Adriano Galliani sem hagyta szó nélkül a csapatot érő sérüléshullámot, s megoldást sürget a problémára.
Allegri edzősködése, vagyis az elmúlt két év alatt, a Milannál 137 alkalommal sérültek meg a játékosok, ezek közül 78 izomsérülés volt.
“Az igazi probléma a csapat számára a sérülések száma. Mindenki tisztában van ezzel, az edzőnk és a szakmai stáb is. ” – nyilatkozta az alelnök.
“Mindent meg kell tennünk, hogy megfejtsük az okokat és megoldjuk ezt a helyzetet. Gyakorlatilag meccsenként megsérül egy játékosunk.”
Az idei szezonban a Milan csak két tétmeccset játszott, de máris kidőlt Alexandre Pato, Robinho és Riccardo Montolivo izomsérülés miatt, s mellettük még hatan bajlódnak kisebb-nagyobb sérüléssel.
Az előző idényben a Milan gyakorlatilag a rengeteg hiányzónak köszönhette, hogy elbukta a bajnoki címet. Erről korábbi írásunkban lehet olvasni.
29 hozzászólás
Azért be kell látni, ebben egyértelmű az edzői stáb „szerepe”. Kérdés az edzés tervet hogyan, kik állítják össze!? Allegri tejhatalom, vagy egyéb tényezők. Tassottit megvédeném, ő Carlo idején is dolgozott, amikor fele ennyi sérülésünk nem volt (többek között Pato azt a szezont szinte végig focizta). Valami nincs rendben az edés munkával és/vagy a bemelegítésekkel (mivel rengetegen meccsen sérülnek le).
„Adriano Galliani sem hagyta szó nélkül a csapatot érő sérüléshullámot, s megoldást sürget a problémára.” Most vette észre Galliani? Nem azért, de a fórum tagjai már régóta észrevették ezt a problémát:)
Korábban úgy gondoltam, annyira összetett a probléma, hogy szinte képtelenség megoldani. Az okok között helyet kapott: a pálya rossz állapota, az orvosi stáb, az erőnléti trénerek szerepe, a szerencsétlenség, stb…
Ebből első körben kizárnám a pálya minőségét. Nemcsak a San Siro gyepe lett nagyságrendekkel jobb, de az edzőközpont talajának minősége sem megye II-es szinten áll. Második körben: az orvosi stábot kilőném. A rehabilitációban ugyan fontos szerepük van, de a legnagyobb baj nem gondolom, hogy ebben lenne tetten érhető, hogy (esetleg) 4-5 nappal korábban pályára küldik. Ráadásul – ha jól emlékszem – az orvosi stáb döntő hányadát kiebrudalták a csapatból. Harmadik körben pedig a szerencsefaktort zárnám ki. Teljességgel elképzelhetetlennek tartom, hogy ez áll a háttérben. Olyan emberek sérülnek le, ráadásul hosszú időre, akiknek korábban izomjellegű problémái „szökőévente” voltak.
Így egy dolog marad: az edzés intenzitása/minősége, amiben nagy szerepet kapnak a fitness-trénerek, az edzők.
1, Gyors és dinamikus edzéstervet állítanak össze, amit nem bírnak a focisták? – utalok itt elsősorban Niang egyik nyilatkozatára. Ez a tézis is megbukni látszik, hiszen egy gyors csapattal szemben epizódszerepre vagyunk kárhoztatva.
2, Túl sok izmot pakolnak a játékosokra? Ez sem biztos, hogy megállja a helyét, hiszen focisták százai néznek ki úgy, mint egy „body builder”!!! Semmivel sem izmosabb Pato, mint C. Ronaldo.
3, Nem melegítenek be eléggé? Ezt sem tartom megfelelő érvnek amellett, hogy ez valós oka lehetne ennek a „szovjet katonai kórházat” megtöltő, egyben megszégyenítő sérülésáradatnak.
Egyre tudok gondolni: teljesen elrontott struktúra, amit egy „csapásra” meg lehetne oldani. Hogy Allegri teljhatalommal rendelkezik-e? Ha igen, akkor nagyon nagy baj van! Nem tartok elképzelhetetlennek egy edzőváltást, akár már kora ősszel…
Tejhatalom az a Parmalat:) 🙂
Egy ekkora,profinak mondott klubnál ez az állapot tűrhetetlen,de ami ennél is elszomorítóbb,hogy évek óta ez van,és semmit nem sikerült tenni ellene!Nincs Man.City keretünk,de az sem bírna el ennyi hiányzót!
Jelen Fórum fő témája évek óta,és ez a vén .. Galliani most érzi úgy,hogy meg kell szólalnia végre?Ezzel kellett volna foglalkozni elsőként,és addig nem aludni,amég ez a probléma nincs orvosolva végre!
Talán túl lazák az edzések, ha már a meccseken sérülnek le. Robinho is konkrétan akkor húzódott meg, amikor egy kicsit belehúzott. Azokban a percekben vagy 3x rúgott kapura, meg futott a labdával! Valamit változtatni kell!!!
Niang pont azt mondta, hogy neki túl erősek az edzések, persze kérdés, hogy az előző klubjában milyenek voltak az edzések..
Pontosan nem tudjuk mi az oka, de, hogy nagy baj van, az biztos.
Halkan megjegyzem,hogy Ancelotti idején is voltak sérültjeink nem is kevés!
Így van! Ancelotti utolsó 2 szezonja is a rengeteg sérült miatt fuccsolt be!
kezdődik a tavalyi év… ha idén is anyi sérült lesz mint tavaly akor örüljünk ha ezzel a csapataal a legjob 10-be bene leszünk nemhogy scudetto vagy bl győzelem… :S
Ezért kellene talán pár új igazolás az orvosok, terapeuták csapatába is. Kicsit későn kaptak észbe, hiszen ez már 2-3 (talán 3-4) éve tartó állapot. Mire rájönnek hol a gond, addigra fél csapat „használhatatlan”.
Lassan át kéne írni a csapat nevét AC Milan – ról, AC Mankó – ra! 🙂
Félre téve a tréfát, itt valami nagy gebasz van, már egyszer írtam, hogy rossz a koksz amit kapnak és ezt továbbra is tartom.
Én azért megnézném a csapat étrendjét is, mennyi glutén és tejtermék van benne, és hogy ez mennyit változott az előző edzőkhöz képest…
En tavaly biztos voltam benne, hogy a balsors mellett a rossz minosegu palya okozza ezt de mara felhagyok az elmeletemmel.
Tomwizi kerdeznem, hogy a gluten es a tejtermekek hogyan vannak ossze fuggesben az izmokkal mert hianyos a tudasom?!
Hát ugye ez már nem lehet a gond, hiszen a pályát nem kicsit rendbetették. Szerintem ilyen jó gyepe nem sok csapatnak van… Bár az Allianz Arénával nem vehetjük fel a versenyt (ott ki is húzzák ha koncert van, egyszerűen kigörgetik a gyepet kerekeken a stadion melletti területre…:P) Viszont ez az új hibrid mű/igazi fű ami nálunk van elég forradalmi…
Szerintem egyébként az orvosi/fizikoterápiás stáb és az edzői, erőnléti stáb a hibás…
Pato az olimpiát vígan végigjátszotta… Az amerikaiak nem tudnak mit csinálni vele, a németek nem tudnak mit csinálni vele, ott nincs semmi baja…
Kiegészítve még a lektinekkel és mondjuk a zsírszegény élelmiszerekben a zsírt helyettesítő mesterséges anyagokkal. Egyébként pedig úgy, hogy a fentebb felsoroltak szerepet játszanak gyulladásos folyamatok kialakulásában, fenntartásában és úgy egyébként csökkentik a szervezet (beleértve az izmok) regeneráló képességét is. Ráadásul gyanúm szerint a Milannál is még a konvencionális (bár a miénknél még így is messze fejlettebb) étrendi tanácsokat követhetik, amiben fontos szerepet játszanak a tejtermékek is. Csakhogy a tejből a kalcium nem a csontokba jut, épp ellenkezőleg, a tejben lévő bizonyos anyagok nem engedik fölszívódni a kalciumot, az lerakódik mindenhol máshol, ahol nincs szükség rá, sőt kifejezetten káros, és rengeteg olyan betegség alakul ki, amire nem is gondolnánk, hogy a tej okozza (multiplex szklerózis, autizmus, asztma, cukorbetegség, schizofrénia, különféle allergiák, autoimmun betegségek), de a legfontosabb, hogy sportoló ízületei és izomzata is elmeszesedhet, és mint említettem, nem lesz képes maximálisan regenerálódni. (És még akkor nem is beszéltem a szójáról, gondoljunk csak a közelmúltban pályán összeesett és elhunyt labdarúgókra…). Bocs az offért, még egy link, ha szabad: http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyilkos-kalcium.htm
Szerintem a tejtermékekre fogni ezeket a sérüléseket elég vicces dolog. Főleg annak tudatában, h ezek a „hatalmas tudományos felfedezések” folyamatosan cáfolják meg egymást. Nehogy már egy olyan termék legyen az egyik legártalmasabb a világon, amit ősidők óta fogyaszt az emberiség!A végén kiderül, h a tej miatt allergiásak az emeberek :):):) (persze a sok kézmosásnak, a rengeteg mosószernek – főleg kisgyerek korban – semmi köze ehhez, ugye?) Másrészt egy Milan szintű csapatnál bizonyára tudják,h melyik élelmiszer milyen hatással van az izomzatra és egyéb biológiai funkciókra. Ez a tejtermék „mizéria” legalább akkora baromság, mint mikor jópár éve kitalálták, h a zsír is mekkora ellensége az embernek. Azóta persze kiderült, h az egyik legnélkülözhetetlenebb „élelmiszer”, aminek a hiánya okoz óriási problémákat.
Csak annyit hadd tegyek hozzá, hogy ami tejet ma iszol az nem ugyanaz, mint amit az „ősidőkben” ittak. Sőt, maga a tehén sem ugyanaz.
Ettől függetlenül nem tudom elhinni, hogy emiatt lenne sok sérültünk, ez végtelenül amatőrnek tűnik.
Ebben teljesen igazad van… Sajnos…
OFF! Na, szerintem olvasgass sokat. Elég jól el van látva az internet az erről szóló cikkekkel. De segítek egy kicsit: http://www.tenyek-tevhitek.hu/tejtermekek_fogyasztasanak_kockazatai.htm (aki ezt a cikket írta, kb. 2000 2-es típusú cukorbetegnél érte el, hogy részben vagy teljesen elhagyhassa az inzulinpótlást, többek közt az tej elhagyásával, a nagy tudású, és mérvadónak tekintett diabetológusok és dietetikusok egyet sem tudtak meggyógyítani az ő konvencionális, tejet egészségesnek hirdető táplálkozási ajánlásaikkal.)
De javaslom még, hogy figyeld meg a legújabb activia reklámot (amelyikben a nő azzal az idióta bábbal beszélget, ami a hasát hivatott szimbolizálni), ott konkrétan azt mondja, hogy „Étkezz rendszeresen és egészségesen ÉS egyél finom Activiát is!” És, hogy miért így mondja, miért tesz oda „ÉS”? Mert megtiltották a danonenak, hogy egészségesként reklámozza az activiát (az is lehet, hogy az összes termékét).Tehát az egészséges étkezés és az acitivia fogyasztása nem ugyanaz. A másik, hogy nincsen szó semmiféle új kutatásról. Már a 20-as években is gyógyítottak úgy sikeresen cukorbetegeket, hogy megtiltották nekik a tejivást, csak aztán jött a tej és élelmiszer ipari lobbi. A tej ősiségéről pedig ebben a cikkben olvashatsz: http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tej.php
Mi magyarok pedig hajlamosak vagyunk legyinteni a táplálkozásra, hogy az bármit is befolyásolna. Meg is látszik a magyar emberek egészségi állapotán, és meg is látszik a focistáinkon is. Jó, tudom, én vagyok a hülye, hogy próbálom más oldalról megközelíteni, de vállalom, mert meglehetősen sokat foglalkoztam, és foglalkozom a témával, nem mellékesen, pedig tapasztaltam is egy „keveset” ezzel kapcsolatban.
Tényleg OFF, de nagyon naiv vagy, ha mindent elhiszel amit a reklámokban látsz és újságokban olvasol. Ezek a nagy „tudományos felfedezések” pedig rendre cáfolják meg egymást. 5 év múlva majd arról fognak szólni, h igyál sok tejet, mert a káposzta rákkeltő :):):) Én pl. rengeteg tejterméket fogyasztok és egyetlen olyan problémám sincs, mint amiről írtál… De pl. a nagyszüleimnek sem volt soha. Valami divatbaromságot mindig ki kell találni. Egyszer a tej egészségtelen, máskor a zsír és így tovább… Ezzekkel az idióta felfedezésekkel hülyítik be az egész világot attól függőén, h épp mit kellene eladni. Persze az allergiákat soha nem hozzák összefüggésbe a méregdrága kozmetikai szerekkel, mosószerekkel és társaikkal. Vannak véletlenek… :):)
Amúgy ezt a tejellenes baromságot magyarázzák most be sok kisgyerekes anyának is, mert mi van ha allergizál a gyerek a tejre. Csak az benne a vicc, h épp akkor fog allergizálni, ha kiskorában nem kap és nem „készül fel” rá a szervezete. Az ember mindenevő és a tej az egyik legalapvetőbb élelmiszer, mióta világ a világ. Szóval én inkább fogadom kétkedve ezeket a tudományosnak (kikiáltott) irományokat (baromságokat).
És, h ne legyen OFF. A Milan stábja bizonyára tudatában van annak, h melyik élelmiszer milyen hatással van a sportolók szervezetére. Sőt szinte biztos vagyok benne, h egyéni étrend szerint táplálkoznak a játékosok. A gondot sokkal inkább látom az edzésmódszerekben. Erre utal például Pato esete is. Ha nem nálunk játszik, akkor semmi gond vele. Nem hinném,h azért nem sérült le az Olimpián, mert ott nem ivott tejet :):):)
Nagyon halkan jegyzem meg – előre is elnézést – de visszapillantva azt látom, hogy amióta Tasotti mester az erőnlétért is felelős másodedző, azóta folyamatosan kiemelkedően sok a sérült a csapatban. 3 edző volt az utolsó 5 évben, csak Tasotti volt állandó. Nem akarok vádaskodni, csak megjegyeztem.
OFF, akit nem érdekel ne olvassa! 🙂 @Hondarazs! Naiv? Ezt viszont mondhatnám. Olvass, gondolkozz, tapasztalj! Az, hogy neked nem volt semmi bajod, nem bizonyíték semmire, szerencsés vagy, rosszabb esetben, még nincs semmi bajod (nem kívánom rosszat, tényleg ne is legyen). Ellenben, az a 2000 ember akiről én beszéltem (jó néhányukkal találkoztam is, léteznek, nem csak az „újságokban”, reklámokban), sokkal inkább. Persze, te bemagyarázhatod magadnak, hogy nem ártalmas, mert kvára nincs kedved lemondani róla. Egy dologra adj magyarázatot nekem, ha annyira hihetetlennek hangzik számodra: hogy van az, hogy a nagy tejfogyasztó társadalmakban az idős emberek csontsűrűsége töredéke a tejet nem fogyasztó népcsoportokban élő idős emberekének? Pedig a tejet ugye részben csontok védelmének megőrzésére ajánlják, és mégis… Hogy személyes példával is éljek, én 21-22 éves koromban szoktam rá a tejre, mondván, hogy egészségesebben akarok élni, addig nem ittam. Egészen addig nem is voltam allergiás. Tavaly nem csak a tejet hagytam abba, hanem minden tejtermék fogyasztását. Idén már nem is jött elő a tavaszi allergiám. Hát nem furcsa? És én csak egy vagyok a sok közül. És még egyszer mondom, ezek nem 5 éves divat álkutatások.
Üdv, TomWizi! Azt azért ugye Te sem gondolod, hogy csak az AC Milan sportolói isznak tejet, és ezért sérültek? Gondolom a Barcánál, Lakersnél, Patriotsnál, Red Wingsnél, stb is isznak tejet. (Még talán a Bayernnél is – sör mellé jól csúszik:) )
Kicsit az off-os témához még: arról állítunk ki statisztikát, amiről akarunk. Régen „kiirtottuk” a sertészsírt, 5-6 éve meg „felfedeztük”, hogy a mangalica-zsír tul.kép. mennyire egészséges. (omega3 zsírsavak) És nyilván tudnánk még sorolni a példákat. (Az se lehet véletlen, hogy miért a tejport kell felhalmozni katonai célokra.) Én is mondhatom a személyes példámat: én 22 éves korom előtt is ittam tejet – meg amióta az eszemet tudom – és még ma sincs allergiám semmire.
Tényleg nem vitatkozni akarok, de szerintem (egészen) máshol van a hiba.
Én csak azt mondom, hogy egy-egy játékosnál, akinél krónikusan fennállnak a megmagyarázhatatlan izom problémák, mint Pato esetében is, az visszavezethető, ha nem is a tejre (de akár arra is), de mindenféleképpen a helytelen tápanyagok fogyasztására. Azon pedig fölösleges vitatkoznunk, hogy az állati eredetű tej, emberi fogyasztásra hosszú távon nem alkalmas, ez olyan tény, mint, hogy itt vitatkozunk róla. Gondoljátok csak végig a természetet, állatvilágot: tudtok még egy olyan fajt az emberen kívül, amelyik egy másik faj tejét fogyasztja, rendszeresen, célzottan, egészségének megőrzése céljából? Na ugye. De, hogy ismét jöjjek egy személyes példával: az állati zsiradékok, és a hús lett kikiáltva az elmúlt 40-50 évben az ember fő ellenségének, és az elhízás fő okának. Én pl. rengeteg, főként húst és zsíros ételt fogyasztva fogytam 20 kilót, minimális mozgással (ami nem feltétlenül, helyes, de tény). Még egy kérdés: amióta az állati eredetű zsiradékot, húst kikiáltották fő bűnösnek, és a növényi eredetűt (pl. szója, gabonafélék) megváltónak, vajon arányaiban csökkent-e a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők száma? Nem, hogy csökkent volna, de nőtt, méghozzá jócskán. És, hogy azért mégiscsak legyen benne egy kis sport, és mint ahogy már korábban említettem is: a futballpályán elszenvedett halálesetek, rosszullétek esetében elég jelentős szerepet játszanak például a szójakészítmények (és nem mellesleg a mindenféle egyéb szintetikus élelmiszerek is). Ha szeretnétek még vitatkozni a témáról, megtaláltok a wizitomi_kukac_gmail_pont_com címen, nem rontanám itt tovább ezzel a vitával a levegőt, nem erről szól ez a fórum. Elnézést az OFF-ért!
OFF: szerintem akkor is „egy nagy humbukk”… Mint mondtam, az ember mindenevő és a tej az egyik legősibb és legalapvetőbb élelmiszer. Ezen nincs mit vitázni. Másrészt az általad említett emberek pont a „világ fejlettebb részén” élnek, ahol is sokkal többféle tejtermék létezik, valamint sokkal több „műanyaggal” (színezékek, tartósítószerek stb.) tömik tele magukat. Ez utóbbiak miatt inkább alakulnak ki betegségek. Nem úgy mint a szegényebb részeken, ahol a kevesebb tejtermék mellett a „műanyag” árukból is kevesebb van. Ahogy mindenből, úgy a tejtermékekből is mértéket kell tartani és természetesen nem lehet egysíkú étrenden élni. A lényeg, h én nem dőlök be ezeknek az „újkori baromságoknak”, amiket nevesincs kutatócsoportok találnak ki, majd másik nevesincs kutatócsoport cáfol meg kis idő múlva. Persze ha valakinek úgy esik jól, h nem fogyaszt tejterméket, hát lelke rajta. De a hozzászólásodban is ott volt a válasz a problémáidra „21-22 évesen szoktál rá a tejre”… mégis mit vártál, a szervezeted tolerálni fog egy olyan dolgot, amit soha nem ettél?? Na látod pont ezért baromság a kisgyerekektől „tiltani”, mert nem „szokik rá a szervezet” és így hasznosítani sem tudja, az amúgy egészséges élelmiszert. Na szóval nekem nincs tavaszi allergiám és hasonlók, ahogy még sok millió másik tejtermék fogyasztónak sem… 🙂
OFF-nak vége…
Hajrá Milan! 🙂
ez aztán kurva jó! én már meg se lepődök rajta!
Rendben, hogy Allegrié esetleg a hatalom, de azért kétlem, hogy mindent magára vállal, mindenhez ért! Ha valamiben eltérne a véleménye, s nem neki lenne igaza, senki a csapat háza táján nem szólna egy árva mukkot se? Előző csapatában is ilyen sok volt a sérült? Talán nem, kétlem! Máshol is kemények az edzések, nehogy már itt ne bírják! Viszont, ha egészben át kéne alakítani a struktúrát biztosan találnák elég sok opciót, csak körül kellene nézni a többi csapatnál egy kis szakmai tapasztalat csere gyanánt? Kár, hogy ilyenen kell rágódni! :-S
Szerintem pedig az edzések a gyengék. Én atletizáltam és fociztam is és az atlétikai erőnléti edzéseim sokkal de sokkal keményebbek voltak mint a foci erőnléti edzések. De amíg a kemény atlétikát nyomtam, soha sem volt gondom az izmokkal, mert hozzászoktak a terheléshez. Miután abbahagytam az atlétikát és csak fociztam bizony nekem is voltag gondjaim. A srácok általában a meccseken sérülnek le, nem pedig az edzéseken ez pedig számomra azt bizonyítja, hogy az izomzatuknak megterhelőbb a meccs az edzésnél. Ellenkező esetben nem a meccseken kellene őket sérülés miatt lecserélni, hanem az edzéseken dőlnének ki.
mar lassan 1 eve kezdeni kene valamit.. hihetetlen ez is. profizmus..
Nastro Azzurro,Birra Moretti,…stb.Elég jó sörök vannak arrafelé,igyanak azt!:)