A mai napon egy sajtótájékoztató keretein belül bemutatták a csapat legújabb szerzeményét, Giampaolo Pazzinit.

Átigazolásáról: “Nagyon gyorsan ment, a hivatalos bejelentés előtt pár nappal már tudtam a dologról. Nagyon boldog vagyok, hogy olyan csapatba igazolhattam, mint a Milan. Sok jó srácot ismerek már a csapatból akik segítenek beilleszkedni. Szeretnék visszatérni a válogatottba illetve szeretnék sok gólt lőni és segíteni a klubomat. Nagyon lelkes vagyok és máris pályára lépnék. Jól szeretnék teljesíteni.”

Az Interről: “Távozni szerettem volna, ugyanis tudtam, hogy nem számolnak már velem. Mindig őszinte vagyok és ezt várom el másoktól is. Emelt fővel távoztam, elégedett voltam önmagammal. Arról, hogy miért nem kellettem arról mást kéne megkérdezniük.”Filippo Inzaghiról és az összehasonlításról: “Ő egy remek példa lehet mindenki előtt. Remélem hozzá hasonlóan jól fogok teljesíteni.”

Cassanoról és a cseréről: “Jó a kapcsolatom Antonioval, nagyon fontos játékos. Nem tudom a távozásának az okait, annyit mondhatok, hogy én boldog vagyok a Milanban. Jól akarok teljesíteni.”

A csatártársról: “Az edzőm rendelkezésére állok, jól akarok teljesíteni ebben a mezben és jól akarok kijönni a társaimmal, aztán meglátjuk, hogy az edző, hol és hogyan számít a játékomra.”

Montolivoról: “Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, nagyon különleges érzés újra ugyanabban a csapatban játszani 10 év után. Remélem sok örömben lesz részünk.”

A jelenlegi Milanról: “Sok változás történt, sajnos nem tudtam már edzőmeccsen részt venni. A vasárnapi találkozón fontos lenne a győzelem, ami növelné a csapat magabiztosságát.”

A formációról amiben jól érzi magát: “A formáció nem fontos, a hozzáállás az, ami számít. Ebben a csapatban rengeteg nagy játékos van, akik segíthetnek a gólszerzésben. Egyre jobban összeszokunk, de ismétlem, a hozzáállás a lényeges.”

Az alakulóban lévő Milanról: “Sok új játékos van a keretben, de ahogy megérkeztem látni lehetett, hogy az egész csapat vágyik a jó teljesítményre. Normális, hogy a távozó játékosok után kisebb zavar volt, most már rajtunk, itt maradt játékosokon múlik, hogy izgalmat hozzunk a szurkolóknak.”

Újra Cassanoról: “Nem tudom mi történt vele, ami miatt ilyen mérgessé vált, az ő joga ezt elmondani.”

A válogatottról: “Játékban szeretnék lenni a Milanban, ez a fő célom egyelőre.”

Kakáról: “A vezetőség azt teszi, amit helyesnek lát, de így is rengeteg fontos játékos van a csapatban. Kaká egy nagy bajnok még mindig.”

A szezonról: “Nagyon fontos év lesz számomra, ellenben a legutóbbival. 5 hónap után szeretnék újra kezdő lenni, remélem jól teljesítek majd ebben az új közegben is.”

A karrierjéről: “Rengeteg áldozatot hoztam az utóbbi években, de még mindig ambíciózus vagyok, még mindig ég bennem a győzni akarás. Remélem sikerülni is fog.”

Benvenuto Pazzini! Forza!

(Köszönet Patyának a fordításért.)

24 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Üdv itt nálunk! Sok sikert és sok gólt kívánok il Pazzo!!! Remélem örült jó igazolás leszel és akár egy új Pippo is!

 2. hát….én nem hasonlítanám pippohoz! ő nyert nekünk 2 bl-t,ez a fiú lehet,hogy meg sem közelíti a kezdőcsapatot! maradjunk a földön! nekünk dzekot,meg tevezt ígértek! ehhez képest? szarból akarunk megint várat csinálni! ezek sem sheva,sem kaká eladásából nem igazoltak nekünk nagy nevet! pedig az már nem most volt!

  • Látom nagyon kongatod a vészharangot minden cikk alatt! Nézd, részben igazad van, részben viszont nem. Vess egy pillantást a keretünkre.Mindenki látja, hogy ilyen kaliberű csatár hiánycikk, nincsen vérbeli 9-esünk Másik részről viszont még mindig kell a szervező, hogy kiaknázhassuk ezeket a skilleket ami Pazzininek van. Ha jön Kaká, akkor vele és Pazzinivel jobb vásárt csináltunk mintha elvertünk volna 20 milliót Dzeko-ra vagy Tevezre.

   • volt egy vérbeli 9-es! eladtuk 23 millióért,és 24 ért vettük! az a gond.hogy megint volt 65 millionk,és nem vettünk senkit.a két kopasz megint nyakára lép a zsetonnak,jövőre majd megy boateng,pato,robinho stb…. a következő idényben a primavera csapat fog játszani!

   • Sajnos a jelenlegi keret alapján nem is kongatni, hanem izomból 2 kézzel verni kell a vészharangot… /akkor jó ha kicsit fáj/

 3. Nagyon szimpatikus nyilatkozat. Mindent bele, Giampaolo!
  Egy mondat szemet szúrt (nem mintha ez lényeges lenne, de felettébb érdekes). Pár napja áll a Milan szolgálatában és azon nyomban a “szájába” tesznek szlogenné vált “Milan-marketinges” mondatot: Kaká egy nagy bajnok!

 4. Azért 1-2 ember nagyon durva itt::) A pálmát Boateng77 viszi magasan. Pazziniről azt mondja alibi igazolás Boateng névvel:) Ha valaki alibi igazolásnak tűnt akkor az Boateng és tessék…vagy már a Pompeyban is Boateng fan volt? Kétlem… Pazzininek azért volt már remek szezonja Boatengnek mielőtt idekerült nem sok.
  Szerintem beválhat,attól,hogy az Interbe nem játszatták még jó csatár maradt. Pirlo sem játszott sokat az Interben… Ennyi erővel Kaka is szar mert nem játszatja az edzője? Sahin az utóbbi 1 évben csak a tv-ben látott meccset de attól még nagyon jó. Nekem nagyon tetszik,hogy azt mondja a hozzáállás számít és nem magát fényezi.

  Nem teljesen ide tartozik de kicsit kibuktam azon,hogy Cassanot mennyien istenítik az előző cikkekben. Zseni? Ronaldinho inkább zseni de ő sem kellett mert nem fut! Önmagában az,hogy “zseni” marha kevés.A mai fociban sokkal többet ér 1 Nocerino típusú játékos mint egy nem futó zseni. Messi zseni de fut mellé annyit mint 1 ló azért is ilyen jó. Kicsit erős zseninek titulálni 1 olyan embert aki egyetlen nagy csapatban sem tudott alapember lenni.A Rómát nem nevezem nagy csapatnak mert nemzetközi szinten nulla s nem is volt mellette 3-4 jó csatár aki kiszoríthatná de a Realban és a Milanban is kiegészítő ember volt.Ez nem igazán a zseni ismérve… Ennyi erővel szerződtessük Maradonát! A médiaértéke hihetetlen lenne,szintén balhés figura,futni ő sem tud és ha Cassano még tízszer születik akkor sem lesz akkora zseni mint az Argentin:)
  Ne vicceljünk már…

  • Nagyon örülök, hogy megint megtaláltál. Most kivételesen nem közvetlenül, hanem közvetve.

   De visszatérve a hozzászólásodhoz. Nem teljesen ide tartozik? Semennyire. Miként kerül ide Cassano? Csak azért hoztad fel, hogy valakibe beleköthess? Amennyiben nem ez volt a célod, szerintem megszámlálhatatlan alkalom lett volna arra, hogy a véleményedet megoszd egy olyan helyen, ahol ez volt a fő téma.

   Miért buksz ki azon, hogy sokan kiváló képességű játékosnak, úgymond zseninek tartják. A képességeit ország-világ előtt megmutatta. Ez tény, ezen felesleges vitatkozni. Abban igazad van, hogy keveset fut, ráadásul motivációs problémákkal is küszködik. Ettől függetlenül egy “zseni”. Élmény nézni a játékát. Olyan játékintelligenciával rendelkezik, amivel kevesen. Ha jól tudom a “zseni” jelző valami olyasmit takar, hogy kivételes képességgel bír egy bizonyos területen; rendkívüli tehetséggel megáldott személy. Egy talentum.
   És te ezt vonod kétségbe? Felettébb érdekes és furcsa, de mindenképp meglepő. A haszontalanságot mint érvet elfogadnám, bár nem értek vele egyet, de elfogadható. Mindegy. Tett egy olyan kijelentést, amit nem lett volna szabad. Mennie kellett, ment is…

   Ronaldinho inkább zseni… Én nem tudom, hogy ki miként vélekedik róla, de szerintem az elmúlt 100 év egyik “legnagyobbja”. Lusta volt? Inkább bulizott? Belesz@rt a világba? Ezek igazak, de semmit sem vonnak le az érdemeiből. A fent említett jelzők nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy megkapja/megkaphassa a zseni titulust.

   Önmagában kevés az, hogy zseni? Lehetséges. Azon nem fogok vitatkozni, hogy mi ér többet. Szerintem ugyanolyan fontos a 10 mezőnyjátékos (a kapus egy kicsit kilóg). Ha 10 Nocerino lenne a pályán, ugyanolyan hatástalanok lennének, mint 10 Ronaldinhóval…

   Mi a zseni ismérve? Szerintem nem te vagy én fogom megállapítani. Nálunk sokkal szakavatottabb emberek egyöntetű véleménye, hogy Cassano kivételes képességekkel bír. Egyik edzője sem mondta róla az ellenkezőjét. Minden felettese a motivációs problémákat és a mentális gondokat emlegette a baj fő forrásának.
   Szerződtessük Maradonát? Ezt a témakört szerintem hanyagoljuk. Amennyiben viszonyítási alap lehet nálad a közel 52 éves Maradona, nincs miről beszélni. Értem a lényeget, de azért naaaa…
   Én is azzal fejezem be: ne viccelj már!

   • Nincs üldözési mániád? Nem találtalak meg nem is láttam,hogy írtál,csak egyszerűen a “másik” oldalon vagyok a Cassano ügyben. Ne sértődj meg de lényegtelen figura vagy számomra ezért ne is vegyél mindent magadra.
    Egész egyszerűen számomra Cassano nem zseni.Lehetett volna de nem lett. Persze ha azt vesszük amit írtál és akkor zseni valaki ha valamiben kivételes képességekkel bír akkor lehet de ennyi erővel a játékosok 50%-a az…vagy csak a játékintelligenciára vonatkozik ez? Szerintem a “zseni” titulus azt illeti meg aki ki is tudja hozni magából,Cassano nem ilyen. Ronaldinho az,megnyert mindent,vezére volt a csapatainak.Messi,Kaka,Ibra stb…azok mert mindegyik elért mindent,kihozták,kihozzák magukból a maximumot. Cassano egy kiváló képességű,örök ígéret.Ezt aláírom. Nem tudott semmit elérni pályafutása során mert valami mindig hiányzott belőle,tök mindegy,hogy ezt miként nevezed,motiváció vagy fegyelem vagy csak nincs agya a lényeg,hogy nincs meg benne.Van játékintelligenciája és technikás de kifújt. Kicsit keményebben fogalmazva: Törőcsik zseni? Nem,alkoholista.Lehetett volna,megvolt hozzá a képessége de nem lett az.Mint ahogy Cassano sem.
    Ezt az egészet pedig nem azért hoztam fel,hogy beleköthessek valakibe,szerintem nem is tettem ezzel kapcsolatban csak elmondtam a véleményem.Azt sem hittem volna,hogy ekkora baj neked ha ide írom de mivel Cassanot cseréltük Pazzinire és róla azt állítják sokan,hogy nem Milan szint,ezért gondoltam a két dolog nem áll olyan messze egymástól. Lehet,hogy volt olyan cikk aminek a címe “zseni-e Cassano?” és akkor oda kellett volna írnom,de nem láttam.

    • etioprambo!

     A hozzászólásod személyeskedő része:
     Egyet szerintem tisztázzunk! Én nem úgy viselkedtem, hogy ilyen alpári stílusban reagálj. Amennyiben én bizonyos mértékű respektussal – amennyit egy internetes fórum etikettje megkíván – viseltetek irántad, minimális elvárás a részemről, hogy te is megadod azt a szemernyi tiszteletet.
     Soha nem írnék ilyet senkiről, hogy lényegtelen vagy jelentéktelen figura. Már csak annak az apropóján sem, mivel az internet teljes mértékű inkognitóban hagyja a fórumozókat, ezáltal szinte kideríthetetlen, hogy milyen értelmiségi szintet képvisel az illető, milyen szakmai karrier van a háta mögött, mennyire intelligens. A másik érvem amellett, hogy senki véleményét nem szabad degradálni, az az, hogy minden ötlet, hozzászólás (kompetens vagy nem a személy) segítheti a fejlődést, a jobb interperszonális kommunikációt.

     A hozzászólásod tartalmi része:
     1, Zseni = rendkívüli tehetség, tehetséggel megáldott ember. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ezt te is elismerted. Az már szerintem más lapra tartozik, hogy a tehetségének a maximális kiaknázása nem csúcsosodott ki. Mentális és motivációs problémák, valamint erőnléti hiányosságok is közrejátszottak abban, hogy nem lett annál sokkal nagyobb labdarúgó, mint most.
     2, Törőcsik: magyar szinten biztosan állítom, hogy tehetséges labdarúgó volt. A maga nemében: igen, egy zseni volt. Hogy világszinten is olyan elismert labdarúgó lehetett volna-e, mint Cassano? Erre sajnos nem tudok válaszolni. Az, hogy lokális vagy regionális szinten bizonyítasz, az nem predesztinál arra, hogy globálisan is elismert labdarúgó váljon belőled.
     Ha tetszik sokaknak, ha nem, Cassano letette a névjegyét. Európa elitklubjaiban kápráztatta el a közönséget a cseleivel, passzaival, lövéseivel. Úgy vélem, hogy ezt nem lenne illendő lenézni.

     Félre ne érts, nem Cassano ügyvédje vagyok! Nem azért védem ennyire, mert valami hozzá köt. Egész egyszerűen kedveltem a játékát és elismertem a tudását. Belülről nagyon haragszom rá, amiért elhagyta a csapatot. Főleg a legnagyobb riválisunk, a legádázabb ellenségünk táborát erősíti?

     Nem volt olyan cikk, hogy “zseni-e Cassano?”. Ennyiben tudok segíteni…

     • forzamilan1983

      Ne haragudj de félreértettük egymást,nincs veled semmi bajom,sőt,mivel ész érvekkel alá tudod támasztani a véleményed jó veled vitatkozni a dolgokon. Azt,hogy lényegtelen figura vagy úgy értettem,hogy az internet világában számomra mindenki az,mivel nem tudni emberileg ki áll a fantázia nevek mögött így nem is figyelem,hogy forzamilan vagy xxxyyz írja a hozzászólásokat. Kiemelted,hogy megint megtaláltalak ezért írtam az üldözési mániát.Nem,nem néztem írtál-e vagy sem.Kétértelműen fejeztem ki magam ezért elnézésed kérem.Azon,hogy ki zseni ki nem órákig vitázhatnánk.Szerintem Cassano nem az,szerinted igen.Elfogadom. Nem Cassano ellen vagyok annak örültem volna legjobban,ha marad és úgy jön Pazzini,de szerintem nem jártunk rosszul a cserével ha már így alakult.
      Több előkészítő emberünk(Fáraó,Robinho,Boateng?,és remélhetőleg Kaka) mint befejező(Pato) és szerintem Robinho inkább kell a csapatnak kezdőként mint Cassano. Mivel Pato sokat sérült így Pazzini nagyon fontos láncszeme lehet a csapatnak nem úgy mint Cassano. Kreatív lett volna a Boateng,Robinho,Cassano hármas de elég kapura veszélytelen.
      Cassanonak a megnyilvánulása miatt mennie kellett,sokan azt a baromságot írják,hogy mert kimondta az igazat. Nem maradhat olyan ember a csapatban aki burkoltan “leszarozza” a többieket mert az vezethet morális válsághoz nem az ha elmegy. Ha csak annyit mondott volna menni akar mert elvesztette a barátait okosabb lett volna.

     • etioprambo!

      Ez így teljesen korrekt, bennem nincs harag. Semmiképp nem akarok egy Milan-szurkolóval konfrontálódni. Azt hittem, hogy konzekvensen így reagálsz a hozzászólásomra, ha nem így van, akkor minden oké.
      Ki a zseni? című “népi kezdeményezés” valóban megérne lassan már egy PhD-s disszertációt. Ezt nem gondoltam volna, hogy eddig “fajulhat” erről a vita… de mint látjuk: jó pap is holtig tanul:)
      Az szerintem is teljesen korrekt, hogy neked ez a véleményed, nekem az, sőt jöhet egy 3. személy is, akinek megint csak eltérő aspektusból vizsgálja a dolgokat. Ezért szép a foci: ahány ember, annyi nézet.
      Örülnék neki, ha többet ilyen “mocskolódás” nem lenne kettőnk között. Ez persze nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy vitázzunk egymással. Sőt, kívánom, hogy legyen még sok ilyen lehetőség, amikor eszmecserét folytathatunk. Persze csak és kizárólag “emberi módon”…:)
      Cassano: abban teljesen igazad van, hogy mennie kellett. Különben én is ezen a véleményen voltam, hogy ez megengedhetetlen volt. Már abban a pillanatban mondtam, hogy ajtót kell nyitni neki, és viszlát. Ettől függetlenül a kedvenceim közé tartozott. Erről sajnos nem tudnak eltéríteni.
      Alig vártam, hogy pályára lépjen, akár 10 percre is. Mindig benne volt a levegőben, hogy ad egy gólpasszt. Emiatt a kicsi plusz miatt gondolom úgy, érdemes volt leülni a TV elé. Élőben sajnos nem láttam láttam piros-fekete mezben játszani, ezt nagyon bánom. Most már biztos nem fogom élőben megnézni (kizárólag a válogatottban vagy a Milan ellen, de ha akkor nagyot játszik… “kitépem a szívét”…:)!
      Én is remélem, hogy jön Kaká. Hogy ez megoldás lenne minden problémára? Nem tudom, de van egy olyan érzésem, hogy jó “zsuga” lenne! Attól nem kellene félni, hogy nem érjük el a BL-t érő 3. helyet. Sőt…

      Örülök, hogy rendezni tudtuk a dolgokat. Én is elnézést kérek, remélem benned sincs tüske!
      Üdv

  • Rajtad kívül itt senki nem hasonlította Maradonához Cassanot!
   Ez csak a te agyszüleményed!
   Hidd el:Cassanot igenis zseninek tartják Olaszországban!
   Én azért úgy gondolom ha Cass nem tudna futni akkor nem játszott volna a válogatottban az EB-n.De nem zárom ki,hogy okosabb vagy mint Prandelli…..

   • Sulci13

    Hát…látom ráéreztél a lényegére a beszélgetésnek:) Ha nem érted a Maradonás hasonlatot inkább ne reagálj.Akinek írtam értette még ha túlzónak is találta.
    Nem vagyok okosabb mint Prandelli de az nem Cassano erénye,hogy szívbetegsége után 3 meccsel játszania kell az Eb-n hanem Olaszország kudarca. Az Olasz csapatnak volt egy kiváló befejező embere Balotelli személyében,mellé kreatív ember kellett és mivel a középpálya volt olyan erős,hogy elbírja azt,hogy Cassano nem nagyon fut így volt helye a csapatban. Ilyen felállásban a Cassano típusú csatárnak rengeteget kell változtatnia a helyét elsősorban keresztmozgásokkal ezt nem sokszor tette meg de tény voltak kiváló,mérkőzést befolyásoló megmozdulásai. Nem vonom kétségbe Cassano képességeit,nagyon jó játékos de szerintem nem zseni. Dolgoztam Olaszországban,most is sokat vagyok ott,tudom miként vélekednek az emberek Cassanoról és a nagy része örök ígéretnek nem pedig zseninek tartja.

 5. Talán még egy nem futó zsenit elbír a csapat, csak mikor Ronaldhino itt volt, legalább öten voltak aki nem futottak.
  Szerintem is jó igazolás volt, nem lesz ez a csapat rossz. Sok a bizonyítani akaró új, és ez szerintem mindenkit jobb teljesítményre ösztökél.

 6. úgy legyen!de ki fogja a gólokat rugdosni?mert a jelenlegi támadósor igen gyenge.egyedül pato aki milan szintü játékos de már megint meg sérült

  • Pazzinit ki kell szolgálni és akkor a helyzetei egy részét értékesíti, főleg fejjel.
   De ki fogja kiszolgálni ????

   Cassano valóban keveset futott, de legalább kreatív volt, akit – ha a többiek futttak volna eleget – a csapat elbírta volna, mert szórta a gólpasszokat. Az Eb-n is jól játszott. Ha nem zseni, akkor klasszis volt.

   Én is drukkolok Pazzinnek, és nekem is szimpatikus. De a Milan jelenlegi játjékoskeretét figyelembe véve rossz cserének tartom ezt az Interrel. Csak mert kimodta az igazat Cassano, mennie kellett. A következő Boateng lesz, mert nála se látom azt a plusz lelkesedést, amit tavaly (emlékezzetek a Lecce elleni meccsre), pedig – bárki bármit mond – az egyik legértékesebb játékosunk. Egy szakmai vezetés feladata az is, hogy a kritikus helyzetben az itt maradó klasszisok motiválását megoldják és ne hagyják szétesni a csapatot. Az a legkönnyebb, ha mindenkit, aki nem hagyja szó nélkül a leépítésünket, azt elengedjük. Így jön létre egy engedelmes, de középszerű csapat. Ezt akarják ? Ezt akarjuk ? Ilyennek szeretjük a Milant ? Ha a válasz igen akár Chievo szurkölók is lehetünk ….

 7. Cassanot cseréltünk Pazzinire?hát,nem ez volt az évszázad üzlete.Ez a keret egy szégyen,Roma szintű kamu-elit csapattá lett a szeretett klubbom.és nem is elsősorban a kezdőcsapatra mondom,mert az is szar,de a cserepadunk,na bazmeg…eltették a pénzt,és sehol semmi visszaforgatás a keretbe.eddig.reméljük,nem igy marad,mert ez a keret …..ahogy Hofi mondta,ez a kezdőcsapat.igen,kérem,ez egy kezdő csapat:)

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet