2022. szeptember 29., csütörtök

Legendák dicsérik De Scigliót

-

Nagyszerűen kezdődött az idény az AC Milan fiatal védőjének, Mattia De Scigliónak, aki remek teljesítményével olyan legendák elismerését vívta ki, mint Mauro Tassotti, Franco Baresi vagy Cesare Maldini.

”Nyilvánvalóan külön figyelmet fordítok Mattia De Sciglióra, hiszen azon a poszton játszik, ahol egykor én is.” – nyilatkozta a Milan másodedzője és egykori legendás hátvédje, Mauro Tassotti. ”Mindig is hittünk benne, egészen a kezdetektől. De Sciglio már a felnőtt csapat első edzésén ámulatba ejtett minket. Teljesen logikus, hogy a tréningeken nyújtott remek teljesítménye után stabil kezdőjátékos lett. Az igazat megvallva saját magamat látom benne. Egy kicsit hasonlít a játékstílusa az enyémhez, egyszerre atletikus és technikás.”

Hasonlóan jó véleménnyel van a fiatal tehetségről a piros-feketék egykori hatosa, Franco Baresi is, aki reméli, hogy De Sciglio még sok örömet szerez a Milan szurkolóinak.

”Remélem, hogy De Sciglio hosszú karriert fut be a Milannál, a képességei mindenesetre megvannak hozzá.” – mondta az ifjú titánról Baresi a Milan Channelnek, de Cesare Maldini is sokat vár a fiútól.

”Úgy érzem, hogy ő egy olyan fiatal játékos, aki sokra viheti. Azt nem tudom, hogy képes lesz-e Paolo Maldini nyomdokaiba lépni, de nem is lehet őket összehasonlítani. De Sciglio nagyon fiatal, és még sokat kell bizonyítania. Szerencsére ő egy komoly fiatalember, akiben megvan a megfelelő alázat a játék iránt. Találkoztam a családjával, és azt mondhatom, hogy rendes emberek, akik tudják hogyan kell segíteni Mattiát.”

Várhatóan az Atalanta elleni mérkőzésen Allegri mester már számíthat Ignazio Abate játékára, így lehet hogy De Sciglio a kispadra szorul, vagy esetleg átkerül a védelem bal oldalára. Azonban bármi is történik a jövő héten, a Milannak végre ismét van egy tehetséges saját nevelésű védője, akinek esélye van a nagy elődök nyomdokaiba lépni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

26 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Ha úgy nézzük, hogy csak Antonini,Abate és Sciglio vethető be szélsőként:
   -Antonini balvédő (jobb oldalon is játszhatna, de nem egy perc lenne mire visszaszokna..)
   -Abate jobbvédő
   -De Sciglio mindkét oldalon bevethető
   Ha csak ezt a 3 játékost nézzük, De Sciglio a legtehetségesebb (a másik kettő közepes tehetség, akik nagy kűzdéssel érték el a jelenlegi szintjüket), egy ilyen évben ahol csapatot építünk ő szerintem alap kezdőnek kellene lennie legalább 5-ből 3 meccsen. A potenciál is benne a legnagyobb.
   Mivel De Sciglio mindkét oldalon bevethető, így vagy Abatét vagy Antoninit szorítja ki..

   Abate és Antonini közül egyértelműen jobb az előbbi, gyorsabb, lendületesebb, fitalabb. Nem sokkal jobb, de egyértelműen. Mivel Abate a fiatalabb, neki még több ideje van kiforrani és jelenleg is jobb egy kicsit.

   Tehát ha választani kell De Sciglio-Abate.. Viszont.. Mivel baloldalon van egy spanyolország legjobb balhátvédje Didacunk, valamint egy Emmánk, ha valamelyik baloldalon szerepeltetésével is kiegyezik a mester, Sciglio megint jobb oldalon köthet ki és az Abate, Antonini vita a kispadon dőlne el..

 1. Off: Örülök, hogy egy olyan cikknél ami egyébként egy pozitív hír sikerült megint trollkodni. Tök felesleges volt írni Antonininek tudjátok, hogy hogyan szokott reagálni a kedvencével kapcsolatban. Persze ő is fejthette volna ki másképpen a véleményét azzal kapcsolatban, hogy kit akar a kezdőben látni és kit nem.

  De Sciglio egyértelműen a legnagyobb tehetségünk a saját nevelésű játékosok közül. Éppen ezért azt gondolom, hogy valahol mindenképpen helyet kell neki szorítani. A legjobb az lenne, ha kipróbálnánk huzamosabb ideig Urbyt és Vila-t a balhátvéd poszton, mert az világos, hogy Antonini sem életbiztosítás arra a posztra. Különösen nem a bl-ben. A kisebb csapatok ellen nem kell nála jobb játékos, de igazság szerint a Milannak mindig magasabb rendű célokért kellene küzdenie.

  Abate és Antonini között lényeges minőségbeli különbséget nem tudnék felfedezni. Szóval tulajdonképpen lényegtelen, hogy melyikőjük játszik. Kiindulhatunk abból is, hogy DS fejlődése szempontjából az lenne a legjobb, hogy a posztján játsszon, ugyanakkor Abate picivel jobb mint Antonini. Ezt kell mérlegelnie Allegrinek amikor kijelöli a következő kezdőt. Egy dolgot nem szabad megtennie: DS-t kihagyni a kezdőből. Ő a jövő, és a fejlődése érdekében kell neki a játéklehetőség. Szóval a két jómadár közül egynek ki kell maradnia.

  Hosszútávon persze akkor járnánk a legjobban ha Abate és Antonini mentes lenne a csapat kezdője. DS kezdetnek nem rossz, de én bízom Dídacban is.

 2. Az egyik szemem sír, a másik nevet.

  Nagyon jó cikk egy nagyon jó játékosról, aki már a válogatottnál is képbe került, bár még csak a válogatottságig jutott.

  Antonini (felhasználó) neked is el kell fogadnod, hogy nem Antonini a világ legjobb balhátvédje és még ő sem tud egy szezonban 50 meccset lejátszani. Ebből adódik, hogy kellenek más balhátvédek is, például Didac, Mesbah, Urby, Taiwo, De Sciglio…
  Ők is emberek, és ők is jó játékosok. Ne csodálkozz, hogy Ők is küzdenek a helyükért a csapatban, ami Antoninit is jó teljesítményre kell, hogy kényszerítse.
  Amikor így szólsz hozzá egy cikkhez, hogy “Abate szoruljon csak a kispadra”, akkor ne csodálkozz, hogy neked-mennek és vele együtt Antonininek…

 3. Tisztelt Milan rajongók!

  Szeretném bejelenteni, hogy ismét sikerült tönkre vágni egy cikknek a kommentjeit, mert vannak olyan Fórumozók (gondolok itt Antoninire) Akik nem képesek fel fogni, hogy ebben a cikkben De Sciglioról volt szó, s nem másról! Egyszerűen szeretném már végre azt látni, hogy felnőtt emberek érett meglátásait olvashassam itt a hozzászólásoknál! Kb. egy éve jelentek meg itt olyan katasztrófális emberek, akik nélkül azt hiszem sokkal élvezhetőbb lehetne a hozzászólások oldal itt a weboldalon.
  Valamint felnőtt emberként tudhatna egy két hozzászóló káromkodás helyett más jelzőket is találni, mert valahogy így komolytalanabb lesz ez az egész hozzászólásos dolog. Bocsásson meg mindenki hogy kritizálok, csak szemet szúrt egy két dolog és ezt szerettem volna megosztani veletek.
  Szabályosan szelektálom a hozzászólások közül kikét olvasom el.

  És igen is De sciglio nagyszerű játékos lesz ha ezen az úton marad, de szerintem nem szabadna kölcsönadogatni a jövőben sem, hanem hagyni kéne itt fejlődni. Egy pozitív csalódás a srác számomra Forza Milan !

 4. Én már most jobbnak találom mint Abatet. Lehet kicsit “haragszok” Abatera, a hibák miatt amint nem rég elkövetett. PL: mind a két Inter elleni rangadón gyermeteg hibát vétett. Persze mindenki hibázhat de a kis De Sciglio még nem kövtett el ilyen hibát Én úgyérzem pedig kevesebb rutinja van mint Abatenak. Ezért én őt játszatnám, hogy minnél több rutinja legyel és egyre gyorsabban fejlődjön. Remélem Tassoti segit neki ebben. 🙂

 5. De Sciglio minden mozdulatában benne vannak egy klasszis védő jegyei.
  Persze neki se jön minden össze, nem csodagyerek. Az alapok megvannak benne, már csak tapasztalat, rutin kell neki, hogy a világ egyik legjobb védőjévé vállhasson. Sok sikert és kevés sérülést neki!

 6. Bízom benne, hogy a srác nagy játékos lesz! Hajrá, Hajrá!!!

  Azonban egy furcsaság szemet szúrt, mégpedig az, hogy itt van Mattia De Sciglio, aki tavaly 5 mérkőzésen lépett pályára és, legyünk tényszerűek, hibázott is párszor és gólt is kaptunk róla, de ez bárkivel előfordul a jó teljesítménye mellett. Idén eddig 2 meccsen szerepelt és jól játszott. Most megdicsérte két Milan legenda, akik Milan játékosról rosszat biztos, hogy nem mondanának, főleg Tasotti a saját neveltjéről és most mindenki a fenekét nyalja.

  Emellett ott van El Shaarawy, aki tavaly 28 meccsen 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Kihangsúlyoznám, hogy 4 fontos gólt és 3 fontos gólpasszt jegyzett, amelyek mind pontot értek a csapat számára. Idén eddig három mérkőzés jegyez. Őt eddig nem nagyon dicsérgették legendák. Ő véleményem szerint eddig többet tett le az asztalra, mint Mattia, mégis az El Shaarawyról szóló cikkben a kommentek harmada arról ír, hogy így nem jó, úgy nem jó, gyenge, átlagos, túlértékelt, kidobott pénz…. stb. Kapja a savat rendesen.

  Én mindkettőt nagyra tartom, de nem én vagyok az, aki ítélkezik felettük. Ettől függetlenül furcsállom az általam vázolt gondolkodásmódot egyeseknél!

 7. Nagyon jó a sajtója De Sciglionak, ugyanakkor ez veszélyes is lehet rá nézve…

  1) Nem hinném, hogy ez bekövetkezik, de remélem, hogy nem bízza el magát azt látva, hogy a Milan történetének legnagyobb védőegyéniségei dicsérik.

  2) Amit sajnos valószínűbbnek tartok, hogy nem bírja el a nyomást, ami azáltal is nehezedhet rá, hogy Tassotti kijelentette róla, hogy magát látja benne… Szerencsére eddig ilyen jellegű “görcsölés” (hehe!) nincs De Sciglióval, ne is legyen. Mindenesetre már a fórumon is írtam vele kapcsolatban, hogy mivel még nincs elegendő tapasztalata ahhoz, hogy egy-egy hibáján túllépjen, ezért sebezhető. Ha jön a részéről egy rossz döntés, akkor viszonylag lassan áll helyre az önbizalma.

  3) Ami még problémát jelenthet e nyilatkozatok kapcsán, hogy az említett legendák mindannyian (kimondatlanul is) a csapatba követelik De Scigliót – tegyük hozzá, most már bármelyik szélső védőnkkel szemben jó esélyekkel indul a kezdőbe kerülésért Mattia… A gond persze nem ez, hanem az, hogy ezek az “igények” milyen reakciót válthatnak ki Allegriből. Nekem a tavalyi Inzaghi-nyilatkozat ugrik be, amikor Pippo kijelentette, ő úgy érzi, megérdemli, hogy játsszon. Láttuk, mi lett az eredménye: Inzaghi alig játszott, és sokszor már azt is “sikerként” élhette meg, ha a keretbe bekerült… Ez persze némiképp más helyzet (egyrészt nem Mattia követeli magát a csapatba, másrészt De Scigliónak sokkal jobb esélyei vannak a kezdőt illetően, mint Pippónak voltak a többi csatárral szemben), de Allegri akár úgy is veheti ezeket a nyilatkozatokat, hogy irányítani akarják, megmondani neki, hogy mit kellene csinálnia. Azt meg nem sokan szeretik.

  Abban az egyben biztos vagyok, hogy De Scigliót folyamatosan játszatni kell. Hogy mennyit, az szinte mindegy. Szoktassuk csak hozzá a kezdőhöz, mert előbb vagy utóbb ott fog kikötni. Univerzális játékos, mert mind a két szélen bevethető, és nem is tűnik sérülékenynek. Én mindenképpen próbálgatnám, hogy melyik oldal a szimpatikusabb neki. Abate 25 éves, Antonini 30, tehát inkább Lucára lehet veszélyes idővel – ha Abate nem lesz annyira gyenge, hogy őt kelljen pótolnia Mattiának… Nem lenne hülyeség kipróbálni idén egy De Sciglio-Mexés-Zapata-Emanuelson négyest is, legalább egy-két kupa- vagy könnyebb bajnoki meccsen. Ha ugyanis jövőre érkezne M’Biwa, akkor lenne egy rendkívül fiatal, de tehetséges védősorunk, amelyhez legalább fél évtizeden át nem kellene nyúlni. Ehhez viszont az kellene, hogy szokják egymást a többiek is, és csak egy embert kelljen beépíteni a védelembe. Allegri kisebb kerettel dolgozik, így neki is érdeke a rotáció: ha ugyanis valaki a mostani alapvédelemből kiesik (pl. Antonini), akkor ott áll megfürödve, hogy egy ott ki nem próbált játékost kell betennie a védelembe.

  Bár kb. egy évvel ezelőtt Abate tűnt a megfelelő választásnak a jobb oldali védő posztján, most úgy gondolom, De Sciglio lesz az, aki meghatározó lesz ezen a poszton. Abate ugyanis megrekedt a fejlődésben, taktikailag alig tud hozzátenni a játékunkhoz. Ignazio megtanult néhány dolgot, ami kell az elégséges vagy a közepes szinthez a posztján, de a plusz hiányzik a játékából. De Sciglióban viszont ezeket a pluszokat látom. Ráadásul ösztönösen csinálja, amit csinál. Drukkolok neki, hogy szép karriert fusson be. Természetesen a Milanban.

 8. Lansky véleményéhez szólva remélem, hogy el fogja bírni a terhet amit a sajtóval ráraknak. Bár benne van, hogy elég felnőtt és céltudatos ember ez a srác. Ha képes élni a lehetőséggel akkor a legnagyobbak közé nőhet. Fiatal kora ellenére megvan benne a nyugodtság, a kreativitás és az elegancia is. Az idő és a társak segítségével pedig tökéletesíteni fogja a tudását. Hatalmas respect neki és én már tavaly óta benne látom a jövő egyik legjobb szélső védőjét, legalább is a Milanban.
  Félelmetes bele gondolni, hogy mi lett volna ha T. Silva és Nesta is még a csapatnál marad mint tanítók! 🙂

  Didac is remélem rendszeresen megmutathatja tudását majd mert jó páros lennének De Sciglioval a széleken. 🙂

 9. Szerintem Emanuelsont nyugodtan elfelejthetitek, mint balhátvédet. Jó, ha egy fél meccset játszott eddig azon a poszton, mióta nálunk van, így nem is értem, hogy miért emlegetitek azon a poszton. Didac sérült, marad Antonini és Abate. Mesbah a cipőjét sem vihetné egyiknek sem, még úgy sem, hogy nem kifejezett klasszisokról van szó, ergo jó lesz a kupában, és ha majd a többieket pihentetni kell.

 10. tudom,hogy nem túl gyakorlatias nézőpont,de egy villanásnyi történelmi keresztmetszetbe helyezve szeretett csapatunk futballkultúrálisan kimagasló-úttörő szerepét a védekezésban,igencsak időszerűnek látnám az alapokhoz való visszatérést a védőképzés színvonalát tekintve,egyszersmind feltéve a kérdést,hogy védőlegendáink miért nem kapnak kisebb-nagyobb szerepet a Matta-féle tehetségek kinevelésében,pallérozásában?!
  Miért kell egy Maldininek a sajtóban keseregnie,hogy nem számít rá az az Anyaklub,amelyet naggyá tett,…stb.
  Forza Milan!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS