Alig ért véget Olaszországban az átigazolási szezon, az itáliai sajtó már a Milan lehetséges januári érkezőit találgatja.

A Tuttosport szerint az egyik kiszemelt állítólag a Feyenoord 21 esztendős középpályása, Jordy Clasie, akinek játékát leginkább Xaviéhoz hasonlítják. A másik jelölt a még csak 18 éves Bruno Dybal (Palmeriras), akit hazájában az új Kakának tartanak, és akit már korábban is hírbe hoztak a Milannal.

Szintén a piros-feketékkel kapcsolatos pletyka, hogy a Milan és a Juventus nemcsak a bajnokságban fut majd versenyt, hanem Fernado Llorente leigazolásárét is. A sportmediaset.it értesülései szerint a Milannál Pato elhúzódó sérülései miatt igazolnák le a Bilbao támadóját, akit jövő nyárig köt szerződés a spanyol klubhoz.

A mostani hírek alapján a Milan vezetői tovább tervezik a csapat átalakítását, fiatalítását, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szeptemberi pletykák nagy része inkább csak légből kapott találgatás. Januárig még sok idő van, így egy formába lendülő Pato könnyen felülírhatja a vezetők elképzelésit, januári terveit.

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 4 hónap van még januárig felesleges bármit is latolgatni.
  Minden csapatnál az átigazolási szakemberek dolgoznak az újságok meg még jobban vaktában találgatnak csak.

 2. Ez megint csak egy lufi, ami hamar kipukkad majd. Hogy a Tuttosport honnan veszi ezeket az információkat? Fogalmam sincs…
  Decemberben egy-két név felröppen, mint lehetséges érkező, de különösebb igazolásra nem számítok. Ez a szezon ilyen lesz, át kell vészelni!

  Ha mégis igazak a pletykák, és tényleg most tervezik az átigazolásokat, ráadásul bedobnak nagy neveket is, majd ennek ellenére (újra?) senki sem fog érkezni, végérvényesen, a még meglévő hitelét is elvesztené a vezetőség.
  De felteszem a kérdést: van még ember, aki hisz nekik???

   • Minden megbántás nélkül:ha nekik hiszel akkor eléggé naiv vagy!
    Rengeteget hazudtak(nem akarom megint elsorolni).És ez a baj!
    Ha már az elején közlik,hogy nincs pénz(bár még mindig tisztázatlan,hogy miért nincs)és el kell adni a legjobbakat akkor nem lett volna ilyen felháborodás.De ha jól emlékszem nem ezt mondták!Tehát hazudtak!

    • Kicsit sem védvén a vezetőket, de fel kell tennem a kérdést: szerinted mennyit kaptunk volna a 2 nagy klasszisunkért, ha nyár elején közöljük a világgal, hogy csórók vagyunk? Nem annyira, hogy nem tudunk vásárolni, hanem, hogy el kell adnunk a sztárjainkat. Mindenki azt csinálta volna, amit Galliani művel, 08.31ig húzták volna, végül eladtuk volna őket a feléért is, mert nagyon kell a pénz. Komolyan szerinted ezt kellett volna tenniük?

 3. Meg Ambrosini,és Flamini,aki egy igazi bajnok,ugyebár:)
  Senki nem hisz már ennek a vezetésnek,és ha így ,egy tovább…

 4. Igazság szerint sosem volt ennyire értelmezhető a csapat helyzete. Tiszta sor milyen irányba megyünk. S ha tetszik, ha nem, nincs más út.

  A csapat Berlué. Igazság szerint azt tesz vele amit akar. Ha úgy tetszik neki Serie-C-be űzi a csapatot. Ezt is megteheti. Vállalva persze a következményeket. De a joga megvan hozzá, sőt, még az erkölcsi joga is, szerintem, lévén nagy csapatot is ő csinált belőle.

  Most, sajnos a nagy bünti miatt nincs pénze. Persze, gazdagnak mondják, de a pénze be van fektetve, s egy vélelmezett cégértékkel számolva van csupán vagyona. A valóságban viszont Kp-ra van szüksége. Sokra. Hogy megmentse azt a cégét, amely évekig táplálta az AC MILAN-t, s mely ha túléli ezt a büntit, vélhetően ismét táplálja majd.
  A gond az, hogy évente 100 milkát be kell fizessen, vagy még többet. Ez pedig, igen nagy összeg. Gondolom a cég önerőből kitermel kb 50 + millát, hiszen kb ennyivel támogatta évről évra a focicsapatot, vagyis ez a pénz elkölthető, gondolom most is. Sajnos még így is marad egy kb 50 milla/év-es hiány, s a csapat nem kap támogatást sem.

  Ennek tükrében az AC Milan gazdasági dolgait újragondolták, s végre is hajtották az átalakítást. Jelenleg a csapat vélhetően pozitív mérleggel bír. (20-30 millával csökkentették a béreket, s nem igazoltak komoly pénzért játékosokat). Ez azonban csak arra elég, hogy támogatás nélkül is fennmaradjon a csapat. A hiányzó casht játékos-eladásból kell/lehet pótolni.
  Ez most meg is történt. Amennyire lehetett, ezzel együtt a csapatot rendberakták, hogy legyen esély a jó eredményekre. Szerintem van is.
  Ha a csapat így a top3-ban végez, és túljut a csoportkörön, netán egy szerencsés sorsolással még egy fordulót túlél az egyenes kiesésből is a BL-ben, akkor az jelent további 10-15 milla extra profitot. A jegyeladások hanyatlása miatt a bevétel megcsappan úgy 10 millával, vagyis, rendben marad a csapat, ott fogunk tartani, mint idén nyáron.
  Vagyis, következő nyáron a terv: eladni Boatenget, Patót és ha kell Mexest, vagy aki felnő arra a szintre, hogy adjanak érte 10+ millát. Ismét szükség lesz 50 milliós értékesítésre, s ismét nem lesz pénz igazolni.
  Ám, talán még egy komolyabb szerencsehullámmal a fiatalokból kinőhet egy épkézláb csapat, s ha a Serie-A nem erősödik nagyon /erre komoly esély van/ akkor jövőre is harcban lehetünk a top3-ért, s akkor még 1 évre topcsapat maradunk.
  Ha nem, úgy jön a B-terv, eladni a csapat tulajdonjogának egy részét.
  Meggyőződésem, hogy amíg a B-terv nem kötelező, addig nem számolhatunk vele, mert láthatóan Berlunak fontos a csapat. És ne azzal gyertek már, hogy milyen szurkoló az ilyen, hisz ha eladná lenne pénz igazolásra, stb. Ő nem szurkoló hanem tulajdonos.

  Én sem adnám el a kedvenc cégemet, amíg van más megoldás. Eltelik a nehéz időszak is, kis szerencsével, s lehet majd ismét legendás csapatot építeni. Mit számít egy ilyen csapatnak 5 év? Főleg, ha még azt a bravúrt is végrehajtják, hogy közben jelentősen nem esik vissza a csapat teljesítő képessége…

  Szóval, lépjünk egyet hátra, s fogadjuk el a valóságot: ínséges idők várnak ránk, de én ettől még talán még jobban szeretem a csapatot. Innen szép nyerni!

  /csak halkan megjegyzem, kezdődnek már a bajok spanyolhonban is…főleg, ha a Barca leválik Spanyolországról, s külön bajnokság, külön ország lép életbe egy esetleges gazdasági és politikai háború okán…oda lesznek a nagy tévés jogdíjak, szponzori pénzek, stb…/

  Jön még itt kutyára úthenger, szóval, nem kell oly sötéten látni a jövőt. Én végig hálás maradok Berlunak, mert bizony, ha ő nem lett volna, ma nem a Milannak szurkolnék, mint ahogyan ti sem.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet