2022. október 07., péntek

Inzaghi őszinte edző akar lenni

-

Idén nyáron szögre akasztotta a stoplist, és új kalandba kezdett az AC Milan lesen született gólvágója, Filippo Inzaghi, akit ugyan több csapat is szeretett volna még a csatársorában látni, de szíve nem engedte, hogy elhagyja szeretett klubját. Inzaghi jelenleg az U16-os csapat (Allievi Nazionali) edzője, és a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában beszélt az eddigi élményeiről és sok minden másról.

”Láttam a Bologna elleni meccset, ahol szerencsére sikerült megszereznünk a három pontot, de én mindig is bíztam a csapatban. Idén sok szenátor hagyta el a klubot, de sok régi motoros, mint például Abbiati, Abate, Bonera, Ambrosini vagy Antonini itt maradt. Ők mind komoly srácok, és tudják hogyan kell a csapatot vezetni. A Juve a bajnokság nagy esélyese, de a Milan felveheti velük a versenyt. Remélem, hogy a Milan valami hasonlót visz véghez, mint tavaly a torinóiak, amikor is nem ők voltak az esélyesek, de egy jó edzővel végül a tabella élén végeztek.”

”Nagyon örülök, hogy Pazzini csatlakozott a Milanhoz. Mindig is reménykedtem benne, hogy egyszer ez bekövetkezik majd. Egyáltalán nem lepett meg a jó kezdése. Pazzininek remek érzéke van a gólszerzéshez, és nagyon jól is fejel. Képes lehet akár 15-20 gól is szerezni ebben a szezonban. Pazzini most 28 éves, pont annyi, mint amennyi én voltam, amikor a Milanhoz kerültem. Remélem, hogy ugyanolyan szerencsés lesz itt, mint én voltam. A 4-3-1-2-es felállás nem a legjobb a számára? Karrierem során soha nem aggódtam a taktika miatt, de az igaz, hogy sokkal jobban feküdt nekem, ha a Milan egy csatárral és szélsőkkel állt fel.”

”Bojan Krkic egy másik remek igazolás. Két évvel ezelőtt találkoztam Bojannal, amikor egy kórházban voltam Barcelonában. Ekkor lettünk barátok. Ő mindenképp találkozni szeretett volna velem, és attól kezdve gyakran beszéltünk egymással.”

Inzaghira minden bizonnyal a történelem egyik legjobb csatáraként fognak emlékezni a rajongók, és bár pályafutás során sok kritika is érte, számos labdarúgó választotta őt példaképének. Az egyik ilyen Radamel Falcao, aki most az egyik legkapósabb játékos a futball világában.

”Nagyon jól esett, amikor olvastam Falcao szavait. Ez azt jelenti a számomra, hogy valamit jól csináltam. Falcao most a legjobb középcsatár a világon, és ezt fontos gólokkal bizonyítja. Tavaly kért tőlem egy általam aláírt Milan mezt, amit Yepes segítségével el is küldtem neki.”

Rendkívül sikeres karrier során Inzaghi mindent megnyert klubcsapatával, de mégis maradt olyan cél, amit nem tudott elérni.

”Szerettem volna megpróbálni beérni Raul Bajnokok Ligájában elért csúcsát, különösen azután amilyen csoportba most került a Milan. A nyáron meghozott döntés nehéz volt a számomra, mert tudom hogy mit éreznek azok, akik már visszavonultak. A legszebb dolog abban hogy edző vagyok, hogy látom ahogy ezek a fiatalok követnek engem és látom hogy milyen gyorsan fejlődnek. Meglepett, hogy ennyien követik figyelemmel a mérkőzéseinket. A játékosaim nem szoktak hozzá, hogy ennyi ember előtt játszanak. Remélem, hogy a szurkolók támogatni fognak minket. A legnagyobb dicséretet nemrég Filippo Gallitól és Renzo Ulivieritól kaptam, akik a Previdi torna után azt mondták, hogy az irányításom alatt egy igazi csapatot láttak kifutni a pályára.”

”A döntőt végül büntetőkkel elvesztettük a Roma ellen, de én nagyon elégedett voltam a srácokkal. Reméljük, hogy holnap (vasárnap – a szerk.) a bajnoki nyitányon is jól fogunk teljesíteni a Bologna ellen. Edzőként nyugodtabb vagyok a meccs előtt, mint anno játékosként. Nem hittem hogy ilyen nyugodt leszek majd, de ezt a nyugalmat át tudom adni a fiúknak, ami nagyon fontos a számukra.”

”Hogyan fogom kezelni az Ibrához hasonló típusú játékosokat? Ibra egy jó srác, jól ismerem őt. Az első és legfontosabb, hogy megpróbáljak őszinte lenni. Egy edző csak akkor vívhatja ki a játékosok tiszteletét, ha elég bátor ahhoz, hogy szemtől-szembe rendezze a dolgokat. Csak azok az edzők képesek kihozni a sodromból, akik nem őszinték velem. Ezért én megpróbálok nem ebbe a hibába esni. Egy új dolgot szeretnék bevezetni a csapatnál, és ma mindannyian együtt ebédelünk, hogy ezzel még egységesebbé tegyük a csapatot.”

“Az én kérésem volt, hogy edző lehessek, és a klub teljesítette.” – zárta nyilatkozatát Pippo, aki remélhetőleg hasonlóan sikeres lesz az oldalvonal mellet, mint a tizenhatos környékén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Inzaghi nagyon fog hiányozni…az utóbbi 3 évben is nagyon hiányzott.
  Sosem felejtem el mennyire utáltam őt, mikor még a Juve-ban játszott. Úgy hívtam Izgági….
  És hogy mennyire megszerettem, mikor hozzánk igazolt…..
  Nagy ember. Tiszteletre méltó. Remélem egyszer a nagy csapat kispadján láthatjuk majd viszont SuperPippo-t!

  Sok sikert!

 2. “Karrierem során soha nem aggódtam a taktika miatt, de az igaz, hogy sokkal jobban feküdt nekem, ha a Milan egy csatárral és szélsőkkel állt fel.”

  Teljesen egyetértek!
  Gyönyörű focit lehet játszani szélsőkkel.. Pláne hogy van 2 remek szélsőnk a csapatban..
  Most megy ez a sima passzolgatás előre, és hátha lesz valami.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS