Massimiliano Allegri sajtótájékoztatót tartott a holnapi (vas.), utolsó felkészülési mérkőzés előtt. A legfontosabb gondolatok a milannews.it alapján.

Allegri kiemelte, hogy Pato jól van és igyekszik eleget tenni majd a rá nehezedő elvárásoknak. nagyon bízik benne.

Szerinte nem valószínű, hogy érkezik Matri, akit a Juventus megtartana, mert a fontos  pillanatokban mindig a helyén van, fontos játékosuk. Kitért Borriellóra és Pazzinire is, előbbiről semmi fontosat nem mondott, utóbbiról annyit, hogy jó játékos.

Cassano egyelőre a Milan játékosa, de augusztus 31.ig még sok minden történhet, mindenki meg kell küzdjön a helyéért, ahogy FantAntonio is. Allegri szeretné ha maradna Antonio, akivel beszélt is a napokban, győzködte, hogy maradjon.Allegri szerint a Juventus egy lépéssel mindenki elé került és véleménye szerint igyekezni kell, hogy áthidaljuk a távolságot, ahogy az Inter, Roma és Napoli is ezt teszi.

A mester szólt arról is, hogy holnap valószínűleg az a csapat kezd, amely az első fordulóban is kezdeni fog.Nem lesz Ambrosini, aki rúgást kapott, semmi komoly baj nincs, de nem akarnak kockáztatni. Montolivo játszik majd a védelem előtt. Középen a Bonera-Zapata kettős kezd.Allegri szerint Pato és Boateng helye is biztos a kezdőben, mellettük vagy Robinho vagy El Shaarawy kezd. Nocerino pihenőt kap. Allegri kiemelte, hogy Constant teljesítményével elégedett.

A vezetőedző szerint Mexés jól van, jövő héttől teljes értékűen edz majd, a csapattal.

Végül Allegri azt mondta, hogy ha 31-ig érkezik egy csatár, egy középpályás és egy balhátvéd akkor boldog lesz. Megnyugtatott mindenkit, hogy tisztában vannak a csapat hibáival és erősségeivel. Dolgoznak rajta. Mint mondta, biztos abban, hogy ez a csapat megörvendezteti majd a szurkolóit.

(Köszönet Kiss Zoltánnak a fordításért.)

35 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Még három játékos? Mindig az utolsó pillanatokra hagyjuk ezt, már régen össze kellett volna szokni a keretnek, nem az utolsó pillanatokban igazolni. Persze a jelenlegi helyzetben csoda lenne, ha még érkezne ennyi játékos, én valószínűbbnek tartom, hogy még 1 csatár érkezik, és ennyi volt.

  Furcsa olvasni, hogy már a szezon kezdete előtt pihenőt kell adni Nocerinonak (tudom, végigjátszotta a válogatott meccset), valamint kíváncsian várom, mit alkot majd a Bonera – Zapata védőpáros…

  • Holnap a várható kezdő fog szerepleni az első fordulóban is. Remélem sem Antonini sem Mesbah kollégát nem látom a pályán illetve Traoré és Flamini is a padon fog szerepelni.

   Balhátvédet még mindig akarna Allegri, ez is bizonyítja hogy Antonini senkinél nem jelent megoldást, csak az azonos nevű fórumtársának.

 2. Még akar 3 játékost? Kevés már az idő nagyon,. hogy minőség játékosok jöjjenek.
  Balhátvédet is szeretne, szóval Mesbah nagy valószínűséggel elmegy, ahogyan Cassano is akinek meg kell küzdenie a helyéért, mint anno Ronaldinho-nál nyilatkozta. Ide majd jön egy olcsó megoldás, és még max Kaká érkezik.

 3. Elkeserítő nyilatkozat a számomra! Cassano nem kezd? Akkor tuti elmegy. 🙁 Talán legerősebb támadó a keretben. Érkezik Bal hátvéd? Ezt szajkózza mindenki évek óta!
  Őszintén a f…om tele van vele! Írja már meg egy okos (most ártól függetlenül) KIT????
  Spanyol bajnokság legstabilabb balhátvédje itt van. Itt van Urby akinél jobban jelenleg nem tudok elképzelni! Valamint itt van Antonini és De Sciglio akikre eddig is rá mertük bízni a posztot, főleg 1-1 lazább meccsen.
  Én máig nem lázadoztam az igazolások miatt. De hogy Silva árának feléért elhozhattuk volna az Olasz válogatott védőpárosát (Astori-Ogbonna). Az általam már annyira soxor emlegetett Banegát (tudom,h lábadozik, de 23 évesen igenis fel fog épülni és világklasszis kp-ás lenne nálunk) akinek a posztjára leigazolta a Valencia Gago-t, valamint érkezett ott még Canales és J. Perreira is. Ha most nem tudjuk elhozni akkor soha. Ha ő jön, felépülése után Urby nyugodtan mehet vissza bal bekkbe. Bár szerintem most is ott lenne a helye! Nem azért vettünk 3 kp-ást szezon előtt?
  Nálam egyértelmű a 3 név: Ogbonna/Astori; Banega; Matri/Boriello

  A”mester” szerint a védelem balhátvéddel már kész is? Enyhén szólva is aggasztó! Mexes nem is játszott még, Bonera, Yepes, Acerbi akiben bízunk? Zapata nagyon jó igazolás, kérdés hogy épült be!?
  Csak ennyit akartam… Allegri fejében még mindig van baj elég szerintem.

  • Banega nem fog jönni remélem. Valencia a Milan mellett a csapatom, ugyh ne gyengítsük már őket.:) igaz jó futbalista csak hajlamos eltűnni a pályán. meg agyba gyenge picit. Canales nem a posztja, Perreira meg főleg nem.

   • Nem írtam olyat,h 3 embert hoztak a posztjára! Épp elég hogy Gago ott van új emberként! Amúgy is volt azon a poszton több bevethető játékos is.

 4. Amennyiben 20 millióból érkezne az a 3 játékos, akkor semmi nagyobb kaliberre ne számitsunk. Kaká ettől drágább… és nagyjából Sahin is kimeritené a keretet…

  Az a 3 játékos, HA érkezni fog, legvalószínűbb kis olasz csapatokból kerül majd ki.

  Nekem mindegy ki jön… csak ne sérült játékosokat hozzunk, akiknek sok hasznát nem vehetjük pl. Rossi…

  Egy csatár nagyon kell ebbe a keretbe és kell még egy hátvéd is…
  Megint egy bal? 😀

  Acch…nagyjából 2 hét van hátra az átigazolási szezonból… komolyan eddig kell várnunk minden igazolással? Komolyan a mély vízbe kell bedobnunk az új igazolásokat, midnenfél öszeszokás nélkül?

  Megint érdekes lesz a szezon eleje…..

  • Kaka-val is az a baj, hogy nem nevezhetjük hiányposzt igazolásnak. Ahogy a BH kérdés is hülyeség.
   Úgy érzem teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Ahogy kicsit forrófejűen taglaltam én is feletted. Bár én “félig sérült” kp-át hoznák. Bár az egy egész más kérdés, mint a csatár! Csatár mér holnap kellene, kp-ra azért így is van 7 játékos (Urby-n kívül is). + jön még ezek mellé Ambro, Muntari és Strasser. Ide ha nem is rögtön bevethető, de klasszis játékost hoznék.

 5. Probable v Juve (per Milannews.it): Abbiati; Abate, Bonera, Acerbi, Antonini; Flamini, Montolivo, Constant; Boateng; Pato, Robinho.

 6. Én is ezt az összeállítást láttam. Zapata, Mexes is befuthatna már középre..
  Középpályán Noce majd erősít.

  Szerintem is kell még egy csatár, egy stabil, labdabiztos,védekezni, is tudó középpályás meg egy középső védő!!! Ogbonna és Astori is magabiztosan jól mozgott a válogatottban. Könyörgöm egyiket vegyük meg!

  Ne már megint a balbunkó kérdés!? Senkinek sincs.. törődjünk bele és használjuk a meglévő 5 közül az egyiket.

  • Taiwo már elment, Mesbah nagy valószínűséggel távozik, Didac még egy meccset sem játszott, Emanuelson-t középpályásként hasznosítjuk. Maradt Antonini. Igenis kel még egy balhátvéd.

   • Jelenleg még itt vannak: Antonini, Mesbah, Dídac, De Sciglio, Emanuelson
    Nagatomo meg De Ceglie jobb a riválisoknál? Tavaly a Barcának egy balhátvédje sem vol, mégis megoldották. jelenlegi taktikánkkal úgy sincs nagy jelentősége, hisz hiiába fut fel 1. nincs kinek beadni, 2. már az ellenfél térfele közepé szmbe találja magát a kihúzódó Robinhoval aki elkéri a labdát.
    Középen legyünk stabilak.

 7. Miért nem Allegri mondja meg,hogy mire(kikre)van szüksége?
  Ő az edző,ő ért hozzá,ő állítja össze a keretet….vagy mégsem?

 8. Allegri kér játékost és vagy megkapja vagy nem.Mint ahogy az egyik cikkben is volt Galliani leült az edzővel egyeztetni ez ügyben. Szerintem az érkezők a következők lesznek: Pazzini és/vagy Niang,Kaka vagy Hernanes,Sahin vagy Lodi ha pedig tényleg védő érkezne(kétlem) akkor az Ogbonna vagy Astori lesz.Valószínűleg Ogbonna mert ő tud bal hátvédet is játszani. Ha jönne a Pazzini,Hernanes,Sahin trió és meglepetésnek Niang akkor sok mindenre képesek lehetnénk.

  • A felsoroltak közük szinte mindenkit szívesen látnék! Legyen így! Számomra belső védő és csatár a legfontosabb a többi hab a tortán.

   • Akkor én jobban állok:)
    Nekem már szinte teljesen mindegy, hogy ki(k), csak legyen(ek)!
    A ma esti meccset nézve – remélem csak azért volt “néha szellős” a védelem, mert felkészülési mérkőzés – azonban védő(k)re, irányítóra és valószínűleg csatárra is szükségünk van. Sajnos…

 9. Remélem belenyúlunk a zsebünkbe és a vége még pozitívan is elsülhet.
  Nekem (álom)balhátvéd jelöltjeim: Glen Johnson,Shmelzer,Cissokho,Kolarov
  Ugyanez csak olcsóbban akiben talán Gallianiék gondolkoznak: Aogo,Santon
  Középpályás csatárt nem forszírozom, de szerintem Rossi fog oda jön. KP-ra meg van remélem okosan a végén megcsinálunk egy Hernanes-Cass cserét, ha nem marad Kaká-Sahin páros!

 10. Ha kezdő az lesz ahogy Nono írja,és a bajnokságban is ők lesznek a “favoritok” akkor végünk! NEM Csatár meg középpályás kell ide,az a két poszt viszonylag rendben van,hanem VÉDŐ(k)!!!! Ezekkel a védőkkel rengeteg gólt kapunk majd a bajnokságban. Bonera,Acerbi,Antonini hát ha ezeknek nem rúg ma hármat a Juve,akkor egyet sem! 🙁

  Forever MILAN

  • Közel azonos lesz, de mivel Mexés sérült, és Zapata még új ezért nem szerepelnek ott, és Allegri még egy balhátvédet is vár a csapatba.

 11. Csatar: Cassano-Pazzini csere.
  Kozep: Lodit szemelte ki Allegri.
  Bal vedo: Mesbahot es Didacot (sajnos) elcsereljuk egy masik vedore.

  Fillerekbol megvannak, igazoltunk is uj jatekosokat es alacsony a fizetesi igenyuk. Sajnos ezt tartom elkepzelhetonek. 🙁

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet