A várakozások szerint a következő napokban hozza meg a döntést jövőjéről Clarence Seedorf és Mathieu Flamini, a csapat két középpályása akiknek lejár a szerződése.

A lejáró szerződésű játékosok közül már többen is – Roma, Nesta, Zambrotta, Gattuso, Inzaghi és Van Bommel – távozott.  Seedorf és Flamini jövője még kérdéses.

A piros-feketék 1 éves szerződéshosszabbítási lehetőséget ajánlottak fel Seedorfnak, aki az elmúlt hetekben szerte az világon kapott ajánlatot. A holland játékos 2002-ben csatlakozott a Milanhoz az Intertől, és azóta 432 hivatalos mérkőzésen 62-szer volt eredményes. Abban az esetben, ha nem hosszabbít, várhatólag a brazil Botafogo csapatában folytatja.

Eközben Flamininek két éves szerződést és évi 1.8 millió eurót ajánlottak fel. A francia középpályás jelenlegi fizetése évente 4,5 millió euró, ami azt jelenti hogy ha maradni szeretne, a fizetésének nagy részéről le kell mondania. Flamini 2008-ban érkezett a Milanhoz, és 100 mérkőzésen 4-szer talált be.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a két játékos a következő napokban hozza meg a döntést a jövőjét illetően, jelenleg nyaralnak.

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Csak az egyik maradjon!
  Pályán mindenképpen jobban járnánk Flaminival de én még mindig azt szeretném, ha Seedorf maradna. Egyszerűen azért mert jobban kedvelem őt, egy legenda akit én mindig szívesen látok Milan mezben, még akkor is ha kiegészítő szereplőként. Csereként beállva a 70.percben még mindig képes eldönteni meccseket, Flamini pedig hamarabb törne kettő sípcsontokat mint, hogy meccseket döntsön el.

  • Annak idején szegény Inzaghival kapcsolatban is sokan jöttek azzal, hogy csereként beállva milyen jó lenne 10-15-20 percekre…

   Szerinted van olyan dilinyós edző, aki le merne ültetni egy 20-25 percre kalibrált játékost a kispadra? Mi van akkor, ha a meccs elején lesérül az egyik középpályás, majd 10 percre rá a másik is? Jönnie kellene Seedorfnak, aki valószínűleg már a félidőre elkészülne az erejével. Az ellenfél pedig úgy alakíthatja a taktikáját a továbbiakban, hogy az Seedorfra legyen kihegyezve. Annál a csapatnál hatalmas bajok vannak, amelynél azért kell(ene) megtartani egy, a 37. életévében járó játékost, mert meccseket tud eldönteni az utolsó 15-20 percben… A világsztárokkal telezsúfolt Pro Recco megengedhette magának, hogy Kásás meg Benedek csak az Euroligában játszogasson. De a Milan nem. 25-26 fős keretet akarunk. Abban egy 37 éves, erőnlétileg finoman szólva sem topon lévő Seedorfnak nem hiszem, hogy helye lehet.

 2. Ezt a Flamini dolgot szerintem “elqrtuk, nem kicsit, nagyon”. Kellene neki legalább egy 3 éves szerződést adni és a téli átigazolási szezonban jó pénzért eladni. Így nem kapunk érte lóf.szt se! Szerintem ez hiba!! Az egy dolog hogy nem kedvelem a srácot, de azért szerintem egy pár millát kihozhattunk volna belőle.

 3. Szerintem Seedorfra nincsen szükség,köszönjük meg neki amit a csapatért tett (nem játszott ingyen)és sok szerencsét kívánunk neki.Flamini ha akar akkor maradjon ha egészséges odateszi magát nem félti testi épségét,csak ilyen kevés pénzért nem fog szerintem maradni.

  • Kinek mi a kevés, én ennyiért a meztelen testemre tetováltatnám a komplett milános meccsfelszerelést és úgy mennék ki a pályára 🙂
   am szerintem igazad van.
   Forza Milan!!!!!!!!!!!!

 4. De Seedorftól már mindenki elbúcsúzott nem ?? Most mégis maradna ? Nesta, Pippo, Gattuso megértették hogy menniük kell. Neki is lécelni kéne, mert meg fogják utáni az ultrák még jobban. Flamini 1,8 millióért jó lenne, de szegény See papa…

 5. Szerintem korrekt a vezetőség részéről, hogy lehetőséget akarnak adni nekik. Én már korábban döntésre késztettem volna őket. Több hét nem volt elegendő idő arra, hogy eldöntsék: akarok-e a Milanban futballozni vagy nem? Rengeteg játékos gondolkodás nélkül aláírná a szerződését, ők pedig hezitálnak. Kissé meglepő.
  Seedorffal – a korából és erőnléti állapotából kifolyólag – nem lenne helyes szerződést hosszabbítani. Nagyon nagy szerepe volt a Milan sikereiben, elismerésre méltó a hozzáállása, technikai tudása irigylésre méltó, de az idő mindenki felett eljár. Sajnos az idő vasfoga megette. Köszönettel tartozunk neki, viszont át kell adnia a helyét a fiatal, ambíciózus, nagy teherbírású játékosoknak. A többiek példáját kellene követnie!
  Flaminivel mindenképp hosszabbítanék, persze csak ekkora fizetésért cserében. Hasznos tagja lehet az alakuló félben lévő csapatnak. Ő egy igazi “Jolly Joker”. Sok poszton bevethető: támadó középpályásként (technikás, bár ez a leginkább neki megfelelő poszt), akár szélső hátvédként is számíthat rá Allegri. A legideálisabb poszt számára: védekező középpályás, bal vagy jobb oldalon a 3 KP-s rendszerben.

  • Bocs, de annál a résznél, hogy Flaminit támadó középpályásként is bevethetőnek tartod, lefordultam a székről… Flamini a középpálya valamelyik szélén, általában a bal oldalán vethető be. Az ő leigazolása már valami olyasmi szándékot tükrözött 4 éve, hogy technikásabb középpályát építsünk. Ez a folyamat megrekedt, majd 2 éve megint elővettük a projektet. Flamini már technikásabb, mint a Gattuso- vagy Ambrosini-féle középpályások, de nincs olyan szinten, mint pl. Strootman. Kérdés, ha ő marad, akkor érkezik-e pl. az említett holland. Mert ha a francia marad, akkor Ambrosini, Muntari, Nocerino és Traoré mellett (Strasser szerintem transzferkellék lesz) ő lenne az ötödik gyakorlatilag ugyanolyan kaliberű ember a középpályán. Akkor pedig már én sem látnám sok értelmét – “mi a francnak” alapon – Strootman leigazolásának…

   • Jogos! Nem úgy akartam, most láttam, hogy elírtam. “Támadó középpályásként (technikás, bár ez a legkevésbé megfelelő poszt)”- így szándékoztam. De igazad van, nem tudná betölteni azt a szerepkört.
    Két jó tanács:
    1, Ha legközelebb ilyet olvasol, azt ne forgószékben tedd!:)
    2, Ne legyen magas a szék, mert onnan nagyobbat lehet esni!:)

 6. Üdv!!!

  A transfermarkt.de értesülései szerint érdeklödő lehet a Napoli Flamini iránt,de a 8 millió euró-s jelenlegi értéknek nem tudom mennyi a realitása????

 7. Hát remélem Flamini maradni fog, Seedorf is maradhatna, így a következő szezonra a következő középpálya állna fel:

  Montolivo, Traoré, Nocerino, Ambrosini, Flamini, Seedorf, Merkel, Boateng, Strasser, Strootman, Muntari.

  (Emanuelson balhátvéd, Strootmant szerezzük meg, Merketl+Strassert tartsuk meg, Aquilani mehet, Muntari pedig végleg jöjjön.)

  • Galliani nyilatkozta nemrég, hogy Shaarawy-t megvesszük cserébe pedig a Genoa megkapja Merkelt, szóval, -1 ember a középpályán.

 8. Már nemazért mondom de aki bírálja Seedorfot az nemlátta 30 fokba homokon futni felkészülési edzésen.Lassan 40en körül lesz de volt hogy pilláztam BL-be lefutotta 10-15évvel fiatalabb sportársát keményen edz és ígyis sztem minimum 1 félidőre jólenne még jövőre nembeszélve rugótechnikájárol Flamini meg kiegészítő emberként tökéletes jól elzárja a teret középpályán a támadásokhoz igaz hogy néha különbül passzolok én mint ő de szorgalmas rengeteget robotol mostani távozókkal ikonokkal azért spórolnak valamennyi pénzt inkább 1-2 új középpályás kéne meg 1 csatár és egy évet még várni Flaminire Seedorfra mit mutatnak segítenének beilleszkedni nagy tapasztalat stb bezzeg amikor 3 hónapon keresztül hó játékosa volt Seedorf akkor nemsokan mondták hogy 20-30 percre nemérdemes + tartani!!LOL a Milannal ennyinek még bőven belekell férnie! Szerintem Pirlot is még min 1 évig lehetett volna tartani attól függetlenül hogy Bommel se jáccott rosszul de neki már sokat elnéznek a bírók Juvéba még mindig szép löbböléseket passzokat csinál.. Forza —==MILAN==—

 9. Én azon fordulok le a székemről, hogy Flaminit technikás középpályásnak tartjátok! Egy közepes képességű munkás ember a középpályán! Nocerino cseréjének esetleg jó lehetne, de Nocerinonak meg nem kell csere!
  Nagy hiba volt annak idején ekkora fizetésért ilyen hosszú szerződést adni neki! Remélem távozik, és pl Strasser vagy valamelyik másik fiatal kapja meg a játékperceit!

 10. szerintem Flamini elférne még a középpályán, az Arsenalban meghatározó játékos volt és ki kell, hogy jelentsem akkoriban meghatározó csapata volt a Premier League-nek.
  Ha Flaminiben van egy aprócska hála és tisztelet a klub iránt akkor elfogadja a szerződéshosszabbítást, mert a hosszú sérülés bekövetkeztekor sem bontott vele szerződést vagy passzolta tovább ingyen, hogy legalább a fizetését megspóroljuk.
  Azért évi 540 millió forintból is meg lehet valahogy élni! 🙂

 11. Mondjuk Di Gennaro Seria B-ben lőtt 10 gólt és mellé 6 gólpassz! Nem rossz! Ha támadó kp kell a padra mondjuk.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet