Urby Emanuelson, a csapat középpályása elmondta, az idei szezonra a legfőbb célja az, hogy újra a kezdőcsapatban szerepeljen.

A 26 esztendős játékos 2011. januárjában 1.7 millió euróért szerződött a Milanhoz a holland bajnokságban szereplő Ajaxtól. Emanuelson az első szezonjában a vártnál kevesebb, a másodikban viszont már több játéklehetőséget kapott, és balszélsőként, középpályásként valamint támadó-középpályásként is szerephez jutott.

Annak ellenére, hogy a holland játékos a felkészülési időszak alatt kiváló teljesítményt nyújtott, nem került be az elmúlt két bajnokin a kezdőcsapatba. Elmondása szerint ezen változtatni szeretne.

“Elég mozgalmas nyár volt ez számunkra, nehéz időszakon mentünk át, de szerencsére ennek már vége, és már megvan az első győzelmünk is a bajnokságban.” – mondta Emanuelson a NUsport.nl oldalnak.

“Most csak a csapatra koncentrálok, célom a kezdőbe jutás. Nem elégszek meg pár perc játékkal, így nyilvánvalóan küzdeni fogok a kezdőcsapatba kerülésért. Ibrahimovic? Nagy hatással volt a játékstílusunkra, fontos tagja volt a csapatnak. Elveszettünk 12-13 olyan játékost, akik ikonjai, meghatározó tagjai  voltak ennek a klubnak. “

Majd Emanuelson a holland válogatottal kapcsolatban folytatta: “Csalódott vagyok-e amiért nem vagyok kezdő a válogatottban? Ez már egy másik eset. Én nem tartom magam biztos kezdőnek egy holland válogatottban. Jelenleg a klubcsapatban kell jól teljesítenem, és akkor visszatérhetek a nemzeti csapatba is. Nagyon fontos számomra a válogatott. A posztom? A középpálya bal oldalán és balhátvédkén is tudok játszani.” – fejezte be nyilatkozatát Urby.

Emanuelson a Milan színeiben 54 mérkőzésen 3-szor volt eredményes, és várhatólag kezdőként léphet majd pályára az Atalanta ellen, mivel sérülés miatt Montolivo és Boateng játéka is kérdéses.

36 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “A posztom? A középpálya bal oldalán és balhátvédkén is tudok játszani.”
  Ezt mindenki látja csak Allegri nem?
  Félre ne értsetek nem akarom szidni a mestert, ő biztos sokkal jobban tudja mint mi, de külső szemmel ez már nevetséges!
  Urbyt balhátvédnek, El Shaarawyt pedig támadó középpályásnak szeretném látni, mindkettőjüknek ez a saját posztja!

  • De, szidd nyugodtan a mestert, megérdemli.

   Itt van már több mint két éve, de ahhoz nem ért, hogy rakja össze a kezdőcsapatot, hogy mindenkit oda rakjon, ahol éppen tud játszani, stb.

   Ha pár hete, hónapja érkezett volna, akkor oké, még meg kell ismernie jobban a játékosokat, stb, igaz, azért 1-2 embert kivéve tudnia kéne, hogy ki, hol tud játszani, mert azért nem noname játékosokból áll a csapat..

 2. Szerintem sem atom fizika egy játékost a saját posztján játszani, főleg ennyire egyértelmű szituban! Jobb lábára támaszkodni tud csak. Elhiszem,h jobbról, befele indulva kapura is veszélyes lehet, de átesik a labdán ha vissza cselt kell csinálnia. 😀
  Viszont nem tudok jobb Balhátvédet a piacon!

 3. és a röhej, hogy nekünk meg évek óta balhátvd problémánk van.
  Amúgy ez már nevetséges, hogy folyton balhátvédet keresünk, amikor van egy Emanuelsonunk, aki állítom a top10 balhátvédben benne van a világon, meg egy Didac Vila-nk is, aki szintén az egyik legjobb, fitala, tehetséges, spanyol bajnokságban bizonyított.
  Csak előbbit jobboldalon, meg irányítóként játszatja Allegri, másikat meg kölcsönadja, ha kell, ha nem. Továbbmegyek: De Sciglio is tud balhátvédet játszani, méghozzá jól, s bár nekem jobban tetszik a játéka, mint Abatéé, azért azt meg kell hagyni, Abate sokkal jobb, mint Antonini, tehát ha már sem Emanuelson, sem Deidac nem kerülhet csapatba, akkor is jobb felállás az Abate —valaki–valaki- De Sciglio, mint az Antoninis verzió. Állítom, nekünk van a legjobb balhátvéd felhozatalunka világon, csak igen rosszul ülünk a lovon. Csak, hogy mindig legyen hely Antonininek….
  De sajnos itt ez nem ér véget. Robinho igazán jó irányító lenne, csatárok mögött TKP poszton. Az az igazi posztja. Ehhez van meg a mozgása, a pályán látása, az esze, a fürgesége. E helyett csatárt játszik, ahol viszont rendre elpuskázza a végét, mert valahogy ehhez nincs elég önbizalma?
  Boateng jó lenne csatárnak is meg szélsőnek is. E helyett irányítót, meg TKP-t játszik, ami láthatóan nem megy neki.
  Nocerino előző évben véletlenül jó helyen volt, brillírozott is, erre idén hátrébb hozza a mester, nem tervez láthatóan olyan játékot, ahol Nocerino érkezne az utolsó passzhoz.
  Cassanot is előző évben még véletlenül sem ott játszatta, ahová való lett volna. Egy totál középső irányító középpályásként megnyerhettün volna vele mindent olyan esze, szeme és lába van a játékhoz. Csak futni/ütközni nem bír, sosem bírt, de persze, rendre ilyen feladatokat kapott.
  A játékosaink egy része nem izomállat német vagy holland 2méteres suttyó. Az edzéseink mégis ilyen embereknek szólnak. Hogy erőben lenyomjuk az ellenfelet. Eredménye: állandó izomsérülés olyan játékosoknál, akiknek erre a módszere alkalmatlan a testfelépítésük (Pató, Robinho, stb.)

  Én nem tudom…sokat szidjuk ezt a csapatot, de szerintem egyáltalán nincs baj a játékosaink tudásával, egyszerűen csak kezdek besokallni az edzői tevékenységektől.
  Amikor belenyúl a mérkőzésbe, attól meg egyenesen kiráz a hideg. Nem is igen emlékszem, hogy valaha is jól cserélt volna.

  Allegri ezzel együtt jó edző, csak nem nálunk. neki nem ilyen játékosok kellenek. Nem ilyen elvárások, nem ilyen közeg. Egy Lazioval, egy Napolival, vagy Interrrel simán bajnokesélyes lenne, de a Milanba szerintem ő nagyon nem illik. Nemzetközi szintre meg egyelőre kevés. Bár ott legalább fejlődést láttam nála előző évhez képest, de abban már nem vagyok biztos, hogy a Barca elleni stratégiát neki köszönhetjük, s nem mondjuk Tassottinak, mert a stílus, amit játszottunk, az inkább hozzá kötődik nálam…

  • Mindenben egyetértek.
   Az egész csapatunkból Emanuelsson-t sajnálom a legjobban…… 🙁
   Mit kell még neki bizonyitania? Amit eddig tett nem volt elég?
   Allegri nincs vele megelégedve? De miért? Azért mert egy bal lábas hátvédet, a Kp jobb oldalán játszat? Azon a poszton a maximumot sosem lesz képes kihozni magából! Ha már Antonini-ben ennyire megbizik a balhátvéd poszton és igy Urby-nak esélye nincs saját posztján játszani, akkor már legalább tegye a KP jobb oldalára. Ne a balra!!!
   De tegyük hozzá, hogy a jobb oldalon is megállja a helyét…. kapura lőni nem tud jobb lábbal és beadni se, de minden másra képes ott is.
   Ahányszor eddig játszott… mindig kihajtotta magát. Amikor mindenki más állt a pályán ő akkor is hajtott, mint akit nem lehet megállitani.
   Komolyan mondom nem értem, hogy a fenébe nem lehet kezdő. mivel nincs megelégedve Allegri? Mit kell tennie ennek a srácnak, hogy végre megbízzon benne… Nálam alapember lenne a kis holland.

   Sajnálni fogom ha eladjuk, de csak akkor lehet belőle valaki, ha elmegy. Ha bár.. ő van annyira szerény, hogy némán tűri majd a padot és várja mikor ugorhat be 20 percekre….

   Nagyon sajnálom Urby-t….. 🙁

   BOATENG: Az edző helyében már rég kipróbáltam volna csatárként… a tavalyi szezonban, amikor Ibra egyedül maradt…

     • Magyarul menjen el! Én ezt nem tudom már elhinni miért kell őt ennyire utálni! Hajt és küzd lelkesen és sztem mostanában nem is csinálja rosszul.

      Boatengnek sem megy, most utolsó meccsen hajtott (azon h látványosan játszon, csak hát nem nagyon ment neki), ezért egyesek azt írták nagyon jól játszott és meg is becsülték h hajtott. Antoninit miért nem? Őt mindig szarozzák!

      És sztem igazam van

     • Nem engedi a valaszt Neked, ezert irok ide!
      Az a minimum , h valaki hajt es kuzd…ez semmi plussz…en sosem szidom Lucat mert a Mi jatekosunk…de nem uti meg jatektudasban azt a szintet amit egy Milan elso csapatanal megkene!
      valami oka van,h jatszik…ezt mi nem tudhatjuk…csak azt amit latunk!
      Luca egy kozepszintu jatekos…fut,robotol..kuzd….DE beadni nem tud..5 meteres alibi passzoknal tobbet nem tud hozzaadni a tamadojatekhoz es ez egy Milanban nagyon karcsu!!!
      Kieegeszito embernek tokeletes!!!
      amugy O sem a sajat posztjan jatszik …mert eredetileg Antonini jobb hatved!!
      Egy szo mint szaz…edzocsere kell…kell egy uj edzo aki latja azt mint sok millioan,h a jatekosok 50% teljesen mas poszton jatszik ,mint ahol sokkal jobb teljesitmenyre lenne kepes!!!

     • Emanuelsont a kezdőbe azonnal!!!!!!!!!!!!!!
      Alázatos,nagyon akar,technikás,bizonyított ezerszer,és emberileg is méltó,érthetetlen a mellőzése,főleg a meggyengült(mondjuk úgy,átalakult) keretünket tekintve!
      Allegri,meg a játékosok poszton játszatása témához nem kívánok mit hozzáfűzni,mert az előttem szólók leírtak mindent,vicc az ember.
      Forza Milan!

 4. Nem az a nagy dolog hogy két éve bajnokságot nyert azzal a kerettel hanem az hogy tavaly nem nyert és ehhez semmi köze a sérülteknek mert akik úgymond gyengébb játékosok azok is a más csapatban játszókhoz képest sokkal jobbak. Én már az első percben jeleztem hogy Allegri nem Milan szintű edző hanem egy fogyatékos.Urby meg mi az hogy beakar kerülni a kezdőbe néztem a felkészülési meccseket az egész csapatban messze ő volt a legjobb legveszélyesebb neki minden meccsen játszani kéne de hát ez a vicsorgó nyomorék ezt sem látja nevetséges!!! Bármely szurkoló ülne a helyén jobban járnánk. Néztem a meccseket a Roma a Napoli Lazio is jobban játszik tőlünk és még a nagyokat meg sem említettem szerintem 7-8 hely a bajnokság végén ha nem távozik végre!!!!! Nem igazolni kell hanem neki távozni (Allegri-re célzok) meg Lüke Antonininek!! Irányító-ért sírt mindenki hát Merkelt nem kellet volna eladni tehát Vigyori ezt is elintézte.

   • Attól hogy bennfentes a klubnál attól meg az lenne a legnagyobb igazolás ha ő eltűnne végre!!! Másik meg az hogy 100 emberből 1 van aki kedveli az pedig te!!! Te nem lehetsz más csak egy rossz Interes veréb aki direkt idegesít minket vagy egy fogyinger ha tényleg ő a kedvenced!!!! Amúgy meg hagy legyen saját véleményem amit közé tehetek. Ha így írogatsz meg szólogatsz másoknak egyszer már írd le a pontos neved és címed mert szerintem lenne pár ember köztük én is aki elugrana hozzád ha már ilyen kemény vagy!!!

 5. Antonini nem Interes, ahogy én sem vagyok Juventusos (bár már mások is jelezték ezt). Egyszerűen leírjuk a véleményeinket, melyeknek nem kell egyeznie mások véleményével, pontosan ez a dolog szépsége.
  Allegrilől. én sosem kedveltem, a fentiekben tökéletesen leírtátok, hogy miért is nem kedvelem. Én hozzátenném, h a kezdőbekerülés nála baráti alapon történik, de biztos, hogy jön egy hozzászólás, amibe leszar valaki ezért. Pedig elhihetitek, a kezdőbekerülés pofára, szimpátia alapján történik sokaknál. Sajnálom, hogy nem az új csapatról, nem a lehegerlő taktikáról, a kitűnő játékról, a gólratörő MILANomról kell irogatnunk, hanem a félkegyelmű Mesterünkről

  • Antonini!
   Múltkor azt írtad, túloztam azzal kapcsolatban, hogy minden hozzászólásod Antoninivel kapcsolatos. Most is csak és kizárólag róla írsz. Miért?
   A cikk címe: “Emanuelson célja a kezdőcsapatba kerülés”. Értem én, hogy kedveled Antoninit. Meg is értem. Úgy vagyok vele, hogy azzal semmi gond sincs, ha valaki kitart a kedvence mellett. Talán még irigylésre is méltó lehetne a kitartásod.
   De ilyen módon? Ezt már nem tudod arra fogni, hogy azért véded, mert mindenki ellene van. Nem mondhatod azt, hogy nem hibázik rengeteget. Azt sem állíthatod, hogy bármelyik elit csapat kezdőjébe beférne.

   Antoniniről. Ha a képességeit helytelenül ítéled meg (ha egy embernek nem is hiszel, hidd el annak a 1000 hozzászólónak, hogy “nem a legjobb”), legalább azt ismerd el, hogy nem ballábas! Azt még megérteném, ha jobb oldali védőként a kezdőcsapatba követelnéd (az is hiba lenne, mert – sajnos vagy nem sajnos – nemcsak Abate, hanem De Sciglio is jobb nála), de azt észre kellene venned, hogy a bal oldalon nagyon “sután” mozog. Ez persze nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy 1-2, akár 15-20 elfogadható, (esetleg) magas szintű mérkőzése legyen egy évben. De ez kevés. A maradék 10 meccse közül 5-6 gyenge, 4-5 pedig kifejezetten pocsék. A jó hátvédet az különbözteti meg a jótól, hogy a rossz mérkőzéseinek számát igen alacsonyra tudja redukálni.

   Luca klub iránti szeretete tiszteletre méltó. A Milan – szerintem – meg is hálálta a szolgálatait. De azt már nem garantálhatja a vezetőség, hogy egy 30 fölötti játékosnak megtanítja a védekezés alfáját és omegáját. Olyan helyezkedési hibái vannak, amit – ha közel 20 év után nem tudott magáévá tenni – már nem tudna megtanulni. Plusz: rosszul reagál a szituációkra. Ennek a legékesebb bizonyítéka (nem is annyira lényeges, de azért érdemes azt a reakcióidőt? megnézni) a Juventus elleni meccsen Vidal gólja…

   Bal oldali védők: Emanuelson, Didac Vila, Mesbah és Antonini. Ha ebből fel kellene állítani egy sorrendet, nem Antonini lenne az első…, de nem is az utolsó. Véletlenül sem gondolod, hogy a csapat számára haszonnal kecsegtethetne, ha egy kifejezetten jó balhátvédünk lenne? Miért gondolod azt, hogy Urby gyengébb Lucánál? Láttad már játszani? Szerintem nem, tehát egy-két mérkőzés erejéig megkaphatná a bizalmat. Ha a csapat érdekét nézed, beláthatnád, hogy megérdemelné azt, hogy bizonyíthasson. Nem azt kellene elismerned, hogy jobb, annak megítélése úgyis szubjektív. Csak azt nem értem – kivéve, ha nem az áll a háttérben, hogy félted a kedvencedet – miért utasítasz el zsigerből minden bal oldali változtatással pletykát, hírt, lehetőséget???

    • Antonini.. a kedvenced 30 éves és a mai napid se tudott maradandót alkotni ebben a csapatban.
     forzamilan1983 kicsit túlzásokba esett, mikor azt írta 15-20 elfogadható, vagy magas szintű meccset hoz le szezononként.
     Ez a szám valójában 4-5 meccs és ezek közül van talán 2-3, amikor én is tátom a számat, hogy lehet a meccs embere volt Antonini! Persze olyankor is főleg magához képest telejsít jobban, nem más játékosokhoz képest.
     Számomra felfoghatatlan, érthetetlen… és elfogadhatatlan, hogy Ő…Luca Antonini az első emberünk balhátvéd posztra.
     Maldini és Jankulovski távozása óta keressük azt az embert. aki pótolhatná őket, és ezt nem azért tesszük, mert meg vagyunk elégedve Antonini telejsitményével. és jött is azóta jópár kiszemelt, de egyikük se képes kirobbantani a kezdőből, bármennyire is jók.
     Didac Vila-t 1x, Urby-t pedig asszem 2x láthattuk játszani Antonini posztján és ilyen kevés idő alatt is többet mutattak, mint ő. Volt élet a bal oldalunkon.
     Allegri a szezon végeztével bejelentette, hogy Urbyval balbekk poszton számol a következő idényben. Akkor felsóhajtottam, hogy na véééégre!!!!
     Ennek ellenére, egyetlen felkészülési meccset se játszott azon a poszton. berakta a KP jobb oldalára szenvedni, ahol még igy is jól teljesitett, sőt gólt, gólokat szerzett!!!
     Hidd el itt senki nem utálja Antonini-t azért aki vagy ami… Egyszerűen Ő a kedvenced, nem megfelelő balbekknek. Ez minden.
     Játszhatna a védelem jobb oldalán, vagy játszhatna a középpálya jobb oldalán. lehet Urby-val kellene helyet cserélnie és meg is lenne oldva 2 posztunk. Hidd el, nem a személyével van problémánk, hanem a neki adott pozición nyujtott teljesítményével. A KP-n talán több keresni valója lenne.
     De balbekknek mindenképp Urby kell, Didac Vila-val váltva. A csapat az ,,AC MILAN,, sokkal nagyobb sikereket érhetne el velük azon a poszton.

     • Peterman!
      Azért a ló másik oldalára sem kellene átesni.:)
      Az, hogy nem játszik világszínvonalon, nem jelenti azt, hogy gyengén játszik. Az a 4-5 mérkőzés kicsit kevés (ha 30-at vettem alapul). Minden 6./7. meccse elfogadható? Ilyen szánalmas statisztikai mutatóval a Serie C-ben sem lenne maradása…
      Vannak gyenge meccsei, ez tény. Az sem képezi vita tárgyát, hogy nem a kezdőcsapatban lenne a helye. Ettől függetlenül nem küldeném el, csak nem a kezdőbe tenném (főleg annak a tükrében, hogy ilyen kvalitású bal oldali hátvédekkel rendelkezünk).
      Egy Abbiati (Amelia) – Emanuelson (D.Vila), Mexes (Acerbi), Zapata, De Sciglio – Nocerino, De Jong, Montolivo – Boateng – Pazzini, Pato (Robinho) kezdőt szívesen megnéznék, de még ekkor is lennének “kérdéses” posztok, helyek. A középpálya túl védekező lenne, s ráadásul “kimondott irányító” nélkül játszanánk.
      Nem tudom, mi lenne a legjobb a felállás, de az tény, hogy a neuralgikus pontunk a balhátvéd és az irányító posztja.