénze. Persze, gazdagnak mondják, de a pénze be van fektetve, s egy vélelmezett cégértékkel számolva van csupán vagyona. A valóságban viszont Kp-ra van szüksége. Sokra. Hogy megmentse azt a cégét, amely évekig táplálta az AC MILAN-t, s mely ha túléli ezt a büntit, vélhetően ismét táplálja majd.
  A gond az, hogy évente 100 milkát be kell fizessen, vagy még többet. Ez pedig, igen nagy összeg. Gondolom a cég önerőből kitermel kb 50 + millát, hiszen kb ennyivel támogatta évről évra a focicsapatot, vagyis ez a pénz elkölthető, gondolom most is. Sajnos még így is marad egy kb 50 milla/év-es hiány, s a csapat nem kap támogatást sem.

  Ennek tükrében az AC Milan gazdasági dolgait újragondolták, s végre is hajtották az átalakítást. Jelenleg a csapat vélhetően pozitív mérleggel bír. (20-30 millával csökkentették a béreket, s nem igazoltak komoly pénzért játékosokat). Ez azonban csak arra elég, hogy támogatás nélkül is fennmaradjon a csapat. A hiányzó casht játékos-eladásból kell/lehet pótolni.
  Ez most meg is történt. Amennyire lehetett, ezzel együtt a csapatot rendberakták, hogy legyen esély a jó eredményekre. Szerintem van is.
  Ha a csapat így a top3-ban végez, és túljut a csoportkörön, netán egy szerencsés sorsolással még egy fordulót túlél az egyenes kiesésből is a BL-ben, akkor az jelent további 10-15 milla extra profitot. A jegyeladások hanyatlása miatt a bevétel megcsappan úgy 10 millával, vagyis, rendben marad a csapat, ott fogunk tartani, mint idén nyáron.
  Vagyis, következő nyáron a terv: eladni Boatenget, Patót és ha kell Mexest, vagy aki felnő arra a szintre, hogy adjanak érte 10+ millát. Ismét szükség lesz 50 milliós értékesítésre, s ismét nem lesz pénz igazolni.
  Ám, talán még egy komolyabb szerencsehullámmal a fiatalokból kinőhet egy épkézláb csapat, s ha a Serie-A nem erősödik nagyon /erre komoly esély van/ akkor jövőre is harcban lehetünk a top3-ért, s akkor még 1 évre topcsapat maradunk.
  Ha nem, úgy jön a B-terv, eladni a csapat tulajdonjogának egy részét.
  Meggyőződésem, hogy amíg a B-terv nem kötelező, addig nem számolhatunk vele, mert láthatóan Berlunak fontos a csapat. És ne azzal gyertek már, hogy milyen szurkoló az ilyen, hisz ha eladná lenne pénz igazolásra, stb. Ő nem szurkoló hanem tulajdonos.

  Én sem adnám el a kedvenc cégemet, amíg van más megoldás. Eltelik a nehéz időszak is, kis szerencsével, s lehet majd ismét legendás csapatot építeni. Mit számít egy ilyen csapatnak 5 év? Főleg, ha még azt a bravúrt is végrehajtják, hogy közben jelentősen nem esik vissza a csapat teljesítő képessége…

  Szóval, lépjünk egyet hátra, s fogadjuk el a valóságot: ínséges idők várnak ránk, de én ettől még talán még jobban szeretem a csapatot. Innen szép nyerni!

  /csak halkan megjegyzem, kezdődnek már a bajok spanyolhonban is…főleg, ha a Barca leválik Spanyolországról, s külön bajnokság, külön ország lép életbe egy esetleges gazdasági és politikai háború okán…oda lesznek a nagy tévés jogdíjak, szponzori pénzek, stb…/

  Jön még itt kutyára úthenger, szóval, nem kell oly sötéten látni a jövőt. Én végig hálás maradok Berlunak, mert bizony, ha ő nem lett volna, ma nem a Milannak szurkolnék, mint ahogyan ti sem.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS