2022. szeptember 30., péntek

Bologna-Milan 1-3 (1-1)

-

Serie A 2. forduló:

Bologna-Milan 1-3 (1-1)

Helyszín:Stadio Dall’Ara – Bologna

Játékvezető: Tagliavento

Gólszerzők: Diamanti (42. – 11-esből); illetve Pazzini (16., 77. és 85. – az első 11-esből)

Sárga lap: Cherubin (15.); illetve Montolivo (18.), Bonera (24.), Ambrosini (28.), Pazzini (59.), De Jong (68.)

Piros lap:

BOLOGNA (3-5-1-1) Agliardi; Carvalho, Antonsson, Cherubin; Motta, Taider, Pazienza (Gabbiadini 81.), Guarente, Morleo (Abero 91.); Diamanti; Acquafresca (Gilardino 61.).

MILAN (4-3-1-2) Abbiati; De Sciglio, Bonera, Acerbi, Antonini; Montolivo (De Jong 41.), Ambrosini, Nocerino; Boateng; Pazzini (Niang 91.), El Shaarawy (Bojan 67.).

A mérkőzés statisztikái:

nso.hu

goal.com

gazzetta.it

football-lineups.com

A mérkőzés góljai:

Bologna-Milan 1-3 – a gólok

Képek a mérkőzésről:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

91 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Igen én szerintem is jó fogás volt Pazzini!Gratula neki!
   De,hogy jön ide Cassano?Miért kell őt ezért parasztozni?
   Nagyon örülök a győzelemnek de annyira nem lehet ebből se nagy következtetéseket levonni(mint ahogy az első forduló után is ezt írtam).
   Ezek kötelező győzelmek,vagy legalább is annak kellene lennie(Samp).
   Meg kell várni egy-két rangadót és pár BL meccset és akkor tudunk viszonyítani!

   Forza Milan!

   • Igazad van, ne foglalkozz azzal, hogy miket ír!
    Minden elismerésem Pazzinié! Azt írtam Pazziniről, hogy jó igazolásnak tartom, de csak idővel merném az esetleges jó teljesítmény után a “nagyon jó” kategóriába sorolni… megkezdte a bizonyítást.
    A mutatott játékkal (Pazzini remek teljesítményén kívül) nem vagyok elégedett. Az a kicsi plusz hiányzik a csapatból, amit egy Kaká (ha nem is ő, de egy irányító) maximálisan ki tudna aknázni. Hány meccset kell játszanunk ebben a rendszerben, hogy rádöbbenjen Allegri: nem jó ez a felállás?!
    Most hoztuk a 3 pontot (jelen pillanatban ez a legfontosabb), de mi lesz a későbbiekben, ha nem ejti ki a kapus a labdát 1:1-nél, s nem lesz ott egy szemfüles Pazzini???

 1. Pazzininek kijött a lépés a Bologna ellen remélem rá lehet majd építeni hosszú távon mint anno Pippora mert igazi lesipuskás ő is és megtalálja a labda…a csapat nagyon akart ez látszott bár a csapatjáték még mindig nem az igazi nem látok tudatos támadásokat csak ilyen improvizálásokat ha nevezhetem annak ez kicsit bosszantó de ha hozzák a 3 pontokat a srácok akkor nincsen semmi baj 😀

  Ami Boatenget illeti nem tudom mi van vele talán túl nagy a nyomás (és az a fránya 10-es mez korai még) rajta és nagyon erőlködik remélhetőleg leküzdi ezt és ‘régi’ fényében felszabadultan játszik majd a szezonban..egy mesterhármas után nehéz bárkit is kiemelni a gólszerzőn kívül de én azt mondom a csapat a hozzáállása és akarása miatt megérdemli az elismerést csak így tovább!

  Forza Milan!!!!

 2. Azér nem kezdő Zapata, De jong és Emanuelson, mert ők túl jók a kezdőbekerüléshez, és persze nem Alllegri kedvencei. Ahhoz, h csapatba kerülhessen valaki, a mester személyes kedvencének kell, hogy legyen LÁSD Antónia, Bonera, Ambro. Semmi játékkal, nulla helyzettel lett ez a mecs 1-3.

 3. A Bologna egyenlítő gólja és a Milan második gólja közti percekben azt hittem hogy kikapunk.Abbiati is szerintem közel állt a szív infarktushoz.A szerencsének és Pazzini remek helyzet felismerésének hála nyertünk.Remélem végig kíséri a csapatot a szerencse a szezonban.Nem tudom más hogy látta de szerintem ismét remekül helyt állt De Sciglio…Gratulálok a győzelemhez.

 4. De Sciglio egyre jobb,jobban játszott mint múlt héten,magabiztosabb volt. Érdekes kérdés Pazzini…nem tudom mi lenne ha Milan szint lenne?:) Szerintem csattanós válasz volt a fanyalgóknak. Ha így folytatja 5 meccs alatt többet lő mint Cassano 2 év alatt(persze ő nem befejező ember volt). Pazzini hozta a 3 pontot mert a játék még nem volt jó. Azért voltak biztató jelek.Allegri a kényszerítős,gyors indulásos játékot akarja(mint a Barca) ennek volt már 1-2 jó jele de kell még idő. Allegrit szerintem csak Emanuelson miatt lehet számon kérni.De Jong 2 nap után nem lehetett kezdő,Zapata állítólag még erőnlétileg nincs rendben. Az viszont hatalmas húzás volt tőle,hogy Pazzinire bízta a büntetőt,kellett neki az önbizalom és ezt megszerezte. Az baromság,hogy Allegri a kedvenceit játszatja mert Pazziniről nem éppen rózsásan nyilatkozott mikor ide jött de úgy néz ki meggyőzte és játszatja.
  De Jong hatalmas vétel.Megkockáztatom jobb lesz Bommelnél. Mikor beállt nagyon jól irányította a csapatot.Nem volt eladott labdája,gyorsan váltotta az oldalakat és nem lehetett rajta átjutni. Biztos kezdő lesz ezt az is mutatta,hogy azonnal behozta Allegri,máson nem is gondolkozott. Boa 1 fokkal jobb volt mint múlt héten de ez még mindig nagyon kevés.Robinho nagyon hiányzott. Ambrosini jó döntés volt mert kellett főnök a középpályára,örömteli,hogy ezt a szerepet De Jong át tudja majd venni. Annak is örülök,hogy Niang beállt,nagyon kemény testfelépítése van a srácnak. Reméljük ez a győzelem elég önbizalmat ad a csapatnak a továbbiakhoz.

  • Cassanót felejtsük el…Ő már az Inter játékosa.
   De egyetértek!
   És amit te is megemlítettél:Emanuelson.
   Nem értem miért nem játszik,főleg annak tükrében,hogy szezon előtt Allegri kijelentette Emanuelson lesz a balhátvéd.
   Nem hiszem el,hogy nem jobb mint Antonini!

  • Én is így látom! Egyébként a rövid passzos gyors játék nekünk sosem fog magas szinten menni, erre a nyakamat tenném. Talán a támadó 3adban van 1-2 játékos aki erre képes. Sokan szidják a csapatot, nem is ok nélkül persze, de alapjában véve volt több pozitívum. A fiatal De Scigclio egyértelműen ide sorolható. A kp stabilitása is meglesz, ha Nocerino kicsit formába lendül. Szerintem rajta most ütközött ki a tavalyi szezon (pihenés nélkül kellett végig robotolnia szinte). Ambro csapatba állítása szerintem is jó döntés volt. A védelem miatt viszont én is “fikáznám” Allegrit. De maradjunk a kritika szónál. Nem értem,hogy egy Zapata-Yepes páros miért pados. Zapata a Juve ellen úgy érzem bizonyított. Irányította a védelmet, nagyon magabiztosan játszott. Yepes ott még 1-2 bizonytalanságot elkövetett, de Samp ellen egyszerűen tanárian játszott! Erre most totál felforgatott védelemmel álltunk fel újra. Urby ugyan ekkora kérdőjel. Lehet hasznos lehetne előbbre is, nem csak BH-ként? Istenem, akkor Antonini be (szerintem most sem érheti nagy kritika) és ő mehet feljebb. Így nem lehet változtatni?
   Ennyit szerettem volna! Szerintem érdekes lenne Sárit Boa posztján kipróbálni egyszer. Fantasztikus ahogy vezeti a labdát és ő passzol.

 5. Gratula Pazzonak sikeresen kijött neki a lépés. Ami a csapatot illeti szerencsénk volt, mivel ilyen gyenge mutatott játékkal is hoztuk a 3 pontot. Bonera, Acerbi, Antonini, Montolivo, Nocerino, Boateng, és Sári egy kalap szar volt a pályán de volt nekünk egy Pazzinink.(Sajnos amióta Boa felvette a 10es mezt azóta nem megy neki! Húzza a hátát és sokan beleestek már ebbe a hibába.)
  Gratula és Forza Milan!

 6. Szerintem egy elég jó meccset láthattunk! A védelmünk az nem volt annyira jó, nem is értem miért nem tette fel a Mester Zapatát. A középpályánk sem volt annyira rossz de azért ez nem volt Nocerino meccse, ő csak a meccs vége felé kezdett bemelegedni. Boateng sokat dolgozott a meccsen, minél szebb és látványosabb focit akar játszani csak ez nem igazán jön be. Lövései voltak csak nem pontosak, de reménykedjünk, hogy magára talál! A támadószekciónkhoz nagyon nincs szavam. Lehetett volna jobb is ha jobb labdákat kaptak volna, de nem lehetünk elégedetlenek……..Pazzo elintézte!

  Forza Milan!!!

 7. Örülök a 3 pontnak, és Pazzini mesterhármasának. De Sciglio játéka egyre jobban tetszik, szerintem nemsokára ki is szoríthatja majd Abate-t a kezdőből. A többiek… Remélem belejönnek a játékba. Forza Milan!

  (egyébként elég furi volt a bíró, De Jong sárgája szerintem nem volt jogos…)

 8. Hát kicsit nyögve nyelős meccs volt! Látszik, hogy nincsenek össze szokva az emberek. Ezért nem értem miért kell várni az utolsó pillanatokig, hogy igazoljunk. De a lényeg nyertünk. Reméljük ez erőt ad a csapatnak. Amúgy tegnap ahogy néztem a meccset, a pálya is eléggé szar állapotban volt, nagyon esett az eső csúszott a labda a pálya, nem könnyű 1 ilyen pályán jól játszani. De a nagyobb csapatok ellen több kell, és a blbe is, mert ha ott igy játszunk a Zenit kifog tömni minket. Forza Milan csak így tovább!!!!

 9. Akárki akármit mond, ez egy szerencsés, nyögvenyelős győzelem volt. A csapat játékán most sem láttam a fazont, a megvalósítani kívánt taktikát. Már megint nem a lehető legjobb összeállításban játszottunk. Lehetett látni Nocerinó első félidei nagyon rossz játékát, miért nem cserélte be Urbyt? Ma Pazzini remek helyzetfelismerésének köszönhetjük a győzelmet, ami nagyon kellett. A védelmünk átjáróház, kivéve talán De Sciglio játéka. A győzelem ellenére azt mondom, hogy ez a teljesítmény a továbbiakban nem lesz elegendő. Van olyan keretünk, mint a Juvenak, vagy az Internek csak az edzői elképzelések, formációk nem látszanak. Szerintem másik vezetőedző ki tudná használni a lehetőségeket, Allegri már nem tud motiválni. Forza Milan!!!!

  • Egyetértek, ez a mérkőzés siralmas volt, és arról még nem is volt szó, hogy a Bologna ellen. Az igazság az, hogy 1-2 helyzetből van 3 gólunk, többi a szerencsén és Pazzini helyzetfelismerésén múlt. Egyáltalán nem játszottunk jobban, mint a Sampdoria ellen, csak az eredmény miatt ezt máshogy látják sokan. Allegri is megmondta, ha yepes fejese és még 1 helyzet bemegy, akkor arról beszéltünk volna, hogy milyen jó meccset játszottunk. Mindenesetre ez a győzelem lökést adhat mind a csapatnak, Pazzinininek és Allegrinek is. Reméljük, hogy összeszoknak a srácok, és elkezdenek játszani. Forza Milan!

 10. Volt valami biztató is – dolgoztunk ki gólhelyzetet. A játék egy picivel jobb volt és látszott az akarás is. A győzelemnek lehet örülni a mutatott játéknak nem. 2meccs 2 sérülés, nagyon nem lesz jó ha így fog folytatódni. De Sciglio nagyon tetszett, egyre magabiztosabb, azt hiszem fordul a kocka és Abate lesz az Ő helyettese. Már csak Urbyt és Didacot kéne a bal oldalon játszatni és a széleken “rendben” lennénk.
  A sky-on néztük a meccset a haverokkal és Boban volt a szakértő. A meccs után összekapcsolták Allegrivel és megmondta neki, hogy Boa sose lesz irányító és, hogy nem kéne ott játszatnia 🙂 ….

 11. “Akárki akármit mond, ez egy szerencsés, nyögvenyelős győzelem volt. A csapat játékán most sem láttam a fazont, a megvalósítani kívánt taktikát. “Nekem is ugyanez a véleményem!!!!!
  A másik Zapatatól milyen csodát várunk?Boneránál talán jobb ,de hol van Silvához képest???????

  • Sztm ezzel sok mindenki egyet ért, hogy nyögvenyelős győzelem volt. De legalább nyertünk. Reménykedni tudunk, hogy talán jobbak leszünk. Nem véletlen írtam le, hogy ha így játszunk a Zeneti cefet mód kifog tömni minket, és még a Malaga is vissza van. Ha el olvasod a fenti commenteket valaki írta h Zapatanak erőnléti problémája van. Lehet ő még jó játékos! Silva se istenként érkezett hozzánk ezt sok mindenki elfelejti.

 12. Hurrá hurrá!!!
  Pazzini! Hát ki várta ezt tőle? A győzelmet mindenképp neki köszönhetjük. Jókor volt jó helyen típusú gólok. Köszönet érte.
  A játékunkon viszont egyáltalán nem látszott, hogy jobbak lennénk a Bologna-nál. Teljes mértékben ki volt egyenlítve a meccs, a gólokat leszámítva persze.
  De Sciglio nagyon jó. El is felejtette velem, hogy látezik Abate.
  De Jong nagyon jó igazolás. A legminőségibb nyári igazolásunk. Ha ilyen teljesítményre volt képes 0 összeszokással, akkor már csak jobbat várhatunk. Nagyon jól passzol, szép labdákat ad. Bele fog jönni.
  Bojan Krkic szintén kellemes meglepetés. Hihetetlenül gyors ez a kis ember. Egyik pillanatban még bal szélen hozza fel a labdát, a másikban már a 16-os jobb oldalán várja a labdát. Rengeteget mozog, rengeteget dolgozik.
  Boateng – hát nem ez volt a legjobb meccse, de kétségtelenül ő volt a legveszélyesebb kapura. Meccs elején bejelölte magának a kapu bal alsó sarkát és azt tömködte (volna).
  Láthatjuk, vannak nagyon jó játékosaink, akik nyerni akarnak, de a játékunkon még csiszolni kell. Ez nem lesz elég mindenki ellen. A védelmünkben pedig folyamatosan benne van a gól. Abbiati-t talán még sose láttam ennyire idegesnek.
  Nagyon remélem, hogy Allegri képes lesz felállítani a legjobb 11-et, és hogy megtalálja az optimális helyüket, mert láthatjuk a játékosokkal nincs gond. Ők nyerni akarnak.

  Negatívum, hogy rengeteg labdát adtunk el, és hogy nagyon sok sárgát begyűjtöttünk.
  Továbbá, amitől a legjobban félek, hogy Emanuelsson-nak már nincs helye a csapatban. Balbekknek akkor se rakja be, ha piros hó fog hullani, a középpályán meg hirtelen annyi emberünk lett, mint égen a csillag. Nagyon sajnálom, mert a tavalyi szezonban nekem bebizonyitotta, hogy kezdőben a helye. Hamarosan búcsúzhatunk tőle.

  A lényeg viszont, hogy mindegy is milyen játékkal, csak legyen meg az a 3 pont minden Bologna féle csapat ellen.

  FORZA MILAN!

 13. Kicsit azért túlzó ez az utolsó bejegyzés! 🙂 Kell azért még tenni 1-2 dolgot, hogy pippo szinten legyen!Azt azért furcsállom, hogy senki nincs kiakadva nocerino -ra ha ő nem csinál 11-est lehet nem kapunk gólt sem! Jah és srácok felejtsük már el azokat akik elmentek és azokat is akik ha itt lennének ez van ebből kell főzni! Remélem ha véletlen Allegrinek mennie kell majd magyar edzőt hív a csapat itthon úgy is mindenki ért a focihoz! ui: Kinek nem inge ne vegye magára!

 14. Ezt már tényleg nem hiszem el! Egy ilyen meccs után is sokaknál Antonini a téma. Kérdezném tőlük, hogy milyen meccset néztek? Védekezésben most nem volt vele eget rengető probléma, a labdakihozatalban 80%-ban részt vett, és kb ilyen százalékban pontosan is játszotta meg a zsugát, több veszélyes beadása volt, a második gólunk is egy ilyen után született! Sokszor lehet szidni, de most pont hogy a jobbak között volt!
  Ennyire elvakultan ne legyetek már divatfikázók!

  A másik érdekesség meg az hogy most hirtelen mindenki megmondta, hogy ő akkor is mondta, mekkora húzás Pazzini! Érdekes, az igazolás bejelentésekor 10-ből 1 ember írt pozitívan róla.

  • zsoltika16!
   Ezt remélem be is tudod bizonyítani, hogy 10-ből 1 ember írt pozitív hozzászólást! Ezt azért enyhe túlzásnak tartom…
   Azt szerintem 50-ből 1 ember mondta, hogy 10 fillért sem ér a bőre. A többi hozzászóló azt kifogásolta, hogy ebbe a bizniszbe bevonták Cassanót. Persze volt olyan is, aki ódákat zengett Pazziniről. Akadt olyan hozzászóló, aki csupán annak örült, hogy Cassano elment.
   A legjobb megoldás mi lett volna? Cassano és Pazzini együtt a pályán! A Sampdoriánál bebizonyították, hogy ketten együtt olyan erős párost alkotnak, amit ritkán látunk a Serie A-ban…

   DE! Azért, mert rúgott 3 gólt, nincs minden probléma “elrendezve”. Ezt neked is látnod kell – és szerintem látod is -, hogy dadog a játék.
   Én várakozó álláspontra helyezkedtem Pazzinivel kapcsolatban. Folytassa ezt a remek teljesítményt, így a szkeptikusokat is könnyen meggyőzheti arról, hogy az év igazolása volt. Úgy voltam vele, hogy jó igazolásnak tartottam, de nem mertem (és legfőképp nem is akartam) kijelenteni, hogy “bombaüzlet”. A kétkedőket csak így lehet meggyőzni, és így is kell!!! Csattanós választ adhat a hitetlenkedőknek. Egy biztos: a bizonyítást elkezdte.

   Antonini: tegnap nem volt rossz, sőt a múlt héten sem. Ennek ellenére azt mondom, hogy nem a kezdőben van a helye. Személyes vélemény: a keretben jelenleg 2 jobb kvalitású balhátvéd van. Vannak jó mérkőzései, ez vitathatatlan. De azért arról se feledkezzünk meg, hogy nem 2-3 mérkőzés ment el rajta…

   • “Antonini: tegnap nem volt rossz, sőt a múlt héten sem. Ennek ellenére azt mondom, hogy nem a kezdőben van a helye. Személyes vélemény: a keretben jelenleg 2 jobb kvalitású balhátvéd van. Vannak jó mérkőzései, ez vitathatatlan. De azért arról se feledkezzünk meg, hogy nem 2-3 mérkőzés ment el rajta…”

    Igen, ez igaz h nem 2-3 mérkőzés ment el rajta, hanem több, de ez nem is most és nem is tavaly, hanem inkább a 2010-11-es szezonban, az viszont nem most volt.

    • Az lehet, hogy a 2010/11-es szezon volt a legrosszabb éve. Erre pontosan nem emlékszem. Valószínű, hogy abban az évben pocsék teljesítményt nyújtott. Mivel tavaly sem volt túl meggyőző (és akkor finoman fogalmaztam…), az ember hajlamos arra, hogy a kisebb hibákat is felrója neki.
     Maradjunk annyiban, hogy a tavalyi szezonban nyújtott teljesítménye sem keltette fel a legnagyobb vagy a leggazdagabb klubok érdeklődését.

     Nem az a legnagyobb problémám Antoninivel – nem tudom, ki miként vélekedik erről -, hogy hibázik egyet-kettőt, hanem nála “rögzült” vagy “rossz beidegződésből eredő” hibák vannak. Komoly helyezkedési hibái vannak, rosszul reagál bizonyos szituációkra. Ezen nem tud már változtatni, hiszen elmúlt már 30 éves.
     Persze nem minden meccsen nyújt rossz teljesítményt, van olyan, amikor kifejezetten biztatóan mozog. Kifejezetten balgaságnak tartanám, hogy eladják, ha most 18-19 éves kis “suhanc” lenne. De sajnos 30 fölött megtanulni a védekezés alfáját és omegáját…, nem lehet!

     • Visszaolvastam a régebbi írásokat, akkor Oddóra volt rászállva mindenki (olyan 2009-10 körül). Most meg Antoninire. Szerintem a 2010-11-es szezonban történhetett vele valami, amit tavaly próbált kiheverni és talán most is. Azelőtt a hozzászólásokból ítélve dícsérte itt mindenki, bár akkor csak csere volt, keveset játszott. Akkoriban én őt nem figyeltem, nem foglalkoztam vele, meccseket is ritkábban tudtam nézni.
      Írtad ha 19 éves lenne el lenne adva. Mikor annyi volt, el is adták, aztán minden évben más csapatban volt, egészen 2008-ig, akkor került ide vissza.

 15. Gyerek azért nem szabad enyire szidni senkit. Esetleg Berlusconit….
  A csapat egészen más mint amien volt 2011-12ben, sokan elmentek és sokan érkeztek. Valaki még egy hete egészen máshol volt, más csapatban, más városban, más országban. És szintén Allegrinek is nagyon nehéz lessz, nem 1-2játékos érkezett, tehát még neki is meg kel találni az optimális felálást, mert nagyon sokat kell változtania….
  Boateng akarta vinni a válán a csapatot, nagyon akart, nagyon sokat próbalkozott, de nem sikerült neki. Lessz ez még jobb is…
  Forza Milan….

 16. A meccset végig uraltuk, a Bolognának helyzete sem volt. Támadásaink szemet gyönyörködtetőek voltak, állandó jelleggel magukban hordozták a gólveszélyt. A bíró sajnos rengeteg hibával vezette a meccset. A büntetőnknél Pazzininak kellett volna sárga lapot adni, mert miközben próbált elfutni Cherubin mellett, a védőt a mezénél fogva akarta maga után húzni. Nocerino szabálytalanságát a Bologna a hazai pálya előnyének tudhatjuk be. Egyértelműen a vonalon kívül történt az eset, a játékos pedig rájátszott. A büntetőt Diamanti lőtte; Abbiatinak – bár jó irányba mozdult – még kellett volna 4-5 centi, hogy belekapjon a labdába.
  Sokáig úgy nézett ki, marad a döntetlen, de akkor Allegri a tőle megszokott kiváló érzékkel nyúlt bele a meccsbe, és egy egészen váratlant húzott: CSATÁR HELYETT CSATÁRT(!!!) hozott be, amivel úgy megkavarta az ellenfelet, hogy azok 10 perc alatt összeomlottak. Erre bizonyíték, hogy Antonini kiváló beadásából – amelynél a labda nem lecsúszott a lábáról, hanem edzéseken begyakorolt mozdulatsor eredménye volt – született a második gólunk. A harmadik gólunk pedig egy álompassz eredménye volt, amely egy – csak Van Bastenéhez hasonlítható – kapáslövéssel zárult.

  Úgy gondolom, készen van a csapat. A tegnapi mérkőzés bebizonyította, hogy nincs szükségünk csatárok mögötti játékosra, mert bármikor bármely csapat ellen képesek vagyunk zavart okozni – hogy nekik vagy magunknak, az itt most irreleváns -, ha olyan kedvünk van. A Milan erejét mutatja, hogy Allegri le merte hozni – szó sincs róla, hogy sérülés miatt – Montolivót a 41. percben, és azt a De Jongot beállítani, aki csak pár napja érkezett a csapathoz. Nem játszatta Allegri – mert megtehette – a nyár egyik legjobbját, Emanuelsont, valamint a nyáron ajánlatok sokaságával bombázott algériai adu ászunkat, Djamel Mesbahot sem [a szakértők szerint Barbara Berlusconi (valamelyik) keze lehet a dologban; állítólag az ő kifejezett kérésére nem engedtük el a néhány közeli hozzátartozója által Maldini utódjának tartott algériait]. Fantasztikus tehát a merítési lehetőségünk. És, hogy micsoda szíve van Allegrinek, azt ismét bizonyította: hogy megkímélje a Bolognát a minden bizonnyal bekövetkező negyedik (vagy ötödik?) Pazzini-góltól, lecserélte a góljaival az ellenfelet demoralizáló 11-est.

   • …és a vendégszurkolók nagy számban kísérték el kedvenceiket a bolognai kirándulásra, hogy a mérkőzés első percétől kezdve óriási hangulatot varázsoljanak a Stadio Dall’Araba. A Milan játékosai a San Siróban érezhették magukat, a hangulat csak a legnagyobb derbikhez volt hasonlítható. Ennek megfelelően hihetetlenül motiváltan, lendületesen és ötletesen játszott az egész csapat, a kezdő sípszótól a lefújásig.

     • Jencius!
      Akkor két okot vélek felfedezni, vajon mi is állhatott a kérdésed hátterében:
      1, Nincs humorérzéked. Szerintem kifejezetten szellemes, iróniával megfűszerezett expozé volt a mérkőzésről.
      2, Nem fogtad fel, hogy mit akart írni Lansky.

      Ne haragudj, de úgy érzem nem vagyunk olyan viszonyban, hogy “leecsémezz”! Egy fiútestvérem van, ő valóban idősebb is nálam. Megkérdeztem tőle, hogy ő írta-e ezt a kifinomult intelligenciára utaló félmondatot. Annyit elárulhatok: nem kaptam igenlő választ. Ennek értelmében rokoni kapcsolat nincs kettőnk között, tehát megkérlek, hogy más formában szólíts meg!
      Köszönöm előre is…

   • Már megint rosszul gondolkodsz. most mondhatnék más durvább dolgokat is, de az a mostani korosztály stílusa, és nem az enyém. Most mondhatnám azt is, hogy korban apád lehetnék, de nem teszem. És egyébként meg ha nem értetted meg hogy én csak ironizáltam, akkor meg miről beszélsz?

    • Jencius!
     Abban a pillanatban – amint megírtam – rájöttem, hogy félreérthető. Ezért tettem – a nemcsak a te/Ön korosztály(á/od)ban, de már az enyémben is újnak számító – mosolygós jeleket. Pont a félreértések elkerülése végett. Úgy érzem, hogy mosolygós jelekkel tarkított mondanivalóm nem érdemelte meg azt a hangnemet, amit te/Ön megütött(él)!

     A stílusválasztás, a tisztelet és az intelligencia – véleményem szerint – nem korfüggő. Ismerek 70 éves “bunkó embert”, de van olyan tisztelettudó 15-16 éves kisgyerek is, aki (szinte) mindenben veri az idősebbeket.

     Egyet biztosan állíthatok: nem akartam konfrontálódni. Úgy gondoltam (mindazok ellenére, amit leírtam), hogy – “szellemesnek” vélt – monológom nem veri ki a biztosítékot, de ezek szerint rosszul gondoltam…

  • Ajjajj….azt hiszem baj van…..baj van, ha már Lansky ironikusan elemez, méghozzá a sorok végén a feloldó, enyhítő összegzést is mellőzve. Nem esett jól az írás, reméltem, hogy Öntől/Tőled ugyan elmarasztaló, de mégis legalább kicsikét biztató, a szikrányi pozitívumo(ka)t firtató “ítéletet” kap a csapat. Nem. Sajnos bármennyire rosszul esik olvasni (sajnos nem nevettem), reális meglátás, hogy már csak így lehet megfogalmazni a látottakat (vagy inkább az olvasottakat?). Persze bizakodom, hogy ez azért nem csak a csapatnak, hanem részben a mercato-ban csalódott, majd a (kiszenvedett/szerencsés) győzelemtől örömködben látó fórumozó társaink figyelmeztetésére, földre visszahozása érdekében is volt így?!
   Ami a saját véleményem a meccsről: Győztünk, ez jó. Amilyen játékkal ill, hogy a sérüléshullám reloaded, az rossz.
   Bizakodásra okot adó dolgok: Egyrészt, hogy ezzel a nemrég összerántott (most tényleg szedett-vedett csapatunk volt/van, értsd: új, még nem összeszokott emberek+ a régiekből a nem java, vagy ha mégis akkor önmaga alatt játszó (Noce)) társasággal Bologna-ban jó eredmény született. De Sciglio játéka, De Jong és Pazzini szereplése bizakodásra adhat okot.
   Összegezve: örüljünk az eredménynek és dolgozzanak a csiszoláson, helyenként dekopírral! Nálam elsődleges: Emanuelson beépítésa a helyére, sérültek összedrótozása türelemmel/alaposan, közben izom problémák okainak felkutatása, sikeres felállás kialakítása (Boa nem való oda), összjáték erősítése (Boa, ha már oda teszik, ahová))!
   Feltétlenül szükséges még egy bármilyen módon összehozott győzelem és akkor talán önbizalmat is kap a kollektíva, mert valljuk be elég demoralizáló, hogy nincs olyan ember, aki mikor a Milan-ról beszél, nem azzal kezdi, hogy mennyire meggyengültünk és mire nincs esélyünk idén (még ha igaz is).
   Aki fiatalítást kért (mindenki) az megkapta, sajnos azonban ennek fokozatosan kellett volna megtörténnie, az egyes posztokon játszó emblematikus játékosok felügyelete mellett. Ehelyett megtörtént varázsütésre, ráadásul nem is minden esetben átgondolt és a hiányposztokra történő igazolással (az eladott tehetségeket nem is említve). Ennek meg lesz a böjtje, ahogy minden megszorításnak…ehhez sajnos hozzá kell szoknunk. Azonban úgy gondolom van potenciál a csapatban, elérhetőek idén is (rész)sikerek, reméljük a jelenlegi edző képes kihozni a keretből! Ha nem, vagy lassan, akkor …..a baj csak az, hogy ha Kaka-ra nem volt pénzünk, akkor nagybetűs edzőre se lesz, szóval sztem örüljünk, hogy a jelenlegi a feltörekvők közül a jobbik fajta jutott nekünk és talán megoldja.

  • Így van, a dobogóra nehéz lesz odaérnünk, de azért messze nem olyan a helyzetünk, mint pl. a Valenciáé, ha azt a célt tűzné ki maga elé, hogy az első kettőben végezzen a PD-ben…

   Szinte minden komolyabb csapatnak vannak olyan mérkőzései, amikor ellenféltől függetlenül bárkit el tud kapni. Természetesen olyan meccseik is vannak, amikor bárki jön, az legyőzi. A Roma sem fog mindig így játszani. Annak idején, azon a bizonyos 5:0-ra végződött Barcelona-Real Madrid mérkőzésen a Barcelona úgy játszott, hogy azon teljesítmény alapján minden – MINDEN – csapat elgondolkodhatott volna azon, hogy van-e értelme folytatni ezt a futballnak nevezett izét…
   Éppen a Roma – ha már szóba hoztad – az a csapat, amely az utóbbi fél évtizedben a leginkább rászolgált a rapszodikus jelzőre. Igen, tegnap jól teljesítettek. De merne-e bárki is nagy összegben fogadni – bár ezzel mostanában nem illik viccelni – arra, hogy két hét múlva hasonló teljesítményt nyújtanak Tottiék?!

   A Juventus jelenleg legalább 1 góllal jobb mindenkinél a Serie A-ban. De lesz 6 olyan meccsük, ami meg fogja terhelni őket, mert utazni kell, játszani kell, ez pedig energiát von el tőlük. Nekünk “csak” annyi a dolgunk, hogy jobban szerepeljünk a rangadókon, a nálunk egyértelműen gyengébb csapatokat pedig megverjük.
   Tavaly még volt néhány zseni a csapatban, most nincs. Így Allegrinek kell kitalálnia azt, hogy sztárok nélkül hogyan legyünk eredményesek. Tavaly Conte ezt megoldotta.

   A Juventus előrébb jár, mint a többiek, ugyanakkor a dobogóra hajtó csapatok (Milan, Napoli, Inter, Roma, Lazio) között nem érzem, hogy nagy különbségek lennének. Ebből az ötösből kerül ki a további két dobogós. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy a végén Juve – Milan – Napoli lesz a sorrend.

   • Lansky!
    Majdnem mindenben egyetértek az általad leírtakkal. Egy dolog van, amit kicsit másképp gondolok: a Napoli megítélése.
    Úgy érzem, hogy Campania régióban jelenleg jobb a helyzet. Ezt a Napolit erősebbnek tartom, mint tavaly. Mondom ezt annak ellenére, hogy Lavezzi elhagyta a klubot, valamint az “alapanyag” egy évvel korosodott.

    Három érvem van amellett, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek, s talán egy fokkal erősebbnek is látom a dél-olaszországi csapatot, mint a Milant:
    1) Új igazolások: úgy tűnik, hogy beválnak. Mivel Lavezzin kívül nagy név nem hagyta el Nápoly városát, viszont érkezett Vargas és Behrami, biztos vagyok benne, hogy a tavalyihoz képest egyet előbbre léptek.
    2) Úgy érzem, hogy a 2011/12-es szezonban is sokkal többre vihették volna, ha nincsen több “piszkosul” rossz szériájuk. Szinte kizárt, hogy újra megismétlődjön (de feltehető a kérdés: miért ne fordulhatna elő akár idén is?)!
    A 9-15. forduló között 1 győzelem, 18-22. forduló között 4 döntetlen mellett 1 vereség, 28-32. forduló között pedig 3 vereség mellett 2 döntetlen. Ha nem vesézzük ki ennyire alaposan, akkor is szembetűnő, hogy az első két meccsük kitűnően sikerült, de a 3. fordulótól mintha elvágták volna őket. (Úgy érzem ebben nagy szerepe lesz annak, amiről a 3)-as pontban szeretnék pár szót említeni.) A 2. fordulót követően lejátszottak 20 mérkőzést, amiből csupán 5-öt tudtak megnyerni. A megszerezhető 60 pontból “összeszorgoskodtak” – nagy serényen – 25 pontot!!! Botrányosan kevés… Guillotine alá nem merném tenni a fejem, hogy ez még egyszer nem történik meg, de szinte biztosra veszem.:)
    3) A Napoli tavalyi gyengélkedése abban is tetten érhető volt, hogy a kezdő tizenegy nem tudott a kedd/szerda-szombat/vasárnap ritmusban egyenletesen játszani. A BL óriási energiákat vont el a csapattól, s váltak ezáltal fásulttá. Szinte kivétel nélkül ugyanazt a kezdőt dobta csatába Mazzarri, borítékolható volt, hogy előbb-utóbb kipukkadnak. Idén pedig az EL-ben van jelenésük. Szerintem sok pénzt ne tegyünk arra, hogy vért izzadva, komolyan veszik majd a második számú kupasorozatot…
    4, Walter Mazzarri: ebben a szezonban, a Serie A-ban dolgozó edzők közül a legjobbnak tartom. De: ha nem is az első, az első háromban biztos helye van (Conte, Guidolin és Mazzarri). Szakmai felkészültsége bámulatos, talán Guidolin veheti fel vele a versenyt, de az udinei tréner “jóval rosszabb minőségű húsból főz”! Conte talán mentálisan jobban fel tudja rázni a többieket. Mindenesetre zseniális szakembernek tartom, aminek nagy jelentősége lehet még a közeljövőben.

    Összességében úgy gondolom én is, hogy a Juventus tűnik a legerősebbnek. Én viszont 2. helyre tenném a Napolit – az előbb felsorolt indokok alapján. Viszont a 2 római és a két milánói csapat között nüanszok dönthetnek azt illetően, hogy ki férhet fel a dobogó legalsó fokára. Nagyon remélem, hogy mi! De ki tudja, talán még meg is nyerhetjük a bajnokságot…
    Mi a véleményed erről? Nagyon pesszimistán látom a dolgokat?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS