2022. október 07., péntek

Galliani Ibráról és Silváról

-

A Milan alelnöke Adriano Galliani szeretné végleg lezárni a Zlatan Ibrahimovic és Thiago Silva távozásáról szóló pletykákat és megerősítette, hogy a svéd klasszis megkapja a következő szezonra a 10-es számú mezt.


A csatár és a hátvéd is a Rossoneri legmeghatározóbb játékosai közé tartozott az elmúlt szezonokban, de a klub rossz anyagi helyzete miatt mindkét játékost kapcsolatba hozták a Paris Saint-Germainnel és a Manchester Cityvel is.

Azonban az alelnök szombaton bejelentette, hogy a svéd csatár a következő szezonra megkapja a legendás 10-es mezt, ami jelenleg Clarence Seedorfé, és azt is leszögezte, hogy Thiago Silva biztosan nem hagyja el a San Sirót. „Megígértem Ibrahimovicnak, hogy övé lesz a 10-es mez, bár még nem beszéltem Seedorffal a jövőjéről.  Thiago Silva pedig egyszerűen megfizethetetlen” – mondta Galliani a sajtónak. „Nem értem az emberek, miért kritizálják Berlusconit a gazdasági nehézségek miatt, hiszen pénzügyi világválság van, és olyan sokat tett már a klubbért, szóval inkább hálásnak kellene lenniük neki.”

Jelen pillanatban a világ egyik legjobb középhátvédje Thiago Silva, aki még 2009-ben 10 millió euróért igazolt a Milanhoz, most pedig a kivásárlási ára többszörösét éri, körülbelül 40 millió eurót. Azóta 119 hivatalos mérkőzésen lépett pályára, és 6-szor volt eredményes. Adriano Galliani a minap megerősítette, a brazil válogatott védő maradni fog, és ennek érdekében mindent megtesznek. “A végsőkig tartani fogjuk álláspontunkat, és nem adjuk el Thiago Silvát. Maradni fog, és ennek érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. A szurkolók boldogok lehetnek, hisz a világ legjobb védője nálunk játszik, így természetes dolog hogy a nagy klubok szeretnék őt megszerezni. Pato? Remélem, hogy sérülése a múlté” – mondta Galliani a Telelombardiának.

Eközben Franco Baresi, a piros-feketék korábbi legendás hátvédje saját maga utódjaként tekint Silvára. “Szeretném, ha az utódom lenne. A jövő Milanjában nagy szerepet tölthet be. Ő az a játékos, aki bebizonyította, hogy nagyszerű képességekkel és tulajdonságokkal bír. A posztján a világ legjobbja” – mondta Baresi.

Galliani Mathieu Flaminiről és a Liverpool tulajdonában lévő Alberto Aquilaniról beszélt.

„Tárgyalunk Flaminivel, aki elutasította az első ajánlatunkat, de alább kell adnia az igényeiből. Ebben a nehéz időszakban, a játékosoknak meg kell mutatniuk mennyire szeretik a Milant.”

„Aquilani épp egy olyan játékos akire szükségünk van, de most a Liverpoolon múlik a jövője.”

A Milan nyáron megszerezte Riccardo Montolivot, Bakaye Traorét és a kapus Gabrielt.

 

(Köszönet norberto012-nek a segítségért!)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

31 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. „Megígértem Ibrahimovicnak, hogy övé lesz a 10-es mez, bár még nem beszéltem Seedorffal a jövőjéről. ,,
  Meg odaigértem neki a kapitányi karszalagot is, hogy maradjon…. jah de azt már előtte odaigértem Thiago-nak is, persze ameddig Ambrosini marad, márpedig marad, addig ő a CSK. pffff…. :-))))) Nem semmi ez az ember.

  Nagyon remélem, hogy a két klasszisunkat valóban megtartják.

  „Aquilani épp egy olyan játékos akire szükségünk van, de most a Liverpoolon múlik a jövője.” – Ez meg már most mit akar jelenteni? Most kell nekünk, vagy nem vettük meg, vagy most mi van? :-O

  Én már nem tudok elmenni Galliani nyilatkozatain…..

  • Azt nyilatkozta anno,h júniusban újra leülnek a Poolal! Mivel kibuliztuk,h ne kelljen fix áron megvenni, most még olcsóbban akarjuk kibulizni. Szerintem egyébként lehetetlen küldetés. Az se lett volna pénz érte (6-8 millió).
   Szerintem nagyon rossz anyagi helyzetben sem lehet a club. A fizetések magasak, de a BL-ben is szépen meneteltünk, valamint a bajnokságban és a kupában is.
   Remélem altatás a részünkről és 1-2 klasszis még itt fog kikötni. Talán jobb is,h idén nem dobálóznak nevekkel. Az csak felveri a játékosok árát.

   • Valahol olvastam, hogy a Pool új managere megtartaná Aquilani-t. Mondjuk nincs is ezzel semmi baj, bár bevallom, nekem tetszett Aquilani a MILAN-ban… pontosabban a szezon első felében… aztán a sérülése után már teljesen másképp muzsikált. Igy nem fáj a szívem érte, csak nem értem miért kell nekünk a nullából is alkudozni, ha szükségünk van egy játékosra…. Most vagy kell, vagy nem kell és kész.

    • Galliani terve már hónapokkal ezelőtt készen volt. Sőt, lehet, hogy már a kölcsönszerződés aláírásakor felmerült benne ez a lehetőség (vagyis az, hogy nem a szerződésben rögzített áron vennénk meg Aquilanit, hanem olyan helyzetbe hozzuk magunkat, hogy lejjebb vihessük az árat). Egyébként ez teljesen logikus döntés volt. A Liverpool egyszerűen át lett vágva ezzel a 25 meccses feltétellel. Aquilanit április-májusban olyan helyzetbe hoztuk, hogy nyugodtan tárhattuk szét a kezünket a Liverpool emberei előtt: egy ilyen játékosért ennyit nem fogunk fizetni… A Liverpoolnak nyilván nem lenne jó, ha visszamenne az az Aquilani, aki egy igen gyenge Milan-középpályán képtelen volt kiharcolni a stabil csapattagságot. (Az új ‘Pool-edző szavaiból nem lehet kihámozni, komolyan számol-e az olasszal.) Az angolok szerencséje (meg a mi pechünk) viszont az, hogy képbe került a Fiorentina. Így pedig nem biztos, hogy bejön Galliani terve, mert Aquilani pont alkalmas lenne Montolivo pótlására, és a Fio nyilván meg akarja őt szerezni. Aquilani pedig kérdés, maradni akar-e egy olyan Milanban, amelynek a középpályája jelentős változáson (reméljük erősítésen) megy keresztül. Nem hiszem, hogy Aquilani maradni fog.

     • Sőt!! Nem tudhatjuk,h nem volt-e már nyáron ilyen beszélgetés a viola és Galliani között. Nem adják el Montit pénzért (pl német vagy angol csapatoknak) ha végig játszhatja ott a szezont, majd mi nyáron lemondunk Aqua-ról és így ők kb fillérekért vehetik meg. Nem tudhatjuk mik mennek a háttérben. De ha nem jön ő, akkor még kell egy minőségi játékos a kp-ra! Flamini felőlem mehet…ennél többet én se fizetnék neki!

     • Hát figyelj…én megértem azt, hogy gazdasági világválság, meg hogy nem megy jól a Milan szekere mostanában… és azért ingyen játékosokat igazolunk, meg kölcsönözgetünk meg mittomén…. DE valóban akkora nagy spórolás ez? Mármint megéri?
      Ott volt Montolivo esete….a nyáron cca 12 milliót kértek érte….túl drága? nem volt az, de nem akartunk annyit adni. Mennyit akartunk?
      Télen már 6 millaért a miénk lehetett volna. De mi nem akartunk annyit adni érte. mennyit akartunk? 0-át. Megértem, hogy a szerződése a Fio-val, szépen lassan lejárt és mi ezt akartuk kivárni. De akkor minek próbáltuk egyáltalán megszerezni és összerúgni a port a Fio vezetőségével? Sok értelme nem volt. Montolivo-val simán meglehetett volna egyezni fű alatt. Senki se tudott volna róla, senki se cikkezgetett volna, egyszerűen csak jött volna, amint lejár a szerződése.
      A bibi csak ott van, hogyha leszerződtetjük még nyáron, vagy csak télen, akkor az egész bajnokság és a BL is másképp alakulhatott volna.
      Kérdem én… komolyan megérte az a 6 millió? A Barcát is elcsaphattuk volna és onnantól már minden bizonnyal döntősök vagyunk a BL-ben…. ráadásul a bajnoskágban, biztosan nem tud ennyire elhúzni előttünk a Juve… sőt… utol se tudott volna minket érni.
      6 millió!!!
      Arról meg nem is beszélek… hogy közben kölcsönöztünk egy Maxi-t egy félévre… érte mennyit is fizettünk? Aquilani kölcsönvételéért mennyit is fizettünk? Csak azért kérdem mert túl sokat nem játszottak, igy jogos a kérdésem, hogy megérte megspórolni Montolivo-n 6 milliót, és kiadni egy hasonló összeget más játékosok kölcsönvételére, akiket qvázi nem is ,,használtunk,,?
      Jó értem én, hogy Maxi, Cassano műtéte miatt jött – habár ez is zavaros, hiszen télen még arról volt szó, hogy hozzuk Tevez-t – de az ő cseréjének SE használtuk.

      Komolyan jó ez a gondolkodás mód, amit Galliani folytat? Valóban annyit spórolunk, hogy megérje?

    • Teljesen egyetértek veled abban, amit Montolivóval kapcsolatban írtál.
     Azt nem mondhatjuk biztosan, hogy BL-t, olasz bajnokságot és olasz kupát nyertünk volna. De ki tudja, ha csak egyet megnyerünk a három közül… Lehet, hogy rentábilis befektetés lett volna az a bizonyos 6 millió euró.
     Ha jól emlékszem, 188 millió euró megy el fizetésekre. Montolivo árának közel 32-szerese! Amennyiben az olasz középpályásban látják a jövőt, őt tekintik a siker fő letéteményesének (Silva, Ibra, + néhány játékos), akkor ez az összeg egy 300 millió eurós költségvetésű klubnál még beleférhetett volna. Talán!

 2. Birom ezt a gazdasági világválság dumát, meg hogy mennyire kell szeretnünk berlusconit mert mennyit tett a milánért,ami igaz, kivéve az elmúlt 6 évet ami alatt eléggé megváltozott minden főleg anyagilag!Azóta a pénz diktál,és nem elég 1-2 millió euro mint berlusconi fénykorában!Valaki odaszolhatna már nekik hogy ez a válság már csak a milánnál van, a többi csapat megoldja eddig is megoldotta,valamint hogy a 4. legnagyobb bevételü klub vagyunk a világon,az más kérdés hogy hova tűnik a pénz!

  • Nem megbántásból írom csak mint tény, a többi csapat azért oldja meg a problémákat és azért igazol 80-70 milliért játékosokat mert kölcsönt vesznek fel, nem tudom hogy tudod-e a Real vagy a Barca milyen veszélyben van ezek miatt. Berlu nem akarja minuszban látni a Milant és csak akkor költ nagyobb összeget amikor látja a lehetőséget! Hiába a világ egyik leggazdagabb elnöke, de neki nem csak egy cége van , sokkal több .

  • Én is épp ezt akartam írni, világválság van már 5 éve Berlunál… ha nincs pénz nem lesz BL soha, és bajnokság sem, mert Juve nem vonul vissza egy 30 vagy akár 50 millás üzlettől sem, mi meg ilyen nevesincs szarokat veszünk, akikkel semmire se megyünk és utána megy a balhé. Előbb utobb Silva is lefog lépni bármennyire is szereti a Milant, nyerni akar kupákat és itt nem fog ha tovább folytatodik ez a világválság van duma…

 3. Egyszerű ha nem akar többet költeni a klubbra adja el és menjen nyugdíjba vagy nyaraljon de ez így csak rossz amit csinál. És hogy világválság van már 5 éve ez a kifogás ugyan már… Ambra papának is mondja már vki világválság van vagy az egyik arab tulajnak, gazdag emberekről beszélünk szerintem, akiknek több miliárdjaik vannak, és 50-100 milla semmi nekik. Nem tudom megérteni, és azt sem hogy mennyi mindent tett, mert már 5 éve nagyon semmit, szóval…..

 4. Csabinak csak annyit hogy ha jól tudom a barcának,a bayernek meg még 1-2 klubnak nincs adóssága és mégis kitermelik!A milánnak is van annyi bevétele hogy kitermeljen 1-2 klasszist legalább néha de azt te sem gondolod komolyan hogy egy milánnak csak ingyen játékosokra kellene koncentrálni, nálunk még alsóházi csapatok is többet költenek!Amúgy meg bármikor el lehet adni a klubbot ha úgy érzi hogy neki már sok,vagy nem érdekli, nem tudom meddig lehet még ennyire szivatni a világ egyik legnagyobb szurkolótáborát!

 5. Mindenképp maradnia kéne Silvának, Patónak és Ibrának is, de szerintem Ibrának jobban áll a 11-es mez 😀 De ez már csak részlet, mert szerintem tök mind1 hogy ki ölti magára a 10-es számú mezt. Remélem hogy nyáron visszahozzuk Astorit és Kakát, vagy pedig Sahint. +Acerbi is jöhet.

 6. Nekem még mindig ködösítésnek hangzik. Kakával ugyanígy volt, szinte szórol-szóra…..
  Most Silvára gondoltam.
  Ibra, Pato tőlem mehet, bár megnézném azért Ibra szezonját, ha végig játszik mellette Cassano, akivel megértik egymást nagyon, akiben bízik. Azért lehet, hogy szinesebb lenne a játék. Az idei “mindent megoldok egyedül” Ibra nem nagyon jött át nekem. Sokat köszönhetünk neki, de amikor nem játszott, akkor a játék nekem jobban tetszett.
  Pato meg…..hát nem tudom. Olyan mintha hiszti lenne. 1-2 éve lecseréltük az orvosi stábot. Megvizsgálták több helyen, gondolom nem szar orvosok. Az mondták:egészséges.
  Adjuk kölcsön fél évre egy csapatnak, ahol játszhat, és, ha jó akkor télen visszajön.

 7. „Nem értem az emberek, miért kritizálják Berlusconit a gazdasági nehézségek miatt, hiszen pénzügyi világválság van, és olyan sokat tett már a klubbért, szóval inkább hálásnak kellene lenniük neki.”

  Nevetséges vagy Galliani Berlusconival karöltve. Majd a több milliós Milan szurkoló nézegeti a történelmes serlegeket. Pénzügyi válság? hahahahaha Semmi jóra nem számítok a jövőben, itt csapat leépítés megy és nem építés…ezek a semmit mondó nyilatkozatok ezt tükrözik. Ibrának ad egy 10-es mezt és ezzel akarja itt tartani? :)))) Tiszta szégyen komolyan! Jövőre mit ad neki ha megint nem nyerünk semmit? Bérli a lakásást? Mert nem fogunk a forgatókönyv szerint. Én már jókat nevetni járok ide, amiket nyilatkozik ez a kopper az a mikroszkóp színpadra illő, és nem egy komoly vezetőt személyesít meg.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS