Silvio Berlusconi a klub tulajdonosa is  megerősítette, hogy a következő szezonban is Massimiliano Allegri irányítja majd a bajnoki címvédő Milant. Ezt korábban már Allegri is közölte.

“Igen, a következő szezonban is Allegri lesz a vezetőedző” – jelentette ki Berlusconi az újságíróknak .A közelmúltban ugyanis számos híresztelés szólt Massimiliano Allegri távozásáról.

Az olasz szakember 2010 nyarán vette át a csapatot, és azóta már egy Scudettót és egy Olasz szuperkupa címet is bezsebelt a klub. Allegri szerződése 2014 nyaráig szól. A korábbi pletykák szerint lehetséges utóda Fabio Capello lehetett volna.

22 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ebben a szezonban 94 gólt rúgtunk eddig. A csatárok (jelenleg heten vannak) 56 gólt vállaltak. Ez az összes gólunk kb. 60%-a. Ez így nem rossz, bár szerintem az “egészséges” arány bőven 70% körül kellene hogy legyen. A csatárok 56 gólja közül 32-t Ibrahimovic lőtt (vagyis minden harmadik gólunkat a svéd szerzi, ami a csatárok góljainak majdnem 60%-át jelenti). Ezek nagyon nem jó arányok. Papíron van 4 klasszis csatárunk, de közülük csak 1 olyan van, aki terhelhető ÉS még hozza is a tőle elvárhatót. Robinho ugyan terhelhető, de a hatékonysága katasztrofális, Cassano zseni, de fizikálisan nem az igazi, Pato meg a terhelhetőség pedig két különböző kategória, és most már a hatékonysága sem az igazi. A Milan ebben az évben úgy volt versenyben sokáig, hogy 2-nél több az említett csatárokból csak elvétve volt bevethető… Biztosan lesznek változások a csatársorban.

  • A másik cikkhez való hozzászólásodat a másik cikknél erősítettem meg egy véleménnyel 😀
   Ehhez a cikkhez: A másik cikknél írt hozzászólásom igaz lehet ide is…kivéve, hogy sztem ez a hír igaz, mert nincs benne a “jelenleg úgy gondolom” kitétel 😀

 2. Hát kinek a pap, kinek a papné…

  Én Capello-ban jobban meg tudnék bízni….
  Allegri – sose mondtam, hogy rossz edző lenne…. de rengeteg döntésével nem tudok egyetérteni… nem tudom megérteni, mit miért csinál…. nincs benne semmi logika.
  Kell még neki 3-4 szezon, mire valóban jó és megbízható edző válik belőle… na de a MILAN-nál? hm….

  Ha valóban marad, remélem képes lesz tanulni a saját hibáiból… és sok sikert neki… de főleg a MILAN-nak.

 3. Szerintem Allegri fejlődik!! Én rengeteget szidom és még fogom is… miért nem lehetett a szezon más részén rotálni a csapatot?? Most bezzeg fel tudtunk állni Bonera-Yepes kettőssel. Míg ősszel (Mexes sérülése miatt) Nesta addig játszott, míg meg nem sérült. De rengeteg hasonló példa van. Ibra még még mindig szent, hozzá nyúlni tilos. Ezt sem értem. Menni alig tud soxor, szerintem ő maga is várja mikor hozzák már le… (Főleg kis csapatok ellen)
  Szerintem Capellonak nagyon jó helye lenne a vezetésben amennyiben tanácsokkal segíti, megerősíti a mindenkori vezető edzőt. (Persze nem rátelepedve)
  Allegri szava nem tudom mennyit jelent átigazolás politikánkban, ha sokat akkor ki kell rúgni. 😀 De remélem,h nem így van, viszont a nyáron már erélyesebb lesz!
  Eredményeihez annyit: Tavaly egy magyar bajnoksághoz (persze túlzok) hasonló sorozatot nyertünk meg.. ellenfél sem volt! Idén 1 ellenfél volt, tudjuk hogy áll a bajnokság! Ami egyértelműen Allegri ellen szól, az a rangadók mérlege! SIRALOM!! Ha kikapunk az Intertől (Nem is értem hogy merek ilyet írni ->ilyen NINCS!!) szinte azonnal kirúgnám!

 4. Azért azt vegyük figyelembe Allegri megítélésénél, hogy a tavalyi szezonban valószínűleg azért lettünk bajnokok, mert nem volt egy épkézláb ellenfelünk sem. Az Inter katasztrofális volt Benitez, és Gasperini alatt is. A tavalyi Juventus szerintem említést sem érdemel. Az idei szezonban volt egy PÁR nehézsége Allegrinek aminek egy részét sikeresen vette egy részét nem, például a sok sérült, ez már nem normális, hogy az egyik legjobb csatárunk állandóan sérült és az idei szezonban is több volt a sérült játékosunk, mint ahány egészséges emberre számíthattunk, és nem utolsó sorban itt van a Juventus, aki hatalmas tőkeínjekciót kapott az idény előtt, és sikerült erősíteniük. Ezért lehet mondhatni, hogy az is csoda, hogy a sok sérülttel is versenyben tudunk lenni a bajnoki címért, ami a jövőt illeti, ilyen játékospolitikával, és zsugorisággal semmire nem fogunk menni, lehet bl sem lesz, mivel a zebráknak jövőre idén nyáron is hatalmas költségvetése lesz, és szerintem a merda is fog intézkedni a nyáron, mi pedig megint zsugoriskodunk. Lehet szereteni/nem szeretni Allegrit, meg lehet közelíteni sok féle szempontból a munkáját. Ha van valami elképzelése a jövőre nézve és véghez tudja vinni akkor örülök, hogy marad, viszont, ha Berlu nem ad pénzt akkor nem lesz itt semmiféle bl, bajnokság.

 5. Kicsit gyanús ez a megerősítő mondat. Eddig senki sem beszélt róla, most pedig, ahogy Allegri kijelentett dolgokat, Berlusconi is. Furcsa, de ki tudja mi mit jelent.
  Egyre azért emlékszem, a Kakával kapcsolatos kijelentésekre:
  1, Kaká biztos marad.
  2, Értsék meg: “Kaká nem eladó”.
  3, Kaká örök hűséget esküdött a Milannak.
  4, Kaká az ablakból integetett, stb….. inkább nem is folytatom!
  És valami csoda folytán, Kaká nincs a Milanban. Allegrivel is lehet ez lesz??!!

 6. Allegri maradni fog.
  Nem hasonlíthatjuk össze Kaka esetével..
  Kaka-ért sok pénzt kaptunk,tehát a klub nyert rajta.
  Allegrinek élő szerződése van,ha el akarnánk küldeni attól függetlenül ki kéne fizetni.
  A klub bukna rajta.
  Ezért ő nem lesz elküldve,nem beszélve arról,hogy nem lázadozik a vezetőség felé hanem inkább oda helyezkedik és védi őket a nyilatkozataival.Nyilván azért mert a Milan edzőjének azért még mindig jobb lenni mint valamelyik középcsapatéjé.
  Nem hiszem,hogy kapkodnának a csapatok Massimiliano után ha innen távozna.
  Persze,hogy ragaszkodik a klubhoz és persze,hogy azt mondja majd augusztus 31.-én:kész a keret elégedett vagyok az igazolásokkal…..
  Pedig mindenki(még ő is)tudja,hogy valószínűleg kevés lesz két fronton…
  De természetesen értem forzamilan1983 írását.Itt semmi sem biztos…