Serie A 34. forduló:

Milan-Bologna 1-1 (0-1)

San Siro – Milánó

Játékvezető: De MarcoGólszerzők: Ibrahimovic (90.); illetve Ramirez (26.)

Sárga lap: Nocerino (50.), Bonera (69.); illetve Perez (25.), Taider(85.)

Piros lap: Bonera (82. – második sárga lap)

MILAN (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Bonera, Antonini (Emanuelson 69.); Nocerino, Van Bommel (Aquilani 73.), Muntari; Seedorf (Cassano 56.); Robinho, Ibrahimovic

BOLOGNA (3-4-2-1): Agliardi; Raggi, Portanova, Cherubin; Garics, Perez, Mudingayi, Morleo; Ramirez (Kone 88.), Diamanti (Taider 65.); Di Vaio (Acquafresca 74.)

A mérkőzés statisztikája:

gazzetta.it

goal.com

Képek a mérkőzésről:

Végül a legérdekesebb kép a meg nem adott lesgólunkról:

 

56 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mi tagadás gyenge meccs volt ez. De már ha az egész meccset vezette a Bologna annak is lehet örülni, hogy egyenlítettünk. De ez a teljesítmény kevés. Reménykedjünk, hogy nyer ma este a Roma.

  Forza MILAN!!!

 2. Nem láttam a meccset, de egy rövidke összefoglalót meglestem.

  Az egyetlen pozitívumnak – gondolom nem egyedül – azt említeném, hogy Bonera nem játszik a következő (legalább) 1 meccsen, ez már sokunkat megnyugtat a Genova elleni meccsen.

  A játékosok nyerni akarása nagy, az érte való küzdés viszont szinte alig látható…
  Testnevelés órán jobban küzdünk ha az ellenfél vezet.. Ez sajnos mindent elmond.

  Lehet azt mondani, hogy hajrá róma, meg a juve is botlani fog, de ez csak hiú ábránd, bárhogy is nézzük. Egy bajnoki címre törekvő csapatnak nem azt kell figyelni, hogy az éppen aktuális rivális kivel játszik, és kinek kell épp szurkolni.

  A genovát tönkreverte a siena, ellenük talán lesz keresnivalónk, bár nagyon kétlem, hogy sima meccs lesz, bár elvileg silva és boa visszatér, igaz boateng visszatérését mindig hetekkel a tényleges visszatérés előtt írják, hogy a következő meccsen, a következő meccsen, stb stb…

  Allegri megint ügyesen összeállította a kezdőcsapatot, nagy szakértelemmel egy lassú csapatot rakott össze egy 11 emberrel védekező, kontrákra berendezkedő csapat ellen, és persze Bonera az egyik belső védő.

  Ja igen.. az edzések.. az a gatyaszaggató tempó hihetetlen.. A kamera alig tudja nyomon követni a játékosok mozgását. Az a pár kör lötyögés, majd a tilitoli labdázás rendkívül megterhelő, nagy koncentrációt igényel.

  Az orvosok meg menjenek el valami OKÉ-s képzésre, legalább addig se lesznek a csapattal.

  A nyáron nagy változásokat várok, az említett orvoscsoport mellett nem dörgölném a szemem alatt a könnyeket, ha Allegrit is szélnek eresztenék, mert ő is egyfajta Leonardo, áll (vagy ül) a pálya szélén, és nézi a meccset, mint egy átlagos szurkoló.
  Taktikát, formációkat, összjátékokat (a világhírű kis szögletünkön kívül) kitalálni nem tud. Továbbá lenne néhány játékos aki szintén kereshetne új munkahelyet, mert nem hogy nem Milan szintű, de még egy kiscsapat padjára se kerülne be mindig.

  De gondolom folytatódik a jól megszokott ígérgetés, és megint jönnek a színvonaltalan, kiöregedett, lejáró szerződésű botlábak…

  • “Lehet azt mondani, hogy hajrá róma, meg a juve is botlani fog, de ez csak hiú ábránd, bárhogy is nézzük. Egy bajnoki címre törekvő csapatnak nem azt kell figyelni, hogy az éppen aktuális rivális kivel játszik, és kinek kell épp szurkolni.”

   Ebben igazad van, tényleg nem azt kell figyelni hogy a rivális kivel játszik és hogy jajj Istenem nyer-e. De ebben a helyzetben nincs mit csinálni, most csak figyelni tudjuk a juve meccset hátha a Roma nyer.

  • Pffffú testvér! Ez igen!!! Minden szavad a szomorú valóság!!!!! És még le is mered írni!!! Ezzel nem leszel népszerű sokak szemében! Egy ember Veled van,a jó öreg acm35!!! 🙂 Gratula Krisz!!!!

  • véleményem szerint nem a Bonera-nak nem kellene játszani, hanem Van Bolmmel-t kellene kihagyni a keretből…
   már megint az ő hibája miatt kaptunk gólt…

 3. még ha nem is nyerjük meg a bajnokságot, már igazából nem nagyon tud érdekelni az egész ilyen meccsek után… remélem a juve megszenved az aranyért. bízok benne hogy nyáron lesz egy kisebb átalakulás, bár nem nagyon reménykedek benne, mert évek óta semmi, akkor miért pont most, Berlu ha nem képes újból élcsapatot csinálni adja el a csapatot valakinek, mindenki jobban jár. digisport meg inkább tenisz meccset ad mint hogy sem Milan bajnokit, és 1 rendes stream ne legyen 2012-ben … így utólag igaz jobb, hogy nem láttam.

  • Egyébként adta, csak azok a balfékek 16 perccel késtek az élőhöz képest. A meccsről meg annyit, hogy elkezdhetnének már fejleszteni valami videó bírós rendszert, mert ez szánalmas.

   • sopcaston néztem egy darabig de a 5 másodpercenként 1 képkocka jött, hang meg nem is akadozott csak a kép, igen tudom adta késéssel, de az már akkor sem olyan

 4. a megnem adott gólról valaki tud jobb képet adni. Csinálok egy ilyen kis karikatúrát a 3 meg nem adott gólról…kettőről már van. A harmadikra jobb kéne. A meccset láttam de képet nem találok igazán jót. Köszönöm. Ja Seet kezdetni… Bommel nagyon gyenge, szintúgy Robinho. El S. és maxinak kellett volna beállnia. Forza Milan!

 5. Azért nem mellékesen, ha a bíró megadja a golunkat, ami szabájos volt(ISMÉT)és 2-1 re nyerünk, most másfajta érzések kavarognának bennünk. Ez azért hihetetlen, lehet mondani, hogy el kell felejteni, meg hogy nem kéne vele foglalkozni(a meg nem adott golokra gondolok) de ezek mellett már tényleg nem lehet csak úgy elmenni. Ugyanis ha jól tudom, ez volt a 4. golunk idén amit nem adtak meg. Hány pontal is vezaetnénk most a bajnokságot ha ezeket a szabájos golokat nem érvénytelenítik??? Szégyen, hogy ezt ezen a szinten ijen természetességgel művelik a bírók, és szégyen hogy ezellen nem lehet, vagy nem akar senki semmit tenni!!! A szövetség eggyértelmüen a Juvét akarja idén bajnoknak, ez nem vitás én már elkönyvelem a bajnoki ezüstünket!!! Ez van.

  • ez mind szép és jó…. csak hogy a bajnoki címvédőnek a 10. helyezett ellen nem igy kell játszania, és nem 1 gólos különbséggel kellene nyernie. Már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk semmi másra… a többi már elúszott.
   Egy hihetetlenül motiválatlan és rengeteg hibát vétő MILAN-t láthattunk a pályán. Nem érdemeltünk volna győzelmet…..
   A bajnokságnak meg annyi.

   • Teljes mértékben egyet értek veled. Én még azt is számon kérném az edzői team-től, hogy az elmúlt kb. 10 meccsünkön, milyen taktikai utasításokkal küldték pályára a csapatot. Minden meccsünket láttam, és nekem nagyjából az jött le, hogy passzoljatok Ibrának, keressétek Ibrát a labdával, aztán Ő majd megoldja. Soha nem szidtam még Allegrit, pedig nem kedvelem, de azt hiszem, az utóbbi időben elszenvedett kudarcokban oroszlán része van. Természetesen a játékosoknak is, akik a MILAN címerrel a szívük felett illene motiváltabban játszani, ill. küzdeni az utolsó pillanatig. Amennyiben ehhez nincs kedvük, ne vállalják a játékot. Úgy gondolom, ültek a padon olyan játékosok, akik, ha lehetőséget kaptak volna, a szívüket is kitették volna. Az elmúlt meccseken látottak alapján, teljesen fel vagyok háborodva (gondolom, nem vagyok vele egyedül).

 6. A 2002/2003-as (??) idényre kezd hasonlítani ez a szezon. A Juventus pedig gyalázza a futballt, nem igaz, hogy miért nem képesek egyetlen idényt sem végigjátszani bunda nélkül.

 7. Rettenetes egy meccs volt.
  Ha nem tudtam volna hogy a MILAN játszik, akkor azt hittem volna két alsó-közép kategóriás olasz csapat küzdött meg egymással… ahol a Bologna érdemelte meg inkább a győzelmet.
  Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a MILAN kiesett az Olasz kupából, mert nem tartotta fontosnak, kiesett a BL-ből, mert fogjuk rá, jobb ellenfelet kaptunk, és mikor már egyedül arra kellene koncentrálnunk, hogy a bajnokságban begyüjtsük az összes megszerezhető pontot kis csapatok ellen, a csapatunk úgy viselkedik, mint akinek már mindegy… aki már rég feladta….
  Semmi motiváció, semmi hajtás…semmi küzdelem… rengeteg eladott labda… úgy pattogott le a labda a játékosainkról, hogy már rossz volt nézni. Kínlódás volt ez a javából. Soha nem akarok ilyen MILAN-t látni!!!
  nagyon úgy néz ki, edző váltás lesz a nyáron és bár a csapatot kellene de nagyon megerősiteni, azt hiszem egy új edző leigazolása lesz a legnagyobb igazolásunk.
  Persze erről a meccsről Allegri nem igazán tehet…. de a mai napon szertefoszlottak az utolsó remények is, hogy megvédjük a bajnoki címünket és a pletykák szerint ebben az esetben Allegri-nek mennie kell.
  A Juve sajnos már nem fog hibázni, de még ha becsúszna is egy döntetlen, akkor is előttünk járnak 1 ponttal.
  Arrivederci Scudetto……
  Jövőre újra megpróbáljuk…. ugyanazokkal a játékosokkal és egy új edzővel… sajnos….

  • A motiváció hiányát én is egyértelműen Allegri nyakába varrom, de ilyenkor kellene valakinek előlépni a pályán lévő játékosok közül, csak az a baj, hogy az összes húzóemberünk sérült, ha nem is a nyáron lesz edzőváltás, mert lehet, hogy azt mondják, hogy a sok sérülés miatt nem sikerült megvédeni a Scudettot, de ha jövőre sem lesz bajnok a csapat, akkor Allegrinek bizony mennie kell.

 8. Teljesen felesleges bármire vagy bárkire fogni a pontvesztést. Megvolt minden, amit csak akartunk: hazai pálya, szurkolók, több mint húsz kapura lövés, labdabirtoklási fölény… Az ellenfél tökéletesen felkészült belőlünk. Mintha a Chelsea-Barca meccset láttam volna. (Bár inkább ne mérjük magunkat egyik BL-elődöntőshöz se…)

  Örültünk, mert megint voltak visszatérőink. Volt majdnem 2 hét szünetünk, amikor csak edzhettünk. Aki fáradtságra próbálná fogni a 2 pont elveszítését, azt most azonnal vágnám ki a francba a keretből.

  Néhány kérdés, ami talán feltehető.

  1) Van Bommel 40 napja nem játszott tétmeccset. Biztosan jó ötlet volt őt azonnal a kezdőbe rakni?

  2) Biztosan 3 védekező középpályással kell pályára lépnie odahaza egy 7-szeres BEK/BL-győztesnek, a bajnoki cím védőjének, amely scudettoja megvédésére készül?

  3) Biztosan azzal a 36 éves Clarence Seedorffal kell kezdeni a csatárok mögött, aki már számtalanszor bizonyította, hogy teljesen alkalmatlan a játék szervezésére?

  4) Ha El Shaarawy nem sérült, és általában jól teljesít, akkor okos ötlet őt jegelni?

  5) Miután Emanuelson már néhányszor bizonyította, hogy jól érzi magát a bal oldalon mint szélső vagy mint hátvéd, nem lehetne ezt gyakrabban próbálgatni, különösen úgy, hogy Antonini és Abate is képtelen normálisan beadni?

  Még lenne néhány költői kérdésem, de ezeket inkább majd az idény végén…

  Amennyiben ma nyer a Juventus, Allegri koppinthatja Guardiolát, és gratulálhat a Juventus bajnoki címéhez… Sajnos az utolsó 4 fordulóban a 12-ből 7 pontot veszítettünk, ebből 5 pontot otthon… Egy bajnoki címre hajtó csapat részéről ez vállalhatatlan, főleg akkor, ha lényegében a mezőny alsó felében lévő gárdákkal játszik.

  Ha nem nyeri meg a bajnokságot Allegri, nem ő lesz az edzőnk a következő szezonban. Tippem már van, hogy kik lehetnek az utódok…

  Forza Milan!

  • Nekem is van “Capello”,ha én döntenék akkor az egész öreg játékkos akinek lejár a szerződése mind mehet,talán Nestat megtartanám.

  • 3/ Ha Ibra belövi a forintos labdáját akkor is alkalmatlan? Egyébiránt az első 25 percben előre játékban ő volt a legveszélyesebb.

   A szervezésről annyit, hogy jelenleg nincsen jobb játékos a keretben erre a posztra. Allegri azért nem most jött le a falvédőről, higgyük el neki, hogy így volt jó.

   Egyébként is ki lenne jó oda? Urby? Aqua? Boa? Ha összedobjuk hármójuk játékintelligenciáját az sem überelné See apóét.

   Félreértés ne essék nem gondolom, hogy Seedorf a megoldás. Szegény ember vízzel főz.

  • Jogosak ezek a kérdések. Számtalan esetben kérdeztem én is, hogy ezt most miért így, miért úgy? Miért nem lehetne egy harmadik opció? Sajnos a hajó elúszott.
   Allegri hibája lenne?Ezt nem tudhatjuk.Csak felsőbb “utasítás”-ra történik minden, pedig itthonról mi is látjuk, hogy nem lesz jó!!??
   Allegrit egyszer a világból “kiküldeném”, egyszer meg azt érzem, hogy zseniális stratéga. Szkeptikus vagyok vele kapcsolatban.
   Ki lehetne a Milan számára a legmegfelelőbb edző?Kik lehetnek a valódi, tényleges jelöltek? Melyik edző képes ilyen hierarchikus rendszerben megfelelő teljesítményt, eredményeket elérni(pl: scudetto, BL elődöntő??, netán BL győzelem???), és minőséget belevinni a játékba?
   Ez most nem is biztos, hogy aktuális!Az viszont annál inkább, hogy az újabb csillag nem a mi “szép” piros-fekete mezünkre kerül, hanem a sokkal “csúnyább” fekete-fehér mezre.
   Forza Milan

 9. Itt hiába okoljuk a bírókat a meg nem adott gólok miatt!Ezek az elvett gólok után is 4 ponttal vezettük a bajnokságot, este viszont 3 pont hátrányunk lesz!Ezt nem lehet a bírókra varrni, ez a gyenge teljesítmény szülötte!
  Egy útszéli hajléktalan is tudja, hogy a Milan milyen hadrendben fog játszani!Egyszerűen kiismerte mindenki a “”””taktikánkat”””””.Nem tudunk mit kezdeni egy védekező, kontrákra berendezkedő csapattal!

 10. Lansky én is osztom a véleményed,egyszerűen Allegri nem tudja a csapatot motíválni ,ez pedig kevés a scudettóhoz. Én megértem azt hogy a csapatot sújtják folyamatosan a sérülések,meg a meg nem adott gólok, de egy ilyen meccsen otthon gólokkal kellene nyerni.Épp nézem a juve -rómát 27-ik perc 11-es 3-0 ez a bajnokság gyerekek sajna elment 🙁

 11. Ez a gól amit kaptunk nevetséges volt..
  Utána beállt a Bologna 10 emberrel és nagyon nehéz ilyenkor már…
  Biztos vagyok benne,hogy ha mi vezetünk simám nyerünk.
  A meg nem adott gól is szabályos volt…
  De…nem érdemeljük meg a bajnoki címet..
  Részemről ez az év is csalódás…
  És nem sokat segített volna ha megnyerjük a bajnokságot.
  Ez a bajnokság már nem az…Egyetlen valamire való csapatot kellett volna megelőzzünk : a Juventust..de azt se tudtuk(most Juve :Roma 2-0)a többit hagyjuk
  És a Juve sehol nincs a két Spanyol élcsapattól,egy -két Német vagy Angol csapattól…
  A Bl-ben sem tartom nagyra az idei szereplést…
  Az egyik leggyengébb csoportból tovább mentünk..
  Az Arsenalt megvertük valami csodával határos módon 4-0-ra de majdnem sikerült a bravúr utána(kiesni)…
  És idegenben nem tudtunk nyerni még a két “gyenge”csapat ellen se!!!
  Nesta,Ambrosini,Seedorf,Gattuso,Zambrotta,Van Bommel….
  Mi tényleg velük akarjuk felvenni a versenyt a világ elitjével?
  5-10 éve a világ legjobbjai voltak ezek a játékosok.
  DE VOLTAK!!!!!
  És itt vannak akik gyengék ehhez a szinthez és”sose voltak”:Bonera,Antonnini,Mesbah én mág Aquillani-t is ide sorolom…
  Nem baj ha ezek közül mondjuk kettő marad de több semmi képen sem….
  Montolivo-nak nagyon örülök,remélem Acerbi is jön.Traore:hááát nem tudom!
  Persze gondolom ő lesz a fekete Nocerinonk…..Reménykedjünk..
  De most tényleg igazolnunk kell és nem csak mellébeszélni…
  Soha nem voltam Allegri párti és nem akarom a nyakába varrni de felőlem mehet…

  Persze mindegy mi lesz akkor is Milan fan maradok.
  De a Bajnokság is kell és a BL-is és sok trófea!!!!!!!Így illik a világ legeredményesebb klubjától!!!

  Forza Milan

  Juventus:Roma 3-0….Arrivederci Scudetto

 12. 4-0. Egy Rómától többet vártam volna, de ő sem a régi. A juve egy meccset se fog elveszteni, bennük lobog a tűűűz, a Mián játékosaiban NEM! A juve nagyon akar, nagyon hajt, mi csak akarunk, azt se olyan nagyon. szerintem már beletörődtek a 2. helybe, mivel allegri valami olyasmit nyilatkozott a goal.com-on, hogy még matematikailag nincs meg a második hely. Elég csalódott vagyok, ami azt illeti. Talán jövőre változik valami 🙁

  Per Sempre…

 13. Szeretném megköszönni Galli Janinak, hogy nem kellett igazolnunk senkit mert kész van a csapatunk.
  Továbbá Allegritől Lansky után én is megkérdezném, hogy ha mindenki kipihente magát akkor miért egy defenzív csapatot rak fel a pályára? Továbbá hol a fenében volt El Sári?
  És a “kiegészítő” ember kategóriás igazolásainkat pedig felejtsük el mert tele van a padlás. Tessék tanulni a nálunknál jobb, sikeresebb csapatoktól.
  Juve – Roma 4-0!!!! Azt hiszem szétfőtt a tészta…… 🙁
  (És ez nem sírás, ez a rideg valóság.)

 14. még az a szerencse hogy lejjebb nem csúszhatunk…… ide azonnal kell két minőségi szélső védő(Jordi Alba, Criscito vagy van der Wiel), egy középső védő(Alderweireld), egy irányító(Eriksen), egy védekező kp(Yaya Touré) és egy bal oldali csatár(Hulk).

  Akkor talán lesz esélyünk jövőre a Juve ellen, mert ők biztos erősítenek.
  Örülök annak hogy mi nem olyanok vagyunk mint a city, hogy egy

  • Örülök annak hogy mi nem olyanok vagyunk mint a city, hogy egy alkalommal kivágunk több száz-ezer milliót játékosokra, de most már ideje széttörni a malacot és “pár centet” kiszedni belőle, Nem Traorékkal meg Mesbah féle ingyen szerzett játékosokkal fogunk bl-t nyerni.

 15. A mai “derby” csak tovább fokozta a szurkolói elégedettségemet, mert az még keserű szájízzel lenyelhető, ha a játék alapelemeiben “vékonyak” vagyunk számtalan meccsen keresztül, de az eredménytelenség már mindennek a csúcsa, ráadásul – a jelen állapot azt mutatja – kiéneklik a scudettót az “ördögi” szánkból. A fogát egy újabb bajnoki aranyra fenő teamnek nem lehet ilyen defenzív mentalitással pályára lépni a San Siro népes publikuma előtt. Szinte az a meglátásom, hogy MI itt a hazai és a lombard milanisták talán jobban akarjuk a 19. medált, mint a milliós összegekkel (és nem Ft-ra gondoltam, hanem a mostanában “kedvenc” valutánkra, az €-ra) favorizált sztárjaink. Ez érthetetlen!

  Számomra elfogadhatatlan az olyan imitált mutatvány, mint amit a brazil beach “fenegyereke”, Robinho mutat be az egész szezonban (erőtlen mozgás, flegma cselezgetés, az ütközések kerülése, a mélységesen sikertelen kapu előtti teljesítmény, és ezek ismeretében az örömtáncos gólöröm), vagy az új fiú, az Intertől távozó és befogadott Muntari. Fel kellett volna szántani a pályát, amikor kezdőként pályára küldték (és most tekintsünk itt el a Chievonak lőtt bombájáról, vagy éppen a Juventus kapujába juttatott – sajnos nem megadott – labdájától). Semmi dinamika a futóteljesítményében, a sok eladott labda, a bevállalt szervezői impotencia stb. Persze a túldicsért Mexes sem egy csoda, hiszen lassú, a pontatlan és eladott lasztik sokasága, valamint az életveszélyes helyzetteremtés az ellenfél számára jelzők nem hiányozhatnak az idei minősítéséből egyaránt. E tények mellett a felelősség nem hagyható ki Seedorf produkciójából sem, hiszen keveset fut már, emellett ezt a hiányát nem képes kompenzálni a jó labdáival, meg a lövéseivel, mert sajnos ezek a hiánycikk kategóriába tartoznak mostanság. Emellett további neveket lehetne még sorolni, de minek a bírálatokat fokozni. Elég baj ez, vélhetően ismertek Milanellóban is.

  Nem épülhet egy komoly, ismételten a világverői babérokra törő csapat egy emberre, nevezetesen Zlatanra, akinek a képességei vitathatatlanok ugyan, de ez nem mindig villan annak ellenére, hogy egyértelműen Ő a mi emberünk. Sajnos nála komoly mentális zavarok vannak időnként, ami nehezen kezelhető a menedzsment által is. Az évi 9 m€-os fizut sokkal agalisabb mezőnybeli munkával is meg kellene hálálni. Ma ezek a csúcsjátékosok sem tekinthetnek el a gürizéstől, mert enélkül a jelen korunk játéka elképzelhetetlen. Az atlétikusság, a sok futás nem maradhat el a legjobbak “művészi” teljesítményéből sem.

  Mindennek az alfája és omegája, hogy csalódott vagyok és szerintem nem egyedül! A csapat a “gigászi” küzdelem végén nem tud majd bennünket megajándékozni az újabb sikerrel, így most már szinte biztosra vehető (bár a matematika még nem zárja ki az ellenkezőjét) a botlásunk itt is, mint a kupában és a becsben tartott BL-ben. Az egész szezon befektetése esett a kútba a Catania, Fiorentina meccsek után, melyet a mostani talán már igazán nem is befolyásolt. Ilyen az élet. Most pofon, később majd derű. De az a kérdés mikor? Hiszen ettől a torinói alakulattól nem vártak ehhez hasonló bombasztikus mutatványt (kupadöntő, bajnoki arany kapuja) ebben az évben, s lám, ők akartak valamit alkotni, a kép ezt mutatja. Miközben, ha tovább erősítik jövőre a keretüket, talán ismételten csak mögöttük kulloghatunk be a célba. De ne legyünk magyarosan ilyen pesszimisták, bízzunk a csapatban! Amennyiben ők is akarják majd a sikert és tesznek is érte, akkor minden előfordulhat a 2012/13-as idényben, amennyiben minőségi játékosokkal és szellemben vágunk neki a csatározásnak.

  Forza Milan!

  • Nagyon költői de sok mindenben igazad van. Különösen azt a részt látom én is igaznak (sok szurkolótárssal ellentétben), hogy akik érkeznek azok döntő része csak alibi játékos aki cserének még elmegy. De kit cserél mert nincs igazi főszereplője a pozícióknak?! Ide értem Meshbakot, Muntarit, Maxit és talán Aquilanit is. Tök mindegy ki jön csak ingyen legyen vagy nagyon olcsón (Nocerino kivételes eset).

 16. Nem történt még ilyen, de most egyetértek amit leírt Lansky. Csupán azon csodálkozom hogy a kérdéseid csak most merültek fel a csapattal, Allegrivel kapcsolatban. AZt hiszem jónéhányan pontosan efféle kérdésekre kerestük a választ,és sopánkodtunk itt.Csak akkor még ugye ment a szekér. Nem vagyok Allegri szimpatizáns,mégsem akasztanám a nyakába a szezont!
  Mentálisan tört meg a csapat(a kupa- és a bl búcsú sem volt az a könnyen emészthető kat)+ a több oldalas sérült lista sem biztos hogy jót tett a szezonnak.
  Szerintem bebuktuk ezt az évet, mégsem küldeném Allegrit csomagolni. Sokkal inkább a veteránoknat, botlábúakat kell szélnek ereszteni.
  Van Bommel lenne az utolsó akivel hosszabítanék, ugyanis rajta látszik a legjobban hogy “megunta”,sztem fél lábbal már otthon van tulipánföldön.
  Nem tudom észre vette-e valaki ma valaki Seedorfnak mennyi lehetősége lett volna szélre kirakni,de szerencsére nem tette,tudjuk ki várta üresben, márcsak az a kérdés tényleg innen fog visszavonulni?? Ti nem unjátok? Röhej hogy egy 7x bl győztes csapatban a balhátvéd ennyire kritikán aluli. Értem én hogy lelkes meg minden, de ha a Milanban játszanék én is az lennék..
  SempreMilan!

 17. két támadó középpályás, egy vagy két szélső hátvéd, egy csatár, egy védekező középpályás és lehet keresnivalónk. És bőven 30 év alattiak kellenek ha akarunk valamit kicsit hosszabb távra! Sajnos kiöregedtek a régi nagy játékosaink, kezdhetjük elölről.
  Forza Milan!

 18. Most persze, keserű minden, egy ilyen este után, de azért én nem látom ennyire szörnyűnek a helyzetet.
  Lássuk be, a Juve már sok-sok éve a leginkább támogatott olasz csapat. A Fiat pénze sok dologra elég. Arra amindenképpen, hogy a legjobb olasz csapatok között tarsa őket. Nem lehet senki számára meglepetés, hogy erősek, s hogy még erősebbek lesznek, hisz jövőre BL-be is mennek. A Bírók is mindig őket pártolták, s fogják is. Ez van.
  Ezzel együtt, az elmúlt 3 évtizedben mi voltunk mindig is az ellenfeleik, s azért akadt, hogy jobbak voltunk náluk, s így lesz ez, remélem, még nagyon sokáig. A BL-ben rendszerint tovább jutunk, a bajnokságot meg rendszerint behúzzák. Mivel ott az olasz bírói rsegítés, kijön.
  Most lehet azén szenvedni, hogy nem így kellene játszanunk, s nem egy meg nem adott gólon kellene múlnia a mérkőzésnek a Bologna ellen, DE tény, hogy ezen múlott. És az is tény, hogy 4 mérkőzésen összesen 9 pont(a juve elleni 3 pontot ért) vettek el tőlünk a játékvezetők. Ez nem direkt volt, emggyőződésem. egyszerüen csak bennük van, ha a Juve kárára tévednek, azért nagyobb fejmosást kapnak. Így, kétes helyzetekben inkább a mi kárunkra tévednek. Ez van. De nagyon kritikán aluli, nyögvenyelős mérkőzésekkel a hátunk mögött, ha a 4 szabályos gólunkat megadták volna a sporik, akkor most a viszonylag szépen játszó, s mindenképpen megbízhatóan teljesítő Juve ELŐTT állnánk 6 ponttal, s lényegében a zsebünkben lenne a bajnoki cím. Nem így van. Elvesztettük a bajnokságot (is), de azért, egy átalakulóban lévő csapattal, ahol a 163-ad csaoat egész évben sérült, a másik 1/3-ad csapat már öreg, s nyáron csomagolhat (remélem), egy olasz 2. hely, egy BL-ben Barca ellen egyákltalán nem megalázó módon (sőt, bírói segítséggel) kiesés a 8 között, egy Olasz kupa elődöntőben a Juve ellenében kiesni, hosszabbításban… nem nevezném tragikus évnek.
  Ha a jó oldalról is megnézzük a helyzetet, itt a nagy lehetőség a tisztogatásra, amitől egy zseniális csapatra van kilátás:

  El lehet küldeni a nem elég meggyőzően teljesítő olcsó igazolásokat. Akár egy kis pénzt is kapni értük: Aquilani(őt érdemes leigazolni,s eladni drágábban, ha van rá vevő)/4milla kb a haszon rajta/, Mesbah/2milla/, Taiwo/3milla/, Urby(?)/7milla/, Robinho/12milla/, Pato/20milla/, összesen, reálisan, kb. 48 millát lehet behozni játékosok eladásából. S egyikük sem hiányozna olyan nagyon. Fizetési sapkában is felszabadulna kb 15 milla (3 igazán jó játékos vételára s fizetése!!)
  Nem kell hosszabbítani sok játékossal, akik vagy öregek, vagy nem elég jók, s minden veszteség nélkül el lehet őket engedni:
  Maxi, Flamini, Seedorf, Ambrosini, Gattuso, Pippo, MVB, Zambrotta, Yepes, Roma
  Itt is felszabadulna kb 21milla fizetés (4-5 komoly játékos fizetése, vagy 2 komolyabb játékos vásárlási ára+fizetése)
  És ami marad:

  Kapus posztra rendben vagyunk. Kell egy fiatal igen olcsó 3. számú kapus, maximum.

  Védők: Abate(csere), Nesta (1 év hosszabbítás, csere), Bonera(csere), Antonini (csere) De Scilio (csere), Silva(Kezdő), Mexes (kezdő) Kell 2 szélső védő, kezdőnek és megvagyunk.
  KP: Montolivo(kezdő), Nocerino(kezdő), Boateng (kezdő), Muntai (csere), Merkel(csere), Strasser (csere). Kell 2 minőségi játékos egy irányító és egy VKP kezdőben, s 2 csere.

  Csatárok: Cassano (kezdő), Ibra (kezdő), El Shaaravy (csere). Kell 1 kezdő szintű várbeli csatár és 2 normális csere, egyik lehet Comi.

  Összesen, tehát, 5 kezdő színtű játékost kell igazolni, akikre meg is van a pénz, csak a lejáró szerződésekből és az eladható (nem túlárazott) játékosokból. És akkor még egy fillért sem költöttek saját zsebből a tulajdonosok.
  szóval, szerintem, remek lehetőség ez, csak nagyon nehéz lesz élni vele, s kb a fél,d e inkább háromnegyed csapatot kicserélni 1 átigazolási szezon alatt…
  Szerencsére, ezen igazolások egy része, már ha igaz, meg is köttetett, ezért én bizakodó vagyok! 🙂

  /és egy halvány remény még a scudettóra is maradt ; /

 19. teljes mértékben egyetértek minden előttem szólóval.. annyival egészíteném ki, hogy fáj ezt mondanom de példát lehet venni a juvéról…. elküldték a fölösleges hulladék játékosokat…. szinte a teljes stábot lecserélték… új stadiont építettek ami csak az övéké… a szenátorok közül maradt egyedül Del Piero aki a legnagyobb ikon… tele vannak motivált, SIKERRE ÉHES játékosokkal és mindezt 2 SZEZON ALATT SIKERÜLT MEGCSINÁLNIUK!!!!! kérdem én, hogy ami nálunk már lassan 5 éve megy ezt hogy tudták ők megcsinálni 2 év alatt? Berlu papa a világ egyik leggazdagabb embere, Galli Jani pedig az egyik legnagyobb transzferguru… hogyha most sem ébred rá berlusconi, hogoy ide radikális változások kellenek akkor soha…

  nem érdemes bosszankodni a meg nem adott gólok miatt, mert senki nem fogja azokat visszaadni… ilyen csapatokat, hogy fio, catania, bologna az első fél óra után 3-0val kellett volna elküldeni. Tény hogy nagyon idegesítő de így nem lehet előre tekinteni, hogy allegri is folyton azt nyilatkozza, hogyha azt a Muntari fejest megadták volna. Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de ha az én edzőm mondaná ezt hétről-hétre nekem az nem jelentene nagy motivációt… sőt csak azt vésné belém, hogy tök mind1 mit csinálunk mert a bírók úgyis ellenünk vannak.

  MILAN, TU SEI TUTTA LA MIA VITA!!!! IL DIAVOLO PER SEMPRE!

  egy juve szurkoló idézetével zárnám mondandómat:

  “Minden elismerésem a Milán -nak, de azt be kell látni, hogy tényleg szar volt a mai játék. Juve rajongó ként én is azt látom, hogy arra számítanak mikor kp ki a csapat aki már 37 meccs óta veretlen. Ezt nem engedhetik meg maguknak. A múltkor is kikaptak, de hogyan? Amauri rúgja be a döntő gólt? Az az ember akit azért adott el a Juve mert GólImpotens? Olyan csapatoknál hibáznak akiket alap lenne lemosni. A Juve lehet nem játszott BL- meccseken, de oda teszik magukat minden meccsen. legyen Seria A vagy Coppa Italia. Nincs sérült. Mert jó a stáb. Lehet ideje lenne ott is egy kis frissítésre. Nem csak a játékosok öregednek, de a szakmai stáb sem egy Bajnok Milánhoz való. A Juve is cserélt mindenkiit, akit csak kellett. Megvan az eredmény. A Milán ha még egyet bukik akkor tényleg lemondhat a bajnoki címről. Forza Juve és sikeresebb évet Milán”

 20. Én nem akarok bírózni, de azért ne haragudjon meg a világ itt vagyunk a 21. században a nagy digitális világban, és még mindig ilyen senki házi bírók döntik el a meccseket szerte a világban mostanában másról se szólnak a meccsek csak hogy hol milyen hibákat vétenek a bírók (nem csak Milan meccs). Ezen kellene a sok öltönyös vezetőnek elgondolkodnia nem csak a saját zsebüket tömni pénzzel lassan az utolsó sportág ahol nincs digitális technika holott a világ legnépszerűbb sportága.
  Bár akkor nem tudnák manipuláltatni a meccseket.

  Egy kis ízelítő a remek olasz bírónak nevezet tárgyakról:
  http://www.youtube.com/watch?v=__LwsOwviL4

  u.i.: azért tegnap nem érdemeltünk volna győzelmet.

 21. Aki abban bízik, hogy így hogy nem nyerünk bajnokságot, majd igazolunk, ne reménykedjen túlságosan, elmúlt években se nyertünk semmitse és akkor se történt hű de nagy igazolások.

 22. Rohadt ideges vagyok így reggel is még. Nagyot csalódtam a kedvenc csapatomban. Tegnap elengedtem a kezüket, és belenyugodtam, hogy jövőre nem lesz a mezen a kokárda 🙁 A juve nem fog kétszer botlani az tuti, mi meg iylen játékkal örülhetünk, hogy messze van a Lazio. Egy csapat aki bajnok akar lenni, egy Bologna ellen nem a 90 percben egyenlít, hanem vág nekik 3-at, és győz. Allegrit nem értettem. Aqua, meg Urby csere??? Egy Bologna ellen egy ilyen csapatnak elégnek kéne, hogy legyen 3 védő, kisebb átszervezés a kp-án, és El S. jöhet. Ha szívunk 1:0 -ra, úgy, hogy mindenképp nyerni kell, akkor nem mindegy, hogyha beleszaladunk egy 3-asba is akár?? Cassano, Ibra, El S. csatárnak és egykapuzzunk. És hagyjuk a sérülteket, meg a bírót, meg a bunda szagot, meg hogy ki akarja a juvét bajnoknak! Egy Bolognat ki kéne ütni egy Milannak, pláne ilyen helyzetben.
  El vagyok keseredve, nem hiszek a csodákban, megint jön a szokásos: Majd jövőre….
  🙁

  FORZA MILAN!

  • Totál egyetértek, a fiorentinát és a bolognát otthon 3-al kellett volna verni, főleg, hogy már a BL-ből kiestünk… Tegnap is a 82′ perc után 10 emberrel próbálkoztak, addig egy laza passzolgatós meccs volt, mintha vezetnénk 3:0-ra (bár sztem akkor sem kéne leállni, nem azért kapják az elképesztő fizut)…

 23. 0 játék volt, senkit sem lehet kiemelni, ráadásul ezen a meccsen is látszott, hogy Ibra mennyire terrorizálja csapattársait:
  – csak rá lehet játszani labdát, mert ha nem, leb@sz
  – bárhogy kapja a labdát, ha elrontja, rögvest ordít, hogy sz@rul kapta és még1 ilyen ne legyen…

  ez nem csapatjátékos, még ha sok meccset hozott is eddig, ideje lenne csapatjátékra törni fiatal srácokkal, nem öreguras játék 1-2 egyéni megmozdulással…

  • miért, kire lehetne játszani? Robinhora? Ibranak tele van a töke azzal, hogy ennyire béna játékosok játszanak a csapatban!!!

   • Persze, Robinho-ra nem igazán lehet játszani mostanság, sajnos nem hozza önmagát már jó ideje (max. 1-2 meccsen jön ki neki a lépés), és sajnos más sem…

    de ettől még Ibra nem csapatjátékos, saját játékostársaival nem kéne ordibálnia, ez visszaüt, mintha kényszerjáték lenne…

 24. Üdv!!!!

  Nem kell azért temetni a csapatot-ez a bajnoki versenyfutás még nem dőlt el.Igaz nagy lépést tett a Juve a scudetto felé,de ne sirjuk már tele a lavórt!!!!!A BL- és SerieA kettős front kivette a csapat “zsirját”, lásd sérülések fontos pozicióban lévő játékosaink esetében(Thiago Silva,Boateng).Be kell lássuk a kispadunkon kevés a minőségben legalább megközelitő helyettesitő.Kapus poszton nem hiszem,hogy van különbség a két csapat között,hisz Buffon és Abbiati is végigvédte a szezont,szerintem Abbiati-t is elvihetnék az EB-re,ha még Marchetti-t is ideértjük. A védelemünk azonban Thiago Silva nélkül rendkivűl sebezhető,mégha a mindig harcos Nesta dolgozik is rendületlenül ,a többiek haloványak.A Juvénál viszont a lesajnált Barzagli most jól játszik,a nem túl szimpatikus “érintésre bukfencet vető”Chiellini is stabil és a sokszor az őszön még tökéletlenkedő Bonucci is kezd felnőni a feladathoz.És ami számomra a legszembetűnőbb a szélső védőik sokkal többet tesznek a támadójátékhoz és több olyan meccsük is volt ,amikor Conte megvariálta a posztokat.De Ceglie,Lichtsteiner,Caceres szélsőben játszott védőt és közepet is.Nálunk Emanuelson lenne ilyen,de Allegri “irtózik”balvédőként bevetni.És amit most irok ezért biztosan megköveznek,de Pirlo-ból is kicsalt még egy kicsit Conte a rég időkből,ami előretolta szekerüket.A középályán nagyot igazoltak Vidal személyében irányitóként és az eminenciások is mennek.Nálunk a remek Nocerino és Boateng sokat tett az asztalra,sajnos Boa sérülése nagyon roszkor jött.Én Van Bommel-t sem bántanám,mert ilyen idősen rengeteg meccsen játszott és sérülése után a visszatérés most rosszul alakult.A többiek viszont tartósan nem tudtak a csapat játékához hozzátenni.A csatársorunk pedig egyszemélyes,bármennyire nem tetszik is!!!!Cassano sajnálatos betegsége,Pato rendkivűli sérülékenysége és Robinho –a hazai Arsenal elleni meccs kivételével–balféksége nem előny számunkra.Ibrán végig óriási a teher,amig Conte válogathat kedvére.Matri az őszön termelte a gólokat,Vucinic sem annyira kutyaütő+Quagliarella.Giacherrini és még a “kisöreg”Del Pierro is be-be száll!
  Többen kimondták már előttem is ,de most a Juventus nyáron “elkövetett”igazolásain kellett megtapasztalni,hogy nem ügyetlenül költöttek majd 93 M eurót a csapatukra,amely beigazolódni látszódik.Matri,Vucinic,Vidal,Lichtsteiner,Quagliarella,Pepe,Caceres és Pirlo—-mindegyikkel jól jártak.A legdrágább is csak 15,5 M volt és megerősitették a csapatukat,amely előttünk is követhető példa lenne,mert van Nekünk egy kiváló váz amelyre egy pompás karosszériát lehetne épiteni,már csak az elemeket kell megtalálni!!!!

  Még nincs vége…..Mi nyerjük a bajnokságot!!!!!Forza Rossoneri!!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet