Seria A 38. forduló:

Milan-Novara 2-1 (0-1)

San Siro – Milánó

Játékvezető: VelottoGólszerzők: Flamini (56.), Inzaghi (82.); illetve Garcia (20.)

Sárga lap: Aquilani (39.)

MILAN (4-3-1-2): Amelia; Zambrotta, Mexes, Yepes, Mesbah; Gattuso, Aquilani (Nesta 81.), Seedorf; Boateng (Flamini 8.); Cassano (Inzaghi 67.), Ibrahimovic.

NOVARA (4-3-1-2): Fontana; Morganella, Lisuzzo, Garcia, Gemiti; Porcari, Pesce (Maggio 84.), Rigoni; Jeda; Centurioni (Ludi 84.), Caracciolo (Radovanovic 66.).

Képek a mérkőzésről:

41 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem csodálom, hogy nehéz lehet meghozni 1 ilyen döntést, hogy soha többet nem lépnek pályra ott ahol ahol a világon mindennél jobban szertik őket és elhiszem, hogy hiányozni fog nekik..kinek ne hiányozna ez a fajta szeretet?? A képeken látszik csak igazán, hogy mennyire sajnálják, hogy itt kell hagyni a Milant! :(((( Sajnos 1* ennek a napnak is el kellett jönnie! 🙁 Köszünk mindent fiúk! Sok sikert a továbbiakban! Forza Milan <3

 2. Pippo volt a kedvencem, nem értettem miért nem lépett le januárban, hisz láthatóan nem volt felhőtlen a viszonya Allegrivel. De aztán a búcsú tökéletesre sikeredett. Megérte maradnia ezért a negyed óráért és ezért a gólért. Csak azon bosszankodom, hogy nem lehettem ott és nem láthattam élőben. Grazie Pippo! És ahogy Gatta mondta: Forza Milan fino alla morte!

 3. Igazi hollywoodi meccs volt. Inzaghinak KELLETT rúgnia a győztes gólt.
  Kiemelném Ibrahimovicot, aki mindösszesen egyszer próbálkozott kapura lövéssel, és érezhető volt – az alapján a 40 perc alapján, amit láttam a meccsből -, hogy ő most mellékszereplő akart lenni: gólt akart rúgatni a búcsúzókkal. Rendkívül korrekt módon játszott.

  Borzasztóan nehéz volt nézni a meccs utáni képeket, a síró játékosokat.

  Köszönök mindent Filippo Inzaghinak, Clarence Seedorfnak, Gennaro Ivan Gattusonak, Alessandro Nestának, Gianluca Zambrottának, Mark Van Bommelnek! Sok sikert a továbbiakban!

  Mostantól azonban már az új Milan építésével kell foglalkozni. Legendákat kell pótolni.

 4. A tegnapi nap nem arról szólt, hogy nyer-e, bajnok lesz-e a csapat. A tegnapi Novara elleni zárófordulóra sajnos mint a “Nagyok” búcsúmeccsére fogunk emlékezni. A legnagyobb bánatunkra itt hagyják a Milant. Tegnapi olvastam a hírt, hogy Zambrotta is elmegy. Ezzel már hatra emelkedett a távozók száma.
  Tegnap bebizonyították, hogy mekkora sportemberek, milyen szeretettel gondolnak az itt eltöltött időre. A szurkolók is imádják-imádták őket.
  Voltak olyan meccsek, amikor mi szurkolók is mondtuk, hogy miért nem akasztják szögre a cipőjüket. És tessék: elhagyják a Milant, s most nagyon nehéz ezt elfogadni. Van egy olyan érzésem, hogy senki sem úgy gondol rájuk, hogy rajtuk elment X meccs. Ez nem arról szól. Most semmi negatívum nem szabad, hogy illesse őket. Ezek a napok legyenek a búcsú napjai, ahol csak a szépre, jóra emlékszünk.
  Szomorú nap volt a tegnapi – úgy érzem – minden Milan szurkoló számára. Mégis mondhatjuk, hogy valami elkezdődött. Talán a beindított folyamat előrevetíti annak lehetőségét, hogy teljes megújulás várható. A korábban beharangozott, megvalósult igazolások, “talán egy nagy név érkezése” azt jelentheti, hogy egy olyan háznak rakták le az alapkövét, amiből előbb-utóbb felhőkarcoló lesz. Remélem a magasból nézhetünk majd rá Olaszország, s Európa többi csapatára (persze nem lenézve őket, de azért jó érzéssel töltene el, ha azt mondhatnánk: miénk a világ legjobb – számokkal, eredményekkel is alátámasztva – csapata)!
  Ennek örülni kell. Egyik szemünk nevet, viszont a másik szemünk sír: hogy miért, az szerintem teljesen érthető. Sajnos – egyszerre – elhagynak minket azok a játékosok, akik hozzásegítették a csapatot, hogy Európának rettegnie kelljen tőlünk. Ki ne emlékezne 2003-ra, amikor BL-t nyertünk. 2005-re, amikor egy hajszál választott el attól, hogy megint felüljünk a trónra, a BL döntők történetében soha nem látott színvonalú meccsen. És 2007, a visszavágó a Liverpool ellen. Ott már bebizonyosodott, az egyszer fordulhat elő, hogy a jobb csapat, jobb játékkal alulmarad. És kihagytam 2 bajnoki címet, valamint a szuperkupát, klub vb-t, … valamelyik sikerből mindenki kivette a részét!
  Kik hagynak el minket? A világ egyik legjobb belső védője, Nesta; a rekorder, a géniusz Seedorf; a lesipuskás, a zseni Inzaghi; a robotoló, a középpálya fontos láncszeme Van Bommel, a csúcsformájában a világ legjobb védői közt számon tartott Zambrotta, s a csapat szíve, motorja Gattuso.
  Belátták, hogy nem tudnának ugyanolyan színvonalon játszani. Mindent megtennének a Milanért. Ezt is megették. Le a kalappal előttük, hogy ezt a nehéz döntést meghozták. Nem látunk a színfalak mögé – hogy melyik interjú, nyilatkozat igaz -, de szinte biztosra vehető, hogy az ő döntésük volt, s nem a vezetőségé. Nem érezték úgy, hogy olyan hasznosak lennének a csapat számára, mint korábban. Úgy gondolták: jöjjenek a fiatalok. Az a cél lebeghetett a szemük előtt, hogy visszatérjen oda a Milan, ahová mindig is tartoznia kellett volna: Európa legjobb csapata legyen.
  Köszönjük nekik azt a sok szépet, jót, amit a csapatért tettek! Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom: nagyon fognak hiányozni!
  Forza Milan

 5. Megjegyzem, elég szomorú, hogy egyetlen egy adó közvetíti Magyarországon a Serie A mérkőzéseit, és az sem volt képes leadni ezt a búcsúmérkőzést, mert fontosabbak voltak az ismétlések és nekünk szurkolóknak (legalábbis nekem) be kellett érnünk a netes streammel, ami persze akadozott. De megérte. Köszönünk mindent Pippo, Rino, Sandro, Clarence, Mark és Gianluca… Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy a mérkőzés utáni búcsúzáskor Allegri nem volt ott?

  • Nekem is feltűnt Allegri “távolmaradása”, de jobb is így, nem róla szólt a tegnapi nap. Amúgy most olvastam az egyik cikket a milannews oldalán és ahogy ki tudtam hámozni Pippo ebben az idényben (is) hozta a meccsenkénti 1-es gólátlagot: 70 percet kapott egész idényben…

  • Neked legalább akadozott, nálam le is fagyott teljesen (simán be is írtam Seedorf gólpasszát Cassanonak :/ )…
   Szóval tegnap nagyrészt csak a szöveg volt, a képeket most nézem csak, és nagyon megható. A tábor koreográfiája, a zokogó játékosok, könnyezek én is..
   Utoljára akkor éreztem így, mikor Maloné-k vonultak vissza a Jazzből.. A jelenlegi szituációban az a jó, hogy ezek a srácok mindent megnyertek, amit klubszinten lehetett, így nem marad bennünk hiányérzet, ha néhány év múlva felemlegetjük a most búcsúzó legendáinkat!
   Gatta, Pippo, Nesta!
   Új korszak kezdődik, remélem legalább annyi sikert hoz, mint amennyiben Nektek is részetek volt, és remélem úgy örültök majd neki, mint ahogy mi örültünk a Ti sikereiteknek!

 6. Nehéz a búcsú!
  Nagy labdarúgók és emberek mennek el.rengeteg szép emlék fűződik hozzájuk,nagyon fognak hiányozni.És nem csak a Milannak hanem az olasz focinak is.Ezzel,hogy ők kiöregedtek és eljárt felettük az idő kicsit úgy érzem,hogy az Olasz labdarúgás felett is elszállt!Most úgy tűnik ők voltak az utolsó korosztály akik bármely tornára úgy mentek,hogy:na esélyesek vagyunk és megnyerhetjük.Nem hiszem,hogy volt valaha ilyen csapat ahol egyszerre 6″világsztár”búcsúzik és ebből 4 világbajnok!!!Kiemelném én is a tegnapi meccsből Ibrahimovicot!Mindent megtett a búcsúzókért!
  Pippo meg egyszerűen hihetetlen!
  Nagyon sajnálom,hogy szinte csak fél ház volt!És nem is értem!
  De ez mondjuk most híven tükrözi Olaszország gazdasági helyzetét és azon belül az olasz fociét……..de akkor is!Ők megérdemelték volna!

  Köszönünk mindent fiúk!

  Forza Milan

 7. Amikor majd Ryan Giggs és Paul Scholes elhagyja a Manchester Unitedet, Jamie Carragher és Gerrard a Liverpoolt, Lampard és Terry a Chelsea-t, Xavi és Puyol a Barcelonát, Del Piero a Juventust és Zanetti az Internazionalét stb. stb., akkor ezen csapatok szurkolói is tudni fogják, mit is élhettek át tegnap a Milan drukkerei.

  Biztosan nem volt még klub, amelyből annyi legenda távozott volna egyszerre, mint tegnap a Milanból. Ha eddig megkérdőjelezte volna valaki azt tényleg hatalmas közhelyet, hogy a Milan egy nagy család, akkor tegnap láthatta, hogy ez mennyire így van. Látni a 35 éves, rengeteg csatát megélt Van Bommelt, aki úgy bőgött, mint egy kisgyerek, annak ellenére, hogy mindössze másfél évig és 50 meccs erejéig volt a Milan tagja, látni Zambrottát, aki “csak” 4 évig és fele annyi meccset játszott nálunk, mint a Juventusban, mégis úgy zokogott, mintha a San Siroban született volna, egészen megdöbbentő volt.

  Tartom, hogy ezeknek a játékosoknak menniük kellett, mert már nem tudták hatékonyan segíteni a Milant. De hiába szidtuk Zambrottát, mert néha csak lébecolt a pályán, hiába fütyülték Seedorfot, aki néha tényleg megérdemelte, hogy kritikával illessük, hiába bosszankodtunk azért, mert Nesta már nem az a Nesta volt, aki annak idején hozzánk került, hiába konstatáltuk, hogy Pippo már régen túljutott a fénykorán, ők mindannyian rengeteget tettek a Milanért az évek alatt. Ők akkor is a Milan legendái maradnak. Gattusora úgy fogunk emlékezni, mint aki hétvégenként tönkretette a San Siro gyepét, Seedorfra a fantasztikus labdái és a rúgótechnikája miatt, Inzaghira úgy, hogy nem volt olyan helyzet, amiből ő ne tudott volna legalább egy helyzetet kialakítani, Nestára meg úgy, hogy bárkit képes volt levenni a pályáról, és ehhez nem kellett durva eszközökhöz folyamodnia…

  Büszke vagyok arra a szellemiségre, amelyet a Milan képvisel, és amelyről mindenki megbizonyosodhatott tegnap (is).

  Örülök, hogy végigkísérhettem ezeket az éveket, láthattam ezeket a játékosokat a Milan mezében. Köszönöm!

  Részemről ennyi volt a végszó.

  • Mivel, a Milan család, ezen csapatok szurkolói ezt soha sem fogják átélni. 1993, Basile Boli, régen volt, de igaz volt, imádom ezt a csapatot!Azóta szurkolok nekik. Az utolsó meccset megsirattam.

 8. Várom értő Szurkolótársaim építő hozzászólásait,tippjeit visszavonult extraklszis legendáink pótlásának lehetőségeiről,illetve az ide vonatkozó tippeket a jövő Milanját illetően!

  Ui:Pippo nagyon megérdemelte…!

  Forza Milan!

  • Gattuso – Traoré
   Seedorf – Montolivo
   Van Bommel – Veloso
   Zambrotta – Tremoulinas/Armero/Mathieu
   Inzaghi – Tévez
   Nesta – Ogbonna

   • Gattuso – Traoré

    Ezzel nem értek egyet!
    Szerintem Gattuso – Nocerino.. Traoré meg Nocerino rol veszi le a terhet, ha szükséges!

    • Nem értesz egyet? Oké, ezt megjegyeztem… 😀

     (Bár, igazad van, mert valóban Nocerino tekinthető Gattuso utódának!)

   • Van Bommel posztjára érkezik Montolivo, hogy folytassam Jackoby5 észrevételét!
    Remélem lesz 1-2 jó igazolás még.

  • Van Bommel-Montolivo

   Zambrotta-De Sciglio

   Seedorf-Sneijder

   Inzaghi,Nesta,Gattuso:PÓTOLHATATLANOK !!!!

   😀

  • Gattuso – talán már megtaláltuk Nocerino személyében (“bár ez kissé sántít”)
   Van Bommel – Montolivo (ha ugyanazon a poszton fog játszani)
   Zambrotta – Armero vagy Criscito
   Nesta – elég nehéz lesz pótolni, de ha a Mexes-Silva kettős jól muzsikál, talán nem tátong majd akkora űr, Acerbi/Astori kettős talán elérhető, Ogbonna: ha jól értesültem ma v tegnap hosszabbított.
   Inzaghi – na ő az, akinek nincs alternatívája. Lehet, hogy sokkal jobb képességű futballisták vannak, de ilyen mint ő nincsen. Drogba?,Neymar?,Hulk?Tevez?
   Seedorf – nehéz, de ha az irányítói szerepkörére gondolunk, s nem a bal/jobb támadó középpályás posztra, álmodhatunk Gansóról vagy Sneijderről:)

   • Csatársorban még Giuseppe Rossit is el tudnám képzelni. Azáltal, hogy kiesett a Villarreal, sérült is volt, a transfermarkt “ára” is csökkenni fog a 28 millióról.
    Ibrával ketten jók lennének-e elöl, azt nem tudom. De jól hangzik, s ráadásul olasz állampolgár is (az sem hátrány, legalábbis az én szememben).
    Meg kellene várni a többi igazolást, plusz a játékrendszert, amit Allegri kitalál. Utána el lehet dönteni, hogy a mester elképzeléseihez, ki passzol!

 9. Nehéz bármit is mondani… Szomorú és felemelő pillanatok voltak tegnap. Köszönöm fiúk, élmény volt a játékotokat nézni évekig. Sajnos vége, de az emlékek megmaradnak.

  Forza MILAN!

 10. Én még csak 11éve vagyok Milan drukker,ezzel a csapattal nöttem fel olyan érzés volt a tegnapi mintha a fél gyerek koromat vesztettem volna el!Nagy bajnokok és csak a szép emlékek maradnak meg bennem.Nagyon remélem hogy méltó játékosokkal lesznek pótolva és könyebb lesz igy feldolgozni ezt a”traumát”ha lehet igy fogalmazni:D
  Maldini helyett jött 1 T.Silva méltó utód és sok mindenben egyformák igy nekem valamivel könyebb volt felfogni hogy Maldini már nincs köztünk…
  Reméljük hogy szép nyári átigazolás elé nézünk végre,és jővőre újra probálunk ütőképes csapatot alkotni mint 2002-2007ig:) Forza Milan

  • Csak 11 éve ? 😀 Az idei felhozatalt elnézve, hogy kikkel bővült a közösség, bőven top drukker vagy, nekem elhiheted. 😉

   • Hát van pár ember aki ennek a dupla ideje szurkol a szeretet csapatunknak azért irtam hogy”csak”:D
    Köszönöm a”bókot”amugy:) Forza Milan

 11. Szomorú, de egyben felemelő vasárnap délután volt. Csodálatos és legendás játékosok búcsúztak tegnap. 🙁
  Nem tudom, volt-e olyan Milan szurkoló, aki a tegnap délutánt kibírta egyetlen könnycsepp nélkül, én még este is bőgtem… (mentségemre legyen szólva, nőnemű vagyok 🙂 ). Ha ki-ki visszagondol, mi minden történt vele az elmúlt 10 évben, rengeteg változás történt valószínűleg mindenki életében, de a CSAPAT változatlan volt. Most egy eddig állandó és biztos pont is változik, de ez az élet rendje. A „Milan-családnak” is meg kell újulnia, de megtartva azokat az értékeket, amelyek miatt olyan sokan szeretjük éppen ezt a csapatot. Milan-szurkolóként nekünk az a dolgunk, hogy továbbra is a csapat mellett álljunk, és bízzunk abban, hogy egy legalább ilyen sikeres és szép korszak vár ránk a (közel)jövőben is! FORZA MILAN!

  • Én még csak 13 éves vagyok,de már 5 éves korom óta AC Milan drukker vagyok.Mindig néztem a meccseket és én is láttam ezeket a játékosokat csúcsformában játszani és én is sajnálom nagyon hogy most távoznak.

  • Szerintem most ez nem az az idő, amikor szidni kéne valakit is. Sokan, sokszor valóban nem titkoltuk, hogy meg kell újítani a Milant. Az idősebb játékosoktól előbb vagy utóbb meg kell válni, s átadni a helyet a fiataloknak.
   Ettől függetlenül mindegyikünk elismeri a távozó játékosok képességeit. Rengeteget köszönhetünk nekik (s ők is a Milannak, valamint a szurkolóknak).
   Azért a búcsú lehet fájó, én úgy gondolom.
   Nem áll meg az élet, mennek tovább a dolgok. Amit elkezdett a vezetőség, be kell fejezni.
   Ennyi legendát elveszteni, ráadásul egyszerre, nem könnyű feldolgozni.

 12. Most nagyon sokan nem fogtok egyeterteni velem de nem erdekel!!!leirom a velemenyemet!!
  A vasarnapi meccs is bebizonyitotta szamomra,h miert nem szeretem es sosem fogom szeretni Alegrit!!!miert???
  sok…sok..sok gondunk volt a szezonban..elol is!serulesek..Robi anti gol tablettaja…es akkor sem…ismetlem akkor sem kapott lehetoseget Pippo!tegnap bebizonyitotta mindenkinek ,h igenis helye lett volna ebben a csapatban es sokat tudott volna segiteni,ha kap 20 perceket meccsenkent!lehet hurrogni,h oreg…(De O egy szuletett gol vadasz ),meg h a jovo csapatat akarja epiteni..DE most egy bajnoki cimnek is orulhettunk volna ha tobbet jatszik SuperPippo!ebben biztos vagyok…

  Uff

  en beszeltem!

  • Ne haragudj , de ez a találkozó nem bizonyított be semmit, egy 19. helyen álló csapatot fogadtunk, tét nélküli meccsen, ahol mindenki azon volt, hogy méltó búcsút vegyünk a legendáktól. Nem hiszem hogy egy 38 éves játékos nyerte volna meg nekünk a bajnokságot. Egyébként, ha játszatta volna őt Allegri , és netalántán nem úgy sikerült volna neki a szezon, ahogy te eltervezted, akkor azért nem szeretnéd, mert nem a fiatal játékosokra támaszkodik. 🙂 FORZA MILAN !

  • Én már szezon közben is ezt mondtam! De sosem tudjuk meg mi lett volna, ha…
   🙂 Szép volt a búcsú. Ez a mozdulat sor, amit nem láthatunk egyik csatárunktól sem. Igazából nem értem mi a bonyolult abban,h a kaput kell támadni egy támadónak. De remélem hamarosan egész más lesz a csapatjáték, és látványosan nyerünk meg ilyen meccseket!
   Forza Milan!
   Grazie Ragazzi!

 13. Megható volt mindenkinek aki érző szívű Milan drukker…Hatalmas góllal búcsúzott Pippo,egy élő legenda akitől rettegtek európa hálóőrei…és ez nem túlzás!Köszönünk mindent!!!

 14. Óriási volt! Pippo a legnagyobb, még egy ilyen játékos nincs.
  Szerencsére csatárposzton meg vagyunk oldva, ha Pato felépül.
  Esetleg Tevez vagy Balo jöhetne Robinho helyére.
  Irányító kéne nagyon és a védelmet is meg kell erősíteni.

  ———-Abbiati———-
  X—-Mexes—Silva—-X
  Noce–Montolivo—Boa
  ————X—————
  —Ibra——-Többiek:)–

  A padra pedig jó cserék kellenek, hogy ne jöjjünk zavarba egy sérüléshullám
  esetén.

 15. Tegnap lezárult egy korszak, Köszönök mindent az öregeknek! 🙂
  Nagyon nagy kedvenceim voltak!! Nagyon fognak hiányozni.

  Remélem az új Milan is legalább lesz annyira sikereres, mint a régi.
  Ehhez erősítésre van szükségünk, remélem hasonló szintű játékosokat fognak hozni.
  Bár ha abból indulok ki, hogy Pirlo helyére se érkezett senki… elszomorít a helyzet.
  De lehet a Scudetto “elvesztése” felébreszti a vezetőket, és belátják, hogy bizony igazolni kell.
  Mondjuk eddig jól haladunk, érkezett Montolivo! Traoré?! Róla nem tudok semmit.
  Forza Milan!!

 16. Köszönjük Pippo!!! És mindenkinek, valószínűleg végleg véget ér egy korszak. De a jövőben is olyan szép eredményeket érünk el mint Carlo Ancelotti idejében ebben biztos vagyok. Remek a csapatunk. Gracie Pippo, Gata, Sandro. Ti már hősök vagytok, a mi hűseink.

 17. Tudttuk hogy valtozni fog minden!!!!!!!!!!!!!!!! Tegnap ugy erztem valami belölem is elment,, velük eggyütt! Köszönjük fiuk!!!

 18. Az biztos, hogy nehéz pillanatok vannak ilyenkor. A LEGENDÁK, a SZENÁTOROK most elhagyják azt a helyet ahol ikonokká váltak igazán. Egyszer ennek a pillanatnak is el kellett jönnie. Az biztos, hogy a Milan egy nagy család, és ha bár néhányan kiesnek, mert ez az élet rendje, jönnek új játékosok, akiknek majd megtaníthatjuk, hogy vegyenek példát ezekről a legendákról, mert ők voltak a MILAN egytől-egyig. Sok sikert nekik a továbbiakban!

  Forza Milan!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet