2022. október 07., péntek

A Milan a szezon végén végleg megveheti Krkicet

-

A spanyol bajnokságban szereplő FC Barcelona alelnöke, Josep Bartomeu elmondta, a Milannak a szezon végén lehetősége lesz végleg megvásárolni Bojan Krkicet.

A 22 esztendős támadó még 2011-be került a Barcelona csapatától az AS Romához, de nem sikerült a csapat húzóemberévé válnia. A megállapodás értelmében az olaszok 12 millió eurót fizettek a játékosért, de a szerződés záradéka szerint ha a Roma nem tart igényt Bojanra, akkor 2013. nyarán a Barcelona köteles 13 millióért visszavásárolni őt. Krkic jelenleg a Milanban szerepel kölcsönben, de egy jól sikerült szezon után akár végleg Milánóban maradhat.

“Eladtuk Bojan Krkicet az AS Romának 12 millió euróért, és ha nem tartanak rá igényt, akkor 2013. nyarán kötelesek vagyunk visszavásárolni őt. Azonban a Roma úgy döntött, hogy Bojant kölcsönadják a Milannak, és ha a lombárd klub vezetősége szeretné végleg megvásárolni a játékost, akkor a szezon végén lehetőségük lesz rá, miután visszatért a Barcelonához. A piros-feketék nem kötelesek végleg megvenni Bojant, de több információt nem közölhetek önökkel, mivel a Milan azt kérte, hogy kezeljük bizalmasan az átigazolási dolgokat.” mondta Bartomeu a sajtótájékoztatón.

Bojan Krkic már hivatalosan is debütált a piros-feketék színeiben a Bologna elleni mérkőzésen, amelyet a Milan Pazzini triplájával 3-1 arányban megnyert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ekkora marhaságról még nem hallottam… 😀 Eladták 12 millióért, és ha a vevőnek már nem kell, akkor 13 millióért vissza. A Roma mindenképpen jól jön ki az üzletből, mert a legrosszabb esetben is keres 13 milliót a játékoson, akiért 1 millióval kevesebbet fizetett. Ha pedig annyira jó lett volna Krkic, hogy vele BL-t nyer a Roma, akkor nyilván vagy megtartja vagy a szerződéskötést követően sokkal több pénzért adja el… Mintha nem tudták volna a Barcelonánál, hogy az olasz klubok hogyan üzletelnek… 🙂 Ami viszont a legnagyobb hülyeség mindkét klub részéről, hogy lényegében egy “egyszereplős csereszerződést” kötöttek, de úgy, hogy mindkét klubnak adóznia kell: a Barcelonának 12 M euro után (kellett), a Romának meg valószínűleg 13 M euro után kell majd… A Roma valószínűleg már akkor tudta, hogy nem tart majd igényt – ÍGY – Krkicre, a Barcelonának pedig ezt tudnia kellett. Ennek következtében nem nagyon értem, miért nem 2 vagy 3 millió értékű szerződést kötöttek?

  2. Mikor a Romaba igazolt, akkor kicsit másról szóltak a hírek. Én úgy emlékszem 12 millióért vették és az volt a szerződésben, hogy a Barca két év múlva kötelezően!!! visszaveszi 10 millióért. (Tehát lényegében két évre vették kölcsön két millióért.) Miután a Barca visszavette a Romának lenne vásárlási opciója, ha jól emlékszem 10+28 milliót kéne fizetniük. Én már akkor is sokalltam ezt az összeget, gondoltam hogy annyit úgysem ad a Roma. Az első szezonja után még inkább sok a 40 millió körüli összeg. Szerintem év végén vissza fog kerülni a Barcaba, a Romanak nem fog kelleni ezzel az opcióval és így a Milannak lesz elővásárlási joga, de így is kérnek majd érte 15-20 milliót teljesítménytől függően. Remélem úgy fog játszani, hogy muszáj legyen megvenni. Hajrá Bojan!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS