Az AC Milannál komolyan gondolják a klub anyagi helyzetének stabilizálását, amit jól mutat, hogy a távozó játékosok után felszabaduló bérköltség, illetve az új szerződést aláíró labdarúgók fizetésének megnyirbálása után, a piros-feketék 60 millió euróval (több mint 16,5 milliárd forinttal) csökkentették a kiadásaikat.

A Milan idén nyáron megvált legtöbbet kereső játékosától, Zlatan Ibrahimovicstól, aki nem csak magasságával és hihetetlen gólérzékenységével emelkedett ki az olasz bajnokság mezőnyéből. A svéd klasszis mellett Thiago Silva, és több szenátor is búcsút intett Milánótól, akik szintén nem aprópénzért kergették a labdát a lombárd klubnál. A távozó játékosok után a La Gazzetta dello Sport kimutatása szerint a klubot terhelő költségek (bérek, bónuszok és az azok után fizetendő járulékok) 190 millió euróról 130 millióra csökkentek.

A Milannál azonban az új igazolásoknál is fontos szempont a fizetés kérdése. A hírek szerint a klub vezetői nem fognak évi 4 millió eurónál többet kínálni egyetlen érkező labdarúgónak sem, így ha a piros-feketék nagy neveket szeretnének igazolni, a játékosokat is rá kell venniük, hogy hozzanak áldozatot a klubcsere érdekében. A Milant idén nyáron leggyakrabban Kakával, Carlos Tevezzel, és Edin Dzekóval hozták kapcsolatba, de mindhárom játékos keresete magasabb az olasz klubnál meghatározott fizetési sapkánál.

A legtekintélyesebb olasz napilapnál úgy számolnak, hogy a Milan bevételei a jövő évben sem nőnek, aminek két fő oka a saját stadion hiánya, valamint a televíziós jogdíjak után befolyó pénzösszeg stagnálása. Az biztos, hogy augusztus végéig még lesznek változások a Milan keretében, de a változás mértéke nagyban függ egy esetleges új bevételi forrás megjelenésétől. A hétvégén olyan hírek láttak napvilágot, hogy Silvio Berlusconi szívesen látná a klub támogatói között az orosz óriáscéget, a Gazpromot, és ez ügyben már fel is vette a kapcsolatot barátjával, Vlagyimir Putyinnal.

A Milan játékosok kereseti listája a La Gazzetta dello Sport 2011. szeptemberi cikke alapján:

Név Poszt Éves fizetés (€)
Zlatan Ibrahimovic támadó 9 000 000
Mathieu Flamini középpályás 4 500 000
Gennaro Gattuso középpályás 4 000 000
Philippe Mexes védő 4 000 000
Alexandre Pato támadó 4 000 000
Robinho támadó 4 000 000
Thiago Silva védő 4 000 000
Mark Van Bommel középpályás 3 500 000
Gianluca Zambrotta védő 3 500 000
Massimo Ambrosini középpályás 3 000 000
Antonio Cassano támadó 3 000 000
Clarence Seedorf középpályás 3 000 000
Kevin-Prince Boateng középpályás 2 500 000
Alessandro Nesta védő 2 500 000
Ignazio Abate védő 2 000 000
Christian Abbiati kapus 2 000 000
Alberto Aquilani középpályás 2 000 000
Daniele Bonera védő 2 000 000
Urby Emanuelson középpályás 2 000 000
Taye Taiwo védő 1 800 000
Marco Amelia kapus 1 500 000
Luca Antonini védő 1 500 000
Antonio Nocerino középpályás 1 500 000
Mario Yepes védő 1 000 000
Filippo Inzaghi támadó 800 000
Stephan El Shaarawy támadó 500 000
Flavio Roma kapus 500 000
TOTAL

73 600 000


(A táblázat csak a bruttó béreket tartalmazza, a teljesítmény után járó bónuszokat nem.)

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Akkor ez a nyár ennyi volt ami a marcatot illeti.4millióért évente se Kaká se Dzeko nem fog ide igazolni.

 2. én azért Nocerino-nak és a Fáraónak nem sajnálnék többet adni
  de Flamini…. :DDD – röhej 4,5 milka évenként…

  a többieké reális sztem

 3. Ez mind rendben is van..
  Csökkentünk itt csökkentünk ott…
  A nézőszám is csökkent(nem is kicsit)..
  Csökken azon sztárok száma aki majd a Milant válasszák…
  Valamit vissza is forgathatnánk azért…De nem fogunk…

 4. Flamini bére már nem ennyi 1.6 ha jól tudom. Kár h ezzel kell büszkélkedni! Nem azzal, hogy milyen nevek érkeztek! 4 milliós fizu a maximum ez korrekt legalább lehet számolni ki várható de ennyiért Kaká és Tévez féle nevek kilőve. Dzeko sem hinném, hogy ennyiért ide jönne de ki tudja. Berbatovnak elég lehet Matrinak is de biztos vannak lehetőségek még annyival kiegészülve, hogy 20-25 millió a max amit kiadnak.

 5. Végre a mi klubunk megpróbálja akadályozni ezt az értelmetlen fizetéseket amiket kapnak egyes játékosok…. nem sajnálom én senkitől se a pénzt de könyörgöm minek 9milla mikor évi 4.5 megtudna élni és még maradna is a luxus életre az asszonynak! végre megspórolunk némi pénzt.Olvastam egy olyan bejegyzést is “A nézőszám is csökkent(nem is kicsit)..” és szerinted egy Milan drukkernek nem lehet az hogy elfogyott a pénze? éppen csak megtudd élni és az asszony azt mondja neki hogy nem mehetsz meccsre mert nincs miből????de lehetséges hogy a Ibráért és Silváért szeretik a Milant az emberek….ugyan már előttük is volt MIlan utánuk is lesz,MIlan mindig lesz!az igazi szúrkolot nem érdekli,ki van a csapatba,vagy éppenségel ki rúg gólt csak az…hogy az Milan színeiben játszó figura legyen !nem akkartam senkit megbántani csak a véleményemet írtam le!FORZA MILAN!!!!!!!

 6. A Financial Fair Play miatt alapvetően szükséges is volt a bérek ilyen mértékű csökkentése. Alapvetően nem rossz irány ez. Ha az UEFA komolyan szándékozik venni a szabályokat (nem hagy kiskapukat), jónéhány csapat alaposan meglepődhet (Mancity, PSG, Chelsea). Fájdalmas döntéseket hoztak a vezetőségnél, de még mindig jobb így, mintha azt olvasnánk, hogy nem indulhat a csapat az európai kupákban, mert veszteséges volt az adott esztendőben.

 7. Akkor várható érkezők: Nagy Endre-támadó, Albertirsa csapatától 2 zsák burgonyáért.
  Kiss Lajos-védő, Püspökladány csapatától 500 db jegyért. 😀

  • Na, akkor egyre gondoltunk! Nálam a kívánságlista így néz ki:
   1) Tévez
   2) Hulk
   3) Nagy Endre
   4) Damiao
   5) Dzeko

   A védőknél pedig Lali közvetlenül Ogbonna és Sakho után jön a sorban.

 8. Mexes, Pato, Ambrosini és Bonera fizetését sokallom a teljesítményükhöz képest!
  Nocerino, El Sári pénzét pedig keveslem de ez még a jobbik verzió!

  Valószínű nem a túl jól fizető angol és spanyol bajnokságból hozunk embert hanem a franciából, a belgából, esetleg brazilból vagy ilyesmiből.
  VAGY A FIATALOKRA KÉNE / KELLETT VOLNA TÁMASZKODNI ÉS LESZ AMI LESZ……!! Pl Astori, Matri, Didac, Albertazzi, Valoti, Di Sciglio, Damiao, Merkel, stb..

 9. A táblázat feletti mondat sokaknak elkerülte a figyelmét. 2011. szeptemberi adatokról van szó. Azóta Ambrosini meg Flamini fizetése is csökkent. Előbbié kb. a felére, utóbbié a harmadára. Örülök ennek a politikának. Rengeteg jó játékos van, és nem mindegyikük fog majd a 8-10 legpénzesebb (legtöbb fizetést kínáló) klubban játszani. Ha valaki a Milanban akar játszani, az sz*rik a pénzre. Ha Maldininek azt mondták volna, hogy “te, Paolo, évi 65 ezret kapsz, ráadásul neked kellene vágnod a füvet Milanelloban és kitakarítani az öltözőket”, ő akkor is maradt volna.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet